New York Sightseeing Pass

Sightseeing Passilla pääset New Yorkin nähtävyyksiin edulliseen hintaan.

Alex Grande

Alex Grande

6 minuuttia luettu

New York Sightseeing Pass

Näkymät Manhattanille helikopterista | ©Hellotickets

Jos luet tätä, se johtuu siitä, että odotat innolla, että pääset seuraavalla matkallasi syömään itsesi läpi New Yorkin. New York Sightseeing Pass on yksi niistä.

Turistikortti

New York Sightseeing Day Pass

Pääset New Yorkin parhaisiin nähtävyyksiin edullisemmin.

Tällä turistikortilla pääset matkasi aikana New Yorkin parhaisiin nähtävyyksiin. Maksat niistä päivistä, jolloin haluat käyttää sitä - suositellaan maastomatkustajille, jotka eivät halua missata mitään!

New York Sightseeing Pass on nähtävyyskortti, jolla pääset New Yorkin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kiinnostaviin kohteisiin. Sightseeing Passilla, kuten muillakin nähtävyyskorteilla, on useita etuja: se säästää rahaa ja aikaa jonottamiselta ja lipunmyyntikojujen välttämiseltä kunkin nähtävyyden kohdalla.

Jos aiot vierailla New Yorkissa isolla porukalla kymmenestä viidentoista päivän ajan, tämä passi sopii sinulle täydellisesti, sillä sen avulla säästät noin 30 euroa päivässä verrattuna siihen, että ostaisit yksittäisen lipun jokaiseen nähtävyyteen, puhumattakaan alennuksista kaupoissa ja ravintoloissa, joiden avulla säästät vielä enemmän.

New York Passin tavoin New Yorkin kiertoajelupassi toimii päivittäin, ja kukin päivä on voimassa aktivoinnista keskiyöhön asti. Se eroaa joiltain osin muista New York Sightseeing Pass -lipuista, kuten siinä, että se sisältää luottoa nähtävyyksissä käytettäväksi ja ilmaisen aterian valitsemassasi ravintolassa New Yorkin suosittujen kohteiden luettelosta.

.

Näin valitset oikean sightseeing passin matkallesi

Näkymät kaupunkiin The Edge -hotellista| ©Hellotickets
Näkymät kaupunkiin The Edge -hotellista| ©Hellotickets

Riippuen siitä, millaisen matkan haluat tehdä

Päiväkortit: Voit valita, kuinka monta päivää korttisi on voimassa, ja ne ovat ihanteellisia, jos haluat siirtyä nähtävyydeltä toiselle ja kokea New Yorkin matkasi ilman, että menetät mitään. New York Sightseeing Day Pass on yksi niistä. 2. New York Sightseeing Day Pass. Nähtävyyspassit: Nämä toimivat tiettyyn määrään nähtävyyksiä, jotka valitset passia ostaessasi. Jos haluat nauttia New Yorkista kaikessa rauhassa ja eksyä haluamallasi tavalla.

Riippuen siitä, missä nähtävyyksissä haluat käydä

Toinen asia, joka sinun on tiedettävä, on se, mitä aiot nähdä New Yorkissa, suosittelen, että teet luettelon paikoista (museot, näköalapaikat, nähtävyydet), joissa haluat käydä, jotta voit laskea, kuinka paljon niiden liput maksaisivat erikseen ja nähdä, onko passin hinta sen arvoinen.

Tästä huolimatta, jos olet päättämässä useiden passien välillä ja tiedät, että haluat käydä One World Observatory -observatoriossa, New York Sightseeing Pass on ainoa, joka sisältää pilvenpiirtäjän. Se sisältää myös 72 tunnin bussilipun, toisin kuin useimmat sightseeing passit, jotka sisältävät 24 tunnin lipun.

.

Mitä Sightseeing Pass sisältää?

