Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

10 tekemistä Miamissa jouluna

Joulua vietetään Yhdysvalloissa tyylikkäästi, ja jos olet Floridan upealla rannikolla, voit tehdä kymmeniä unohtumattomia suunnitelmia. Jää tänne, niin näytän, mitä Miamissa kannattaa tehdä jouluna.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuuttia luettu

10 tekemistä Miamissa jouluna

Joulu Lincoln Roadilta | ©Edgar Zuniga Jr

Miamilla on aina ollut maailmanlaajuinen maine siitä, että se tekee kaiken tyylillä. Vuotuisia juhlallisuuksia vietetään tässä kaupungissa erityisellä tavalla, ja jos olet päättänyt tulla katsomaan sitä joulunpyhinä, voin vakuuttaa, että sinulla on hauskaa kaikkien ehdottamieni aktiviteettien parissa.

On totta, että Miamissa on paljon nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden, mutta kun kylmät ja talvikuukaudet saapuvat kaupunkiin, kaikki muuttuu ja mukautuu, erityisesti joulun aikaan. Valojen syttyminen, paraateja kaikkialla, jouluaiheisia illallisia, joulumarkkinoita ja paljon muuta odottavat sinua, älä missaa sitä!

1. Osallistu Winterfest-paraatiin

Turistibussin pysäkki| ©Ed Webster
Turistibussin pysäkki| ©Ed Webster

Jos tämä karismaattinen kaupunki on kuuluisa jostain, niin sen valtava rannikko, joka on toiminut suurten sarjojen ja ohjelmien näyttämönä. Joulun aikaan Miami Beachin rantatyyli on kuitenkin hieman häivytetty, ja pääpaino on sataman puolella, jossa järjestetään joka vuosi erittäin mielenkiintoinen tapahtuma: jouluinen venekulkue.

Jos olet ollut lomalla Miamissa, olet varmasti halunnut lähteä jollekin tarjolla olevista veneretkistä. Et ole kuitenkaan koskaan nähnyt mitään aivan samanlaista kuin Winter Fest Parade, jouluinen venekulkue, jossa osallistujat esittelevät joka vuosi parhaat teemakoristelunsa.

Yleensä joka 15. joulukuuta järjestettävässä tapahtumassa veneet paraativat rannikkoa pitkin parhaissa koristeissaan ja valoissaan, ja aluksilla järjestetään jopa juhlia, joissa tarjotaan cocktaileja ja lauluja. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Pääsy paraatiin maksaa yleensä noin 25 euroa ja laivoihin 35 euroa.
 • Paikka: Reitit vaihtelevat, mutta ne alkavat aina rannikon laiturilta.
 • Päivämäärä: Tapahtuma järjestetään yleensä 15. joulukuuta.

Varaa risteily Miamissa

1. Todistaja valojen syttyminen

Coral Gables jouluna| ©Phillip Pessar
Coral Gables jouluna| ©Phillip Pessar

Miami aloittaa joulukauden näyttävällä jouluvalojen sytytyksellä, joka järjestetään joka vuosi Miamin kaupungintalon aukiolla, jonne asennetaan valtava joulukuusi.

Tapahtuma järjestetään yleensä joulukuun ensimmäisenä lauantaina, ja ihmiset tulevat kaikkialta kaupungista todistamaan hetkeä, jolloin kytkintä käännetään ja paitsi kuusi myös koko aukio ja pääkadut valaistaan.

Floridassa koristeluissa ei pihistellä. Aivan kuten talot Yhdysvalloissa ovat tulleet kansainvälisesti tunnetuiksi julkisivujensa koristeluista, Miamissa katujen, puiden, lyhtypylväiden ja rakennusten koristelu noudattaa samaa linjaa.

Jos haluat täyttää perheesi valolla ja tehdä yhden niistä monista suunnitelmista, joita Miamissa on yöllä, tämä on yksi parhaista paikoista toivottaa joulunpyhät tervetulleiksi.

Voit myös hyödyntää Miamin kiertoajelubussin reittejä nähdäksesi jouluvalot. Ihanteellinen tapa kiertää kaupunkia ja tutustua sen moniin nähtävyyksiin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Tapahtuma on ilmainen.
 • Paikka: Miami City Hall Plaza, 3500 Pan American Dr.
 • Päivämäärä: Joulukuun ensimmäinen lauantai-ilta.

