Miami kolmessa päivässä: vinkkejä, nähtävää ja paljon muuta!

Jos matkustat Floridan ikoniseen kaupunkiin ja sinulla on aikaa vain kolme päivää, ei hätää: näin järjestät kaiken olennaisen.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Miami kolmessa päivässä: vinkkejä, nähtävää ja paljon muuta!

Miamin rannat | ©Marit & Toomas Hinnosaar

Miami ei ole valtava kaupunki verrattuna muihin amerikkalaisiin suurkaupunkeihin. Sen vilkas sekakulttuuri ja kauniit rannat kuitenkin kiehtovat sinua. Ja jos haluat mennä rantaa pidemmälle ja tutustua kaupunkiin 3 päivässä, se on mahdollista. Tässä artikkelissa ehdotan matkasuunnitelmaa, jolla saat kaupungista kaiken irti. Et näe kaikkea, mutta näet olennaiset asiat, jotta voit rakastua tähän Floridan kaupunkiin ja haluat tulla takaisin tutustumaan siihen sataprosenttisesti.

1. päivä: Uppoudu kaupungin vilkkaimpaan osaan: Miami Beachiin

Wynwoodin kadut| ©Gadi Yosef
Wynwoodin kadut| ©Gadi Yosef

Miamiin on vaikea laskeutua ja olla tutkimatta sitä aloittamalla sen vilkkaimmasta, kuuluisimmasta ja eloisimmasta alueesta. Sen vuoksi omistat ensimmäisen päiväsi sen myyttisimmän osan, Miami Beachin, kiertelylle, joka on kaupunki itsessään ja jossa on kaikkea kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä sen upeisiin rantoihin.

Näe Art Deco parhaimmillaan

Vaikka Miami tunnetaankin pilvenpiirtäjistään, sillä on mielenkiintoinen Art Deco -perintö, 1900-luvun ensimmäisten vuosikymmenten arkkitehtuurityyli, jonka tunnistaa geometrisesta ja koristeellisesta estetiikasta.

Sen julkisivut ovat usein hyvin silmiinpistäviä ja värikkäitä, joten voit ottaa parhaita valokuvia kaupungista. Jos haluat tietää lisää siitä, mitä sinua odottaa, tutustu Miami Art Deco-artikkeliin.

Jos olet innostunut tästä tyylistä, voit uppoutua siihen varaamalla Art Deco -kierroksen Miamissa tai vierailun Art Deco Welcome Centeriin. Museotila on omistettu Art Decolle ja muille siitä johdetuille tyyleille, kuten Miami Modernille. Liput alkavat 5 dollarista.

Varaa art deco -kierros Miamissa

Tutustu Ocean Driveen perusteellisesti

Ocean Drive on yksi South Beachin vilkkaimmista liikenneväylistä. Jos olet jo nauttinut Art Decosta, suosittelen, että annat yksinkertaisesti antaa sen urbaanin tunnelman valloittaa itsesi. Ocean Drive on paljon muutakin kuin taidetta, sillä siellä on mielenkiintoisia kauppoja, joita voit selata.

Jos muoti on sinun juttusi, et voi jättää väliin näkymiä Villa Casuarinasta, joka on legendaarisen Versace-suunnittelijan kuuluisa koti. Itse asiassa juuri sen eteisen portailla hänet murhattiin. Nykyään se on luksushotelli, vaikka se näkyykin täysin Ocean Drivelta. Se on epäilemättä yksi tämän vertauskuvallisen kadun ikonisimmista rakennuksista.

Erittäin mukava tapa kiertää tätä legendaarista katua on kävellä tai tehdä Segway-kierros Ocean Drivella. Pidä hauskaa samalla kun opas selittää kierroksen jokaisen yksityiskohdan.

Varaa Segway-kierros Ocean Drivella

Rentoudu Lummus Parkissa

Lummus Park| ©Liesbeth den Toom
Lummus Park| ©Liesbeth den Toom

Kun olet käynyt Ocean Drivella, vain 10 minuutin kävelymatkan päässä on Lummus Park, 30 hehtaarin kokoinen alue, jossa on kaikkea lentopallokentistä kauniisiin suihkulähteisiin ja jopa ulkokuntolaitteisiin.

