Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

San Gimignano -päiväretket Firenzestä

Keskiajan Manhattanina tunnettu San Gimignano on yksi Toscanan suosituimmista kaupungeista. Käytä tilaisuus vierailla siellä matkasi aikana

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuuttia luettu

San Gimignano -päiväretket Firenzestä

Näkymä San Gimignanoon | © LigaDue - Wikipedia

Italia on yksi maailman kauneimmista maista, mutta jos on yksi alue, jonka historia, keskiaikaiset kylät, gastronomia ja maisemat kiehtovat matkailijoita, se on Toscana.

Hyödynnä Firenzen matkaa ja tutustu Toscanan tunnetuimpiin kohteisiin, kuten Pisaan, Sienaan, Chiantin kaupunkiin tai San Gimignanoon bussilla tehtävällä päiväretkellä.

Parhaat päiväretket San Gimignanoon Firenzestä

Piazza Cisterna, San Gimignano| © cfwee - Flickr
Piazza Cisterna, San Gimignano| © cfwee - Flickr

San Gimignanon keskiaikainen kaupunki tunnetaan "Toscanan New Yorkina" sen mahtavien kivitornien vuoksi, ja se sijaitsee vain 60 kilometrin päässä Firenzestä. Kauniin ja unenomaisen vanhankaupungin ansiosta San Gimignano on yksi tärkeimmistä kohteista, jossa kannattaa vierailla matkalla tällä Italian tunnuskuvallisella alueella.

Tässä ovat tärkeimmät järjestetyt retket, joilla voit tutustua San Gimignanoon ja taianomaiseen Toscanaan.

Päiväretki San Gimignanoon, Sienaan ja Chiantiin (lounas ja viininmaistelu sisältyvät hintaan)

Siena| © Cristina Gottardi
Siena| © Cristina Gottardi

Toscanan automatkat ovat yksi romanttisimmista kokemuksista Italiassa. Tämä on vihreiden niittyjen, kumpuilevien kukkuloiden ja laajojen viinitarhojen, viehättävien pikkukylien ja suussa sulavan keittiön maa, joka saa sinut haukkomaan henkeäsi.

Jos haluat, että Toscanan taika viettelee sinut, tämä päiväretki San Gimignanoon, Sienaan ja Chiantin alueelle Firenzestä on yksi täydellisimmistä retkistä, joita voit tehdä, sillä erittäin kohtuulliseen hintaan et ainoastaan vieraile yhdessä päivässä alueen suurimmissa helmissä (Siena, San Gimignano ja Chanti), vaan sinulla on myös mahdollisuus nauttia herkullinen perinteinen lounas ja maistella alueen viinejä ja oliiviöljyä kauniilla viinitilalla Chiantin alueella.

Miksi pidän tästä kiertueesta

Yksi Firenzen maantieteellisen sijainnin eduista on se, että voit vierailla muutamissa Italian viehättävimmistä kaupungeista, jotka sijaitsevat Firenzen ympäristössä. Toscanassa on kukkuloiden väliin eksyneitä todellisia helmiä, jotka huokuvat taidetta kaikilta neljältä puolelta ja joista jokaisen matkailijan tulisi nauttia ainakin kerran elämässään (vaikka varoitan sinua, tämä alue on pakko nähdä!)

Tällä päiväretkellä San Gimignanoon, Sienaan ja Chiantin kaupunkiin bussilla saat unohtumattoman ja täydellisen muiston matkastasi kauniiseen italialaiseen Toscanaan kohtuulliseen hintaan, eikä sinun tarvitse huolehtia matkan suunnittelusta tai lounaasta reitin aikana, sillä se sisältyy matkan hintaan. Säästät aikaa ja rahaa, jonka voit käyttää muihin asioihin, mikä on aina mukavaa!

Lisäksi kun on kyse tutustumisesta tämän retken nähtävyyksiin, siinä yhdistyvät opastetun retken kaava ja vapaa-aika retken kattamissa eri kaupungeissa, mikä on erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto, jos haluat nauttia molempien toimintatapojen eduista.

Mitä odottaa

Lähdette Firenzestä aikaisin aamulla (klo 8:45) ja lähdette ryhmänne kanssa linja-autolla näihin Toscanan tunnuskuvallisiin kaupunkeihin, joilla oli tärkeä rooli keskiajalla ja renessanssissa, minkä vuoksi tämä alue on historian ja taiteen kaivos!

