10 tekemistä Washington DC:ssä huhtikuussa

Huhtikuu on poikkeuksellinen kuukausi suunnitella vierailua Washington DC:hen, sillä kaupunki alkaa jättää kylmyyden taakseen ja pukeutua uusiin väreihin.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Washington DC:ssä huhtikuussa

National Mall, Washington DC | ©xiquinhosilva

Vaikka kevääseen on vielä muutama kuukausi, Washington DC kirjaimellisesti kukoistaa huhtikuussa monine mahdollisuuksineen ja upeine sääoloineen. Se on myös paikallisten koulujen loma-aikaa, mikä tarkoittaa, että vapaa-ajan aktiviteetteja on paljon enemmän kuin muina kuukausina vuodessa.

Kaupungin läpi kulkeminen ja kirsikankukkien näyttävyydestä nauttiminen on yksi niistä unohtumattomista kokemuksista, joita ei voi jättää väliin. Jotta sinulla olisi selkeä käsitys siitä, mitä tehdä, opastan sinut tutustumaan 10 ihanaan kohteeseen, joita kannattaa tehdä huhtikuussa Washington DC:ssä. Tässä sitä mennään!

1. Todista baseball-kauden alkua Washington Nationalsin ottelussa

Nationals Park Stadium.| ©Nymfan9
Nationals Park Stadium.| ©Nymfan9

Jos olet urheilufani, huhtikuu on hyvin erityinen kuukausi varata Washington Nationalsin liput, sillä baseball-kausi alkaa.

Baseball-ottelun katsominen Yhdysvalloissa on elämys vailla vertaa. Yleinen tunnelma stadioneilla, fanien juhliminen ja kaikki se mystiikka, joka ympäröi amerikkalaisinta urheilua, on todella uskomatonta.

Nationals on Washingtonin kotijoukkue, ja sen kotistadion, Nationals Park, on loistava paikka viettää iltapäivä perheen kanssa hotdogeja syöden ja peliä katsellen.

Varaa lippusi Washington Nationalsin otteluun

2. Nauti risteilystä Potomac- ja Anacostia-jokien varsilla

Potomac-joki auringonlaskun aikaan| ©Steve Holsonback
Potomac-joki auringonlaskun aikaan| ©Steve Holsonback

Washington DC:n kahden suurimman joen rannat ovat tulleet hyvin suosituiksi, ja lämpimämpien lämpötilojen myötä on mahdotonta vastustaa kävelyä Anacostia-joen vesillä tai musiikkiesitystä Potomac-joen varrella.

Koe päivä ulkona paikallisten kanssa ja nauti monista aktiviteeteista jokien ympärillä. Kirsikankukkafestivaalin lisäksi on Anacostia River Festival, jossa voit nauttia ruoka- ja juomamessuista, urheilusta, kanootti-ajeluista ja vesipyöräilystä. Varaa lopuksi risteily ainutlaatuista kokemusta varten.

.

Varaa Washingtonin risteily

3. Älä jätä väliin Georgetownin ranskalaisia markkinoita

Kierros Georgetownissa| ©Fatma Şenses
Kierros Georgetownissa| ©Fatma Şenses

Yksi kaupungin merkittävimmistä ja odotetuimmista tapahtumista on Georgetownin ranskalaiset markkinat. Pariisilaisista markkinoista inspiraationsa saaneet ulkoilmamessut ovat ihanteellinen paikka, jossa voit nauttia herkullisimmista ranskalaisista leivonnaisista, perinteisistä cafés au lait -juomista ja lukuisista aktiviteeteista, joilla juhlitaan aitoon ranskalaiseen tyyliin ilman, että sinun tarvitsee poistua DC:stä.

  1. huhtikuuta alkaen Georgetown pukeutuu kolmeksi täydeksi päiväksi ranskalaisen musiikin live-esityksiin ja juhlavaan tunnelmaan. Käytä tilaisuutta hyväksenne ja kävele Washingtonin viehättävimpiin kuuluvan kaupunginosan viehättävillä kaduilla maistellen värikkäitä macaroneja tai **pain au chocolat'**ta. Ehdottomasti yksi kaupungin mielenkiintoisimmista gastronomisista markkinoista.

