Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Ibiza 4 päivässä: opaskirja, jolla saat kaiken irti vierailustasi

Neljä päivää riittää Ibizan tutkimiseen, kunhan osaat järjestää matkasuunnitelmasi. Älä tuhlaa aikaa ja kiirehdi tutustumaan saaren tärkeimpiin kohteisiin.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Ibiza 4 päivässä: opaskirja, jolla saat kaiken irti vierailustasi

Ibiza | ©Michael Tomlinson

Ibiza on espanjalainen saari Välimerellä, joka tunnetaan rannoistaan, näköalapaikoistaan ja historiallisista muistomerkeistään. Voit vierailla jokaisessa sen matkailukohteessa neljän päivän aikana, vaikka tietysti kannattaa laatia matkasuunnitelma, jotta vältät häiriötekijät ja saat kaiken irti joka minuutista.

Ibizan parhaita aktiviteetteja ovat muun muassa kierros Ibizan vanhassa kaupungissa, vierailu Formenteralla (läheisellä saarella), Las Dalias, Playa Aigües Blanques, Sa Marina ja San Antonio Abad.

1. päivä: Kävele Ibizan vanhassakaupungissa ja tutustu tärkeimpiin nähtävyyksiin

Ses Taulesin portti| ©Ralf M
Ses Taulesin portti| ©Ralf M

Ensimmäisenä päivänäsi Ibizalla suunnitelma on yksinkertainen: tutustu koko historialliseen kaupunginosaan, joka tunnetaan myös nimellä Dalt Vila.

Löydät arkkitehtoniset aarteet, joita tämä muurien ympäröimä alue on säilyttänyt vuosisatojen ajan.

Portal de Ses Taulesin portti

Kierros alkaa Portal de Ses Taulesista, joka toivottaa sinut tervetulleeksi Dalt Vilaan. Sinua hämmästyttää tämä mahtava kaarikäytävä ja valtavat renessanssimuurit, jotka julistettiin maailmanperintökohteeksi vuonna 1999 ja jotka rakennettiin 1500-luvulla kuningas Filip II:n käskystä kaupungin suojelemiseksi.

Riemukaaren vieressä näet myös pari jäljennöstä roomalaisista patsaista ja kuninkaallisen vaakunan.

Heti kun ylität Portal de Ses Taules -portin, löydät Patio de Armasin (aseiden piha ), jossa on yhteensä 10 kaarta. Tällä alueella oli aikoinaan saaren kuuluisa hippimarkkinat.

Santo Domingon barokkikirkko

Noin viiden minuutin päässä edellisestä kohteesta on Santo Domingon barokkikirkko, jonka historia ulottuu 1500- ja 1600-luvuille. Voit ihastella tämän monumentin arkkitehtonista kauneutta, sillä aiemmin siinä sijaitsi dominikaani-isien luostari.

Vierailun aikana sinulla on tilaisuus ihailla kirkon sisäkirkkoa, joka on kooltaan 31 metriä. Näet myös pääalttarin, jossa on genovalainen barokkialttaritaulu, okravärisillä laatoilla katetun kupolin ja viisi sivukappelia, jotka on sijoitettu kummallekin sivulle.

Ibizan katedraali

Kun olet käynyt Santo Domingon barokkikirkossa, voit suunnata Ibizan katedraaliin (noin 7 minuutin kävelymatka). Halutessasi voit vierailla tässä uskonnollisessa rakennuksessa osana monia Ibizan pyöräretkiä.

Se on yksi saaren tunnusomaisimmista monumenteista, sillä se rakennettiin 1200-luvulla ja siinä sijaitsi Jebisahin moskeija.

Kun astut katedraaliin, huomaat, että barokkityyli on vallitseva koko keskilaivassa, kun taas goottilais-katalaaninen tyyli on hyvin selvä muussa rakennuksessa.

Jos olet matkustanut Ibizalle elokuussa, erityisesti 5. elokuuta, voit lisäksi nauttia juhlallisesta tunnelmasta, sillä kaduilla kulkee Neitsyt Neitsyt Lumen kulkue. Kyseessä on saaren suojeluspyhimys, jonka kuva on katedraalissa.

