Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parasta tekemistä La Gomerassa

Matkustatko pian La Gomeralle? Tutustu tähän oppaaseen, jossa kerrotaan, mitä saarella on pakko nähdä ja tehdä, jotta lomasta tulee ikimuistoinen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Parasta tekemistä La Gomerassa

La Gomera | ©Enric Rubio Ros

Sen leudon ja lauhkean ilmaston ansiosta ympäri vuoden, milloin tahansa on hyvä aika paeta La Gomeralle ja löytää tämän Teneriffan lähellä sijaitsevan viehättävän saaren aarteet: villi luonto, unelmarannat, viehättävät kylät, herkullinen gastronomia.... Ota huomioon kaikki, mitä La Gomeralla voi tehdä!

1. Tutustu Garajonayn kansallispuistoon

Garajonayn kansallispuisto| ©Ciro Méndez
Garajonayn kansallispuisto| ©Ciro Méndez

Monet matkailijat vierailevat La Gomeralla saaren upeiden maisemien houkuttelemina, ja Garajonayn kansallispuisto erottuu edukseen erityisesti sen ikivanhojen kanarialaisten laakeripuumetsien kauneuden vuoksi, jotka ovat peräisin tertiäärikaudelta, dinosaurusten sukupuuttoon kuolemisen jälkeen miljoonia vuosia sitten.

Se on yksi La Gomeran pakollisista nähtävyyksistä ja Euroopan mantereen vaikuttavin viidakko, jossa kannattaa vierailla. Sumuisen ja salaperäisen ulkonäkönsä ansiosta tämä paikka, joka on täynnä suuria puita, joita peittävät köynnökset, saniaiset ja sammalet, ei näytä todelliselta vaan kuin jostain sadusta. Se ei jätä ketään kylmäksi!

Garajonayn kansallispuistoon voi tutustua joko omin päin autolla tai osallistua johonkin järjestetyistä retkistä, jotka vievät sinne osana La Gomeran kiertomatkaa.

Haluan tutustua Garajonayhin

2. Retkeily La Gomeralla

Patikointi La Gomeralla| ©LafullPicture
Patikointi La Gomeralla| ©LafullPicture

Hauska ja mielenkiintoinen tapa tutustua La Gomeraan on patikointi saaren läpi kulkevilla yli 600 kilometriä pitkillä poluilla.

Näin voit tutustua sen rikkaisiin maisemiin ja uskomattomaan luonnon monimuotoisuuteen askel askeleelta samalla, kun nautit päivästä ulkona raitista ilmaa hengittäen.

Vaeltamisen edut La Gomeralla

Yksi La Gomeran patikoinnin eduista on se, että sen laajasta polkuverkostosta löydät eri pituisia ja eri intensiteetillä varustettuja reittejä, jotka soveltuvat kaikenikäisille, niin kokeneimmille patikoijille kuin aloittelijoille tai lapsiperheillekin.

Toinen vaelluksen etu tällä saarella verrattuna muihin Espanjan maakuntiin, joissa tätä lajia yleensä harrastetaan, on se, että La Gomeralla ei ole vielä massaturismia, joten kun haluat harrastaa urheilua tai lähteä retkelle, et tunne, että kaikki on ylikuormitettua. Päinvastoin, matkailijat valitsevat La Gomeran nauttiakseen muutaman päivän rentoutumisesta luonnossa, koska se on hyvin rauhallinen paikka, jossa aika tuntuu pysähtyvän ja jossa voit irrottautua rutiineista.

La Gomeralla voit patikoida joko yksin tai osallistua järjestetylle retkelle saaren kauneimmilla poluilla, joilla voit ottaa upeita valokuvia matkamuistoiksi.

3. Lähde snorklaamaan saaren rannoille

Parhaat vedet snorklaamiseen| ©Maggie Collins
Parhaat vedet snorklaamiseen| ©Maggie Collins

Saaren sisämaassa on epäilemättä upeita maisemia, jotka ovat jo itsessään matkailunähtävyys, mutta jos suuntaat hieman sisämaahan, huomaat, että merimaisemat ovat vertaansa vailla.

Luonto on siunannut La Gomeraa mustilla hiekkarannoilla, turkoosilla vedellä ja vihreillä palmuviljelmillä, jotka näyttävät kuin unelmalta. Atlantin puhtaissa vesissä voit snorklata ja uida värikkäiden pikkukalojen keskellä tai kävellä meren rantaa pitkin auringonoton ja näköalojen äärellä rentoutumisen lomassa.

