Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Montserrat -päiväretket Barcelonasta

Päivän viettäminen Montserratissa on yksi parhaista tavoista täydentää Barcelonan-matkasi: kerron, miten pääset sinne parhaiden järjestettyjen retkien avulla.

Alex Grande

Alex Grande

6 minuuttia luettu

Montserrat -päiväretket Barcelonasta

Montserratin luostari | ©Rodrigo Curi

Barcelonan luoteispuolella, pian sen jälkeen, kun olet jättänyt kaupungin taaksesi, näet Montserratin ylängön. Jättimäisten kallioiden ja niiden jyrkän kohouman keskellä on piilossa yksi alueen tärkeimmistä jumalanpalveluspaikoista, Montserratin luostari.

1. Parhaat retket

Näkymät Montserratista| ©Loren Cutler
Näkymät Montserratista| ©Loren Cutler

Matka Montserratiin Barcelonasta on täydellinen tapa jättää kaupungin hälinä ja vilske, ja vakuutan teille, että luostari on puitteiltaan vierailun arvoinen.

2. Puolipäiväinen retki Montserratiin, jossa on hammaskiskoradan nousu

Telinekisko| ©fmohr
Telinekisko| ©fmohr

Jos haluat tutustua Montserratiin täydellisemmin, suosittelen opastettua kierrosta Montserratiin Barcelonasta. Tällä kokemuksella matkustat ilmastoidulla bussilla vuoren juurelle, josta nouset hammasrattaalla vuoren huipulle, josta avautuvat upeat näköalat. Perillä asiantuntijaoppaasi kertoo sinulle Montserratin historiasta ja näet, miten eroosio on luonut ainutlaatuiset kalliomuodostelmat, samalla kun nautit Barcelonan näkymistä huipulta.

Sen jälkeen sinut viedään tutustumaan Santa Maria de Montserratin luostarin vieressä sijaitsevaan Santa Maria de Montserratin luostariin, josta löydät kuuluisan Morenetan, Montserratin neitsyttä esittävän puuveistoksen. Voit tutustua alueeseen kaikessa rauhassa, ja sinulle tarjotaan paikallisia liköörejä maisteltavaksi.

 • Kesto: 4 tuntia 30 minuuttia
 • Suositellaan: Jos haluat nauttia koko Montserrat-kokemuksesta oppaan kanssa, joka kertoo sinulle kaiken kiertoajelulla näkemäsi historian.

Vaihtoehto ilman telineiden kiskoja

Jos haluat mennä suoraan Montserratiin bussilla Barcelonasta, voit valita tämän retken, joka ei kulje hammasrataa pitkin. Hinta on sama ja kesto samanlainen, joten valinta riippuu täysin mieltymyksestäsi. Suosittelen tekemään retken hammaskiskoradan nousun kanssa, koska näkymät ovat upeat ja voit ottaa valokuvia ylöspäin mentäessäsi, mutta kuten tiedät, eri värejä on eri makuun.

Varaa retki Montserratiin Barcelonasta käsin

3. Kokopäiväretki Montserratin luostariin ja vierailu viinitilalla

Montserratin basilikan alttari| ©Jarek Zok
Montserratin basilikan alttari| ©Jarek Zok

Jos Montserratin luostarissa vierailun lisäksi haluat viettää koko päivän tutustumalla osaan alueen viininvalmistusperinteestä, sinulla on toinen vaihtoehto, opastettu retki Montserratiin Barcelonasta ja vierailu viinitilalle.

Kierroksella luostarin sisätiloissa, jossa erikoistunut opas selittää historiallisia asioita, tämä reitti vie sinut ympäri kaunista kylää, jossa tämä erillisalue sijaitsee. Voit myös nauttia opastetusta vierailusta aitoon viinikellariin.

Tämän retken aikana sinulla on mahdollisuus maistaa kolmea tämän 10. vuosisadalta peräisin olevassa linnassa sijaitsevan viinitilan vuosikertaviinejä. Maistelun yhteydessä maistellaan tyypillisiä tapaksia ja välipaloja.

 • Kesto: 7 tuntia
 • Suositellaan:... Jos et halua jättää väliin alueen tyypillisiä viinejä ja samalla tutustua kauniiseen kylään, jossa sijaitsee Montserratin luostari.

