Tulumin raunioiden päiväretkiä Playa del Carmenista

Tulum ja sen rannikkoympäristö on yksi Meksikon suurimmista nähtävyyksistä. Valkoisten hiekkarantojen, täydellisen kristallinsinisen meren ja mystisten cenotesien välissä ovat rauniot, jotka ovat aikoinaan olleet mahtava mayakaupunki - niitä ei kannata jättää näkemättä!

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Tulumin raunioiden päiväretkiä Playa del Carmenista

Tulum | ©sylvette serres

Tulumin kansallispuisto ja samanniminen kaupunki ovat yksi Jukatanin niemimaan tärkeimmistä nähtävyyksistä Meksikossa. Kohtaaminen näiden maiden mystiikkaan, jota maisemaa koristava luonnonkauneus kehystää, on yksinkertaisesti pakko nähdä, jos vierailet näillä Karibian mailla.

Tulumissa vierailu on yksi monista aktiviteeteista, joita et voi jättää väliin Playa del Carmenin parhaiden retkien joukossa. Vaihtoehtoja on monia, ja kaikki ne lupaavat upean päivän täynnä seikkailuja ja unohtumattomia kokemuksia, kuten uintia eksoottisen merieläimistön kanssa tai sukellusta salaperäisiin cenoteihin. Tässä ovat näiden retkien erinomaisimmat vaihtoehdot.

1. Ota puoli päivää aikaa vierailla Tulumissa Playa del Carmenista käsin.

Tulum| ©Wang Chang Xiaying
Tulum| ©Wang Chang Xiaying

Tämäntyyppinen kiertomatka on ihanteellinen, jos haluat saada matkastasi mahdollisimman paljon irti ja imeä mahdollisimman paljon kokemuksia. Se sopii myös erinomaisesti, jos olet menossa vain lyhyeksi aikaa, mutta et voi jättää väliin mahdollisuutta nähdä yhtä uskomattomimmista mayojen raunioista. Tulum on vaikuttava pysähdyspaikka, joka kannattaa ehdottomasti varata Meksikon-matkallasi.

Tämäntyylinen kokemus sisältää opastetun kierroksen Tulumin raunioille, muinaiseen mayasatamaan, jonka arkkitehtuuri on yksinkertaisesti henkeäsalpaavaa. Opit hieman tämän muinaisen kulttuurin historiaa, ja kahden tunnin ajan kävelet näiden tilojen läpi ja nautit Tulumin temppeleistä. Jokainen pysähdyspaikka on vaikuttava: Suuri palatsi, Halach Uinic, Tuulen temppeli, Freskojen temppeli ja Laskeutuvan Jumalan temppeli, joka on yksi vaikuttavimmista, erityisesti ylösalaisin olevan hahmon paljastetun mysteerin vuoksi.

Kun kierros on ohi, sinulla on yleensä noin tunti aikaa tutkia paikkoja omin päin ja ottaa parhaat kuvat. Tulumin juurella on valkoinen ranta, jossa on kaunis turkoosi meri, jossa voit pulahtaa nopeasti ennen paluuta hotelliin.

Mielenkiintoista tietoa

 • Kesto: Noin 6 tuntia.
 • Hinta: Noin 59 euroa per henkilö (sisältää sisäänpääsyn arkeologiselle alueelle).
 • Edut: Sisältää kuljetuksen hotellille ja hotellilta.
 • Haitat: Ei sisällä lounasta, ruokaa tai juomia.
 • Jos haluat ammattimaisia valokuvia matkamuistoksi, ne on tilattava lisämaksusta.

