Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Bruggen päiväretket Brysselistä

Bruggessa vierailu on kuin satu: tässä ovat parhaat vaihtoehdot vierailla kaupungissa Brysselistä käsin.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Bruggen päiväretket Brysselistä

Bruggen tyypilliset julkisivut | ©Oliver Depaep

Brugge on vielä kuuluisampi kuin Belgian pääkaupunki. Flanderin pikkukaupunkiin saapuu vuosittain 3 miljoonaa kävijää, ja se on maan suosituin kaupunki.

Syyt: sen kanavat, mukulakivikadut, keskiaikaiset rakennukset ja viehätysvoima, jota on vaikea kuvailla sanoin.

Paras vaihtoehto

Excursion to Bruges and Ghent by bus from Brussels

Käy Bruggen ja Gentin parhaat puolet yhdessä päivässä.

Täydellinen kierros, jolla voit tutustua Bruggen kauneuteen ja hyödyntää päivän Gentin vierailuun. Sinulla on mukanasi asiantunteva englanninkielinen opas, ja sinulla on myös vapaa-aikaa.

Niiden, jotka haluavat ottaa kaiken ir ti ajastaan ja palata matkaltaan nähtyään mahdollisimman monta paikkaa, on hyvä tietää, että suosituinta on yhdistää Bruggen matka vierailuun Gentissä.

Bruggessa oppaasi vie sinut kaupungin kohokohtiin (Pyhän veren basilika, Neitsyt Marian kirkko, Rakkauden järvi, Burgin aukio...) ja antaa sinulle aikaa tutustua historialliseen keskustaan omaan tahtiin ennen paluuta Brysseliin.

Gent on 20 minuutin päässä Bruggesta sijaitseva kaupunki, joka jää usein vähemmälle huomiolle Bruggen kuuluisuuden vuoksi. Gentissä on kuitenkin paljon nähtävää. Ensi silmäyksellä nämä kaksi kaupunkia saattavat vaikuttaa samankaltaisilta, mutta Gent on kuitenkin paljon kuninkaallisempi ja tunnetaan yliopistokaupunkina, jossa on vilkas kulttuurielämä. Gentillä ei ole mitään kadehdittavaa Bruggelle estetiikan suhteen, ja tutustumalla näihin kahteen kaupunkiin yhdessä samalla matkalla saat paljon tarkemman kuvan Belgiasta kuin käymällä pelkästään Brysselissä.

Gentin historiallisessa keskustassa kiertelemisen lisäksi näet nähtävyyksiä, kuten Pyhän Bavon katedraalin, jonka sisällä on keskiaikaisia aarteita, Flanderin kreivien linnan (Gravensteen), Pyhän Nikolauksen kirkon ja historiallisen Gralei-laiturin.

Miksi suosittelen tätä kierrosta: Jos olet Brysselissä vain muutaman päivän ja haluat nähdä enemmän Belgiasta ilman kiertomatkaa, tämä kierros on paras vaihtoehto.


Premium-vaihtoehto

Discovery of Bruges from Brussels - Small Exclusive Group Tour

Tutustu Bruggeen pienryhmäkierroksella

Jos et halua matkustaa suurissa ryhmissä, vierailu Bruggessa asiantuntevan oppaan ja hyvin pienen matkustajaryhmän kanssa tekee tästä kokemuksesta paljon hienomman.

Järjestetyt retket ovat erittäin suosittuja, koska niiden hinta on hyvin samansuuruinen kuin edestakaisen junalipun hinta, ja niihin sisältyy erikoistuneen oppaan palvelut.

Brugge on kaupunki, johon rakastut jo pelkällä katselulla, mutta jos teet myös opastetun kierroksen Bruggeen Brysselistä pienessä ryhmässä, pääset tutustumaan sen tärkeimpiin paikkoihin, historiaan ja legendoihin. Kokemus on paljon parempi kuin Bruggeen tutustuminen omin päin.

Tapaat oppaasi ja muut ryhmäläiset Brysselin keskustassa varhain aamulla ja lähdet junalla Bruggeen.

Siellä sinulla on sekä opastettuja kierroksia että vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omassa rauhassa. Voit varata paikkasi verkossa ja peruutus on maksuton enintään 24 tuntia ennen lähtöäsi. Lisäksi kierros järjestetään pienessä ryhmässä, jolloin sinulla on mahdollisuus luoda yhteys kaupunkiin ja oppaaseen.

