Comojärven Parhaat Ruoanlaittokurssit

Comojärvellä ei ole kyse vain ylellisyydestä ja kauniista maisemista, vaan voit myös oppia, miten italialainen ruokakulttuuri luodaan uudelleen. Näytän sinulle joitakin parhaista kokkikursseista.

Andressa García

Andressa García

8 minuuttia luettu

Comojärven Parhaat Ruoanlaittokurssit

Luokka valmistaa pastaa | ©Klaus Nielsen

Kokkikurssit ovat erinomainen tapa oppia lisää Lago di Comon ja Lombardian alueen gastronomisesta perinteestä ja kulttuurista, kuten perinteisen italialaisen pastan valmistamisesta ja polentan makujen kokeilusta.

Jokaisessa näistä kokemuksista opit tunnistamaan ja luomaan uudelleen perinteisiä makuja asiantuntevan kokin seurassa. Maistat myös kaikkia luomuksiasi ja maistat joitakin Lombardian parhaista viineistä. Gastronomisia elämyksiä, joita et voi jättää väliin Lago di Comon parhaiden nähtävyyksien ja tekemisten joukossa.

1. Ammattikokin ohjaama gastronominen kurssi Bellagiossa

Ruoanlaittokurssilla| ©Tuscany Cooking Class
Ruoanlaittokurssilla| ©Tuscany Cooking Class

Tässä italialaisen keittiön kohtaamisessa opit sen autenttisen gastronomian salaisuudet paikalliselta kokilta, joka opettaa sinulle kaiken haluamasi kotikeittiössään. Tätä kokemusta varten vierailet Como-järven rannalla sijaitsevassa perinteisessä huvilassa.

Harjoittelun aikana opit valmistamaan monenlaisia alkupaloja, pastaa ja liharuokia, jotka ovat alueen gastronomian vahvimpia antimia. Sen jälkeen sinulla on mahdollisuus maistella omia kotitekoisia luomuksiasi. Samalla pääset nauttimaan hyvästä paikallisesta viinistä ja lopuksi maistat herkullista italialaista jälkiruokaa.

Kokki antaa sinulle kaikki tarvittavat vinkit ja tekniikat, jotta opit hallitsemaan täydellisen italialaisen ruokalistan. Lisäksi tämä opettavainen kokemus on sovitettu kaikille tasoille.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Tähän kokemukseen osallistuminen maksaa noin 260 euroa per henkilö.
  • Kesto: Kokemuksen suorittaminen voi kestää jopa 3 tuntia.
  • Kuljetusvälineet: Kokemus suoritetaan yhdessä paikassa, mutta sinun on kuljettava itse tapaamispaikalle.
  • Tämän vaihtoehdon edut: Ammattitaitoinen kokki on kanssasi koko kokkauskurssin ajan. Kaikkien luonnonmukaisten ja kausiluonteisten raaka-aineiden käyttö sisältyy hintaan. Voit viedä kotiin reseptivihkon, johon on koottu oppimasi valmisteet.
  • Tämän vaihtoehdon haitat: Kuljetus majoituspaikalle ja takaisin ei sisälly hintaan, mutta voit pyytää tätä palvelua.

Varaa kokkikurssi ammattikokin kanssa

2. Yksityinen kokkauskurssi Como-järvellä Milanosta

Tramisu| ©Karen Neoh
Tramisu| ©Karen Neoh

Tässä aktiviteetissa sinun on otettava huomioon, että päästäksesi Como-järvelle sinun on laskeuduttava Milanon Malpensan lentokentälle, ja sinun on välttämättä tehtävä kuljetus Como-järvelle, tämä on kokemus, jonka suosittelen sisällyttämään matkasuunnitelmaasi heti, kun saavut tälle Lombardian alueelle.

Tässä tapauksessa, jos haluat matkustaa Milanosta Comoon, nouset junaan ja siirryt sitten lautalla Blevion alueelle. Kun olet saapunut sinne, aloitat kurssin oppimalla todellisen italialaisen ruoanlaittotyylin koko päivän kestävällä yksityisellä kokemuksella.

Sen jälkeen pääset ammattikokin seurassa valmistamaan täydellisen kahden ruokalajin, yhden pääruoan ja jälkiruoan sisältävän menun: kotitekoista pastaa ja tiramisua. Kurssin päätteeksi sinulla on mahdollisuus nauttia omista luomuksistasi ja maistaa perinteistä italialaista viiniä.

Heti aterian jakamisen jälkeen voitte lähteä kävelykierrokselle Comon kaupunkiin ennen kuin palaatte hotelliinne tai majapaikkaanne.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Sinun on maksettava noin 320 euroa nauttiaksesi tästä kokemuksesta.
  • Kesto: Kyseessä on kokopäiväretki, joka voi kestää noin 7 tuntia.
  • Kuljetusvälineet: Kuljetus junalla ja lautalla Milanosta sisältyy hintaan.
  • Tämän vaihtoehdon edut: Kaikki oppitunnilla käytettävät materiaalit sisältyvät hintaan. Myös aterioiden maistelu ja ammattikokin tuki sisältyvät hintaan. Voit viedä reseptit kotiin harjoitellaksesi oppimaasi. Kurssi on yksityinen, eli siihen osallistuu vain sinä ja ryhmäsi.
  • Tämän vaihtoehdon haitat: Tällä kiertomatkalla on vähimmäismäärä henkilöitä varausta kohden, ja se toteutetaan 2-4 hengen ryhmissä.

Varaa kuljetus lentokentältä Comoon

3. Pasta Love: Pasta- ja tiramisukurssit pienissä ryhmissä Comossa

Pastan valmistus| ©Joy
Pastan valmistus| ©Joy

Comossa sijaitsevassa paikallisen talon sisätiloissa järjestetään tämä kokemus, jossa opit valmistamaan tuoretta pastaa ja aitoa klassista, käsintehtyä tiramisua. Tämä on intiimi kokkikurssi, johon osallistuu enintään 12 henkilöä, joten huomio on käytännössä henkilökohtaista.

Kurssin puolivälissä paikallinen kertoo sinulle kaikki tuoreen pastan pyörittämisen niksit käsin, mikä on osa italialaista perinnettä. Hän myös auttaa sinua valmistamaan pari ruokalajia samalla kun hän opettaa ja kertoo anekdootteja Lombardian alueen kulttuurista ja gastronomiasta.

Kokki, joka opastaa sinua kurssillasi, on cesarino, eli sellainen kokki, joka säilyttää käsityöläisruoan tyylinsä erittäin hyvin ja ylläpitää Lombardian alueellisen keittiön perinteitä. Tämän kokemuksen gastronomisen valikoiman ansiosta tämä kurssi voi hyvinkin olla yksi parhaista asioista, joita voi tehdä Lago di Comossa.

Kiinnostavat yksityiskohdat

  • Hinta: Voit kokea tämän elämyksen noin 110 eurolla per henkilö.
  • Kesto: Kurssi kestää noin 3 tuntia.
  • Kuljetusmuoto: Tämä retki järjestetään Cesarinon kotona, joten sinun on päästävä sinne itse, joko yksityisautolla tai julkisilla liikennevälineillä.
  • Tämän vaihtoehdon edut: Sinulla on aina mukana asiantunteva kokki. Mukana on myös kaikki, mitä tarvitset keittiöissä.
  • Tämän vaihtoehdon haitat: Kokemus ei ole pyörätuoliystävällinen. Kuljetus tapahtumapaikalle ei sisälly hintaan.

Tee aktiviteetti Lago di Comossa

4. Yksityiset ruoanlaittokurssit, joihin sisältyy lounas tai illallinen

Viinin maistelu| ©Ashley Zakem
Viinin maistelu| ©Ashley Zakem

Tällä yksityisellä kurssilla opit valmistamaan klassisia ruokia Lombardian alueelta kokki Cesarinan seurassa, joka paitsi kutsuu sinut kotiinsa oppimaan kokkaamaan Milanon tyyliin, myös saa sinut tuntemaan olosi kotoisaksi.

Valmistat muun muassa polentaa, lihapullia, risottoa ja osso buccoa. Jälkiruokana sinua ilahduttaa perinteisen tiramisun valmistaminen ja maistaminen. Parasta tässä kokemuksessa on se, että ruoanlaiton päätyttyä voit nauttia ja jakaa aterian viiniparien kanssa ja muiden osallistujien seurassa.

Kiinnostavat yksityiskohdat

  • Hinta: Voit osallistua tähän kokkikurssiin noin 135 eurolla per henkilö.
  • Kesto: Kurssisi voi kestää noin 3 tuntia.
  • Kuljetusvälineet: Tämä aktiviteetti järjestetään yhdessä paikassa, joten sinun on päästävä tapaamispaikalle omatoimisesti joko yksityisautolla tai julkisilla liikennevälineillä.
  • Tämän vaihtoehdon edut: Ainesosat sisältyvät eri ruokalajeja sisältävän ruokalistan valmistamiseen, joita voit maistella yhdessä Lombardian puna- ja valkoviinien kanssa. Saat esiliinan ja ostoskassin kurssin päätteeksi.
  • Tämän vaihtoehdon haitat: kuljetus kokemuksen kokouspaikalle ja takaisin ei sisälly hintaan.

5. Pasta Fresca käytännönläheisellä ruoanlaittokurssilla paikallisen kanssa Comossa

Rissoto| ©Sarah Stierch
Rissoto| ©Sarah Stierch

Jos jokin asia leimaa Lombardiaa, se on herkullisten ruokien suuri määrä ja monipuolisuus. Polenta ja risotto ovat pari helmeä, joita ei koskaan jätetä pois parhaiden italialaisten ruokien listalta, ja ne ovat kaksi ruokalajia, joita pääset valmistamaan tämän kurssin aikana, samoin kuin erinomaista tuorepastaa.

Tässä käytännön kokkauskurssikokemuksessa keittiömestari auttaa sinua löytämään parhaiten varjellut salaisuudet, joiden avulla voit valmistaa tuorepastaa aitojen italialaisten "nonnien" tapaan. Lisäksi voit esittää kaikki kysymykset ja uteliaisuudet, joita sinulla saattaa olla kunkin ruokalajin valmistuksesta.

Pastan valmistuksen keskellä opettajasi opettaa sinulle tekniikoita "sfoglian", joka on pelkkää lehtitaikinaa, valmistamiseen ja rullaamiseen. Opit myös, miten se leikataan ja miten kastike kiinteytetään. Sinulla on tietenkin mahdollisuus nauttia valmistamastasi ruoasta, joten tämä on aktiviteetti, joka kannattaa tehdä, vaikka vierailisitkin Lago di Comossa yhden päivän aikana.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Comon makuihin tutustumisesta joudut maksamaan noin 140 euroa per henkilö.
  • Kesto: Voit viettää tässä kokkauskurssissa noin 3 tuntia.
  • Kuljetusmuodot: Kurssi järjestetään tietyssä paikassa, mutta sinun on saavuttava paikalle omatoimisesti joko yksityisautolla tai julkisilla liikennevälineillä.
  • Tämän vaihtoehdon edut: Kaikki materiaalit sisältyvät hintaan, samoin kuin ammattikokin seura.
  • Tämän vaihtoehdon haitat: Se ei ole pyörätuoliystävällinen kokemus. Kuljetusta hotelliin tai majoituspaikkaan ja takaisin ei järjestetä.

6. Kokkikurssit Bellagiossa ja vierailu Villa Melzi -hotellissa

Villa Melzi Bellagiossa| ©. Ray in Manila
Villa Melzi Bellagiossa| ©. Ray in Manila

Tässä "Cook with a view" -kokemuksessa sinulla on mahdollisuus kokata yhdessä Como-järven kauneimmista ja suosituimmista kylistä, joka ei ole mikään muu kuin Bellagio. Kurssin aikana kokki opettaa sinulle, miten tehdään raviolia, tagliatellea ja lopuksi pääset tekemään perinteisen jälkiruoan.

Parasta tässä paikassa kokkaamisessa on se, että koko kurssin ajan voit myös nauttia näkymistä järvelle ja Como-järveä ympäröiville vuorille. Se on monikulttuurinen kokemus, koska sinulla on myös mahdollisuus istua ison pöydän ääressä yhdessä kokin kanssa ja harjoitella italian kieltä.

Opit pastataikinan salaiset reseptit ja niksit, joilla pastasta tulee entistäkin parempaa. Nämä kokkikurssit sopivat sinulle, jos sinulla ei ole kokemusta. Italialaisten ruokien valmistamisen jälkeen voit vierailla Villa Melzin puutarhassa. Jotta voisit arvostaa vierailua vieläkin enemmän, sisällyttäisin tämän aktiviteetin parhaiden kesäisten Comon aktiviteettien joukkoon.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Sinun on maksettava noin 250 euroa per henkilö.
  • Kesto: Tämän kokemuksen kokeminen kestää noin 4 tuntia.
  • Kuljetusvälineet: Tämä elämys tapahtuu yhdessä paikassa, mutta sinun on itse kuljettava tapaamispaikalle.
  • Tämän vaihtoehdon edut: Kuljetus takaisin majapaikkaan sisältyy hintaan.
  • Vaihtoehdonhaitat: juomat ja ylimääräiset ateriat eivät sisälly hintaan, lukuun ottamatta ohjelmaan sisältyviä aterioita.

7. Ruoanlaitto Bellagiossa keittiömestari Luigi Gandolan kanssa

Ruoanlaittokurssi| ©jbdodane
Ruoanlaittokurssi| ©jbdodane

Tämän ruoanlaittokurssin aikana et ainoastaan opi valmistamaan joitakin ruokalajeja, vaan pääset myös tutustumaan Comon ja Lombardian pohjoisosan kulinaarisen perinnön laajuuteen. Tämä Bellagiossa järjestettävä käytännönläheinen kurssi on erilainen, sillä se vie sinut alueen perheravintolan keittiöön.

Valmistat hyvän pasta-annoksen tyhjästä, kun ammattikokki on kanssasi ja opettaa sinulle kaiken tarvittavan. Sen jälkeen sinulla on mahdollisuus maistella luomustasi, ja kaikki tämä tapahtuu ulkoilmaterassilla, joten se on loistava vaihtoehto kesällä sen sijaan, että ottaisit sen mukaan Lago di Comon nähtävyyksien joukkoon talvella.

Valmistuttuasi saat todistuksen lisäksi lahjaksi reseptikirjan ja pullon kotitekoista oliiviöljyä. Saat myös esiliinan lahjaksi osallistumisestasi toimintaan.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Saat tämän kokemuksen noin 260 eurolla.
  • Kesto: Kokemuksen suorittaminen kestää noin 4 tuntia.
  • Kuljetusmuoto: Sinut kuljetetaan lauttasataman pakettiautolla majapaikkaasi ja takaisin.
  • Tämän vaihtoehdon edut: sisältää ilmaisia lahjoja, kuten reseptikirjan, esiliinan ja pullon kotitekoista oliiviöljyä. Myös kuljetus majapaikkaasi ja takaisin sisältyy hintaan.
  • Tämän vaihtoehdon haitat: Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan, lukuun ottamatta paketissa mainittuja aterioita ja juomia. Kyseessä ei ole pyörätuolin käyttäjille mukautettu aktiviteetti.

8. Pizzanvalmistuskoulutus Comossa

Kotitekoinen pizza| ©Andy Rogers
Kotitekoinen pizza| ©Andy Rogers

Tämän kotitekoisen pizzan valmistuskurssin aikana kokki, joka toimii opettajanasi, opettaa sinulle, miten tämä perinteinen ruokalaji valmistetaan käsityöläisittäin ja käyttämällä vain tuoreita raaka-aineita. Kokemus on käytännössä henkilökohtainen, koska sinulla on enintään viisi luokkatoveria koulutuksen aikana.

Tulet rakastamaan tapaa, jolla ammattitaitoinen leipuri opettaa työpajassa, koska hän on aina epämuodollinen ja ystävällinen. Samalla kun valmistat pizzaa, voit nauttia lasin viiniä ja talon salaatin.

Nautit myös siitä, että opit pizzan valmistuksessa käytettävistä laadukkaista raaka-aineista, joista suurin osa ostetaan paikallisilta tuottajilta. Lopuksi istut tietysti alas nauttimaan pizzasta, jonka olet valmistanut omin käsin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Tämän kokemuksen hinta on noin 150 euroa per henkilö.
  • Kesto: Vietät keittiöissä noin 2 tuntia.
  • Kuljetusvälineet: Tämä kokemus järjestetään yhdessä paikassa, joten sinun on päästävä tapaamispaikalle omatoimisesti julkisilla tai yksityisillä kulkuneuvoilla.
  • Tämän vaihtoehdon edut: Voit valita kasvisruokavaihtoehdon, mutta sinun on ilmoitettava siitä varauksen yhteydessä.
  • Tämän vaihtoehdon haitat: Juomat ja ateriat eivät sisälly hintaan, paitsi ne, jotka on mainittu paketissa.

