Soul parhaat Ruokakierrokset

Kaupungin eri puolilta löydät laajan valikoiman gastronomista tarjontaa, jossa on perinteistä ruokaa ja katuruokaa. Kerron sinulle parhaat vaihtoehdot, joiden avulla voit tutustua Soulin keittiön parhaimpiin puoliin.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Soul parhaat Ruokakierrokset

Soulin ruoka | ©lejandra matias

Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa on gastronominen kulttuuri, joka pystyy yllättämään vaativimmatkin ruokailijat. Kaupungista löydät perinteisiä aterioita, jotka perustuvat riisiin, vihanneksiin, mereneläviin ja lihaan, jotka ovat sen keittiössä yleisimmin käytettyjä tuotteita. Tarjolla on myös monenlaista katuruokaa.

Voit syödä sashimia Noryangjinin äyriäismarkkinoilla tai istua ulkona Euljiron kaupunginosan ruokakojujen äärellä ja nauttia nogari banchania (kuivattua kalaa). Lisäksi osa Soulin parhaista aktiviteeteista, joissa pääset tutustumaan Etelä-Korean kulinaarisiin perinteisiin, on ruoanlaittokurssi paikallisen kokin kanssa.

1. Osallistu korealaiseen kokkikurssiin ja tutustu osaan Soulin ruokakulttuurista

Ruoanlaittokurssi| ©Marc Haines
Ruoanlaittokurssi| ©Marc Haines

Jos haluat tutustua osaan Etelä-Korean ruokakulttuurista, sinun kannattaa sisällyttää matkasuunnitelmaasi ruoanlaittokurssi vähintään kolmen päivän ajaksi Soulissa. Opit valmistamaan joitakin tämän maan perinteisiä ruokia: kimchiä, banchania, deonjang jjigaeta jne.

Tämäntyyppinen kokemus alkaa yleensä vierailulla paikallisilla markkinoilla. Siellä aistisi yllättyvät tuoreiden tuotteiden tuoksuista ja väreistä : vihanneksista, eksoottisista hedelmistä, merenelävistä, lihasta, mausteista jne. Kun olet hankkinut kaiken tarvittavan reseptien toteuttamiseen, suuntaat ammattikokin kanssa torikeittiöön.

Tällä korealaisella ruoanlaittokurssilla ja markkinavierailulla Soulissa pääset seuraamaan vaiheittaista ruoanlaittoa, jossa valmistetaan useita ruokalajeja, jotka ovat osa eteläkorealaisten jokapäiväistä gastronomista elämää. Esimerkiksi bibimbap eli riisi, jossa on kananmunaa, vihanneksia ja lihaa; ikoninen kimchi, joka koostuu käyneestä aasialaisesta kaalista, galbitang, joka on naudan kylkiluukeitto, muiden banchanien (pienannosruokien) ohella.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: noin 78 €/henkilö.
  • Kesto: noin 3 tuntia ja 30 minuuttia.

Varaa korealainen ruoanlaittokurssi ja markkinavierailu Soulissa

2. Nauti merenelävien valikoimasta Noryangjinin markkinoilla Soulissa

Noryangjinin markkinat| ©Steve Y
Noryangjinin markkinat| ©Steve Y

Jos olet merenelävien ystävä, sinun on ehdottomasti pysähdyttävä Soulin Noryangjinin markkinoilla. Se on paikka, jonka historia ulottuu vuoteen 1927, ja siellä vierailee päivittäin kymmeniä paikallisia ja turisteja. Kävele näillä markkinoilla ja ilahduta makuhermojasi.

Kierroksen aikana näet useita kojuja, joissa on kaikenlaisia mereneläviä: kalaa, mustekalaa, merikurkkua, simpukoita, kalmareita, rapuja, katkarapuja ja paljon muuta. Löydät myös joitakin ravintoloita, joissa voit syödä muun muassa sashimia daikon-retiisin kera. Kaikki tämä on kääritty erittäin vilkkaaseen ilmapiiriin.

Tämä on aktiviteetti, jonka voit toki tehdä myös yksin, mutta se on helpompaa tehdä paikallisen oppaan kanssa Soulin yksityisellä kiertoajelulla. Näin et ainoastaan pääse tekemään maistiaisia, vaan opit myös jokaisesta tuotteesta ja uppoudut korealaiseen ruokakulttuuriin.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: Markkinoille on vapaa pääsy. Jos otat yksityisen kierroksen, hinta on keskimäärin 70 €/henkilö.
  • Aukioloajat: Markkinat ovat avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

Varaa yksityinen kierros Soulissa

3. Vaeltele Soulin Namdaemunin markkinoiden pitkillä ruokakujilla

Namdaemunin markkinat| ©Adrián Pérez
Namdaemunin markkinat| ©Adrián Pérez

Toinen ruokakierroksen kohde on historialliset Namdaemunin markkinat, jotka perustettiin Joseon-kaudella vuonna 1414. Täältä löydät laajat ruokakujat katukojuineen ja ravintoloineen.

