Parhaat ruokamatkat Tokiossa

Tutustu Tokion parhaisiin ruokapaikkoihin Shinjukun Golden Gai -ravintolasta ramenin maisteluun.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

7 minuuttia luettu

Parhaat ruokamatkat Tokiossa

Ruoka Tokiossa | ©Susann Schuster

Tsukiji-markkinat - maailman suurimmat kalamarkkinat -, 8 sake-lajiketta, aitoa ramenia, grillattua lihaa, sushia tai mereneläviä: aasialainen keittiö on makujen räjähdysmäinen räjähdys, joka ihastuttaa makuelämyksiä. Tämäntyyppisellä kiertomatkalla voit tutustua sen vuosituhantiseen kulttuuriin japanilaisen ruokakulttuurin kautta.

Tokiossa nähtävistä, koettavista ja maisteltavista asioista japanilaiseen keittiöön tutustuminen erottuu edukseen. Onhan se kansainvälisen gastronomian pääkaupunki, ja matkoja on tarjolla pariskunnille, pienille ryhmille ja paikallisille, kokkauskursseilla tai ilman.

1. Tsukiji Fish Market Tour Tokiossa

Toyosun kalamarkkinat| ©mon_vitoria
Toyosun kalamarkkinat| ©mon_vitoria

Tämäntyyppinen kierros alkaa yleensä kävelyllä Tsukiji Honganji -temppelissä, joka on vuonna 1617 perustettu kaunis pyhä paikka.

Kuunneltuaan asiantuntevien paikallisten oppaiden kommentteja ryhmä kävelee siivekkään shishin ohi ja ihailee temppelin epätavallista arkkitehtuuria.

Jatkossa enintään 15 hengen ryhmä siirtyy maailman kuuluisimmille kalamarkkinoille, Tsukijin markkinoille, jotka ovat yksi toisen maailmansodan jäljiltä säilyneistä rakennelmista. Huomaat pian, miksi paikalliset asukkaat ja japanilaiset kokit ostavat mieluiten siellä.

Tsukijin kalamarkkinoilla voit kokeilla kaikenlaisia mereneläviä. Voit myös maistella herkkuja, kuten bonitoa, sushia sen suosituissa - ja kummallisissa - muunnelmissa, aitoja munakkaita, mereneläviä ja tuoretta tonnikalaa. Nauti juhlista.

Lisäksi joihinkin markkinakierroksiin sisältyy usein kursseja, joissa opetellaan sushin valmistusta. Tarkista asia operaattoriltasi, äläkä jätä tätä tilaisuutta käyttämättä.

Ota kamera mukaasi ja ota kuvia markkinoista; sieltä löytyy jotain matkamuistoksi kotiin vietävää. Suosittelen myös käymään ruoka- ja tarvikekaupoissa, jotta saatte parasta laatua olevaa ruokaa ja tarvikkeita.

Kierroksella on tietenkin hyvä aika nauttia ilmaisia näytteitä, kuten Dashi-keittoa, jota tarjotaan usein turisteille, sekä teetä. Tämä on tyydyttävä kokemus alusta loppuun.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Alkaen 90 €.
  • Kesto: 3 tuntia
  • Aikataulu: aamulla, liikennöitsijästä riippuen.
  • Mitä retki voi sisältää: Täysi lounas sushiravintolassa. Sake-maistiaiset. Maistellaan tyypillisiä ruokia, kuten paistettua kalakakkua, japanilaista munakasta ja tuoretta tonnikalasashimia.
  • Kuljetusmuoto: jalkaisin
  • Hyvät puolet: Markkina-alueella on runsaasti näytteitä. Oppaat ovat yleensä perehtyneitä paitsi markkinoihin myös Japanin kulttuuriin ja historiaan yleensä, mikä tekee heidän selostuksestaan rikkaampaa.
  • Miinukset: Ei tarjottu englanniksi. Ryhmät ovat yleensä suuria (enintään 15 osallistujaa).

