Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

10 tekemistä Washington DC:ssä huhtikuussa

Huhtikuu on poikkeuksellinen kuukausi suunnitella vierailua Washington DC:hen, sillä kaupunki alkaa jättää kylmyyden taakseen ja pukeutua uusiin väreihin.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Washington DC:ssä huhtikuussa

National Mall, Washington DC | ©xiquinhosilva

Vaikka kevääseen on vielä muutama kuukausi, huhtikuussa Washington DC kirjaimellisesti kukoistaa monine mahdollisuuksineen ja upeine sääoloineen. Se on myös paikallisten koulujen loma-aikaa, mikä tarkoittaa, että vapaa-ajan aktiviteetteja on paljon enemmän kuin muina kuukausina vuodessa.

Kaupungin läpi kulkeminen ja kirsikankukkien ihailu on yksi niistä unohtumattomista kokemuksista, joita ei voi jättää väliin. Jotta sinulla olisi selkeä käsitys siitä, mitä tehdä, annan sinulle opastuksen 10 tärkeimpään nähtävyyteen ja tekemiseen Washington DC:ssä huhtikuussa. Tässä sitä mennään!

1. Nauti huhtikuussa yhdestä Washingtonin upeimmista näytöksistä, kirsikankukkafestivaalista

Kirsikankukka Washingtonissa| ©Elvert Barnes
Kirsikankukka Washingtonissa| ©Elvert Barnes

Huhtikuu on avainkuukausi vierailla tässä viehättävässä kaupungissa, sillä vain tähän aikaan näet kauniit kirsikankukkapuut kukassa. Jos et tiedä, tämä on yksi Washington DC:n kaupungin tärkeimmistä näytöksistä.

Tokion silloisen pormestarin Yukio Ozakin vuonna 1912 lahjoittamat 3000 puuta, jotka istutettiin West Potomac Parkin vuorovesialtaaseen, juhlistavat kevään tuloa. Jos et ole koskaan nähnyt kukkivaa kirsikkapuuta, voin vakuuttaa, että se on yksi herkimmistä asioista, joita tulet koskaan näkemään.

Tätä ylellistä taustaa vasten Washington DC:n kirsikankukkafestivaali järjestetään joka vuosi.

Tämä perinteinen maksuton tapahtuma kestää kaksi viikkoa, ja siihen kuuluu muun muassa paraateja, aasialaisen ja paikallisen taiteen näyttelyitä, värikäs itämaisten leijojen esittely, sushia ja muita perinteisiä ruokia, työpajoja ja kursseja.

Yksi washingtonilaisten odotetuimmista tapahtumista. Jos olet järjestämässä matkaasi näinä päivinä, älä epäröi.

2. Vieraile Valkoisen talon puutarhoissa keväällä

Valkoinen talo keväällä| ©Stephen Melkisethian
Valkoinen talo keväällä| ©Stephen Melkisethian

Yksi Washington DC:n suosituimmista paikoista on epäilemättä Valkoinen talo, joka on Yhdysvaltain presidentin koti.

Vaikka vierailu on mahdollista lähes ympäri vuoden, sen kauniisiin puutarhoihin voi tutustua huhtikuun ensimmäisinä päivinä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta siihen tarvitaan lippu. Jos olet kiinnostunut tutustumaan tähän uskomattomaan paikkaan, suosittelen sinua käymään Valkoisen talon verkkosivuilla saadaksesi lisätietoja.

Voit vierailla sen kuuluisissa ruusupuutarhoissa ja kävellä siellä, missä niin monet presidentit ovat vuosien varrella kävelleet, Jacqueline Kennedyn puutarhassa ja Kitchenin puutarhassa. Pakollinen vierailukohde, jos matkustat Washingtoniin huhtikuussa.

3. Osallistu perinteiseen pääsiäismunajahtiin Valkoisen talon nurmikolla

Pääsiäinen Valkoisen talon nurmikolla| ©GETTY IMAGES
Pääsiäinen Valkoisen talon nurmikolla| ©GETTY IMAGES

Valkoinen talo järjestää joka vuosi pääsiäismunajahdin puutarhassaan pääsiäistä edeltävällä viikolla. Tapahtuma järjestetään South Lawnilla, ja se on ihanteellinen tapahtuma lasten kanssa matkustaville perheille.

Osallistujien määrä on rajallinen, joten hallitus järjestää arvonnan, jossa arpoja arvotaan. Jos olet kiinnostunut, voit käydä Valkoisen talon virallisella pääsiäismunarullan verkkosivustolla ja kokeilla onneasi.

4. Osallistu vapautuspäivän muistotilaisuuksiin

Vapautumisen päivä| ©DCist
Vapautumisen päivä| ©DCist

Vapautuspäivää vietetään 16. huhtikuuta, jolloin presidentti Abraham Lincoln lakkautti orjuuden Yhdysvalloissa ja vapautti yli 3000 ihmistä. Tätä tärkeää päivämäärää juhlitaan koko kaupungissa erilaisilla paraateilla ja tapahtumilla, kuten konserteilla, ruoka- ja juomamessuilla, jotka ovat ihanteellisia, jotta voit nauttia kaupungin tunnelmasta yhtenä tärkeimmistä päivistä.

Koe vapautuspäivä kuin paikallinen. Tapahtuma, jonka tapahtumapaikat sijaitsevat eri puolilla kaupunkia, on loistava paikka nauttia koko perheen, jopa perheen pienimpien kanssa, sillä yleinen ilmapiiri on yhtä juhlaa.

Päivän päätteeksi Washingtonin horisonttiin syttyy ilotulitusnäytös.

5. Vieraile Georgetownin ranskalaisilla markkinoilla

Kiertoajelu Georgetownissa| ©Fatma Şenses
Kiertoajelu Georgetownissa| ©Fatma Şenses

Georgetownin ranskalaiset markkinat ovat yksi kaupungin merkittävimmistä ja odotetuimmista tapahtumista.

Pariisin markkinoiden innoittamilla ulkoilmamessuilla voit nauttia herkullisimmista ranskalaisista leivonnaisista, perinteisestä maitokahvista ja lukuisista ranskalaista juhlaa juhlistavista aktiviteeteista ilman, että sinun tarvitsee poistua DC:stä.

Huhtikuun 29. päivästä alkaen Georgetown pukeutuu juhlavasti kolmen päivän ajaksi ja tarjoaa ranskalaisen musiikin eläviä esityksiä ja juhlatunnelmaa. Käytä tilaisuutta hyväksenne ja kävele Washingtonin viehättävimpiin kuuluvan kaupunginosan viehättävillä kaduilla maistellen värikkäitä macaroneja tai pain au chocolat'ta.

Ehdottomasti yksi kaupungin mielenkiintoisimmista ruokamarkkinoista.

Varaa parhaat Georgetown-kierrokset Washington DC:ssä

6. Kävele pitkin kirsikankukkien reunustamaa Jefferson Memorial -muistomerkkiä

Jeffersonin muistomerkki| ©David Tato
Jeffersonin muistomerkki| ©David Tato

Toinen paikka, joka näyttää huhtikuussa paljon valokuvauskelpoisemmalta, on mahtava Jefferson Memorial. Tämä Tidal Basinissa sijaitseva hautausmaa on paras paikka nähdä kukkivat kirsikankukkapuut, joten hyödynnä kirsikankukkafestivaali ja kävele tässä kauniissa paikassa.

Jefferson laati Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen, ja häntä pidetään yhtenä maan suurista perustajaisistä.

Tämän monumentin pyöreä arkkitehtuuri on todella majesteettinen. Sen marmoripylväät ympäröivät kuvanveistäjä Rudulph Evansin tekemää mahtavaa pronssista patsasta, jossa Thomas Jefferson pitää kädessään itsenäisyysjulistusta.

Muistomerkki on avoinna yleisölle 24 tuntia vuorokaudessa 365 päivänä vuodessa, ja sinne on vapaa pääsy, joten voit vierailla siellä kaikessa rauhassa. Sieltä voit katsella Potomac-joen rauhallisille vesille. Se on paikka, jonne monet kävijät tulevat hakemaan inspiraatiota ja rauhaa.

Jos olet kiinnostunut tällaisesta kävelystä, voit selvittää, mitkä ovat Washington DC:n parhaat monumentit.

7. Japanilainen katujuhla Sakura Matsuri

Sakura Matsuri Japanilainen katufestivaali.| ©Mvincec
Sakura Matsuri Japanilainen katufestivaali.| ©Mvincec

Nauti yhdestä Washingtonin japanilaisen kulttuurin tärkeimmistä tapahtumista, Sakura Matsuri -japanilaisesta katufestivaalista.

Se on värikäs tapahtuma, joka on täynnä japanilaiseen kulttuuriin liittyviä aktiviteetteja, perinteistä musiikkia, esityksiä, tanssia, kirjoitus- ja maalaustyöpajoja, tyypillistä ruokaa ja käsintehtyjen esineiden messuja. Tapahtuma, jota ei kannata jättää väliin, jos haluat tutustua uudelleen yhteen maailman rikkaimmista kulttuureista...

Huhtikuun 15. päivänä, kun kirsikankukat alkavat kukkia Tidal Basinissa, tämä ilmainen festivaali toivottaa tervetulleeksi tuhannet japanin harrastajat, jotka haluavat kokea erilaisen ja täysin itämaisen päivän DC:n sydämessä.

Sakura Matsui sijaitsee Pennsylvanian Avenuella 3. ja 7. kadun välissä.

8. Osallistu Major League Baseballin kauden avausotteluun

Nationals Park Stadium.| ©Nymfan9
Nationals Park Stadium.| ©Nymfan9

Jos olet urheilufani, huhtikuu on erityinen kuukausi vierailla Washington DC:ssä, sillä baseball-kausi alkaa.

Baseball-ottelun katsominen Yhdysvalloissa on ainutlaatuinen kokemus. Yleinen tunnelma stadioneilla, fanien juhliminen ja kaikki se mystiikka, joka ympäröi kaikkein amerikkalaisinta urheilulajia, on todella uskomatonta.

