Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 Tekemistä Ibizalla Kesäkuussa

Kesä alkaa ja sen myötä tyypillinen hauskanpito, joka määrittelee Ibizalla vierailun kokemuksen kesäkuussa. Tässä mainoksessa olen ottanut tehtäväkseni etsiä kaikki ne aktiviteetit, joista voit nauttia, kun matkustat saarelle vuoden kuudennen kuukauden aikana.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

8 minuuttia luettu

10 Tekemistä Ibizalla Kesäkuussa

Ibiza | ©Jose A

Ibiza on todellinen paratiisi kaikenlaisille matkailijoille, sillä saarella on suunnitelmia niille, jotka haluavat ihailla saaren luontoa, sekä vankka teollisuus, joka on suuntautunut yöelämän maailmaan. Todellisuudessa parasta tekemistä Ibizalla ovat ne, jotka tasapainottavat molempia, ja siksi tässä postauksessa ehdotan joitakin kuuluisista aktiviteeteista, joita saarella järjestetään vuosittain kesäkuun aikana.

Lue siis eteenpäin saadaksesi konkreettisemman käsityksen siitä, millaisia suunnitelmia ja aktiviteetteja on tarjolla, jos päätät vierailla Ibizalla kesäkuussa nauttiaksesi tyylikkäästi kesän saapumisesta pohjoisella pallonpuoliskolla.

1. Osallistu kesäkauden alun juhlallisuuksiin

Juhlat Ibizalla| ©CWhatPhotos
Juhlat Ibizalla| ©CWhatPhotos

Ibiza tunnetaan kansainvälisesti yhtenä maailman juhlapääkaupungeista, aivan kuten New York ja Berliini omissa maissaan. Kesäkuu on puolestaan yksi vuoden parhaista kuukausista päästä mukaan tanssimaan näissä paikoissa, jotka joskus ottavat vastaan jopa 5 000 tai 7 000 ihmistä samana iltana.

Tämä johtuu siitä, että saaren tunnetuimmat klubit, kuten Pachá, Ushuaia ja Amnesia, toimivat sesongin aikana, joka alkaa toukokuun viimeisen ja kesäkuun ensimmäisen viikon välisenä aikana ja jatkuu syyskuun lopusta lokakuun alkuun.

Tämä tarkoittaa, että kun olet Ibizalla kesäkuussa, pääset niin sanottuihin avajaisjuhliin, joissa jokainen yökerho, rantabaari ja disko käynnistää kesäkauden teemailtojen avulla, joissa on mukana maailman tunnetuimpia DJ:itä ja vielä upeammat puitteet. Ainakin verrattuna siihen, mitä tavallisena elo- tai heinäkuun lauantaina on tarjolla.

Joten juhliminen ja osallistuminen avajaisbileisiin majoitustasi lähimpänä olevissa klubeissa on pakollinen osa matkasuunnitelmaasi, jos suunnittelet 7 päivän matkaa Ibizalle kesäkuun ensimmäisinä päivinä. Tosin todellisuudessa myös loppukesän bileet ovat ikimuistoisia, ja ne ovat varma valinta saaren yöelämäkulttuurista nauttimiseen.

2. Juhli San Juania saaren asukkaiden parhaaseen tyyliin

Tulishow| ©lukehasnotenough
Tulishow| ©lukehasnotenough

San Juanin yö 23. kesäkuuta ja vastaava San Juanin päivä 24. kesäkuuta ovat epäilemättä kuukauden tärkein juhla koko Espanjassa. Koska Ibiza on niin tärkeä matkailukohde, on loogista tietää, että tätä perinnettä juhlitaan joka vuosi monin tavoin kaikkialla saarella.

Ibizan kaupungin rannoilla tai muissa rannikkokaupungeissa, kuten San Antonio de Abadissa, järjestetään ilotulituksia ja juhlia aamuun asti. Kaikissa juhlissa on perinteitä, kansanleikkejä ja -tansseja, joihin liittyy elävää musiikkia ja tulenkäsittelynäytöksiä. San Juan Bautistan seurakunta on kuitenkin paikallisille päivämäärän keskus, minkä vuoksi sellaiset paikat kuin Cala d'en Serra tai Portinatxin kylä ovat hyviä vaihtoehtoja, joissa voi elää kokemuksen Ibizan paikallisten ehdoilla.

