Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Miami kolmessa päivässä: vinkkejä, nähtävää ja paljon muuta!

Jos matkustat Floridan ikoniseen kaupunkiin ja sinulla on aikaa vain kolme päivää, ei hätää: näytän, miten voit järjestää itsellesi kaiken olennaisen.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Miami kolmessa päivässä: vinkkejä, nähtävää ja paljon muuta!

Miamin rannat | ©Marit & Toomas Hinnosaar

Miami ei ole valtava kaupunki verrattuna muihin amerikkalaisiin suurkaupunkeihin. Sen vilkas sekarotuinen kulttuuri ja kauniit rannat saavat kuitenkin ajan kulumaan nopeasti. Jos kuitenkin haluat mennä rannan ulkopuolelle ja tutkia sitä 3 päivässä, se on mahdollista.

Tässä artikkelissa ehdotan matkasuunnitelmaa, jonka avulla saat kaupungista kaiken irti vain kolmessa päivässä. Et näe kaikkea, mutta näet olennaisen, jotta voit rakastua tähän floridalaiseen kaupunkiin ja haluat tulla takaisin tutkimaan sitä sataprosenttisesti. Jos kuitenkin haluat lisätietoja, suosittelen tutustumaan tähän artikkeliin siitä , mitä Miamissa kannattaa nähdä ja tehdä.

Päivä 1: Tutustuminen kaupungin vilkkaimpaan osaan: Miami Beachiin

Wynwoodin kadut| ©Gadi Yosef
Wynwoodin kadut| ©Gadi Yosef

Miamiin on vaikea laskeutua ja olla tutustumatta sen vilkkaimpaan, kuuluisimpaan ja eloisimpaan alueeseen. Siksi vietätkin ensimmäisen päiväsi kiertelemällä sen myyttisimmässä osassa, Miami Beachissa, joka on kaupunki itsessään ja jossa on kaikkea kaupungin kuuluisimmista maamerkeistä sen upeisiin rantoihin.

Art Deco parhaimmillaan

Vaikka Miami tunnetaankin pilvenpiirtäjistään, sillä on myös mielenkiintoinen art deco -perintö, 1900-luvun ensimmäisten vuosikymmenten arkkitehtuurityyli, jonka tunnistaa geometrisesta ja koristeellisesta estetiikasta.

Sen julkisivut ovat usein hyvin silmiinpistäviä ja värikkäitä, joten voit ottaa parhaita valokuvia kaupungista. Jos haluat tietää lisää siitä, mitä sinua odottaa, lue artikkeli Miamin Art Decosta.

Jos olet innostunut tästä tyylistä, voit uppoutua siihen vierailemalla Art Deco Welcome Centerissä. Art Decolle ja muille siitä johdetuille tyyleille, kuten Miami Modernille, omistettu museotila. Liput alkavat 5 dollarista.

Varaa art deco -kierros Miamissa

Tutustu Ocean Driveen perusteellisesti

Ocean Drive on yksi South Beachin vilkkaimmista liikenneväylistä. Jos olet jo nauttinut Art Decosta, suosittelen, että annat sen urbaanin tunnelman valloittaa itsesi. Ocean Drive on paljon muutakin kuin taidetta, sillä siellä on mielenkiintoisia kauppoja, joita voi selailla.

Jos muoti on sinun juttusi, et voi jättää väliin näkymiä Villa Casuarinasta, joka on legendaarisen Versace-suunnittelijan kuuluisa koti. Itse asiassa hänet murhattiin juuri sen eteisen portailla.

Nykyään se on luksushotelli, vaikka se näkyykin täysin Ocean Drivelta. Se on epäilemättä yksi tämän tunnuskadun merkittävimmistä rakennuksista.

Erittäin mukava tapa tutustua tähän legendaariseen katuun on kävellä tai tehdä Segway-kierros. Pidä hauskaa oppaan selittäessä kierroksen kaikki yksityiskohdat.

Varaa Segway-kierros Ocean Drivella

Rentoudu Lummus Parkissa

Lummus Park| ©Liesbeth den Toom
Lummus Park| ©Liesbeth den Toom

Kun olet käynyt Ocean Drivella, vain 10 minuutin kävelymatkan päässä on Lummus Park. 30 hehtaarin kokoinen tila, jossa on kaikkea lentopallokentistä kauniisiin suihkulähteisiin ja jopa ulkokuntolaitteisiin.

Tämä puisto kulkee Miami Beachin itärannikkoa pitkin ja suoraan suosituimpien rantojen äärellä. On siis aika ottaa esiin pyyhe ja aurinkovoide.

Nauti auringosta South Beachilla

Kun olet saanut Miami Beachin sykkeen, on aika sukeltaa sen vesille. Noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Lummus Parkista odottaa kuuluisa South Beach.

