Bruggen päiväretket Brysselistä

Bruggessa vierailu on kuin satu: tässä ovat parhaat vaihtoehdot vierailla kaupungissa Brysselistä käsin.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Bruggen päiväretket Brysselistä

Bruggen tyypilliset julkisivut | ©Oliver Depaep

Brugge on vielä kuuluisampi kuin Belgian pääkaupunki. Flanderin pikkukaupunkiin saapuu vuosittain 3 miljoonaa kävijää, ja se on maan suosituin kaupunki.

Syyt: sen kanavat, mukulakivikadut, keskiaikaiset rakennukset ja viehätysvoima, jota on vaikea kuvailla sanoin.

Paras vaihtoehto

Bruggen Päivämatka Brysselistä

Tutustu Bruggeen yksityisellä kierroksella

Vieraile Bruggessa asiantuntevan historiallisen oppaan johdolla ja tutustu ikonisiin nähtävyyksiin, kuten Rakkauden järveen, Grote Marktin aukiolle tai Gruuthuse-museoon. Nauti koko päivän kestävästä nähtävyyksien ja nähtävyyksien katselusta tässä unelmakaupungissa.

Brugge on kaupunki, johon ihastut jo pelkällä silmäyksellä, mutta jos teet pienessä ryhmässä myös opastetun kierroksen Bruggeen Brysselistä, tutustut sen tärkeimpiin nurkkiin, historiaan ja legendoihin. Kokemus on paljon parempi kuin Bruggeen tutustuminen omin päin.

Sinulla on mukana ammattitaitoinen opas, mutta sinulla on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi. Voit vierailla muun muassa Grote Marktilla, Pyhän Johanneksen sairaalassa, Ruusukiven laiturilla ja kuuluisalla Minnewater-järvellä.

Miksi suosittelen tätä matkaa: Tämä on yksi edullisimmista matkoista Brysselistä Bruggeen. Tulet takaisin nähtyäsi kaupungin perusteellisesti, ja voit tehdä sen kiirehtimättä, kun tasapainoilet vapaa-ajan ja opastettujen kierrosten välillä.


Täydellisin vaihtoehto

Bruggen Ja Gentin Päivämatka Brysselistä

Käy Bruggen ja Gentin parhaat puolet yhdessä päivässä.

Täydellinen kierros, jolla voit tutustua Bruggen kauneuteen ja hyödyntää päivän Gentin vierailuun. Asiantunteva opas seuraa sinua, mutta sinulla on myös vapaa-aikaa.

Niille, jotka haluavat ottaa kaiken ir ti ajastaan ja palata matkaltaan nähtyään mahdollisimman monta paikkaa, on suosittua yhdistää Bruggen matkaan vierailu Gentissä

Gent on 20 minuutin päässä Bruggesta sijaitseva kaupunki, joka usein jää edellisen kuuluisuuden varjoon. Siellä on kuitenkin paljon nähtävää. Se tunnetaan yliopistokaupunkina, jossa on vilkas kulttuurielämä, eikä sillä ole Bruggelle mitään kadehdittavaa estetiikan suhteen. Kierrosta johtaa ammattitaitoinen opas, joka on historian asiantuntija ja kertoo sinulle kaiken alueen kahdesta tärkeimmästä kaupungista.

Gentissä näet historiallisen keskustan kierroksen lisäksi muun muassa Pyhän Bavon katedraalin, Flanderin kreivien linnan ja Pyhän Nikolauksen kirkon. Ja Bruggessa se vie sinut kaupungin merkittävimmille monumenteille (Bruggen katedraali ja Pyhän veren basilika, Rakkauden järvi, Burgin aukio...), jolloin sinulla on aikaa tutustua historialliseen keskustaan omaan tahtiisi ennen paluuta Brysseliin.

Miksi suosittelen tätä matkaa: Jos olet Brysselissä vain muutaman päivän ja haluat nähdä enemmän Belgiasta ilman, että sinun tarvitsee tehdä kiertomatka ympäri maata, tämä kiertomatka on paras vaihtoehto sinulle.


Paljonko kiertomatka Brysselistä Bruggeen maksaa?

Bruggen kaupungintalo| ©R Boed
Bruggen kaupungintalo| ©R Boed

Hinnat vaihtelevat keston tai siihen sisältyvän matkan mukaan, mutta Helloticketistä voit löytää päiväretken Bruggeen Brysselistä 45 ¤: lla. Tämä retki kestää koko päivän, ja sillä pääset Bruggen lisäksi tutustumaan myös Gentiin.

