Parhaat kokkauskurssit Buenos Airesissa

Buenos Aires on kuuluisa muun muassa rikkaasta ruokakulttuuristaan, joten matkasi aikana voit oppia parhaat salaisuudet argentiinalaisen keittiön valmistuksesta.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

7 minuuttia luettu

Parhaat kokkauskurssit Buenos Airesissa

Ruoanlaittokurssi | ©Kala Moreno Parra

Buenos Airesissa on joitakin parhaista museoista, mielenkiintoisia viheralueita ja runsaasti nähtävyyksiä kaikkina vuodenaikoina, mutta se erottuu edukseen myös herkullisella gastronomiallaan, joka on tulosta vuosisatoja vanhasta kulttuurien risteytyksestä, joka on määritellyt oman keittiötyylinsä.

Buenos Airesin parhaita nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, joissa voit tutustua paikalliseen ruokaan kokkauskurssikokemuksen avulla, ovat empanadojen valmistaminen, asadon tekemisen opetteleminen, tyypillisten makeisten maistelu ja gourmet-keittiön tuntemus.

1. Argentiinalaisten empanadojen kokkauskurssi Buenos Airesissa

Argentiinalaiset empanadat| ©jschauma
Argentiinalaiset empanadat| ©jschauma

Jos rakastat ruokaa ja haluat kokea Argentiinan kulinaarisen kulttuurin, et voi jättää väliin empanadan kokkauskurssia Buenos Airesissa. Empanadat ovat yksi Argentiinan suosituimmista ruokalajeista, ja ne ovat läsnä jokaisessa pöydässä kodeista hienoimpiin ravintoloihin.

Argentiinalainen empanadan kokkauskurssi on ainutlaatuinen kokemus, jonka avulla voit oppia tämän ikonisen ruokalajin historiasta ja perinteistä. Kurssilla asiantuntijakokki opettaa sinulle, miten taikina ja täyte valmistetaan, ja näyttää tekniikat, joita tarvitaan täydellisten empanadojen valmistamiseen.

Empanadan kokkauskurssit järjestetään yleensä ammattikeittiössä tai erityisesti suunnitellussa keittiötilassa. Sen lisäksi, että opit valmistamaan empanadoja, voit myös tehdä maistiaisia aivan kuin olisit Buenos Airesin parhailla gastronomian retkillä.

Kun olet valmistanut empanadasi, voit nauttia ne aterian äärellä lasillisen argentiinalaisen viinin kera, joka täydentää kulinaarisen kokemuksen täydellisesti.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Näiden retkien hinta: noin 73 euroa.
  • Näiden retkien kesto: noin 3 tuntia.
  • Näiden retkien edut: Voit oppia valmistamaan yhtä Argentiinan tyypillisistä ruokalajeista.
  • Näiden retkienhaitat: ei sisällä muita paikallisia erikoisuuksia.

Varaa empanada-ruokakurssi Buenos Airesissa

2. Gastronominen kokemus, jossa valmistetaan empanadoja ja maistellaan viinejä, lihaa, alfajorea ja matea

Viininmaistelu| ©Larissa Coutinho
Viininmaistelu| ©Larissa Coutinho

Buenos Aires on kaupunki, joka ilahduttaa aisteja ainutlaatuisella ja monipuolisella gastronomiallaan. Yksi parhaista tavoista kokea sen ruoka ja juoma on gastronominen kiertomatka. Tällä kulinaarisella seikkailulla nautit argentiinalaisten empanadojen valmistuksesta ja viinien, lihan, alfajoresin ja maten maisteluista.

Retki alkaa empanadojen valmistuksella, joka on argentiinalaisen kulttuurin perinteinen ruokalaji. Empanadat ovat lihalla, kanalla, juustolla, vihanneksilla tai näiden ainesosien yhdistelmällä täytettyjä leivonnaisia, jotka paistetaan yleensä saviuunissa.