Muista, että 23. kesäkuuta yöllä tunnelma on hyvin juhlava ja tapahtuman osallistujien aikomukset liittyvät siihen, että he jättävät huonot energiat taakseen ja nauttivat nuotioista toivottaakseen tervetulleeksi menestyksekkään ja hauskan kesän.

Useimmissa kaupungeissa on kuitenkin myös uskonnollisia perinteitä, jotka liittyvät erityisiin messuihin tai pyhimyksen kulkueisiin yhteisön kaduilla 24. päivä. Mikä tarkoittaa, että voit todella arvostaa näiden tapahtumien kauneutta, jos krapula sallii sen.

3. Osallistu Ibiza Pride -aktiviteetteihin

Ibiza Pride| ©phudd23
Ibiza Pride| ©phudd23

Ibiza on matkakohde, joka on sitoutunut kunnioittamaan monimuotoisuutta ympäri vuoden, ja kesäkuussa näitä aikomuksia vahvistetaan Ibiza Pride -juhlilla. Kyseessä on viikon mittainen festivaali, joka koostuu kaikenlaisista LGBT-yhteisön juhlimiseen liittyvistä tapahtumista, ja Ibiza valitsee juhlallisuuksiin yleensä kuukauden toisen viikon.

Tapahtumakalenteri vaihtuu joka vuosi, mutta tavallisimmin viikon viimeisenä päivänä järjestetään LGBT-oikeuksien puolesta marssiva suurmarssi, joka alkaa noin kello 19.00 iltapäivällä ja jatkuu puoleenyöhön asti. Sitä edeltävinä päivinä järjestetään yleensä dragshow'ta, konsertteja ja musiikkiesityksiä, teatteriesityksiä ja paljon liikehdintää Ibizan kaupungin kaduilla sekä muissa suurissa yhteisöissä, kuten San Antonio de Abadissa.

Ibizan kaupungissa sijaitseva La Calle de la Virgen on yleensä monien näiden tapahtumien keskus, koska se tunnetaan saaren homokatuna. Kuten voitte kuvitella, juhlaillat ovat yleensä ikimuistoisia monissa paikoissa, kuten legendaarisessa Lola's-yökerhossa. Itse asiassa monet näistä Ibiza Pride -tapahtuman yhteydessä järjestettävistä aktiviteeteista ovat niin hauskoja ja viihdyttäviä, että ne eivät voi puuttua matkaohjelmastasi, jos olet suunnitellut nelipäiväisen matkan Ibizalle samaan aikaan tämän tapahtuman kanssa.

4. Tartu tilaisuuteen ja lähde reitin varrella maistelemaan Sant Joanin parhaita macaroneja

Sant Joanin makaronit| ©Eladerezo
Sant Joanin makaronit| ©Eladerezo

Kesäkuun 24. päivän iltapäivästä lähtien koko loppukuuhun asti Ibizalla syödään jälkiruokaa, joka lumoaa kaikki matkailijat, jotka ottavat riskin kokeilla sitä. Sen nimi on Sant Joanin makaronit, ja kuten voitte kuvitella, resepti liittyy kulttuurisesti tähän festivaaliin, mutta se liittyy myös samannimiseen maaseutukuntaan saaren pohjoisosassa.

Pohtimatta niitä liikaa voin selittää, että nämä makaronit ovat kuin riisivanukasta, paitsi että tässä tapauksessa sultana korvaa riisin. Toinen ainesosa, maito, on myös hyvin mielenkiintoinen tekijä tämän perinteisen reseptin historiassa, sillä saaren pohjoisosassa makaronit valmistetaan vedellä, kun taas etelässä ja kaupungissa lisätään maitoa, jotta makuun saadaan enemmän kiinteyttä.