Varaa Miami Sightseeing Bus

3. Pidä hauskaa Joulupukin metsässä

Joulupukin metsä| ©Juan Carlos
Joulupukin metsä| ©Juan Carlos

Jos matkustat perheesi kanssa ja etsit suunnitelmaa, joka tarjoaa viihdettä sekä aikuisille että lapsille, Santa's Enchanted Forest on ehdottomasti oikea paikka. Kuuluisa jouluinen huvipuisto on erinomainen valinta, jos olet tulossa Miamiin lasten kanssa.

Joulukuun aikana koko puisto koristellaan ja valaistaan, joululauluja soitetaan joka nurkassa, ja ajelulaitteet on mukautettu jouluteemaan. Kaiken kukkuraksi joulupukilla on oma tilansa puistossa, ja kaikki lapset voivat vierailla hänen luonaan.

Aikuisilla on kaikki mukavuudet viettää hyvin erityinen päivä, kun taas lapset viihtyvät ja nauttivat vuodenajan hengestä.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Liput puistoon maksavat noin 20 euroa.
 • Sijainti: Santa's Enchanted Forest sijaitsee osoitteessa 3100 E 4th Ave, Hialeah.
 • Ajankohta: Tämä teemapuisto on yleensä avoinna koko joulukuun ajan, alkaen marraskuusta ja päättyen tammikuun alussa.

4. Nauti joulukonserteista Fairchild Gardensissa

Fairchild Gardens| ©Krystal S
Fairchild Gardens| ©Krystal S

Jos pidät luonnosta ja luonnollisista tiloista, yksi Miamin kauneimmista puistoista on Fairchild Gardenin kasvitieteellinen puutarha, joka on täynnä ainutlaatuisia lajeja ja jossa voit tutustua alueen kasvistoon opastetulla kierroksella. Vaikka puutarha on mielenkiintoinen suunnitelma ympäri vuoden, jos pidät joulusta, se on suosikkipaikkasi tähän aikaan vuodesta.

Fairchild Gardens issa järjestetään joulukonsertteja joka vuosi joulukuun aikana, jotta kaikki voivat tulla kuuntelemaan elävää musiikkia. Lisäksi puiston ammattilaiset ovat vastuussa koko puiston valoverkon pystyttämisestä, jotta se voidaan koristella kasveja vahingoittamatta.

Useimmat konsertit järjestetään yleensä kuukauden ensimmäisinä päivinä, ja näin toivotetaan tervetulleeksi joulusesonki, ja on hyvin liikuttavaa ja juhlallista nähdä, kun kaikki kansalaiset laulavat joululauluja yhdessä niin kauniissa luonnon helmassa.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Konserttien katsominen edellyttää noin 25 euron pääsymaksua puutarhaan.
 • Sijainti: Miamin kasvitieteellinen puutarha sijaitsee osoitteessa 10901 Old Cutler Rd, Coral Gables.
 • Päivämäärä: Valaistus on päällä koko joulukuun ajan, mutta konsertit ovat yleensä ensimmäisellä viikolla.

5. Leiki lumisilla kaduilla CocoWalkissa

Lumipäivä Miamissa| ©Cindy Stuntz
Lumipäivä Miamissa| ©Cindy Stuntz

Yleisesti ottaen koko Floridan osavaltiossa on melko vakaat lämpötilat ympäri vuoden, joten lunta on käytännössä mahdotonta saada talvella. Yksi joulun tunnusmerkeistä on kuitenkin se, että talojen katot ja kadut ovat lumen peitossa. Älä huoli, sillä Florida on keksinyt ratkaisun tähän vuodenaikaan.

Cocowalk-ostoskeskusketju järjestää joka joulukuu kokonaisen tapahtuman, jossa suurten koneiden avulla levitetään tonneittain keinolunta ympäri ostoskeskusta.

Lapset ja muutkin kuin lapset voivat tulla leikkimään keinolumella ja heittää palloja toisiaan kohti ja jopa tehdä nukkeja. Lisäksi sen koostumus on myrkytön, joten kaikenikäiset lapsiperheet voivat tulla mukaan.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: maksuton.
 • Paikka: Tapahtuma järjestetään Cocowalk-ostoskeskuksessa, joka sijaitsee osoitteessa 3015 Grand Ave, Coconut Grove, ja lumi peittää koko alueen.
 • Päivämäärä: Joulukuun lauantaisin.