Varaudu, sillä matkan varrella kuljetaan läpi bukolisen maaseudun, joka on täynnä viinitarhoja, jotka ovat inspiroineet lukuisia taiteilijoita, kävellään rauhassa San Gimignanon keskiaikaisessa kaupungissa (joka tunnetaan "Toscanan New Yorkina" vaikuttavien torniensa vuoksi), käydään Monteriggionin linnoituksessa, Monteriggionin linnoituksessa ja Monteriggionin linnoituksessa, vierailet Monteriggionin linnoituksessa (yksi Italian parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoituskomplekseista, joka on tuskin muuttunut 1200-luvulta lähtien), vierailet pienessä Chiantin kylässä ja vierailet viinikellarissa, jossa osallistut viininmaisteluun ja syöt lounasta, jossa on tarjolla alueellisia erikoisuuksia.

Lopuksi matka jatkuu Sienaan, Toscanan keskiaikaiseen aarteeseen ja kuuluisan Palio-hevoskilpailun kotikaupunkiin. Täällä voit tutustua historialliseen keskustaan oppaan johdolla, joka näyttää sinulle kaikki tämän kauniin monumentaalisen kaupungin salaisuudet ja sellaiset vaikuttavat paikat kuin Duomo, Via di Citta, Piazza ja Palazzo Salimbeni, Palazzo Tolomei, Piazza del Campo ja Fonte Gaia, Palazzo Pubblico ja Sienan kaupunginmuseo.

Mitä tähän retkeen sisältyy

 • Matkustaminen ilmastoidulla GT-bussilla.
 • Asiantunteva monikielinen saattaja.
 • Opastettu kierros Sienassa yksikielisen oppaan kanssa englanniksi tai espanjaksi.
 • Vapaa-aikaa San Gimignanossa.
 • Vierailu Monteriggionin linnoituksessa.

Matkasuunnitelma

 • San Gimignano
 • Monteriggioni
 • Chianti, jossa maistellaan sen viiniä ja tyypillisiä tuotteita
 • Siena

Varaa retkesi San Gimignanoon, Sienaan ja Chiantin alueelle

Päiväretki Pisaan, Sienaan ja San Gimignanoon (lounas ja viininmaistelu)

Pisa| © Andrea Cevenini
Pisa| © Andrea Cevenini

Keskiaikaisia kyliä, jotka kiehtovat sielua, hedelmällisiä laaksoja ja viiniköynnösten peittämiä maisemia, värikkäitä auringonlaskuja, gastronomiaa, joka salpaa hengityksen... Firenzestä lähdettäessä tuntuu lähes mahdottomalta tehtävältä valita Toscanan kaikista kolkista kohde, jossa viettää päivä. Tämä Italian alue on taiteellinen ja kulttuurinen aarreaitta, jota on lähes mahdoton käsittää.

Mitäpä sitä vastustamaan, kun Toscanassa on niin helppo ihastua kaikkeen? Matkustajana olen kysynyt itseltäni tämän kysymyksen useammin kuin kerran, mutta onneksi on olemassa aktiviteetteja, kuten tämä päiväretki Pisaan, Sienaan ja San Gimignanoon, jotka varmistavat, ettei sinun tarvitse luopua mistään matkasi aikana.

Matkustatte Toscanan vihreiden tasankojen halki Sienaan (Toscanan taiteellinen helmi ja maailmanperintökohde), nautitte herkullisen toscanalaisen lounaan ja viininmaistiaisen viehättävässä viinikellari-ravintolassa Poggibonsissa, vierailette San Gimignanon keskiaikaisessa kaupungissa (joka on kuuluisa vaikuttavista torneistaan) ja vierailette Pisassa (joka on maailmankuulu kallistuvasta tornistaan). Mitä muuta voisitte toivoa?

Miksi pidän tästä kiertueesta

Jos et ole koskaan aiemmin käynyt tällä kuuluisalla Italian alueella, täydellisin tapa tutustua sen kulttuuriin, perinteisiin ja kaikkiin Toscanan nähtävyyksiin, kuten Sienaan, Pisaan tai San Gimignanoon, vain yhden päivän aikana on tehdä tämä kiertomatka.