Tämä puisto kulkee Miami Beachin itärannikkoa pitkin ja suoraan suosituimpien rantojen äärellä. On siis aika ottaa esiin pyyhe ja aurinkovoide.

.

Nauti auringosta South Beachillä

Kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Lummus Parkista pääset kuuluisalle South Beachille. Miamin ikoninen maamerkki, jonka rantakatu on täynnä ihmisiä, jotka esittelevät kämmeniään, kuntosalivartaloitaan, vaikuttavia autoja, valtavia rantoja ja satunnaisia "rantakostaja". Näkymä, jonka olet nähnyt kymmeniä kertoja elokuvissa ja joka kannattaa kokea henkilökohtaisesti.

Tietysti katselun lisäksi on paljon muutakin tekemistä. Voit varata joogatunnin South Beachille, mennä rantakierrokselle, pelata lentopalloa ja paljon muuta. Jos haluat laajentaa vaihtoehtojasi, kannattaa tutustua tähän artikkeliin siitä , mitä nähdä ja tehdä South Beach Miamissa.

South Beach on tietysti myös erittäin mukava paikka vierailla yöllä. Se ei ole ainoa mielenkiintoinen paikka, jota kannattaa käydä katsomassa auringon laskiessa, vaan täältä löydät lisää tietoa siitä , mitä Miamissa kannattaa nähdä yöllä. Minun neuvoni, ja tätä olen suunnitellut sinulle, on pysyä lähellä Miami Beachia, jotta voit nähdä South Beachin yöllä kaikessa loistossaan.

Varaa joogasessio South Beachillä

Kävele ja ruokaile legendaarisella Española Wayllä

Koska Miami Beach on vierailusi ehdoton kohde ja olet todennäköisesti väsynyt koko päivän ulkona olosta, on parasta päättää päivä hyödyntämällä tarjolla oleva poikkeuksellinen ruokailu- ja yöelämä.

Kaikki muut vaihtoehdot edellyttäisivät meren ylittämistä kaupunkiin, mikä kaiken kävelyn ja rannalla liikkumisen jälkeen voi olla hieman väsyttävää (julkisilla liikennevälineillä matka voi kestää yli 45 minuuttia).

Suosittelen varaamaan ruokakierroksen South Beachille, jotta pääset tutustumaan paikalliseen keittiöön, tai suuntaamaan Española Waylle, joka sijaitsee noin 13 minuutin kävelymatkan päässä South Beachilta. Siellä voi paitsi shoppailla myös maistella erinomaista kuubalaisvaikutteista ruokaa.

Varaa South Beachin ruokakierros

Päätä päivä drinkillä Lincoln Roadilla

South Beach on postikorttimaisen kaunis , kun aurinko laskee. Sen valot ja neonvalot ovat yksi niistä nähtävyyksistä, joihin et takuulla pety. Kannattaa siis lähteä 10 minuutin kävelymatkan päähän Española Wayltä Lincoln Roadille. Paikka, jossa voit nauttia kauniista yönäkymistä samalla, kun nautit drinkin.

Parasta tällä alueella on se, että se on hyvin vilkas, joten laitokset sulkevat hyvissä ajoin yöhön. Se on loistava tapa päättää ensimmäinen päiväsi Miamissa hyvillä mielin.

Päivä 2: Suuntaa keskustaan

Biscayne Boulevard| ©Ansel Adams
Biscayne Boulevard| ©Ansel Adams

Olemme jo nähneet Miamin ikonisimmat nähtävyydet, mutta se ei tarkoita, että tässä floridalaisessa kaupungissa on vain sitä. Niinpä toisena päivänä suuntaat kaupungin keskustan mielenkiintoisimpiin paikkoihin. Ja lopuksi mikään ei voita konserttia tai hyvää NBA-ottelua FTX Arenalla. Ja ennen kaikkea hyvästele päivä hyvillä näkymin rahoitusalueen pilvenpiirtäjiin.

