Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pekingin Eläintarhan Liput: kuinka ostaa, hinnat ja alennukset

Pekingin eläintarha on yksi maailman suurimmista eläintarhoista ja yksi Kiinan pääkaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä nauttiaksesi vierailustasi tässä perinteisessä eläinpuistossa.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

7 minuuttia luettu

Pekingin Eläintarhan Liput: kuinka ostaa, hinnat ja alennukset

Tutustuminen eläintarhaan | ©Amanda

Jos suunnittelet matkaa Kiinan pääkaupunkiin ja haluat nauttia vaihtoehtoisesta suunnitelmasta, vanhan kaupunginosan ja olympiakylän kiertokäyntien ulkopuolella, joka merkitsee modernimpien nähtävyyksien rajaa, et voi jättää väliin Pekingin eläintarhaa, luonnonsuojelualuetta, jossa on yli 15 000 eläintä 450 eri lajista.

Tässä eläintarhassa, joka on tunnettu erityisesti kiinalaisten eläinten kokoelmastaan, voit tutustua jättiläispandoihin, lumileopardeihin, bengalin tiikereihin, kirahveihin, aasialaisiin norsuihin, jääkarhuihin, hylkeisiin sekä lukuisiin lintu-, matelija- ja kalalajeihin, mikä tekee siitä yhden Pekingin parhaista nähtävyyksistä.

Kuinka paljon liput Pekingin eläintarhaan maksavat?

Rahaa euroina| ©Ibrahim Boran
Rahaa euroina| ©Ibrahim Boran

Liput Pekingin eläintarhaan alkavat noin 6 eurosta aikuisilta ja 3 eurosta 5-12-vuotiailta lapsilta, mutta hinnat vaihtelevat kesäkaudella ja juhlapyhinä, kuten kiinalaisena uutena vuotena, jota vietetään Pekingissä maaliskuussa, ja kansallispäivänä, jota vietetään joka 1. lokakuuta.

Koska se on edullinen, se on yksi parhaista asioista, joita voi tehdä Kiinan pääkaupungissa perheenä tai jos aikoo vierailla kaupungissa lasten kanssa. Lisäksi eläintarha kuuluu yleensä Pekingin parhaiden kiertoajelujen joukkoon.

Alle 5-vuotiaat lapset pääsevät sinne ilmaiseksi, mutta heidän mukanaan on oltava vastuullinen aikuinen. Liput eivät kauden mukaan välttämättä sisällä pääsyä kaikkiin museon nähtävyyksiin.

Tiedot kiinnostavista kohteista

 • Hinta: Pääsymaksu on noin 6 euroa aikuisilta ja 3 euroa lapsilta.
 • Sijainti: 137 Xizhimen Outer St, Xicheng Qu, Peking.
 • Aukioloajat: Talvella päivittäin klo 8.30-17.00 ja kesällä klo 8-18.00.

Minkälaisia lippuja on saatavilla? Onko Pekingin eläintarhaan saatavana lippuja, joilla voi ohittaa jonon?

Eläintarhan sisäänkäynti| ©leo818lion
Eläintarhan sisäänkäynti| ©leo818lion

Yleiset pääsyliput maksavat noin 6 ¤ aikuisilta ja 3 ¤ 5-12-vuotiailta lapsilta. Alle 5-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi, kun mukana on vastuullinen aikuinen. Nämä liput sisältävät pääsyn kaikkiin nähtävyyksiin joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Tiettyinä päivinä, kuten kiinalaisena uutena vuotena tai kansallispäivänä, jotkut Pekingin eläintarhan nähtävyydet, kuten safari tai matelija- ja lintuteemapuistot, voivat olla rajoitettuja tai vaatia lisämaksun, joka on yleensä noin 1 euro.

Voit saada liput jonon ohittamiseen, jos teet kokopäiväkierroksen tai jos yhdistät eläintarhakierroksen vierailuun muissa kaupungin kohteissa, kuten Tiananmenin aukiolla tai Kielletyssä kaupungissa. Myös jos päätät käyttää Pekingin hop-on-hop-off -kiertoajelubussia, jossa on usein etusijaiset liput.

.

Sisältyvätkö Pekingin eläintarhan liput mihin tahansa Pekingin kiertoajelupassiin?

Patsas eläintarhassa| ©Matthew Howard
Patsas eläintarhassa| ©Matthew Howard

Peking ei tarjoa turistipasseja tai -kortteja, joten eläintarha ei sisälly mihinkään kaupungissa vierailevien turistien sopimuksiin. Kiinan pääkaupungissa on kuitenkin hyvin tavallista, että matkapalveluntarjoajat tarjoavat useita retkiä yhdessä, jolloin säästät sekä rahaa että aikaa, sillä voit yleensä luottaa myös kuljetuksiin.

Yleensä tämä nähtävyyksien yhdistelmä sisältää aktiviteetteja, kuten vierailun Pekingin parhaisiin temppeleihin, kierroksen Kiellettyyn kaupunkiin, kävelyn Tiananmenin aukiolla ja osallistumisen kungfu-esitykseen, joka on tyypillinen esitys Kiinan pääkaupungissa ja joka yleensä hämmästyttää vierailijat.

Näiden retkien valitseminen voi olla ihanteellinen vaihtoehto erityisesti Pekingin eläintarhassa vierailuun, joka on hieman kaukana kaupungin vanhassa osassa sijaitsevista tärkeimmistä nähtävyyksistä.

.

Onko olemassa lippuja, joihin sisältyy opastettu kierros Pekingin eläintarhassa, ja onko se sen arvoista?

Eläintarha Eläin| ©Michael McDonough
Eläintarha Eläin| ©Michael McDonough

Ei ole olemassa lippuja, joihin sisältyy opastettu kierros Pekingin eläintarhassa, mutta sinun ei todellakaan tarvitse kiertää paikkaa asiantuntevan paikallisen oppaan avustuksella, sillä se on hyvin viitoitettu ja tietoa on saatavilla useilla kielillä.

Eläintarhan parasta löydettävää ovat 15 000 eläintä 450 eri lajista, jotka ovat esillä luonnollisissa elinympäristöissä, teemapuistoissa ja interaktiivisissa aktiviteeteissa, kuten Pekingin safarilla. Näissä tapauksissa sinulla on mahdollisuus saada apua, jotta voit nauttia vierailustasi.

Kun kiertelet eläintarhassa omin päin, voit lisäksi nauttia eläintarhan puutarhasta, joka on hyvin suuri ja kukkiva, varsinkin jos aiot vierailla Pekingissä kesällä tai keväällä.

Onko Pekingin eläintarhaan tarjolla alennettuja lippuja?

Eläintarhaan tutustuminen| ©Jesús Corrius
Eläintarhaan tutustuminen| ©Jesús Corrius

Voit löytää alennettuja lippuja 5-12-vuotiaille lapsille ja joskus myös yli 65-vuotiaille, vaikka jälkimmäistä ei ole eroteltu tai tehty selväksi museon virallisilla verkkosivuilla.

Kannattaa muistaa, että eläintarha voi muuttaa hintojaan turistien määrän mukaan, mikä on melko yleistä Kiinassa, ja että sisäänpääsyä voi myös rajoittaa jonkin verran yleisinä juhlapäivinä, erityisesti kiinalaisen uudenvuoden aikaan.

Koska Pekingissä ei ole turistipassia tai -korttia, et voi käyttää tätä etua, jonka avulla muissa kaupungeissa voit säästää rahaa ja myös aikaa, sillä lähes kaikissa tapauksissa sinulle tarjotaan lippuja ilman jonoja. Joka tapauksessa lippujen hinnat, jotka alkavat noin 6 eurosta, ovat yleensä edullisia.

Onko lapsille tarjolla erityisiä lippuja?

Ihmiset ja lapset eläintarhassa| ©Jesús Corrius
Ihmiset ja lapset eläintarhassa| ©Jesús Corrius

Pekingin eläintarha tarjoaa alennettuja lippuja 5-12-vuotiaille lapsille, jotka maksavat sisäänpääsymaksun aluksi noin 3 euroa, kun aikuisten pääsymaksu on 6 euroa, kun taas alle 5-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

Kaikissa tapauksissa alaikäisten lasten on oltava vastuullisen aikuisen seurassa, ja heidän on esitettävä sisäänkäynnillä asiakirjansa ikänsä todentamiseksi.

Huomaa, että Kiinassa nähtävyyksien ikävalvontamääräykset ovat hyvin yleisiä, joten suosittelen, että pidät aina mukanasi kaikkien kävijöiden henkilötodistukset, jotta vältät viivytykset, varsinkin jos suunnittelet lyhytaikaista oleskelua kaupungissa. Jos näin on, tässä on lista, jonka avulla voit tutustua Pekingiin 2 päivässä.

Miksi liput kannattaa ostaa netistä eikä lipputoimistosta?

Pekingin eläintarha| ©John Luc
Pekingin eläintarha| ©John Luc

Jos aiot vierailla Pekingin eläintarhassa, lippujen ostaminen verkosta on erinomainen vaihtoehto verrattuna siihen, että ostaisit lipputoimistosta. Ensinnäkin voit säästää aikaa. Sinun ei tarvitse jonottaa sisäänkäynnillä, ja sinulla on enemmän aikaa tutustua eläintarhaan ja nauttia vierailustasi. Tämä ei ole vähäpätöinen seikka, sillä turistien virta Kiinan pääkaupungissa on yleensä melko suuri.

