Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

2 päivää Roomassa

Jos aiot vierailla Roomassa kahdessa päivässä, tässä on luettelo tärkeimmistä asioista, jotta saat jokaisesta minuutista kaiken irti. Käytä mukavia kenkiä!

Alex Grande

Alex Grande

6 minuuttia luettu

2 päivää Roomassa

Colosseum Roomassa | ©Unsplash

Oletko lähdössä viikonloppumatkalle Roomaan? Sitten sinun kannattaa lukea tämä: kahdessa päivässä Roomassa sinulla on juuri tarpeeksi aikaa nähdä Sikstuksen kappeli, ihailla Pietarinkirkon kupolista avautuvia näkymiä, tutustua Colosseumiin ja kuljeskella kaupungin keskustan majesteettisilla aukioilla.

Miten ohitat jonot, miten pääset nopeasti jokaiseen nähtävyyteen, missä syödä ja kuinka paljon aikaa käyttää kuhunkin käyntiin, kaikki tämä ja paljon muuta tässä täydellisessä matkasuunnitelmassa, jolla näet Rooman kahdessa päivässä.

1. päivä: Colosseum, Forum Romanum, Palatinuksen kukkula ja historiallinen keskusta

Suunnitelma on yksinkertainen: näe Roomaa niin paljon, että rakastut kaupunkiin ja haluat palata takaisin, mutta samalla sinulla on tunne, että olet nähnyt tärkeimmät nähtävyydet.

Colosseum

Colosseum| ©Joshua Earle
Colosseum| ©Joshua Earle

Jos et ole koskaan käynyt Roomassa, Colosseumissa käynti on yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä matkasi aikana. Se on järkevää, sillä se on yksi maailman seitsemästä ihmeestä ja yksi ikuisen kaupungin edustavimmista monumenteista, joka on säilynyt yllättävän hyvin antiikin ajoista lähtien.

Se on yksi kaupungin vilkkaimmista nähtävyyksistä, joten kaksipäiväisellä matkalla pidän olennaisen tärkeänä, että varaat liput Colosseumiin etukäteen, jotta voit ohittaa jonottamisen. Toinen vaihtoehto on osallistua opastetulle kierrokselle Colosseumiin, joka kestää yleensä noin 2,5 tuntia, ja sen lisäksi, että pääset sisään rakennukseen odottamatta, saat kaiken historiallisen kontekstin, jotta voit arvostaa vierailua paljon enemmän.

Riippumatta siitä, milloin menet Colosseumiin, siellä on paljon kävijöitä. Suosittelen, että menet heti aamulla, mahdollisimman aikaisin, jolloin voit myös ottaa kaiken irti päivästä. Aukioloajat ovat aamulla klo 8.30:stä illalla klo 19.00:een joka päivä paitsi 25. joulukuuta ja 1. tammikuuta.

Colosseum sijaitsee Piazza del Colosseolla, lähellä Colosseon metroasemaa B-linjalla. Postauksessa How to get to the Colosseum in Rome (Miten pääset Colosseumille Roomassa ) kerrotaan kaikista vaihtoehdoista, joilla monumentille pääsee.

Varaa vierailu Colosseumille, Forumille ja Monte Palatinolle

Forum Romanum ja Palatine-kukkula

Via dei Fori Imperiali| ©Unsplash
Via dei Fori Imperiali| ©Unsplash

Forum Romanum on kaupungin historiallinen keskus, antiikin Rooman sydän. Se on yli kaksi vuosituhatta vanhojen antiikin markkinoiden, temppelien ja virallisten rakennusten rauniokompleksi, josta avautuu näkymä Pietarinkirkkoon kaukana ja Colosseumiin taustalla.

Vieraillaksesi Forum Romanumilla sinun on mentävä Palatinuksen kukkulalle, joka on yksi Rooman seitsemästä kukkulasta. Parhaiten sinne pääsee yleensä Via di San Gregoriolta, jonne on vähemmän jonoja. Colosseumilta tultaessa joudut tekemään pienen kiertotien, mutta se on ajansäästön arvoista. Sisällä voit kierrellä ja ihailla raunioita, ja parasta on mennä ovesta ulos kohti Colosseumia ja palata sinne pysähtymään lounaalle.

Varaa vierailu Colosseumiin, Forumiin ja Palatinuksen kukkulalle

Lounaspysäkki: suositukset

Taverna dei Fori Imperiali| ©Taverna dei Fori Imperiali
Taverna dei Fori Imperiali| ©Taverna dei Fori Imperiali

Historiallisen keskustan alueella suosittelen Ristorante Fiammettaa osoitteessa Piazza Fiammetta, 10. Se on perinteinen italialainen trattoria, jossa voit syödä sekä tiloissa että terassilla, erittäin maukkaita ruokia ja kohtuulliseen hintaan, joka on 20-25 €/henkilö.