Alexin matkavinkki

Yritä vierailla Montserratin luostarissa arkisin ja klo 12.30 jälkeen, sillä silloin voit nähdä Morenetan ja Escolanian kuoron livenä.

4. Siirto Montserratiin

Kattamaton kaari| ©tico_24
Kattamaton kaari| ©tico_24

Jos haluat järjestää oman retkesi ja tutustua omaan tahtiisi, voit valita Montserratiin Barcelonasta lähtevän kuljetuksen, joka lähtee aikaisin aamulla ja noutaa sinut noin viisi tuntia myöhemmin.

Tämä on perusvaihtoehto Montserratissa vierailuun, mutta voit halutessasi lisätä museolipun tai liittyä pienryhmäkierrokselle. Joka tapauksessa se on hyvä tapa vierailla Montserratissa ilman, että sinun tarvitsee huolehtia kuljetuksen järjestämisestä, mikä voi olla vaikeaa ilman vuokra-autoa, jos vierailet Barcelonassa lomalla.

 • Kesto: 5 tuntia
 • Suositellaan: Jos järjestät retken Montserratiin mieluummin itse etkä halua osallistua ryhmämatkaan.

5. Kävelykierros Montserratissa ja vierailu luostarissa pienissä ryhmissä

Vuoristotie, Montserrat| ©Fikri Rasyid
Vuoristotie, Montserrat| ©Fikri Rasyid

Tämä kokemus keskittyy enemmänkin kävelemiseen osassa Montserratin luonnonpuistoa, joka ulottuu luostarin ja vuoren ulkopuolelle. Aloitat päivän vierailemalla Santa Maria de Montserratin luostarissa katsomassa Morenetaa, ja sen jälkeen nouset Sant Joanin köysiradalla reitille, jossa vaellus alkaa asiantuntevan oppaan seurassa, kun tutustut alueen eläimistöön ja kasvistoon.

Suosittelen tätä retkeä, jos olet kiinnostunut nähtävyyksien katselun ja vuoristossa vietettävän päivän yhdistelmästä. Vaikka reitti ei riitäkään sinulle, jos olet säännöllinen vuoristokävijä, se on hyvä tapa tutustua Montserratiin kaukana turistikohteista.

 • Kesto: 5 tuntia 30 minuuttia
 • Suositellaan: Jos et voi vastustaa vuoristokävelyä tai jos haluat tehdä retken Montserratiin pienessä ryhmässä.

6. Barcelonan ja Montjuïcin kiertoajelu ja retki Montserratiin

Montjuïcin puutarhat| ©OK Apartment
Montjuïcin puutarhat| ©OK Apartment

Tämä täydellinen retki Montserratiin ja Barcelonan ja Montjuïcin kiertoajelu sisältää kaiken: kiertoajelun Barcelonan tärkeimpiin nähtävyyksiin, köysirata-ajelun Montjuïcille, Barcelonan vuorelle, ja täydellisen retken Montserratiin vierailulla Morenetassa.

Tämän kokemuksen suuri etu on se, että näet lähes kaiken, mitä Barcelonalla ja sen lähialueilla on tarjottavanaan yhden päivän aikana, hintaan, joka on ehdottomasti sen arvoinen, jos olisit suunnitellut tekeväsi jokaisen vierailun erikseen. Tämäntyyppiset kierrokset ovat yleensä ihanteellisia, kun olet juuri saapunut kaupunkiin, sillä ne antavat sinulle täydellisen yleiskatsauksen kaikesta, missä voit vierailla, ja voit tutustua omatoimisesti paikkoihin, joista pidit eniten matkasi toisessa vaiheessa.

 • Kesto: 10 tuntia 45 minuuttia
 • Suositellaan: Jos aiot viipyä Barcelonassa vain lyhyen aikaa tai jos aiot tehdä jokaisen kokemukseen sisältyvän vierailun erikseen.

7. Mitä nähdä Montserratissa yhdessä päivässä?

Uskova kunnioittaa Morenetaa.| ©TJ DeGroat
Uskova kunnioittaa Morenetaa.| ©TJ DeGroat

Ota huomioon kaikki Montserratin nähtävyydet, sillä sen historiallinen ja uskonnollinen merkitys on enemmän kuin pelkkä vuori, ja siihen kannattaa tutustua perusteellisesti.