Kävele Biscayne Boulevardia pitkin Bayfront Parkiin

Paras paikka aloittaa on Biscayne Boulevard. Se on hyvin pitkä katu, joten suosittelen kävelemään etelä-pohjoissuunnassa (eli siitä osasta, joka on lähinnä Miami-jokea). Näin pääset Bayfront Parkiin 15 minuutin kävelymatkan päästä. Mahdollisuus nähdä merta ja nauttia 13 neliökilometrin kokoisesta puistosta.

Tässä puistossa on kaikkea tapahtumista suihkulähteisiin ja muistomerkkeihin, kuten Challenger Memorial. Vierailun arvoinen on myös Torch of Liberty, muistomerkki, joka on pystytetty Yhdysvaltain ja Espanjan ja Amerikan maiden välisen veljeyden muistoksi.

Jos et ole enää (niin) nuori, sinulle saattaa tulla heti mieleen Korruptio Miamissa! Jos haluat optimoida aikasi, yksi vaihtoehto on varata Miamin kiertoajelu bussilla- näet kaiken mukavasti!

Varaa Miamin kiertoajelu bussilla

Syö ja rentoudu Bayside Marketplace -markkinapaikalla

Viiden minuutin kävelymatkan päässä Bayfront Parkin pohjoisportilta on Bayside Marketplace, joka on täydellinen paikka, jossa voit ihailla Miamin rantaviivaa ja viettää aikaa myös ostosten tekemisessä tai pelkällä selailulla.

Yli 150 liikkeen, ravintolan ja baarin lisäksi alueella on myös katusoittajia ja säännöllisesti järjestettäviä tapahtumia. Ja kaikki tämä unohtamatta poikkeuksellisia näkymiä lahdelle ja venesatamaan.

Varaa ruokakierros Miamin Little Havannaan

Vieraile Freedom Towerissa

Vapauden torni| ©Totenkopf
Vapauden torni| ©Totenkopf

Viiden minuutin päässä Bayside Marketplacelta on Freedom Tower, yksi Miamin kuuluisimmista maamerkeistä. Se on myös yksi edustavimmista, sillä se pystytettiin kunnioittamaan kuubalaisia emigrantteja, jotka ovat yksi Miamin suurimmista ryhmistä ja joiden kulttuurinen läsnäolo on enemmän kuin näkyvää.

Muistomerkki on erittäin mielenkiintoinen, sillä se on rakennettu uusbarokkityyliin, joka pyrkii jäljittelemään espanjalaisen siirtomaa-arkkitehtuurin yltäkylläisyyttä ja värejä. Jos olet kiinnostunut arkkitehtuurista, älä epäröi varata arkkitehtuurikierrosta Miamiin. Ja jos olet kiinnostunut syventymään Miamin kuubalaisen siirtolaisuuden historiaan, voit aina käydä Cultural Legacy Gallery -galleriassa. Se sijaitsee Freedom Towerin sisällä, ja voit vierailla siellä kello 13 ja 18 välillä 10 dollarin hintaan.

Varaa arkkitehtuurikierros Miamissa

Katso NBA-ottelu tai -tapahtuma FTX Arenalla

Jos muuten olet urheilufani, aivan Freedom Towerin vieressä on FTX Arena, legendaarisen koripallojoukkueen Miami Heatin kotiareena. Siellä saattaa olla peli tai konsertti käynnissä vierailusi aikana.

Hinnat riippuvat, kuten tällaisissa esityksissä yleensä, saatavuudesta ja sijainnista, joten vaihteluväli on laaja. Jos ostat liput Miami Heatin peliin, voit kuitenkin odottaa käyttäväsi 50-200 euroa per lippu.

Osta lippuja Miami Heat -otteluun

Päätä päivä upealla näkymällä finanssialueelle

Vain 15 minuutin kävelymatkan päässä stadionilta on Downtownin liikealue. Täältä löydät sellaisten ikonisten yritysten rakennukset kuin Morgan Stanley, Ernest & Young ja JP Morgan.