Varaa ruokakierros Tsukijin markkinoille Tokiossa

2. Shibuyan makeisten ja makujen kierros

Hachikō-patsas| ©Jeff Amador
Hachikō-patsas| ©Jeff Amador

Tokyo Blues-kirjan kirjoittaja Haruki Murakami kuvaa mestarillisesti pääkaupunkinsa japanilaista dynamiikkaa, mutta jos haluat maistaa , miten paikalliset elävät, Shibuya-ruokakierros on sinua varten.

Kokemus alkaa yleensä Hachikō-patsaalta, joka on muistomerkki, jolla kunnioitetaan uskollista koiraa. Kun olet ottanut valokuvat, pääset väkijoukon läpi maistelemaan japanilaisia herkkuja.

Maistiainen voidaan määritellä 10 ruokalajin menuksi, joka sisältää yleensä wagyu-härkää, okonomiyakia, erilaisia susheja, kalakakkua, Mitarashi dangoa ja perinteisiä jälkiruokia.

Ruokia tarjoillaan usein 4-5 ravintolassa. Shibuya on tunnettu kulttuurisista vastakohdistaan. Täällä voit tutustua muodikkaaseen Harajukuun, joka on Tokion parhaiden opastettujen kierrosten kohokohta, sekä erilaisiin toreihin ja sen huomiota herättäviin mainoksiin.

Kierroksen päätteeksi olet tyytyväinen ja päätät kierroksen korkealla nuotilla kupin teetä tai sakea nauttimalla.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Alkaen 214 €.
  • Kesto: 3 tuntia
  • Aikataulu: iltaisin, liikennöitsijästä riippuen.
  • Mitä retki voi sisältää: Lounas 10 ruokalajin menulla. Perinteisten jälkiruokien maistelua. Kokenut paikallinen opas.
  • Kuljetusmuoto: kävellen.
  • Plussaa: Tarjotaan englanniksi. Japanissa on syitä ottaa kuvia kaikkialla, mutta tällä kiertomatkalla syyt moninkertaistuvat. Lisäksi on mahdollista tehdä se samalla, kun oppii paikallisesta kulttuurista ja herättää tuntemuksia jokaisen suupalan välissä.
  • Miinukset: Juomia on yleensä rajoitetusti ja ryhmät ovat suuria (enintään 15 henkilöä saa olla).

Varaa opastettu kierros Tokiossa

3. Gastronominen maistelukierros Asakusassa

Senso-ji buddhalaistemppeli| ©mon_vitoria
Senso-ji buddhalaistemppeli| ©mon_vitoria

Asakusa on todella viehättävä alue. Sen tärkeimmät temppelit, kuten Imado-pyhäkkö, Shobogenji-pyhäkkö, Asakusa-jinja-pyhäkkö ja tietysti Sensō-ji, antavat alueelle erityisen luonteen, ja tämän tuntevat tämäntyyppisen retken osallistujat, varsinkin kun retki tehdään pareittain.

Ruokakierros alkaa katsauksella Asakusaan. Tämä tarkoittaa, että sinä ja seuralaisesi tutustutte vanhaan kaupunkiin, Namise-katuun ja Marugoto Nipponiin ja maistatte matkan varrella suosittuja japanilaisia herkkuja, kuten suolakurkkuja, riisikeksejä, japanilaisia luumuja, matcha-teetä ja meronpania.

Voit myös tutustua pyhiinvaeltajiin, jotka ovat käyneet alueella yli tuhannen vuoden ajan, ja tehdä matkamuisto-ostoksia vilkkaassa Namise-kaupungissa.

Lopuksi 2 retken osallistujaa lähtee yhdessä oppaan kanssa Tokion vanhimpaan temppeliin, Sensojiin.

Jos varaat matkasi juuri ennen kesää, voit osallistua toukokuussa järjestettävään Sanja Matsuri -festivaaliin, joka on Asakusan suurin festivaali. Tämä on yksi suosituimmista päivämääristä. Jos olet alueella, koe jännitys! Sisällytä pysähdys temppelissä Tokion keväisiin nähtävyyksiin ja tekemisiin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Alkaen 76 €.
  • Kesto: 2 tuntia ja 30 minuuttia.
  • Aika: Päivällä, sovittava operaattorin kanssa.
  • Mitä retki voi sisältää: Saken maistelua, välipaloja 4-5 paikassa, opastus Asakusan läpi ja lounas.
  • Kuljetusmuoto: jalkaisin
  • Plussaa: Maistelu on kattava ja herkullinen. Opit japanilaisista tavoista ja kiertelet yhdessä Japanin tärkeimmistä temppeleistä. Kokemus on lähes henkilökohtainen, ja se on tarjolla vain pienille ryhmille.
  • Miinukset: Tarjolla japaniksi ja englanniksi.