Montserratin luostari

Montserratin huipulla sijaitseva benediktiiniläisluostari rakennettiin 1100-luvulla muinaisen erakkoluostarin paikalle. Montserratin luostari on omistettu Montserratin neitsyt Marian kultille sen varhaisimmista päivistä lähtien, ja se on seurannut legendaa hänen ilmestymisestään samalla vuorella sijaitsevassa pyhässä luolassa. Montserratin luostari on nykyään yksi harvoista Espanjan kirkoista, joissa esiintyy kuoro, joka on yksi Euroopan vanhimmista lapsikuoroista.

Jos olet onnekas, voit vierailusi aikana kuunnella kuoron laulua ja todistaa spektaakkelia, joka antaa luostarille ja vuorelle ainutlaatuisen auran.

Montserratin museo

Tämä on Montserratin luostarimuseo, jossa on Caravaggion, El Grecon, Brueghel vanhemman ja Pedro Berrugueten taideteoksia sekä 1800- ja 1900-luvun taiteen kokoelma, jossa on Dalín, Picasson, Olga Sacharoffin, Ramon Casasin, Santiago Rusiñolin ja Fortunyn maalauksia.

Jos olet intohimoinen taiteen ystävä, suosittelen, ettet jätä väliin Montserratin museota, sillä sen kokoelma on varsin mielenkiintoinen ja varmasti rikastuttaa matkaasi.

Moreneta

Montserratin neitsyt tunnetaan kansanomaisesti nimellä La Moreneta, ja se on 1200-luvulla tehty veistos, joka on tehty tummanvärisestä puusta (tästä sen nimi). Legendan mukaan Neitsyt ilmestyi eräille paimenille vuonna 880, ja sen seurauksena Montserratin Neitsyt Marian kultti alkoi erakossa ennen luostarin rakentamista.

Sant Miquelin risti

Sant Miquelin risti sijaitsee näköalapaikalla Montserratin luostarin läheltä alkavan polun päässä. Sieltä on kauniit näkymät Pyreneille, Llobregatin suistoon ja mielestäni vaikuttavinta on nähdä kaikki Montserratin uskonnolliset rakennukset sen ympäristössä.

8. Suunnittele vierailusi Montserratiin

Näkökulma| ©WeLoveBarcelona.de
Näkökulma| ©WeLoveBarcelona.de

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat kaiken irti Montserratin matkastasi:

Yksi päivä vai useita päiviä?

Montserratissa on mahdollista vierailla kaikessa näkemisen arvoisessa yhdessä päivässä, ja itse asiassa useimmat retket vuorelle kestävät puoli päivää, noin 4-5 tuntia. Jos et tee mitään patikointia ja vierailet vain luostarissa, sanoisin jopa, että 2-3 tuntia riittää.

Montserratin hammaskiskorata

Kaikkiin Montserratin retkiin sisältyy liput Montserratin huipulle nousevalle hammaskiskojunalle (ellei erikseen mainita, että liput eivät sisälly hintaan). Juna kulkee vuorta pitkin 15 minuutissa, ja kuten tiedät, matkan varrella avautuvat upeat näköalat ovat erittäin suositeltavia.

Hammaskiskoradan aikataulu vaihtelee vuodenajan mukaan. Ensimmäiset junat lähtevät noin klo 8.30 aamulla, ja viimeiset junat saapuvat klo 18.15-20.45. Jos vierailet Montserratissa omin päin, tarkista aikataulut viralliselta verkkosivustolta.

La Morenetan aikataulu

Montserratin luostari on avoinna joka päivä kello 7.30-20.00, ja Morenetassa voi vierailla kello 8.00-10.30 ja 12.00-18.15. Ota tämä huomioon, jotta voit järjestää vierailun luostariin aikaisin aamulla tai klo 12 alkaen.

9. Paras päivä viikossa vierailla Montserratissa

Montserratin luostari ja luostari| ©Mark Potterton
Montserratin luostari ja luostari| ©Mark Potterton

Montserratin luostari on avoinna viikon jokaisena päivänä, joten ainoa asia, joka saattaa saada sinut vierailemaan vuorella yhtenä päivänä eikä toisena, on se, että Escolania de Montserratin lapset laulavat maanantaista perjantaihin kello 13:00. Lisäksi maanantaista torstaihin lauletaan Salve Montserratina klo 18:45.