Parasta vierailussa yöllä on se, että näet pilvenpiirtäjät valaistuina. Näköala, jonka olet varmasti nähnyt monissa elokuvissa, mutta joka on varmasti näkemisen arvoinen myös henkilökohtaisesti.

Paikka on myös täynnä ruokailumahdollisuuksia, joten voi olla hyvä idea valita tämä paikka illalliseksi päivän päätteeksi. Elokuvamaisen näköalapaikan näyttävä paikka on Brickell Key Bridge. Erittäin kätevä vaihtoehto, jos huomaat olevasi väsynyt päivästä, on varata Miamin yöbussireissu.

.

Varaa Miami Sightseeing Bus Night Tour -yökierros

3. päivä: Tutustu Miamin taiteelliseen ja vaihtoehtoiseen puoleen

Kierrä Design District -alue.| ©Rob Olivera
Kierrä Design District -alue.| ©Rob Olivera

Tähän mennessä olet tutustunut Miamin turistisempaan ja trendikkäämpään puoleen, joten vietät kolmannen päivän tutustumalla kulttuuriseen puoleen. Aloitat legendaarisesta Design Districtistä ja jatkat yhtä kuuluisalle Waywood Wallsille. Lopuksi päätät päivän lumoamalla pienimmät (tai pitämällä hauskaa ystäviesi kanssa) leikkimällä FunDivisionissa.

Uteliaisuus Design Districtissä

Ei ole parempaa tapaa aloittaa päivä aktiivisella ja värikkäällä suunnitelmalla: vierailu Design Districtissä.

Riippuen siitä, missä majoitut, voi olla hyvä idea ottaa yksi Miamin monista kiertoajelubusseista. Epäilemättä Miamin kiertoajelubussikierroksen varaaminen on kätevä tapa tutustua Miamiin ja nauttia samalla urbaanista ilmapiiristä.

Mutta mikä sinua odottaa Design Districtissä? No, ei enempää eikä vähempää kuin noin 120 putiikkia, taidegalleriaa ja ravintolaa. Koska se on yksi niistä paikoista, joissa on eniten arkkitehtejä ja graafisia suunnittelijoita neliömetriä kohden, voit kuvitella, että kaikki tässä kaupunginosassa on erittäin siistiä.

Varaa Miamin kiertoajelu bussilla

Tutustu Moore Buildingiin, joka on yksi kaupungin ikonisimmista rakennuksista

Jos aiot viipyä tällä alueella jonkin aikaa, et voi jättää väliin yhtä kaupungin kuuluisimmista rakennuksista. Kyseessä on Moore Building. Sen arkkitehtuuri on hyvin orgaanista, ja sen sisällä järjestetään usein näyttelyitä ja tapahtumia.

Useimmat niistä liittyvät tietenkin taiteeseen. Tässä on hyödyllinen linkki, jos haluat tietää, mitkä Moore Buildingin näyttelyt osuvat samaan aikaan Miamissa vierailusi kanssa.

Hengen ruokkimisen jälkeen on aika ruokkia vatsaa, eikö niin? Siksi olisi hyvä miettiä, missä se tehdään. Se ei ole lainkaan vaikeaa, sillä tämä alue on täynnä ravintoloita. Ne ovat aivan kotiovellasi. Mutta jos haluat syventyä syvällisemmin paikalliseen taiteeseen, voit varata Miamin ruoka- ja art deco -kierroksen.

Varaa ruoka- ja art deco -kierros Miamissa

Ota ruoka alas ja lataa akut Roberto Clemente Parkissa

Leikkiminen Clemente Parkissa| ©Semilog
Leikkiminen Clemente Parkissa| ©Semilog

Noin 14 minuutin päässä Design Districtistä sijaitsee Roberto Clemente Park, joka on loistava paikka pysähtyä ja rentoutua aterian jälkeen. Siellä voit makoilla tai katsella, kun paikalliset pelaavat koripalloa, pingistä, shakkia...