Kun olet päässyt markkinoille, voit kävellä vapaasti sen viehättävillä ja vilkkailla kävelykaduilla, joista seuraavat ovat suosituimpia makuhermojesi tyydyttämiseksi:

  • Foodie Alley, jossa voit nauttia klassista eteläkorealaista kulinaarista katuruokaa. Tällaisia ovat kimchi, Tteokbokki (riisikakku pippurikastikkeella), kimbap (korealainen sushi), bungo ppang (kalakakku), joka on erittäin suosittua talvella Soulissa, ja paljon muuta.
  • Kalguksu Alley, jossa on käsin leikattuja nuudeleita tarjoavia ravintoloita. Kokeile naengmyeonia (vehnänuudeleita), jajangmyeonia (kiinalaistyylisiä nuudeleita, joissa on jajang- eli makeaa vehnätahnakastiketta), jjamppongia (nuudeleita äyriäisliemellä) jne.
  • Galchi Jorim -katu; tämä alue on tunnettu hiustenhäntäpata-kojuistaan. Tämä ruokalaji valmistetaan itse markkinoilla.

Tämän gastronomisen kierroksen voi tehdä omaan tahtiin tai paikallisen oppaan kanssa. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa saat syvemmän käsityksen korealaisesta kulttuurista kulinaristisen asiantuntijan kommenttien ansiosta. Valitsitpa kumman tahansa, tämä aktiviteetti on pakollinen matkasuunnitelmassasi yhdessä opastetun kierroksen Soulin Deoksugungin palatsissa ja Soulin parhaiden päiväretkien kanssa.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: Sisäänpääsy markkinoille on ilmainen, mutta jos otat kierroksen, se voi maksaa noin 45 euroa per henkilö.
  • Aukioloajat: klo 9.00-19.00 (maanantaista lauantaihin). Huomaa, että jotkut ravintolat ja ruokakojut ovat avoinna myöhemmin illalla.

Varaa opastettu kierros Deoksugungin palatsissa

4. Maista perinteistä korealaista ruokaa Gwangjangin markkinoilla Soulissa

Gwangjangin markkinat| ©Adrián Pérez
Gwangjangin markkinat| ©Adrián Pérez

Yli 100 vuotta vanhat Gwangjangin markkinat ovat korealaisen kulttuurin ja historian näyteikkuna. Täällä voit maistella tämän aasialaisen maan perinteistä ruokaa, joka valmistetaan käsin silmiesi edessä ja vilkkaassa ympäristössä. Saat palkitsevan kokemuksen.

Markkinat sijaitsevat Ikseon-dong-kujalla. Tämä on tunnettu kaupungin solmukohta, jossa perinteinen ja moderni elävät sopusoinnussa rinnakkain. Kun astut sisään markkinoille, paikan ulkonäkö ja satojen valmisteiden tuoksut lumoavat sinut.

Tällä ruokakierroksella voit kokeilla kuuluisaa mandua (höyrytettyjä nyyttejä, jotka on täytetty lihalla tai kimchillä), bindae-tteokia (papujauhopannukakku, lihaa ja vihanneksia), grilliruokaa, bibimbapia (riisikulho, jossa on vihanneksia ja lihaa). Myös pataruokia, erilaisia riisinuudeleita, vehnää, vihanneksia ja muita valmisteita.

Tämän kokemuksen jälkeen voit jatkaa kaupunkiin tutustumista. Mene ehkä johonkin Soulin parhaista museoista, kuten Soulin kaupungin muurimuseoon, joka on noin 12 minuutin ajomatkan päässä, tai lähde opastetulle kierrokselle Soulin Gyeongbokgungin palatsiin.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: Markkinoille on ilmainen sisäänpääsy.
  • Aukioloajat: päivittäin klo 9:00-18:00.

Varaa opastettu kierros Gyeongbokgungin palatsissa

5. Lähde iltaruokakierrokselle Soulin Euljiroon ja tutustu korealaisten suosikkiruokapaikkaan

Euljiro yöllä| ©Seoul Guide Korea
Euljiro yöllä| ©Seoul Guide Korea

Euljiro on yksi korealaisten suosikkikortteleista, jossa voi syödä ja rentoutua pitkän työpäivän jälkeen. Se on vilkas paikka, jossa on paljon ruokakojuja, ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voit tehdä ruokakierroksen ja tutustua öiseen Souliin kuin paikallinen.

