10 tekemistä Miamissa jouluna

Joulua vietetään Yhdysvalloissa tyylikkäästi, ja jos olet Floridan upealla rannikolla, voit tehdä kymmeniä unohtumattomia suunnitelmia. Jää tänne, niin näytän sinulle parhaat asiat, joita Miamissa voi tehdä jouluna.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minuuttia luettu

10 tekemistä Miamissa jouluna

Joulu Lincoln Roadilta | ©Edgar Zuniga Jr

Miamilla on aina ollut maailmanlaajuinen maine siitä, että se tekee kaiken tyylillä. Vuotuisia juhlia vietetään tässä kaupungissa erityisellä tavalla, ja jos olet päättänyt tulla käymään täällä joulunpyhinä, voin vakuuttaa, että sinulla on varmasti hauskaa kaikkien ehdottamieni aktiviteettien parissa.

On totta, että Miamissa on paljon nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden, mutta kun kylmät ja talvikuukaudet saapuvat kaupunkiin, kaikki muuttuu ja mukautuu, erityisesti joulun aikaan. Valot syttyvät, paraatit kaikkialla, jouluaiheiset illalliset, joulumarkkinat ja paljon muuta odottavat sinua - älä jää paitsi!

1. Osallistu Winterfest-paraatin venekulkueeseen

Winterfest-venekulkue|©Rick Boggs
Winterfest-venekulkue|©Rick Boggs

Jos tämä karismaattinen kaupunki on kuuluisa yhdestä asiasta, se on sen valtava rantaviiva, joka on toiminut monien upeiden sarjojen ja ohjelmien kulisseina. Joulun aikaan koko Miami Beachin rantatunnelma on kuitenkin hieman häivytetty, ja huomio keskittyy sataman puolelle, jossa järjestetään joka vuosi varsin mielenkiintoinen tapahtuma: Winterfest Boat Parade.

Jos olet ollut lomalla Miamissa, sinua on luultavasti kutkuttanut lähteä jollekin monista tarjolla olevista venekierroksista. Et ole kuitenkaan koskaan nähnyt mitään aivan samanlaista kuin Winter Fest Parade, jouluinen venekulkue, jossa osallistujat esittelevät joka vuosi parhaat teemakoristelunsa.

Se järjestetään yleensä joka joulukuun 15. päivä, ja se koostuu tapahtumasta, jossa veneet kulkevat rannikkoa pitkin parhaissa koristeissaan ja valoissaan, ja laivalla järjestetään jopa juhlia, joissa nautitaan cocktaileja ja lauletaan joululauluja. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Pääsy paraatiin maksaa yleensä noin 25 euroa, ja laivojen sisäänpääsy alkaa 35 eurosta.
 • Paikka: Kulkureitit vaihtelevat, mutta ne alkavat aina jostain rannikon laiturista.
 • Päivämäärä: Tapahtuu yleensä 15. joulukuuta.

Varaa risteily Miamissa

2. Todista valojen syttyminen

Coral Gables jouluna| ©Phillip Pessar
Coral Gables jouluna| ©Phillip Pessar

Miami aloittaa joulunajan näyttävällä jouluvalojen sytytyksellä, joka järjestetään joka vuosi Miamin kaupungintalon aukiolla, jonne asennetaan valtava joulukuusi. Tapahtuma järjestetään yleensä joulukuun ensimmäisenä lauantaina, ja ihmiset tulevat kaikkialta kaupungista todistamaan hetkeä, jolloin kytkintä käännetään - eikä vain kuusi, vaan koko aukio ja pääkadut valaistaan.

Floridassa koristeissa ei pihistellä. Aivan kuten talot ovat Yhdysvalloissa tulleet kansainvälisesti tunnetuiksi julkisivujensa koristeluista, Miamissa katujen, puiden, lyhtypylväiden ja rakennusten koristelu noudattaa samaa linjaa. Jos haluat täyttää perheesi valolla ja tehdä yhden niistä monista suunnitelmista, joita Miamissa on yöllä, tämä on yksi parhaista paikoista toivottaa joulunpyhät tervetulleiksi.