Ja kun olet valmis, voit varata Washington DC:n Georgetownin ruokakierroksen ja maistella herkullisia ranskalaisia, italialaisia ja korealaisia ruokia.

.

Varaa Washington DC:n Georgetownin ruokakierros

4. Vieraile Yhdysvaltain Capitolissa

Capitol ja ihmiset nurmikolla| ©Brian Aslak
Capitol ja ihmiset nurmikolla| ©Brian Aslak

Capitol on ehdottomasti yksi tärkeimmistä rakennuksista, joissa kannattaa vierailla Washingtonissa, ja yksi maailman tunnistettavimmista paikoista. Senaatin lisäksi siellä on myös Capitolin vierailijakeskus, joten voit suunnitella opastetun kierroksen.

Huhtikuu on ihanteellinen aika kierrokselle tässä demokratian linnakkeessa juuri siksi, että miellyttävien lämpötilojen ansiosta valtaosa yleisöstä viettää päivän mieluummin puistoissa tai kävellen ympäri kaupunkia, joten näissä monumenteissa on vähemmän kävijöitä.

Kierros Yhdysvaltain Capitoliin on ainutlaatuinen elämys, sillä Capitolin arkkitehtuurin lisäksi se on ehdottoman kiehtova. Sisällä voit nauttia lukuisista taideteoksista, seinämaalauksista, veistoksista ja kupolin kruunaavasta freskosta The Apotheosis of Washington. Paikka, josta on tullut demokratian synonyymi. Vierailu Washington DC:n Capitolissa on ehdottomasti yksi pakollisista nähtävyyksistä.

Varaa opastettu kierros Yhdysvaltain Capitolissa.

5. Nauti yhdestä upeimmista näytöksistä, kirsikankukkafestivaalista

Kirsikankukka Washingtonissa| ©Elvert Barnes
Kirsikankukka Washingtonissa| ©Elvert Barnes

Huhtikuu on avainkuukausi vierailla tässä lumoavassa kaupungissa, sillä vain silloin näet kirsikankukat kukassa. Jos et tiedä, tämä on yksi Washington DC:n kaupungin tärkeimmistä näytöksistä. Tokion silloisen pormestarin Yukio Ozakin vuonna 1912 lahjoittamat 3 000 puuta, jotka istutettiin West Potomac Parkin vuorovesialtaaseen, juhlistavat kevään saapumista.

Tämän ylellisen taustan vuoksi on hyvä aika varata kirsikankukkapyöräretki Washington DC:hen nauttimaan taianomaisista maisemista. Voit myös hyödyntää Washington DC:n kirsikankukkafestivaalia, joka on perinteinen maksuton tapahtuma, jossa voit kahden viikon ajan nauttia muun muassa paraateista, aasialaisen ja paikallisen taiteen esittelyistä, itämaisten leijojen värikkäästä näytöksestä, sushista ja muista perinteisistä ruokalajeista, työpajoista ja kursseista.

.

Varaa Washingtonin pyöräretki

6. Kävele Valkoisen talon puutarhojen läpi osana poliittisten salaisuuksien kierrosta

Valkoinen talo keväällä| ©Stephen Melkisethian
Valkoinen talo keväällä| ©Stephen Melkisethian

Epäilemättä yksi Washington DC:n kaupungin suosituimmista paikoista on Valkoinen talo, Yhdysvaltain presidentin koti, jonka vierailu sisältyy moniin kaupunkikierroksiin yksityisenä kierroksena skandaalien ja poliittisten salaisuuksien Washington DC:ssä

Vaikka tämän vierailun voi tehdä melkein ympäri vuoden, huhtikuun ensimmäisinä päivinä on mahdollista vierailla sen kauniissa puutarhoissa. Voit vierailla kuuluisassa ruusutarhassa ja kävellä siellä, missä niin monet presidentit ovat vuosien varrella kävelleet, Jacqueline Kennedyn puutarhassa ja Kitchenin puutarhassa. Pakollinen vierailukohde, jos matkustat Washingtoniin huhtikuussa.