Tällä kiertoajelulla oppaasi saattaa sinut näkemään muun muassa Central Markt -aukion, Pyhän Vapahtajan katedraalin, Bruggen kellotapulin, Burg-aukion ja Pyhän veren basilikan sekä muita kaupungin keskeisiä kohteita.

Miksi suosittelen tätä retkeä: Tämä on yksi parhaista edullisimmista retkistä Brysselistä Bruggeen. Palaat takaisin nähtyäsi kaupungin perusteellisesti, ja voit tehdä sen kiireettömästi, tasapainottaen vapaa-aikaa ja opastettuja kierroksia.


Kuinka paljon matka Brysselistä Bruggeen maksaa?

Bruggen kaupunginvaltuusto| ©R Boed
Bruggen kaupunginvaltuusto| ©R Boed

Hinnat vaihtelevat matkan keston tai sen mukaan, mitä matkan hintaan sisältyy, mutta Hellotickets-sivustolta löydät päiväretken Bruggeen Brysselistä 45 eurolla. Tämä kiertomatka kestää koko päivän, ja Bruggen lisäksi voit tutustua myös Gentiin.

Kun ottaa huomioon, kuinka paljon maksaisi vierailla kaupungissa yksin, maksaa kuljetuksesta ja palkata opas kaupunkikierrokselle, hinta on enemmän kuin sen arvoinen.

Olen kirjoittanut artikkelin Bruggen retkien hinnoista Brysselistä, jossa voit verrata järjestettyyn retkeen osallistumisen kustannuksia siihen, mitä maksaa, jos vierailet Brysselissä omin päin junalla, bussilla tai vuokra-autolla.

Vertaa Bruggen retkiä

Kuinka kauan kestää päästä Brysselistä Bruggeen?

Bruggen kanaalit ja kellotapuli taustalla| ©raider of gin
Bruggen kanaalit ja kellotapuli taustalla| ©raider of gin

Matka kestää noin puolitoista tuntia maanteitse. Opastetuilla kierroksilla käytetään yleensä tavallista linja-autoa tai minibussia, riippuen kierrokselle osallistuvien henkilöiden määrästä, joten suositeltavin liikennemuoto on yleensä maantiekuljetus.

Bussilla matkustaminen on kätevää siksi, että monet matkat sisältävät pysähdyksen Gentissä ennen Bruggen vierailua tai sen jälkeen (Gent on noin tunnin päässä Bruggesta, eikä siihen liity suurta kiertomatkaa Brysselistä).

Vertaa retkiä kohteeseen Brugge

Paras aika vierailla Bruggessa Brysselistä

Viikonloppuisin ja juhlapyhinä kaupunki täyttyy turisteista. Jos voit mennä arkipäivisin, myös kävijöitä on paljon (onhan se Belgian suosituin kaupunki), mutta vähemmän.

Jos menet Bruggeen talvella, sinulla on kylmä, joten ota mukaan lämpimiä vaatteita, jotka pitävät sinut lämpimänä. Talvella Bruggeen matkustamisen etuna on se, että matkustajia on paljon vähemmän kuin sesonkiaikaan.

Jos kuitenkin haluat leudomman ilmaston Bruggen viehättävään kaupunkiin tutustumista varten, suosittelen kevättä ja syksyä. Kesällä voi tulla melko kuuma, mutta kovin korkeat lämpötilat eivät ole kovin yleisiä (paitsi jos joudut helleaaltoon).

Vertaa Bruggen retkiä

Kuinka kauan retket Bruggeen kestävät?

Ne kestävät yleensä yhden päivän, ja vaikka voisit viettää Bruggessa paljon pidempäänkin, yksi päivä riittää tutustumaan kaupunkiin hyvin. Matka Brysselistä on lyhyt, joten voit hyödyntää päivän parhaalla mahdollisella tavalla.

Näet tärkeimmät monumentit ja aukiot, ja sinulla on vapaata aikaa pysähtyä lounaalle ja nauttia ravintoloista ja kapeista kaduista. Jotkut retket sisältävät jopa Gentin, mikä on erittäin hyvä vaihtoehto, jos sinulla ei ole paljon aikaa Brysselin matkallasi.

Jos et ole vielä varma, kuinka paljon aikaa haluat viettää kaupungissa, voit tutustua Bruggen retkien pituutta käsittelevään artikkeliini, joka auttaa sinua matkan järjestämisessä.

