Dublinin lentokenttäkuljetukset

Kerron sinulle kaikki mahdolliset vaihtoehdot, joilla pääset lentokentältä hotelliisi mukavimmalla, nopeimmalla ja halvimmalla tavalla.

Ana Caballero

Ana Caballero

4 minuuttia luettu

Dublinin lentokenttäkuljetukset

Lentokone laskeutuu Dublinin lentoasemalle | ©Kevin Hackert

Dublinin lentoasema on yksi Euroopan suurimmista lentoasemista, ja se sijaitsee 15 km:n päässä kaupungin keskustasta (noin puolen tunnin ajomatka). Kun laskeudut Dublinin lentokentälle, pääset hotellillesi bussilla tai vuokraamalla yksityisen kuljetuksen. Annan sinulle kaikki yksityiskohdat, jotta voit suunnitella saapumisesi etukäteen.

1. Dublinin lentoaseman ja Dublinin keskustan väliset kuljetusvaihtoehdot

Dublinin lentoaseman terminaali| ©JJ Merelo
Dublinin lentoaseman terminaali| ©JJ Merelo

Jos haluat mieluummin saapua suoraan hotelliisi aikaa säästäen ja mukavuutta hankkien, suosittelen yksityistä kuljetusta.

Vaikka voit tilata taksin tai VTC:n tai vuokrata auton saapuessasi, on kätevämpää varata etukäteen yksityinen kuljetus Dublinin lentokentältä hotelliisi ja päinvastoin.

2. Yksityinen kuljetus hotellillesi Dublinin lentokentältä

Yksityinen kuljetus| ©Dan Gold
Yksityinen kuljetus| ©Dan Gold

Nopeuden (Dublinin keskustaan pääsee noin puolessa tunnissa) ja mukavuuden (kaikki ajoneuvot ovat täysin varusteltuja) lisäksi yksityisen yksilöllisen kuljetuksen ennakkovaraamisella Dublinin lentoasemalta hotelliisi on muitakin tärkeitä etuja:

  • Palvelu on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa.
  • Matkustat vain seuralaisesi kanssa, joten et joudu odottelemaan etkä pysähdy välillä ennen kuin saavut hotelliin.
  • Ammattitaitoinen kuljettaja tapaa sinut saapumisterminaalissa, joten sinun ei tarvitse etsiä tietä lentoasemalla tai etsiä taksiasemaa tai bussipysäkkiä.
  • Sinulla on runsaasti tilaa matkatavaroillesi (jos sinulla on erityisiä matkatavaroita, ilmoita siitä varausta tehdessäsi).
  • Sinun ei tarvitse olla huolissasi, jos koneesi on myöhässä, koska kuljettajalla on lentosi tiedot.
  • Voit helposti ottaa yhteyttä kuljetusyritykseen sähköpostitse tai puhelimitse, jos sinulla on kysyttävää tai odottamattomia tilanteita.

Miten tämä palvelu toimii

Matkakohtainen hinta vaihtelee ryhmän henkilömäärän mukaan. Voit tehdä varauksen verkossa; jos suunnitelmasi muuttuvat, voit peruuttaa palvelun viimeistään 24 tuntia ennen saapumistasi Dubliniin.

Kun olet tehnyt varauksen, sinun on ilmoitettava lentosi numero ja hotellisi osoite Dublinissa, jotta kuljettaja voi odottaa sinua, ottaa huomioon lennon mahdolliset viivästymiset ja jättää sinut suoraan hotellillesi.

Yksityinen kuljetus takaisin lentokentälle

Tämä palvelu on myös saatavilla Dublinissa sijaitsevasta hotellistasi lentokentälle matkasi päätteeksi. Ehdot ja hinta ovat samat; kun kuljettaja tietää lentosi tiedot, hän hakee sinut hotelliltasi hyvissä ajoin, jotta voit saapua lentokentälle kiirehtimättä ja joutumatta odottamaan tunt ikausia koneeseen nousua.

Suosittelen käyttämään tätä palvelua erityisesti, jos koneesi lähtee aikaisin aamulla, sillä Dublinin yöliikenteen käyttäminen voi olla melko työlästä. Anan matkustajavinkki Ennen kuin varaat yksityisen kuljetuksen, varmista, että lopullinen hinta on lyöty lukkoon eikä sinulta veloiteta ylimääräistä henkilöä kohden. Jotkin yksityiset kulkuneuvot yrittävät tehdä näin.

3. Muita vaihtoehtoja lentokentän ja kaupungin keskustan välillä

Taksi Dublinin kaduilla| ©Mic
Taksi Dublinin kaduilla| ©Mic

Aircoach-bussi

Tämä on nopein julkisen liikenteen vaihtoehto. Nämä bussit tunnistaa niiden sinisestä väristä, ja ne pysähtyvät Dublinin lentoaseman molemmissa terminaaleissa. Hinta on 7 euroa kumpaankin suuntaan (12 euroa, jos ostat meno-paluulipun), ja matka keskustaan kestää vain noin puoli tuntia, sillä matkan varrella on vain kolme pysäkkiä: Drumcondra, O'Connell Street ja Grafton Street.

