Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pearl Harborin päiväretket Mauilta

Pearl Harbor on ikoninen kohde Havaijilla. Tutustu siihen Mauilla ollessasi lentämällä kuuluisaan Yhdysvaltain laivastotukikohtaan.

Pearl Harborin päiväretket Mauilta

USS Missourin ja USS Arizonan muistomerkki | ©Thank You (21 Millions+) views

Historiallisen merkityksensä vuoksi Pearl Harbor on yksi Oahun suosituimmista paikoista ja paikka, jota et voi jättää väliin Havaijin-matkallasi. Vaikka majoittuisitkin naapurisaarella Mauilla, Pearl Harboriin järjestetään retkiä, joilla pääset tutustumaan Yhdysvaltojen laivastotukikohtaan.

Lentomatkat Pearl Harborin tukikohtaan Mauilta

Pearl Harborin ilmakuva| ©Eric Tessmer
Pearl Harborin ilmakuva| ©Eric Tessmer

Hyökkäys Pearl Harboriin merkitsi käännekohtaa toisen maailmansodan kulussa, sillä se toi Yhdysvallat täysin mukaan konfliktiin.

Tästä historiallisesta tapahtumasta on tehty useita elokuvia ja siitä on kirjoitettu monia kirjoja, mutta tämän laivastotukikohdan näkemisessä henkilökohtaisesti on jotain sellaista liikuttavaa ja kiehtovaa, jota ei voi kuvailla sanoin - se on nähtävä!

Jos olet innostunut historiasta ja haluat tutustua syvällisesti Tyynenmeren rintaman konfliktiin Havaijin-matkasi aikana, suosittelen lentomatkaa Pearl Harboriin Mauilta.

Siellä opit lisää tästä traagisesta tapahtumasta ja näet laivastotukikohdan kohokohtia, kuten USS Arizonan muistomerkin (uhrien muistomerkki hyökkäyksessä uponneen aluksen hylyssä) ja USS Missourin (alus, joka päätti toisen maailmansodan Japanin antautumisen allekirjoittamiseen).

Pearl Harborin opastetun kierroksen jälkeen Oahun saarikierros jatkuu kiertoajelulla Honolulun historiallisessa keskustassa, jossa voit tutustua suosittuihin kohteisiin, kuten Iolani Palaceen, Mission House Museumiin, Kawaihaon kirkkoon, kuningas Kamehameha-patsaaseen, Waikiki Beachiin, Punchbowl-kraatteriin, Nu'uanu-sademetsään ja muihin.

Varaa Pearl Harborin retki Mauilta


Mikä on paras tapa käydä Pearl Harborissa Mauilta käsin?

USS Arizonan muistomerkki| ©Casey Horner
USS Arizonan muistomerkki| ©Casey Horner

Vaikka kiertoajelun voi tehdä omin päin, mielestäni paras vaihtoehto on lentomatka Pearl Harboriin Mauilta, sillä silloin ei tarvitse huolehtia kuljetuksen löytämisestä Oahulle ja merivoimien tukikohtaan eikä jonottamisesta National Memorialin lipunmyyntikojuissa lippujen saamiseksi.

Pearl Harborin vierailun jälkeen tämäntyyppiset järjestetyt matkat sisältävät yleensä myös kierroksen Honolulun historialliseen keskustaan, joten voit viettää päivän Oahulla ja nähdä joitakin Havaijin saaren kuuluisimmista nähtävyyksistä. Minusta se on hyvin kattava kiertue.

Varaa Pearl Harbor -kierros Mauilta

Kuinka paljon Pearl Harborin retki Mauilta maksaa?

Vieraile sukellusvene USS Bowfinilla| ©Curtis Reese
Vieraile sukellusvene USS Bowfinilla| ©Curtis Reese

Koko päivän opastettu matka Pearl Harboriin Mauilta, joka sisältää myös lennon saarelle ja takaisin sekä kierroksen Honolulussa, voi maksaa noin 450 euroa.

Varaa Pearl Harborin retki Mauilta

Kannattaako Pearl Harborissa käydä Mauilta käsin?

USS Missourin kansi| ©Bernard Spragg. NZ
USS Missourin kansi| ©Bernard Spragg. NZ

Ehdottomasti. Sen lisäksi, että vierailu on historiallisesti merkittävä paikka, se on myös melko tunteikas, sillä Pearl Harborin museot ja muistomerkit saavat sinut miettimään sodan kohtalokkaita seurauksia.

Paikan oli kuitenkin tarkoitus olla paikka uhrien kunnioittamiselle ja pohdinnalle. Siksi laivastotukikohtaan asennettiin puutarhat, jotta siitä tulisi rauhallinen paikka, jossa voi tehdä rentouttavan kävelyretken lahden vesien äärellä.

Varaa Pearl Harborin retki Mauilta

Kuinka kaukana Pearl Harborin tukikohta on Mauista?

Yksityiskohta USS Arizonan muistomerkistä| ©Travis Wise
Yksityiskohta USS Arizonan muistomerkistä| ©Travis Wise

Kahului (Mauin saaren suurimman kaupungin lentokenttä) ja Pearl Harbor ovat 161 kilometrin päässä toisistaan. Normaalilento kestää noin 55 minuuttia, mutta nopeimmat lennot kestävät yleensä 30 minuuttia.

Onko mahdollista mennä lautalla tai veneellä Pearl Harboriin Mauilta?

USS Bowfinin sisätilat| ©Matthew Dillon
USS Bowfinin sisätilat| ©Matthew Dillon

Tällä hetkellä ei ole mahdollista ottaa lauttaa Mauilta Oahulle. Lautat liikennöivät vain Mauin ja Lanain sekä Mauin ja Molokain välillä. Päästäksesi Mauilta Oahulle sinun on otettava lento, joka yhdistää nämä kaksi saarta. Nopeimmat vievät noin 30 minuuttia.

Mitä tuoda Pearl Harboriin?

USS Missouri| ©Jennifer Boyer
USS Missouri| ©Jennifer Boyer

Ford Island on toiminnassa oleva sotilastukikohta, joten turvallisuushenkilöstö voi pyytää Pearl Harborin vierailijoita esittämään kuvallisen henkilötodistuksen henkilöllisyystodistuksen turvallisuussyistä.

Miten pukeutua Pearl Harboriin?

USS Arizona -muistomerkin sisätilat| ©Benjamin Lipsman
USS Arizona -muistomerkin sisätilat| ©Benjamin Lipsman

Muistomerkkinä Pearl Harboriin on kunnioituksen merkkinä pukeuduttava tyylikkäästi. Esimerkiksi USS Arizonan muistomerkillä vierailu edellyttää paitaa ja kenkiä, ja korkokenkiä ei suositella.

Lisäksi uimapuvut eivät ole sallittuja. Ei myöskään reppuja tai laukkuja, jotka voi jättää pääsisäänkäynnin ulkopuolella olevaan kaappiin 5 dollarin hintaan laukkua kohti.