Nationals on Washingtonin kotijoukkue, ja sen kotistadion on Nationals Park. Tämä on loistava paikka viettää iltapäivää perheen kanssa, syödä hotdogeja ja katsella peliä.

Osta lippuja Washington Nationals -otteluun

9. Nauti Potomac- ja Anacostia-jokien rannoilla huhtikuussa

Potomac-joki auringonlaskun aikaan| ©Steve Holsonback
Potomac-joki auringonlaskun aikaan| ©Steve Holsonback

Washington DC:n kahden suuren joen rannat ovat tulleet hyvin suosituiksi, ja lämpimämpien lämpötilojen myötä on mahdotonta vastustaa kävelyä Anacostia-joen rannalla tai musiikkiesitystä Potomac-joen varrella.

Vietä päivä ulkona paikallisten kanssa ja nauti monista jokivarren aktiviteeteista. Kirsikankukkafestivaalin lisäksi on Anacostia River Festival, jossa voit nauttia ruoka- ja juomamessuista, urheilusta, melontaretkistä ja vesipyöräilystä.

Varaa risteily Washingtonissa

10. Vieraile Yhdysvaltain Capitolissa

Capitol ja ihmiset puutarhassa| ©Brian Aslak
Capitol ja ihmiset puutarhassa| ©Brian Aslak

Capitol on ehdottomasti yksi Washingtonin tärkeimmistä rakennuksista ja yksi maailman tunnetuimmista paikoista. Senaatin lisäksi siellä on myös Capitolin vierailijakeskus, joten voit suunnitella opastetun kierroksen.

Huhtikuu on ihanteellinen aika kiertoajelulle tässä demokratian linnakkeessa juuri siksi, että kun ulkona on miellyttävät lämpötilat, valtaosa yleisöstä viettää päivän mieluummin puistoissa tai kävellen ympäri kaupunkia, joten näissä monumenteissa on vähemmän kävijöitä.

Kierros Yhdysvaltain Capitolissa on ainutlaatuinen kokemus, sillä sen ehdottoman kiehtovan arkkitehtuurin lisäksi sisällä voit nauttia lukuisista taideteoksista, seinämaalauksista, veistoksista ja kupolia kruunaavasta freskosta The Apotheosis of Washington. Paikka, josta on tullut demokratian synonyymi.

Vierailu Washington DC:n Capitolissa on ehdottomasti pakollinen.

Vinkkejä Washington DC:n vierailuun huhtikuussa

Hauska päivä Washingtonissa| ©Mohamad
Hauska päivä Washingtonissa| ©Mohamad

Jos aiot viipyä tässä upeassa kaupungissa vain pari päivää, ota selvää , mitä Washington DC:ssä voi nähdä ja tehdä kahdessa päivässä, sillä kuten olet nähnyt tämän artikkelin aikana, kaupungilla on paljon tarjottavaa.

Jos kuitenkin kuulut niihin, jotka nauttivat kaupungeista enemmän yöllä kuin päivällä, älä jätä väliin Washington DC:n parhaita yökierroksia, jotka ovat uskomaton kokemus.

Mitä minun pitäisi pakata mukaan huhtikuun Washington DC:n vierailua varten?

Lämpötilat ovat huhtikuussa yleensä hyvin miellyttävät, joten et tarvitse lämmintä takkia.

Muista, että monet tämän upean kaupungin nähtävyyksistä tapahtuvat ulkona, joten matkalaukkuun kannattaa pakata kevyt takki ja muutama villapaita.

Mitkä ovat keskimääräiset lämpötilat Washington DC:ssä huhtikuussa?

Lämpötilat ovat huhtikuussa yleensä paljon miellyttävämmät kuin edellisinä kuukausina, joten voit kävellä kaupungilla ongelmitta. Lämpötilat ovat 10-12 astetta ja korkeimmat 12-25 astetta.

Onko Washington DC:ssä paljon turisteja huhtikuussa?

Huhtikuu on yksi suosituimmista kuukausista juuri kirsikankukkien ja hyvän sään vuoksi sekä siksi, että se on pohjoisamerikkalaisten koulujen loma-aikaa, joten turisteja saattaa olla tavallista enemmän.

Mikä on paras tapa liikkua Washington DC:ssä?

Nopein, mukavin, tehokkain ja edullisin tapa liikkua DC:ssä on metrolla (Metrorail) ja bussilla. Kannattaa myös tutustua metroasemiin, jotka ovat todella kauniita.

Voit ostaa Metrotrip Washington DC -kaupunkikortin, jolla voit liikkua vapaasti kertamaksua vastaan. Voit myös ostaa kortin tai käyttää omaa matkapuhelintasi maksamiseen metrossa, bussissa tai junassa.

Onko huhtikuu Washington DC:ssä sesonkiaikaa?

Huhtikuu on sesonkiaikaa, joten saatat huomata, että hotellien hinnat ovat ehkä korkeammat kuin muina kuukausina.

Vierailukohteissa on myös todennäköisesti paljon enemmän ihmisiä. Tästä huolimatta huhtikuu on kuitenkin **yksi parhaista kuukausista vierailla Washington DC:**ssä, joten älä epäröi.