Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Florence Duomo Liput ja Kierrokset: vaihtoehdot, aukioloajat, kuinka päästä perilleja muuta

Sen värit, koko ja aukio, jolla se sijaitsee, jättävät sinut sanattomaksi, mutta katedraali kannattaa käydä katsomassa myös sisältä. Minä kerron miten

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

4 minuuttia luettu

Florence Duomo Liput ja Kierrokset: vaihtoehdot, aukioloajat, kuinka päästä perilleja muuta

Duomo valaistuna yöllä | ©Naval S

Jos jotakin ei voi jättää väliin Firenzen-matkalla, se on vierailu Santa Maria del Fioren katedraalissa. Paikallisesti Duomona tunnettu kirkko on yksi maailman suurimmista kristillisistä temppeleistä. Firenzen katedraalissa voi vierailla eri tavoin, joten teen yhteenvedon parhaista vaihtoehdoista, jotta voit valita matkallesi ja budjettiisi sopivan:

Paras vaihtoehto

Florence Brunelleschin Kupoli Kiipeilyä, sisältäen Museolla Ja Kappelin Käynnillä

Lähde opastetulle kierrokselle Firenzen Duomoon ja kiipeä kupoliin parhaaseen hintaan.

Paras vaihtoehto para conocer a fondo la Catedral de Florencia, recorrerla por dentro y comprender sus obras de arte y además subir a la Cúpula. Te saltarás las largas filas de acceso con estas entradas.

Kun lähestyt mahtavaa katedraalia ja näet ovelle muodostuvat jonot, olet äärettömän iloinen, että otit tämän englanninkielisen opastetun kierroksen, jolla on sisäänpääsy kupoliin, etukäteen. Tämän vaihtoehdon avulla voit ohittaa pitkät jonot Firenzen katedraalin kupoliin ja katedraaliin pääsemiseksi.

Lisäksi hintaan sisältyy sisäänpääsy Baptisteriumiin ja Museo dell'Opera del Duomoon, joten se on erinomainen vaihtoehto, jos haluat tutustua kaikkiin aukion mielenkiintoisiin elementteihin.

Mitä tähän retkeen sisältyy

 • Englanninkielinen opas 1 tunnin kierrokselle kupoliin ja katedraaliin jäljellä olevaksi ajaksi
 • Skip-the-line sisäänpääsy katedraaliin ja kupoliin
 • Pääsy (ei skip-the-line) kastemuseoon ja Museo dell'Opera del Duomoon.

Premium-vaihtoehto

Firenzen tuomiokirkko, kupoli, kastekappeli ja ooppera museon kierros

Lähde opastetulle kierrokselle Duomoon, sen kupoliin ja Piazza del Duomon muistomerkkeihin.

Firenzen Duomo on upea, mutta myös Battisterio, Campanile ja Brunelleschin kupoli sekä oopperamuseo ovat upeita. Näe kaikki opastetulla kierroksella.

Vielä täydellisemmän ja henkilökohtaisemman kokemuksen (vaikkakin korkeampaan hintaan) saat opastetulla kierroksella, jolla pääset jonon ohi katedraaliin ja sen kupoliin, kastemuseoon ja Museo dell'Operaan. Lisäksi tämä vierailu toteutetaan enintään 20 hengen ryhmissä.

Mitä tähän retkeen sisältyy

 • Ammattitaidehistorian asiantuntijaopas
 • Nopea sisäänpääsy ja opastettu kierros Firenzen Duomoon
 • Nopea sisäänpääsy ja opastettu kierros Museo dell'Opera del Duomoon
 • Nopea sisäänpääsy ja opastettu kierros Battistero di San Giovannin kirkkoon
 • Nopea sisäänpääsy Brunelleschin kupoliin
 • Nopea sisäänpääsy Campanile di Giottoon, jonne voit kiivetä omin päin 72 tunnin kuluessa kierroksesta.

Katedraalin aikataulu

Duomon julkisivu| ©Anokhi De Silva
Duomon julkisivu| ©Anokhi De Silva

Firenzen Duomo on avoinna viikon jokaisena päivänä, mutta aukioloajat vaihtelevat:

 • Maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 10.00-17.00.
 • Torstaina klo 10.00-15.30.
 • Lauantaina klo 10.00-16.45.
 • Sunnuntaina ja juhlapyhinä klo 13.30-16.45.

Varaa Duomo-kierros, jolla pääset katedraaliin, kupoliin ja muihin kohteisiin

Miten päästä Firenzen katedraaliin

Firenzen Duomon kupoli| ©Ilya Orehov
Firenzen Duomon kupoli| ©Ilya Orehov

Hotelli sijaitsee Firenzen historiallisessa keskustassa, Piazza del Duomolla, ja jos hotelli sijaitsee keskustassa, pääset kävellen Firenzen katedraalille. Muuten pääset aina bussilla (linjat 6, 11, 14, 23, C1 ja C2) ja raitiovaunulla (Alamanni, T1).

Vickyn matkavinkki

Huomaa, että Firenzen katedraaliin ei saa mennä shortseissa tai paljain olkapäin.

Mitä tehdä ja mitä nähdä Piazza del Duomolla?

Kastekirkon ovet| ©Revol Web
Kastekirkon ovet| ©Revol Web

Kävele Piazza del Duomolla

Piazza del Duomo on jokaisen Firenzen-matkan keskipiste, ja se on silmäniloa, sillä se kokoaa yhteen paikkaan joitakin kaupungin merkittävimmistä historiallisista rakennuksista.

