Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Accademia Gallery Liput ja kierroksetFirenzessä: vaihtoehtojen vertailu, mistä ne ostaa, ilmaiset liput, jne.

Firenzen kaduilta löytyvä jäljennös ei vastaa Michelangelon Daavidin täydellisyyttä. Hanki liput Accademian galleriaan!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuuttia luettu

Accademia Gallery Liput ja kierroksetFirenzessä: vaihtoehtojen vertailu, mistä ne ostaa, ilmaiset liput, jne.

Michelangelon Daavid | ©Mateus Campos

Accademia-galleria, jossa nykyään on Michelangelon Daavid, syntyi vuonna 1784 kuvataideopiskelijoiden näyttelytilaksi, ja nykyään se on kaupungin suosituin museo Uffizin gallerian jälkeen.

Loputtomat jonot sisäänkäynnillä ovat taattuja, joten kannattaa varata pikalippu etukäteen tai jopa vuokrata opastettu kierros, joka rikastuttaa vierailua.

Suosikkimme

Florence Accademia Gallery Liput

Pääset etusijalla Galleria dell'Accademiaan Firenzessä ilman jonottamista lipputoimistossa.

Tutustu Galleria dell'Accademiassa esillä olevien teosten tärkeimpiin yksityiskohtiin omaan tahtiin ja ilman lisämaksua.

Jos haluat tutustua alkuperäiseen Daavidiin (kun näet sen, huomaat, että sen täydellisyys ylittää huomattavasti jäljennösten täydellisyyden), paras vaihtoehto on vierailla Galleria dell'Accademiassa omatoimisesti ja omaan tahtiin, mutta ilman, että sinun tarvitsee odottaa sisäänkäynnillä odottavien turistien pitkissä jonoissa, suosittelen ostamaan tämän ohituslipun ennakkoon ja verkossa.

Firenzessä on kolme Daavidin patsasta, mikä on yllättävää ja saattaa jopa hämmentää joitakin turisteja. Kaksi niistä on kopioita alkuperäisestä teoksesta, toinen marmorista vuodelta 1910, joka sijaitsee Piazza della Signorialla, ja toinen Piazzale Michelangelolla, joka on vuodelta 1865 ja rakennettu kunnianosoituksena Michelangelolle itselleen.

Et osallistu opastetulle kierrokselle, vaan sinulla on aikaa kävellä galleriassa omaan tahtiisi ja pysähtyä katselemaan haluamiasi teoksia niin kauan kuin haluat.

Miksi tämä vaihtoehto: Koska se on halvin vaihtoehto eikä siihen sisälly opastettua kierrosta, voit järjestää vierailusi joustavammin.

Suositellaan, jos... haluat vierailla Accademia-galleriassa parhaaseen hintaan ja omaan tahtiisi.


Opastetut kierrokset Galleria dell'Accademiaan Firenzessä

Galleria dell'Accademian sisäänkäynti| ©Mongolo1984
Galleria dell'Accademian sisäänkäynti| ©Mongolo1984

Firenzestä löytyvä kulttuuri ja taide on vertaansa vailla, ja olisi sääli lähteä Accademiasta ymmärtämättä näkemäänsä. Jos haluat tutustua täydellisemmin, tämä opastettu kierros Accademiaan on loistava vaihtoehto. Ammattitaitoinen opas auttaa sinua oppimaan kaiken Daavidin ja muiden museon veistosten ja maalausten historiasta, ja voit jatkaa tutustumista omatoimisesti kierroksen jälkeen.

Tämä kierros sisältää nopean sisäänpääsyn museoon, joten sinun ei tarvitse jonottaa sisäänkäynnillä.

Miksi tämä kierros: Opastetut kierrokset ovat tässä kaupungissa välttämättömiä, ja Accademia-gallerian tapauksessa on erityisen suositeltavaa tehdä vierailu asiantuntijan seurassa.

Suositellaan, jos... haluat tutustua Accademia-galleriaan englanninkielisellä opastetulla kierroksella parhaaseen hintaan.

Varaa opastettu kierros Accademian galleriaan

Yhdistetyt liput Accademian ja Uffizin gallerioihin

Uffizin galleria| ©Andres Alvarado
Uffizin galleria| ©Andres Alvarado

Firenze on ulkoilmamuseo. Jos harkitset opastetun museokierroksen varaamista, hyvä tapa säästää rahaa on lisätä opastettu kaupunkikierros. Tätä kierrosta suosittelevat tuhannet sitä käyttäneet matkailijat. Se on hyvin kattava, ja opas esittelee erittäin nautinnollisesti Accademian ja Uffizzi-gallerioiden lisäksi myös itse kaupungin kohokohtia.