2. Tutustu Tulumiin, Kobaan ja ui sitten cenotessa.

Cenote Nohoch Nah Chich| ©Nina Africana
Cenote Nohoch Nah Chich| ©Nina Africana

Tämäntyyppinen kiertomatka vie sinut kahteen mielenkiintoisimpaan kaupunkiin esi-isien Maya-kulttuurin piirissä. Ensimmäisenä on Tulum, joka on tämän retken päähenkilö ja yksi mielenkiintoisimmista kohteista Meksikossa vieraileville. Toinen on Cobá, jossa voit tutustua muinaisiin pyramideihin mitä omaperäisimmällä tavalla. Kierroksen päätteeksi sukelletaan vaikuttavaan cenoteen.

Tulumissa et voi jättää väliin opastettua kierrosta, jolla voit tutustua tämän mystisen, lumoa ja mystiikkaa täynnä olevan paikan historiaan. Yksi vaikuttavimmista kohteista, jossa voit tutustua omakohtaisesti vaikuttavaan maya-arkkitehtuuriin. Ennen kuin sanot hyvästit ja lähdet Cobaan, joka tunnetaan teiden kaupunkina, voit pulahtaa rannalle ja nauttia meren lämpimistä vesistä.

Cobassa näet pyramidit, jotka ovat vaikuttavia sekä arkkitehtuurinsa että kokonsa puolesta. Niille voi kiivetä kävellen tai polkupyörällä. Oppaiden kanssa tehdyn kierroksen jälkeen voit kävellä omatoimisesti ja ottaa kuvia, kierros molempiin kaupunkeihin on yksi parhaista viidakkokierroksista Playa del Carmenista. Päivän päätteeksi vierailet kristallinkirkkaassa ja makean veden cenotessa Kuxtalissa. Voit käydä uimassa ja katsella tippukiviä ja tippukiviluolia läheltä.

Kiinnostavat tiedot

 • Kesto: Noin 7 tuntia.
 • Hinta: Noin 69 euroa per henkilö (sisältää sisäänpääsyn arkeologiselle alueelle).
 • Sisäänpääsymaksut Cobaan on maksettava sisäänkäynnillä, ja ne maksavat noin 6 euroa. Ei sisälly.
 • Edut: Sisältää kuljetuksen hotellille ja hotellilta.
 • Haitat: Sisältää lounaan.
 • Lisävarusteena voi olla juomia ja ruokaa lisämaksusta.

3. Kierrä Tulum ja ui sitten kilpikonnien kanssa Akumalissa.

snorklausta Playa del Carmenissa| ©Curtis & Renee
snorklausta Playa del Carmenissa| ©Curtis & Renee

Kilpikonnien kanssa uiminen on yksi uskomattomimmista kokemuksista, ja Akumalissa voit kokea sen ammattitaitoisten oppaiden kanssa, jotka opettavat sinua pääsemään lähelle näitä ainutlaatuisia merieläimiä. Tällä alueella sinulla on myös mahdollisuus snorklata ja nauttia näkymistä yhdelle maailman upeimmista koralliriutoista.

Tulum on paikka täynnä historiaa, joka jättää sinut todella lumoutuneeksi. Arkkitehtuuri kilpailee kauneudesta sitä ympäröivän villin luonnon ja sen jalkojen juurella levittäytyvän valkoisen ja turkoosin rannan täydellisyyden kanssa. Kun tutustut tähän kansallispuistoon, et unohda sitä koskaan. Kierros sisältää opastetun vierailun ja riittävästi aikaa rakastua paikkaan ja jopa pulahtaa sen vesiin.

Kun olet hyvästellyt Maya-rauniot, lähdet Akumaliin. Tämä rantaparatiisi on ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja kirjaimellisesti uppoutumiseen maailman eksoottisimpaan korallien, eläimistön ja kasviston muodostamaan merimaisemaan. Värikkäiden kalojen lisäksi sinulla on mahdollisuus päästä lähelle merikilpikonnia. Kokemus, jollaista ei ole ennen nähty.

Mielenkiintoista tietoa

 • Kesto: Noin 8 tuntia.
 • Hinta: Noin 99 euroa per henkilö (sisältää sisäänpääsyn arkeologiselle alueelle).
 • Edut: Sisältää kuljetuksen hotellille ja takaisin, virvokkeita, juomaa, hedelmiä ja snorklausvälineet.