Kiipeä Firenzen katedraalin kupoliin

Tämä 114 metriä korkea ja halkaisijaltaan 45 metriä korkea arkkitehtuurin ihme oli suuren arkkitehdin Filippo Brunelleschin suurin työ. Hän rakensi sen 14 vuoden aikana ja lähes sata vuotta Firenzen katedraalin valmistumisen jälkeen.

Sen rakentaminen herätti aluksi epäilyksiä ja oli vuosisatojen ajan arkkitehtuurin arvoitus, koska sen rakenne oli niin painava ja suuri. Jos haluat nähdä läheltä sen korkeuden ja sitä koristavat kunnioitusta herättävät freskot, kuten Vasarin "Viimeinen tuomio", sinun on kiivettävä jyrkät 463 askelmaa. Jo pelkästään huipulta avautuvien Firenzen kaupungin panoraamanäkymien vuoksi se on kuitenkin vaivan arvoinen.

Tutustu Pyhän Johannes Kastajan kastemuseoon

Battistero di San Giovanni, pyhimyksen muistoksi, on Duomon arkkitehtonisen kokonaisuuden toinen osa, ja se sijaitsee Duomoa vastapäätä. Se on Piazza del Duomon vanhin rakennus, joka on aloitettu 1100-luvulla, mikä näkyy sen kupolin upeista bysanttilaisista mosaiikeista.

Sen julkisivu erottuu kolmesta sisäänkäyntiovesta, joista Ghibertin "Paratiisin ovi " erottuu edukseen. Se koostuu kymmenestä pronssitaulusta, jotka ovat kopioita Duomon museossa esillä olevista alkuperäisistä, ja niissä on kohokuvia, jotka kuvaavat osia Vanhasta testamentista. Sisällä on myös Johannes XXIII:n hauta, jonka haudan on suunnitellut Donatello.

Kiipeä Giotton kellotorniin

Firenzen katedraalin Campanile on Italian kaunein kellotorni, jota pidetään sen hienovaraisen, värikkäästä marmorista tehdyn koristelun ja mittasuhteidensa harmonian vuoksi. Campanile täydentää Duomon kokonaisuutta. Kellotornista avautuu upea näköalapaikka, josta avautuvat samanlaiset näkymät kuin Duomon kupolista ja kiipeämällä sen 84 metriä korkealle terassille johtavia 414 askelmaa pitkin.

Mestari Giotto rakensi sen, ja Andrea Pisano viimeisteli sen hänen kuolemansa jälkeen vuonna 1359. Sen alkuperäisiä patsaita voi käydä katsomassa Museo dell'Opera del Duomossa.

Sisään Museo dell'Opera del Duomoon

Jos sinulla on enemmän aikaa, kannattaa käydä Museo del Duomossa katsomassa Piazza del Duomon aukiota koristavia alkuperäisiä veistoksia, Ghibertin "Paratiisin portin" reliefejä ja Campanilen aitoja patsaita sekä Firenzen katedraalin rakentamisessa käytettyjä esineitä, kuten alkuperäisiä työkaluja ja luonnoksia.

Varaa kiertoajelu Baptisteriumiin ja Brunelleschin kupoliin

Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä Firenzessä

Michelangelon Daavid, Accademian galleria| ©Brian Dooley
Michelangelon Daavid, Accademian galleria| ©Brian Dooley

Jos pidit tästä artikkelista siitä, miten vierailla Duomossa Firenzessä, älä missaa muita Firenzen matkavinkkejä seuraavissa oppaissa: Hop on Hop off -bussikierrokset, Uffizi GalleriaLiput ja Kierrokset Firenzessä: löydä kaikki vaihtoehdot y Accademia Gallery Liput ja kierroksetFirenzessä: vaihtoehtojen vertailu, mistä ne ostaa, ilmaiset liput, jne..

Jos olet kiinnostunut tutustumaan kaupunkiin perusteellisesti tai jopa tekemään retken Firenzen ympäristössä, tässä ovat oppaat, jotka olen laatinut sinulle: Retket ja päiväretket Firenzestä, Cinque Terren päiväretket Firenzestä, Sienan päiväretket Firenzestä y Pisan päiväretket Firenzestä.

UKK

 • Miksi minun pitäisi mennä Duomo Complexiin?

  Duomon sisältä voit ihailla Vasarin vaikuttavia freskoja ja nauttia henkeäsalpaavasta panoraamanäkymästä Firenzeen. Sinun on kuitenkin parasta valmistautua: sinne on kiivettävä yli neljäsataa askelmaa, eikä hissin käyttö tietenkään ole mahdollista.

 • Kuinka kauan katedraalikompleksissa vieraileminen kestää?

  Kaikkiin katedraalin tärkeimpiin kohteisiin tutustuminen voi kestää jopa kaksi päivää. Useimmat kierrokset kestävät kuitenkin noin tunnin, ja niissä esitellään kompleksin kohokohtia, kuten kastekirkko, Giotton kellotorni, Santa Maria del Fiore, Opera del Duomo, ja sinulla on jopa mahdollisuus kiivetä museon panoraamaterassille.

 • Mitä muuta voin nähdä Duomossa?

  Jos haluat nähdä lisää Duomon ihmeitä, voit vierailla Brunelleschin kupolissa, Santa Reparatan kryptassa tai Piazza San Giovannin aukiolla. Voit myös tehdä kierroksen Duomon salaisille katoille ja terasseille, jotka eivät ole avoinna suurelle yleisölle.