Venetsian lentokenttäkuljetukset

Jos saavut Venetsiaan lentokoneella, sinulla on useita vaihtoehtoja päästä kaupungin keskustaan (meriteitse tai maanteitse): tässä ovat vaihtoehdot ja niiden hinta.

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

Venetsian lentokenttäkuljetukset

Lentokone laskeutuu Venetsian lentokentälle | ©Colin Brown Photography

Jos matkustat kauniiseen Venetsiaan, saavut todennäköisesti sen päälentokentälle, Marco Poloon. Se sijaitsee vain 8 kilometrin päässä kaupungista, ja voit ottaa bussin tai vesitaksin hotellillesi tai hankkia yhden lipun hintaisen kuljetuskortin, jolla voit liikkua vapaasti kaupungissa.

Miten pääset Venetsian lentokentältä hotelliisi

Marco Polon lentoaseman laguunista nousevat kiitoradat| ©Hindol Bhattacharya
Marco Polon lentoaseman laguunista nousevat kiitoradat| ©Hindol Bhattacharya

Kuljetukset lentokentältä kaupungin keskustaan ovat usein monien matkailijoiden huolenaihe. Kun Venetsian lentokentältä pääsee kaupungin keskustaan monin eri tavoin, sinulla ei ole ongelmia, ja voit varata kuljetuksen etukäteen. Tässä ovat parhaat kuljetukset:

Venetsian lentokentän ja Venetsian keskustan välinen vesitaksi

Vesitaksi Venetsian kanavia pitkin| ©marysalome
Vesitaksi Venetsian kanavia pitkin| ©marysalome

Koska matkustat**"kanavien kaupunkiin**" par excellence, saatat haluta tai jopa haluta matkustaa lentokentältä Venetsiaan ja takaisin vesiteitse ja nousta johonkin Venetsian lentokentän vesitaksiin, jolla pääset nopeimmin Venetsian lentokentältä kaupungin keskustaan. Pääset määränpäähäsi 20-45 minuuttia myöhemmin, riippuen siitä, kuinka monta pysähdystä taksin on tehtävä, sillä se jättää kaikki matkustajat kyydistä heidän majoitustaan lähimpänä oleville laitureille.

Suosittelen, että varaatte lippunne etukäteen kaikkien liikennevälineiden, mutta erityisesti tämän liikennevälineen osalta. Vesitaksit ovat erittäin suosittu liikenneväline Venetsiassa ja erittäin suosittuja turistien keskuudessa, ja niihin mahtuu 10 henkilöä venettä kohti, keskikokoinen matkalaukku matkustajaa kohti ja vähintään kaksi henkilöä venettä kohti. Voit ottaa vesitaksin sinne tai takaisin:

.

Miten tämä palvelu toimii

Jos haluat päästä lentokentältä kaupunkiin vesitaksilla, sinun on saavuttava lentokentän laiturille, joka sijaitsee 500 metrin päässä saapumisalueelta. Laskeuduttuasi ja enintään tunnin kuluessa laivasta poistumisesta sinun on kuitenkin mentävä Albatravel 69 -yhtiön tiskille. Siellä henkilökunta antaa sinulle kaikki ohjeet siitä, miten pääset laivalaiturille, ja ehdottaa sinulle lähintä pysäkkiä, jossa voit poistua laivasta ja päästä majapaikkaasi.

Paluuvetotaksipalvelu hotelliltasi lentokentälle

Voit myös käyttää tätä vesitaksipalvelua kulkeaksesi Venetsian keskustasta lentokentälle lentoa varten. Tässä tapauksessa sinun on ilmoitettava majoituspaikkasi osoite ja nimi, jotta kuljettaja tapaa sinut hotellisi lähellä olevalla pysäkillä. Jos haluat tietää, miten pääset pysäkille, yhtiö faksaa kartan hotellille, jossa majoitut, sekä tarkan lähtöajan, joka sinun on vahvistettava yhtiöltä 24-48 tuntia ennen lähtöä lentokentälle.

Varaa kuljetus lentokentältä Venetsian keskustaan

Bussikuljetus Venetsian lentokentän ja Venetsian keskustan välillä

Pääset Venetsiaan Calatravan sillan ylittävältä bussipysäkiltä.| ©Gord Webster
Pääset Venetsiaan Calatravan sillan ylittävältä bussipysäkiltä.| ©Gord Webster

Tällä bussikuljetuksella pääset lentokentältä Venetsian kaupunkiin vain reilussa 1 tunnissa. Se on kaikista vähiten nopea palvelu, mutta jos sinulla ei ole erityistarpeita tai sinulla ei ole kiire, suosittelen sitä, koska se on kaikista halvin. Tämä kuljetus tapahtuu ilmastoidussa jaetussa bussissa, joka kuljettaa matkatavarasi (niiden pituuden, leveyden ja korkeuden summa saa olla enintään 150 cm).

Käytettävissä olevat bussilinjat

 • Aerobus linja 5 Venezia Piazzale Roma
 • Bussi linja 15 Mestren rautatieasemalle
 • Bussi linja 45 Favaro Veneto -asemalle

Miten tämä palvelu toimii

Tämän palvelun liput ovat voimassa myös kaikissa Actv:n vesiliikenteen linjoissa (lukuun ottamatta linjoja 16, 19 ja 21 sekä Alilaguna- ja Casinò-linjoja) 75 minuutin ajan ensimmäisestä aktivoinnista, joka tapahtuu bussissa.