Sisäänpääsy on maksuton, mutta lippu vaaditaan. Jos olet kiinnostunut kiertoajelusta tässä upeassa paikassa, suosittelen, että vierailet Valkoisen talon verkkosivuilla saadaksesi lisätietoja.

Varaa kierros skandaaleihin ja poliittisiin salaisuuksiin Washington DC:ssä

7. Osallistu perinteiseen pääsiäismunajahtiin Valkoisen talon nurmikolla

Pääsiäinen Valkoisen talon nurmikolla| ©GETTY IMAGES
Pääsiäinen Valkoisen talon nurmikolla| ©GETTY IMAGES

Valkoinen talo järjestää vuosittain pääsiäismunajahdin Valkoisen talon nurmikolla pääsiäistä edeltävällä viikolla. Se järjestetään South Lawn -nurmikolla, ja se on ihanteellinen tapahtuma lasten kanssa matkustaville perheille.

Osallistujien määrä on rajallinen, joten hallitus järjestää arvonnan, jossa arpoja arvotaan. Jos olet kiinnostunut, voit käydä Valkoisen talon virallisella Easter Egg Roll -sivustolla ja kokeilla onneasi.

8. Osallistu vapautuspäivän juhlatapahtumiin osoitteessa

Emansipation päivä| ©DCist
Emansipation päivä| ©DCist

Huhtikuun 16. päivä vietetään vapautuspäivää, jolloin presidentti Abraham Lincoln lopultakin lakkautti orjuuden Yhdysvalloissa ja vapautti yli 3 000 ihmistä. Tätä tärkeää päivämäärää juhlitaan koko kaupungissa erilaisilla paraateilla ja tapahtumilla, kuten konserteilla sekä ruoka- ja juomamessuilla, jotka sopivat erinomaisesti kaupungin tunnelmasta nauttimiseen yhtenä tärkeimmistä päivistä.

Koe vapautuspäivä kuin paikallinen. Tapahtuma, jonka tapahtumapaikat sijaitsevat eri puolilla kaupunkia, on loistava paikka nauttia koko perheen voimin, myös pienten lasten kanssa, sillä yleinen tunnelma on juhlallinen. Päivän päätteeksi ilotulitus valaisee Washingtonin horisontin.

9. Hämmästy kirsikkakukkien koristelemasta Jefferson Memorialista

Jefferson Memorial| ©David Tato
Jefferson Memorial| ©David Tato

Toinen huhtikuun valokuvaamisen arvoisimmista nähtävyyksistä on mahtava Jefferson Memorial. Tämä Tidal Basinissa sijaitseva hautausmaa on paras paikka nähdä kirsikankukkia, joten hyödynnä kirsikankukkafestivaalivierailuasi ja tee kävelyretki tässä kauniissa paikassa. Jefferson laati Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen, ja häntä pidetään yhtenä Yhdysvaltojen suurista perustajaisistä.

Tämän muistomerkin pyöreä arkkitehtuuri on todella majesteettinen. Marmoripylväät ympäröivät kuvanveistäjä Rudulph Evansin tekemää mahtavaa pronssista patsasta, jossa Thomas Jefferson pitää kädessään itsenäisyysjulistusta.

Muistomerkki on avoinna yleisölle 24 tuntia vuorokaudessa 365 päivänä vuodessa, ja sinne on vapaa pääsy, joten voit vierailla siellä kaikessa rauhassa. Täältä voit katsella Potomac-joen rauhallisille vesille. Se on paikka, jonne monet kävijät tulevat hakemaan inspiraatiota ja rauhaa. Jos olet kiinnostunut tällaisesta kävelystä, voit selvittää, mitkä ovat Washington DC:n parhaat monumentit

10. Osallistu japanilaiseen Sakura Matsuri -katujuhlaan

Sakura Matsuri Japanilainen katufestivaali.| ©Mvincec
Sakura Matsuri Japanilainen katufestivaali.| ©Mvincec