Tämä kohde koostuu kolmesta pitkästä kadusta, joista Nogari Alleyllä on eniten ruokakojuja. Istu ulkopöytään ja nauti nogaria (kuivattua kalaa) sojun (oluen) kanssa. Ihanteellinen paikka, jos vierailet Soulissa kesällä.

Eikä siinä vielä kaikki. Euljirosta löydät monenlaista katuruokaa: korealaisia munkkeja, kuuluisaa mausteista ramyeonia (piknuudeleita), jonka olet varmasti nähnyt useammassa kdramassa, jeonia (paistettua vihannespannukakkua), paahdettuja kastanjoita, corn dogia (korealaisia vartaita), kalakakkua ja niin edelleen.

Voit vierailla Coffeehanyakbangissa, jossa tarjoillaan täyteläistä suodatinkahvia, ja Hyemindangin konditoriapajassa, jossa maistat suklaapavéa. Ruokailukokemuksen päätteeksi voit myös vierailla tämän kaupunginosan rakennuksiin piilotetuissa baareissa ja aloittaa Soulia kiertävän pubikierroksen.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: Tähän kaupunginosaan on vapaa pääsy, mutta sinulla on mahdollisuus liittyä opastetulle kierrokselle, joka maksaa yleensä 59 €/henkilö.
  • Aukioloajat: klo 11:00-21:00 (päivittäin).

Varaa pubikierros Soulissa

6. Tutustu syvällisesti eteläkorealaiseen kulttuuriin ja keittiöön

Samgyetang| ©Steve Y
Samgyetang| ©Steve Y

Jos vierailet Koreassa, sinun kannattaa osallistua ruoanlaittokokemukseen perinteisessä talossa. Tämä saattaa olla yksi Soulin parhaista retkistä, sillä sen avulla voit kokea paikallisen kulttuurin ja keittiön läheltä ja henkilökohtaisesti. Tunnet itsesi paikalliseksi.

Tämä upottava kokemus alkaa vierailulla yhdellä Soulin paikallisista markkinoista. Sieltä ostat yhdessä isäntä-oppaasi kanssa tarvittavat ainekset kyseistä valmistetta varten. Hän kertoo myös paikan historiasta ja antaa vinkkejä tuotteiden valintaan.

Markkinakierroksen jälkeen siirryt aitoon korealaiseen perinteiseen taloon kokkaamaan. Paikallisia ruokia, joita voit valmistaa, ovat muun muassa samgyetang (kanakeitto ginsengin kera), kimchi (käynyt aasialainen kaali), bulgogi (naudanlihasuikaleet soijalla, seesamilla ja valkosipulilla) ja japchae (bataattitärkkelysnuudelit seesamin ja lihan kera).

Istut isäntäväen kanssa pöydän ääreen maistelemaan ruokia ja seuraamaan aitoa korealaista perhe-etikettiä läheltä. Tämän rikastuttavan kokemuksen jälkeen voit jatkaa matkaohjelmaasi: vieraile Changdeokgungissa, jota pidetään Soulin parhaina palatseina; osta liput Soulin Figure Museum W -museoon ja vietä erilainen hetki katsellen sen näyttelyitä jne.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: Tämän elämyksen hinta on yleensä noin 80 €/henkilö.
  • Kesto: enintään 4 tuntia.

Varaa liput kohteeseen Figure Museum W

7. Kävele Soulin Mangwon-markkinoilla ja lähde kanaa ja olutta sisältävälle ruokakierrokselle

Mangwonin markkinat| ©Kanako Sudo
Mangwonin markkinat| ©Kanako Sudo

Mangwon Market on toinen kohde, jossa voit lähteä ruokakierrokselle Soulin-matkallasi. Yllätät makuhermosi erilaisten kanavalmisteiden mauilla ja koostumuksilla .

Näiltä markkinoilta löydät suuren määrän ruokakojuja, jotka on omistettu kananvalmistukselle. Voit kokeilla muun muassa korealaista paistettua kanaa, jossa on makeahappokastiketta ja seesaminsiemeniä; grillikanaa, jossa savuinen maku yhdistyy paksuun kastikkeeseen; sizzling-kanaa, joka koostuu luuttomasta reisistä, joka on päällystetty juustolla ja kastikkeella.

Kierroksen voi tehdä yksin tai oppaan kanssa. Valitsitpa kumman tahansa, tällä torilla voit nauttia valmisteista, joissa yhdistyvät vuosien historia ja uusien sukupolvien kekseliäisyys. Älä unohda tarjoilla niitä sojun kanssa korealaiseen tyyliin.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: Markkinoille on vapaa pääsy. Ja jos haluat osallistua opastetulle kierrokselle, sen hinta on noin 100 €/henkilö.
  • Kesto: Joka päivä klo 9:00-21:00.