Vertaa Bruggen retkiä

Kannattaako Gentissä vierailla Brysselin-matkan yhteydessä?

Totta kai he ovat. Molemmat kaupungit ovat alle tunnin matkan päässä toisistaan ja Brysselistä, joten ne ovat täydellinen kolmio Belgian matkallesi.

Gentin keskusta on melko helppokäyttöinen, ja lähes kaikki sen nähtävyydet ovat suhteellisen lähellä, joten siellä on helppo liikkua muutamassa tunnissa.

Useimmilla Bruggeen suuntautuvilla retkillä pysähdytään päivän päätteeksi tutustumaan Gentin parhaimpiin nähtävyyksiin. Jos haluat tietää lisää tästä vaihtoehdosta ja nähdä, onko se sen arvoista vai ei, olen kirjoittanut oppaan aiheesta Vierailu Gentissä Bruggen kiertomatkalla- katso!

Vierailu Bruggessa lasten kanssa

Bruggeen tutustuminen lasten kanssa Brysselistä lähtevällä retkellä on loistava ajatus, varsinkin jos se tehdään järjestetyllä kiertomatkalla, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että varaat kaiken itse.

Etäisyys Brysselistä ei yleensä ole kovin pitkä, joten matka on miellyttävä eikä liian rasittava pienille lapsille. Bruggen mukulakivikadut, satumaiset talot ja kanavat saavat heidät tuntemaan itsensä kuin Disney-elokuvasta. He tulevat rakastamaan sitä.

Varmista, että olet varautunut kylmyyteen, jos menet talvella, vaikka lämpötila ei poikkea paljon Brysselistä, saatat tuntea kosteuden enemmän. Muuten valmistaudu nauttimaan Brysselistä koko perheen kanssa!

Vertaa Bruggen retkiä

Missä (ja mitä) kannattaa syödä ja juoda Bruggen-matkalla

Hyvänä belgialaisena kaupunkina Brugge on täynnä paikkoja, jotka tarjoavat paikallisille ja vierailijoille kaikenlaisia perinteisiä herkkuja: sen kuuluisat käsityöoluet, hienot suklaat ja vohvelit, uskomaton liha, kala ja simpukat ranskalaisten kera, kotitekoisia keittoja....

Bruggeen järjestetyllä kiertomatkalla on se hieno puoli, että sen lisäksi, että sinulla on vapaata aikaa kierrellä kaupungissa kaikessa rauhassa, voit valita, mitä ja miten haluat syödä siellä.

Olen koonnut kätevän oppaan Bruggen ruokapaikoista, jotta sinun ei tarvitse huolehtia mistään.

Vertaa Bruggen matkoja

Miten päästä Bruggeen

Brugge valaistuna yöllä| ©Olivier Depaep
Brugge valaistuna yöllä| ©Olivier Depaep

Jos harkitset matkan järjestämistä Bruggeen joko yksin tai järjestetyllä kiertomatkalla, tässä artikkelissa kerrotaan yksityiskohtaisesti , miten Bruggeen pääsee Brysselistä.

Junalla

Junia Bruggeen kulkee koko päivän ajan noin 15 minuutin välein Brysselin kolmelta rautatieasemalta (Midi tai Sud, Nord ja Central). Jokainen matka maksaa noin 16 euroa, eikä varausta tarvitse tehdä, joten suosittelen, että tutustut kaupunkiin omaan tahtiisi ja palaat takaisin asemalle ja palaat Brysseliin, kun olet tyytyväinen vierailuusi.

Bussilla

Bussimatka kestää pidempään kuin junamatka (noin puolitoista tuntia), ja bussilla on päivisin vähemmän lähtöjä, mutta jos haluat säästää rahaa, lippuja on saatavilla alkaen 6 eurolla kumpaankin suuntaan.

Vuokra-autolla

Jos haluat olla itsenäinen ja liikkua omaan tahtiisi ja olet vuokrannut auton Brysselin vierailuasi varten, sinulla ei ole vaikeuksia päästä Bruggeen. Koska se on maan suosituin kaupunki, sinne on hyvät tieviitat, varsinkin jos matkustat pääkaupungista.

