Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

New York Sightseeing Pass

Sightseeing Passilla pääset New Yorkin nähtävyyksiin edulliseen hintaan.

Alex Grande

Alex Grande

6 minuuttia luettu

New York Sightseeing Pass

Näkymät Manhattanille helikopterista | ©Hellotickets

Jos luet tätä, se johtuu siitä, että odotat innolla, että pääset syömään New Yorkiin seuraavalla matkallasi. On olemassa muutamia niksejä, joilla voit yksinkertaistaa matkajärjestelyjäsi, ja New York Sightseeing Pass on yksi niistä.

Turistikortti

New York Sightseeing Day Pass

Pääset New Yorkin parhaisiin nähtävyyksiin edullisemmin.

Tällä turistikortilla pääset matkasi aikana New Yorkin parhaisiin nähtävyyksiin. Maksat niistä päivistä, jolloin haluat käyttää sitä - suositeltavaa maastomatkustajille, jotka eivät halua jäädä mistään paitsi!

New York Sightseeing Pass on nähtävyyskortti, jolla pääset New Yorkin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kiinnostavimpiin kohteisiin. Sightseeing Passilla, kuten muillakin nähtävyyslipuilla, on useita etuja: säästät rahaa ja aikaa kunkin nähtävyyden lippuluukuilla jonottamiseen.

Jos aiot vierailla New Yorkissa kymmenen tai viidentoista päivän ajan, tämä on täydellinen passi sinulle, sillä sen avulla säästät noin 30 euroa päivässä verrattuna siihen, että ostaisit yksittäisen lipun jokaiseen nähtävyyteen, puhumattakaan alennuksista kaupoissa ja ravintoloissa, joiden avulla voit säästää vielä enemmän.

New York Passin tavoin New York Sightseeing Day Pass -päiväpassi toimii päivittäin, ja jokainen päivä on voimassa aktivoinnista keskiyöhön. Se eroaa joiltain osin muista New Yorkin Sightseeing Pass -passeista, kuten siinä, että se sisältää luottoa nähtävyyksiin ja ilmaisen aterian valitsemassasi ravintolassa kaupungin suosituimpien nähtävyyksien luettelosta.

Miten valita matkallesi parhaiten sopiva turistipassi?

Kaupunkinäkymät The Edgestä| ©Hellotickets
Kaupunkinäkymät The Edgestä| ©Hellotickets

Riippuen haluamastasi matkatyypistä

Päiväpassit: Voit valita, kuinka monta päivää passisi on voimassa, ja ne ovat ihanteellisia, jos haluat siirtyä nähtävyydestä toiseen ja kokea New Yorkin matkasi ilman, että menetät yhtään aikaa. New York Sightseeing Day Pass on yksi niistä.
2. Nähtävyyspassit: Nämä passit toimivat tiettyyn määrään nähtävyyksiä, jotka valitset passia ostaessasi. Jos haluat nauttia New Yorkista kaikessa rauhassa ja eksyä haluamallasi tavalla.

Riippuen siitä, missä nähtävyyksissä haluat käydä

Toinen asia, joka sinun on tiedettävä, on se, mitä aiot nähdä New Yorkissa, suosittelen, että teet luettelon paikoista (museot, näköalapaikat, nähtävyydet), joissa haluat käydä, jotta voit laskea, kuinka paljon niiden sisäänpääsymaksut maksaisivat erikseen ja nähdä, onko passi sen hinta sen arvoinen.

Jos kuitenkin olet päättämässä useamman passin välillä ja tiedät, että haluat käydä One World Observatory -observatoriossa, New York Sightseeing Pass on ainoa, joka sisältää pilvenpiirtäjän. Se sisältää myös 72 tunnin bussilipun, toisin kuin useimmat kiertoajelupassit, jotka sisältävät 24 tunnin lipun.

Mitä Sightseeing Pass sisältää?

Näkymät kaupunkiin One World Observatorysta| ©Hellotickets
Näkymät kaupunkiin One World Observatorysta| ©Hellotickets
 • Ainoa passi, joka sisältää One World Observatory -observatorion.
 • Lounas tai illallinen valitsemassasi ravintolassa (valittujen ravintoloiden luettelosta).
 • 40 krediittiä kierroksille, nähtävyyksiin (kuten Empire State Buildingiin), Broadway-esityksiin ja risteilyihin.
 • Pääsy 115 nähtävyyteen (mukaan lukien One World Observatory, Top of the Rock, Madame Tussauds, Madison Square Garden Tour ja Radio City Music Hall Tour).

New York Sightseeing Flex Pass

New York Sightseeing Flex Passin avulla voit maksaa nähtävyyskohtaisesti eikä päiväkohtaisesti. Muuten se sisältää saman kuin tavallinen versio.

Suosittelen tätä vaihtoehtoa, jos sinulla on selkeä käsitys siitä, mitä haluat nähdä New Yorkissa, tai jos haluat matkustaa rauhalliseen tahtiin ilman paineita siitä, että nähtävyyskierrospassista pitäisi saada mahdollisimman paljon irti. Näin voit vierailla yhdellä tai kahdella nähtävyydellä päivässä nähtävyyksien katselun, ostosten tekemisen ja ilmaisten nähtävyyksien vierailun välillä.

