Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Parasta tekemistä La Gomerassa

Matkustatko pian La Gomeralle? Tutustu tähän oppaaseen, jossa kerrotaan, mitä saarella on pakko nähdä ja tehdä, jotta lomasta tulee ikimuistoinen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Parasta tekemistä La Gomerassa

La Gomera | ©Enric Rubio Ros

Sen leudon, lauhkean ilmaston ansiosta ympäri vuoden, milloin tahansa on hyvä aika paeta La Gomeralle ja tutustua tämän Teneriffan lähellä sijaitsevan viehättävän saaren aarteisiin: villi luonto, unelmarannat, viehättävät kylät, herkullinen keittiö.... Ota huomioon kaikki, mitä La Gomeralla voi tehdä!

1. Tutustu Garajonayn kansallispuistoon

Garajonayn kansallispuisto| ©Ciro Méndez
Garajonayn kansallispuisto| ©Ciro Méndez

Monet matkailijat vierailevat La Gomeralla saaren upeiden maisemien houkuttelemina, ja Garajonayn kansallispuisto erottuu edukseen erityisesti muinaisten kanarialaisten laakeripuumetsien kauneuden vuoksi, jotka juontavat juurensa tertiäärikaudelle, dinosaurusten sukupuuttoon kuolemisen jälkeen miljoonia vuosia sitten.

Se on yksi La Gomeran pakollisista nähtävyyksistä ja Euroopan mantereen vaikuttavin viidakko, jossa kannattaa vierailla. Sumuisen ja salaperäisen ulkonäkönsä ansiosta tämä paikka, joka on täynnä suuria puita, joita peittävät köynnökset, saniaiset ja sammalet, ei näytä todelliselta vaan kuin jostain sadusta. Se ei jätä ketään välinpitämättömäksi!

Garajonayn kansallispuistoon voit tutustua omalla autollasi tai liittyä johonkin järjestetyistä retkistä, jotka vievät sinut sinne osana La Gomeran kiertomatkaa.

Haluan tietää Garajonayn

2. Patikointi La Gomeralla

Patikointi La Gomeralla| ©LafullPicture
Patikointi La Gomeralla| ©LafullPicture

Hauska ja mielenkiintoinen tapa tutustua La Gomeraan on patikointi saaren läpi kulkevilla yli 600 kilometriä pitkillä poluilla.

Näin voit tutustua sen rikkaisiin maisemiin ja uskomattomaan luonnon monimuotoisuuteen askel askeleelta samalla kun nautit päivästä ulkona hengittäen raikasta ilmaa.

Vaelluksen edut La Gomeralla

Yksi La Gomeran patikoinnin eduista on se, että sen laajasta polkuverkostosta löydät eri pituisia ja intensiteetiltään vaihtelevia reittejä, jotka on sovitettu kaikenikäisille, sekä kokeneimmille patikoijille että aloittelijoille tai lapsiperheille.

Toinen vaelluksen etu tällä saarella verrattuna muihin Espanjan maakuntiin, joissa tätä lajia yleensä harrastetaan, on se, että La Gomera ei ole vielä täynnä massaturismia, joten kun haluat harrastaa urheilua tai lähteä retkelle, et tunne, että kaikki on täynnä. Päinvastoin, matkailijat valitsevat La Gomeran nauttiakseen muutaman päivän levosta luonnossa, koska se on hyvin rauhallinen paikka, jossa aika tuntuu pysähtyvän ja jossa voit irrottautua rutiineista.

La Gomeralla voit patikoida joko yksin tai osallistua järjestetylle retkelle saaren kauneimmilla poluilla, joilla voit ottaa upeita valokuvia matkamuistoiksi.

3. Snorklaa saaren rannoilla

Parhaat vedet snorklausta varten| ©Maggie Collins
Parhaat vedet snorklausta varten| ©Maggie Collins

Saaren sisäosissa on epäilemättä upeita maisemia, jotka ovat jo itsessään matkailunähtävyys, mutta jos suuntaat hieman sisämaahan, huomaat, että merimaisemat ovat vertaansa vailla.

Luonto on siunannut La Gomeraa mustilla hiekkarannoilla, turkoosilla vedellä ja vehreillä palmupuuviljelmillä, jotka näyttävät kuin unelmalta. Atlantin puhtaissa vesissä voit snorklata ja uida värikkäiden pikkukalojen kanssa tai kävellä valtameren rantaa pitkin ja ottaa aurinkoa ja rentoutua näköalojen äärellä.

