Parhaat Dublin-matkavinkit

Mahdollisuus matkustaa Dubliniin on ainutlaatuinen kokemus. Nauti oleskelusi jokaisesta sekunnista noudattamalla alla olevia olennaisia vinkkejä, jotka jaan kanssasi.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuuttia luettu

Parhaat Dublin-matkavinkit

Dublinin kadut, Irlanti | ©Sean MacEntee

Suunnitteletko matkaa katsomaan Dublinin tarjoamia ihmeitä? Olen iloinen puolestasi! Tässä matkakohteessa, kuten missä tahansa muussa kaupungissa maailmassa, on omat erityispiirteensä, jotka sinun on hyvä tietää ennen matkaa, jotta vältät ikävät yllätykset ja vähennät odottamattomia tapahtumia.

Dublinista löydät monianähtävyyksiä, joista voit nauttia, ja tässä luettelossa jaan kanssasi kaiken, mitä sinun on tiedettävä nauttiaksesi täydellisestä lomasta.

1. Dublinin sää voi olla arvaamaton

Puistopäivä| ©Giuseppe Milo
Puistopäivä| ©Giuseppe Milo

Nyt olet luultavasti jo tietoinen siitä, että Irlanti on maa, joka on kuuluisa kosteasta ja äärimmäisen arvaamattomasta säästään; voit herätä jonain kesäaamuna aurinkoisena päivänä ja nähdä auringon häipyvän ennen puoltapäivää ja antavan tilaa tuulelle ja sateelle.

Paikalliset väittävät, että on päiviä, jolloin on mahdollista kokea kaikki neljä vuodenaikaa yhden päivän aikana.

Minun neuvoni? Älä anna tämän hukuttaa itseäsi, vaan sisällytä tämä mahdollisuus osaksi Dubliniin tutustumisen seikkailua varaamalla esimerkiksi opastettu Dublinin kierros, mutta valmistaudu tietysti kaikkiin sääolosuhteisiin ottamalla mukaan kaikki, mitä tarvitset pysyäksesi mukavana ja kuivana: mäkitossut, sateenvarjot, sadekengät, kevyt takki tai talvivaatteet matkustusajankohdasta riippuen.

Varaa opastettu kierros Dublinissa

2. Selvitä, mikä on paras aika matkustaa Dubliniin

Sateinen kesä| ©Janette Kelly
Sateinen kesä| ©Janette Kelly

Irlannissa yleensä, mutta erityisesti Dublinin kaupungissa, matkailu on hyvin kausiluonteista. Ota selvää matalista sesongeista, korkeista sesongeista ja valitse matkatavoitteidesi mukaan.

  • Huippusesonki:Dublinin kesä, erityisesti heinä- ja elokuu, on matkailun huippusesonki. Näinä kuukausina vierailu Irlantiin voi olla hieman kalliimpaa, ja majoitusvaihtoehdot täyttyvät nopeasti. Varaa majoitus mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen.
  • Keskisesonki: Huhti-, touko-, kesä-, syys- ja lokakuu ovat hiljaista sesonkiaikaa, jolloin sää on hyvä, ja se on ihanteellinen kaupunkiin tutustumiseen perusteellisesti.
  • Matalasesonki: Matalasesonki liittyy Dublinin talvikuukausiin. Kylmän sään lisäksi jotkin Dublinin laitamilla sijaitsevat maaseudun nähtävyydet saattavat olla suljettuina tai niiden aukioloaika on rajoitettu lyhyiden päivien vuoksi.

Varaa Dublinin pyöräretki

3. Ota kiertoajelubussi säästääksesi aikaa ja rahaa.

Kiertoajelubussi Dublinin kaduilla| ©bug weiser
Kiertoajelubussi Dublinin kaduilla| ©bug weiser

Kuten huomaat Dublinin matkasuunnitelmaa järjestäessäsi, useimmat kaupungin nähtävyydet ovat helposti saavutettavissa. Esimerkiksi Trinity Collegesta pääset helposti erilaisiin nähtävyyksiin, kuten Temple Bariin, arkeologiseen museoon tai ikoniselle Grafton Streetille.

Muut yhtä tärkeät nähtävyydet, kuten Guinness Storehouse tai Kilmainham Gaol, ovat kuitenkin hieman kauempana. Voit kulkea julkisilla kulkuneuvoilla, mutta Dublinin kiertoajelubussit ovat tehokkain tapa liikkua kaupungissa tärkeimpien nähtävyyksien välillä. Ja mikä parasta? Voit ostaa useamman päivän passin.

.

Varaa Dublinin kiertoajelubussi

4. Juomarahoista ja siitä, miten Dublinissa maksetaan

Church Pub| ©William Murphy
Church Pub| ©William Murphy

Dublinissa ja Irlannissa yleensä juomarahakulttuuri ei ole yhtä syvään juurtunut kuin muissa kohteissa, ja vaikka palveluntarjoajat eivät ole riippuvaisia juomarahoista elääkseen, ne ovat tervetulleita. Ota huomioon nämä Dublinissa annettavat juomarahavinkit ja sovella niitä sen mukaan, missä laitoksessa vierailet tai mitä aktiviteettia olet tekemässä.