Aloitat tunnin mittaisella kävelyllä oppaan kanssa historiallisen keskustan kohokohtien läpi: tämä kierros auttaa sinua ymmärtämään kaupungin historiaa ja sitä, miksi se on isännöinyt maailman parhaita taiteilijoita vuosikymmeniä. Sen jälkeen siirryt Accademia-galleriaan tutustumaan Michelangelon kuuluisaan Daavidiin ja muihin galleriassa säilytettäviin upeisiin teoksiin.

Sinulla on pari tuntia aikaa lounaalle, jonka aikana voit kuljeskella ympäriinsä rauhassa tai vain rentoutua hyvän italialaisen kahvin äärellä terassilla. Lopuksi menet Uffizin galleriaan kiertämään sitä oppaasi kanssa. Lyhyesti sanottuna erittäin kattava vierailu kaupungin kohokohtiin erittäin edulliseen hintaan.

Miksi tämä vaihtoehto: Tämä kierros sisältää Firenzen pakolliset nähtävyydet englanninkielisen asiantuntijaoppaan johdolla parhaaseen mahdolliseen hintaan.

Suositellaan, jos... haluat säästää rahaa ostamalla paketin, joka sisältää kaupunkikierroksen ja kaksi tärkeintä museota yhdessä asiantuntijaoppaan kanssa.

Varaa opastettu kierros Accademian galleriaan

Mistä ostaa lippu Accademian galleriaan?

Jonot Accademian lipunmyyntipisteessä| ©Ruins & Relics
Jonot Accademian lipunmyyntipisteessä| ©Ruins & Relics

Vaihtoehtoja on kaksi: verkossa ennakkoon tai lipunmyynnissä. Lipun varaaminen lipputoimistosta on halvempaa, mutta se on yleensä loppuunmyyty, sillä kyseessä on yksi maailman suosituimmista museoista. Nettilippua ennakkoon myydään monilla sivustoilla, jätän sinulle virallisen tässä.

Varaa liput Galleria dell'Accademiaan

Kuinka paljon Galleria dell'Accademiaan pääsy maksaa?

Orjat, Michelangelo| ©Tom
Orjat, Michelangelo| ©Tom

Lipputoimistosta ostettu aikuisen lippu maksaa noin 16 euroa. Nuorten, 18-25-vuotiaiden lippu maksaa 6 euroa. Lapset pääsevät ilmaiseksi.

Valitettavasti lipun ostaminen lipputoimistosta on käytännössä mahdotonta, ja yleisin hinta on ennakkolippujen hinta.

Onko olemassa alennettuja lippuja?

18-25-vuotiaat nuoret maksavat alle puolet aikuisten lipun hinnasta. Alaikäiset ja muut ryhmät pääsevät ilmaiseksi.

Varaa liput Accademian galleriaan

Voinko käydä Accademian galleriassa ilmaiseksi?

Veistoksia Accademian galleriassa| ©Philip Wood Photography
Veistoksia Accademian galleriassa| ©Philip Wood Photography

Näihin ryhmiin on vapaa pääsy:

 • Lapset ja alle 18-vuotiaat nuoret
 • vammaiset EU:n kansalaiset ja perheenjäsen tai saattaja.
 • EU:n jäsenvaltioista tulevat opiskelijaryhmät opettajiensa saattamina.
 • EU:n matkaoppaat
 • henkilöt, joilla on italialaisten ja ulkomaisten koulujen tai yliopistojen, akatemioiden sekä tutkimus- ja kulttuuri-instituuttien opinto- tai tutkimustodistukset.

Vinkkejä vierailua varten

Piazza del Duomo| ©Philip Mallis
Piazza del Duomo| ©Philip Mallis

Galleria dell'Accademian aukioloajat

Galleria dell'Accademia on avoinna tiistaista sunnuntaihin ja suljettu maanantaisin. Normaalit aukioloajat ovat klo 8.15-18.50.

Lauantaisin lippu on varattava etukäteen.

Maanantaita lukuun ottamatta se on suljettu tammikuun 1. päivänä ja joulukuun 25. päivänä.

Lipunmyynti suljetaan 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Miten Galleria dell'Accademiaan pääsee?

Galleria dell'Accademia Firenzessä sijaitsee osoitteessa Via Ricasoli, 58-60, kaupungin historiallisessa keskustassa ja hyvin lähellä Piazza del Duomoa. Pääset sinne kävellen mistä tahansa keskustan pisteestä, turistibussilla tai kaupunkibussilinjoilla 1 ja 17.

Varaa liput Galleria dell'Accademiaan

Onko Galleria dell'Accademia Firenzessä vierailun arvoinen?

Osittainen näkymä Michelangelon Davista.
Osittainen näkymä Michelangelon Davista.

Kyllä, Firenzen Galleria dell'Accademiassa on maailman tärkein veistos: Michelangelon "Daavid". Se on mestariteos, joka oikeuttaa matkan Firenzeen.

Michelangelon Daavid

Daavid" on renessanssin teoksen perikuva, ja se on kiistatta taidehistorian tunnistettavin veistos. Upean nuoren miehen mahtava ja rohkea asenne, joka on elämänsä huipulla ja uskoo ehdottomasti Jumalaan ennen kohtaamistaan Goljatia vastaan, symboloi Firenzen tasavallan valtaa sen huipulla 1500-luvulla.

Michelangelo käytti jopa kolme vuotta veistämällä "Daavidin" valtavasta Carraran marmorista vuosina 1501-1504, 20-vuotiaana, Opera del Duomon työpajoissa.

Tämä vaikuttava veistos oli tarkoitus sijoittaa yhdessä muiden Vanhaa testamenttia esittävien veistosten kanssa Firenzen katedraalin apsiksen ulkoiseen tukipilariin, mutta se siirrettiin lopulta toiseen poikkeukselliseen paikkaan Ponte Vecchion porteille Piazza della Signoria -aukiolle. Vuodesta 1873 lähtien Daavid on säilytetty konservointisyistä Galleria dell'Accademiassa.

Muita merkittäviä teoksia

 • Muita Michelangelon veistoksia, jotka ovat keskeneräisiä, kuten "Prigioni" ja "San Matteo".
 • Suuri uskonnollisen maalaustaiteen näyttely, jossa on muiden suurten renessanssin mestareiden, kuten Fra Filippo Lippin, Botticellin ja Andrea Orcagnan, teoksia.
 • Antiikkisten soittimien näyttely.

Varaa opastettu kierros Accademian galleriaan

Mitä näen Uffizin galleriassa?

Urbinon Venus, Tizian| ©joanaziller
Urbinon Venus, Tizian| ©joanaziller

Giorgio Vasari aloitti Giorgio Vasarin vuonna 1560 herttua Cosimo I de' Medici -herttuan johdolla. Tässä palatsissa ja museossa on yksi maailman vanhimmista ja tärkeimmistä taidekokoelmista, ja se on koko Italian suosituin taidekokoelma, jossa vierailee vuosittain kaksi miljoonaa kävijää.

Sen nimi Galleria delle Uffizi johtuu siitä, että se suunniteltiin korvaamaan Palazzo Vecchio Firenzen virkahuoneena, ja sitä käytettiin Firenzen renessanssin voimakkaimman ja vaikutusvaltaisimman dynastian, Medici-suvun, vuosikymmeniä kerättyjen taideteosten asuinpaikkana ja säilyttäjänä. Dynastia oli tunnettu siitä, että se toimi Firenzen tärkeimpien tiedemiesten ja taiteilijoiden suojelijana.

Tärkeimmät teokset

 • Botticellin "Kevät" ja "Venuksen syntymä",
 • Leonardo da Vincin teokset "Marian ilmestys" ja "Maagien palvominen".
 • Rafaelin "Neitsyt ja kultasirkku",
 • Tizianin "Urbinon Venus".
 • Michelangelon ja Giotton maalauksia.
 • Kreikkalaisia ja roomalaisia patsaita, grafiikkaa ja piirustuksia.

Varaa liput Galleria dell'Accademiaan

Muita mielenkiintoisia vierailuja Firenzessä

Venus ja Amor, Jacopo da Pontormo| ©Mongolo1984
Venus ja Amor, Jacopo da Pontormo| ©Mongolo1984

Galleria dell'Accademian lisäksi Firenzessä on paljon muutakin taiteellista perintöä. Jos haluat tietää parhaat tavat tutustua siihen, älä jätä väliin näitä muita artikkeleita osoitteessa Retket ja päiväretket Firenzestä, Florence Duomo Liput ja Kierrokset: vaihtoehdot, aukioloajat, kuinka päästä perilleja muuta o Uffizi GalleriaLiput ja Kierrokset Firenzessä: löydä kaikki vaihtoehdot.

UKK

 • Onko Accademian galleria ilmainen sunnuntaisin?

  Kyllä ja ei. Accademian galleria on ilmainen vain joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Ja itse asiassa se on huonoin aika vierailla galleriassa, varsinkin kesällä, sillä kävijälaumat tekevät museoon tutustumisesta kaoottisen ja epämiellyttävän kokemuksen.

 • Miksi Accademian galleria on niin kuuluisa?

  Accademian galleria on kuuluisa siitä, että siellä on monia Michelangelon veistoksia, kuten kuuluisa Daavidin patsas. Se tunnetaan myös Kolossin salista ja Vankien salista, joissa molemmissa on joitakin Italian dramaattisimpia ja puhuttelevimpia patsaita.

 • Mikä on paras kellonaika käydä Accademian galleriassa?

  Kellonajasta riippumatta jono on hyvin todennäköinen, mutta voit kuitenkin välttää suuret väkijoukot, jos vierailet varhain aamulla tai klo 17:00 alkaen, jolloin väkijoukot ovat vähentyneet.