Lähempänä Colosseumia suosittelen Taverna dei Fori Imperialia, joka on vaatimaton perheyritys, jossa tarjoillaan laadukasta kotiruokaa noin 20 €:n hintaan henkilöltä. Se sijaitsee osoitteessa Via della Madonna Dei Monti, 9.

Jos haluat tutustua muihin ruokailusuosituksiin, olen kirjoittanut artikkelin, joka auttaa sinua päättämään , mistä varata pöytä Rooman matkasi aikana: 10 ruokapaikkaa Roomassa.

Kävele historiallisessa keskustassa

Piazza Spagna| ©Jorgen Hendriksen
Piazza Spagna| ©Jorgen Hendriksen

Lounaan jälkeen ja tauon jälkeen, jolloin et luultavasti pysty vastustamaan kuuluisan italialaisen espresson maistelua, päivä jatkuu kävelyllä Rooman keskustassa, jossa näet kaupungin kauneimmat paikat.

Aloita Piazza di Spagnalta: sinne pääset Colosseon metroasemalla B-linjalla ja nouset junaan kohti Bufalottaa tai Casal Monasteroa, molemmat sopivat sinulle. Jää pois Terminissä, mene linjalle A ja ota juna kohti Batistiniä. Kolmessa pysäkissä olet Spagnassa, metroasemalla Espanjalaisportaiden yläpäässä.

Nauti näköalasta ja kävele portaita alas kiertämään aukiota, jossa näet kauniin Fontana della Barcaccian, ja sieltä voit suunnata Trevin suihkulähteelle.

Kävele Via di Propagandaa pitkin Via di Sant'Andrea delle Fratte -väylälle, jatka Via del Tritonen yli ja jatka Via della Stamperiaa pitkin kuuluisan suihkulähteen luo. Kävelymatka kestää korkeintaan 10 minuuttia.

Varaa suihkulähteiden ja aukioiden kierros

Tunnusomaisimmat paikat

Trevin suihkulähde on minun ja monien muiden matkailijoiden mielestä maailman kaunein suihkulähde. Sillä on erityinen symboliikka, joka edustaa meren kesyttämistä ja veden hyödyllisiä ominaisuuksia, sekä historiallinen merkitys, joka antaa sille ainutlaatuisen majesteettisuuden, ja Rooma on täynnä kauniita suihkulähteitä. Suosittelen sinua lukemaan tämän artikkelin: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Fontana di Trevistä

Pantheon on seuraava pysäkki matkareitillä, antiikin Rooman parhaiten säilynyt rakennus. Se rakennettiin roomalaisille jumalille omistetuksi temppeliksi, ja 7. vuosisadalla siitä tuli Pyhän Marian ja marttyyrien basilika. Sisällä kupolin yläosassa oleva oculus päästää valon sisään ja luo maagisen valon ja varjon tunnelman seinien mosaiikeille ja veistoksille.

Tämän vierailun jälkeen voit jatkaa Piazza Navonalle, kaupungin elämän keskukseen. Tämä värikäs aukio on täynnä baareja, ravintoloita, kahviloita ja kolme kaunista suihkulähdettä, joiden äärellä voit rentoutua.

Täältä voit jatkaa Campo de' Fiorille, aukiolle, jossa on suuret markkinat, joilla on kaikenlaisia tavaroita ja kukkakojuja. Tunnelma on hieman erilainen kuin vuosisatoja sitten, sillä tällä aukiolla järjestettiin ennen julkisia teloituksia.

Tässä vaiheessa on jo hämärä ja ihanteellinen hetki, jos sinulla on vielä energiaa jäljellä, käydä juomassa jotain Trasteveressä ja päättää päivä. Ylitä Tiber-joki, jonka vesien välistä näet Isola Tiberinan, ja kävele tai valitse paikka, jossa voit syödä ulkona (minä en miettisi kahdesti ja ottaisin pizzan Pizzeria Ai Marmista, osoitteessa Viale di Trastevere, 53-59).

Varaa suihkulähteiden ja aukioiden kierros

2. päivä: Sikstuksen kappeli, Pietarinkirkko ja Castel Sant'Angelo (linnoitus)

Matkasi toinen päivä keskittyy enemmän Rooman pakollisiin rakennuksiin, Vatikaanin museoihin ja Pietarinkirkkoon, tutustumiseen ja sen jälkeen kävelyretkelle Castel Sant'Angeloon, josta voit palata kaupungin keskustaan.