Epäilemättä Miamin symboli, jonka rantakatu on täynnä ihmisiä, jotka esittelevät kämmeniään, kuntosalivartaloitaan, vaikuttavia autojaan, valtavia rantoja ja satunnaisia "rantakostajaa". Tämän kohtauksen olet nähnyt kymmeniä kertoja elokuvissa, ja se kannattaa kokea henkilökohtaisesti.

Tietenkin on tuhansia muitakin asioita, joita voi tehdä kuin katsella. Voit tehdä mitä tahansa rantakampauksesta lentopallon pelaamiseen ja paljon muuta. Jos haluat laajentaa vaihtoehtojasi, kannattaa tutustua tähän artikkeliin, jossa kerrotaan , mitä nähtävää ja koettavaa South Beach Miamissa on.

South Beach on tietysti myös erittäin mukava paikka vierailla yöllä. Se ei ole ainoa mielenkiintoinen paikka, joka kannattaa nähdä auringon laskiessa, ja lisätietoja siitä , mitä Miamissa kannattaa nähdä yöllä, löydät täältä.

Neuvoni on, ja tätä olen suunnitellut teille, että pysykää lähellä Miami Beachia, jotta voitte nähdä South Beachin yöllä kaikessa loistossaan.

Varaa kiertoajelu South Beachille

Kävele ja ruokaile legendaarisella Española Wayllä

Koska Miami Beach on vierailusi ehdoton kohde ja olet todennäköisesti väsynyt koko päivän ulkona olosta, on parasta päättää päivä hyödyntämällä tarjolla olevaa poikkeuksellista ruokailu- ja yöelämää.

Kaikki muut vaihtoehdot edellyttäisivät meren ylittämistä kaupunkiin, mikä kaiken kävelyn ja rannalla kulkemisen jälkeen voi olla hieman väsyttävää (julkisilla liikennevälineillä matka voi kestää yli 45 minuuttia).

Suosittelen Española Wayta, joka sijaitsee noin 13 minuutin kävelymatkan päässä South Beachilta. Siellä voit tehdä ostoksia, mutta myös maistella erinomaista kuubalaisvaikutteista ruokaa.

Päätä päivä drinkillä Lincoln Roadilla

South Beach on postikorttimaisen kaunis , kun aurinko laskee. Sen valot ja neonvalot ovat yksi niistä nähtävyyksistä, jotka eivät todennäköisesti tuota pettymystä. Kannattaa siis kulkea 10 minuutin kävelymatka Española Wayltä Lincoln Roadille. Paikka, jossa voit nauttia kauniista yönäkymistä samalla, kun nautit drinkkiä.

Parasta tällä alueella on se, että se on hyvin kiireinen, joten ravintolat sulkevat pitkälle yöhön. Se on loistava tapa päättää ensimmäinen päivä Miamissa hyvillä fiiliksillä.

Varaa opastettu kierros Miamissa

Päivä 2: Suuntaa keskustaan

Biscayne Boulevard| ©Ansel Adams
Biscayne Boulevard| ©Ansel Adams

Olemme jo nähneet Miamin ikonisimmat nähtävyydet, mutta se ei tarkoita, että tämä floridalainen kaupunki olisi kaikki kaikessa. Toisena päivänä suuntaat siis keskustan mielenkiintoisimpiin paikkoihin, kaupungin keskustaan.

Ja lopuksi, mikään ei voita konserttia tai hyvää NBA-ottelua FTX Arenalla. Ja ennen kaikkea, hyvästele päivä hyvällä näköalalla rahoitusalueen pilvenpiirtäjiin.

Kävele Biscayne Boulevardia pitkin Bayfront Parkiin

Paras paikka aloittaa on Biscayne Boulevard. Katu on hyvin pitkä, joten suosittelen kävelemään sitä pitkin etelä-pohjoissuunnassa (eli Miami-jokea lähinnä olevasta osasta).

Näin pääset Bayfront Parkiin 15 minuutin kävelymatkan päässä. Mahdollisuus nähdä merta ja nauttia 13 neliökilometrin kokoisesta puistosta.

Siellä on tilaa kaikelle tapahtumista suihkulähteisiin ja muistomerkkeihin, kuten Challenger Memorialiin. Vapauden soihtu, muistomerkki, joka on pystytetty Yhdysvaltojen ja Latinalaisen Amerikan maiden välisen veljeyden muistoksi, on myös vierailun arvoinen.

Jos et ole enää (niin) nuori, saatat saada mieleesi Corruption in Miami-elokuvan hetkessä! Jos haluat optimoida aikasi, yksi vaihtoehto on hyödyntää Miamissa tarjolla olevia monia bussikierroksia - näet kaiken mukavasti!