Voit myös hyödyntää Miamin kiertoajelubussin reittejä nähdäksesi jouluvalot. Ihanteellinen tapa kiertää kaupunkia ja tutustua sen moniin nähtävyyksiin.

Yksityiskohdat

 • Hinta: Tapahtuma on ilmainen.
 • Tapahtumapaikka: Miami City Hall Plaza, 3500 Pan American Dr.
 • Päivämäärä: Joulukuun ensimmäinen lauantai-ilta.

Varaa Miami Sightseeing Bus

3. Koe uudenvuodenaaton juhlat isolla tavalla

Uudenvuodenaatto Miamissa| ©Lucie Svandelikova
Uudenvuodenaatto Miamissa| ©Lucie Svandelikova

Jos olet päättänyt hyvästellä vuoden poissa kotoa ja tulla Miamiin, voin vakuuttaa, että sinulla on hauskaa, sillä olet yhdessä niistä kaupungeista, joissa juhliminen ja hauskanpito ovat taattuja. Jokaisella maalla on omat tapansa, ja Miamissa on myös erityisiä tapahtumia, joihin voit osallistua uudenvuodenaattona.

Huolimatta kaikesta juhlien repertuaarista, joista voit valita keskiyön jälkeen, on kaksi suosittua vaihtoehtoa, joiden avulla voit kokea 00h paikallisten tapojen mukaisesti.

 • South Beachin alueella ihmiset kokoontuvat joka vuosi katsomaan ilotulitusta, joka heijastuu merta ja rantaa vasten.
 • Jos haluat viettää sen mieluummin sisätiloissa, toinen paikka on Bayfront Park, joka on valtava tapahtumahalli, jossa järjestetään yleensä konsertteja yöllä ja joka tarjoaa hauskan ja musiikin täyteisen uudenvuodenaaton.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Molemmat tapahtumat ovat ilmaisia, vaikka Bayfront Parkissa voit ostaa VIP-passin lähes 200 eurolla.
 • Tapahtumapaikka: South Beach ja Bayfront Park, osoitteessa 301 Biscayne Blvd.
 • Päivämäärä: 31. joulukuuta illalla.

Varaa South Beach -kierros

4. Shoppaile joulumarkkinoilla

Joulu Sears Coral Gables Florida|©Phillip Pessar
Joulu Sears Coral Gables Florida|©Phillip Pessar

Yksi joulun saapumisen odotetuimmista aktiviteeteista on teemamarkkinoiden perustaminen, joilla voit ostaa kaikenlaisia koristeita, käsitöitä ja tietenkin tyypillisiä ruokia ja juomia, kuten kanelipullia, kuumaa kaakaota tai piparkakkuja.

Jos haluat kävellä jollakin näistä markkinoista, imeä joulun tunnelmaa ja ostaa ainutlaatuisia koristeita kotiin vietäväksi, kun palaat lomalta, niitä on useita ympäri kaupunkia, ja lähes kaikki ovat ilmaisia.

Yksi suosituimmista on Coral Gablesissa sijaitseva tori, jossa joka vuosi järjestetään kokonainen aita täynnä kojuja, joissa on kaikenlaisia käsintehtyjä tuotteita, joululauluja soitetaan ja jopa itse joulupukki kuuntelee kaikkien lasten toiveita.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Sisäänpääsy on maksuton, riippuen siitä, kuinka paljon haluat kuluttaa aikaa sisällä.
 • Sijainti: Coral Gablesin kirpputori sijaitsee osoitteessa 220 Miracle Mile, Ste 234.
 • Päivämäärä: Avoinna joulukuun kolmena ensimmäisenä viikonloppuna.