Tämän vuoksi parhaiden Sant Joan -makaronien etsiminen ympäri saarta on hyvää viihdettä niille matkailijoille, jotka ovat heti ihastuneet tämän paikallisen reseptin rakenteeseen ja makuun. Voin neuvoa sinua aloittamaan perinteisistä ravintoloista, kuten Ca'n Alfredosta tai La Solerasta, mutta kannattaa myös harkita esimerkiksi Ibizan parhaiden pyöräretkien kaltaista reittiä, jotta voit yhdistää urheiluhupia ja gastronomista intohimoa.

Nauti Ibizan parhaista pyöräretkistä.

5. Tee retki Ses Salinesin luonnonpuistoon

Ses Salinesin luonnonpuisto| ©Zavijavah
Ses Salinesin luonnonpuisto| ©Zavijavah

Ses Salinesin luonnonpuistossa on koko Ibizan kauneimpia rantoja, ja kesäkuu on ihanteellinen aika vierailla siellä, koska tarjolla on monenlaisia retkiä, joilla voit tutustua sen luonnonnähtävyyksiin vaivattomasti.

Tämä Formenteran ja muun Ibizan välissä sijaitseva saaren kolkka on ollut luonnonsuojelualueen asemassa vuodesta 1995 lähtien, ja sama syy on mahdollistanut sen, että suuri osa alueesta on säilynyt täysin koskemattomana ilman, että se on vaarassa joutua kaupungistumis- ja asuttamisprosessien kohteeksi.

Voin nostaa esiin kaksi puiston kolkkaa, jotka ovat entistä suositeltavampia tässä kuussa. Ensimmäinen on Las Salinasin ranta, sillä se on julkkisten suosima matkailukohde, ja koska kesäkuu on kesän suuri avaus, on hyvin todennäköistä, että törmäät jonain päivänä espanjalaiseen tv-persoonaan.

Es Cavalletin ranta on toinen paikka, jota ei kannata jättää väliin, ainakaan jos olet jäänyt kaipaamaan jatkossakin Ibizan LGBT-yhteisön kiinnostaviin paikkoihin tutustumista. Tämä villi ja kaunis ranta on homoturistien suosikkipaikka saarella vietettävän kesäloman aikana. Tosin jos etsit perheystävällisempää suunnitelmaa, rannan pohjoispäälle on ominaista, että se ei ole nudistiranta ja että siellä on keskitytty myös lapsiin.

6. Nauti sunnuntaisista rumpujuhlista Benirràsissa

Sunnuntain rumpujuhlat Benirràsissa| ©Goianobe
Sunnuntain rumpujuhlat Benirràsissa| ©Goianobe

Saaren pohjoisosassa sijaitsevassa Cala de Benirràsissa vietetään koko kesäkuun ajan sunnuntaiperinnettä, joka on varsin erikoinen ja houkutteleva. Tarkoitan rumpu- ja timpani-juhlia, jotka alkavat iltahämärän tultua ja jatkuvat nuotioineen, lauluineen ja tanssineen pitkälle keskiyöhön asti.

Perinne sai alkunsa melko spontaanisti, sillä alun perin kyseessä oli hippien kokoontuminen, jota toistettiin satunnaisesti muutaman viikon ajan kesäkuukausien aikana. Matkailun tulon myötä sitä alettiin pitää yhtenä Benirràsin tarjoamista nähtävyyksistä. Nykyään se on tapahtuma, joka toistuu joka sunnuntai kesäkuussa kesän saapumisen kunniaksi ja kestää yleensä heinäkuun puolivälin viikonloppuihin asti.

Jos satut käymään alueella sunnuntaina matkasi aikana etsimässä tätä hauskaa tapahtumaa, voin neuvoa sinua menemään rannalle ajoissa. Voit nimittäin hyödyntää kristallinkirkkaita vesiä nauttiaksesi yhdestä niistä Ibizan snorklaussessioista, jotka ovat niin suosittuja kävijöiden keskuudessa kesäkuun aikana sekä koko loppukesän ajan.

Varaa snorklaussessio Ibizalla

7. Aloita kesä maljapuhe lasillisella Herbesia

Herbes| ©Julio Martínez
Herbes| ©Julio Martínez

Herbes Herbes on hieman makea ja hyvin perinteinen Ibizan likööri, joka valmistetaan tasapainoisesta konsentraatiosta tyypillisiä saaren yrttejä ja hieman anista. Se on peräisin yli 200 vuotta sitten, ja ajan myötä siitä on tullut tämän yhteisön kulinaaristen ja illallisen jälkeisten tapojen perusta.

Sitä nautitaan ympäri vuoden, ja se on hyvin tavallista ennen ateriaa käytävän keskustelun aikana tai myös kahvin lisukkeena. Kesäkuussa Herbes saa kuitenkin entistä suuremman kulttuurisen merkityksen, sillä siitä tulee paikallisten asukkaiden suosima juoma kesän saapumisen kunniaksi. Lisäksi he toivottavat toisilleen erittäin tuottoisaa, viihdyttävää ja ennen kaikkea ikimuistoista sesonkia.

On siis hyvä idea liittyä tähän perinteeseen, kun vierailet saarella kesäkuussa. Se voi hyvinkin olla se viina, jolla juhlapäivänne alkavat tai jota juotte päättääksenne juhlat aamunkoitteessa.

8. Lähde veneretkelle saaren rannikkoa pitkin

Veneretki| ©steve p2008
Veneretki| ©steve p2008

Ibiza tarjoaa kävijöilleen valloittavaa kauneutta sekä saaren etelä- että pohjoispäässä. Kiinnostavinta on, että kummallekin on ominaista luonnonnähtävyydet, jotka ovat sen arvoisia, että ne tuntevat kaikki, jotka ovat intohimoisesti kiinnostuneita tuntemiensa matkailukohteiden luonnosta. Siksi erinomainen aktiviteetti kesäkuussa Ibizalla on suunnitella retki ympäri saarta veneellä, joka voi viedä sinut kiinnostaviin paikkoihin.

Es Vedrà, Ses Salinesin luonnonpuisto ja naapurissa sijaitseva Formentera ovat joitakin niistä paikoista, joissa kannattaa käydä ennen kotiinpaluuta. Kesäkuu on ihanteellinen vuodenaika tällaiselle aktiviteetille, sillä matkailutarjonta on niin laaja, ettei sinun tarvitse tyytyä vain yhteen retkityyliin.

Itse asiassa voit tehdä kaikkea, mitä purjehdukseen liittyy Ibizalla kesäkuun aikana. Voit varata purjehdusretken, katamaraaneja, sukellusretkiä, ja on olemassa myös laivamatkoja, jotka on suunniteltu juhlia varten DJ:n ja runsaan alkoholin kera. Näihin mahtuu yleensä jopa 50 ihmistä, jotta voit juhlia kunnolla keskellä merta.

Nauti Ibizan parhaasta purjehduksesta

9. Käy Es Cap Blancin akvaariossa perhesuunnitelmaa varten

Cap Blancin akvaario| ©Marie Jolicoeur
Cap Blancin akvaario| ©Marie Jolicoeur

Jos vierailet kesäkuussa, on tärkeää, että sinulla on myös aktiviteetteja Ibizalla lasten kanssa, sillä perhematkan ideana on löytää aktiviteetteja, jotka viihdyttävät kaikkia yhtä lailla. Onneksi Es Cap Blancin akvaario tarjoaa juuri tätä, sillä se on paikka, joka oli aikoinaan hummerifarmi ja munkkihylkeiden suojelualue ja joka on nyt hauska akvaario, joka pyrkii edistämään merikasvillisuuden ja -eläimistön suojelua.

Se on varsin mielenkiintoinen, sillä suurin osa sen tiloista on maan alla, maanalaisissa luolastoissa. Ne tarjoavat hyvin intiimin ja opettavaisen näkemyksen lajien, kuten merisienien tai Baleaarien koralliriuttojen haavoittuvimpien kalojen suojeluprosessin taustalla olevasta prosessista.

Kesäkuussa vierailu tässä kohteessa on vielä suositeltavampaa, koska kesäkauden avajaisten yhteydessä järjestetään kaikenlaisia työpajoja ja erityistoimia. Akvaarion johdon etujen mukaista on, että se näyttäytyy mielenkiintoisena koko perheen matkailukohteena tällaisena kilpailuaikana.