Kaiken kaikkiaan loistava pysähdyspaikka, jossa pääset tutustumaan lähemmin paikalliseen elämään samalla kun keräät voimia seuraavaa vierailua varten: Wynwood Walls.

Tutustu graffitien mekkaan Wynwood Wallsissa

11 minuutin kävelymatkan päässä Roberto Clemente Parkista on yksi pakollisista nähtävyyksistä: Wynwood Walls. Kyseessä on urbaani tila, jossa voit nähdä jopa 40 graffiti-maalausta. Kierros kestää noin tunnin, ja siihen on ostettava lippu noin 10 dollarilla (reilut 9 euroa). Aukioloajat ovat kello 13-19, joten sinulla on runsaasti aikaa.

Tämä paikka oli itse asiassa yksi ensimmäisistä tämäntyyppisen taideilmaisun museoista, joten ei ole yllättävää, että sen seinillä on ollut joitakin maailman tunnetuimpia graffititaiteilijoita. Puhumattakaan nousevista taiteilijoista, jotka tekevät itseään tunnetuksi jatkuvasti uudistuvissa näyttelyissä. Jos et halua jäädä paitsi, varaa Miamin katutaidekierros.

.

Varaa Miamin katutaidekierros

Päätä päivä kuin mestari pelaamalla FunDimensionissa

11 minuutin kävelymatkan päässä Wynwood Wallsista on paikka, joka ilahduttaa nuorempaa väkeä: FunDimension. Näin paljon kulttuurin jälkeen ei tee pahaa pitää vähän hauskaa. Tässä mielessä FunDimension on siihen paras paikka.

Tarjolla on pelejä kaikenikäisille: puskuriautoja pienimmille ja lasertaisteluita, virtuaalitodellisuutta, kiipeilyä ja estekursseja teini-ikäisille. Ei niin nuoret (ja hyvin nostalgiset) voivat pitää hauskaa arcade-automaattien parissa.

FunDimensionissa on ravintola. Kun otetaan huomioon, että kyydistä nauttiminen kestää kahdesta kolmeen tuntia, se voi olla hyvä paikka ruokailulle. Lisäksi pelikeskus on avoinna klo 16-22, joten se on enemmän kuin kannattava. Hinnat vaihtelevat nähtävyydestä riippuen, mutta niistä voi nauttia 8 dollarista (hieman yli 7 euroa) kappaleelta. Se on varmasti hauskaa ajanvietettä perheen tai ystävien kanssa ja päättää upeat kolme päivää Miamissa.

Varaa Miami Explorer Pass

Suunnitelmasi 3 päiväksi Miamissa yhdellä silmäyksellä

Tässä on kolmen päivän suunnitelmasi Miamiin. Jos kuitenkin haluat lisätietoa, suosittelen tutustumaan tähän artikkeliin siitä , mitä Miamissa kannattaa nähdä ja tehdä.

.

 • Päivä 1
 • Aamu: Nauti Art Decosta, kävele Ocean Drivella ja Lummus Parkissa.
 • Iltapäivä: Rantautumista ja nautiskelua South Beachilla ja ostoksia Espanola Waylla.
 • Ilta: Kävele ja ruokaile Lincoln Roadilla, josta avautuvat häikäisevät yönäkymät.
 • Päivä 2
 • Aamupäivä: Biscayne Boulevard, Bayfront Park ja Bayside Marketplace.
 • Iltapäivä: Vieraile Freedom Towerissa ja Cultural Legacy Gallery -galleriassa.
 • Ilta: Koripallo-ottelu tai musiikkitapahtuma FTX Arenalla ja vierailu talousalueella.
 • Päivä 3
 • Aamupäivä: Kierros loistavalla Design District -alueella
 • Iltapäivä: Lepää Roberto Clemente Parkissa ja vieraile Wynwood Wallsissa.
 • Ilta: Nauti hauskasta kokemuksesta perheen tai ystävien kanssa FunDimensionissa.