Varaa opastettu kierros Miamissa

5. Juhli jouluaattoa monin tavoin

Redland Hotel| ©Cris
Redland Hotel| ©Cris

Yksi vuoden erikoisimmista öistä on 24. joulukuuta. Perheille on perinteistä kokoontua illalliselle kotiin ja valmistaa tyypillisiä jouluruokia, kuten paistettua kalkkunaa tai erilaisia salaatteja. Jos etsit kotitekoista amerikkalaistyylistä ateriaa, Redland Restaurant and Hotel järjestää joka vuosi jouluillallisia, joilla on erityinen menu. Tilaisuus on varattava etukäteen, mutta tunnelma on upea.

Jos haluat jotain hieman omaperäisempää, voit varata pöydän myös 94Miamista, joka on kaupungin laidalla sijaitseva vanha varastorakennus, jossa järjestetään illallisia ja illalla suuret juhlat. Voit jopa juhlia joulua avomerellä laivalla.

Mutta jos haluat ruoan lisäksi tehdä illasta unohtumattoman, voit aina nousta Polar Expressin kyytiin ja kokea jouluillan. Polar Express Ride järjestää joulun aikana ja erityisesti 24. päivän yönä näyttävän esityksen junassa, jossa joulupukki on kyydissä ja jossa tarjoillaan makeisia ja kuumaa kaakaota, jotta suosittu satu voidaan luoda uudelleen.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Keskimääräinen joulumenu voi maksaa noin 40 euroa ja Polar Express -lippu noin 70 euroa.
 • Sijainti: Redland sijaitsee osoitteessa 5 South Flagler Avenue, 94Miami osoitteessa 1395 N.W. 57th Avenue ja Polar Express Ride osoitteessa 600 NW 1st Ave.
 • Ajankohta: 24. joulukuuta yöllä.

Juhli joulua Miamissa veneellä

6. Lennä Miamin yli ja juhli joulua niin kuin se ansaitsee tulla vietetyksi

Miamin helikopterit|©HELICOPTERS OVER MIAMI - Joe Reyes
Miamin helikopterit|©HELICOPTERS OVER MIAMI - Joe Reyes

Jos Miami on jo ylhäältä katsottuna kaunis ympäri vuoden, se on sitäkin kauniimpi joulun aikaan kaikkien tyypillisten jouluvalojen loisteessa. Joka vuosi monet ihmiset käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja elävät ainutlaatuisen kokemuksen lentämällä Miamin kaupungin yllä nähdäkseen sen täysin erilaisesta näkökulmasta. Lisäksi jos teet tämän aktiviteetin päivällä, sinulla on mahdollisuus nähdä kaunis rannikko ylhäältä käsin.

Uskallatko nähdä Miamin toisesta näkökulmasta? Tämä aktiviteetti tehdään yleensä asiantuntevan oppaan kanssa, joka kertoo sinulle mielenkiintoisia faktoja kaupungista samalla, kun näet sen ylhäältä päin.

Varaa helikopterilento Miamissa

7. Lähde Jungle Islandin paraatiin.

Viidakkosaari| ©LEONARDO DASILVA
Viidakkosaari| ©LEONARDO DASILVA

Jos matkustat perheen kanssa ja olet eläinten ystävä, loistava vierailukohde on Jungle Islandin eläintarha. Tämä puisto on avoinna ympäri vuoden, ja siellä on suuri valikoima eläinlajeja, joita voit tulla katsomaan, mutta joulukuun aikana ne kaikki pukeutuvat joulun kunniaksi.

Jungle Island koristelee koko infrastruktuurinsa jouluksi, ja sen lisäksi, että puisto täytetään valoilla, siellä järjestetään teemanäytöksiä, joissa esiintyvät muun muassa papukaijat, kengurut, pingviinit ja iguaanit. Myös kiinalaiset akrobatiaesitykset ja juhlatunnelma ovat kuuluisia.

