Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Vltava-jokiristeilyt

Rentouttavan iltapäivän viettäminen joen risteilyllä ja samalla kaupungin näkymistä nauttiminen on loistava suunnitelma. Tässä ovat kaikki vaihtoehdot

Alex Grande

Alex Grande

3 minuuttia luettu

Vltava-jokiristeilyt

Vltava-joen risteilyt | ©Thomas Depenbusch (Depi)

Praha on luultavasti yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Tämä johtuu suurelta osin sen läpi virtaavasta Vltava-joesta, jonka yli kulkee kuuluisa Kaarlensilta. Venematka jokea ja kanavia pitkin on yksi kaupungin tarjoamista nautinnoista.

Voit tehdä Prahan veneretken päivällä tai yöllä ja valita retken, joka keskittyy enemmän nähtävyyksien katseluun tai gastronomiseen kokemukseen. Tässä on suosikkini:

Paras vaihtoehto

Prague Sightseeing Dinner Cruise

Nauti herkullisesta buffetista aluksella

Täydellisimmän kokemuksen gastronomisesta illasta Prahassa saat tällä risteilyllä: risteile laivalla ympäri kaupunkia samalla kun syöt ja nautit elävästä musiikista.

Kesto: 3 hours

Tällä gourmet-buffet-illallisristeilyllä keskitytään enemmän Vltava-joen risteilyn gastronomiseen puoleen, ja samalla avautuvat näkymät Prahan päärakennuksiin, jotka on valaistu yöllä. Vene on täysin lasitettu, joten voit nauttia upeista panoraamanäkymistä ruokailun aikana riippumatta siitä, missä pöytäsi sijaitsee.

Illallisen aikana voit myös nauttia livebändistä, ja buffetissa voit nauttia alkupaloista sekä paikallisista ja kansainvälisistä ruokalajeista.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on epäilemättä täydellisin kokemus, sillä risteily kestää pidempään ja voit nauttia valaistun kaupungin parhaista näkymistä elävän musiikin tahdissa.

Suositellaan, jos... haluat viedä elämyksesi korkeatasoisemmalle ja täydellisemmälle tasolle. Laita parhaat vaatteesi päällesi ja vietä yö ylellisellä laivalla Prahassa!


Mielenkiintoisia faktoja laivamatkoista Prahassa

Näkymät satamaan talvipäivänä
Näkymät satamaan talvipäivänä

Risteilyt ovat erilainen tapa nauttia kaupungista ja nähdä se eri näkökulmasta, joten se on paras tapa täydentää Prahan vierailu ja rentoutua kaduilla kiertelyn jälkeen. Sanoisin, että Prahan kiertoajelun suuri etu on se, että säästyt perinteisten kiertoajelujen valtavilta väkijoukoilta, jotka kohtaavat muita vierailijaryhmiä. Se on rennompi kokemus, joka sopii täydellisesti matkan päätteeksi.

Lisäpalvelut

Useimpiin risteilyihin sisältyy jonkinlainen englanninkielinen selostus Prahan nähtävyyksistä matkan varrella, mutta kannattaa muistaa, että nämä kokemukset täydentävät aina kävelykierrosta, jossa pääset tutustumaan kaupungin rakennuksiin ja alueisiin omakohtaisesti.

Sisäänpääsymaksut

Monet näiden retkien järjestäjät eivät selitä, tarvitseeko sinun tulostaa vahvistussähköposti, jonka saat varattuasi venekierroksen. Suosittelen, että tulostat sen, sillä joskus ei voi mitenkään tietää, onko se tarpeen vai ei, ja säästät itseltäsi paljon vaivaa.

Prahan veneretket Prahan kierros

Useimmat veneretket kulkevat samankaltaista reittiä, lähtevät vanhankaupungin laitureilta ja vievät sinut Vltava-joen varrella sijaitseviin paikkoihin, joista avautuvat panoraamanäkymät Kaarlensillalle tai Prahan linnalle.

Järjestä veneretki Prahassa

Savoy Cafén sisällä| ©Roy Katzenberg
Savoy Cafén sisällä| ©Roy Katzenberg

Jotta kokemuksesi olisi mahdollisimman mukava, tässä on vastauksia joihinkin kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla ennen kuin lähdet Prahan veneretkelle.

Miten päästä laiturille

Ensinnäkin sinun on tarkistettava laivamatkasi kohtaamispaikan tarkka osoite. Useimmat lähtevät Vanhankaupungin laitureilta, joille pääset helposti kävellen Vanhankaupungin aukiolta. Joillakin kierroksilla tapaamispaikka on suoraan Tähtitieteellisen kellon alla tai jollakin sen viereisellä aukiolla, ja ne opastavat sinut laiturille, jotta et eksyisi.

Lähtöpäivät ja -ajat

Lähes kaikki Prahan laivamatkat ovat tarjolla viikon jokaisena päivänä, ja nähtävyysristeilyt lähtevät pääasiassa illalla (noin klo 18:00) ja gastronomiset risteilyt illalla (noin klo 20:00).

Missä syödä illallista Prahan veneretken jälkeen

Prahan linna valaistuna yöllä| ©Jorge Franganillo
Prahan linna valaistuna yöllä| ©Jorge Franganillo

Jos valitset kiertoajeluveneen, johon ei sisälly lounasta, saat kokemuksen todennäköisesti päätökseen noin kello 21:00, juuri sopivasti illalliselle. Seuraavassa on muutamia suosituksia ruokailupaikoiksi vanhankaupungin laiturialueella:

 • Kmotra: kaupungin vanhin pizzaravintola sijaitsee aivan joen lähellä, ja siellä tarjoillaan pizzaa perinteiseen tapaan, kiviuunissa, kotitekoisella tomaatilla ja mozzarellalla. Pizza on aina hyvä idea, varsinkin pitkän nähtävyyksien kiertelypäivän päätteeksi.
 • Krčma: yksi Prahan helmistä, vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Vanhankaupungin aukiolta. Täältä löydät perinteistä tšekkiläistä ruokaa kohtuulliseen hintaan, kaukana turistiravintoloista, joissa hinnat ovat kohtuuttomia. Tunnelma on hieman synkkä, koska se sijaitsee kellarissa, mutta ensivaikutelman jälkeen se osoittautuu varsin viihtyisäksi tavernaksi.
 • Café Savoy: Café Savoy tarjoaa perinteisiä tšekkiläisiä ja ranskalaisia ruokia sekä tyylikkään puisen sisustuksen, joten tämä on oikea valinta, jos etsit tyylikästä ravintolaa. Ruokalistan tähtiä ovat vasikkatartar ja paistettu ankka sekä keittiömestari Michal Mlejnekin viiden ruokalajin menu. Jälkiruoat ovat uskomattomia, ja kaikki leivonnaiset valmistetaan itse, minkä vuoksi Café Savoyssa voi käydä myös aamiaisella. Koska se sijaitsee sillan toisella puolella, voit kävellä kävelylle laiturilta ja kasvattaa ruokahalua.

Viimeiset vinkit

Vanhankaupungin aukio| ©Julien Maury
Vanhankaupungin aukio| ©Julien Maury

Miten pukeutua

Prahan laivamatkat ovat kaikesta huolimatta vain yksi turistikokemus, joten sinun ei tarvitse pukeutua liian tyylikkäästi. Yritä kuitenkin välttää urheiluvaatteita äläkä käytä varvassandaaleja, sillä veneen kansi voi olla liukas ja yöllä voi olla hieman viileää.

Kuvat

Prahan näkeminen yöllä on vaivan arvoista, ja veneestä avautuu kaunis näkymä valaistulle Kaarlensillalle ja linnalle, joten muista ottaa valokuvia, jotta et unohda kaupungin taikaa auringonlaskun jälkeen. Sinulla on mahdollisuus tehdä tämä veneestä käsin, joten laita puhelimesi valmiiksi tai aseta kamerasi yötilaan, jotta voit nauttia jokaisesta otoksesta.

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Prahassa

Ilmakuva Vltava-joesta
Ilmakuva Vltava-joesta

Opastetut kierrokset kaupungissa

Kuten tiedät, veneretki täydentää erinomaisesti kaupunkikierrosta, jossa näet Prahan nähtävyydet läheltä ja yksityiskohtaisesti. Jotta voisit valita itsellesi parhaiten sopivan Prahan kiertomatkan, olen kirjoittanut oppaan aiheesta Parhaat retket ja päiväretket Prahasta ja kaikki käytettävissäsi olevat vaihtoehdot.

Tutustu Prahan linnaan

Laivamatkan päätteeksi haluat luultavasti lähteä tutkimaan Prahan linnaa, ja kiertoajelu alueella on yksi niistä kokemuksista, joita suosittelen Prahan matkallasi. Jos haluat tietää parhaan tavan vierailla siellä, voit lukea Prahan linnaa käsittelevän artikkelini: Prhan LinnanLiput ja Kierrokset: mistä ne ostaa, lput kuljetuksella, jne..

UKK

 • Kannattaako Prahassa tehdä laivamatka?

  Ehdottomasti kyllä, varsinkin jos menette pariskuntana. Veneestä avautuvat upeat näkymät kaupunkiin, ja itse kyyti on hyvin romanttinen, joten se on erittäin suositeltava.

 • Kuinka kauan kestää laivamatka Vltava-joella?

  Vaihtoehtoja on useita, mutta tavallinen kesto on noin kaksi ja puoli tuntia.

 • Voiko aluksella syödä?

  Kyllä, on olemassa vaihtoehtoja, jotka tarjoavat buffet-aterioita, tai voit jopa tuoda omia välipaloja nautittavaksi matkan varrella.