Empanadojen valmistamisen jälkeen suuntaat viinitilalle maistelemaan alueen parhaita viinejä. Argentiina on tunnettu laatuviineistään, erityisesti Malbecista. Opas selittää, miten viinejä valmistetaan ja miten ne yhdistetään erilaisiin ruokiin, mikä tekee siitä yhden Buenos Airesin parhaista retkistä.

Sen jälkeen käyt argentiinalaisessa pihviravintolassa maistelemassa maan parhaita lihapaloja. Grillattu liha on olennainen osa paikallista keittiötä, ja se grillataan puutulella savuisen ja murean maun saamiseksi.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Näiden retkien hinta: noin 79 euroa.
  • Kierrosten kesto: noin 4,5 tuntia.
  • Näiden retkien edut: Saat kattavan yleiskuvan argentiinalaisesta keittiöstä.
  • Näiden retkienhaitat: Sinulla ei ole paljon vapaa-aikaa.

Varaa yksityinen retki Buenos Airesissa

3. Perinteisen argentiinalaisen grilliruoan gastronominen kokemus.

Asado| ©Carlos Y
Asado| ©Carlos Y

Jos haluat elää tyypillisen argentiinalaisen kokemuksen, et voi jättää väliin gastronomista retkeä, jolla valmistetaan perinteinen argentiinalainen asado Buenos Airesissa ja joka voi olla unohtumaton kokemus hyvän ruoan ja kulttuurin ystäville.

Retki alkaa aikaisin aamulla, jolloin ryhmä kokoontuu Palermon paikallisille markkinoille ostamaan asadoa varten tarvittavat ainekset. Sieltä löytyy laaja valikoima korkealaatuista lihaa, kuten naudan-, sian- ja karitsanlihaa, sekä valikoima tuoreita vihanneksia ja mausteita.

Ostosten jälkeen ryhmä suuntaa grillipaikalle, jossa tapaatte asadorin, joka on asadon valmistuksen asiantuntija. Hän näyttää, miten liha valmistetaan, maustetaan oikein ja paistetaan täydelliseksi grillissä. Pääset myös maistamaan perinteisiä alkupaloja.

Kun liha on valmista, kaikki istuvat pöytään nauttimaan herkullisesta ateriasta. Grillatun lihan murea ja mehukas maku on unohtumaton. Osallistujat pääsevät myös maistamaan erilaisia lihapaloja ja huomaamaan, miten jokaisella on oma makunsa ja rakenteensa.

Kiinnostavat yksityiskohdat

  • Näiden retkien hinta: noin 138 euroa.
  • Näiden retkien kesto: noin 3 ja puoli tuntia.
  • Näiden retkien edut: opit argentiinalaisen gastronomian salaisuudet.
  • Näiden retkienhaitat: kokemus voi olla kallis.

4. Argentiinalaisille tyypillisten ruokien yksityistunti

Ruoanlaittokurssi| ©Laura Szenkierman
Ruoanlaittokurssi| ©Laura Szenkierman

Yksityinen kokkikurssi on erinomainen tapa tutustua Argentiinan ruokakulttuuriin. Kurssin aikana opit valmistamaan perinteisiä ruokia, kuten empanadoja, asadoa, milanesoja ja dulce de lecheä.

Empanadat ovat perinteinen ruokalaji, joka löytyy lähes jokaisen argentiinalaisen ravintolan ja kodin ruokalistalta. Siihen voidaan käyttää jauhelihan, sipulin, kananmunien ja oliivien seosta. Tämä ruokalaji on pienten lasten suosikki, joten se sopii erinomaisesti, jos aiot vierailla Buenos Airesissa lasten kanssa.

Toinen tyypillinen ruokalaji, jonka valmistamisen voit oppia, on kuuluisa argentiinalainen asado. Voit käyttää naudanlihapaloja, kuten asado de tiraa tai entrañaa, ja marinoida ne öljyn, valkosipulin, sitruunan ja yrttien seoksessa, joka tunnetaan Argentiinassa nimellä chimichurri.