Varaa Miamin kiertoajelu bussilla

Syö lounasta ja rentoudu Bayside Marketplace -markkinapaikalla

Bayfront Parkin pohjoisportilta on 5 minuutin kävelymatka Bayside Marketplace -markkinapaikalle. Täydellinen paikka, josta voit katsella Miamin rantaviivaa ja viettää aikaa ostosten tekemisessä tai vain selaillessa.

Yli 150 kaupan, ravintolan ja baarin lisäksi alueella on myös katuesiintyjiä ja säännöllisesti järjestettäviä tapahtumia. Ja kaikki tämä unohtamatta poikkeuksellisia näkymiä lahdelle ja venesatamaan.

Vieraile Freedom Towerissa

Vapauden torni| ©Totenkopf
Vapauden torni| ©Totenkopf

Viiden minuutin päässä Bayside Marketplacelta on Freedom Tower, yksi Miamin kuuluisimmista maamerkeistä.

Se on myös yksi edustavimmista, sillä se on pystytetty kunnioittamaan kuubalaisia siirtolaisia, jotka ovat yksi Miamin suurimmista ryhmistä ja joiden kulttuurinen läsnäolo on enemmän kuin näkyvää.

Se on erittäin mielenkiintoinen monumentti, sillä se on rakennettu uusbarokkityyliin, jossa pyritään jäljittelemään espanjalaisen siirtomaa-arkkitehtuurin yltäkylläisyyttä ja värejä.

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää Kuuban siirtolaisuuden historiasta Miamissa, voit aina käydä Cultural Legacy Gallery -galleriassa. Se sijaitsee Freedom Towerin sisällä, ja voit vierailla siellä kello 13.00-18.00 10 dollarilla.

Osallistu NBA-otteluun tai tapahtumaan FTX Arenalla

Jos muuten olet urheilufani, aivan Freedom Towerin vieressä on FTX Arena, legendaarisen koripallojoukkueen Miami Heatin kotistadion. Vierailusi aikana saattaa olla meneillään peli tai konsertti.

Hinnat riippuvat saatavuudesta ja sijainnista, kuten tällaisissa esityksissä yleensä, joten vaihteluväli on laaja. Voit kuitenkin odottaa käyttäväsi 50-200 euroa.

Osta liput NBA-peliin

Päätä päivä upealla näköalalla Financial Districtiin

Vain 15 minuutin kävelymatkan päässä stadionilta on keskustan liikealue. Täältä löydät Morgan Stanleyn, Ernest & Youngin ja JP Morganin kaltaisten merkittävien yritysten rakennukset.

Parasta yöllä vierailussa on se, että näet pilvenpiirtäjät valaistuina. Näköala, jonka olette varmasti nähneet monissa elokuvissa, mutta joka on varmasti näkemisen arvoinen.

Se on myös paikka, joka on täynnä ruokailumahdollisuuksia, joten voi olla hyvä idea valita tämä paikka illalliseksi päivän päätteeksi. Brickell Key Bridge on loistava paikka, josta on upeat näkymät elokuviin.

Päivä 3: Tutustu Miamin taiteelliseen ja vaihtoehtoiseen puoleen

Kierros Design Districtissä.| ©Rob Olivera
Kierros Design Districtissä.| ©Rob Olivera

Tähän mennessä olet tutustunut Miamin turistisempaan ja trendikkäämpään puoleen, joten vietät kolmannen päivän tutustumalla Miamin kulttuuriseen puoleen. Aloitat legendaarisesta Design Districtistä ja jatkat yhtä kuuluisalle Waywood Wallsille. Lopuksi voit päättää päivän lumoamalla pienimmät (tai pitämällä hauskaa ystäviesi kanssa) leikkimällä FunDivisionissa.

Nuuskiminen Design Districtissä

Ei ole parempaa tapaa aloittaa päivä kuin aktiivinen ja värikäs suunnitelma: vierailu Design Districtissä.

Riippuen siitä, missä asut, voi olla hyvä idea ottaa yksi Miamin monista kiertoajelubusseista. Epäilemättä kätevä tapa liikkua Miamissa ja nauttia samalla urbaanista ilmapiiristä.

Mutta mikä sinua odottaa Design Districtissä? No, ei enempää eikä vähempää kuin noin 120 putiikkia, taidegalleriaa ja ravintolaa. Koska se on yksi niistä paikoista, joissa on eniten arkkitehtejä ja graafisia suunnittelijoita neliömetriä kohden, voit kuvitella, että kaikki tässä kaupunginosassa on erittäin siistiä.