La Gomeralta löydät kaikenlaisia rantoja (neitseellisiä, rauhallisia, perheellisiä, vilkkaita, naturistirantoja...) ja jokaiseen makuun. Postauksessa La Gomeran parhaat rannat löydät muutamia esimerkkejä, joissa voit pulahtaa uimaan ja katsella kaunista auringonlaskua meren yllä, joten nappaa hattu ja uima-asu mukaan, sillä saaren rannat odottavat sinua!

4. Lähde jeeppisafarille saaren ympäri

Jeeppi La Gomeran ympäristössä| ©Albert
Jeeppi La Gomeran ympäristössä| ©Albert

Toinen siisteimmistä aktiviteeteista, jonka suosittelen kokemaan Teneriffalta La Gomeralle suuntautuvan matkan aikana, on jeeppisafari saaren ympäri, jossa vierailet paikoissa, joihin ei muuten pääse.

Otat ajoneuvon vastaan San Sebastián de la Gomerassa, kun poistut Teneriffalta lähtevältä lautalta, ja yhdessä oppaan kanssa kuljette vain yhden päivän aikana La Gomeran vaikuttavimpien maisemien läpi, joihin ei pääse jalan tai tavallisella autolla. Esimerkiksi Garajonayn kansallispuiston joitakin kulmia ja sen kuuluisaa laakeripuumetsää tai upeaa Hermiguan laaksoa.

Ennen paluuta Teneriffalle sinulla on mahdollisuus ladata akkuja herkullisella lounaalla ja osallistua silbo gomeron näyttelyyn.

Isabelin matkavinkki

Jeep-safarin tekeminen on jännittävää ja hauskaa mutta myös uuvuttavaa. Seuraavana päivänä suosittelen tekemään rauhallisen suunnitelman akkujen lataamiseksi.

5. Tutustu saaren pääkaupunkiin San Sebastián de la Gomeraan

San Sebastian de la Gomera| ©Oliver Raupach
San Sebastian de la Gomera| ©Oliver Raupach

Jos olet ottanut Teneriffalta lautan La Gomeralle, se jättää sinut San Sebastián de la Gomeran, saaren pääkaupungin, satamaan.

Millainen kaupunki on?

Se on pieni, enintään 9 000 asukkaan kylä, joka on viehättävä, rauhallinen ja viihtyisä, ja suosittelen, että teet siellä kävelykierroksen tutustuaksesi vanhaan kaupunkiin ja saadaksesi saaren sykkeen.

Mitä näet?

Siellä ei ole liikaa turistikohteita, joten voit helposti kävellä paikasta toiseen, sillä etäisyydet eivät ole suuria. Tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat Calle Realin ympärillä, ja siellä on paljon kauppoja ja baareja.

Sinuun iskevät erityisesti värikkäät matalat talot, joissa on kanarialaistyylisiä parvekkeita, ja voit myös nähdä joitakin nähtävyyksiä, jotka liittyvät Kristoffer Kolumbuksen matkoihin Amerikkaan Uuden maailman löytämisen jälkeen, kuten Casa del Pozo de la Aguada (jossa hänen kerrotaan ottaneen vettä siunatakseen Amerikan) tai Nuestra Señora de la Asunciónin kirkko (jossa oli aikoinaan kappeli, jossa merenkulkija rukoili ennen purjehduksen aloittamista).

6. Vieraile La Gomeran viehättävissä pikkukylissä

Vallehermoso| ©Parker Burchfield
Vallehermoso| ©Parker Burchfield

San Sebastián de la Gomera ei ole ainoa kylä, jossa voit vierailla saarella oleskelusi aikana - niitä on paljon muitakin, ja niillä kaikilla on oma viehätyksensä!

Missä kauniissa kylissä kannattaa vierailla?

Esimerkiksi Vallehermoso sijaitsee kauniissa laaksossa, joka on täynnä smaragdinvihreitä palmuja, jotka sulautuvat maastoon Roque Canon, 250 metrin korkeuteen kohoavan kalliomuodostelman, La Gomeran symbolin, katseen alla. Paras tapa tutustua saaren olemukseen on tutkia Vallehermoson katuja ja aukioita.

Toinen erittäin mielenkiintoinen paikka, jossa kannattaa vierailla lomallasi, on Valle Gran Rey. Kaupunki on täynnä rauhallisuutta ja hyvää tunnelmaa kapeassa laaksossa, jossa perinteiset talot, kanarialaiset palmupuut ja terassit elävät täydellisessä harmoniassa rinnakkain ja muodostavat kauniin maiseman. Hyödynnä vierailusi Valle Gran Reyssä ja mene Palmarejon näköalapaikalle, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät.

La Gomeralla on monia muitakin viehättäviä kyliä. Jos haluat tutustua niihin, suosittelen autokierrosta vuokra-autolla tai osallistu johonkin järjestetyistä retkistä, jotka vievät sinut lyhyelle kiertoajelulle saarelle.

Haluan tehdä retken La Gomeralla

7. Ahmi La Gomera pureksimalla

Ryppyisiä perunoita| ©Fernando Carmona
Ryppyisiä perunoita| ©Fernando Carmona

Olet varmasti kuullut gofiosta, papas arrugadasista tai almogrotesta, kaikki kanarialaisia ruokia, joita et ehkä ole vielä päässyt maistamaan.

Tämä on sinun! Ota kaikki irti La Gomeran matkastasi ja tutustu saaren muinaiseen kulttuuriin ja suosittuihin resepteihin makusi kautta. Monipuolinen ja autenttinen keittiö täynnä luonnetta, joka yllättää sinut.

Postauksesta Where to eat in La Gomera löydät useita gastronomisia ehdotuksia, joissa voit elää matkasi parhaita kokemuksia. Älä missaa sitä!

8. Harjoittele "silbo gomero

Silbo gomeron soittaminen| ©el Buho nº30
Silbo gomeron soittaminen| ©el Buho nº30

Tämä on yksi omaperäisimmistä aktiviteeteista, joita voit tehdä saarella päästäksesi kosketuksiin kansankulttuurin kanssa: harjoitella gomeron pilliä. Tulet hämmästymään!

Kyseessä on aito pilliin perustuva kieli, jonka saaren muinaiset asukkaat kehittivät muinaisista ajoista lähtien kommunikoidakseen alueen syvien rotkojen vuoksi.

Kyseessä on elävin tapa, jonka saari on yhä säilyttänyt esihispaanisesta menneisyydestään. Se ei jäänyt huomaamatta Unescolta, joka julisti silbo gomeron ihmiskunnan aineettomaksi kulttuuriperinnöksi.

Ota kaikki irti La Gomeran-lomastasi ja osallistu yhtä vanhanaikaiseen ja omaperäiseen esittelyyn kuin tämä. Sinulla on varmasti mukavia muistoja ja opit paljon paikallisesta kulttuurista, ja kuka tietää, ehkä pystyt jopa kommunikoimaan viheltämällä itse lopussa!

9. Ihmettele Los Roquesin näköalapaikalta avautuvia näkymiä

Los Roquesin näköalapaikka| ©Agustin
Los Roquesin näköalapaikka| ©Agustin

La Gomeralla ollessasi suosittelen käymään Los Roquesin näköalapaikalla, josta avautuvat upeat näkymät yhdelle saaren ikonisimmista luonnonmuistomerkeistä, Los Roquesille, josta erottuu erityisesti Agandon kallio.

Kyseessä on neljä suurta, La Gomeran huippujen laakeripuumetsien ympäröimää kalliolohkaretta, jotka ovat aikoinaan olleet tulivuoren piippuja, jotka ovat syöksseet magmaa ulospäin ja jotka ovat muotoutuneet eroosion vaikutuksesta.

Näköalapaikalta voit nauttia näköaloista ja ottaa valokuvia eri kulmista tästä mahtavasta luonnonmuistomerkistä sekä nähdä Teiden huipun kaukana Atlantin yllä.

Jos pidät luonnosta, tämä on ehdoton nähtävyys La Gomeralla. Los Roques sijaitsee lähellä Garajonayn kansallispuistoa, San Sebastián de la Gomeran ja Valle Gran Reyn yhdistävän tien TF-713 vieressä.

10. Ihaile Los Órganosin kallioita mereltä käsin.

Los Órganosin kalliot| ©Bernardo Suárez Falcón
Los Órganosin kalliot| ©Bernardo Suárez Falcón

Jos vierailet La Gomeralla sen kauniiden maisemien houkuttelemana, sinun kannattaa ehdottomasti lisätä Los Órganosin kalliot listallesi. Et kyllästy ottamaan valokuvia täällä!

Kyseessä on Vallehermoson kaupungissa (saaren pohjoisosassa) sijaitseva vaikuttava tulivuoriperäisistä kivistä koostuva kallio, jonka nimi kuulostaa musiikilta ja joka on silmiinpistävä ainutlaatuisen, urkupillien muotoisen siluettinsa vuoksi, joka johtaa pystysuoraan mereen.

Tämän luonnonmuistomerkin kauneutta kaikessa komeudessaan voi ihailla vain osallistumalla veneretkelle rannikkoa pitkin, sillä sinne pääsee vain meriteitse. Retkiä lähtee suosituista turistikohteista, kuten Playa de Santiagosta tai Valle Gran Reystä.