Jos haluat vierailla eläintarhassa eri tavalla ja juhlia perheen kanssa, voit tulla eläintarhaan iltapäivällä, jolloin näet koko puiston valaistuna.

Mielenkiintoiset yksityiskohdat

 • Hinta: Yleinen sisäänpääsy maksaa noin 30 €.
 • Sijainti: Jungle Park Zoo sijaitsee osoitteessa 1111 Parrot Jungle Trail.
 • Ajankohta: Tapahtumat ja koristelut jatkuvat koko joulukuun ajan ja tammikuun alkuun.

8. Hauskanpitoa joulupukin metsässä

Joulupukin metsä| ©Juan Carlos
Joulupukin metsä| ©Juan Carlos

Jos matkustat perheen kanssa ja etsit suunnitelmaa, jossa on viihdettä sekä aikuisille että lapsille, Santa's Enchanted Forest on ehdottomasti oikea paikka. Kuuluisa jouluinen huvipuisto on erinomainen valinta, jos olet tulossa Miamiin lasten kanssa.

Joulukuun aikana koko puisto on koristeltu ja valaistu erityisesti, joululauluja soitetaan joka nurkassa ja ajelulaitteet on mukautettu jouluaiheisiksi. Kaiken kukkuraksi joulupukilla on oma tilansa puistossa, ja kaikki lapset voivat vierailla hänen luonaan.

Aikuisilla on kaikki mukavuudet viettää hyvin erityinen päivä samalla kun lapset viihtyvät ja nauttivat joulun tunnelmasta.

Tiedot kiinnostavista kohteista

 • Hinta: Liput puistoon maksavat noin 20 euroa.
 • Sijainti: Santa's Enchanted Forest sijaitsee osoitteessa 3100 E 4th Ave, Hialeah.
 • Päivämäärä: Tämä teemapuisto on yleensä avoinna koko joulukuun ajan, alkaen marraskuusta ja päättyen tammikuun alkuun.

9. Nauti joulukonserteista Fairchild Gardensissa

Fairchild Gardens| ©Krystal S
Fairchild Gardens| ©Krystal S

Jos pidät luonnosta ja luonnollisista tiloista, yksi Miamin kauneimmista puistoista on Fairchild Gardenin kasvitieteellinen puutarha, joka on täynnä ainutlaatuisia lajeja ja jossa voi opastetulla kierroksella oppia lisää alueen kasvistosta. Vaikka puutarha onkin mielenkiintoinen suunnitelma ympäri vuoden, jos pidät joulusta, se on kuitenkin suosikkipaikkasi tähän aikaan vuodesta.

Luonnonläheisessä ympäristössä kuin missään muualla Fairchild Gardens issa järjestetään joulukonsertteja joka vuosi joulukuun aikana, jotta kaikki voivat tulla kuuntelemaan elävää musiikkia. Lisäksi puiston ammattilaiset pystyttävät puiston ympärille kokonaisen valoverkoston, jonka avulla puisto voidaan koristella kasveja vahingoittamatta.

Useimmat konsertit järjestetään yleensä kuun ensimmäisinä päivinä, ja näin toivotetaan tervetulleeksi joulusesonki, ja on hyvin liikuttavaa ja juhlallista tulla katsomaan, kun kaikki laulavat yhdessä joululauluja näin kauniissa luonnonmaisemassa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Konserttien katsominen edellyttää noin 25 euron pääsymaksua puutarhaan.
 • Sijainti: Miamin kasvitieteellinen puutarha sijaitsee osoitteessa 10901 Old Cutler Rd, Coral Gables.
 • Päivämäärä: Valaistus on päällä koko joulukuun ajan, mutta konsertit ovat yleensä ensimmäisellä viikolla.