Sikstuksen kappeli

Sikstuksen kappeli| ©Wikimedia
Sikstuksen kappeli| ©Wikimedia

Toinen päivä alkaa vierailulla Sikstuksen kappeliin. Tätä varten sinun on ostettava liput Sikstuksen kappeliin etukäteen ja jopa otettava Early Bird -kierros Vatikaanin museoihin (Michelangelon maalaaman kuuluisan kappelin paikkaan).

Vaikka jos teet tämän vierailun ensimmäiseen aukioloon klo 9.00, voit nauttia siitä kunnolla ilman turistimassoja, jotka tungeksivat Sikstuksen kappelissa koko loppupäivän.

Yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä, on se, että Vatikaanin museot ovat suljettu sunnuntaisin, paitsi joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina. Jos aiot olla Roomassa lauantaina ja sunnuntaina, sinun on käytävä Sikstuksen kappelissa lauantaina tai tehtävä jokin vaihtoehtoinen aktiviteetti. Tämä artikkeli voi antaa sinulle joitakin ideoita: 10 salaista kohdetta Roomassa.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin

Pietarinkirkko

Pietarinkirkko| ©Unsplash
Pietarinkirkko| ©Unsplash

Kävele sen jälkeen mahtipontisen Pietarinaukion läpi ja jatka seuraavaan pysäkkiin: Pietarinkirkkoon.

Sisäänpääsy on ilmainen, mutta jos haluat ohittaa jonon, sinun on varattava kierros Vatikaanin virallisen oppaan kanssa. Neuvon sinua varaamaan lipun, jolla pääset kupoliin, josta avautuvat upeat näkymät Roomaan, sillä tällä matkalla et pääse tutustumaan siihen täysin. Kerron, miten voit varata liput täällä: St. Peter's Basilica Liput Roomassa: kaikki mitä sinun tulee tietää.

Sinulla on aikaa vierailla Pietarinkirkossa kaikessa rauhassa, joten suosittelen pysähtymään ihailemaan Michelangelon Pietaa, joka sijaitsee ensimmäisessä kappelissa oikealla heti sisään astuessasi. Käytä myös tilaisuutta hyväksesi ja ihaile basilikan keskellä sijaitsevaa Baldacchinoa, jonka alla sijaitsee tämän temppelin korkea alttari, ja käy samalla paavi Aleksanteri VII:n haudalla ja sen vaikuttavalla veistoskokonaisuudella.

Varaa vierailu Pietarinkirkkoon ja kupoliin

Castel Sant'Angelo

Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto
Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto

Päivän kolmas vierailukohde on Castel Sant'Angelo, joka rakennettiin mausoleumiksi ja jolla on ollut useita käyttötarkoituksia historiansa aikana, muun muassa paavin linnoituksena sodan sattuessa.

Mielestäni linnan sisäpuolella ei kannata käydä kahden päivän Rooman-matkalla, mutta voit kävellä siellä ympäriinsä ja nauttia maisemista Tiber-joelle Ponte Sant'Angelolta.

Osta liput Castel Sant'Angeloon

Pysähdy lounaalle

Maistetaan hyvää pizzaa| ©Blake Wisz
Maistetaan hyvää pizzaa| ©Blake Wisz

Tähän mennessä vatsasi on jo kolissut ja etsit ruokapaikkaa. Il Sorpasso on hyvä valinta Vatikaanin lähellä, jossa sinulle tarjoillaan perinteistä roomalaista ruokaa modernilla twistillä ja siistillä esillepanolla. Kohokohtiin kuuluvat leikkeleet, ensimmäiset pasta- ja liharuoat. Via Properzio, 31/33.

Sano hyvästit Roomalle Trasteveressä

Kävelyretki Trasteveressä| ©Shutterstock
Kävelyretki Trasteveressä| ©Shutterstock

Jos lentosi lähtee iltapäivällä, olet saavuttanut matkasi päätepisteen. Jos ei, sinulla on vielä koko iltapäivä aikaa nauttia ja levätä kaikesta nähtävyyksien katselusta. Voit vielä kävellä Rooman keskustassa ja palata jäähyväisiksi ikuiselle kaupungille valokuvakierrokselle paikkaan, josta pidit eniten. Toinen vaihtoehto on tutustua Trastevereen, jos et ehtinyt edellisenä päivänä.

Rooma on siinä mielessä hyvin utelias kaupunki, että riippumatta siitä, kuinka monta päivää olet siellä, aina jää jotakin näkemättä. Toki kahdessa päivässä jää aika monta asiaa näkemättä, mutta kuten huomaat, näet tällä matkalla kaupungin kauneimmat ja tärkeimmät osat. Jos kaikki sujui hyvin, haluat tulla takaisin mahdollisimman pian!

Varaa opastettu kierros Trasteveressä