Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Miten päästä La Gomeralle

La Gomeralle pääseminen Teneriffalta on erittäin helppoa, jos tiedät miten. Jotta lomasi olisi täydellinen, kerron sinulle kaikki tavat, joilla pääset sinne.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Miten päästä La Gomeralle

Tutustu La Gomeraan | ©Werner B.

La Gomeraan tutustuminen Teneriffan-matkalla on yksi tärkeimmistä suunnitelmista, jotka sinun on tehtävä lomallasi. Se sijaitsee vain 40 kilometrin päässä, ja pienestä koostaan huolimatta siellä on upeita maisemia, jotka näyttävät olevan kuin toiselta planeetalta.

Jos sinulla on Teneriffalla hieman vapaa-aikaa ja haluat paeta päiväksi La Gomeralle, kerron, miten pääset sinne, jotta voit alkaa valmistella vierailuasi.

1. Mukavin tapa: järjestetty retki Teneriffalta

Tee retki| ©Phoenix Trimegisto
Tee retki| ©Phoenix Trimegisto

Jos sinulla ei ole paljon aikaa nähdä La Gomeraa päivässä, kätevin ja nopein tapa on liittyä Teneriffalta lähtevälle järjestetylle kiertomatkalle saarelle.

Tämäntyyppinen aktiviteetti auttaa sinua saamaan La Gomerasta kaiken irti, sillä sinun ei tarvitse huolehtia logistiikan järjestämisestä (kuljetuksen löytäminen, oppaan palkkaaminen, nähtävyyksien paikantaminen, hyvän ruokapaikan löytäminen...) Kaikki on suunniteltu niin, että voit päästää itsesi irti, rentoutua ja keskittyä nauttimaan kokemuksesta!

Lisäksi verrattuna siihen, että kävisit La Gomeralla omin päin, säästät Teneriffalta järjestetyllä retkellä La Gomeralle aikaa (sekä vierailun suunnittelussa että saarella ollessasi, jolloin opas näyttää sinulle tärkeimmät asiat) ja myös rahaa (La Gomeralla omin päin käyminen on paljon kalliimpaa, koska sinun on vuokrattava ajoneuvo, jolla kiertelet saarella).

Makuusi ja budjetistasi riippuen La Gomeraan voi tutustua erilaisilla järjestetyillä retkillä. Tässä yhteydessä suosittelen lukemaan artikkelin Parhaat retket La Gomeralle Teneriffalta, jotta saat tietää parhaista vaihtoehdoista tutustua saareen.

Varaa retki La Gomeralle Teneriffalta käsin

2. Matkusta Teneriffalta La Gomeralle omin päin: Käytä lauttaa

Lautta La Gomeralle| ©Tony Hisgett
Lautta La Gomeralle| ©Tony Hisgett

Lautta on suosituin vaihtoehto päästä Teneriffalta La Gomeralle. Tällä hetkellä reitillä liikennöivät Naviera Armas ja Fred Olsen. Jos haluatte vierailla saarella omin päin lautalla, suosittelen ostamaan liput etukäteen.

Yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä matkan budjettia suunnitellessa, on se, että aikuisten yhden hengen lippu Naviera Armas -aluksella (alkaen 40 euroa) on hieman halvempi kuin Fred Olsen -aluksella (alkaen 41 euroa), mutta molemmat alukset ovat suuria, mukavia ja vakaita.

Alus purjehtii Teneriffan eteläosassa sijaitsevasta Los Cristianosin satamasta San Sebastián de La Gomeran satamaan. Se kulkee päivittäin, ja vain 50 minuutissa pääset saaren pääkaupunkiin.

Varaa retki La Gomeralle Teneriffalta käsin

Lauttaan nouseminen auton kanssa tai ilman autoa

Jos aiot vierailla La Gomeralla omin päin, on välttämätöntä, että sinulla on ajoneuvo, jolla voit liikkua saarella, joten suosittelen auton vuokraamista, jotta voit liikkua paikasta toiseen vapaammin. Voit vuokrata tämän palvelun monilta yrityksiltä, mutta jos haluat yksinkertaistaa menettelyjä, voit myös varata sen yhdessä lauttalipun kanssa samalta yritykseltä.

Jos matkustat Teneriffalta La Gomeralle ja haluat ottaa autosi mukaan, sinun on oltava paikalla hyvissä ajoin ennen lauttaan nousua, jotta voit nousta lautalle ajoneuvosi kanssa. Jos sinulla on tästä epäilyksiä, on kuitenkin suositeltavaa ottaa yhteyttä lauttayhtiöön etukäteen.

Matkusta lautalla La Gomeralle perheen kanssa

Jos aiot vierailla La Gomeralla perheenä ja matkustat lasten kanssa, he tarvitsevat oman lipun lauttaan, vaikka lasten (4-11-vuotiaat) tai vauvojen (0-3-vuotiaat) lippu on halvempi kuin aikuisten lippu.

Matka Teneriffalta La Gomeralle sujuu pienimmiltä kuin siivillä, sillä lautalla on laaja valikoima vapaa-ajan aktiviteetteja, jotka viihdyttävät heitä San Sebastián de La Gomeran satamaan asti: lasten alue ja pelit, piirrettyjä, elokuvia... Heillä on niin hauskaa laivalla, etteivät he halua päästä pois laivalta!

Lounasta lautalla ja jatka matkaa saaren ympäri

La Gomeran matkan aikana voit nauttia välipalaa lautan kahvilassa. Se on hyvä vaihtoehto, jos matkan varrella tulee nälkä ja haluat nopeasti tappaa nälän, tai jos matkustat perheen kanssa ja haluat syödä laivassa, jotta lapset eivät myöhästy ruokailuajoista. Näin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että joudut etsimään ravintolaa, kun poistut laivasta, ja voit jatkaa reittiäsi saaren ympäri suunnitellusti.

Missä lautta jättää sinut ja miten pääset La Gomeran keskustaan?

Teneriffalta lähtevä lautta saapuu saaren pääkaupungin San Sebastián de La Gomeran satamaan. Kaupunkiin pääsee kävellen, taksilla tai bussilla (linjat 3 ja 7 pysähtyvät sataman lähellä).

Varaa retki La Gomeralle Teneriffalta käsin

3. Lento La Gomeralle: lennolla lentokentältä käsin

Lento La Gomeralle| ©Rob Hodgkins
Lento La Gomeralle| ©Rob Hodgkins

Nopein tapa päästä La Gomeralle on lentää Teneriffalta. Saarella on vain yksi lentokenttä (Alajerón kaupungissa), joka vastaanottaa lentokoneita Teneriffan eteläisen ja pohjoisen lentokentän kansainvälisiltä lentokentiltä.
Jos mantereelta tuleva lentokone laskeutuu Teneriffan eteläosaan, La Gomeralle pääsee helpoimmin laivalla.

Jos kuitenkin laskeudut Teneriffa Norteen, voit lautan lisäksi lentää La Gomeralle Binter-lentoyhtiön lentokoneella, joka lentää kahdesti päivässä.

Lauttamatkaan verrattuna tämä ei ole kovin suosittu vaihtoehto, sillä lentolippu on kalliimpi (alkaen 100 euroa). Matka kestää noin 30 minuuttia, ja kun olet laskeutunut La Gomeran lentokentälle, sinun on otettava bussi, taksi tai vuokra-auto päästäksesi saaren eri osiin.

Miten pääsen lentokentältä San Sebastian de La Gomeraan?

La Gomeran lentokenttä sijaitsee 34 kilometrin päässä San Sebastián de La Gomerasta. Saaren pääkaupunkiin pääset eri liikennevälineillä tarpeidesi, makusi tai budjettisi mukaan. Tässä muutamia ideoita:

4. Vuokra-autolla, jotta voit liikkua vapaammin

Vuokraa auto| ©Jordi Sabaté
Vuokraa auto| ©Jordi Sabaté

Jos et halua olla riippuvainen julkisen liikenteen aikatauluista ja saatavuudesta päästäksesi San Sebastián de La Gomeraan saaren lentokentältä, parasta on varata vuokra-auto, jolla voit liikkua omaan tahtiisi.

Cicar ja Avis ovat joitakin yhtiöitä, jotka tarjoavat tätä palvelua saarella. Ajoneuvon ominaisuuksista ja merkistä riippuen vaihtoehtoja löytyy alkaen 30 eurosta päivässä.

Mitä asiakirjoja tarvitaan auton vuokraamiseen La Gomeralla?

 • Sinulla on oltava henkilötodistus tai passi
 • Hakijalla on oltava voimassa oleva kansallinen tai kansainvälinen ajokortti.
 • Sinulla on oltava ajokortti vähintään 1 tai 2 vuotta.
 • Sinun on oltava vähintään 21-vuotias, vuokrausyhtiöstä riippuen.

5. Bussilla, halvin vaihtoehto

Matkusta bussilla| ©secrettenerife.co.uk
Matkusta bussilla| ©secrettenerife.co.uk

Jos sinulla ei ole vuokra-autoa, jolla pääset pääkaupunkiin heti laskeuduttuasi, paras vaihtoehto on mennä lentokentän linja-autoasemalle ja ottaa GuaguaGomera-yhtiön liikennöimä bussi numero 3. Bussi maksaa 4 euroa, ja sillä pääset pääkaupunkiin noin 1 tunnissa.

La Gomeralla on 7 bussilinjaa, jotka yhdistävät saaren eri kaupunkeja:

 • Linja 1 - Valle Gran Rey - San Sebastián de La Gomera - San Sebastián de La Gomera
 • Linja 2 - Vallehermoso - San Sebastián
 • Linja 3 - Alajeró - San Sebastián
 • Linja 4 - Vallehermoso - La Dama
 • Linja 5 - Vallehermoso - Alojera
 • Linja 6 - Valle Gran Rey - Lentokenttä
 • Linja 7 - San Sebastián - Lentokenttä
 • Linja 8 - Vallehermoso - Valle Gran Rey - Valle Gran Rey

6. Taksilla, nopein kuljetus

Ota taksi| ©Humphrey Muleba
Ota taksi| ©Humphrey Muleba

San Sebastián de La Gomeraan pääsee kuitenkin myös taksilla vain 35 minuutissa. Tämä on nopein tapa matkustaa, mutta se on hieman kalliimpi kuin bussi, sillä se maksaa 40-55 euroa.

Neuvo? Ota aina taksi lentoaseman vakiintuneelta taksitolpalta ja vältä kuljettajia, jotka tarjoavat samaa palvelua lentoaseman ulkopuolella.