Varaa New York Sightseeing Passin Flex-vaihtoehto

Mukana olevat nähtävyydet

Yhden maailman observatorio| ©Hellotickets
Yhden maailman observatorio| ©Hellotickets

Yksi New York Sightseeing Passin pieni haittapuoli on se, että kaikilla nähtävyyslipuilla on kiinteä aika. Ennen kuin luet luettelon passiin sisältyvistä tärkeimmistä nähtävyyksistä, pidä tämä mielessäsi, sillä se vähentää matkajärjestelyjesi joustavuutta.

One World Observatory

One World Observatory sijaitsee One World Trade Centerissä, New Yorkin (ja Yhdysvaltojen) korkeimmassa pilvenpiirtäjässä, joka on kunnianosoitus syyskuun 11. päivänä tuhoutuneille kaksoistorneille. One World Observatory sisältää näköalatasanteen lisäksi interaktiivisia aktiviteetteja, kauppoja, ravintoloita.... Näet Hudson-joen ja Vapaudenpatsaan sekä Brooklynin sillan läheltä.

 • Hinta: Yleinen sisäänpääsy maksaa 32 euroa aikuiselta ja 27 euroa lapselta (sisältää Sightseeing Passin). Alle 5-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Yhdistetty lippu maksaa 42 euroa aikuiselta ja 36 euroa lapselta, ja sillä pääsee molemmille näköalatasanteille.
 • Miten passi toimii: Sinun ei tarvitse ostaa lippua, mutta sinun on esitettävä passisi saadaksesi ajoitetun sisäänpääsyn, joten varaudu siihen, että saatat joutua odottamaan. Sinun on myös käytävä turvatarkastuksen läpi.
 • Tietoja nähtävyydestä: Se on avoinna klo 9:00-21:00, ja vierailu kestää yleensä 45-60 minuuttia.

Empire State Building

On sanomattakin selvää, että Empire State Buildingiin kiipeäminen on New Yorkin matkan ehdoton edellytys: se on yksi New Yorkin ikonisimmista rakennuksista, ja sen observatoriossa voi myös käydä katsomassa Manhattanin keskustan parhaita näkymiä.

 • Hinta, jos ostat lipun erikseen: alkaen 35 euroa.
 • Näin passi toimii: Ohita lippujono ja mene suoraan turvatarkastukseen, jossa voit näyttää passisi ja päästä läpi. Huomaa, että CityPass sisältää kaksi sisäänkäyntiä Empire State Buildingiin eri aikoina.
 • Tietoja nähtävyydestä: Avoinna klo 8:00-14:00, ja tyypillinen vierailu kestää 2 tuntia.

Top of the Rock

Top of the Rock (Rockefeller Plazalla) tarjoaa parhaat näkymät New Yorkiin pilvenpiirtäjästä: täältä on otettu kaikki ne upeat postikorttikuvat Empire State -kaupungista.

Jos olet valokuvauksen ystävä, tulet hämmästymään siitä, millaisia kuvia voit ottaa tästä New Yorkin arkkitehtuurin ikonista, varsinkin jos kiipeät Top of the Rockille auringonlaskun aikaan tai sumuisena aamuna. Bonuksena näet myös One World -observatorion ja Vapaudenpatsaan kuin lelun.

 • Hinta: Pääsymaksu Top of the Rockille on 35 euroa (aikuiset) ja 30 euroa (lapset). Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.
 • Miten passi toimii: Voit käyttää passia saadaksesi ajastetun verkkolipun tai esittää passin lipputoimistossa, jolloin lippusi vahvistetaan.
 • Tietoa nähtävyydestä: Aukioloajat ovat klo 8:00 - 24:00 (viimeinen hissi nousee klo 23:00). Keskimääräinen käynti kestää noin tunnin.

Vapaudenpatsas

Vapaudenpatsas edustaa New Yorkia paremmin kuin mikään muu muistomerkki missään muussa kaupungissa maailmassa. Sen näkeminen läheltä on henkeäsalpaavaa, ja lähes vielä vaikuttavampia ovat Liberty Islandilta avautuvat näkymät Manhattanille. Vieraillaksesi siellä sinun on otettava Battery Parkista lähtevä lautta, ja New York Sightseeing Pass -lipun kanssa sinun ei tarvitse huolehtia lipusta, sillä se sisältyy hintaan. Se sisältää myös lauttamatkan Ellis Islandille.

 • Hinta: Lippu, jolla pääsee jalustalle, maksaa 24 euroa aikuiselta ja 15 euroa lapselta. Kruunulippu maksaa 28 euroa aikuiselta ja 22 euroa lapselta. Huomioithan, että lippuja on rajoitettu 4 kappaletta per henkilö, eikä niitä voi siirtää, sillä ne on kirjoitettava omiin nimiin ja esitettävä henkilökohtaisesti.
 • Tietoja nähtävyydestä Voit vierailla Vapaudenpatsaalla klo 9.30-17.25. Tyypillinen vierailu kestää noin 4-5 tuntia.

