Masterclass ja viininmaistelu Dijonissa
Tietoa tästä aktiviteetista
- Varauksesi vahvistetaan heti
- Tällä vaihtoehdolla on ILMAINEN peruutus: varaa se ilman riskiä!
Yleiskatsaus
Lähde Pinot Noir -mestarikurssille Dijonin historiallisen keskustan sydämeen ja ymmärrä lasi kädessä, miksi Burgundin viinirypäleiden kuningatar on vietteleytänyt makuhermoja vuosisatojen ajan. Työpaja järjestetään Les Clos Vivants -boutique-kellarissa (1 Bis Rue Musette, 3 minuutin päässä Place de la Libérationilta), ja se kestää 45 minuuttia: juuri sopiva aika aistimelliseen matkaan myyttiseen ilmastoon poistumatta kaupungista.
Kaksikielisen (ranska/englanti) maître d'cavisteen opastuksella maistat neljää Pinot Noir -viiniä, jotka kuvaavat etenemistä kylistä premier cru -viiniin, ja samalla löydät maaperän, suuntautumisen ja vuosikerran avaimet, jotka määrittävät kunkin lasin luonteen.
- Varaa nyt ja varmista paikkasi: intiimit ryhmät max. 6 henkilöä
- Mestaroi maistelu alle tunnissa tarjoilu- ja yhdistämisvinkkien avulla.
- Osta alennuksella: 10 % alennus pulloista samana päivänä.
Sisältö
- 45 minuutin mestarikurssi, jonka pitää maître caviste.
- 4 Pinot Noir -viinin maistelu (kylä-, alue- ja premier cru -viinit).
- Alueen leipää ja juustoa sisältävä alkupala
- Espanjankielinen tukivihko ja maistiaisohjeet
Valitse osallistujat ja päivämäärä
Vaihe vaiheelta
Les Clos Vivantsin kiviholvin alla ilma pysyy 12 °C: ssa ja tuoksuu paahdetuille tynnyreille: täydellinen ympäristö, jossa asiantunteva opas esittelee ilmastokarttoja ja selittää, miten muutama metri terroiria muuttaa viinin tyypillisyyttä. Ensimmäisessä lasissa loistaa kevyt ja hedelmäinen Pinot Noir Villages, toisessa mausteinen Côte de Nuits.
Kolmas, silkkinen Premier Cru, avaa keskustelun tammikypsytyksestä ja ikääntymispotentiaalista. Loppusilauksen antaa vanha cuvée, jonka syvän rubiininpunainen väri osoittaa lajikkeen ikääntymiskyvyn: aluskasvillisuuden ja tryffelin sävyjä sekä kestävä jälkimaku. Viinin seurana on maalaisleipää ja paikallisia juustoja, jotka korostavat vivahteita väsyttämättä makua.
Juomien välissä sommelier esittelee hapetustekniikoita, lämpötilavinkkejä ja miten kotiviinikellarin voi improvisoida kotiin. Kysymykset sujuvat luontevasti pienen formaatin ansiosta; jos matkustat pienten matkatavaroiden kanssa, he kertovat toimitusvaihtoehdoista kotimaahasi.
Lopulta voit kävellä portaita ylös henkilökohtaisten maistiaisten muistiinpanojen kansio kädessäsi, ja olet valmis tutkimaan Route des Grands Crus'n viinikellareita paljon tarkemmilla kriteereillä. Tiivis, opettavainen ja herkullinen kokemus viinin ystäville, joilla on tiukka aikataulu.