Vierailu Moore Buildingissa, joka on yksi kaupungin tunnusomaisimmista rakennuksista

Jos aiot viipyä tällä alueella jonkin aikaa, et voi jättää väliin yhtä kaupungin kuuluisimmista rakennuksista. Tämä on Moore Building. Sen arkkitehtuuri on hyvin orgaanista, ja sen sisällä järjestetään usein näyttelyitä ja tapahtumia.

Useimmat niistä liittyvät tietenkin taiteeseen. Tässä on hyödyllinen linkki, jos haluat tietää, mitkä Moore Buildingin näyttelyt osuvat samaan aikaan Miamissa vierailusi kanssa.

Hengen ruokkimisen jälkeen on aika ruokkia vatsaa, eikö niin? Siksi olisi hyvä miettiä, missä se tehdään. Se ei ole lainkaan vaikeaa, sillä tämä alue on täynnä ravintoloita. He tulevat vain ovellesi.

Nauti lounasta Roberto Clemente Parkissa

Leikkiminen Clemente Parkissa| ©Semilog
Leikkiminen Clemente Parkissa| ©Semilog

Noin 14 minuutin ajomatkan päässä Design Districtistä on Roberto Clemente Park, joka on hyvä paikka pysähtyä ja rentoutua aterian jälkeen.

Siellä voit maata tai katsella paikallisten pelaavan koripalloa, pingistä, shakkia...

Kaiken kaikkiaan loistava pysähdyspaikka, jossa voit tutustua lähemmin paikalliseen elämään samalla kun keräät voimia seuraavaa vierailua varten: Wynwood Walls.

Tutustuminen Wynwood Wallsin graffitimekkaan

11 minuutin kävelymatkan päässä Roberto Clemente Parkista on yksi niistä vierailukohteista, joita ei kannata jättää väliin: Wynwood Walls. Tämä on kaupunkitila, jossa on jopa 40 graffitiseinää.

Tämä paikka oli itse asiassa yksi ensimmäisistä tämäntyyppisen taiteellisen ilmaisun museoista, joten ei ole yllättävää, että sen seiniltä löytyy joitakin maailman tunnetuimpia graffititaiteilijoita. Puhumattakaan nousevista taiteilijoista, jotka tekevät itseään tunnetuksi jatkuvasti uudistuvissa näyttelyissä.

Kierros kestää noin tunnin, ja sisäänpääsy maksaa noin 10 dollaria. Aukioloajat ovat kello 13.00-19.00, joten sinulla on runsaasti aikaa.

Varaa Miamin katutaidekierros

Päätä päivä kuin mestari pelaamalla FunDimensionissa

11 minuutin kävelymatkan päässä Wynwood Wallsista on paikka, joka ilahduttaa nuorempaa väkeä: FunDimension. Kun on niin paljon kulttuuria, ei ole pahitteeksi pitää vähän hauskaa. Tässä mielessä FunDimension on paras paikka siihen.

Pelejä on kaikenikäisille: puskuriautoja pienimmille ja lasertaisteluita, virtuaalitodellisuutta, kiipeilyä ja estekursseja teini-ikäisille. Ei niin nuoret (ja hyvin nostalgiset) voivat pitää hauskaa arcade-koneiden parissa.

FunDimensionissa on ravintola. Kun otetaan huomioon, että nähtävyyksistä nauttiminen kestää 2-3 tuntia, se voi olla hyvä paikka illalliselle. Lisäksi pelikeskus on avoinna kello 16-22, joten se on enemmän kuin kannattava. Hinta vaihtelee nähtävyydestä riippuen, mutta voit nauttia niistä 8 dollarista kappale.

Se on epäilemättä hauskaa aikaa perheen tai ystävien kanssa, joka viimeistelee hyvin täydelliset 3 päivää Miamissa.

Miamin 3 päivän suunnitelma yhdellä silmäyksellä

 • Päivä 1
 • Aamupäivä: Nauti Art Decosta, kävele Ocean Drivea ja Lummus Parkia pitkin
 • Iltapäivä: Beaching South Beachilla ja shoppailu Española Waylla
 • Iltapäivä: Kävele ja ruokaile Lincoln Roadilla
 • Päivä 2
 • Aamupäivä: Biscayne Boulevard, Bayfront Park ja Bayside Marketplace
 • Iltapäivä: Vieraile Freedom Towerissa ja Cultural Legacy Galleryssä
 • Iltapäivä: Nauti koripallo-ottelusta tai musiikkitapahtumasta FTX Arenalla ja vieraile talousalueella
  1. päivä
 • Aamupäivä: Vieraile Design Districtissä
 • Iltapäivä: Rentoudu Roberto Clemente Parkissa ja vieraile Wynwood Wallsissa
 • Ilta: Nauti FunDimensionista perheen tai ystävien kanssa.