Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Florence Duomo Liput ja Kierrokset: vaihtoehdot, aukioloajat, kuinka päästä perilleja muuta

Sen värit, koko ja aukio, jolla se sijaitsee, jättävät sinut sanattomaksi, mutta katedraali kannattaa käydä katsomassa myös sisältä. Minä kerron sinulle miten

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

4 minuuttia luettu

Florence Duomo Liput ja Kierrokset: vaihtoehdot, aukioloajat, kuinka päästä perilleja muuta

Duomo valaistuna yöllä | ©Naval S

Jos jotakin Firenzen-matkalla ei kannata jättää väliin, se on vierailu Santa Maria del Fioren katedraalissa. Paikallisesti Duomona tunnettu kirkko on yksi maailman suurimmista kristillisistä temppeleistä. Firenzen katedraalissa voi vierailla eri tavoin, joten kerron lyhyesti parhaista vaihtoehdoista, jotta voit valita matkallesi ja budjettiisi sopivan:

Paras vaihtoehto

Firenzen kastekappeli ja Brunelleschin kupolikierros

Lähde opastetulle kierrokselle Firenzen Duomoon ja kiipeä kupoliin parhaaseen hintaan.

Paras vaihtoehto para conocer a fondo la Catedral de Florencia, recorrerla por dentro y comprender sus obras de arte y además subir a la Cúpula. Te saltarás las largas filas de acceso con estas entradas.

Kesto: 2 hours 15 minutes

Kun lähestyt mahtavaa katedraalia ja näet ovelle muodostuvat jonot, olet äärettömän iloinen, että otit tämän englanninkielisen opastetun kierroksen, jolla on sisäänpääsy kupoliin etukäteen. Tällä vaihtoehdolla voit ohittaa pitkät jonot Firenzen katedraalin kupoliin kiipeämiseen ja katedraaliin sisäänpääsyyn.

Lisäksi sisäänpääsy Baptisteriumiin ja Museo dell'Opera del Duomoon sisältyy hintaan, joten se on erinomainen vaihtoehto, jos haluat tutustua kaikkiin aukion mielenkiintoisiin kohteisiin.

Mitä tämä vierailu sisältää

 • Englanninkielinen opas kierrokselle kupoliin 1 tunnin ajan ja katedraaliin lopun aikaa.
 • ohita jono sisäänkäynti katedraaliin ja kupoliin.
 • Pääsy Baptisteriumiin ja Museo dell'Opera del Duomoon (ei ilman jonoja).

Premium-vaihtoehto

Firenzen tuomiokirkko, kupoli, kastekappeli ja ooppera museon kierros

Lähde yksityiselle opastetulle kierrokselle Duomoon, sen kupoliin ja Piazza del Duomon muistomerkkeihin.

Firenzen Duomo on upea, mutta niin ovat myös Battisterio, Campanile ja Brunelleschin kupoli. Käy kaikissa niissä yksityisellä opastetulla kierroksella.

Kesto: 2 hours

Jos haluat vielä henkilökohtaisempaa ja eksklusiivisempaa kohtelua (joskin korkeampaan hintaan), voit osallistua :::link|text=yksityiselle opastetulle kierrokselle, jolla pääset ohittamaan jonon katedraaliin ja sen kupoliin|element=pa:::. 1079 Lisäksi tällä kierroksella voit tutustua myös muihin Piazza del Duomon muistomerkkeihin.

Mitä tähän retkeen sisältyy

 • Yksityinen ammattitaitoinen opas vain sinulle ja ryhmällesi
 • Nopea sisäänpääsy ja opastettu kierros Firenzen Duomossa
 • Nopea sisäänpääsy ja opastettu kierros Museo dell'Opera del Duomossa.
 • Nopea sisäänpääsy ja opastettu kierros Battistero di San Giovannin kirkkoon.
 • Nopea pääsy Brunelleschin kupoliin
 • Nopea sisäänpääsy Giotton Campanileen, johon voit kiivetä omatoimisesti 72 tunnin kuluessa matkastasi.

Katedraalin aikataulu

Duomon julkisivu| ©Anokhi De Silva
Duomon julkisivu| ©Anokhi De Silva

Firenzen Duomo on avoinna viikon jokaisena päivänä, mutta aukioloajat vaihtelevat:

 • Maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 10.00-17.00.
 • Torstaisin klo 10.00-15.30.
 • Lauantaisin klo 10.00-16.45.
 • Sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 13.30-16.45.

Varaa Duomo-kierros, jolla pääset katedraaliin, kupoliin ja muihin kohteisiin

Miten päästä Firenzen katedraaliin

Firenzen Duomon kupoli| ©Ilya Orehov
Firenzen Duomon kupoli| ©Ilya Orehov

Hotelli sijaitsee Firenzen historiallisessa keskustassa, Piazza del Duomolla, ja jos hotelli sijaitsee keskustassa, pääset kävellen Firenzen katedraalille. Muuten pääset aina bussilla (linjat 6, 11, 14, 23, C1 ja C2) ja raitiovaunulla (Alamanni, T1).

Vickyn matkustajan vinkki

Huomaa, että Firenzen katedraaliin ei saa mennä hyvin lyhyissä housuissa tai paljain olkapäin.

Mitä tehdä ja nähdä Piazza del Duomolla?

Kastekirkon ovet| ©Revol Web
Kastekirkon ovet| ©Revol Web

Kävele Piazza del Duomolla

Piazza del Duomo on kaikkien Firenzen matkojen keskipiste, ja se on silmänruokaa, sillä se kokoaa yhteen paikkaan joitakin kaupungin merkittävimmistä historiallisista rakennuksista.

Kiipeä Firenzen katedraalin kupoliin

Tämä 114 metriä korkea ja halkaisijaltaan 45 metriä korkea arkkitehtuurin ihme oli suuren arkkitehdin Filippo Brunelleschin suurin työ. Hän rakensi sen 14 vuoden aikana ja lähes sata vuotta Firenzen katedraalin valmistumisen jälkeen.

Sen rakentaminen herätti aluksi epäilyksiä ja oli vuosisatojen ajan arkkitehtuurin arvoitus, koska sen rakenne oli niin painava ja suuri. Jos haluat nähdä sen korkeuden ja sitä koristavat henkeäsalpaavat freskot, kuten Vasarin "Viimeinen tuomio", sinun on kiivettävä jyrkät 463 askelmaa. Vaikka huipulta avautuvat panoraamanäkymät Firenzen kaupunkiin ovatkin vaivan arvoisia.

Tutustu Pyhän Johannes Kastajan kastekirkkoon (Baptistery of St. John the Baptist)

Battistero di San Giovanni, pyhimyksen muistoksi, on toinen osa Duomon arkkitehtonista kokonaisuutta, ja se sijaitsee sen vieressä. Se on Piazza del Duomon vanhin rakennus, joka on aloitettu 1100-luvulla, mikä näkyy sen kupolin upeista bysanttilaisista mosaiikeista.

Sen julkisivu erottuu kolmesta sisäänkäyntiovesta, joista Ghibertin "Paratiisin ovi " erottuu edukseen. Se koostuu kymmenestä pronssitaulusta, jotka ovat kopioita Duomon museossa esillä olevista alkuperäisistä, ja niissä on kohokuvia, jotka kuvaavat osia Vanhasta testamentista. Sisällä on myös Johannes XXIII:n hauta, jonka haudan on suunnitellut Donatello.

Kiipeä Giotton kellotorniin

Firenzen tuomiokirkon Campanile on Italian kaunein kellotorni, jota pidetään sen hienovaraisen värikkäistä marmorikoristeista tehdyn koristelun ja mittasuhteidensa harmonian vuoksi. Campanile täydentää Duomon kokonaisuutta. Kellotornista avautuu upea näköalapaikka, josta avautuvat samanlaiset näkymät kuin Duomon kupolista ja kiipeämällä sen 84 metriä korkealle terassille johtavia 414 askelmaa pitkin.

Mestari Giotto rakensi sen, ja Andrea Pisano viimeisteli sen hänen kuolemansa jälkeen vuonna 1359. Sen alkuperäisiä patsaita voi käydä katsomassa Museo dell'Opera del Duomossa.

Sisään Museo dell'Opera del Duomoon

Jos sinulla on enemmän aikaa, kannattaa käydä Museo del Duomossa katsomassa Piazza del Duomon aukiota koristavia alkuperäisiä veistoksia, Ghibertin "Paratiisin portin" reliefejä ja Campanilen aitoja patsaita sekä Firenzen katedraalin rakentamisessa käytettyjä esineitä, kuten alkuperäisiä työkaluja ja luonnoksia.

Varaa kiertoajelu Baptisteriumiin ja Brunelleschin kupoliin

Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä Firenzessä

Michelangelon Daavid, Accademian galleria| ©Brian Dooley
Michelangelon Daavid, Accademian galleria| ©Brian Dooley

Jos pidit tästä artikkelista siitä, miten vierailla Duomossa Firenzessä, älä missaa muita Firenzen matkavinkkejä seuraavissa oppaissa: Hop on Hop off -bussikierrokset, Uffizi GalleriaLiput ja Kierrokset Firenzessä: löydä kaikki vaihtoehdot y Accademia Gallery Liput ja kierroksetFirenzessä: vaihtoehtojen vertailu, mistä ne ostaa, ilmaiset liput, jne..

Jos olet kiinnostunut tutustumaan kaupunkiin perusteellisesti tai jopa tekemään retken Firenzen ympäristössä, tässä ovat oppaat, jotka olen laatinut sinulle: Retket ja päiväretket Firenzestä, Cinque Terren päiväretket Firenzestä, Sienan päiväretket Firenzestä y Pisan päiväretket Firenzestä.

UKK

 • Miksi minun pitäisi mennä Duomo Complexiin?

  Duomon sisältä voit ihailla Vasarin vaikuttavia freskoja ja nauttia henkeäsalpaavasta panoraamanäkymästä Firenzeen. Mutta sinun on parasta varautua: sinne päästäkseen sinun on kiivettävä yli neljäsataa askelmaa, eikä hissiä tietenkään ole.

 • Kuinka kauan katedraalikompleksissa vieraileminen kestää?

  Kaikkiin katedraalin tärkeimpiin kohteisiin tutustuminen voi kestää jopa kaksi päivää. Useimmat kierrokset kestävät kuitenkin noin tunnin, ja niissä esitellään kompleksin kohokohtia, kuten kastekirkko, Giotton kellotorni, Santa Maria del Fiore, Opera del Duomo, ja sinulla on jopa mahdollisuus nousta museon panoraamaterassille.

 • Mitä muuta voin nähdä Duomossa?

  Jos haluat nähdä lisää Duomon ihmeitä, voit vierailla Brunelleschin kupolissa, Santa Reparatan kryptassa tai Piazza San Giovannin aukiolla. Voit myös tehdä kierroksen Duomon salaisille katoille ja terasseille, jotka eivät ole avoinna suurelle yleisölle.