Toiseksi lippujen ostaminen verkosta voi säästää rahaa. Eläintarha tarjoaa joinakin päivinä erityisiä alennuksia tai kampanjoita niille, jotka ostavat lippunsa etukäteen. Voit myös tehdä ostoksia saadaksesi parhaan tarjouksen.

Lopuksi, kuten Pekingin parhaiden museoiden kohdalla, lippujen ostaminen etukäteen antaa sinulle enemmän joustavuutta. Voit valita päivämäärän ja kellonajan, jolloin vierailet eläintarhassa, ja suunnitella päiväsi varmistaaksesi, ettet missaa mitään nähtävyyksiä.

Pekingin eläintarhan aukioloajat

Eläintarhan viheralueet| ©Jesús Corrius
Eläintarhan viheralueet| ©Jesús Corrius

Pekingin eläintarha on avoinna päivittäin klo 8.30-17. 00 talvi- ja syyskaudella ja klo 8.00-18.00 kesä- ja kevätkaudella. Näiden pidennettyjen aukioloaikojen ansiosta voit yhdistää vierailun muihin nähtävyyksiin, kuten Kiellettyyn kaupunkiin tai Silkkimarkkinoille.

Huomaa, että yleisinä juhlapyhinä, kuten kiinalaisena uutena vuotena ja kansallispäivänä, eläintarha saattaa muuttaa aukioloaikojaan tai olla jopa suljettu, joten jos aiot kiertää kaupunkia kyseisinä päivinä, sinun on syytä varmistaa etukäteen, että vierailu on mahdollista.

Kuinka paljon aikaa tarvitset vierailuun Pekingin eläintarhassa?

Katso| ©Cats Coming
Katso| ©Cats Coming

Vastaus riippuu monista tekijöistä, kuten kiinnostuksen kohteistasi, siitä, kuinka paljon aikaa haluat viettää kussakin näyttelyssä ja siitä, kuinka paljon ihmisiä puistossa on vierailusi aikaan. Yleisesti ottaen on kuitenkin suositeltavaa varata vähintään 4-5 tuntia aikaa useimpien näyttelyiden katsomiseen.

Pekingin eläintarha on yksi maailman suurimmista eläintarhoista, sillä sen pinta-ala on yli 200 hehtaaria ja siellä on yli 15 000 eläintä 450 eri lajista. Suosittuja nähtävyyksiä ovat muun muassa jättiläispandat, afrikanelefantit, bengalintiikerit ja kirahvit, mutta eläintarhassa on myös teemapuistoja ja vuorovaikutteisia aktiviteetteja, joten siellä on paljon paikkoja, joihin voi mennä.

Jos haluat tutustua kaikkiin näyttelyesineisiin kaikessa rauhassa ja sinulla on aikaa rentoutua ja ottaa matkasi parhaita valokuvia, sinun on ehkä suunniteltava koko päivän vierailu eläintarhaan. Kannattaa muistaa, että tämä saattaa toimia lyhyttä vierailua vastaan. Jos näin on, tässä on asioita, joita voit tehdä 3 päivässä Pekingissä.

Paras aika vierailla Pekingin eläintarhassa

Elefantit eläintarhassa| ©Matthew Howard
Elefantit eläintarhassa| ©Matthew Howard

Yleensä kevättä, huhti-toukokuun välistä aikaa, ja syksyä, syys-lokakuun välistä aikaa, pidetään parhaina aikoina vierailla Pekingissä, myös eläintarhassa, koska lämpötilat ovat leudompia ja miellyttävämpiä, sateet ovat satunnaisempia ja turistien virta ei ole niin suuri.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kesäkuukausina lämpötilat voivat olla melko korkeita ja sateiden mahdollisuus on suurempi, koska kyseessä on sateinen vuodenaika. Toisaalta talvella lämpötilat ovat usein erittäin kylmiä, ja teillä voi olla lunta ja jäätä, mikä voi vaikeuttaa pääsyä eläintarhaan.

Toinen huomioon otettava tekijä on Pekingin turistien sesonkiaika, joka yleensä osuu yhteen kesälomien ja kiinalaisen uudenvuoden tai kansallispäivän juhlallisuuksien kanssa. Jos haluat välttää väkijoukkoja, kannattaa välttää vierailua eläintarhassa näinä vuodenaikoina, jotka ovat hyvin suotuisia kotimaan matkailulle.

Vaikka henkilökohtaiset mieltymyksesi on otettava huomioon vierailua valitessasi, paras aika vierailla Pekingin eläintarhassa voi olla keväällä tai syksyllä.