Varaa täältä uskomaton kilpikonnien uintiretki

4. Kierros Tulumissa, suurimmat cenotit ja aikaa snorklaukseen.

Suuri Cenote| ©Ed Johnson
Suuri Cenote| ©Ed Johnson

Tämäntyylisellä retkellä lähdet Playa del Carmenin hotellistasi ja saavut Tulumiin ensimmäisenä pysähdyspaikkanasi. En väsy kertomaan, että pelkkä vaikuttava arkkitehtuuri on ehdottomasti vierailun arvoinen ainakin kerran elämässä, vaikka tiedän, että haluatte tulla takaisin. Tässä tapauksessa teette sieltä kierroksen yhteen upeimmista cenoteista ja snorklaatte lopuksi paratiisirannalla - täydellinen päivä!

Tämän seikkailukierroksen toinen pysähdyspaikka on Gran Cenote, joka on yksi turistien suosituimmista. Tässä luolassa on avoimia ja suljettuja osia, joissa voit tutkia ja nauttia ainutlaatuisista maisemista. Mayat käyttivät näitä paikkoja pyhinä paikkoina, ja on helppo kuvitella, miksi. Voit snorklata, uida tai vain kävellä puisia kävelyteitä pitkin. Miten tahansa haluatkin kokea ne, tulet olemaan kiehtova.

Seikkailu päättyy pysähdykseen Playa Paraisossa, joka on toinen Jukatanin niemimaan rannoilla sijaitseva helmi. Uiminen täällä on nautinto, ja siksi se kuuluu parhaiden snorklausretkien joukkoon, jossa voit helposti innostua upeasta merimaisemasta- paras tapa päättää seikkailu!

Mielenkiintoista tietoa

 • Kesto: Noin 6 tuntia.
 • Hinta: Noin 99 euroa per henkilö (sisältää sisäänpääsyn arkeologiselle alueelle).
 • Edut: Sisältää kuljetuksen hotellille ja hotellilta. Sisältää nesteytys- ja snorklausvälineet.
 • Haitat: Ei sisällä lounasta.

Varaa täältä hämmästyttäväsnorkkelikierros

5. Tutustu Tulumiin ja Xel-Haan yhdellä seikkailulla Playa del Carmenista käsin.

Xel-Ha| ©Kirt Edblom
Xel-Ha| ©Kirt Edblom

Tämä on todella seikkailullinen päiväretki, jossa yhdistyvät mayojen menneisyyden mysteerit ja modernin teemapuiston taika. Molemmat paikat jättävät sinut syvästi rakastuneeksi ja haluavat palata takaisin aina, kun siihen on mahdollisuus.

Kauneimmat maisemat, turkoosit vedet ja valkoiset hiekat ovat vain osa sen kaikista ihmeistä.

Ota ehdottomasti osaa opastetulle kierrokselle ja tutustu tätä paikkaa ympäröivään kulttuuriin ja historiaan. Muista käydä freskojen temppelissä, joka on yksi parhaiten säilyneistä paikoista, joissa on kauniita taidenäyttelyitä. Kun olet imeytynyt tietoon ja kävellyt näiden raunioiden rannalla, on aika lähteä Xel-Haan.

Xel-Ha on luonnollinen vesielämyspuisto, jossa on loputtomasti asioita, joista voit nauttia ja viettää erilaista päivää nauttien luonnosta ja sitä ympäröivästä taikuudesta.Seikkailuja on joka nurkan takana, ja sinä päätät, miten haluat kokea ne. Voit snorklata, hypätä jättimäisestä vesiliukumäestä, hyödyntää kaikkia vesileikkejä, oppia kaloista ja maaeläimistä, ajaa pyörällä, hypätä kalliolta tai ylittää riippusillan - ja vielä paljon muuta!

