Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Tekemistä Sorrentossa lasten kanssa

"Ciao, Sorrento!" on ensimmäinen asia, jonka lapset sanovat, kun he näkevät upean italialaisen rannikon ja häikäistyvät kauniista puutarhakaupungista. Tämä on täydellinen paikka pienimmille pitää hauskaa ja rakentaa onnellisia muistoja kanssasi.

Tekemistä Sorrentossa lasten kanssa

Sorrento | ©Nick Fewings

Ei ole parempaa tapaa viettää lomaa lasten kanssa kuin kaunis Sorrento. Rannat, jäätelö, pizza: jokaisen lapsen unelma. Olipa talvi tai kesä, Sorrentossa on aina jotain nähtävää ja koettavaa. Se on täydellinen kaupunki, jossa lapset voivat tutustua uusiin kulttuureihin, oppia historiaa, rakastua taiteeseen, tutustua muihin kulttuureihin ja imeä itseensä Välimeren makua ja tuoksua.

Sorrento on rauhallinen paikka sinulle ja hauskanpidon keidas lapsille. Ota siitä kaikki irti, äläkä jätä väliin Sorrenton retkiä. Pidä mielessä, että lapset ovat asiantuntijoita muokkaamaan itseään ja sopeutumaan sinne, minne heidät heitetään, mutta on silti muutamia asioita, jotka on pidettävä mielessä, kun matkustat heidän kanssaan.

Vältä turhaa stressiä lennolla lasten kanssa

Saapuminen lentoasemalle| ©Oleksandr Pidvalnyi
Saapuminen lentoasemalle| ©Oleksandr Pidvalnyi

Tämä saattaa olla itsestään selvää, mutta olen usein tehnyt sen virheen, että olen ottanut lennon lentokentältä, joka on melko kaukana asuinpaikastani, säästääkseni pari euroa. Neljän tunnin matka-ajan lisääminen siihen aikaan, joka kuluu Italiassa sijaitsevaan Sorrentoon pääsemiseen, on helvettiä pienimmille: lapset tuntevat ajan kaksinkertaisena ja ajattelevat olevansa turhauttavassa tilanteessa, kun he näkevät sinun stressaavan asioista, joita he eivät ymmärrä.

Suosittelen, että valitset ensisijaisesti lennon, joka lähtee kotikaupungistasi tai kotiasi lähinnä olevalta lentoasemalta. Ehdotan seuraavaa: ottakaa suora lento Napoli-Capodichinon lentokentälle, levätkää yö Napolissa ja jos mahdollista, ottakaa päivä Napoliin lasten kanssa; näin he voivat levätä ja tottua matkan rytmiin. Seuraavana päivänä matkustat Sorrentoon.

Jos Napoliin ei ole suoria lentoja, ota lento Rooman Leonardo da Vincin kansainväliselle lentoasemalle ja tee samoin: lepää ja käy Roomassa kahdessa päivässä, jotta olet seuraavana päivänä virkeä matkalla Napoliin ja sitten Sorrentoon.

Eikä tämä koske vain lentoa: kun olet Roomassa tai Napolissa ja haluat mennä Sorrentoon, yritä löytää Napolin parhaat turistibussit, jotka tekevät matkasta miellyttävämmän ja rauhallisemman lasten kanssa.

Varaukset etukäteen pitkien jonojen välttämiseksi

Varaukset verkossa| ©Marek Levak
Varaukset verkossa| ©Marek Levak

Sorrento on hyvin turistinen paikka. Olipa kesä tai talvi, Sorrentossa on aina turistijoukkoja. Tämä tarkoittaa vain sitä, että suunnittelusta tulee jälleen kerran mantra, jotta matkan aikana vallitsee vain perheen rauhallisuus. Mikään ei ole stressaavampaa kuin lapsen jonottaminen kohteessa, joka saattaa kyllästyttää ja turhauttaa sinua, koska menetät rantapäivän katsomaan muinaisia raunioita auringon paahtaessa päällesi.