Kaikki edut! Sinun ei tarvitse huolehtia matkajärjestelyistä (koska matkustat mukavasti bussilla paikasta toiseen), lounas- ja taukopaikoista (koska tähän retkeen sisältyy perinteinen italialainen lounas ja viininmaistelu) tai tärkeimpien nähtävyyksien löytämisestä. Kaikki on suunniteltu täydellisesti, jotta voit nauttia kokemuksesta täysillä!

Lisäksi tämä kiertomatka on erinomainen yhdistelmä opastetusta kiertomatkasta ja vapaa-ajasta kiertomatkan kattamissa eri kaupungeissa, mikä on erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto, jos haluat nauttia molempien toimintatapojen eduista.

Mitä odottaa

Klo 7.45 lähdette Firenzestä bussilla Sienaan, niin sanottuun "punaiseen kaupunkiin", jossa te ja oppaanne tutustutte historialliseen keskustaan ja sellaisiin merkittäviin monumentteihin kuin Duomo, Piazza del Campo ja Fonte Gaia, Palazzo Tolomei, muun muassa.

Sen jälkeen pysähdytte Poggibonsissa tauolle ja lounaalle kauniissa viinikellarissa. Tyypillisten italialaisten ruokien maistelun lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua Chiantin viininmaisteluun, joka on todella upea ja hauska gastronominen kokemus!

Seuraava pysähdys tällä kiertomatkalla on San Gimignano, keskiaikainen kukkulalla sijaitseva kaupunki, jolla on Toscanan paras horisontti. En liioittele! Sen upeat keskiaikaiset tornit, jotka kestävät jämäkästi ajan koettelemuksen, näkyvät tieltä.

San Gimignanon läpi kulkiessasi sinulla on tunne kuin olisit uppoutunut elokuvan kulisseihin. Sitä ei turhaan pidetä yhtenä Toscanan kauneimmista kylistä. Nauti vapaa-ajasta, jonka aikana voit vaeltaa sen kauniilla keskiaikaisilla kaduilla, ihailla helmiosioita, kuten Piazza della Cisternaa tai Porta San Giovannin toria, vierailla Duomossa tai kiivetä johonkin kuuluisista torneista. Huipulta avautuvat näkymät ovat uskomattomat!

Lopuksi vierailet Pisassa ja sen vaikuttavalla Piazza dei Miracolilla, jossa voit ihailla Duomoa ja Baptisteriaa sekä kuuluisaa kaltevaa tornia, joka on tehnyt kaupungista maailmankuulun.

Isabelin matkavinkki

Muuten! Älä unohda ottaa kuvaa Pisan kalteva torni kädessäsi. Se on perinne, joka jokaisen Italian-matkustajan on tehtävä.

Mitä tähän retkeen sisältyy

 • Ilmastoitu bussi
 • Ammattitaitoinen matkanjohtaja
 • Opastettu kierros Sienassa vain englanniksi ja espanjaksi
 • Lounas ja viininmaistelu Poggibonsissa
 • Vierailu San Gimignanossa ja Pisassa

Matkasuunnitelma

 • Siena: Piazza del Campo, Fonte Gaia, Duomo, Palazzo Tolomei, Via di Città ja sen historiallinen keskusta.
 • Poggibonsi: perinteinen toscanalainen lounas paikallisella viinitilalla, joka sijaitsee Sienan ja San Gimignanon puolivälissä. Menu perustuu bruschettaan, salamiin ja tuorejuustoon alkuruokana, tagliatelleen ragu-kastikkeella (pyynnöstä tomaattikastikkeella) pääruokana ja jälkiruokaan. Viini ja vesi sisältyvät hintaan.
 • San Gimignano: Piazza della Cisterna, Piazza del Duomo, Torre Grossa ja Porta San Giovanni.
 • Pisa: Piazza dei Miracoli, Duomo, Baptisterium ja tietenkin kalteva torni.

Varaa retkesi Pisaan, Sienaan ja Chiantin kaupunkiin

Päiväretki Sienaan ja San Gimignanoon

Panoraamanäkymä Sienasta| ©Alevision Co
Panoraamanäkymä Sienasta| ©Alevision Co

Toscana on yksi niistä Euroopan kolkista, jossa kaikki on näkemisen arvoista. Siellä on yleviä maisemia, vihreitä niittyjä ja viinitarhoja, upeaa ruokakulttuuria ja historiallisesti merkittäviä, vertaansa vailla olevia kauniita kyliä, joihin on helppo ihastua.