Kun ottaa huomioon, kuinka paljon maksaisi vierailla kaupungissa omin päin, maksaa kuljetuksesta ja palkata opas kaupunkikierrokselle, hinta on enemmän kuin kohtuullinen.

Olen kirjoittanut artikkelin Bruggen kiertomatkojen hinnoista Brysselistä, jossa voit vertailla järjestettyyn kiertomatkaan osallistumisen kustannuksia verrattuna siihen, mitä maksaisit, jos vierailisit Brysselissä omin päin junalla, bussilla tai vuokra-autolla.

Varaa Bruggeen suuntautuva kiertomatka Brysselistä

Kuinka kauan kestää päästä Bruggeen Brysselistä?

Bruggen kanaalit ja Belfry taustalla| ©raider of gin
Bruggen kanaalit ja Belfry taustalla| ©raider of gin

Matka kestää maanteitse noin puolitoista tuntia. Opastetuilla kierroksilla käytetään yleensä joko tavallista linja-autoa tai minibussia, riippuen kierrokselle osallistuvien henkilöiden määrästä, joten suositeltavin liikennemuoto on yleensä maantieliikenne.

Bussilla matkustaminen on kätevää siksi, että monilla kiertomatkoilla pysähdytään Gentissä ennen Bruggeen tutustumista tai sen jälkeen (Gent on noin tunnin ajomatkan päässä Bruggesta, eikä siihen liity suurta kiertomatkaa Brysselistä).

Varaa matka Bruggeen ja Gentiin Brysselistä

Paras aika Bruggen kiertomatkalle Brysselistä

Päivä Bruggessa| ©Natividad Plaza Gonzalez
Päivä Bruggessa| ©Natividad Plaza Gonzalez

Viikonloppuisin ja juhlapyhinä kaupunki on täynnä turisteja. Jos pääset paikalle viikolla, myös kaupungissa on paljon kävijöitä (onhan se Belgian suosituin kaupunki), mutta vähemmän.

Jos menet Bruggeen talvella, sinua palelee, joten ota mukaan lämpimiä vaatteita, jotta pysyt lämpimänä. Talvella Bruggeen matkustamisen etuna on se, että siellä on paljon vähemmän matkustajia kuin sesonkiaikana.

Jos haluat kuitenkin mieluummin leudomman ilmaston vierailla viehättävässä Bruggen kaupungissa, suosittelen kevättä ja syksyä. Kesällä voi tulla melko kuuma, vaikka kovin korkeat lämpötilat eivät olekaan kovin yleisiä (paitsi jos joutuu helleaallon keskelle).

Varaa matka Bruggeen Brysselistä

Kuinka kauan Bruggen kierrokset kestävät

Kello| ©Cats Coming
Kello| ©Cats Coming

Ne kestävät yleensä yhden päivän, ja vaikka voisit viettää Bruggessa paljon pidempäänkin, yksi päivä riittää tutustumaan kaupunkiin hyvin. Matka Brysselistä on lyhyt, joten voit hyödyntää päivän parhaalla mahdollisella tavalla.

Näet tärkeimmät muistomerkit ja aukiot, ja sinulla on vapaata aikaa pysähtyä lounaalle ja nauttia ravintoloista ja kapeista kaduista. Joihinkin retkiin sisältyy jopa vierailu Gentiin, mikä on erittäin hyvä vaihtoehto, jos sinulla ei ole paljon aikaa Brysselin-matkallasi.

Jos et ole vielä varma, kuinka paljon aikaa haluat viettää kaupungissa, voit tutustua Bruggen retkien kestoa käsittelevään artikkeliini, joka auttaa sinua organisoimaan itsesi paremmin.

Varaa matka Bruggeen ja Gentiin Brysselistä

Onko Gent vierailun arvoinen Brysselin-matkasi aikana?

Bruggen kadut| ©Paco
Bruggen kadut| ©Paco

Tietenkin kannattaa. Molemmat kaupungit ovat alle tunnin matkan päässä toisistaan ja Brysselistä, joten ne ovat täydellinen kolmio Belgian matkallasi.

Gentin keskusta on varsin hallittavissa, ja lähes kaikki sen nähtävyydet ovat suhteellisen lähellä, joten siellä on helppo liikkua muutamassa tunnissa.