Nauti yhdestä Washingtonin tärkeimmistä japanilaisen kulttuurin tapahtumista, Sakura Matsuri -japanilaisesta katufestivaalista, joka on täynnä värejä ja japanilaisen kulttuurin ympärillä pyöriviä aktiviteetteja, perinteistä musiikkia, esityksiä, tansseja, kirjoitus- ja maalaustyöpajoja, tyypillistä ruokaa ja käsintehtyjen esineiden messuja. Tapahtuma, jota ei kannata jättää väliin, jos haluat tutustua uudelleen yhteen maailman rikkaimmista kulttuureista.

Tämä maksuton festivaali toivottaa tervetulleeksi tuhannet japanin harrastajat, jotka haluavat kokea erilaisen ja täysin itämaisen päivän DC:n sydämessä. Sakura Matsui järjestetään Pennsylvania Avenuella. Ei kannata jättää väliin!

Vinkkejä huhtikuun vierailua varten Washington DC:hen

Hauska päivä Washingtonissa| ©Mohamad
Hauska päivä Washingtonissa| ©Mohamad

Jos aiot olla tässä upeassa kaupungissa vain pari päivää, ota selvää , mitä Washington DC:ssä voi nähdä ja tehdä kahdessa päivässä, sillä kuten olet nähnyt tämän artikkelin aikana, kaupungilla on paljon tarjottavaa.

Vaikka jos kuulut niihin, jotka nauttivat kaupungeista enemmän yöllä kuin päivällä, älä jätä väliin Washington DC:n parhaita yökierroksia, uskomaton kokemus.

Mitä minun pitäisi pakata mukaan, jos haluan vierailla Washington DC:ssä huhtikuussa?

Lämpötilat ovat huhtikuussa yleensä hyvin miellyttävät, joten et tarvitse lämmintä takkia.

Muista, että monet tämän upean kaupungin nähtävyyksistä ovat ulkona, joten kevyt takki ja muutama villapaita eivät ole pahitteeksi.

.

Mitkä ovat keskimääräiset lämpötilat Washingtonissa huhtikuussa?

Huhtikuussa lämpötilat ovat yleensä paljon miellyttävämpiä kuin aiempina kuukausina, joten voit kävellä kaupungilla ongelmitta. Lämpötilat vaihtelevat 10 ja 12 asteen välillä ja korkeimmat 12 ja 25 asteen välillä.

Onko Washington DC:ssä paljon turisteja huhtikuussa?

Huhtikuu on yksi suosituimmista kuukausista, sillä kirsikankukkien ja upean sään ansiosta se on täydellinen aika nauttia kaikesta siitä, mitä Washington DC:ssä on nähtävää ja koettavaa. Koska se on kuitenkin amerikkalaisten koulujen loma-aikaa, saatat kohdata tavallista enemmän turisteja.

.

Mikä on paras tapa liikkua Washington DC:ssä?

Nopein, mukavin, tehokkain ja edullisin tapa liikkua Washington DC:ssä on metro (Metrorail) ja bussi. Kannattaa myös tutustua metroasemiin, ne ovat todella kauniita.

Voit ostaa Metrotrip Washington DC -kaupunkiliikennekortin, jolla voit liikkua vapaasti kertamaksua vastaan. Voit myös ostaa kortin tai käyttää omaa matkapuhelintasi maksamiseen metrossa, bussissa tai junassa.

Onko huhtikuu Washington DC:ssä sesonkiaikaa?

Kyllä, huhtikuu on sesonkiaikaa, joten saatat huomata, että hotellien hinnat ovat korkeammat kuin muina kuukausina.

Lisäksi eri nähtävyyksissä on todennäköisesti paljon enemmän ihmisiä. Kerron kuitenkin, että tästä huolimatta huhtikuu on edelleen yksi parhaista kuukausista kiertää Washington DC:tä, joten älä epäröi.

Varaa Washington DC:n nähtävyyksiä kiertävä raitiovaunu