.

 • Hinta: vapaa pääsy.
 • Aikataulu: tiistaista lauantaihin (klo 10.00-14.00 ja 17.00-19.00).
 • Missä: Ibizan katedraali. Historiallinen kaupunginosa.

Ibizan kaupungintalo

Kaupungintalo on toinen historiallisen korttelin ehdoton nähtävyys. Se koostuu parista rakennuksesta: Can Botinon kartanosta ja dominikaanien luostarista. Molemmissa rakennuksissa on yksinkertainen arkkitehtoninen tyyli ja matalat, valkoiset seinät.

Voit vierailla niissä maanantaista perjantaihin kello 8.30-13.30 ja kiertää entisen dominikaanimunkkien luostarin.

Lisäksi kaupungintaloa ympäröi palmuja, ja aivan sen vieressä on pieni näköalapaikka. Siellä voit levätä ja katsella samalla panoraamanäkymää Välimerelle ja siellä liikennöiville risteilyaluksille.

 • Hinta: vapaa pääsy.
 • Aukioloajat: maanantaista perjantaihin (klo 8.30-13.30).
 • Missä: Ibizan kaupungintalo. Vanha kaupunginosa.

Puget-museo

Katedraalista lähtiessäsi näet Can Comaseman palatsin (kaksi minuuttia kävellen). Siellä on vuodesta 2007 lähtien toiminut Puget-museo, jossa on merkittävä 130 teoksen kokoelma: valokuvia, akvarelleja, piirroksia ja öljyvärimaalauksia.

Voit vierailla siellä tiistaista sunnuntaihin klo 10:00-14:00 ja 17:00-20:00. Museo on myös ilmainen.

Joidenkin löydettyjen Francolí-suvun vaakunoiden mukaan museon rakenne on peräisin 1400-luvulta. Myöhemmin, 1800-luvulla, se kuului Palou de Comaseman perheelle, joka omistaa nykyisin esillä olevan taiteellisen perinnön.

San Ciriacon kappeli

Lopuksi voit käydä San Ciriacon kappelissa. Se on pieni hartaustila, joka rakennettiin tämän pyhimyksen kunniaksi vuonna 1754. Alttari sijaitsee kadulla, joten voit vierailla siellä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Aivan alttarin alapuolella näet erikoisen tunnelin sisäänkäynnin, joka simuloitiin muistoksi 8. elokuuta 1232 tapahtuneesta tapahtumasta, jolloin ensimmäiset kristityt valloittajat saapuivat kaupunkiin sen kautta. Tämä tapahtui erään arabiseijonan pojan ansiosta, joka petti veljensä ja liittoutui vihollisen kanssa.

2. päivä: Vieraile Formenteralla Ibizalta käsin

Formentera| ©andreaferracani
Formentera| ©andreaferracani

Toisena päivänä voit vierailla Formenteralla Ibizalta käsin. Se on pieni naapurisaari, jolla on upeita nähtävyyksiä.

La Savina

Kun poistut lautalta Ibizalta, näet ensimmäisenä La Savinan värikkään kylän. Siellä voit nauttia kauniista luonnonkauniista näkymistä merelle, laivoille ja läheiselle kuuluisalle saarelle. Kaikki tämä kävellessäsi rantakatua pitkin.

Sen jälkeen löydät kirpputorin (klo 10:00 - 00:00), josta voit ostaa käsitöitä, vaatteita, koruja ja matkamuistoja. Aamiaista tai lounasta varten on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja baareja.

Halutessasi voit myös varata retken, joka vie sinut katsomaan kaikkea, mitä läheisellä Es Vedralla on tarjottavanaan, tai tehdä toisen retken Formenteran sisällä, mikä auttaa sinua asettamaan kohteet tärkeysjärjestykseen, mikä on varsin kätevää, jos olet matkustanut Ibizalle lasten kanssa, sillä he voivat helposti väsyä.

Varaa Kapteeni Nemon risteily Es Vedran risteilylle

Levanten ranta ja Ses Canyes -ranta

Noin 10 minuutin matkan päässä edellisestä kohteesta on Levante Beach, jossa on kaunista valkoista hiekkaa, 1450 metrin pituinen rantaviiva ja turkoosia vettä, jossa voit sukeltaa.