Suosittelen, että teet tutkimusta, vertaat tarjouksia ja tarkistat sen paikan aikataulut, johon olet menossa. Varaa verkossa matkoja, jotka helpottavat tarpeitasi perheen päämiehenä. Jos esimerkiksi haluat suunnitella retken Pompeijiin lasten kanssa, suosittelen, että teet sen aikaisin aamulla, jotta vältät liikenteen ja pääset ensimmäisten joukossa nauttimaan raunioista.

Yleisin asia on se, että odottamattomia asioita tapahtuu aina. Riippumatta siitä, kuinka monta varausta ja varotoimia teet perheesi kanssa, retki voidaan peruuttaa tai sääolosuhteet voivat estää sinua nauttimasta retkestä. Voit myös valita toisen vaihtoehdon, jolla voit välttää päivän tuhlaamisen, kuten käydä historiallisessa keskustassa tai viettää iltapäivän Sorrenton puutarhoissa.

Sitä paitsi kyse ei ole vain pitkän jonon välttämisestä, vaan myös kävelyn sovittamisesta pienten lasten tahtiin. On kävelylenkkejä, jotka voivat käydä rasittaviksi, jos ne kestävät liian kauan. Jos suunnittelet esimerkiksi Amalfin rannikolle suuntautuvaa kiertoajelua Sorrentosta käsin, muista kysyä, millaisia aikatauluja heillä on ja voidaanko kiertoajankohtia mukauttaa, jotta lapset eivät kyllästy tai joudu epätoivoon matkan varrella.

3. Yksi nähtävyys kerrallaan, yksi paikka kerrallaan

Pompeji ja Vesuvius taustalla| ©Antonio Campoy
Pompeji ja Vesuvius taustalla| ©Antonio Campoy

Lasten energia on voimakasta, mutta lyhytaikaista, joten suosittelen, että otatte päivän kerrallaan aikaa nähdä kaikki Sorrenton tarjoamat nähtävyydet. Voit suunnitella jopa kolme vierailua, mutta niiden on oltava hyvin lähellä toisiaan ja lyhyitä ja miellyttäviä, jotta lapset eivät joudu epätoivoon. Sinulla on mahdollisuus vierailla Piazza Tassolla, Sorrenton katedraalissa ja viimeisellä kävelyretkellä Vallone dei Mulinissa.

Tiedän, että aikaa on aina vähän, mutta muistakaa, että lapset eivät kulje samaa tahtia kuin te. Heillä on hyperaktiivisen euforian huippuja, uneliaisuuden hetkiä ja pelkkää uupumusta, joten laadi heille sopiva aikataulu. Nauti, äläkä kiirehdi matkaa.

Parasta on vaihtaa päivät keskenään: käy lasten kanssa Pompeijissa jollakin Sorrentosta lähtevällä retkellä, rentoudu kävelemällä Sorrenton rannoilla tai hengaile hotellin uima-altaalla leikkimässä pienten lasten kanssa. Seuraavana päivänä voitte käydä Napolissa San Gennaron katakombeissa opettamassa heille historiaa, tai voitte myös tehdä veneretken Sorrenton rannikkoa pitkin, mistä lapset pitävät, varsinkin jos vesi roiskuu matkan varrella.

Varaa veneretki Sorrentossa

4. Hyödy alennetuista hinnoista ja alle 7-vuotiaiden lasten alennuksista

Caprilla| ©VV Nincic
Caprilla| ©VV Nincic

Sorrentossa on monia paikkoja, joissa on erikoishintoja alle 7-vuotiaille lapsille. Museoissa on jopa käytäntöjä, joiden mukaan alle kolmevuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi. Tämä auttaa sinua mukauttamaan matkan budjettia. Tällä tavoin voitte säästää rahaa sisällyttämällä matkaanne retken kauniille Caprin saarelle, ja lapset pääsevät tutustumaan tähän paratiisiin. Lisäksi voin ehdottaa, että kun menette Hellotickets-sivustolle varaamaan paikkoja, joihin haluatte mennä perheenne kanssa, teillä on mahdollisuus valita vaihtoehtojen joukosta lasten ikäryhmä. Kokonaishinnasta vähennetään automaattisesti se, mitä sinulla on lapsille. Mutta olkaa varovaisia: ottakaa vauvat kerta kaikkiaan mukaan sivulle, olipa se sitten ilmainen, sillä joskus vauvoja ei lasketa mukaan retkiin, ja se aiheuttaa sekaannusta retkipäivänä. Ollaan rehellisiä. Italia on paikka, jossa perhe voi nauttia, mutta et varmasti halua velkaantua loppuvuodeksi sen takia, että vietät vain rajoitetun ajan yhdessä paikassa. Vähennä riskejä näiden vinkkien avulla ja hyödynnä matkasi lasten kanssa maksamalla mahdollisimman vähän, kun matkustat lasten kanssa.

Matkailijan vinkki

Varaa museopäivät joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina, sillä silloin museoissa voi vierailla ilmaiseksi. Näin tehdään monissa museoissa eri puolilla Italiaa.

5. Ota reppuun mukaan eväitä

Tyttö reppu selässä| ©Vladislav Vasnetsov
Tyttö reppu selässä| ©Vladislav Vasnetsov

Reppuun kannattaa pakata jotain kevyttä, jota lapset voivat syödä tai napostella. Hyvä omena, pari persikkaa ja kuivatut hedelmät ovat aina hyvä energian ja ravinnon lähde. Parasta on se, että hedelmät ovat Italiassa erittäin makeita ja herkullisia. Katsotaanpa: on selvää, että Italia on yksi maailman gastronomisista pääkaupungeista, ja täällä ei koskaan puutu herkkuja, kun kuljeskelet pitkin italialaisia yleisiä teitä tai retkillä, mutta lapsille kaikki ei voi olla vain jäätelöä ja pizzaa niin paljon kuin he haluaisivat. Tähän minun on lisättävä, että he ovat myös kasvuvaiheessa, ja terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio on tärkeää heidän kehitykselleen. Lapset ovat äärimmäisen arvaamattomia. Joskus he ovat nälkäisiä outoihin aikoihin, koska rutiinit muuttuvat, tai he ovat yksinkertaisesti kyllästyneet uusiin ja eksoottisiin makuihin ja haluavat vain jotain tuttua. Joskus nälkä on tapa kertoa, että he ovat kyllästyneitä ja haluavat kiinnittää huomionsa johonkin muuhun, joten voit tuoda heille jotain itse tekemääsi, jotta he voivat nauttia kotitekoisten makujen tuttuudesta.

6. Lastenvaunut eivät ole paras liittolaisesi Sorrentossa

Sorrenton kadut| ©alessiorossitto
Sorrenton kadut| ©alessiorossitto

Suurin osa Sorrenton kaduilla kävelemisestä tapahtuu portaita pitkin, ja suurin osa kävelyteistä ei ole tasaisella, sileällä alustalla vaan mukulakivikaduilla. Jos tähän lisätään vanhassa kaupungissa ja rannikkoa pitkin kulkevien kävelytuntien määrä, lastenvaunut eivät ole kaikkein suositeltavin vaihtoehto. Paras vaihtoehto, jota voin tarjota teille, jos olette vaeltamassa pienten vauvojen kanssa, on valita kantokopat tai kantorintaliivit. Tulet arvostamaan tämän repun plastisuutta, sillä se mukautuu kaikkiin matkustusympäristöihin, ja lopetat huolehtimasta stressistä, joka aiheutuu kävelystä auton kanssa. Jos matkustat isompien lasten kanssa, heillä on hauskaa kävellä ympäriinsä, koska he saavat aivoihinsa uusia kokemuksia. Suosittelen, että vuorottelette taukoja joissakin paikoissa, jotta lapset voivat viihdyttää itseään taukojen aikana ja levätä. Ah! Toinen asia, jonka unohdin: vaikka lainsäädäntö vaatii lasten turvajärjestelmiä (Child Restraint Systems, CRS), älkää odottako saavanne autoa, jossa on turvaistuin, älkääkä pyytäkö taksia, jossa on turvaistuin: CRS-järjestelmiä ei ole usein tällä alueella, joten on parempi varautua varotoimiin ja ottaa turvaistuin mukaanne, jotta se on aina valmiina, jos aiotte vuokrata auton.

7. Suojaa ne auringolta, jos matkustat kesällä

Lapsi aurinkosuojan kanssa| ©sals_r
Lapsi aurinkosuojan kanssa| ©sals_r

Heinä- ja elokuu ovat parhaita kuukausia vierailla Italian Välimeren rannikolla, mutta kannattaa muistaa, että lämpötila alueella on tähän aikaan erittäin korkea ja voi olla lapsille sietämätön. Muista, että monet Sorrenton vierailuista tapahtuvat ulkona, ja auringossa oleskelu voi olla epämiellyttävää ja ärsyttävää lapsille, jotka eivät ole tottuneet tällaiseen altistumiseen. Juominen ennen retkeä tai kävelyä Sorrentossa ja sen ympäristössä ja sen aikana on erittäin tärkeää. Investoi laadukkaaseen aurinkovoiteeseen ennen matkaa, vaikka hinta olisikin tavallista korkeampi: aurinko on armoton Sorrentossa tähän aikaan vuodesta. Muista käyttää mukavia kenkiä ja mahdollisuuksien mukaan urheilukenkiä; vaikka lapset haluaisivatkin käyttää sandaaleitaan tai Crocs-kenkiä, on parasta pitää jalkasi hyvin suojattuina. Tämä ei koske vain lapsia vaan myös sinua. Kuumuus on ahdistava, ja sitäkin enemmän, jos et ole tottunut näin korkeisiin lämpötiloihin. Voit puolestaan ottaa tilaisuudesta kaiken irti ja yrittää vähentää kuumuutta ostamalla kauniita hattuja Amalfin rannikolta jostakin Corso Italian tyylikkäästä liikkeestä tai trendikkäältä Piazza Lauro -aukiolta. Jos olet valmis, voit varata retken tälle rannikolle, joka on hyvin lähellä Sorrentoa, jossa on myös hyvin kuuma. Kierroksen päätteeksi nautittava gelato tai virkistävä limoncello on tietysti paras lääke kuumuuteen.

Varaa retki Amalfin rannikolle

8. Varo alhaisia talvilämpötiloja

Joulu Sorrentossa| ©vincenzo di nuzzo
Joulu Sorrentossa| ©vincenzo di nuzzo

Jos taas matkustat talvella nauttimaan joulusta perheesi kanssa kauniissa joulu-Sorrentossa, sinun on suojattava lapset kylmältä ja jäiseltä tuulelta. Sorrento on yksi harvoista paikoista Euroopassa, joka tarjoaa niin paljon nähtävyyksiä ja matkavaihtoehtoja kaikkina vuodenaikoina. Mikään ei voita joulun viettämistä Napolissa ja Sorrenton kauniilla Piazza Tassolla. Vaikka vedenpitävien, talvipakkasiin suunniteltujen takkien ostaminen on vaativa kustannus, se on välttämätöntä, jotta lapset voivat nauttia kävelyretkistä kylmässä. Saappaat voivat toimia kaupungin pinnanmuodon ja kävelyaikojen mukaan. Viimeistele lasten asu hyvillä hatuilla, jotka suojaavat heidän korviaan, ja älä koskaan jätä väliin kunnon jäätelöannosta, jotta keho integroituu ulkolämpötilaan ja maidon rasva lämmittää kehon sisäpuolta. Jouluvalot yhdessä aukioiden valtavien puiden kanssa saavat pienimmät unohtamaan kylmyyden ja lämpenemään matkan hauskuudessa leikkien alueen muiden lasten kanssa.