Mutta kuten kaikilla matkoilla, joskus on tehtävä valintoja, sillä aina ei ole mahdollista nähdä kaikkea, mitä haluaisi. Jos sinulla on Firenzen-matkallasi vain vähän aikaa tämän myyttisen italialaisen alueen kiertoajelulle, suosittelen tekemään tämän päiväretken Sienaan ja San Gimignanoon.

Miksi pidän tästä kiertueesta

Tällä kiertomatkalla näet molempien kaupunkien kohokohdat ja tutustut Toscanan kauniiseen maaseutuun, ja saat etuja, kun matkustat pienessä ryhmässä ja saat oppaan avuksesi osan matkasta, erityisesti Sienassa.

Oppaasi ansiosta saat ensikäden tietoa kaikista tärkeimmistä nähtävyyksistä, mutta sinulla on myös vapaata aikaa räätälöidä retkesi San Gimignanossa ja kulkea omaan tahtiisi, eksyä sen kauniille keskiaikaisille kaduille ja pysähtyä missä haluat ja milloin haluat. Se on erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto, jos haluat yhdistää molemmat vierailutyypit.

Lisäksi saat kokemuksen lounaasta aidolla toscanalaisella viinitilalla, jossa voit maistella alueen erinomaisia viinejä, rentoutua hetken aikaa keskustellen ryhmän kanssa ja maistella hieman italialaista "buona vita" -tyyliä, joka on ylittänyt rajat. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Toinen kohokohta on se, että paluumatkalla Firenzeen, koska bussissa on ilmainen Wi-Fi, voit käyttää tilaisuutta ladata kaikki valokuvat ja videot retkestä sosiaalisiin verkostoihin, joita voin vakuuttaa, että niitä on paljon, koska Toscana on kiehtova maa, joka herättää todellisia intohimoja.

Mitä odottaa

Jotta päivästä saisi kaiken irti, retki lähtee Firenzestä varhain (klo 8) Sienaan. Sinun on noustava aikaisin, mutta vaikka se houkuttelisikin, en suosittele ottamaan päiväunia bussissa, koska matkan varrella näet kauniin maaseutumaiseman, jossa on kukkuloita ja viinitarhoja, jotka ovat alkusoittoa "goottilaiselle unelmalle", joka on tämä maailmanperintökohde.

Kun saavut Sienaan, uskot, että aika näyttää pysähtyneen 1200-luvulla. Kävelykierroksella historiallisessa keskustassa näet tärkeitä monumentteja, kuten Piazza del Campon ja Fonte Gaian, Duomon ja Palazzo Tolomein - varo tarinoita Palio di Siena -festivaalista, sillä se on muutakin kuin pelkkä hevoskilpailu!

Lopussa ja ennen lounasta vanhassa tyypillisessä toscanalaisessa viinikellarissa sinulla on aikaa tutustua Monteriggionin linnoitukseen, joka on pieni muurien ympäröimä kylä kukkulalla oliivipuiden ympäröimänä ja joka näyttää kuin satukirjasta. Mielestäni yksi kiertomatkan kauneimmista kohteista, et kyllästy ottamaan kuvia!

Kiertomatkan viimeinen pysähdyspaikka on San Gimignano, alueen parhaiten säilynyt keskiaikainen linnoitus, joka on kuuluisa suurista kivitorneistaan. Tunnetuimpia ovat Torre Grossa (korkein) ja Torre Rognosa (vanhin), mutta vanhassa kaupungissa on myös muita hienoja monumentteja, kuten katedraali, Palazzo del Popolo tai San Agostinon kirkko.

Ennen kuin palaat takaisin Firenzeen vievään bussiin, suosittelen käymään San Gimignanon pääkadulla, sillä se on täynnä tyypillisiä pikkukauppoja, joista voit ostaa matkamuistoja tai jäätelöä.

Mitä tähän retkeen sisältyy

Päiväretki Sienaan ja San Gimignanoon Firenzestä pienessä ryhmässä

 • Ammattitaitoinen englantia puhuva opas ja kuljettaja.
 • Edestakainen kuljetus ilmastoidulla minibussilla tai tila-autolla, jossa on ilmainen wifi
 • Opastettu kävelykierros ja vapaa-aikaa Sienassa
 • Liput Sienan katedraalissa vierailuun (jos vaihtoehto varattu)
 • Lounas toscanalaisella viinitilalla ja sen erinomaiset punaviinit.
 • Vapaa-aikaa San Gimignanossa.