Huomaa, että ostettua lippua ei voi palauttaa ja että alle 6-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi. Nämä ajoneuvot on mukautettu avustavia eläimiä, lastenvaunuja ja pyörätuolin käyttäjiä varten, mutta viimeksi mainittujen on maksettava 1,50 euron lisämaksu.

Varaa bussikuljetus Venetsiasta lentokentälle

Paras tapa liikkua Venetsiassa: Transport Card

Vaporetto Venetsiassa| ©ulli_essen
Vaporetto Venetsiassa| ©ulli_essen

Loistava tapa tutustua Venetsiaan on Venice Transport Card. Tällä yhdellä lipulla voit käyttää sekä vaporettoa että julkisia busseja. Varausta tehdessäsi voit kuitenkin ottaa mukaan myös lentokenttäbussin. Kätevämpää se ei voisi olla.

Kortti on voimassa Venetsian matkasi ajan, ja voit varata 24, 48 tai 72 tunnin lipun, tai voit myös hankkia kortin, jonka voimassaolo päättyy 7 päivää sen aktivoinnin jälkeen.

Venetsian vaporetton rajoittamattomalla käytöllä voit matkustaa mukavasti kanaaleja pitkin, ja kun liikut kaupungin nurkasta toiseen, voit nähdä kaupungin tunnusomaisimmat monumentit.

Varaa Venetsian kuljetuskortti

Yksityinen kuljetus lentokentän ja Venetsian sataman välillä

Venetsian lauttasatama| ©Jean-Pierre Dalbéra
Venetsian lauttasatama| ©Jean-Pierre Dalbéra

On hyvin todennäköistä, että matkustat Venetsiaan noustaksesi jollekin monista Välimeren ja Adrianmeren risteilyistä, jotka lähtevät Venetsian satamasta, joka on yksi maailman tärkeimmistä satamista. Kätevin ja nopein tapa päästä suoraan satamaterminaaliin Venetsiaan saapuessasi on tämä yksityinen minibussikuljetus lentokentän ja sataman välillä. Pääset Venetsian meriterminaaliin, joka sijaitsee Tronchetton saaren ja San Basilion alueen välissä, noin puolessa tunnissa.

Miten tämä palvelu toimii

Saapuessasi yksityinen kuljettaja odottaa sinua saapumisalueella kyltti, jossa on nimesi. Huomioithan, että kuljettaja odottaa sinua enintään 1 tunti koneesi laskeutumisen jälkeen ottaen huomioon mahdolliset häiriöt tai viivästykset lennollasi. Ajoneuvo jättää sinut satamaterminaaliin, josta laivasi lähtee, ja se sallii enintään 20 kilon matkatavarat matkustajaa kohti (ylimääräisiä matkatavaroita ei hyväksytä).

Yksityinen kuljetus lentokentän ja sataman välillä

Paluumatkaa varten, kun poistut risteilyltäsi ja haluat mennä lentokentälle ehtiäksesi lennollesi, tämä yksityinen kuljetuspalvelu Venetsian satamasta Venetsian lentokentälle toimii samalla tavalla, sillä kuljettaja odottaa sinua terminaalissa laivaterminaalin ulkopuolella kyltin kanssa, jossa on henkilöllisyystodistuksesi.

Joitakin mielenkiintoisia aktiviteetteja Venetsiassa

Tyypilliset Muranon talot| ©kevin charit
Tyypilliset Muranon talot| ©kevin charit

Tiedätkö jo, mitä aiot tehdä siellä ollessasi? Venetsia on upea kaupunki, jossa et kyllästy kävelemään, mutta et voi jättää väliin joitakin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Dogen palatsia. Tässä on käytännön opas siitä, miten voit vierailla yhdessä kaupungin tunnusomaisimmista paikoista: Dogen PalatsiLiput Venetsiassa: parhaat vaihtoehdot, nopeampi sisäänpääsy, opastetut kierrokset ja muuta.

Ja jos haluat lähteä hieman keskustan ulkopuolelle käymään myyttisillä Buranon ja Muranon saarilla, älä huoli, sillä on olemassa erilaisia järjestettyjä retkiä, jotka vievät sinut sinne ja takaisin samana päivänä, joten voit jatkaa matkaasi huoletta. Tässä on aihetta käsittelevä artikkelini: Muranon ja Buranon päiväretket Venetsiasta.

UKK

 • Kuinka kaukana Marco Polon lentoasema on Venetsiasta?

  Marco Polon lentoasema sijaitsee vain 14 km (8,6 mailia) Venetsiasta pohjoiseen, ja se on lyhyen 25 minuutin ajomatkan päässä Venetsiasta.

 • Onko Marco Polon lentokentältä todella laivoja Venetsiaan?

  Saatavilla on joitakin ylellisiä kuljetuksia, joissa voit matkustaa Venetsiaan veneellä (vesitaksilla). Vaikka kokemuksen otsikossa ei mainita, yksityiset kuljetukset Venetsiaan tapahtuvat yleensä vesitaksilla, ja ne ovat varsin näyttävä tapa saapua kaupunkiin.

 • Kuinka aikaisin minun pitäisi saapua Marco Polon lentokentälle ennen lentoa?

  Nykyaikaisempiin lentoasemiin verrattuna Marco Polon lentoasema on melko vaatimaton, ja jonot ja odotusajat heijastavat tätä tosiasiaa. Tästä syystä sinun kannattaa saapua paikalle vähintään 2,5 tuntia ennen lentoa ja 3 tuntia ennen lentoa, jos kyseessä on viikonloppu, sesonkiaika tai Atlantin ylittävä lento.