Näkymät kaupunkiin One World Observatorysta| ©Hellotickets
Näkymät kaupunkiin One World Observatorysta| ©Hellotickets
 • Ainoa passi, joka sisältää One World Observatory -observatorion.
 • Lounas tai illallinen valitsemassasi ravintolassa (valittujen ravintoloiden luettelosta).
 • 40 krediittiä käytettäväksi kiertoajeluihin, nähtävyyksiin (kuten Empire State Buildingiin), Broadway-esityksiin ja risteilyihin.
 • Pääsy 115 nähtävyyteen (mukaan lukien One World Observatory, Top of the Rock, Madame Tussauds, Madison Square Garden -kierros ja Radio City Music Hall -kierros).

New York Sightseeing Flex Pass

New York Sightseeing Flex Passin avulla voit maksaa nähtävyyskohtaisesti eikä päiväkohtaisesti. Muuten se sisältää saman kuin tavallinen versio.

Suosittelen tätä vaihtoehtoa, jos sinulla on selkeä käsitys siitä, mitä haluat nähdä New Yorkissa, tai jos haluat matkustaa kaikessa rauhassa ilman paineita siitä, että nähtävyyspassiin on mahdutettava mahdollisimman paljon. Tällä tavoin voit vierailla yhdellä tai kahdella nähtävyydellä päivässä nähtävyyksien katselun, ostosten tekemisen ja ilmaisiin nähtävyyksiin tutustumisen välillä.

Varaa New York Sightseeing Pass Flex -vaihtoehto

Mukana olevat nähtävyydet

One World Observatory| ©Hellotickets
One World Observatory| ©Hellotickets

Yksi New York Sightseeing Passin pieni haittapuoli on se, että kaikki nähtävyysliput ovat aikarajoitettuja. Ennen kuin luet luettelon passiin sisältyvistä tärkeimmistä nähtävyyksistä, pidä tämä mielessäsi, sillä se vie joustavuutta matkajärjestelyiltäsi.

One World Observatory

One World Observatory sijaitsee One World Trade Centerissä, New Yorkin (ja Yhdysvaltojen) korkeimmassa pilvenpiirtäjässä, joka on kunnianosoitus syyskuun 11. päivänä tuhoutuneille kaksoistorneille. One World Observatory sisältää näköalatasanteen lisäksi interaktiivisia aktiviteetteja, kauppoja, ravintoloita... Näet Hudson-joen ja Vapaudenpatsaan sekä Brooklynin sillan läheltä.

 • Hinta: Yleinen sisäänpääsy maksaa 32 euroa aikuiselta ja 27 euroa lapselta (sisältää Sightseeing Passin). Alle 5-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Yhdistelmälippu maksaa 42 € aikuiselta ja 36 € lapselta, ja sillä pääsee molemmille näköalatasanteille.
 • Miten passi toimii: Sinun ei tarvitse ostaa lippua, mutta sinun on esitettävä passisi, jotta saat ajoitetun sisäänpääsyn, joten varaudu siihen, että saatat joutua odottamaan. Sinun on myös käytävä turvatarkastuksen läpi.
 • Tietoja nähtävyydestä: Nähtävyys on avoinna klo 9:00-21:00, ja vierailu kestää yleensä 45-60 minuuttia.

Empire State Building

On sanomattakin selvää, että Empire State Buildingiin kiipeäminen on New Yorkiin matkustaessa pakollista: se on yksi New Yorkin ikonisimmista rakennuksista, ja sen observatoriossa on myös mahdollisuus käydä ja saada parhaat näkymät Manhattanin keskustaan.

 • Hinta, jos ostat lipun erikseen: alkaen 35 euroa.
 • Näin passi toimii: Ohita lippujono ja mene suoraan turvatarkastuspisteelle, jossa voit näyttää passisi ja sinut päästetään läpi. Huomaa, että New York CityPASS® sisältää kaksi lippua Empire State Buildingiin eri aikoina.
 • Tietoja nähtävyydestä: Avoinna kello 8:00-2:00, ja tyypillinen vierailu kestää 2 tuntia.