Näiden ruokalajien lisäksi voit kokeilla myös muita argentiinalaisia herkkuja, kuten milanesaa, paneroitua ja paistettua pihviä, ja facturaa, makeaa leipää, jossa on erilaisia täytteitä, kuten dulce de lecheä, vaniljakastiketta tai hedelmiä. Tämä on nopea retki, ja se sopii erinomaisesti, jos aiot viipyä kaupungissa vain lyhyen aikaa. Jos näin on, tässä on luettelo aktiviteeteista, joiden avulla voit tutustua Buenos Airesiin 3 päivässä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Näiden retkien hinta: noin 65 euroa.
  • Näiden retkien kesto: noin 4 tuntia.
  • Näiden retkien edut: Yksityisluokassa on enemmän osallistujia.
  • Näiden retkien haitat: retki on lyhytkestoiseksi intensiivinen.

5. Kokemus alfajoresin valmistuksesta Buenos Airesissa

Buenos Aires Alfajor| ©lamblukas
Buenos Aires Alfajor| ©lamblukas

Buenos Aires tunnetaan rikkaasta ruokakulttuuristaan ja perinteisten ruokien laajasta valikoimasta. Empanadoista kuuluisaan asadoon kaupunki tarjoaa laajan valikoiman makuja ja koostumuksia, jotka ilahduttavat vaativampiakin makuhermoja. Mutta jos on yksi jälkiruoka, joka edustaa perinteistä porteñolaista keittiötä, se on alfajores.

Alfajores on tyypillinen argentiinalainen makea, joka koostuu kahdesta kerroksesta pehmeää, makeaa taikinaa, joka on täytetty dulce de lechellä ja päällystetty kookoksella tai tomusokerilla. Buenos Airesissa alfajores on klassinen leivonnainen, ja niitä on monenlaisia ja -makuisia.

Jos haluat tutustua perinteiseen porteñolaiskeittiöön ja alfajoreihin, kannattaa vierailla kaupungin kuuluisimmissa leipomoissa ja konditoriatehtaissa tai osallistua ruokakurssille, jossa opit valmistamaan niitä itse.

Toinen vaihtoehto interaktiivisten retkien ulkopuolella on vierailla Recoletassa, joka on Buenos Airesin kaupunginosa, joka on kuuluisa hautausmaasta. Sieltä löytyy kaupungin parhaita leipomoita ja konditorioita, joissa matkailijat voivat kokeilla kuuluisimpia alfajores-juustoja ja muita perinteisiä makeisia, kuten bizcochos- ja medialunas-juustoja.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Näiden retkien hinta: noin 45 euroa.
  • Retkien kesto: noin 2 tuntia.
  • Näiden retkien edut: ne ovat edullisia.
  • Näiden retkien haitat: Kokemukseen ei sisälly suolaisia vaihtoehtoja.

Varaa liput Recoletan hautausmaalle

6. Yksityinen argentiinalainen gourmet-ruokakurssi

Mendozan ruokatunti| ©Laura Szenkierman
Mendozan ruokatunti| ©Laura Szenkierman

Jos etsit ainutlaatuista gastronomista kokemusta Argentiinan vierailusi aikana, yksityinen gourmet-ruokakurssi voi olla juuri sitä, mitä tarvitset. Tämä aktiviteetti sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat oppia lisää maan rikkaasta ruokakulttuurista ja maistella alueen herkullisimpia ruokia.

Argentiinassa järjestettävän yksityisen gourmet-ruokakurssin aikana sinulla on mahdollisuus työskennellä kokeneen kokin kanssa, joka opastaa sinua ruokien valmistuksen jokaisessa vaiheessa.

Argentiinan keittiö on kuuluisa liharuoistaan ja maukkaista viineistään, joten ei ole yllättävää, että nämä elementit ovat keskeinen osa mitä tahansa kokkikurssia. Kokit keskittyvät usein liharuokiin, kuten kuuluisaan argentiinalaiseen asadoon.