Hop on Hop Off -kiertoajelubussi

New York Sightseeing Pass sisältää CitySightseeingin Best of Manhattan -kierroksen, jossa näet nimensä mukaisesti kaikki Manhattanin tärkeimmät nähtävyydet 6 tunnin aikana. Se sisältää myös kiertoajeluristeilyn, jolla voit jatkaa vierailuasi. Alla on lisätietoja matkan tärkeimmistä pysähdyspaikoista. Voit lukea lisää parhaista Hudson-joen risteilyistä täältä.

9/11 muistomerkki ja museo

9/11-muistomerkki ja -museo on epäilemättä yksi matkan erikoisimmista vierailuista. Kaupungin kaaos ja dynamiikka väistyvät hetkeksi muistojen ja historiallisen kunnianosoituksen hetkeksi nykyajan historian pahamaineisimman terrori-iskun uhreille. Muistomerkki sijaitsee kadulla, kaksoistorneja ympäröivällä alueella, ja museoon puolestaan tarvitaan pääsylippu.

 • Hinta: 9/11-muistomerkki on ilmainen ja avoin yleisölle. 9/11-museon kiertoajelun sisältävä lippu maksaa 42,50 euroa aikuiselta.
 • Miten passi toimii: Ohita lippujono, mene suoraan turvatarkastuspisteelle ja esitä passisi, niin pääset suoraan 9/11-museoon.
 • Tietoja nähtävyydestä: Avoinna klo 9-20 ja perjantaisin ja lauantaisin klo 21 asti. Useimmat ihmiset tekevät 2 tunnin kierroksen.

Luonnonhistoriallinen museo

Luonnonhistoriallinen museo on täydellinen tapa päättää matkasi kulttuurisella ja mielenkiintoisella nähtävyydellä. Sen pysyvä näyttely on omistettu maapallon historialle, ja siellä on erittäin mielenkiintoisia tiloja, jotka on omistettu meren elämälle, fossiileille ja meteoriiteille. Jos sinulla ei ole aikaa käydä kuin yhdessä tai kahdessa museossa, tämä on mielestäni yksi parhaista.

Modernin taiteen museo (MoMA)

MoMA on ehdoton vierailukohde New Yorkin museossa, jos haluat nähdä omin silmin poikkeuksellisen näyttelyn viime vuosisataa määrittäneistä taideteoksista. Voit nauttia taideteoksista, kuten Van Goghin kuuluisasta "Tähtikirkkaasta yöstä", sekä muun muassa Monet'n, Pollockin, Mondrianin, Hellen Frankenthalerin ja Andy Warholin maalauksista.

Intrepid Sea, Air & Space Museum

Tämä museo on tekniikan ystävien mielikuvitus, sillä se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua lentotukialus Intrepidiin, jonka kannella on erilaisia lentokoneita ja helikoptereita eri aikakausilta, sukellusvene Growleriin, johon voi tutustua kokonaisuudessaan, sekä yliäänikone Concordeen.

Ennen kuin ostat

Kiertuebussi| ©Hellotickets
Kiertuebussi| ©Hellotickets

Nyt kun tiedät, mitä New York Sightseeing Pass sisältää ja mitä etuja se tarjoaa, tässä on yhteenveto, joka auttaa päätöksenteossa:

New York Sightseeing Pass on sinua varten, jos:

 • Haluat vierailla One World Observatory -observatoriossa
 • Haluat kiivetä kaikkiin kolmeen New Yorkin pilvenpiirtäjään -
 • Rakastat bussimatkoja
 • Sinulla on tiukka budjetti New Yorkin-matkallasi.
 • Haluat järjestää matkasi millimetrin tarkkuudella...

Voit valita passin keston yhdestä kymmeneen päivään, mutta suosittelen välttämään yhden päivän passia, koska se ei todennäköisesti kannata. On parasta valita kolme, viisi tai seitsemän päivää, jolloin 4 tai 5 nähtävyyttä päivässä säästää paljon rahaa.

Flex-vaihtoehto on todennäköisesti oikea valinta sinulle, jos:

 • Haluat matkustaa ilman jäykkää suunnittelua
 • Olet New Yorkissa monta päivää
 • Haluat vierailla tietyssä yhdistelmässä New Yorkin nähtävyyksiä.

Jos matkustat lasten kanssa

3-12-vuotiaille lapsille on tarjolla lastenlippu, jonka voit ostaa aikuisten lippua halvemmalla. Esimerkiksi yhden päivän lastenlippu maksaa 28 euroa vähemmän kuin aikuisten lippu, mutta jos ostat 10 päivän passin, aikuisten passin ja lastenlipun välinen ero on yli 150 euroa.

Muita saatavilla olevia kulkulupia

Chrysler Building| ©Hellotickets
Chrysler Building| ©Hellotickets

Jos et ole vielä varma, sopiiko Sightseeing Pass parhaiten ihanteelliseen matkaasi, muista, että saatavilla on kolme muuta passia. Olen tehnyt kätevän oppaan jokaisesta niistä ja koonnut artikkelin niiden eduista ja haitoista, jotta voit helposti vertailla niitä. Alla olevat linkit: