2 päivää Roomassa

Jos aiot vierailla Roomassa kahdessa päivässä, tässä on luettelo tärkeimmistä asioista, jotta saat jokaisesta minuutista kaiken irti. Käytä mukavia kenkiä!

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

2 päivää Roomassa

Colosseum Roomassa | ©Unsplash

Oletko lähdössä viikonloppumatkalle Roomaan? Sitten sinun kannattaa lukea tämä: kahdessa päivässä Roomassa sinulla on juuri tarpeeksi aikaa nähdä Sikstuksen kappeli, ihailla Pietarinkirkon kupolista avautuvia näkymiä, tutustua Colosseumiin ja kuljeskella kaupungin keskustan majesteettisilla aukioilla.

Miten ohitat jonot, miten pääset nopeasti jokaiseen nähtävyyteen, missä syödä ja kuinka paljon aikaa käyttää kuhunkin käyntiin, kaikki tämä ja paljon muuta tässä täydellisessä matkasuunnitelmassa, jolla näet Rooman kahdessa päivässä.

1. päivä: Colosseum, Forum Romanum, Palatinuksen kukkula ja historiallinen keskusta

Suunnitelma on yksinkertainen: näe Roomaa niin paljon, että rakastut kaupunkiin ja haluat palata takaisin, mutta samalla sinulla on tunne, että olet nähnyt tärkeimmät nähtävyydet.

Colosseum

Colosseum| ©Joshua Earle
Colosseum| ©Joshua Earle

Jos et ole koskaan käynyt Roomassa, Colosseumissa käynti on yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä matkasi aikana. Se on yksi maailman seitsemästä ihmeestä ja yksi ikuisen kaupungin edustavimmista monumenteista.

Se on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, joten kaksipäiväisellä matkalla on tärkeää varata Colosseumin liput etukäteen, jotta vältät jonotuksen.

Varaa lippu Colosseumiin

Forum Romanum ja Palatine-kukkula

Via dei Fori Imperiali| ©Unsplash
Via dei Fori Imperiali| ©Unsplash

Forum Romanum on kaupungin historiallinen keskus, antiikin Rooman sydän.

Se on kokoelma yli kaksi vuosituhatta vanhoja antiikin markkinoiden, temppelien ja virallisten rakennusten raunioita, ja sieltä avautuu näkymä Pietarinkirkolle kaukana ja Colosseumille taustalla.

Jos sinulla on lippu Forum Romanumille, suuntaa Palatinuksen kukkulalle, joka on yksi Rooman seitsemästä kukkulasta. Parhaiten sinne pääsee yleensä Via di San Gregoriolta, jossa on vähemmän jonoja. Colosseumilta tullessasi joudut tekemään pienen kiertotien, mutta se on ajansäästön arvoinen.

Varaa Colosseumin, Forumin ja Palatinuksen kukkulan kiertoajelu

Lounaspysäkki: suositukset

Taverna dei Fori Imperiali| ©Taverna dei Fori Imperiali
Taverna dei Fori Imperiali| ©Taverna dei Fori Imperiali
  • Historiallisen keskustan alueella suosittelen Ristorante Fiammettaa osoitteessa Piazza Fiammetta, 10. Se on perinteinen italialainen trattoria, jossa voit syödä sekä tiloissa että terassilla ja jossa on erittäin maukkaita ruokia hintaan 20-25 €/henkilö.
  • Lähempänä Colosseumia suosittelen Taverna dei Fori Imperiali -ravintolaa, jossa tarjoillaan laadukasta kotiruokaa noin 20 €:lla per henkilö. Se sijaitsee osoitteessa Via della Madonna Dei Monti, 9.
  • Jos haluat tutustua muihin ruokailusuosituksiin, olen kirjoittanut artikkelin, joka auttaa sinua päättämään , mistä varaat pöydän Rooman matkasi aikana: 10 ruokapaikkaa Roomassa.

Kävele historiallisessa keskustassa

Piazza Spagna| ©Jorgen Hendriksen
Piazza Spagna| ©Jorgen Hendriksen

Lounaan ja tauon jälkeen, jolloin et todennäköisesti voi olla maistamatta kuuluisaa italialaista espressoa, päivä jatkuu kävelyllä Rooman keskustassa, jossa näet kaupungin kauneimmat paikat:

Nyt on myös hyvä hetki lähteä kiertoajelulle Rooman suihkulähteille ja aukioille, jossa näet tärkeimmät ja erikoisimmat niistä ja saat tilaisuuden tietää, miksi ne olivat niin tärkeitä.

Varaa suihkulähteiden ja aukioiden kierros

Maamerkit

Pantheon on matkan seuraava pysäkki, antiikin Rooman parhaiten säilynyt rakennus. Se rakennettiin roomalaisten jumalien kokonaisuudelle omistetuksi temppeliksi, ja 7. vuosisadalla siitä tuli Pyhän Marian ja marttyyrien basilika.

Sisällä kupolin yläosassa oleva oculus päästää valon sisään ja luo maagisen valon ja varjon tunnelman seinien mosaiikkeihin ja veistoksiin. Ja jos sinulla on aikaa, suosittelen osallistumaan opastetulle kierrokselle Pantheonissa tutustuaksesi siihen paremmin. Tämän vierailun jälkeen jatka:

  • Piazza Navonalle, joka on kaupungin elämän keskus. Se on värikäs aukio, joka on täynnä baareja, ravintoloita, kahviloita ja kolme kaunista suihkulähdettä, joiden äärellä voit rentoutua.
  • Campo de' Fiori, aukio, jolla on suuret markkinat, joilla on kaikenlaisia tavaroita ja kukkakojuja. Tunnelma on hieman erilainen kuin vuosisatoja sitten, sillä tällä aukiolla järjestettiin ennen julkisia teloituksia.
  • Nauti drinkki Trasteveressä.
  • En miettisi kahta kertaanapata pizzaa Pizzeria Ai Marmista osoitteessa Viale di Trastevere, 53-59.

Varaa vierailu Rooman Pantheoniin

2. päivä: Sikstuksen kappeli, Pietarinkirkko ja Castel Sant'Angelo (linnoitus)

Matkasi toinen päivä keskittyy enemmän Rooman pakollisiin rakennuksiin, Vatikaanin museoihin ja Pietarinkirkkoon, tutustumiseen ja sen jälkeen kävelyretkelle Castel Sant'Angeloon, josta voit palata kaupungin keskustaan.

Sikstuksen kappeli

Sikstuksen kappeli| ©Wikimedia
Sikstuksen kappeli| ©Wikimedia

Toinen päivä alkaa vierailulla Sikstuksen kappeliin. Tätä varten sinun on ostettava liput Sikstuksen kappeliin etukäteen.

Suosittelen menemään ensimmäiseen aukioloon, klo 9.00, jotta voit nauttia siitä kunnolla ilman turistimassoja, jotka tungeksivat Sikstuksen kappeliin loppupäivän aikana.

Kannattaa muistaa, että Vatikaanin museot ovat suljettu sunnuntaisin, paitsi joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina. Jos aiot olla Roomassa lauantaina ja sunnuntaina, sinun on käytävä Sikstuksen kappelissa lauantaina tai tehtävä jokin vaihtoehtoinen aktiviteetti. Tämä artikkeli voi antaa sinulle joitakin ideoita: 10 salaista kohdetta Roomassa.

Varaa liput Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin

Pietarinkirkko

Pietarinkirkko| ©Unsplash
Pietarinkirkko| ©Unsplash

Kun olet kävellyt mahtipontisen Pietarinaukion läpi, jatka seuraavalle pysäkille: Pietarinkirkkoon.

Sisäänpääsy on ilmainen, mutta jos haluat ohittaa jonon, sinun on varattava kierros Piet arinkirkkoon Vatikaanin virallisen oppaan kanssa. Kerron, miten voit varata liput täällä: St. Peter's Basilica Liput Roomassa: kaikki mitä sinun tulee tietää.

Sisälle päästyäsi suosittelen pysähtymään ihailemaan Michelangelon Pietaa, joka sijaitsee ensimmäisessä kappelissa oikealla heti sisään astuessasi, basilikan keskellä sijaitsevaa Baldacchinoa, jonka alla on kirkon pääalttari, sekä paavi Aleksanteri VII:n hautaa.

Varaa vierailu Pietarinkirkkoon ja kupoliin

Castel Sant'Angelo

Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto
Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto

Päivän kolmas vierailukohde on Castel Sant'Angelo, joka rakennettiin mausoleumiksi ja jolla on ollut useita käyttötarkoituksia historiansa aikana, muun muassa paavin linnoituksena sodan sattuessa.

Mielestäni ei kannata ostaa lippuja Castel Sant'Angelon sisätiloihin kahden päivän Rooman-matkalla, mutta voit kävellä ympäriinsä ja nauttia maisemista Tiber-joelle Ponte Sant'Angelolta.

Osta liput Castel Sant'Angeloon

Pysähdy lounaalle

Maistetaan hyvää pizzaa| ©Blake Wisz
Maistetaan hyvää pizzaa| ©Blake Wisz

Tähän mennessä vatsasi on jo kolissut ja etsit ruokapaikkaa. Il Sorpasso on hyvä valinta Vatikaanin lähistöllä, jossa sinulle tarjoillaan perinteistä roomalaista ruokaa modernilla twistillä ja siistillä esillepanolla.

Kohokohtiin kuuluvat leikkeleet, ensimmäiset pasta- ja liharuoat. Via Properzio, 31/33.

Sano hyvästit Roomalle Trasteveressä

Kävelyretki Trasteveressä| ©Shutterstock
Kävelyretki Trasteveressä| ©Shutterstock

Jos lentosi lähtee iltapäivällä, olet saavuttanut matkasi päätepisteen. Jos ei, sinulla on vielä koko iltapäivä aikaa nauttia ja levätä kaikesta nähtävyyksien katselusta.

Voit vielä kävellä Rooman keskustassa ja palata jäähyväisiksi ikuiselle kaupungille valokuvakierrokselle paikkaan, josta pidit eniten. Toinen vaihtoehto on varata opastettu kierros Trastevereen, jos et ehtinyt edellisenä päivänä.

Rooma on siinä mielessä hyvin utelias kaupunki, että riippumatta siitä, kuinka monta päivää olet siellä, aina jää jotain näkemättä. Kahdessa päivässä jää aika monta asiaa näkemättä, mutta kuten huomaat, näet tällä matkalla kaupungin kauneimmat ja tärkeimmät osat. Jos kaikki sujui hyvin, haluat tulla takaisin mahdollisimman pian!

Varaa opastettu kierros Trasteveressä