Lihan lisäksi argentiinalaisessa keittiössä on myös valtava valikoima kasvis- ja vegaaniruokia. Yksityisellä gourmet-ruokakurssilla voit halutessasi oppia valmistamaan joitakin näistä ruokalajeista, kuten tyypillisen provoletan, joka on herkullinen argentiinalainen versio pizzasta, mutta juustolla ja ilman tomaattia. Nämä valmisteet voi yleensä nauttia terassilla, mikä on ihanteellista, jos aiot vierailla Buenos Airesissa kesällä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Näiden retkien hinta: noin 110 euroa.
  • Näiden retkienkesto: noin 3,5 tuntia.
  • Näiden retkien edut: tutustut argentiinalaisen keittiön ainutlaatuiseen profiiliin.
  • Näiden retkienhaitat: Tämä on kallis kokemus.

7. Kahvin keittäminen ja maistelu Buenos Airesissa

Baristaluokka| ©Bruno Belcastro
Baristaluokka| ©Bruno Belcastro

Jos suunnittelet retkeä Buenos Airesiin, älä jätä väliin tilaisuutta kokea kahvin keittämistä ja maistelua. Kaupungissa on suuri määrä laadukkaita kahviloita, jotka tarjoavat tätä ainutlaatuista kokemusta, johon voit tutustua näillä retkillä.

Näissä kokemuksissa asiantuntevat baristat opastavat sinua kahvinvalmistusprosessin läpi. He opastavat sinua, miten valitset laadukkaimmat pavut, miten ne jauhetaan oikein ja miten valmistat erilaisia kahvityylejä. Opit ajan, lämpötilan sekä veden ja kahvin suhteen merkityksestä täydellisen kupin valmistuksessa. Argentiinassa kahvia on saatavilla ympäri vuoden, kävitpä Buenos Airesissa mihin vuodenaikaan tahansa.

Valmistuksen jälkeen voit maistaa kahvia. Baristat opastavat sinut cuppingin läpi, jossa voit maistella eri lajikkeita ja oppia havaitsemaan erot maun, aromin ja täyteläisyyden suhteen. Saat selville, miten alue, paputyyppi ja valmistusmenetelmä voivat vaikuttaa lopulliseen makuun.

Kuppauksen aikana baristat opettavat sinulle myös, miten tunnistat kahvin happamuuden, makeuden ja katkeruuden. Opit tunnistamaan laadukkaassa kahvissa esiintyvät monimutkaiset ja hienovaraiset maut ja aromit.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Näiden kierrosten hinta: noin 37 euroa.
  • Kierrosten kesto: noin 2,5 tuntia.
  • Näiden kierrosten edut: Kokemus on edullinen.
  • Näiden retkienhaitat: ei sisällä makeisia vaihtoehtoja.

8. Mateen valmistelu Palermossa

Maten valmistus| ©Candelaria Espinal
Maten valmistus| ©Candelaria Espinal

Mate-kulttuuri on olennainen osa argentiinalaista arkea. Mikään ei ole tyypillisempää kuin nauttia keskustelusta mate-kierroksen ker a. Jos vierailet Buenos Airesissa, voit liittyä tähän tapaan ja kokea aidon maten valmistuksen, jonka avulla voit oppia lisää tästä perinteisestä juomasta.

Mate on yrttiteetä, joka valmistetaan astiaan, joka on eräänlainen kuppi, joka on valmistettu kuivatusta kurpitsasta. Astia täytetään yerba matella, Etelä-Amerikasta kotoisin olevalla yrtillä, ja sitten siihen lisätään kuumaa vettä.

Mate jaetaan kierroksittain ystävien tai perheen kesken siten, että jokainen ottaa kulauksen samasta astiasta ja antaa sen seuraavalle. Tämän juoman nauttiminen on tyypillistä gauchojen festivaaleilla.

Näillä kierroksilla voit oppia kaiken yerba matesta, sen eri tyypeistä, parhaan laadun valinnasta ja maten täydellisen valmistuksen salaisuuksista. Voit myös maistella eri yerba mate -lajikkeita, joista jokaisella on ainutlaatuinen maku ja aromi.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Näiden retkien hinta: noin 15 euroa.
  • Näiden retkien kesto: noin 1,5 tuntia.
  • Näiden retkien edut: pääset mukaan tyypilliseen kokemukseen.
  • Näiden retkien haitat: ei sisällä muita maistiaisia.