8. Osa vegaani- ja kasvisruokakierrosta Soulissa

Boribab| ©lazy fri13th
Boribab| ©lazy fri13th

Etelä-Korean pääkaupungissa on laaja valikoima kulinaarisia tarjontaa, joka sisältää vegaanisia ja kasvisruokavaihtoehtoja. Jos siis olet vegaani- ja kasvisruoan ystävä ja aiot viettää Soulissa 1-5 päivää tai jopa enemmän, sinun kannattaa osallistua ruokakierrokselle, jolla voit tutustua parhaisiin ruokiin, joissa ei ole lihaa tai eläinperäisiä ainesosia.

Tätä seikkailua varten kannattaa suunnata Gwangjangin markkinoille, jotka ovat yksi kaupungin suurimmista markkinoista. Sieltä löydät enemmän kuin tarpeeksi ruokia, jotka sopivat vegaani-, kasvis- ja jopa gluteenittomaan ruokavalioon.

Voit esimerkiksi kokeilla boribabia (ohraa, riisiä, valikoituja vihanneksia ja korealaisia yrttejä), kimbapia (riisiä, jossa on vihanneksia, korealaisia yrttejä ja kuivattuja merilevärullia). Myös hotteokia (korealainen pannukakku, jonka sisällä on siemeniä ja hunajaa).

Vaikka voit tehdä tämän seikkailun omin päin , on parasta ottaa yhteys ammattitaitoiseen oppaaseen. Muista, että tämä henkilö tuntee jokaisen valmisteen ja voi siksi taata niiden vegaanisen ja kasvissyönnillisen alkuperän.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: Hinta per henkilö on noin 99 euroa.
  • Kesto: Aktiviteetti kestää yleensä noin 2 tuntia ja 30 minuuttia.

9. Nauti monikulttuurisesta ruokailukokemuksesta Bukchon Villagessa Soulissa.

Bukchon Village| ©David Wilkinson
Bukchon Village| ©David Wilkinson

Bukchon on Soulissa sijaitseva perinteinen kylä, joka juontaa juurensa Joseon-kaudelta (1392-1910). Aiemmin aatelisluokan asuttama paikka on suosittu matkailukohde arkkitehtonisen kauneutensa ja ravintoloidensa gastronomisen monipuolisuuden vuoksi. Voit kokeilla korealaisia ja ulkomaisia ruokia.

Bukchonissa vieraillessasi löydät perinteisiä korealaisia ravintoloita, joissa voit syödä muun muassa deonjang jjigaeta (sieni-, vihannes- ja äyriäismuhennosta), bibimbapia (riisiä, jossa on sekaisin vihanneksia, lihaa ja sieniä) ja galbitangia (korealaista keittoa). Voit myös nauttia italialaista ja portugalilaista ruokaa.

Löydät myös useita terasseja, joilta on etuoikeutettu näkymä kylään. Voit istua ja rentoutua siemaillen lasillisen sojua (korealaista olutta), makgeollia (riisiviiniä), teetä ja muita juomia. Ja jos olet Soulissa joulukuussa talvifestivaalin aikaan, näet taivaan valaistuvan ilotulituksilla.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: Bukchon-kylään on vapaa pääsy.
  • Aukioloajat: Huvila on avoinna maanantaista lauantaihin (klo 10-17).

10. Nauti kulinaarisesta kierroksesta teemaailmaan Soulissa ja opi valmistamaan riisiviiniä

Riisiviini| ©Turner
Riisiviini| ©Turner

Etelä-Korean keittiö ei rajoitu vain makeisiin ja suolaisiin valmisteisiin, vaan siihen kuuluu myös yrttiteetä ja alkoholijuomia. Lähde kulinaariselle kierrokselle Souliin ja opi maistamaan ikivanhaa teetä ja valmistamaan riisiviiniä.

Tällä kierroksella vierailet teemuseossa, jonka näyttelyesineissä voit tutustua teekulttuurin historiaan. Pääset myös erityiseen huoneeseen, jossa voit maistella erilaisia teelaatuja (vihreää, mustaa, kukkateetä, aromaattisia yrttejä jne.). Tarjolla on yhteensä yli 130 makua.

Tämän kulinaarisen kokemuksen täydentämiseksi opas vie sinut perinteiseen viinistudioon. Siellä opit askel askeleelta, miten makgeollia valmistetaan; tämä on korealainen viini, jota aiemmin käyttivät maanviljelijät ja joka valmistetaan tahmeasta riisistä ja hiivasta.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: Tämän retken hinta on 105 €/henkilö.
  • Kesto: noin 4 tuntia.