Matkasuunnitelma

 • Siena
 • Monteriggioni
 • San Gimignano San Gimignano

Miksi San Gimignano on vierailun arvoinen paikka

San Gimignanon museo 1300| ©Fracund - Trabajo propio
San Gimignanon museo 1300| ©Fracund - Trabajo propio

Vaikka San Gimignano ei ehkä ole yhtä kuuluisa kuin muut Italian kaupungit, kuten Firenze, Pisa tai Siena, se on mielestäni yksi maan kauneimmista kylistä ja yksi Toscanan pakollisista nähtävyyksistä. Unesco on syystä julistanut sen maailmanperintökohteeksi.

Kylän voi helposti kiertää parissa tunnissa, koska se ei ole kovin suuri, ja se tunnetaan erityisesti kivitornien maisemastaan, jotka ovat niin korkeita, että ne näkyvät jopa tieltä ennen kaupunkia. Niillä on kummallinen alkuperä, ja ne ovat syntyneet alueen varakkaiden sukujen välisestä kilpailusta, jossa osoitettiin, kumpi oli rikkain ja mahtavin.

Niistä 72:sta, joita keskiajalla oli, on nykyään jäljellä 14, ja joihinkin niistä voi jopa kiivetä katselemaan ympäröivän alueen näkymiä. Suosittelen tätä, jotta voit ihailla taivaalta sekä San Gimignanon upeaa arkkitehtuuria että sitä ympäröivää kaunista sypressipuiden, viinitarhojen ja oliivitarhojen maisemaa.

Kävellessäsi sen viehättävillä keskiaikaisilla kaduilla näet tornien lisäksi myös muita rakennuksia, kuten Duomon (jossa on upeita 1300-luvun freskoja), Palazzo Comunalen (jossa sijaitsee kaupunginmuseo ja josta pääset Torre Grossa -torille), San Agostinon kirkon, Cisterna-aukion ja Rocca di Montestaffolin, joka toimii näköalapaikkana kaupungin yllä. Täältä avautuvat näkymät ovat myös upeat, joten ota rauhassa haluamasi valokuvat ja nauti hetkestä.

San Gimignanossa on monia syitä vierailla, mutta suosittelen sitä erityisesti siksi, että vierailun aikana sinulla on tunne, että matkustat ajassa taaksepäin menneisyyteen, sillä se säilyttää yhä sen kauniin keskiaikaisen tunnelman, joka vie sinut toiseen aikakauteen ja lumoaa sinut.

Jos pidät tästä retkestä, saatat olla kiinnostunut

Jos haluat Firenzen matkasi aikana tehdä useita retkiä tutustuaksesi kaupungin ympäristöön, suosittelen sinua tutustumaan artikkeliin 10 parasta retkeä ja retkeä Firenzestä, jotta löydät inspiraatiota seuraavaa lomamatkaasi varten.

Jos kuitenkin haluat keskittää lomasi Toscanan pääkaupunkiin saadaksesi siitä kaiken irti, älä jätä väliin postausta The best things to see and do in Florence, jossa käymme läpi kaupungin pakolliset nähtävyydet, kuten Duomo, Uffizin galleria tai Accademian galleria monien muiden symbolisten paikkojen joukossa.

UKK

 • Miksi minun pitäisi käydä San Gimignanossa?

  San Gimignano tunnetaan keskiaikaisena Manhattanina, ja se on kuuluisa 14 tornistaan, jotka muodostavat sen vaikuttavan horisontin. Se tunnetaan myös Vernaccia-viinistä ja kuuluisasta Gelateria Dondolista, jäätelöbaarista, jonka on perustanut mestarijäätelönvalmistaja Sergio Dondoli, entinen kansainvälinen mestari.

 • Kuinka kaukana San Gimignano on Firenzestä?

  San Gimignano on noin 60 kilometrin (37 mailin) päässä Firenzestä, ja matka kestää noin 1 tunti 20 minuuttia - 1 tunti 40 minuuttia kulkuvälineestä riippuen.

 • Mitä matkamuistoja voin viedä kotiin San Gimignanosta?

  Vernaccia-viini on San Gimignanon kaupungin alkuperäinen tuote, ja se on hyvä matkamuisto kotiin vietäväksi. Keskiaikaista horisonttia kuvaavat keramiikat ovat myös mukava matkamuisto San Gimignanon arkkitehtonisesta ainutlaatuisuudesta.