Useimmat Bruggen-matkat päättyvät päivän päätteeksi pysähdykseen tutustua Gentin parhaisiin nähtävyyksiin. Jos haluat lisätietoja tästä vaihtoehdosta ja nähdä, kannattaako se, olen kirjoittanut oppaan aiheesta Vierailu Gentissä Bruggen-matkalla. Tutustu siihen!

.

Bruggeen tutustuminen lasten kanssa

Bruggeen tutustuminen| ©Jaume CP BCN
Bruggeen tutustuminen| ©Jaume CP BCN

Bruggeen tutustuminen lasten kanssa Brysselistä lähtevällä retkellä on loistava ajatus, varsinkin jos se tehdään järjestetyllä retkellä, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että sinun on järjestettävä kaikki itse.

Yleensä matka Brysselistä ei ole kovin pitkä, joten matka on miellyttävä eikä liian rasittava pienille lapsille. Bruggessa, sen mukulakivikaduilla, satumaisissa taloissa ja kanaaleissa lapset tuntevat olevansa kuin Disney-elokuvassa. He tulevat rakastamaan sitä.

Varmista, että otat heidät varautuneina kylmään, jos lähdet talvella, vaikka lämpötilat eivät paljon eroa Brysselistä, kosteus saattaa tuntua enemmän. Muuten valmistaudu nauttimaan Brysselistä koko perheen kanssa!

Varaa matka Brysselistä Bruggeen

Missä (ja mitä) kannattaa syödä ja juoda matkallasi Bruggeen?

Brysselin olut| ©Oriol Garcia
Brysselin olut| ©Oriol Garcia

Hyvänä belgialaisena kaupunkina Brugge on täynnä paikkoja, jotka tarjoavat paikallisille ja vierailijoille kaikenlaisia perinteisiä herkkuja: kuuluisat käsityöoluet, hienot suklaat ja vohvelit, uskomattomat lihat, kalat ja simpukat ranskalaisineen, kotitekoiset keitot...

Hienoa järjestetyllä kiertomatkalla Bruggessa on se, että sen lisäksi, että sinulla on vapaata aikaa kierrellä kaupungilla kaikessa rauhassa, voit itse valita, mitä ja miten haluat syödä siellä.

Olen koonnut kätevän pienen oppaan Bruggen ruokapaikoista, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään.

Miten päästä Bruggeen

Brugge valaistuna yöllä| ©Olivier Depaep
Brugge valaistuna yöllä| ©Olivier Depaep

Jos harkitset matkan järjestämistä Bruggeen, joko yksin tai järjestetyllä matkalla, olen tässä artikkelissa selostanut yksityiskohtaisesti , miten Bruggeen pääsee Brysselistä.

Junalla

Junia Bruggeen kulkee koko päivän ajan noin 15 minuutin välein Brysselin kolmelta rautatieasemalta (Midi tai Sud, Nord ja Central). Jokainen matka maksaa noin 16 euroa, etkä tarvitse varausta, joten suosittelen, että tutustut kaupunkiin omaan tahtiisi ja palaat vain takaisin asemalle ja palaat Brysseliin, kun olet tyytyväinen vierailuusi.

Bussilla

Bussimatka kestää pidempään kuin junalla (noin puolitoista tuntia), ja bussilla on päivisin vähemmän lähtöjä, mutta jos haluat säästää rahaa, lippuja on saatavilla alkaen 6 eurolla kumpaankin suuntaan.

Vuokra-autolla

Jos haluat olla itsenäinen ja liikkua omaan tahtiisi ja olet vuokrannut auton Brysselin-lomaasi varten, sinulla ei ole vaikeuksia päästä Bruggeen. Maan suosituimpana kaupunkina Brugge on hyvin viitoitettu, varsinkin jos matkustat pääkaupungista.

Varaa matkasi Bruggeen Brysselistä

Mitä nähdä Bruggessa

Pyhän veren basilikan sisätilojen koristelu, Brugge.| ©It's No Game
Pyhän veren basilikan sisätilojen koristelu, Brugge.| ©It's No Game

Kaikki kierrokset kattavat kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, jotta et missaa mitään tärkeää "Pohjoisen Venetsiassa" vieraillessasi. Mutta jos sinulla on aikaa tutustua omaan tahtiisi, älä jätä väliin seuraavia monumentteja ja nähtävyyksiä:

Pääaukio

Tämä Grote Marktina tunnettu aukio on kaupungin sydän. Keskustasta löydät paikallisille sankareille omistetun patsaan ja myös kuuluisan Belfortin kellotornin. Varaa aikaa kiertelyyn, valokuvien ottamiseen ja tutustumiseen joihinkin ravintoloihin, vaikka jälkimmäiset ovatkin kieltämättä hyvin turistipainotteisia.