Tästä syystä ja viikonloppuisin vallitsevan tungoksen välttämiseksi suosittelen, että menette Montserratiin maanantaista perjantaihin.

10. Paras aika vuodesta vierailla Montserratissa

Montserratin luostari ja huiput| ©W K
Montserratin luostari ja huiput| ©W K

Tammikuusta joulukuuhun Montserratin sää on miellyttävä, ja sateita on vähemmän. Yleensä Montserratissa on noin 8 tai 9 astetta, ja jos olet onnekas ja pääset ylös aurinkoisena päivänä, sinulla on upeat näkymät ja erittäin miellyttävä, leuto ilmasto vuoriston viileyden ja auringon lämmön välillä.

11. Missä syödä Montserratissa

Näkymät Montserratista| ©Paula De la Pava Nieto
Näkymät Montserratista| ©Paula De la Pava Nieto

Mikään Montserratin retkistä ei yleensä sisällä ruokaa (jos mitään, niin voileipä), joten jos haluat syödä Montserratissa, vaihtoehtona on joko kantaa ruokaa repussa tai varata pöytä yhdestä kahdesta luostarin lähellä sijaitsevasta ravintolasta. Sekä Restaurante Abat Cisnerosista että Restaurante Montserratista on upeat näköalat vuoren huipulta, ja ruoka on erinomaista, erityisesti Hostal Abat Cisnerosissa, vaikka menut eivät olekaan aivan halpoja (noin 30 euroa per henkilö).

Muista joka tapauksessa, että useimmat retket päättyvät ennen lounasaikaa, joten sinun pitäisi olla takaisin Barcelonassa lounasaikaan mennessä.

12. Mitä minun pitäisi ottaa mukaani Montserratin retkelle?

Rosa de los Vientos, Montserrat| ©Angel Santos
Rosa de los Vientos, Montserrat| ©Angel Santos

Sanoisin, että ainoa asia, jota todella tarvitset, on aurinkovoide, sillä vuoren huipulla on vain vähän varjoisia paikkoja, ja olet kiitollinen siitä, ettet polta kasvojasi koko Barcelonan matkasi ajan. Ottaisin mukaan myös kameran (varsinkin jos aiot käydä Cruz de Sant Miquelin näköalapaikalla) ja mukavat kengät vuorella kävelyä varten.

13. Muut sinua mahdollisesti kiinnostavat retket

Jos harkitset matkaa Barcelonasta, tämän Montserratin matkan lisäksi Barcelonasta käsin kannattaa vierailla monissa muissakin paikoissa. Tässä on opas Päiväretket ja retket BarcelonastaVoit viettää päivän kaupungin ulkopuolella ja tutustua muihin Katalonian paikkoihin.

Suosittelen myös, että otatte selvää Barcelonasta Dalí-museoon suuntautuvasta retkestä, sillä Figueras on yksi niistä paikoista, joissa kannattaa todella vierailla, koska se on niin lähellä. Varsinkin jos vierailet kaupungissa lasten kanssa tai jos olet intohimoisesti taiteen Katalonian nero, tämä kokemus on jotain, jonka muistat, ja jätän sinulle kaikki tiedot täällä: Figueres ja Salvador Dalín museo -päiväretket Barcelonasta.

UKK

 • Miksi Montserrat on niin tärkeä?

  Katalonialaisten mukaan Montserratin merkitys johtuu monesta asiasta. Uskonnollisesti sen luostari ja basilika ovat vaikuttavia, ja Neitsyt Maria on vieraillut Pyhän luolan luona. Maantieteellisesti alue on tunnettu epätavallisista kalliomuodostelmistaan ja upeista näkymistä yli Katalonian.

 • Kuinka kaukana Barcelonasta on Montserrat?

  Montserrat sijaitsee noin 55 kilometriä Barcelonasta luoteeseen, ja sinne pääsee autolla Barcelonasta noin 1 tunti 10 minuutissa.

 • Mitä Montserratissa voi nähdä?

  Neitsyt Marialle omistetun Santa Covan (Pyhä luola) kappelin lisäksi siellä on myös köysirata, Montserratin neitsyt (basilikassa) ja Montserratin kuoron esityksiä. Alue itsessään on myös ihanteellinen patikointiin, ja sieltä avautuvat todella henkeäsalpaavat näkymät.