Junia on saatavilla 24 tuntia vuor okaudessa, ja ne kulkevat noin 15 minuuttia päivällä ja 30 minuuttia illalla. Voit ostaa lipun suoraan bussista.

Airlink

Nämä ovat kaupungin virallisen bussiverkoston tarjoamia vihreitä kaksikerrosbusseja.

Erona reittiliikenteen busseihin on se, että ne on erityisesti suunniteltu yhdistämään kaupungin keskusta Dublinin lentoaseman kahteen terminaaliin (mikä tarkoittaa suurempaa matkatavarakapasiteettia).Hinta on sama kuin Aircoachin busseilla (7 euroa kumpaankin suuntaan, ja meno-paluulippu on alennettu), mutta niillä on useampi pysäkki (yhteensä 10), joten niistä voi olla hyötyä, jos pysyttelet kaukana Aircoachin pysäkeistä. Matka-aika on yksi tunti, ja vuoroväli on 15 minuuttia aamuviidestä puoli kuuteen keskiyöhön. Yöaikaan ei liikennöidä.

Säännölliset bussit

Nämä ovat edullisin vaihtoehto, ja ne on merkitty lentoasemalle saavuttaessa. Matkatavaroille ei kuitenkaan ole paljon tilaa, sillä ne eivät ole erityisiä lentokenttäbusseja. Matka kaupungin keskustaan kestää noin 45 minuuttia, ja riippuen siitä, mille alueelle olet menossa, lentoasemalla pysähtyy kolme linjaa: 16, 41 ja 102. Lippu maksaa noin 4 euroa, etkä tarvitse kuljetuskorttia sen ostamiseen.

Taksi

Jos haluat välttää julkista liikennettä, mutta et ole varannut yksityistä kuljetusta saapuessasi Dublinin lentokentälle, voit ottaa taksin.

T aksitolppa on merkitty lentoaseman eri opasteisiin, mutta yleensä joudut odottamaan jonossa.Hinta vaihtelee vuorokaudenajasta ja liikenteestä riippuen, mutta jos tarvitset summittaisen summan saadaksesi käsityksen, varaudu maksamaan 25-35 euroa.

VTC

Lopuksi sinulla on mahdollisuus pyytää VTC:tä saapuessasi Uber-sovelluksen kautta (voit käyttää lentoaseman WIFI-yhteyttä). Hinta on kiinteä, ja näet sen ennen pyynnön vahvistamista. Sinun on kuitenkin sovittava kuljettajan kanssa, että hän noutaa sinut tietystä paikasta lentoasemalla, mikä voi olla harhaanjohtavaa, jos et tunne lentoasemaa.

4. Ensimmäiset vinkit Dubliniin saapumista varten

Nauti Dublinin viehätyksestä| ©Sean MacEntee
Nauti Dublinin viehätyksestä| ©Sean MacEntee

Milloin Dubliniin kannattaa matkustaa

Toukokuusta syyskuuhun ovat Dublinin lämpimimmät kuukaudet ja siksi paras aika matkustaa ilman, että kuumuus pilaa matkasi, sillä keskilämpötila on enintään 20 astetta. Jos matkustat talvella, älä unohda pakata lämpimiä vaatteita ja sateenvarjoa.

Missä yöpyä Dublinissa

Dublin on erittäin turvallinen kaupunki, joten mitään alueita ei kannata välttää. Kuulet kuitenkin usein nimiä kuten O'Connel Street, Temple Bar, Old Town ja St Stephen's Green; nämä ovat kaupungin keskeisimpiä alueita, joilla kaikki on lähellä, joten ne ovat yleensä suosituimpia majoitusalueita. Muista varata majoitus mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, jotta säästät kustannuksissa.

Liikkuminen Dublinissa

Liikkuminen ei ole ongelma Irlannin pääkaupungissa. Kun et kävele keskustan nähtävyyksien välillä, voit pyöräillä, mikä on suosittu liikennemuoto kaupungissa. Pidempiä matkoja varten on kattava bussiverkosto, metro ja raitiovaunut.

Mitä syödä Dublinissa

Dublinin ruoka jää joskus sen viskin tai oluen kansainvälisen tunnettuuden varjoon, mutta se ei tarkoita, ettetkö voisi nauttia joitakin kaupungin perinteisiä ruokia vierailusi aikana. Muista kokeilla hyvää irlantilaista pataa tai tilata aterian seuraksi soodaleipää, joka valmistetaan hiivan sijasta ruokasoodalla. Merkitse muistiin boxty tai coddle tyypillisinä ruokalajeina ja ota aina vaarin paikallisten neuvoista.

5. Lisätietoja Dublinista

Sisäänkäynti Guinness Storehouseen| ©Ryan Schreiber
Sisäänkäynti Guinness Storehouseen| ©Ryan Schreiber

Suunnittele matkasi Dubliniin niin, että saat kaiken irti kaupungissa viettämistäsi päivistä. Tässä on muutamia mielenkiintoisia artikkeleita siitä, mitä Dublinissa kannattaa nähdä ja tehdä: