Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat Ruoanlaittokurssit Taorminassa

Gastronomia on yksi niistä aktiviteeteista, jotka herättävät Taorminan eloon. Tästä ruoanlaittokurssien valikoimasta löydät vaihtoehtoja, joiden avulla voit oppia ilahduttamaan omaa ja läheistesi makuaistia.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Parhaat Ruoanlaittokurssit Taorminassa

Ruokailu Taorminassa | ©Eka Shoniya

Taormina on Sisilian rannikkokaupunki, ja tästä syystä se säilyttää sisätiloissaan merkittävän kulinaarisen kulttuurin. Täältä löydät monenlaisia kokkikursseja, joilla valmistetaan herkullisia suolaisia ruokia, jälkiruokia, pastaa, pizzaa, välipaloja ja paljon muuta.

Jos tämä kiinnostaa sinua, kutsun sinut katsomaan luetteloa kokkauskursseista, jotka monet kävijät mainitsevat Taorminan parhaiden aktiviteettien joukossa. Voit oppia valmistamaan sisilialaisen pizzan, alkupaloja, kuten caponataa, bruschettoja, täytettyä pastaa, kauden mereneläviä ja loputtoman määrän makeita reseptejä, kuten canolia ja tiramisua.

1. Opi valmistamaan tyypillisiä sisilialaisia reseptejä Taorminan markkinoiden tuoreista raaka-aineista

Ruoanlaittokurssi Taorminassa| ©kryshiggins
Ruoanlaittokurssi Taorminassa| ©kryshiggins

Tällä kurssilla koet gastronomian ja kulttuurin läheisen yhteyden, sillä se on uppoutuva kokemus. Sen lisäksi, että saat neuvoja ammattitaitoiselta kokilta, teet hänen kanssaan myös lyhyen kierroksen paikallisilla markkinoilla ostaaksesi käytettävät raaka-aineet.

Mielenkiintoinen seikka tällä kurssilla on se, että makeiden tai suolaisten reseptien valinta tehdään yleensä markkinoilla saatavilla olevien kausituotteiden mukaan. Lisäksi vierailun aikana voit maistella juustoja, hedelmiä ja vihanneksia sekä valita joitakin kotiin vietäväksi.

Kun sinulla on kaikki ainekset käsissäsi, lähdet toimintaa varten valitun paikallisen ravintolan keittiöön. Esimerkiksi Nettuno. Siellä tavoitteena on valmistaa yhteensä kolme ruokalajia, jotka nautitaan paikallisen punaviinin tai valkoviinin kera.

On tärkeää huomata, että reseptit voivat muuttua jokaisella Taorminassa järjestettävällä kokkikurssilla. Tavallisesti valmistettavista valmisteista erottuvat kuitenkin seuraavat:

 • Alkuruoka, joka on jonkinlainen alueellinen alkupala, kuten caponata.
 • Kala- tai äyriäisruoka, jonka valinta riippuu sesongista ja siitä, mitä paikallisilla markkinoilla on tarjolla.
 • Jälkiruoka, joka on luultavasti yksi tai useampi alueelle tyypillinen tuorepasta.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämän ammattikokin kanssa järjestettävän ruoanlaittokurssin keskihinta on 85 €/henkilö.
 • Kesto: Kurssin ja markkinavierailun kesto on noin 5 tuntia.
 • Edut: Opit valmistamaan perinteisen kotitekoisen sisilialaisen lounaan ja saat nimikirjoituksella varustetun esiliinan ja osallistumistodistuksen.

Varaa Taorminan parhaat ruoanlaittotunnit

2. Ilmoittaudu Taorminan leipomotunneille ja opi valmistamaan herkullisia sisilialaisia cannoleita

Sisilialainen Cannoli| ©Eduardo Feo
Sisilialainen Cannoli| ©Eduardo Feo

Ilmoittautuminen leivontakurssille on toinen vaihtoehto, jonka voit sisällyttää matkasuunnitelmaasi tutustuaksesi Taorminan gastronomiaan lomasi aikana. Opit valmistamaan kuuluisan sisilialaisen cannolin asiantuntijaopettajan avustuksella.

Tätä aktiviteettia varten tapaat kokin ja muun ryhmän jossakin ravintolassa kaupungissa, todennäköisesti historiallisen keskustan alueella. Menette keittiöön ja ryhdytte toteuttamaan reseptiä vaihe vaiheelta.

Ensimmäiseksi teette taikinan, sitten valmistatte kerman ja ricotta-juuston ja lopuksi kokoatte ja täytätte cannolit. Kun kaikki on valmista, lautaset asetetaan pöydälle ja tämän ihanan jälkiruoan maistelu alkaa teen tai kahvin kera.

Tämä on epäilemättä yksi Taorminan parhaista retkistä jälkiruokien ystäville. Vaikka voit kokeilla tätä reseptiä kaupungin eri konditoriatiloissa, mikään ei voita sitä, että opit tekemään sen itse ja jakamaan sen perheesi ja ystäväsi kanssa.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämän leivonnaiskurssin hinta alkaa yleensä 50 eurosta per henkilö.
 • Kesto: Cannoli-kurssi kestää noin 2 tuntia.
 • Hyödyt: Opit leipomaan cannoleita ammattimaisesti ja saat osallistumistodistuksen.

Varaa yksi Taorminan parhaista retkistä

3. Osallistu yksityiselle ruoanlaittokurssille Silicianon kodissa ja tunne itsesi paikalliseksi

Ruoanlaittokurssi Taorminassa| ©jbdodane
Ruoanlaittokurssi Taorminassa| ©jbdodane

Taorminassa voi iltaisin muun muassa uskaltautua paikalliseen kotiin yksityiselle ruoanlaittokurssille. Valmistat herkullisen aterian paikallisen henkilön avustuksella ja istut sitten heidän pöytäänsä syömään ja jakamaan kokemuksia perheen kanssa.

Tämän kulinaarisen kokemuksen aikana opit vinkkejä ja niksejä reseptien valmistamiseen. Kaiken tämän kuunnellessasi anekdootteja kaupungista ja sen asukkaista sekä kuriositeetteja erilaisista sisilialaisista ruokalajeista. Tarkoituksena on saada sinut tuntemaan olosi kuin olisit perheesi kanssa, samalla kun opit ja pidät hauskaa.

Illallisaikaan näet aidon italialaisen pöydän, joka on täytetty kauden mukaan koostuvalla ruokalistalla, joka koostuu alkuruoasta, pääruoasta, pastasta ja jälkiruoasta. Tämän lisäksi on tarjolla herkullisia juomia. Lisäksi maistat pientä valikoimaa paikallisten viinitilojen puna- ja valkoviinejä.

Vietettyäsi vilkkaan illan ja opittuasi valmistamaan kotitekoisia ruokia voit jatkaa muita matkasuunnitelmassasi olevia aktiviteetteja tai palata hotelliin ja liittyä kuljetuspalveluun Taorminan lentokentälle, jos tämä on viimeinen päiväsi kaupungissa.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämän kotiruokakurssin hinta per henkilö alkaa yleensä noin 139 eurosta.
 • Kesto: Tunti kestää yleensä 2-3 tuntia (noin).
 • Hyödyt: Nautit unohtumattomasta illallisesta läheisten ja paikallisten kanssa, samalla kun opit joitakin parhaista sisilialaisista ruokalajeista ja maistelet herkullisia juomia.

Varaa lentokenttäkuljetus Taorminan lentokentälle

4. Ilmoittaudu sisilialaiselle jälkiruokakurssille ja laajenna repertuaariasi ammattilaisena tai innokkaana kondiittorina

Cannolien valmistaminen| ©aftermath2002
Cannolien valmistaminen| ©aftermath2002

Jos olet leivonnan ystävä, et luultavasti tyydy tekemään vain yhtä makeaa reseptiä. Tämä kurssi on siis sinua varten, sillä se keskittyy pelkästään jälkiruokiin. Voit laajentaa repertuaariasi ammattilaisena tai innokkaana leipurina kokin kanssa sovitulla tavalla.

Tämä on aktiviteetti, jota voi tehdä mihin aikaan päivästä tahansa. Voit siis osallistua siihen sen jälkeen, kun olet lopettanut jonkin Taorminasta lähtevän päiväretken, ja hyödyntää näin kaupungissa oleskelusi jokaista minuuttia.

Sinun tarvitsee vain ottaa yhteys kokkiin etukäteen sovitussa paikassa ja sovittuun aikaan. Tunti alkaa sitten ravintolan keittiössä. Opit valmistamaan tärkeimmät sisilialaiset jälkiruoat. Joitakin niistä ovat mm:

 • Sisilialainen cannoli, tyypillinen lieriön muotoinen makeinen, joka on täytetty ricotta-juustolla.
 • Tiramisu al marsala, jota pidetään yhtenä alueen suosituimmista jälkiruoista.
 • Appelsiinikakku, joka valmistetaan alueella viljeltyjen hedelmien mehusta ja johon lisätään manteleita.
 • Kermasuklaa, joka koostuu vaahtoavasta suklaapohjaisesta kermasta ja jota täydennetään myös manteleilla ja suolakaramellilla.

Sinulla on myös mahdollisuus oppia tekemään käsintehtyjä tryffeleitä, jotka ovat toinen suosittu resepti kaupungissa. Voit valita suklaa-, kaakao- ja hasselpähkinätäytteen tai sitten nutellan ja pistaasipähkinän välillä. Voit myös valita herkullisen sitruunasorbetin, jonka herkän kermainen koostumus ihastuttaa makuaistiasi.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämän Taorminassa järjestettävän jälkiruokakurssin hinta on alkaen 60 euroa per henkilö.
 • Kesto: Tämä kurssi kestää yleensä noin 3 tuntia.
 • Hyödyt: Opit valmistamaan tärkeimmät sisilialaiset jälkiruoat, jotka laajentavat repertuaariasi ammattilaisena tai innokkaana kokkina.

Varaa päiväretki Taorminasta

5. Osallistu puolen päivän kurssille ja opi valmistamaan sisilialaista pizzaa Taorminassa

Sisilialainen pizza| ©CharmaineZoe's
Sisilialainen pizza| ©CharmaineZoe's

Älä jätä Taorminan kulinaarisista kokemuksistasi pois oppitunteja, joilla opit tekemään pizzaa parhaaseen sisilialaiseen tyyliin. Tämä on klassinen resepti kaikille, jotka vierailevat missä tahansa Italian kolkassa. Tämän kurssin aikana sinua opastaa paikallinen pizzaiolo, joka opettaa sinulle askel askeleelta, miten tämä herkullinen ruokalaji valmistetaan.

Aktiviteetti järjestetään jossakin kaupungin ravintoloista, luultavasti Porta Messinan lähellä tai Corso Umberto I:n sisäpuolella. Kun saavut paikalle, pizzaiolo opettaa sinulle, miten pizza tehdään. Paikalle saavuttuasi kokki käy kanssasi ja muun ryhmän kanssa läpi reseptin vaiheet, näyttää raaka-aineet ja selittää, miten niitä on käsiteltävä oikein, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä.

Seuraavaksi alat valmistaa taikinaa, jonka on oltava hyvin kimmoisaa, jotta se voi laajentua uuniin menevällä vuoalla. Sitten on aika tehdä kastike, joka on erityistä sisilialaista tyyliä. Et luultavasti kokkaa vain pizzaa, vaan myös kuuluisia bruschettoja.

Kun valmisteiden kypsennysaika on päättynyt, on aika maistella kaikkea herkullisen viinin ker a. Saat osallistumistodistuksen ja viet mukanasi muistoksi mukavan muiston ja uuden oppimiskokemuksen.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämän ruoanlaittokurssin, jolla opitaan valmistamaan pizzaa, keskihinta on 55 €/henkilö.
 • Kesto: Kurssi kestää 2 tuntia ja 30 minuuttia (noin).
 • Edut: Opit valmistamaan pizzoja kuin ammattilainen ja saat osallistumistodistuksen.

6. Osallistu Taorminassa järjestettävään ruoanlaittokurssiin, jossa valmistetaan italialaista pastaa tyhjästä

Ruoanlaittokurssille osallistuminen| ©aftermath2002
Ruoanlaittokurssille osallistuminen| ©aftermath2002

Jos haluat vähintään yhden päivän mittaisen Taorminassa oleskelusi aikana tutustua kaupungin kulinaariseen kulttuuriin syvällisesti, voit valita tämän italialaisen pastan valmistuskurssin. Opit valmistamaan irto- ja täytettyä pastaa tyhjästä, ja ammattitaitoinen kokki antaa sinulle useita käytännön vinkkejä.

Päivän aluksi suuntaat paikalliseen ravintolaan, jossa tapaat kokin ja muut kurssin osallistujat. Kun olet keittiössä, aloitat taikinan valmistuksen vaihe vaiheelta. Kaikki tämä tapahtuu keittiön ammattilaisen avustuksella, jota sinun on tarkkailtava tarkasti.

Sitten leikkaat taikinan sen mukaan, millaista pastaa olet päättänyt valmistaa. Maccheroni tai vastaavat pastatyypit ovat yleisiä, koska taikina voidaan täyttää tai se imee kastikkeen paremmin, mikä tekee reseptistä paljon erikoisemman.

Kun keittovaihe on päättynyt, ruoka tarjoillaan ja voit maistaa jokaista reseptiä. Muista, että et maista vain sitä, mitä sinä tai kollegasi ovat valmistaneet, vaan myös joitakin sen ravintolan erikoisuuksia, jossa olet.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämän kokkauskurssin hinta henkilöä kohden alkaa yleensä 120 €:sta.
 • Kesto: Ruoanlaittokurssi kestää 3 tuntia (noin).
 • Hyödyt: Opit valmistamaan erilaisia alueelle tyypillisiä pastalajeja paikallisen ravintolan keittiössä ammattikokin avustuksella.

7. Tutustut suositun sisilialaisen arancinin valmistuksen salaisuuteen Taorminan ravintolan keittiössä

Sisilialainen arancini| ©Aussie Taste
Sisilialainen arancini| ©Aussie Taste

Ne, jotka rakastavat ruoanlaittoa, tietävät, että se koostuu monista eri puolista ja että se pyrkii olemaan yhä kattavampi. Siksi tällä kurssilla opit valmistamaan hieman epämuodollisemman, itämaisvaikutteisen ruokalajin, jota myydään usein Sisilian kaduilla: arancinit.

Vaikka kyseessä on katuruoka, kuka tahansa ei osaa valmistaa hyvää arancinia. Niinkin paljon, että monet ruoan harrastajat hyödyntävät tämäntyyppistä kurssia, jotta he voivat viimeistellä tekniikkansa tämän reseptin valmistuksessa.

Kokemus alkaa paikallisen ravintolan keittiössä. Siellä keittiömestari selittää sinulle vaihe vaiheelta, miten valmistetaan resepti, joka koostuu riisin ja liharagun tai mozzarellajuuston ja kinkun täyttämästä taikinasta. Muotoilet taikinasta epäsymmetrisiä palloja ja paistat ne, kunnes ulkopinta on rapea.

Suosittujen sisilialaisten arancinien valmistuksen jälkeen istut ravintolan terassilla maistelemassa kulinaarista luomustasi ja vaihtamassa ajatuksia kokin kanssa toiminnasta.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppisen kokkauskurssin keskihinta on noin 50 €/henkilö.
 • Kesto: Kurssi kestää noin 2 tuntia.
 • Edut: Opit valmistamaan arancinit tyhjästä käytännön neuvojen avulla, joita antaa kulinaristi. Näin resepti onnistuu aina.

8. Osallistu Taorminassa järjestettävälle ruoanlaittokurssille, jossa valmistetaan vegaanisia ja kasvisruokaversioita joistakin sisilialaisista ruokalajeista

Sisilialainen Caponata| ©Antonio Ilardo
Sisilialainen Caponata| ©Antonio Ilardo

Jos olet innostunut vegaanisesta, kasvisruoasta tai gluteenittomasta ruoanlaitosta, tämä kokkikurssi on sinua varten. Valmistat perinteisiä sisilialaisia ruokia, mutta vaihtelemalla ainesosia. Näin voit huoletta nauttia Välimeren mauista vaarantamatta terveyttäsi.

Tämä aktiviteetti on täysin räätälöitävissä, eli sinulla on mahdollisuus suunnitella valmistettava menu yhdessä kokkauskurssista vastaavan kokin kanssa. Päätätte myös tapaamispaikan (paikallinen ravintola tai yksityinen keittiö), joka sijaitsee todennäköisesti kaupungin keskustassa.

Tunti alkaa vierailulla torilla tai yksityisessä kasvimaalla, jossa on tarkoitus hankkia kaikki tuoreet tuotteet. Tällaisia ovat hedelmät ja vihannekset, kuten tomaatti arancinetto, munakoiso, kikherneet, perunat, herneet, oliivit, kaprikset, sipuli, kesäkurpitsa, selleri ja monet muut.

Kun kaikki tarvittava on kerätty, alkaa kulinaarinen taika. Voit valmistaa caponata sicilianaa, herkullisia perunakroketteja, kesäkurpitsakukkia, munakoiso-mille-feuillea, kikhernepurilaisia ja paljon muuta, sillä vaihtoehtoja on loputtomasti. Lopuksi on aika ilahduttaa makuaistisi kaikilla valmisteilla.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämän ruoanlaittokurssin keskihinta on 50 €/henkilö.
 • Kesto: Kurssi kestää 2 tuntia (noin).
 • Edut: Opit valmistamaan gluteenittomia, kasvis- ja vegaaniruokia yksinkertaisella tavalla, alueen tyypillisistä ja täysin tuoreista raaka-aineista.