6. Juhli kuin uusi vuosi Miamissa

Uudenvuodenaatto Miamissa| ©Lucie Svandelikova
Uudenvuodenaatto Miamissa| ©Lucie Svandelikova

Jos olet tällä kertaa päättänyt hyvästellä vuoden poissa kotoa ja tulla Miamiin, voin vakuuttaa, että sinulla on hauskaa, sillä olet yhdessä niistä kaupungeista, joissa juhliminen ja hauskanpito ovat taattuja. Jokaisella maalla on omat tapansa, ja Miamissa on myös erityisiä tapahtumia, joihin voit osallistua uudenvuodenaattona.

Huolimatta kaikesta juhlien valikoimasta, joista voit valita keskiyön jälkeen, on kaksi suosittua vaihtoehtoa kokea 00h paikallisten tapojen mukaan.

Toisaalta voit mennä South Beachin alueelle, jonne ihmiset kokoontuvat joka vuosi katsomaan ilotulitusta, joka heijastuu mereen ja rannalle. Jos olet enemmän sisätiloissa, toinen paikka on Bayfront Park, joka on valtava tapahtumahalli, jossa yleensä järjestetään konsertteja yöllä ja joka tarjoaa hauskan ja musiikin täyttämän uudenvuodenaaton.

.

Varaa kierros South Beachille

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Molemmat tapahtumat ovat ilmaisia, mutta Bayfront Parkissa voit ostaa VIP-passin lähes 200 eurolla.
 • Tapahtumapaikka: South Beach ja Bayfront Park, osoitteessa 301 Biscayne Blvd.
 • Päivämäärä: 31. joulukuuta.

7. Ostoksia lomamarkkinoilla

Coral Gablesin markkinat| ©Josie Gulliksen
Coral Gablesin markkinat| ©Josie Gulliksen

Yksi joulun odotetuimmista aktiviteeteista on teemamarkkinoiden järjestäminen, joilla voi ostaa kaikenlaisia koristeita, käsitöitä ja tietenkin tyypillisiä ruokia ja juomia, kuten kanelipullia, kuumaa kaakaota tai piparkakkuja. Lähes jokaisessa länsimaisessa suurkaupungissa järjestetään tämäntyyppisiä joulumarkkinoita, eikä Miami tietenkään ole poikkeus.

Jos haluat kuljeskella jollakin näistä markkinoista, nauttia joulun tunnelmasta ja ostaa ainutlaatuisia koristeita kotiin vietäväksi, kun palaat joulun viettoon, sinun on hyvä tietää, että niitä on useita eri puolilla kaupunkia, ja lähes kaikkiin niistä on vapaa pääsy.

Yksi suosituimmista on Coral Gablesissa sijaitseva, jossa järjestetään joka vuosi kokonainen aita täynnä kojuja, joissa on kaikenlaisia käsintehtyjä tuotteita, joululauluja soitetaan ja jopa itse joulupukki on paikalla kuuntelemassa lasten toiveita.

Perheesi on pakko päästä joulunviettoon Miamiin.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Sisäänpääsy on ilmainen, riippuen siitä, kuinka paljon haluat viettää aikaa sisällä.
 • Sijainti: Coral Gablesin kirpputori sijaitsee osoitteessa 220 Miracle Mile, Ste 234.
 • Päivämäärä: Avoinna joulukuun kolmena ensimmäisenä viikonloppuna.

Varaa opastettu kierros Miamissa

8. Liu'uta jäähallien yli

Kendall Ice Arena| ©Lonny Paul
Kendall Ice Arena| ©Lonny Paul

Mikään urheilulaji ei ole kylmän sään saapuessa houkuttelevampi kuin luistelu ja luistelu kaukalossa. Kun kylmä vuodenaika saapuu marraskuun lopusta alkaen, Miamissa on useita jäähalleja, jotka valmistautuvat jouluun ja huolehtivat kaikesta, jotta voit nauttia ainutlaatuisesta kokemuksesta.

Yksi tunnetuimmista jäähalleista on Kendall Ice Arena, jossa on joulukuussa yleensä teematunnelmaa, DJ-musiikkia ja erilaisia näyttelyitä joulun kunniaksi. Sisäänkäynti sopii kaikenikäisille, ja siellä on mahdollisuus vuokrata luistimet.

Jos haluat aikuisille suunnatun suunnitelman luopumatta luistimista, Basement on ajatellut sinua, sillä joulujuhlien aikana he ovat onnistuneet yhdistämään diskojen tunnelman luisteluun luomalla diskomusiikilla varustetun maanalaisen jäähallin, jossa voit luistella puolen tunnin ajan musiikin tahdissa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Molemmat paikat maksavat 15-30 euroa.
 • Sijainti: Kendall Ice Arena on osoitteessa 10355 Hammocks Blvd ja kellari osoitteessa 2901 Collins Ave, Miami Beach.
 • Ajankohta: Avoinna ympäri vuoden, mutta teemajuhlat järjestetään joulukuussa.