Mielenkiintoista tietoa

 • Kesto: Noin 8 tuntia.
 • Hinta: noin 150 euroa per henkilö (sisältää sisäänpääsyn arkeologiselle alueelle ja teemapuistoon).
 • Sisältää kuljetuksen hotellille ja hotellilta.
 • Sisältää ateriat ja juomat Xel-Hassa, kaapit, snorklausvälineet, polkupyörän, riippumattoja ja kaikki aktiviteetit, paitsi ne, jotka vaativat lisämaksun, ilmoitetaan puiston sisäänkäynnillä.

Mitä näen tällaisella retkellä Tulumiin?

4x4 Tulumissa| ©mayaculture
4x4 Tulumissa| ©mayaculture

Olen käyttänyt koko artikkelin kertoessani teille Tulumista ja sen ihmeistä, mutta mistä on kyse? Jotta saisitte selkeämmän käsityksen siitä, mitä näette näillä retkillä, omistan tämän osion kertoakseni teille näistä upeista raunioista. Ensimmäinen asia, joka minun on mainittava, on sen sijainti, joka on etuoikeutettu, koska se on nousevaan aurinkoon päin, minkä vuoksi se tunnettiin alun perin nimellä Zamá, mayojen kielellä aamunkoitto. Tulum, joka tarkoittaa muuria, on nimi, joka sille myöhemmin annettiin ja jolla se tunnetaan nykyään.

Nykyään Tulum on ainoa muinainen mayojen rannikkokaupunki, joka on säilynyt, vaikka turistien kysyntä on suurta. Lisäksi koko alue on julistettu kansallispuistoksi, mikä vahvistaa sen suuren arvon ihmiskunnalle. Mayat suorittivat täällä aikanaan tärkeitä uskonnollisia rituaaleja ja kävivät merikauppaa. Itse asiassa valtava monumentti toimi majakkana, joka opasti merimiehiä koralliriutan läpi.

Siellä sijaitsi tähtitieteellinen koulu, johon oletettavasti osallistui merkittäviä henkilöitä, jotka myös majoittuivat monumentaalisimpiin rakennuksiin. Monien temppelien joukossa yksi silmiinpistävimmistä on freskojen temppeli, jossa on runsaasti tärkeitä taidonnäytteitä, jotka vievät sinut aikoihin, jolloin voimakkaat mayat hallitsivat aluetta.

Mitä nähtävyyksiä Tulumissa on pakko nähdä?

Balam-Ha Cenote| ©Stacey N Jeff
Balam-Ha Cenote| ©Stacey N Jeff

Jukatanin niemimaalla ja Tulumin lähellä sijaitsevat cenotit. Nämä kaivot ovat viidakon suojissa, säilyttäen salaperäisiä ja maagisia maisemia, jotka ovat piilossa luolastoissa, jotka ovat täynnä makeaa vettä, sateiden tuotetta. Mayoille ne olivat pyhiä paikkoja, joissa he suorittivat rituaaleja jumaliensa kunniaksi. Joissakin tapauksissa he uskoivat, että ne olivat sisäänkäynti alamaailmaan, joten he kohtelivat niitä suurella kunnioituksella.

Cenotit voivat olla avoimia, suljettuja tai puoliavoimia. Jokaisessa niistä on erilainen maisema, joka erottuu pieninä paratiiseina tiheän viidakon keskellä. Kokemukset ovat hyvin erilaisia, joten jos haluat elää niitä täysillä, suosittelen, että otat yhden tai useamman uskomattomista retkistä cenoteihin ja tutustut ainakin yhteen jokaiseen.

Niissä voi uida, sukeltaa tai snorklata tai vain katsella niitä ja huumaantua niiden kauneudesta. Tulum on lähellä vaikuttavimpia niistä, joten on ihanteellista pysähtyä cenotessa, kun vierailee mayojen raunioilla. Olen jo suositellut tätä yhdessä edellä mainituista matkoista.