9. Huomioitavaa majoittuessasi Sorrentossa lasten kanssa

Veneily Amalfin rannikolla, Sorrento| ©BrenD
Veneily Amalfin rannikolla, Sorrento| ©BrenD

Ihannetapauksessa majoituspaikassa olisi hyvä olla uima-allas ja pelihuone, jossa voit jakaa vapaa-aikasi lasten kanssa. Näin voitte viettää hotellissa lepopäivän ja ladata akkuja seuraavia matkoja varten, ja jos hotellissa on oma ranta, niin älkää ajatelko sitä liikaa, sitä parempi! Sorrentosta lähtee myös monia laivamatkoja, jotka vievät sinut muille rannikoille ja maanpäällisiin paratiiseihin. Sorrento on Napolin metropolialueesta edullisin kaupunki perheiden hotellimajoituksen suhteen. Se on yksi keskeisimmällä paikalla sijaitsevista kaupungeista ja lähellä kaikkia Amalfin ja Napolin rannikon nähtävyyksiä. Toisin sanoen se ei ole kaukana mistään, ja tämä tarkoittaa, että nähtävyysretket eivät väsytä pienimpiä. Lisäksi, jos viivyt Sorrentossa vain 3 päivää, voit hemmotella itseäsi ylimääräisellä majoituksella, sillä ne ovat alueen halvimpia. Varaa hotelli, jossa on aamiainen ja pysäköinti sisältyy hintaan, jos tarvitset sitä. Jos mahdollista, varaa myös sellainen hotelli, jossa on sisäinen ravintola, jos päivän nähtävyyksien katselu kestää liian kauan ja et pääse syömään kadulla olevien väkijoukkojen hälinässä. Ateria-aikojen häiritseminen tekee lapsista ärtyneitä ja saa heidät pois tasapainosta. Jos suunnittelet etukäteen, voit suunnata hotelliin ja ruokailla rauhassa ja säilyttää rutiinit ja ateria-ajat. Lasten kehitys kiittää siitä.

Matkavinkki

Kesällä on normaalia, että Sorrenton pienet rannat ovat melko täynnä turisteja. Suosittelen, että lisäätte ylimääräisen kustannuksen rauhallisuutenne vuoksi ja vuokraatte tuoleja ja sateenvarjoja joillakin kaupungin tarjoamilla yksityisillä rannoilla.

10. Suunnittele ateriat lasten kanssa Sorrentossa

gnocchi alla sorrentina| ©Giorgia
gnocchi alla sorrentina| ©Giorgia

Yksi asia, joka kannattaa aina pitää mielessä, on perustaa lapsille ravintola-asetelma ja ateria-ajat. Matkalla on helppo ajautua syömishäiriöön ja harhautua Sorrenton viehätysvoiman vietäväksi, mutta on ensisijaisen tärkeää keskittyä ruokailuajankohtaan ja -paikkoihin, muuten lapset ja heidän kasvunsa kärsivät eniten.

Jos suunnittelet aikataulusi hyvin, et jätä mitään sattuman varaan etkä joudu juoksentelemaan ympäri kaupunkia tai turistikohteita etsien vapaata pöytää lapsillesi, mikä saa heidät huimaamaan ja häiritsee heitä entisestään.

Voit syödä terveellisesti ja maukkaasti, jos teet minkä tahansa gastronomisen retken Napoliin ja Sorrentoon, joten suosittelen, että ilmoittaudut yhdelle niistä koko perheesi kanssa. Tule! Välimeri on tuoreuden ja hyvän ruoan synonyymi. Tarkista kierrosten varrella olevien ravintoloiden aukioloajat, ja sinulla on aina varasuunnitelma, jos ensimmäisessä vaihtoehdossa ei ole pöytiä vapaana.