10. Nauti vierailusta Can Marçan luolassa

Can Marçan luola| ©Jorge Alpiste
Can Marçan luola| ©Jorge Alpiste

Jos haluat vielä tutustua Ibizan sisämaahan maanalaisesta tilasta käsin, sinun on käytävä Puerto de San Miguelissa sijaitsevassa Can Marçan luolassa. Kyseessä on joukko tippukivien ja tippukiviluolien muodostamia luolia, joille on ominaista salakuljettajiin ja merirosvoihin liittyvä historia. He käyttivät sitä turvapaikkana kapinoidessaan saarella.

Kun vierailet luolassa, sinulla on myös mahdollisuus nauttia panoraamanäkymistä pienelle mutta kauniille lahdelle. Tämä on todella yksi parhaista asioista, joita voi tehdä Ibizalla kesäkuussa, koska tämän nähtävyyden vähäinen turistivirta tekee siitä pakopaikan muiden, enemmän vierailtujen yhteisöjen ruuhkaisilta kaduilta.

Se on myös loistava perhesuunnitelma, ja se voisi hyvin olla lyhyt osa päivän matkasuunnitelmaa, kun päätät keskittyä kiertämään joitakin Ibizan pohjoisen luonnon nähtävyyksiä.

Ibizan lämpötilat kesäkuussa

Kesäkuu Ibizalla| ©Ibiza Magic
Kesäkuu Ibizalla| ©Ibiza Magic

Vaikka kesäkuu merkitsee kesän alkua, se ei tarkoita lämpötilojen jyrkkää nousua. Tämä tarkoittaa, että kun olet saarella tässä kuussa, voit löytää noin 28 asteen maksimilämpötilat, kun taas kylmänä yönä minimilämpötila on noin 18 astetta.

Tosiasia on kuitenkin myös se, että on yhä yleisempää kohdata helleaaltoja, jotka alkavat jo kesäkuun puolivälissä. Lämpötilat voivat siis ylittää 32 tai 35 celsiusastetta vierailusi aikana.

Matkailijoiden tulva Ibizalle kesäkuussa

Matkailijoita Ibizalla| ©Stan de Haas
Matkailijoita Ibizalla| ©Stan de Haas

Kesäkuu on kesälomien alkamisen vuoksi vilkas matkailukuukausi kaikkialla Euroopassa, eikä Ibiza selvästikään ole poikkeus sääntöön. Totta on kuitenkin myös se, että kävijäpiikki ajoittuu yleensä heinä-elokuulle, ja tästä syystä lomasi saarella voi olla edullisempi tässä kuussa. Ainakin jos olet kiinnostunut tutustumaan saareen ilman, että joudut kohtaamaan niin paljon ihmisiä jokaisella turistipysäkilläsi.

Ibizan hinnat kesäkuussa

Maksava henkilö| ©Towfiqu barbhuiya
Maksava henkilö| ©Towfiqu barbhuiya

Kesäkuun osalta keskustellaan jo hinnoista, jotka kaikki matkailupalvelut asettavat loppukesäksi. Totuus on se, että toukokuun puolivälistä lähtien kaiken kaupallisen kulutuksen hinnat saarella ovat jo alkaneet nousta. Tämä tarkoittaa sitä, että kesäkuussa Ibizalla oleskelu on suhteellisen kallista, mutta kaikki riippuu siitä, mitä aktiviteetteja valitset ja minkä tyylisen majoituksen vierailullesi valitset.

Mitä pakata mukaan kesäkuun Ibizan vierailua varten?

Matkatavarat| ©Swansway Motor Group
Matkatavarat| ©Swansway Motor Group

Matkalaukku, joka sinun on pakattava kesäkuun Ibizan-vierailua varten, on melko samanlainen kuin muina kesäkuukausina.

Toisin sanoen mukavat, hengittävät vaatteet, kaikkiin tilaisuuksiin sopivat jalkineet ja hyvä aurinkovoide ovat matkatavaroiden välttämättömiä osia, jos haluat ottaa kaiken irti siitä, mitä saarella on tarjottavanaan ensimmäisen vuosipuoliskon viimeisenä kuukautena.

.