La Gomeralla on kaikenlaisia rantoja (neitseellisiä, rauhallisia, perherantoja, vilkkaita, nudistirantoja...) ja jokaiseen makuun. Postauksessa La Gomeran parhaat rannat löydät muutamia esimerkkejä, joissa voit pulahtaa uimaan ja katsella kaunista auringonlaskua meren yllä, joten nappaa hattu ja uima-asu mukaan, sillä saaren rannat odottavat sinua!

4. Lähde jeeppisafarille saaren ympäri

Jeeppi La Gomeralla| ©Albert
Jeeppi La Gomeralla| ©Albert

Toinen hienoimmista aktiviteeteista, jotka suosittelen kokemaan Teneriffalta La Gomeralle suuntautuvan matkan aikana, on jeeppisafari ympäri saarta, jossa voit vierailla paikoissa, joihin ei muuten pääse.

Otat ajoneuvon vastaan San Sebastián de la Gomerassa, kun poistut Teneriffalta lähtevältä lautalta, ja yhdessä oppaan kanssa kuljette vain yhden päivän aikana joidenkin La Gomeran vaikuttavimpien maisemien läpi, joihin ei pääse jalan tai tavallisella autolla. Esimerkiksi Garajonayn kansallispuiston jotkut nurkat, joissa on kuuluisa laakeripuumetsä, tai upea Hermiguan laakso.

Ennen paluuta Teneriffalle sinulla on mahdollisuus ladata akut herkullisella lounaalla ja osallistua silbo gomero -näyttelyyn.

Haluan tehdä jeeppisafarin La Gomeralla

Isabelin matkustajan vinkki

Jeeppisafari on jännittävä ja hauska, mutta myös uuvuttava. Seuraavana päivänä suosittelen rauhallista suunnitelmaa akkujen lataamiseksi.

5. Kierros San Sebastián de la Gomeran, saaren pääkaupungin, kautta

San Sebastian de la Gomera| ©Oliver Raupach
San Sebastian de la Gomera| ©Oliver Raupach

Jos olet ottanut Teneriffalta lautan La Gomeralle, se jättää sinut saaren pääkaupungin San Sebastián de la Gomeran satamaan.

Millainen kaupunki on?

Se on pieni, enintään 9000 asukkaan kaupunki, joka on viehättävä, rauhallinen ja vieraanvarainen, ja suosittelen, että teette kävelyretken tutustuaksenne vanhaan kaupunkiin ja saaren sykkeeseen.

Mitä näet?

Siellä ei ole liikaa nähtävyyksiä, joten voit helposti kävellä paikasta toiseen, koska etäisyydet eivät ole suuria. Tärkeimmät nähtävyydet ja nähtävyydet sijaitsevat Calle Real -kadun varrella, ja siellä on runsaasti kauppoja ja baareja.

Sinuun iskevät erityisesti värikkäät pienet talot, joissa on kanarialaistyylisiä parvekkeita, ja voit myös nähdä joitakin nähtävyyksiä, jotka liittyvät Kristoffer Kolumbuksen matkoihin Amerikkaan Uuden maailman löytämisen jälkeen, kuten Casa del Pozo de la Aguada (josta hänen kerrotaan ottaneen vettä siunatakseen Amerikan) tai Nuestra Señora de la Asunciónin kirkko (jossa oli aikoinaan kappeli, jossa merenkävijä rukoili ennen purjehduksen aloittamista).

6. Vieraile La Gomeran viehättävissä pikkukylissä

Vallehermoso| ©Parker Burchfield
Vallehermoso| ©Parker Burchfield

San Sebastián de la Gomera ei ole ainoa kaupunki, jossa voit vierailla saarella oleskelusi aikana, vaan niitä on monia muitakin, ja niillä kaikilla on oma viehätyksensä!

Missä kauniissa kylissä kannattaa vierailla?

Esimerkiksi Vallehermoso sijaitsee kauniissa laaksossa, joka on täynnä smaragdinvärisiä palmuja, jotka sulautuvat maastoon 250 metrin korkeuteen kohoavan Roque Cano-kalliomuodostelman, La Gomeran symbolin, alla. Paras tapa tutustua saaren olemukseen on tutkia Vallehermoson katuja ja aukioita.

Toinen erittäin mielenkiintoinen paikka, jossa kannattaa vierailla lomallasi, on Valle Gran Rey. Kaupunki on täynnä rauhaa ja hyvää tunnelmaa kapeassa laaksossa, jossa perinteiset talot, kanarialaiset palmuviljelmät ja terassit elävät täydellisessä sopusoinnussa keskenään, mikä luo kauniin maiseman. Ota kaikki irti Valle Gran Reyn vierailustasi ja mene Palmarejon näköalapaikalle, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät.

La Gomeralla on monia muitakin viehättäviä kyliä. Jos haluat tutustua niihin, suosittelen ajelulle vuokra-autolla tai osallistumaan jollekin järjestetylle retkelle, joka vie sinut lyhyelle kierrokselle saarelle.

Haluan tehdä retken La Gomeralla

7. Ahmi La Gomera palasina

Rypistyneet perunat| ©Fernando Carmona
Rypistyneet perunat| ©Fernando Carmona

Olet varmasti kuullut gofiosta, papas arrugadasista tai almogrotesta, jotka kaikki ovat kanarialaisia ruokia, joita et ehkä ole vielä päässyt maistamaan.

Tämä on sinun! Ota kaikki irti La Gomeran matkastasi ja tutustu saaren muinaiseen kulttuuriin ja suosittuihin resepteihin makusi kautta. Monipuolinen ja aito keittiö, joka on täynnä luonnetta ja joka yllättää sinut.

Postauksessa Missä syödä La Gomeralla löydät useita gastronomisia ehdotuksia, joissa voit elää joitakin matkasi parhaita kokemuksia. Älä missaa sitä!

8. Harjoittele "silbo gomero

Silbo gomeron tekeminen| ©el Buho nº30
Silbo gomeron tekeminen| ©el Buho nº30

Tämä on yksi omaperäisimmistä aktiviteeteista, joita voit tehdä saarella päästäksesi kosketuksiin populaarikulttuurin kanssa: leikkimällä "silbo gomeroa", tulet hämmästymään!

Tämä on aito kieli, joka perustuu vihellyksiin, jotka saaren muinaiset asukkaat kehittivät muinaisista ajoista lähtien kommunikoidakseen alueen syvien rotkojen vuoksi.

Se on elävin tapa, jonka saari on säilyttänyt esihispaanisesta menneisyydestään. Tämä ei jäänyt huomaamatta Unescolta, joka julisti silbo gomeron ihmiskunnan aineettomaksi kulttuuriperinnöksi.

Ota kaikki irti La Gomeran lomastasi ja osallistu yhtä vanhaan ja omaperäiseen esitykseen kuin tämä. Saat mukanasi mukavan matkamuiston ja opit paljon paikallisesta kulttuurista. Kuka tietää, saatat jopa pystyä kommunikoimaan viheltämällä omaa pilliäsi lopuksi!

9. Hämmästy Los Roquesin näköalapaikalta avautuvista näkymistä

Los Roquesin näköalapaikka| ©Agustin
Los Roquesin näköalapaikka| ©Agustin

La Gomeralla ollessasi suosittelen käymään Los Roquesin näköalapaikalla, josta avautuvat upeat näkymät yhdelle saaren ikonisimmista luonnonmuistomerkeistä, Los Roquesille, jonka joukosta erottuu erityisesti roque de Agando.

Nämä ovat neljä suurta kalliolohkareikkoa, joita ympäröivät La Gomeran huippujen laakeripuumetsiköt. Ne olivat aikoinaan tulivuoren piippuja, joista magma purkautui ulospäin ja jotka eroosio muokkasi.

Näköalapaikalta voit nauttia näköaloista ja ottaa valokuvia eri kulmista tästä mahtavasta luonnonmuistomerkistä sekä nähdä Teiden huipun kaukana Atlantin yllä.

Jos pidät luonnosta, tämä on ehdoton nähtävyys La Gomeralla. Los Roques sijaitsee lähellä Garajonayn kansallispuistoa, San Sebastián de la Gomeran ja Valle Gran Reyn yhdistävän tien TF-713 vieressä.

10. Ihaile Los Órganosin kallioita mereltä käsin.

Los Órganosin kalliot| ©Bernardo Suárez Falcón
Los Órganosin kalliot| ©Bernardo Suárez Falcón

Jos aiot vierailla La Gomeralla sen kauniiden maisemien houkuttelemana, sinun on ehdottomasti lisättävä Los Órganos listallesi. Et kyllästy ottamaan kuvia täällä!

Kyseessä on Vallehermoson kaupungissa (saaren pohjoisosassa) sijaitseva vaikuttava tulivuoriperäinen kallio, jonka nimi kuulostaa musiikilta ja joka on silmiinpistävä ainutlaatuisen, urkupilliä muistuttavan siluettinsa vuoksi, joka virtaa pystysuoraan mereen.

Tämän luonnonmuistomerkin kauneutta kaikessa komeudessaan voit ihailla veneellä rannikkoa pitkin, sillä sinne pääsee vain meriteitse. Retkiä lähtee suosituista turistikohteista, kuten Playa de Santiagosta tai Valle Gran Reystä.