Varaa gaucho-retki San Antonio de Arecoon

9. Argentiinalaisen makean ruoanlaittokurssi

Chocotorta-juuston maistelua| ©Piece of Cake Cupcakes
Chocotorta-juuston maistelua| ©Piece of Cake Cupcakes

Argentiinan makea keittiö tunnetaan runsaasta valikoimasta perinteisiä jälkiruokia ja makeisia, jotka ovat todellinen herkkupala. Jos pidät ruoanlaitosta ja olet utelias kokeilemaan argentiinalaista keittiötä, suosittelen, että osallistut makean ruoanlaittokurssille.

Tämän kokemuksen aikana opit valmistamaan eräitä Argentiinan ikonisimpia jälkiruokia, kuten alfajor, makea, joka koostuu kahdesta pehmeästä keksistä, jotka on täytetty dulce de lechellä ja päällystetty suklaalla tai sokerilla. Opit valmistamaan keksit alusta alkaen ja täyttämään ne tällä herkullisella makealla.

Toinen klassinen jälkiruoka on dulce de leche -juustokakku, joka on muunnelma perinteisestä kakusta argentiinalaisella twistillä. Opit, miten munien, maidon ja sokerin seos valmistetaan. Opit myös valmistamaan churroja, suosittua välipalaa, jota tarjoillaan kupillisen kuuman kaakaon kanssa, varsinkin jos aiot vierailla Buenos Airesissa talvella.

Opit myös valmistamaan tres leches -kakkua, joka on kolmen eri maitotyypin (haihdutetun maidon, kondensoidun maidon ja raskaan kerman) seoksessa kastettua sienikakkua, jonka päälle laitetaan kermavaahtoa ja tuoreita hedelmiä. Se on hyvin perinteinen Venezuelassa ja Meksikossa, mutta se on muuttunut Argentiinassa kulttuurien risteytymisen vuoksi.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Näiden retkien hinta: noin 74 euroa.
  • Retkien kesto: noin 3 tuntia.
  • Näiden retkien edut: tutustut Argentiinan parhaisiin makeisiin ruokiin.
  • Näiden retkienhaitat: ei sisällä leivonnaisvaihtoehtoja.

10. Yksityinen kotitekoisen ruoan retki Buenos Airesissa

Milanesan syöminen| ©Emily
Milanesan syöminen| ©Emily

Buenos Airesissa on vain vähän autenttisempaa kuin nauttia kotiruokaa paikallisten kotona. Näillä retkillä sinut toivotetaan tervetulleeksi paikallisen isännän kotiin, joka valmistaa herkullisen kotiruoka-aterian tuoreista, tyypillisistä raaka-aineista.

Illallisen aikana voit kokeilla erilaisia tyypillisiä argentiinalaisia ruokia, kuten empanadoja, asadoa, milanesoja ja alfajores-ruokia. Lisäksi sinulla on mahdollisuus nauttia valikoima argentiinalaisia viinejä, jotka ovat tunnettuja maustaan ja laadustaan. Ruokalista riippuu yleensä isännästä.

Yksityinen kotiruokakierros sisältää illallisen lisäksi myös kierroksen naapurustossa. Voit tutustua alueeseen ja löytää joitakin Buenos Airesin mielenkiintoisimmista ja aidoimmista paikoista, kuten paikalliset markkinat, antiikkiliikkeet ja tangobaarit, joissa voit ottaa tangotunteja tai nauttia tangoesityksestä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Näiden retkien hinta: noin 97 euroa.
  • Kierrosten kesto: noin 5 tuntia.
  • Näiden retkien edut: pääset tutustumaan Buenos Airesin jokapäiväiseen elämään.
  • Näiden retkienhaitat: Menu riippuu isännästä.

Varaa tangoesitys Buenos Airesissa