Siellä on myös dyynijärjestelmä ja pieni metsä, joka johtaa suolalammikoille.

50 metrin päässä Playa de Levantesta voit myös nauttia rauhallisesta Ses Canyesin nudistirannasta, jolle on ominaista kasvillisuuden puuttuminen ja kalliojyrkänteiden sarja. Ihanteellinen, jos haluat päästä pois väkijoukoista, joita löydät, jos olet matkustanut Ibizalle kesällä.

Es Pujols

Es Pujols on pieni kylä, jolla on paljon tarjottavaa. Voit istua yhdessä vilkkaista kahviloista ja syödä ja juoda ravintoloissa tai baareissa. Kävelykadulla on myös suuri ostosalue, jossa on muodikkaita kauppoja, ja joka ilta voit nauttia käsityöläismarkkinoista.

Voit myös nauttia kauniista maisemista lahdissa, joihin paikalliset kalastajat jättävät veneensä. Parasta Es Pujolsin rannalla on kuitenkin maata hiekalla ja uida rauhallisissa vesissä.

Varaa matka Formenteralle lautalla Ibizalta

Sa Tanca Vellan kappeli

Es Pujolsissa vierailun jälkeen suosittelen käyntiä Capella de Sa Tanca Vella -k appelissa (10 minuutin ajomatkan päässä). Tämä rakennus on peräisin vuodelta 1336, ja sitä pidetään Formenteran vanhimpana kappelina.

Vierailun aikana voit tutustua tähän yksikerroksiseen eurooppalaiseen romaaniseen rakennukseen ja oppia sen historiasta. Rakenne muistuttaa pientä linnaa, seinät ovat tukevat ja puhtaanvalkoiset, ja sisätiloissa on tynnyriholvi ja joukko yksinkertaisia koristeita, jotka herättävät heti huomiosi.

La Molan majakka

Faro de la Molan majakka, joka sijaitsee noin 16 minuutin päässä Capella de Sa Tanca Vellasta, on tämän toisen päivän viimeinen kohde.

Voit kiivetä tähän historialliseen 22 metriä korkeaan rakennelmaan, joka vihittiin käyttöön vuoden 1861 lopussa. Sen näköalapaikalta voit nauttia etuoikeutetusta panoraamanäkymästä Välimerelle ja auringonlaskuun.

Tämän majakalla koetun kokemuksen jälkeen voit mennä läheisiin ravintoloihin maistelemaan välimerellistä ja mallorcalaista ruokakulttuuria tai halutessasi mennä johonkin baareista juomaan ja tanssimaan ennen lähtöäsi Ibizalle.

 • Hinta: alkaen 4,5 €.
 • Aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin (klo 10-14 ja 17-21).
 • Missä: Faro de la Molan majakka. El Pilar de la Mola, Formentera.

3. päivä: Las Dalias -kadun markkinat, Aigües Blanquesin ranta ja Sa Marina

Las Dalias -kadun markkinat| ©David Garcia
Las Dalias -kadun markkinat| ©David Garcia

Jatka matkaohjelmaasi ja ota kaikki irti kolmannesta päivästäsi Ibizalla: tee ostoksia historiallisilla markkinoilla ja muotiliikkeissä, snorklaa rannalla, jonka vesi on kristallinkirkasta, ja maistele saaren ruokakulttuuria ja juomia.

Las Dalias -kirpputori

Aloita päivä Las Daliasin katumarkkinoilla, joiden historia ulottuu 1950-luvun puoliväliin, jolloin se avattiin ensimmäisen kerran epävirallisena kadunvarsibaarina. Se on ikoninen paikka paikallisille ja ehdoton paikka matkailijoille.

Kun saavut Ibizan Las Dalias -kirpputorille, sinua ympäröi jatkuvan juhlan värikäs tunnelma.

Sen ruokakojuissa, ravintoloissa, kahviloissa ja baareissa voit nauttia upeasta gastronomisesta tarjonnasta. Törmäät myös useisiin kauppoihin, ja käsityöläismarkkinoilta voit ostaa matkamuistoja, pukukoruja, nahkatuotteita, maalauksia ja muita esineitä.

Jos olet päättänyt vierailla Ibizalla joulukuussa tai pääsiäisenä, löydät lisäksi erityisiä markkinoita, jotka ovat avoinna vain kyseisinä päivinä.

 • Hinta: vapaa pääsy.
 • Aukioloajat: lauantai (klo 10), sunnuntai (klo 11). Kesällä markkinat ovat avoinna maanantaisin, tiistaisin ja sunnuntaisin (klo 19.00 alkaen). Pyhä viikko (avoinna neljänä uskonnollisten juhlien päivänä).
 • Missä: Las Dalias -kadun markkinat. Las Dalias de Ibiza.

Aigües Blanquesin ranta

Las Daliasin katumarkkinoilla käymisen päätteeksi suosittelen suuntaamaan Aigües Blanquesin rannalle. Siellä voit maata sen valkoisella hiekalla ja rentoutua samalla, kun nautit tämän viehättävän, kallioiden ympäröimän rannikon horisontista. Voit myös uida turvallisesti sen kristallinkirkkaissa vesissä, sillä ne ovat matalia.

Jos haluat lisäksi nauttia yhdestä Ibizan parhaista snorklauskokemuksista, voit vuokrata opastetun retken, joka tarjoaa sinulle tarvittavat varusteet ja neuvoja sukellusta varten.

Näin pääset tutkimaan tämän rannan riuttaa ja tutustumaan sen merielämään. Tämä on varmasti hyvä suunnitelma sisällyttää Ibizan tekemisiin kesä-, heinä- tai elokuussa, jotka ovat yleensä lämpimimpiä kuukausia.

Varaa snorklauskokemus Ibizalta

Sa Marina

Tämän päivän viimeinen kohde on Sa Marina, joka tunnetaan kalastajien korttelina ja joka sijaitsee Dalt Vilan eli saaren historiallisen korttelin vieressä.

Siellä voit tehdä ostoksia muodikkaissa liikkeissä, kuten historiallisessa Sombrerería Bonetissa (1916), Bamba Adlibissa tai Noss Ibizassa.

Siellä on myös useita kahviloita, baareja ja ravintoloita, joissa on muun muassa välimerellisiä tai italialaisia ruokalistoja. Tällaisia ovat esimerkiksi La Tana, Bar Maravillas, Mamá Pomela jne. Voit myös kävellä satamassa nauttimassa maisemista ja jos olet onnekas, saatat löytää hippimarkkinat.

4. päivä: San Antonio de Portmany

San Antonio de Portmany| ©Oleg
San Antonio de Portmany| ©Oleg

Neljäntenä ja viimeisenä päivänä Ibizalla voit tutustua San Antonio de Portmanyn seurakuntaan ja tutustua sen maisemiin, muistomerkkeihin, kaupunkitaiteeseen ja yöelämään.

Sa Punta des Molín kulttuuritila

Ensimmäinen vierailukohde San Antonion kaupungissa on Sa Punta des Molí -kulttuuritila, joka sijaitsee S'Arenalin rannan toisessa päässä. Siellä näet tunnusomaisen tuulimyllyn ja voit tutustua sen sisätiloihin.

Löydät myös vesipyörän, jota käytettiin veden ottamiseen kaivoista, ja trullin eli myllyn, jota käytettiin aikoinaan oliivien murskaamiseen öljyn tislaamiseksi. Tuulimyllyn vieressä sijaitsevassa talossa on myös näyttelytila.

 • Hinta: vapaa pääsy.
 • Aukioloajat: tiistaista lauantaihin (klo 10:00-13:00 ja 17:00-20:00).
 • Missä: Sa Punta des Molín kulttuuritila. San Antonio de Ibiza.

Ota ilmainen kierros San Antoniossa

Sa Punta des Molí -kulttuuritilassa vierailun jälkeen voit osallistua ilmaiselle kävelykierrokselle, jolla voit tutustua kaupunkiin, tai voit vuokrata yhden Ibizan pyöräretkistä.