9. Yksityinen pastakurssi Cesarinan kotona maisteluineen Comossa

Pastan valmistus| ©Jorge Zapata
Pastan valmistus| ©Jorge Zapata

Pasta on italialaisen keittiön kuningatar, joten tällä kokkikurssilla opit valmistamaan sitä yhdessä Cesarinan kanssa, joka auttaa sinua löytämään vaivaustaitosi ja valmistamaan tätä italialaista herkkua.

Tämä on yksityistunti, joten voit kysyä opettajaltasi mitä tahansa haluat ja tarvitset ruoanlaiton aikana. Opit alueen rakastetuimpien pastaruokien salaisuudet ja historian.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Voit maksaa kokemuksesta noin 160 euroa per henkilö.
  • Kesto: Vietät kokkauskurssilla noin 3 tuntia.
  • Kuljetusvälineet: Sinun on päästävä tapaamispaikalle omatoimisesti, yksityisautolla tai julkisilla kulkuneuvoilla.
  • Vaihtoehdon edut: Kyseessä on yksityistunti, eli vain sinä ja ryhmäsi osallistutte siihen. Reseptit ja keittiömestarin säestys sisältyvät hintaan. Myös maistelu viinin ja kahvin kera sisältyy hintaan.
  • Tämän vaihtoehdon haitat: kuljetus hotellille tai majoituspaikalle ja takaisin ei sisälly hintaan.

10. Juustonvalmistuskurssi ja juustonmaistelu keittiömestari Luigi Gandolan kanssa

Juustonmaistelu| ©Susan Sones
Juustonmaistelu| ©Susan Sones

Tämä aktiviteetti on yksi ruoanlaittokursseista erikoisimmista, sillä opit valmistamaan joitakin Comojärven perinteisiä juustotuotteita. Keittiömestari Luigi Gandola opettaa sinulle, miten valmistetaan hänen isoisänsä ja isänsä juustoreseptejä.

Sen lisäksi, että opit valmistamaan näitä kahta juustotyyppiä, opit myös valmistamaan erityistä Comon voita, joka on tyypillistä tälle alueelle ja jota käytetään monien italialaisen gastronomian tyypillisten ruokien kanssa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Tämän aktiviteetin hinta on noin 280 euroa per henkilö.
  • Kesto: Tähän aktiviteettiin voi varata noin 4 tuntia.
  • Kuljetusvälineet: Sinun on päästävä tähän paikkaan omatoimisesti joko yksityisautolla tai julkisilla liikennevälineillä.
  • Tämän vaihtoehdon edut: Voit ottaa mukaan lastenvaunut. Kaikki, mitä aiot käyttää keittiöissä, sisältyy hintaan.
  • Tämän vaihtoehdon haitat: Sitä ei suositella henkilöille, joilla on jokin ruoka-aineintoleranssi tai -allergia. Juomat ja ateriat eivät sisälly tähän kokemukseen, paitsi paketissa mainitut. Kuljetus majoituspaikkaan ja takaisin ei sisälly.

Vinkkejä kokkikurssille osallistumisesta

Ruoanlaittoryhmä| ©Lisa Fotios
Ruoanlaittoryhmä| ©Lisa Fotios
  • Muista selvittää, onko sinulla ruoka-aineallergioita, ja ilmoita siitä kurssin järjestäjälle ennen kuin ilmoittaudut tällaiseen kokemukseen.
  • Ole hyvin nälkäinen jokaisella ruoanlaittotapaamisella, sillä sinun on maisteltava valmistamiasi ruokia.
  • Kysy opettajaltasi , voitko ottaa lapsia mukaan, jotta he voivat osallistua kurssille.
  • Pukeudu mukaviin vaatteisiin, kenkiin ja ruokailuvälineisiin - muista, että olet keittiössä ja on mahdollista, että osa aineksista joutuu päällesi.