11. Tutustu lasten kulttuuriohjelmaan

Circolandia| ©Charles
Circolandia| ©Charles

Huolimatta Sorrenton upeista retkistä ja nähtävyyksistä, suosittelen, että varaatte matkasuunnitelmassanne tilaa lapsille, jotta he voivat nauttia heille suunnitelluista aktiviteeteista. Kaupungin kulttuuritarjonnassa on aina jotain, josta on hyötyä pienimmille, ja kaikista vaihtoehdoista suosittelen italialaisia sirkuksia, kuten Circolandiaa, jotka ovat tunnettuja fantastisesta ohjelmistostaan ja lukuisista aktiviteeteista, joissa lapset voivat päästää mielikuvituksensa valloilleen. Teatteri- tai lukumessujen yhteydessä on aina nukketeatteri, jossa lapset voivat nauraa ja nauttia italialaisista perinteistä. Kaupungissa järjestetään myös erikoiskierroksia, joihin kuuluu lapsille suunnattuja pizzanvalmistuskursseja. Lapsesi tulee rakastamaan mitään muuta kuin oppia valmistamaan lempiruokaansa: pizzaa. Voit myös järjestää retken jäätelötehtaalle, jotta he voivat tutustua jäätelön valmistukseen. On vain sel vitettävä, mistä he voisivat pitää.

.

Mitkä ovat opastetun kierroksen edut lasten kanssa verrattuna omatoimiseen vierailuun Sorrentossa?

Sorrento katedraali| ©Mentnafunangann
Sorrento katedraali| ©Mentnafunangann

On olemassa väärä käsitys, että jos teet ja suunnittelet matkasi itsenäisesti, ilman opastettuja matkoja, et ole matkalla. Saatat olla melko järjestäytynyt ja pystyä suunnittelemaan lähes täydellisen matkan perheellesi, mutta henkilö, joka käyttää matkoja matkoihinsa, tarkoittaa myös, että hän on järjestäytynyt. Opastetut retket voivat helpottaa lasten kanssa tehtäviä retkiä ja ottaa paljon taakkaa hartioiltasi. Sorrentossa sinulla on mahdollisuus säästää aikaa ja rahaa. Oppaat tuntevat jo kaikki ammattialan niksit, he tietävät, miten kiertoajankohdat hallitaan ja kuinka kauan kiertoajelu kestää. Neljä tuntia kestävä kierros voidaan lyhentää yhteen tuntiin, ja sinulla on mahdollisuus tehdä muita aktiviteetteja lastesi kanssa. Lisäksi matkapaketti sisältää yleensä sisäänpääsymaksun nähtävyyksiin, jolloin säästät huomattavan määrän rahaa. Tärkeintä on, että oppaat tekevät matkasta ja tarinasta dynaamisemman ja hauskemman. Tämä on eduksi, kun matkustat lasten kanssa. Ne paitsi tiivistävät tietoja, myös ehdottavat erilaisia tapoja kertoa paikan tapahtumista. Näin koko perhe oppii samalla, kun sinä rentoudut ja olet yhteydessä Italiaan.

Mitkä ovat Sorrenton niemimaan kylät, joihin on ehdottomasti tutustuttava?

Vieraile Herculaneumissa| ©Pablo Cabezos
Vieraile Herculaneumissa| ©Pablo Cabezos

Sorrento sijaitsee Sorrenton niemimaan etelärannikolla. Se on kunta Napolin metropolialueella Campanian alueella. Kun menet sinne, huomaat, että se on yksi maailman kauneimmista alueista. Paikka on erittäin valokuvauksellinen, ja lapset rakastavat tietää , mitä elokuvia tällä alueella on kuvattu, ja sitten katsoa niitä kanssasi. Et voi jättää väliin mahdollisuutta, että lapsesi pääsevät näkemään Caprin saaren tai ihastumaan Positanon kauniisiin maisemiin. He voivat myös tutustua Rooman historiaan retkillä Pompeijiin ja Herculaneumiin tai kokea Amalfin rannikon turkoosit rannat sekä luonnon kunnioittamisen mahtavan Vesuviuksen rinteillä. Ja silti kaikki tämä kauneuden valtakunta on vain muutaman minuutin päässä suuresta ja historiallisesta Napolista. Pizzan pääkaupunki, klassikko lapsille, jotka eivät jää mistään paitsi, kun he oppivat lempiruokiensa alkuperästä. Napolilainen kiintymys antaa heille suuren lämpimän halauksen talvella ja virkistävän jäätelön kesällä.

Varaa retki Pompeijiin Sorrentosta käsin