Burg-aukio

Täältä löydät kaupungintalon, oikeuspalatsin ja Pyhän veren basilikan. Se on myös yksi kaupungin vilkkaimmista paikoista.

Pyhän veren basilika

Nimensä se on saanut siitä, että sen sanotaan sisältävän pisaroita Kristuksen verestä. Voit vierailla siellä joka päivä kello 9.30-12.00 ja 14.00-17.00, mutta varmista, ettei siellä ole meneillään seremonioita ennen kuin menet sinne.

Rakkauden järvi

Tämä on yksi suosituimmista kanava-alueista. Pääset sinne, jos teet veneretken, jota suositellaan ainakin kerran kokemuksen vuoksi. Puolen tunnin ajelu kanavia pitkin voi maksaa noin 8 euroa.

Pyhän Vapahtajan katedraali

Bruggen vanhimmassa kirkossa on 100 metriä korkea 1200-luvun torni, ja siinä on erilaisia taideteoksia. Kaikki ovat avoinna päivittäin, mutta aukioloajat vaihtelevat vuodenajasta ja viikonpäivästä riippuen.

Neitsyt Marian kirkko

Tunnetaan Michelangelon marmorisesta Madonnasta. Se on goottilaistyylinen rakennus, joka on maanantaisin suljettu yleisöltä.

Varaa matkasi Bruggeen Brysselistä

Käytännöllisiä vinkkejä Bruggeen tutustumiseen Brysselistä yhden päivän aikana

Nauti kävelyretkestä Bruggen kaduilla| ©Dan Visan
Nauti kävelyretkestä Bruggen kaduilla| ©Dan Visan

Sinulla on runsaasti aikaa

Ensimmäisellä kerralla, kun kävin Bruggessa, minulla oli vain yksi päivä aikaa nähdä koko kaupunki, mikä tarkoitti sitä, että kiirehdin paikasta toiseen enkä nauttinut siitä niin rauhassa kuin olisi pitänyt. Minulla oli runsaasti aikaa.

Bruggen historiallinen keskusta on helposti kierrettävissä yhdessä päivässä, joten älä hätäile ja kiertele rauhassa. Jos matkustat junalla, muista, että junalla on jatkuva aikataulu, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että vierailusi päättyy tiettyyn aikaan.

Eksy sen kapeille kaduille

Harva kaupunki on yhtä viehättävä kuin Brugge. Kun olet nähnyt tärkeimmät nähtävyydet, suosittelen vaeltelemaan kaduilla ja kanaaleissa etsien taianomaisia paikkoja; löydät ne varmasti. Älä jätä taaksesi suklaakauppoja, jotka ovat huolella hoidettuja.

Katsele auringonlaskua Ruusukiven laiturilla

Tämä on yksi kaupungin parhaista paikoista. Jos jäät yöksi, voit tutustua erilaiseen kaupunkiin, jossa on runsaasti yöelämää, mutta siinä tapauksessa varaa ravintoloissa tai hotelleissa paikat etukäteen.

Varaa retki Bruggeen Brysselistä käsin

Jos sinua kiinnostaa tehdä matka Bruggeen Brysselistä, sinua kiinnostavat myös

Manneken Pis, Bryssel| ©Enrique Fernández
Manneken Pis, Bryssel| ©Enrique Fernández

Bruggen retki on epäilemättä suosituin retki, jonka voit tehdä Brysselin matkallasi, mutta se ei ole ainoa. Tästä artikkelista, joka käsittelee parhaita retkiä Brysselistä ja kaupunkikierroksia, löydät monia muita vaihtoehtoja, mukaan lukien vierailut läheisiin kaupunkeihin, kuten Antwerpeniin tai Amsterdamiin.

Löydät myös elämyksiä, joita voit tehdä poistumatta Brysselistä, kuten oluen tai suklaan maisteluita ja kävelykierroksia kaupungissa.