Ruokakierros Belize Cityssä
Tietoa tästä aktiviteetista
- Varauksesi vahvistetaan heti
- Tällä vaihtoehdolla on ILMAINEN peruutus: varaa se ilman riskiä!
Yleiskatsaus
Tutustu Belizeen sen makujen kautta puolen päivän retkellä, jossa yhdistyvät katuruoka, siirtomaahistoria ja Garifuna-kulttuuri. Lähdet kaupungin keskustasta ilmastoidulla minibussilla ja maistat paikallisen oppaan johdolla kaikkea tuoreista paistetuista garnatseista ja kookosmaitoriisistä ja -pavuista käsityöläissuklaaseen ja karibialaiseen rommiin.
Samalla kävelet Swinging Bridge-sillan yli, Fort Georgen kaupunginosan läpi ja Michael Finnegan Marketin läpi ja nautit annatton, vaniljan ja maustepippurin tuoksuista, joita on joka nurkassa.
- Varaa treffit ja säästä aikaa ruoan tutkimiseen!
- Maista 8 erikoisuutta paikallisissa kojuissa ja fondoissa.
- Tutustukaupunkiin kaksikielisen oppaan kanssa, joka sekoittaa historiaa ja anekdootteja.
Sisältö
- Kuljetus ilmastoidulla minibussilla Baron Blissin majakalle ja sieltä pois.
- Kaksikielinen opas (espanja/englanti), joka on erikoistunut gastronomiaan ja historiaan.
- Kahdeksan maistiaista (granaatit, dukunoo, kookosleipä, hudut, riisi ja pavut, kotitekoinen jäätelö, suklaa ja rommi).
- Uudelleenkäytettävä vesipullo ja biohajoavat lautasliinat
Valitse osallistujat ja päivämäärä
Vaihe vaiheelta
Kokemus alkaa kello 9.30 Baron Blissin vanhan majakan edustalla, jossa opas jakaa tunnistamisrannekkeet ja kertoo lyhyesti ohjelmasta. Ajat ensin Marine Paradea pitkin Karibianmeren ohi, kunnes saavut Michael Finnegan Marketille. Siellä maistat plantaani- ja kaakaopinojen keskellä dukunoo-juustoa, banaaninlehtiin käärittyä ja kevyesti kanelilla tuoksuvaa makeaa tamalea.
Kierros jatkuu Albert Streetille, brittiläisen aikakauden kaupalliseen sydämeen. Maista vuosisatoja vanhassa leipomossa herkkää kookosleipää Toledan-vuoristokahvin kera. Muutaman kadun päässä pohjoiseen sijaitsevassa garifuna-kojussa tarjoillaan kookosmaidosta ja tuoreesta kalasta valmistettua hudut-keittoa; oppaasi kertoo, miten afrikkalaisten orjien jälkeläiset yhdistivät kulinaarisen perintönsä maya-aineksiin.
Kun olet kävellyt hetken Swinging Bridge -sillan, kaupungin maamerkin vuodesta 1923 lähtien, yli, saavut perheomisteiseen ruokapaikkaan, jossa höyryää aitoa riisiä ja papuja, joissa on haudutettua kanaa ja paistettua kypsää plantainia. Täällä korostetaan sunnuntai-illallisen merkitystä Belizen kulttuurissa, ja osallistujia pyydetään maustamaan ruokansa Marie Sharp -kastikkeella, joka on yksi Karibian kuumimmista.
Virkistääkseen suuta minibussi ajaa Fort Georgen kaupunginosaan ja pysähtyy käsityöläisjäätelöbaariin: soursop- tai caimito-jäätelö kimaltelee vitriineissä. Kierros päättyy boutique-tislaamolle, jossa maistelija tarjoilee lasillisen kypsytettyä maustettua rommia ja 70-prosenttisella belizeläisellä suklaalla täytetyn bonbonin. Opas tekee yhteenvedon sokeri- ja mahonkikaupan vuosisadoista, jotka muokkasivat paikallista taloutta, ennen kuin voit ostaa mausteita tai käsitöitä viereisestä kaupasta.
Kello 13.30 ajoneuvo palaa lähtöpaikalle. Otat vatsasi täyteen, mielesi täyteen tarinoita ja ravintolaluettelon mukaan jatkaaksesi Belizen kulinaristisen näyttämön tutkimista omin päin.