Miten päästä kohteeseen Pekingin eläintarha?

Pekingin metro| ©Chris Youlden
Pekingin metro| ©Chris Youlden

Pekingin eläintarha on yksi Kiinan pääkaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, joten sinne pääsee useilla julkisilla liikennevälineillä riippuen siitä, missä päin kaupunkia olet:

 • Metro: Voit mennä linjalla 4 asemalle nimeltä Beijing Zoo. Sieltä eläintarhan sisäänkäynti on noin neljän korttelin päässä.
 • Bussi: voit käyttää bussilinjoja 7, 15, 19, 27, 27, 45, 332, 334, 347, 360, 362, 601, 608 ja 714, jotka kaikki vievät sinut eläintarhaan tai sen lähistölle.
 • Taksi: Voit myös ottaa taksin mistä tahansa Pekingin kaupungin alueelta eläintarhaan. Varmista, että sinulla on osoite valmiiksi ladattuna tai puhelimessasi on karttasovellus, jolla voit näyttää kuljettajalle määränpääsi.

Mitä et voi jättää väliin Pekingin eläintarhassa

Eläintarhan panda| ©Michael McDonough
Eläintarhan panda| ©Michael McDonough

Yksi Pekingin eläintarhan tärkeimmistä nähtävyyksistä ovat jättiläispandat, yksi Kiinan ikonisimmista ja rakastetuimmista eläimistä. Paikalla on suuri määrä sekä nuoria että vanhoja pandoja, joita voit tarkkailla niiden luonnollisessa ympäristössä. Siellä on myös interaktiivinen kokemus, jossa voit ottaa kuvia ja oppia lisää näistä eläimistä.

Eläintarhassa on myös laaja valikoima luonnonvaraisia eläimiä eri puolilta maailmaa tiikereistä ja leijonista kirahveihin, elefantteihin ja pingviineihin, ja siellä on myös erityinen merieläimille omistettu osasto, jossa voit nähdä kaikenlaisia vesieläimiä, mukaan lukien suositut belugavalaat.

Eläintarhan akvaariossa on myös monenlaisia mereneläviä haista rauskuihin ja eksoottisiin kaloihin, mukaan lukien delfiininäytös, joka on erittäin suosittu vierailijoiden keskuudessa ja jossa käydään läpi maan historiaa ja joitakin sen kiehtovimpia monumentteja, kuten Kiinan muuri.

Lopuksi, tässä eläintarhassa et voi jättää näkemättä jättiläispandoja, monenlaisia villieläimiä ja kiehtovaa akvaariota. Jos rakastat eläimiä ja olet vierailulla Pekingissä, suosittelen, ettet jätä tätä upeaa paikkaa väliin.

Varaa Kesäpalatsi, Lama-temppeli ja Panda Garden -kierros

Vinkkejä vierailuun Pekingin eläintarhassa

Eläintarhan kilpikonna| ©博悦 胡
Eläintarhan kilpikonna| ©博悦 胡

Pekingin eläintarha on yksi Kiinan pääkaupungin tunnusomaisimmista nähtävyyksistä, mutta se on myös hyvin suuri ja kiireinen paikka turisteille, joten tässä on lista vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä retkeä varten:

 • Suunnittele vierailusi: eläintarha on valtava, joten on suositeltavaa suunnitella etukäteen, mitkä eläimet ja nähtävyydet haluat nähdä, varsinkin jos et halua käyttää päivästäsi 4-5 tuntia koko kierrokseen.
 • Saavu ajoissa: Eläintarha on hyvin suosittu ja täynnä kävijöitä koko päivän ajan, joten kannattaa saapua ajoissa, jotta vältät tungoksen ja voit nauttia nähtävyyksistä kaikessa rauhassa.
 • Käytä mukavia vaatteita ja kenkiä: Eläintarha on suuri ja siellä on paljon kävelyä, joten on tärkeää käyttää mukavia vaatteita ja kenkiä, jotta et väsy liikaa.
 • Kunnioita eläimiä: On tärkeää huolehtia eläimistä eikä ruokkia tai häiritä niitä. Niihin ei saa koskea tai yrittää herättää niiden huomiota tarpeettomasti. Huomaa, että jos rikot paikan sääntöjä, viranomaiset voivat rangaista sinua ankarasti.
 • Osta liput etukäteen: Voit ostaa liput eläintarhan sisäänkäynniltä, mutta ne kannattaa ostaa etukäteen, jotta vältät pitkät jonot ja säästät aikaa.
 • Tutustu paikalliseen kulttuuriin ja historiaan: eläintarha on myös paikka, jossa voi oppia Kiinasta, joten kannattaa ottaa kaikki irti paikallisesta kulttuurista samalla, kun nautit paikan nähtävyyksistä.