Top of the Rock

Top of the Rock (sijaitsee Rockefeller Plazalla) tarjoaa parhaan näkymän New Yorkiin pilvenpiirtäjästä - täältä on otettu kaikki ne upeat postikorttikuvat Empire State Buildingistä.

Jos olet intohimoinen valokuvaaja, tulet hämmästymään kuvista, joita voit ottaa tästä New Yorkin arkkitehtuurin ikonista, varsinkin jos kiipeät Top of the Rockille auringonlaskun aikaan tai sumuisena aamuna. Bonuksena näet myös One World -observatorion ja Vapaudenpatsaan kuin lelun.

 • Hinta: Pääsymaksu Top of the Rockille on 35 euroa (aikuiset) ja 30 euroa (lapset). Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.
 • Näin passi toimii: Voit käyttää passia saadaksesi ajastetun verkkolipun tai esittää passisi lipunmyyntipisteessä, jolloin lippusi vahvistetaan.
 • Tietoa nähtävyydestä: Passi on voimassa kolme vuotta: Aukioloajat ovat klo 8:00 - 24:00 (viimeinen hissi nousee klo 23:00). Keskimääräinen vierailu kestää noin tunnin.

Vapaudenpatsas

Vapaudenpatsas edustaa New Yorkia paremmin kuin mikään muu muistomerkki missään muussa kaupungissa maailmassa. Sen näkeminen läheltä on henkeäsalpaavaa, ja lähes vielä vaikuttavampia ovat näkymät Manhattanille Liberty Islandilta. Vieraillaksesi siellä sinun on otettava lautta Battery Parkista, ja New York Sightseeing Pass -lipun kanssa sinun ei tarvitse huolehtia lipusta, sillä se sisältyy hintaan. Se sisältää myös lauttamatkan Ellis Islandille.

.

 • Hinta: Lippu, jolla pääsee jalustalle, maksaa 24 euroa aikuiselta ja 15 euroa lapselta. Lippu, jolla pääsee kruunulle, maksaa 28 € aikuiselta ja 22 € lapselta. Huomaa, että lippuja on enintään 4 kappaletta henkilöä kohden, eikä niitä voi siirtää, sillä ne on kirjoitettava omiin nimiin ja esitettävä henkilökohtaisesti.
 • Tietoja nähtävyydestä Voit vierailla Vapaudenpatsaalla klo 9.30-17.25. Tyypillinen vierailu kestää noin 4-5 tuntia.

Hop on Hop Off -kiertoajelubussi

New York Sightseeing Pass sisältää CitySightseeingin "Best of Manhattan" -kierroksen, jossa näet nimensä mukaisesti kaikki Manhattanin tärkeimmät nähtävyydet 6 tunnin aikana. Se sisältää myös kiertoajeluristeilyn, jolla voit jatkaa vierailuasi. Alla on lisätietoja matkan tärkeimmistä pysähdyspaikoista. Lue lisää parhaista Hudson-joen risteilyistä täältä.

9/11-muistomerkki ja museo

9/11 Memorial and Museum on epäilemättä yksi matkan erikoisimmista vierailuista. Kaupungin kaaos ja dynamiikka väistyy hetkeksi muistelun hetkeksi ja historialliseksi kunnianosoitukseksi modernin historian pahamaineisimman terrori-iskun uhreille. Muistomerkki sijaitsee kadulla, kaksoistorneja ympäröivällä alueella, ja museoon sen sijaan tarvitaan pääsylippu.