Varaa paikkasi yhdelle Tokion parhaista ruokakierroksista

4. Japanilaisen ruoan maistelukierros Chiyodassa, Ginzassa ja Tsukishimassa, Chūōssa, yöllä.

Tokio yöllä| ©Keith Twyman
Tokio yöllä| ©Keith Twyman

Tämäntyyppinen kiertoajelu vie ryhmän Yakitorin sydämeen, maahan, jossa samanniminen arvostettu katuruoka on saanut alkunsa.

Maistelu antaa ryhmälle mahdollisuuden tutustua pikaruokien erikoisuuksiin, jotka sopivat täydellisesti oluen tai saken kanssa. Älä unohda kokeilla paikallisia taroja tai täytteitä, sillä jokaisella ruokakojulla on mustasukkaisesti varjeltu resepti.

Sen jälkeen ryhmä jättää hyvästit liikekeskustalle ja suuntaa Ginzan ja sen juhlatunnelman läpi. Vaikka ne ovat hyvin lähellä, heti kun Chiyodan kaupunki jää taakse, neonvalot, musiikki ja juhliminen alkavat.

Sitten on vuorossa kiertueen viimeinen pysähdys Tsukishimassa sijaitsevassa ravintolassa, jossa pikaruoka on korkeatasoista ja muodollista viehättävien esitysten keskellä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Alkaen 99 €.
  • Kesto: 3 tuntia.
  • Aika: Iltaisin, operaattorista riippuen.
  • Mitä retki voi sisältää: Täysi lounas sushiravintolassa. Sake-maistiaiset. Tyypillisten ruokien maistelua, usein erilaisia yakitori- ja okonomiyaki-ruokia (japanilainen pizza). Juomat ja jälkiruoka.
  • Kuljetusmuoto: kävellen.
  • Plussaa: Tarjotaan englanniksi. Iloinen ilmapiiri. Oppaiden tarinat ja anekdootit. Keskeinen sijainti.
  • Miinukset: Kesto. Juhlien jatkamista voi jatkaa, varsinkin kun valitset Tokiossa kesällä toteutettavien asioiden joukosta.

Varaa yöllinen ruokakierros Tokiossa

5. Tokio Ramen Tour

Ramenin syöminen Tokiossa| ©nakashi
Ramenin syöminen Tokiossa| ©nakashi

Tämä on tilaisuutesi nauttia ja kokea ramenia kuin paikallinen tokiolainen. Jos päätät lähteä tälle kierrokselle, saat lisätietoja tämän jännittävän ruokalajin historiasta ja kulttuurista, ja sen jälkeen pääset maistamaan maukkaan kulhollisen täydelliseksi keitettyä ramenia.

Ryhmä kokoontuu yleensä Shibuyassa sijaitsevan Hachikō-patsaan edessä, minkä jälkeen heidät ohjataan paikalliseen kahvilaan juomaan kuppi kahvia ja keskustelemaan ramenista. Siellä heille selitetään, miten ja miksi ramen on yksi Japanin kuuluisista ruoista.

Sen jälkeen matka jatkuu 3 palkittuun ravintolaan, joissa voit nauttia 6 miniramen-kulhoa. Tarjolla on 11 erilaista mini ramen-kulhoa, joista voit valita.

Lopussa saat tietää paljon enemmän tästä ruokalajista, sen historiasta valmistukseen. Jokaisella pysähdyspaikalla tutustut erilaisiin ramen-tyyppeihin ja ennen kaikkea siihen, miten hyvän ramenin voi erottaa toisistaan ja miten se valmistetaan, jos päätät tehdä niin kotiin palatessasi.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Alkaen 110 €.
  • Kesto: 3 tuntia
  • Aika: iltapäivällä, tarkista matkanjärjestäjältäsi.
  • Mitä kierros voi sisältää: kävely Samurai-museossa, robottiravintolassa, Hanazonon pyhäkössä ja tavernoissa. Asiantuntijaopas kaupungin läpi. Maistelumenu ja juomat.
  • Kuljetusväline: juna
  • Hyvät puolet: Opit arvostamaan ramenia raaka-aineista alkaen, kunnes se saavuttaa makusi. Tämä vaatimaton ruoka saa eri merkityksen. Maistiainen riittää yhteen lounaaseen.
  • Miinukset: Junalippu ei sisältynyt hintaan.

6. Drunken Alley Bar Tour: Golden Gai & Kabukicho, Shinjuku

Ruokailu Shinjukussa| ©Kaila
Ruokailu Shinjukussa| ©Kaila

Tällä ruokakierroksella on hieman erilainen teema. Alkoholijuomien maisteluineen se ei ehkä ole kaikkein sopivin paikka, jos etsit tekemistä lasten kanssa Tokiossa.

Opas vie sinut joihinkin Shinjukun parhaista paikoista nauttimaan tapaksista ja japanilaisista juomista Tokion suosituimmassa kaupunginosassa.

Tällaisella kierroksella matkustat ajassa taaksepäin pieniin japanilaisiin kapakoihin, joita oli kaupungissa 1950-luvulla. Se alkaa yleensä Juoppojen kujalta tai Shinjukusta (Nonbei Yokocho) - alkuperäiseltä nimeltään - hyvin lähellä Kabukichoa.

Oppaan selityksen avulla opit izakayojen eli japanilaisbaarien historiasta samalla kun nautit tapaksista, karaokesta ja jopa Kabukichosta, robottiravintolasta.

Ruokalistalla on usein ramenia, sushia, yakitoria ja olutta. Pian olet matkalla Golden Gaihin, Japanin izakayaan, jossa voit päättää illan.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

  • Hinta: Alkaen 165 €.
  • Kesto: 3 tuntia
  • Aikataulu: iltaisin, tarkista liikennöitsijältäsi.
  • Mitä retki voi sisältää: Samurai-museo, robottiravintola, Hanazonon pyhäkkö ja tavernat. Asiantuntijaopas kaupungin läpi. Maistelumenu ja juomat.
  • Kuljetusmuoto: jalkaisin
  • Hyvät puolet: Pubikierros ja sen paikallinen historia ovat viihdyttäviä. Se tuo mieleen viime vuosisadan ensimmäisen puoliskon. Se on ehdoton vierailukohde, kun on kyse perinteisestä japanilaisesta keittiöstä.
  • Miinukset: kierros on yhtä eläväinen kuin Cyberpunk-elokuvat, sinun on oltava koko ajan tietoinen ympäristöstäsi. Kävelylle osallistuu usein suuria ryhmiä (enintään 12 henkilöä).

Varaa ruokakierros Tokiossa

7. All-you-can-eat-kierros Shibuyassa

Kaikki mitä voit syödä Shibuyassa| ©Jaclyn Rivas
Kaikki mitä voit syödä Shibuyassa| ©Jaclyn Rivas

Astu ulos perinteisistä ravintoloista ja maista paikallista ruokaa japanilaisten tapaan.

Tällä kierroksella oppaasi vie sinut Shibuyaan. Ensimmäinen pysähdyspaikka on yleensä Hachikō-patsas, jonka jälkeen matka jatkuu eri pyhäköille ja katujen verkoston läpi, joka johtaa kaupunginosan sydämeen.

Tunnin kaupunkikävelyn jälkeen olet valmis istumaan alas ja hemmottelemaan makunystyröitäsi Tokion parhaissa all-you-can-eat-ravintoloissa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Alkaen 204 €.
  • Kesto: 4 tuntia.
  • Aikataulu: aamulla tai iltapäivällä, liikennöitsijästä riippuen.
  • Mitä retki voi sisältää: niin paljon ruokaa kuin haluat, sushia, takoyakia, yakitoria, yakinikua ja jälkiruokia. Pari juomaa sisältyy usein hintaan. Paikallisen oppaan palvelut, jonka kanssa voit tutustua Shibuyaan.
  • Kuljetusmuoto: kävellen.
  • Plussaa: Tarjotaan englanniksi. Voit syödä, kunnes olet maistanut kaikkia mieleisiäsi ruokia samalla, kun opas selittää niiden historiaa. Tämä on ihanteellinen suunnitelma juhlia juhlapyhiä, kuten uutta vuotta tai joulukuun juhlapyhiä perheen kanssa. Vieraile Shibuyassa vuoden viimeisenä kuukautena ja tee tästä yksi Tokion joulun viettoon liittyvistä asioista.
  • Miinukset: juomia on rajoitetusti, vaikka kaksi virvoitusjuomaa ja vesi saattaisivatkin riittää, eikö niin?

Pakolliset ruokalajit ruokamatkoilla Tokiossa

Meronpan| ©GTE
Meronpan| ©GTE

Sushit ja gyozat ovat sinulle varmasti jo tuttuja, mutta merkitse nämä ruoat ja juomat muistiin ja ota maistiaiset mukaan Tokion-kierroksellesi.

  • Meronpan. Makea leipä, jonka päällä on melonin muotoinen keksitaikina.
  • Okonomiyaki tai aasialaistyylinen pizza.
  • Paistettua kalakakkua (kokeile sitä Tsukiji-markkinoilla, se on aivan toista tasoa).
  • Yakitori. Historia kertoo sen ilmestyneen japanilaiseen keittiöön Edo-kaudella vuosina 1603-1867. Vaikka sen uskotaan olleen villiä kanaa, joka on tuotu grilliin komodoroa varten, resepti on levinnyt laajalti paikalliseen keittiöön eri variaatioineen. Kokeile kastikkeita, jokaisella talolla on oma "salainen resepti".
  • Tuore tonnikalasashimi. Olet vain muutaman metrin päässä maailman suurimmista kalamarkkinoista.
  • Yakiniku tai grillattu liha.
  • Sake: paikallinen alkoholijuoma par excellence. Kyllä, sitä on mahdollista saada myös muissa maissa, mutta mikään ei vedä vertoja sille, että nauttisi siitä japanilaisten tapaan, sen autenttinen tunnelma ja valmistustapa ovat ylivertaisia. Kokeile sitä!

Tokion ruokamatkojen ehdoton vierailukohde

Yurakucho.| ©nesnad
Yurakucho.| ©nesnad

Niille, jotka haluavat liittyä paikallisiin juhliin juomien ja ruoan välissä, suosittelen varaamaan yhden Japanin pääkaupungin kuuluisimmista yöllisistä kulinaarisista kierroksista. Hylkäämättömiä gastronomisia retkiä ovat muun muassa:

  • Osaka.
  • Shinjuku.
  • Shibuya.
  • Yurakucho.
  • Chūō ja sen kalamarkkinat.

Vinkkejä ruokamatkoista ja japanilaisesta kulttuurista

Syöminen Tokiossa| ©okidiario
Syöminen Tokiossa| ©okidiario

Kuten muutkin kulttuurit, japanilaiset pitävät kiinni omista tyyleistään ja tavoistaan syömisessä. Noudata näitä vinkkejä kunnioittaaksesi heidän tapojaan, kun osallistut ruokamatkoille Tokiossa:

  • Älä koskaan työnnä syömäpuikkoja pystysuoraan ruokakulhoon, sillä se merkitsee kuolemaa ja on hyvin epäkunnioittavaa.
  • Ole täsmällinen. Japanilaiset kunnioittavat aikaasi ja odottavat vastavuoroisuutta. Vältä myöhästymisiä kierroksilta - ajallinen joustavuus ei ole mikään japanilainen hyve.
  • Japanilaisissa pöydissä on usein yksittäisiä tarjoilukulhoja, mutta annoskoot ovat vaatimattomia. Tarpeeksi tyydyttämään nälkäsi, mutta ei täyttämään sinua.