Vertaa Bruggen retkiä

Mitä nähdä Bruggessa

Pyhän veren basilikan sisätilojen koristelu, Brugge (Brugge).| ©It's No Game
Pyhän veren basilikan sisätilojen koristelu, Brugge (Brugge).| ©It's No Game

Kaikki matkat kattavat kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, jotta matkustaja ei jää paitsi mistään tärkeästä "Pohjoisen Venetsiassa" vieraillessaan. Mutta jos sinulla on aikaa tutustua omaan tahtiisi, älä jätä väliin seuraavia monumentteja ja nähtävyyksiä:

Pääaukio

Grote Markt on kaupungin sydän. Keskustassa on paikallisille sankareille omistettu patsas ja kuuluisa Belfortin kellotorni. Käytä aikaa kierrellä, ottaa kuvia ja tutustua joihinkin ravintoloihin, vaikkakin jälkimmäiset ovat kieltämättä hyvin turistipainotteisia.

Burg Square

Sieltä löytyvät kaupungintalo, Palais de Justice ja Pyhän veren basilika. Se on myös yksi kaupungin vilkkaimmista paikoista.

Pyhän veren basilika

Se on saanut nimensä siitä, että sen sanotaan sisältävän pisaroita Kristuksen verestä. Voit vierailla siellä joka päivä klo 9:30-12:00 ja 14:00-17:00, mutta varmista, ettei seremonioita järjestetä ennen kuin menet.

Rakkauden järvi

Se on yksi kuuluisimmista kanavapaikoista. Pääset sinne, jos teet veneretken, jota suositellaan ainakin kerran kokemuksen vuoksi. Puolen tunnin matka kanavia pitkin voi maksaa noin 8 euroa.

Pyhän Vapahtajan katedraali

Se on Bruggen vanhin kirkko, jossa on 100 metriä korkea 1200-luvun torni ja jossa on erilaisia taideteoksia. Kaikilla niistä on päivittäiset vierailuajat, mutta ne vaihtelevat vuodenajan ja viikonpäivän mukaan.

Neitsyt Marian kirkko

Tunnetaan Michelangelon marmorista valmistetusta Madonnasta. Se on goottilaistyylinen rakennus, joka on maanantaisin suljettu yleisöltä.

Vertaa Bruggen retkiä

Käytännön vinkkejä päiväretkelle Brysselistä Bruggeen

Nauti kävelyretkestä Bruggen kaduilla| ©Dan Visan
Nauti kävelyretkestä Bruggen kaduilla| ©Dan Visan

Sinulla on runsaasti aikaa

Ensimmäisellä kerralla, kun menin Bruggeen, minulla oli vain yksi päivä aikaa nähdä koko kaupunki, ja se tarkoitti sitä, että kuljin kiireessä paikasta toiseen enkä nauttinut kaupungista sen ansaitsemalla rauhalla ja hiljaisuudella. Minulla oli runsaasti aikaa.

Bruggen historiallinen keskusta on helposti kierrettävissä yhdessä päivässä, joten älä hätäile ja kiertele rauhassa. Jos matkustat junalla, muista, että aikataulu on jatkuva, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että vierailusi päättyy tiettyyn aikaan.

Eksy kapeille kaduille

Harva kaupunki on yhtä viehättävä kuin Brugge. Kun olet nähnyt tärkeimmät nähtävyydet, suosittelen vaeltelemaan kaduilla ja kanaaleissa etsimässä taianomaisia paikkoja; löydät niitä varmasti. Älä jätä taaksesi suklaakauppoja, jotka on kuratoitu huolellisesti.

Katsele auringonlaskua Rosaryn laiturilla

Tämä on yksi kaupungin parhaista paikoista tehdä niin. Jos jäät yöksi, voit tutustua eri kaupunkiin, jossa on paljon yöelämää, mutta siinä tapauksessa varaa etukäteen ravintoloita tai hotelleja.

Vertaa Bruggen matkoja

Jos sinua kiinnostaa matka Brysselistä Bruggeen, sinua kiinnostavat myös

Manneken Pis, Bryssel| ©Enrique Fernández
Manneken Pis, Bryssel| ©Enrique Fernández

Bruggen retki on epäilemättä suosituin retki, jonka voit tehdä Brysselin matkasi aikana, mutta se ei ole ainoa. Tästä artikkelista, joka käsittelee parhaita retkiä Brysselistä ja kaupunkikierroksia, löydät monia muita vaihtoehtoja, mukaan lukien vierailut läheisiin kaupunkeihin, kuten Antwerpeniin tai Amsterdamiin.

Löydät myös elämyksiä, joita voit tehdä lähtemättä Brysselistä, kuten oluen tai suklaan maisteluita ja kävelykierroksia kaupungissa.