9. Juhli jouluaattoa

Redland Hotel| ©Cris
Redland Hotel| ©Cris

Yksi vuoden erikoisimmista öistä on 24. joulukuuta. Perinteisesti perheet kokoontuvat kotiin illalliselle ja valmistavat perinteisiä juhlaruokia, kuten paistettua kalkkunaa tai erilaisia salaatteja. Monet muut ihmiset päättävät kuitenkin myös mennä samana iltana ulos kuuluisaan hotelliin tai ravintolaan erityiselle illalliselle.

Jos etsit kotitekoista amerikkalaistyylistä ateriaa, Redland Hotel and Restaurant järjestää joka vuosi jouluillallisen erikoisruokalistalla. Paikka on varattava etukäteen, mutta tunnelma on fantastinen.

Jos haluat jotain omaperäisempää, voit myös varata pöydän 94Miamista, joka on kaupungin laitamilla sijaitseva vanha varastorakennus, jossa järjestetään illallisia ja illalla suuret juhlat.

Mutta jos etsit muutakin kuin ruokaa, voit aina hypätä Polar Expressin kyytiin jouluillan viettoon.

Polar Express Ride järjestää joulun aikaan ja erityisesti 24. päivän iltana junassa joulupukki-illan, jossa joulupukki on paikalla ja jossa tarjoillaan makeisia ja kuumaa kaakaota suositun sadun luomiseksi.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Keskimääräinen joulumenu voi maksaa noin 40 euroa ja Polar Express -lippu 70 euroa.
 • Tapahtumapaikka: Redland on osoitteessa 5 South Flagler Avenue, 94Miami osoitteessa 1395 N.W. 57th Avenue ja Polar Express Ride osoitteessa 600 NW 1st Ave.
 • Päiväys: Joulukuun 24. päivän yönä.

10. Osallistu Jungle Islandin paraateihin

Viidakkosaari| ©LEONARDO DASILVA
Viidakkosaari| ©LEONARDO DASILVA

Jos matkustat perheen kanssa ja olet eläinrakas, hyvä suunnitelma voisi olla vierailla suuressa Jungle Islandin eläintarhassa. Tämä puisto on avoinna ympäri vuoden, ja siellä on suuri valikoima lajeja, joita voit tulla katsomaan, mutta joulukuussa ne kaikki pukeutuvat hienosti toivottaakseen sinut tervetulleeksi.

Jungle Island koristaa koko infrastruktuurinsa jouluksi, ja sen lisäksi, että puisto täytetään valoilla, siellä järjestetään teemanäytöksiä, joissa esiintyvät muun muassa papukaijat, kengurut, pingviinit ja iguaanit. Kiinalaiset akrobatiaesitykset ja juhlava tunnelma ovat myös kuuluisia.

Jos haluat vierailla eläintarhassa eri tavalla ja juhlia juhlapyhiä perheesi kanssa, voit tulla eläintarhaan iltapäivällä, jolloin näet koko puiston valaistuna.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: yleinen sisäänpääsy noin 30 euroa.
 • Sijainti: Jungle Park Zoo sijaitsee osoitteessa 1111 Parrot Jungle Trail.
 • Ajankohta: Tapahtumat ja koristelut jatkuvat koko joulukuun ajan tammikuun alkupuolelle.

Miamin lämpötilat jouluna

Rannat joulukuussa| ©pml2008
Rannat joulukuussa| ©pml2008

Miami on kaupunki, joka ei ole tunnettu siitä, että se olisi erityisen kylmä talvella. Jos tulet joulun aikaan, voit odottaa, että keskilämpötila on 19-22ºC. Koska kyseessä on rannikkokaupunki, kosteus voi kuitenkin aiheuttaa viileämpää tuulen kylmyyttä.

Hyvä tapa tutustua kaupunkiin mukavasti ja ilman, että sinun tarvitsee laskea, mitä lämpimiä vaatteita laitat päällesi päivällä, on nousta johonkin Miamin turistibussista, joka esittelee kaikki kaupungin keskeiset osat ja, jos tulet joulun aikaan, kaikki koristeet ja valaistuksen.

Varaa Miami sightseeing bussikierros

Miami on kaupunki, joka yllättää sinut riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta tulet. Mutta jos päätät vierailla siellä joulun aikaan, voin vakuuttaa, että koet yhden unohtumattomimmista kokemuksista.