10. Leiki lumisilla kaduilla CocoWalkissa

Miamin lumipäivä| ©Cindy Stuntz
Miamin lumipäivä| ©Cindy Stuntz

Yleisesti ottaen koko Floridan osavaltiossa on yleensä melko vakaat lämpötilat ympäri vuoden, joten lunta on käytännössä mahdotonta saada talvella. Yksi joulun tunnusmerkeistä on kuitenkin se, että talojen katot ja kadut ovat lumen peitossa.

Ratkaistakseen tämän ongelman kauppakeskusketju Cocowalk järjestää joka joulukuu kokonaisen tapahtuman, jolloin he levittävät suurten koneiden avulla tonneittain keinolunta ympäri ostoskeskusta.

Lapset ja vähemmän lapset voivat tulla leikkimään tällä keinolumella ja saada heittää palloja ja jopa tehdä nukkeja. Lisäksi sen koostumus on myrkytön, joten kaikenikäiset lapsiperheet voivat tulla mukaan.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: ilmainen.
 • Paikka: Tapahtuma järjestetään Cocowalk-ostoskeskuksessa, joka sijaitsee osoitteessa 3015 Grand Ave, Coconut Grove, ja lumi peittää koko alueen.
 • Päivämäärä: Lauantaisin joulukuussa.

11. Liu'uta jäähallilla

Kendall Ice Arena| ©Lonny Paul
Kendall Ice Arena| ©Lonny Paul

Mikään urheilulaji ei ole kylmän sään saapuessa houkuttelevampi kuin luistelu ja luistinradalla liukuminen. Kun kylmä vuodenaika saapuu marraskuun lopusta alkaen, Miamin kaupungissa on useita jäähalleja, jotka valmistautuvat jouluun ja huolehtivat kaikesta, jotta voit nauttia ainutlaatuisesta kokemuksesta.

Yksi tunnetuimmista jäähalleista on Kendall Ice Arena, jossa on joulukuun aikana yleensä teemallinen tunnelma, jossa on DJ-musiikkia ja erilaisia näyttelyitä joulun kunniaksi. Sisäänpääsy sopii kaikenikäisille, ja siellä on mahdollisuus vuokrata luistimet.

Jos haluat aikuisille suunnatun suunnitelman luopumatta luistimilla luistelemisesta, Basement on ajatellut sinua, sillä joulujuhlien aikana he ovat onnistuneet yhdistämään diskojen tunnelman luisteluun ja luistelun luomalla diskomusiikilla varustetun maanalaisen jäähallin, jossa voit luistella puolen tunnin ajan musiikin tahdissa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Molemmat paikat maksavat 15-30 euroa.
 • Sijainti: Kendall Ice Arena sijaitsee osoitteessa 10355 Hammocks Blvd ja Basement osoitteessa 2901 Collins Ave, Miami Beach.
 • Ajankohta: Avoinna ympäri vuoden, mutta teemabileet järjestetään joulukuussa.

Miamin lämpötilat jouluna

Rannat joulukuussa| ©pml2008
Rannat joulukuussa| ©pml2008

Miami on kaupunki, joka ei erotu erityisen kylmänä talvena. Jos tulet joulun aikaan, voit yleensä odottaa, että lämpötila on keskimäärin 19-22ºC. Koska kyseessä on kuitenkin rannikkokaupunki, ilmankosteus voi olla alhaisempi. Koska kyseessä on kuitenkin rannikkokaupunki, kosteus voi antaa alhaisemman lämpöaistimuksen.

Hyvä vaihtoehto tutustua kaupunkiin mukavasti ja ilman, että tarvitsee laskea lämpimiä vaatteita, joita pitää käyttää päivisin, on nousta johonkin Miamin turistibusseista, jotta voit nähdä kaikki sen olennaiset osat ja, jos tulet joulun aikaan, kaikki sen koristeet ja valaistuksen.

Miami on kaupunki, joka yllättää sinut riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta tulet. Mutta jos päätät vierailla siellä jouluna, voin vakuuttaa, että koet yhden unohtumattomimmista kokemuksista.

Varaa Miami sightseeing bussi