  • Pubeissa, baareissa ja ravintoloissa: Juomarahan antaminen 10 ja 15 prosentin välillä on täysin hyväksyttävää.
  • Maksullisilla kierroksilla matkaoppaat: 10-15 %.
  • Ilmaisilla kierroksilla: Vähintään noin 10 €/henkilö.
  • Taksit: Takseissa ei vaadita eikä odoteta tippiä, mutta voit halutessasi antaa tippiä.

Varaa Dublinin pubikierroksesi

5. Osta Dublin Pass

Dublin Passin ostaminen| ©Lisa Fotios
Dublin Passin ostaminen| ©Lisa Fotios

Dublin Pass on loistava resurssi, jota suosittelen lämpimästi kaikille Dublinin ensikertalaisille ja erityisesti niille, jotka suunnittelevat lyhyttä oleskelua kaupungissa. Voit ostaa Dublin All-inclusive Passin yhdeksi päiväksi ja saada vapaan pääsyn kaupungin ikonisimpiin nähtävyyksiin. Voit myös käyttää Hop on and Off -bussia niin monta kertaa kuin haluat päivän aikana.

Ennen kuin maksat, tarkista, mitkä nähtävyydet sisältyvät hintaan, ja varmista, että ne, jotka kiinnittävät huomiosi, sisältyvät hintaan. Dublin Passin ostat parhaiten netistä ennen matkaa.

Osta Dublinin All-Inclusive Pass

6. Maista paikallista ruokaa ja vieraile Guinnessin panimossa.

Irlantilainen aamiainen| ©Jesse
Irlantilainen aamiainen| ©Jesse

Jos vierailet Dublinissa, et voi jättää väliin irlantilaista ruokaa- irlantilaisesta muhennoksesta, boxty-pannukakuista, colcannonista ja fish and chipsistä kannattaa kokeilla vähän kaikkea. Juomista Guinness-olut - voit tutustua sen alkuperään varaamalla liput Guinness Storehouseen - jairlantilainen kahvi ovat ehdoton osa kaupunkivierailua.

Irlantilaista ruokaa voi syödä parhaiten perinteisissä irlantilaisissa pubeissa. Nämä paikat tarjoavat laadukasta ruokaa ja ovat hyvin vieraanvaraisia turisteja kohtaan, joten varmista, että vierailet kaupungin parhaissa pubeissa vierailusi aikana.

Varaa Dublinin ruokakierros

7. Älä jää vain pääkaupunkiin

Cliffs of Mohe| ©njaminjami
Cliffs of Mohe| ©njaminjami

Dublin on syystäkin maan suosituin turistikaupunki: Irlannin pääkaupunki on arkkitehtuurista linnoihin, rikkaaseen historiaan ja pubikulttuuriin rakastumisen arvoinen kaupunki.

Jos kuitenkin kysyt irlantilaiselta neuvoa, hän neuvoo sinua ottamaan matkastasi kaiken irti ja tutustumaan moniin muihin ainutlaatuisiin kohteisiin, joita maalla on tarjota. Ja mikä parasta? Dublinista lähtee päivittäin kaikenlaisia järjestettyjä matkoja, joiden avulla voit kokea Irlannin ilman vaivaa ja suunnittelua.

Unelmakohteita on varmasti paljon, mutta tässä on vain muutamia ideoita:

Kerryn kiertomatka Dublinista

8. Tutustu Dubliniin

Dublinin juna| ©Giuseppe Milo
Dublinin juna| ©Giuseppe Milo

Dublinissa ja sen ympäristössä liikkumisessa on tärkeää ottaa huomioon käytettävissä olevat liikennevaihtoehdot. Kaikki ovat päteviä, mutta valitse niistä se, joka sopii parhaiten tarpeisiisi.

Liikkuminen Dublinissa julkisilla busseilla

Yksi kaupungin yleisimmistä ja käytetyimmistä palveluista, julkinen bussiliikenne on varsin hyvä, täsmällinen ja tehokas. Lisäksi sillä pääsee käytännössä maan joka kolkkaan.

Liikkuminen Dublinissa junalla

Junat ovat erittäin nopeita ja miellyttäviä, mutta niillä ei pääse kaikkiin kohteisiin. Jos haluamiisi paikkoihin pääsee junalla (tai ainakin osaan matkasta), älä epäröi hetkeäkään. Junat kannattaa varata etukäteen, etenkin ruuhka-aikoina.

Liikkuminen Dublinissa autolla

Kun otetaan huomioon julkisen liikenteen vaihtoehdot ja monet tarjolla olevat retket, en pidä auton vuokraamista Dublinissa tarpeellisena, mutta jos päätät kuitenkin vuokrata auton, muista, että Irlannissa ajetaan vasemmalla puolella.

Osta Dublinin All-inclusive-passi

9. Säästä rahaa Heritage Passilla.

Dublinin linna| ©Bjørn Christian Tørrissen
Dublinin linna| ©Bjørn Christian Tørrissen

Oletko kiinnostunut arkkitehtuurista ja historiasta? Harkitse Heritage Passin ostamista, kun saavut Dubliniin. Se on erityinen passi, joka on suunniteltu useimpien maan kulttuuri- ja matkailukohteiden katsomiseen, joten toisin kuin Dublin Pass, se ei ole voimassa vain Dublinissa.

Erikoispassiin sisältyy suuri määrä nähtävyyksiä, kuten kauniit Dublinin linnat, erilaiset kansallispuistot, muistopuutarhat ja monet muistomerkit pääkaupungissa ja sen ympäristössä. Kaikki tämä noin 28 euron hintaan. Kun lasket yhteen nähtävyyksillä käynnin yksittäisen hinnan, säästät todennäköisesti paljon.

Varaa Dublinin kiertoajelu bussilla

10. Tutustu kaupunkiin kiertoajelulla

Dublinin ympäristössä| ©Gregory Dalleau
Dublinin ympäristössä| ©Gregory Dalleau

Kun olet juuri saapunut Dubliniin, yksi parhaista tavoista tutustua kaupunkiin ja saada nopea katsaus mielenkiintoisimpiin paikkoihin on epäilemättä kiertoajelu kaupungin nähtävyyksillä.

Löydät monia mielenkiintoisia vaihtoehtoja, joten kutsun sinut tutustumaan tarjolla oleviin vaihtoehtoihin ja varaamaan sen, joka parhaiten vastaa kiinnostuksiasi. Dublinin historialliset kierrokset; ruokakierrokset; kävelykierrokset; kaupungin pyöräilykierrokset; kummitus- ja mysteerikierrokset ja paljon muuta. Vaihtoehtoja riittää!

Varaa opastettu kierros Dublinissa

11. Ilmainen internetyhteys Dublinissa

Internet-yhteys| ©Aditya Singh
Internet-yhteys| ©Aditya Singh

Jos kuljeskelet kaupungilla ja tarvitset internetyhteyttä, Dublinissa on paikkoja, joissa saat ilmaisen wifin, kuten kaupungin pubeissa ja kaikissa Starbucksin kahviloissa.

Lisäksi Dublinin kaupunginvaltuusto on käynnistänyt aloitteen ilmaisista internet-hotspoteista tietyissä paikoissa kaupungissa. Lisäksi lukuisat paikalliset yritykset ja laitokset tarjoavat tätä palvelua ilmaiseksi.

Voit tallentaa Dublininilmaiset wifi-hotspotit esittelevän verkkosivuston ennen matkaasi ja varautua hätätilanteisiin.

.

12. Irlannissa tarvitset verkkosovittimen

Irlantilainen pistoke| ©Fiona MacGinty-O’Neill
Irlantilainen pistoke| ©Fiona MacGinty-O’Neill

Kun pakkaat matkalaukkuasi Irlannin matkaa varten, muista yksi erittäin tärkeä seikka: Irlannin pistokkeet ovat kolmivaiheisia, joten laitteiden käyttämiseksi sinun on ostettava sovitin.

Paras suunnitelma on aina hankkia tarvitsemasi sovitin ennen matkaa, mutta jos se jostain syystä unohtuu, voit ostaa sen itse kaupungista. Dublinin vanhassakaupungissa sijaitsevalle kuuluisalle **O'Connell Street -**ostoskadulle kannattaa suunnata hankkimaan tarvittavat laitteet.

.

13. Kieli on tärkeää

Englannin kurssi| ©Pixabay
Englannin kurssi| ©Pixabay

Muista, että Irlanti on saarella, jossa viralliset perustuslailliset kielet ovat englanti ja gaelin kieli, joten kadut ja kyltit ovat aina molemmilla kielillä.

Kaikki asukkaat puhuvat englantia, joten jos osaat kommunikoida tehokkaasti englanniksi, sinulla ei pitäisi olla ongelmia. Matkailualueilla on myös henkilökuntaa, joka pystyy kommunikoimaan espanjaksi tai muilla suosituilla kielillä.

Vaikka osaisitkin englantia erinomaisesti, älä säikähdä, jos paikallisten ymmärtäminen on aluksi hieman hankalaa etenkin Dublinin ulkopuolella sijaitsevilla alueilla. Totuus on, että irlantilaiset käyttävät paljon slangia, joka yhdistettynä paksuun aksenttiin voi toisinaan vaikeuttaa kommunikointia.

.

14. Ole tietoinen kaupungin aukioloajoista

Phoenix Park| ©Alain Rouiller
Phoenix Park| ©Alain Rouiller

Tämä vinkki on erityisen tärkeä, kun olet liikkeellä pääkaupungin ulkopuolella sijaitsevissa kaupungeissa: Irlannissa sunnuntaita pidetään lepopäivänä, ja vaikka monet kaupat ja nähtävyydet ovat auki, toiset eivät välttämättä ole, tai niiden aukioloaika voi olla rajoitettu.

Tämä sääntö pätee myös kansallisiin juhlapäiviin. Minun neuvoni? Kun suunnittelet matkasuunnitelmaasi, tarkista huolellisesti, missä nähtävyyksissä tai kaupoissa aiot käydä sunnuntaina, ja tarkista niiden aukioloajat.