Valitsitpa minkä vaihtoehdon tahansa, sinulla on mahdollisuus nähdä tärkeimmät muistomerkit ja oppia niiden historiasta.

Vierailet Kolumbuksen munassa, joka on kuusimetrinen taideteos, joka esittää karavelli Santa Mariaa. Kun pyöräilet kaduilla, näet joissakin julkisivuissa paikallisten ja kansainvälisten taiteilijoiden(Pablo Herrero ja Phlegm) kaupunkitaideteoksia.

Ohitat myös San Antonion kirkon (1300-luvulta), purjehduskerhon, kaupungintalon ja vanhan siirtomaatalon, joka tunnetaan nykyään maalareiden aukiona.

Tee veneretki

Matkasuunnitelmasi jatkoksi ei ole mitään parempaa kuin purjehtia Ibizalla ja nauttia erilaisesta näkökulmasta.

Kannattaa mennä rantakadulle ja varata venekierros. Joihinkin näistä retkistä sisältyy itse asiassa vesiaktiviteetteja, kuten snorklausta, hyppytasanteita, vesiskootteria ja surffausta.

Lisäksi venekierrokset tarjoavat siellä usein pieniä juhlia laivalla, joissa on DJ:tä, ruokaa ja juomia. Kaikki riippuu siis mieltymyksistäsi, kun valitset haluamasi kokemuksen.

Varaa veneretki Ibizalla

Tee retki Ses Variadesin rantakadulle

Ennen lähtöäsi et voi jättää väliin Ses Variadesin kävelykatua, jotta voit katsella uskomatonta auringonlaskua tältä kivikkoiselta rannikolta ja ottaa kuvia. Voit myös syödä, juoda ja rentoutua tämän vilkkaan paikan kahviloissa, ravintoloissa ja baareissa.

Kohokohtiin kuuluvat muun muassa vuonna 1980 perustettu vertauskuvallinen Café del Mar ja Café Mambo, jossa on live-dj:tä ja upeita chill out -sessioita joka päivä.

Jos haluat myös saada esimakua San Antonion kuuluisasta yöelämästä, suuntaa Es Paradis -klubille tai Edeniin.

Varaa bileet all-inclusive Oceanbeat-veneellä

Ibizan julkinen liikenne

Ibizan lautta| ©Javier Ortega Figueiral
Ibizan lautta| ©Javier Ortega Figueiral

Ibizan julkinen liikenne tarjoaa yleensä useita reittejä, joiden avulla voit matkustaa saarella helposti. Pääset lentokentältä tärkeimpiin kaupunkeihin ja muille matkailualueille.

Sinun on tietenkin muistettava, että julkisen liikenteen matkat ovat yleensä pidempiä kuin yksityisautolla tehtävät matkat. Siksi sinun on otettava huomioon julkiseen liikenteeseen nousemiseen ja siitä poistumiseen kuluva aika.

Itse asiassa Ibizan ses onkiaikana reitit kulkevat yleensä joidenkin pysäkkien kautta 30 minuutin välein palvelun parantamiseksi.

  1. päivä: Ibizan vanhakaupunki
 • Ibizan katedraali
 • Ilmainen sisäänpääsy
 • Tiistaista lauantaihin.
 • Sijainti: muurien ympäröimä kaupunki. Historiallinen kaupunginosa.
  1. päivä: Formentera Ibizalta käsin
 • La Savina
 • Lauttakuljetus alkaen 17 €.
 • Joka päivä
 • Sijainti: Formenteran saari
 • Päivä 3: Las Dalias -kirpputori, Aigües Blanquesin ranta ja Sa Marina.
 • Las Dalias -kadun markkinat
 • Vapaa pääsy
 • Lauantai ja sunnuntai. Kesällä (maanantaina, tiistaina ja sunnuntaina)
 • Sijainti: Dalias Dalias -markkinat, jotka järjestetään vuonna 2013: Las Dalias Ibizalla
  1. päivä: San Antonio de Portmany
 • Sa Punta des Molín kulttuuritila. San Antonio de Ibiza
 • Vapaa pääsy
 • Tiistaista lauantaihin
 • Sijainti: San Antonio de Ibizan seurakuntakirkko.