 • Hinta: 9/11-muistomerkki on ilmainen ja avoin yleisölle. Lippu, johon sisältyy kierros 9/11-museossa, maksaa 42,50 euroa aikuiselta.
 • Näin passi toimii: Ohita lippujono, mene suoraan turvatarkastuspisteelle ja esitä passisi, niin pääset suoraan 9/11-museoon.
 • Tietoja nähtävyydestä: Avoinna klo 9-20 ja perjantaisin ja lauantaisin klo 21 asti. Useimmat ihmiset tekevät 2 tunnin kierroksen.

Luonnonhistoriallinen museo

Luonnonhistoriallinen museo on täydellinen tapa päättää matkasi kulttuurisella ja mielenkiintoisella nähtävyydellä. Sen pysyvä näyttely on omistettu maapallon historialle, ja erittäin mielenkiintoiset tilat on omistettu mereneläville, fossiileille ja meteoriiteille. Jos sinulla ei ole aikaa käydä kuin yhdessä tai kahdessa museossa, tämä on mielestäni yksi parhaista.

Modernin taiteen museo (MoMA)

MoMA on ehdoton museo New Yorkissa, jos haluat nähdä omin silmin poikkeuksellisen näyttelyn viime vuosisataa määrittäneistä taideteoksista. Voit nauttia muun muassa Van Goghin kuuluisan "Tähtimäisen yön" kaltaisista taideteoksista sekä Monet'n, Pollockin, Mondrianin, Hellen Frankenthalerin ja Andy Warholin maalauksista.

Intrepid Sea, Air & Space Museum

Tämä museo on tekniikan ystävän fantasia, sillä se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua lentotukialus Intrepidiin, jonka kannella on erilaisia lentokoneita ja helikoptereita eri aikakausilta, Growler-sukellusveneeseen, johon voi tutustua kokonaisuudessaan, sekä Concorde-yliäänisuihkukoneeseen.

Ennen kuin ostat

Kiertoajelubussi| ©Hellotickets
Kiertoajelubussi| ©Hellotickets

Nyt kun tiedät, mitä New York Sightseeing Pass sisältää ja mitä etuja se tarjoaa, tässä on yhteenveto, joka auttaa päätöksenteossa:

New York Sightseeing Pass sopii sinulle, jos:

 • Haluat vierailla One World Observatory -observatoriossa
 • haluat kiivetä kaikkiin kolmeen New Yorkin pilvenpiirtäjään.
 • rakastat bussikierroksia
 • Sinulla on tiukka budjetti New Yorkin matkallasi.
 • Haluat järjestää matkasi millimetrin tarkkuudella.

Voit valita tämän passin yhdestä kymmeneen päivään, mutta suosittelen välttämään yhden päivän passia, sillä se ei todennäköisesti sovi sinulle. Parasta on valita kolme, viisi tai seitsemän päivää, jolloin neljän tai viiden nähtävyyden päivätahdilla säästät paljon rahaa.

Flex-vaihtoehto on todennäköisesti valintasi, jos:

 • haluat matkustaa ilman liian jäykkää suunnittelua.
 • Olet New Yorkissa useita päiviä.
 • Haluat vierailla tietyssä yhdistelmässä New Yorkin nähtävyyksiä.

Jos matkustat lasten kanssa

3-12-vuotiaille lapsille on olemassa lasten passi, jonka voit ostaa aikuisten passia halvemmalla. Esimerkiksi yhden päivän lapsipassi maksaa 28 euroa vähemmän kuin aikuisten passi, mutta jos ostat 10 päivän passin, aikuisten passin ja lapsipassin välinen ero on yli 150 euroa.

Muut saatavilla olevat passit

Chrysler Building| ©Hellotickets
Chrysler Building| ©Hellotickets

Jos et ole vielä varma, sopiiko Sightseeing Pass parhaiten ihanteelliseen matkaasi, muista, että saatavilla on myös kolme muuta passia. Olen tehnyt kätevän oppaan jokaisesta niistä ja koonnut artikkelin niiden eduista ja haitoista, jotta voit helposti vertailla niitä. Tässä ovat alla olevat linkit: