Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

10 parasta maalausta Accademian galleriassa

Firenzen-matkalla on pakko käydä Galleria dell'Accademiassa katsomassa Michelangelon "Daavid". Haluatko tietää, mitä muita teoksia näet vierailullasi? Tule mukaan!

María Cano

María Cano

6 minuuttia luettu

10 parasta maalausta Accademian galleriassa

Akatemian galleria | ©Brian Dooley

Galleria dell'Accademia on ehdoton nähtävyys Firenzen matkallasi. Tässä museossa on "Daavid", Michelangelon erinomainen teos, mutta siellä on myös muita veistoksia, joita ovat tehneet esimerkiksi Lorenzo Bartolini, Luis Pampaloni tai Juan de Bolonia, sekä maalauksia, jotka ovat peräisin suurilta taiteilijoilta, kuten Sandro Botticellilta, Filippino Lippiltä, Alessandro Allorilta, Bernardo Daddilta, Juan del Pontelta, Jacopo Cambilta, Paolo Ucellolta ja Pontormolta. Tässä on luettelo kaikista pakollisista nähtävyyksistä, jotka sinun pitäisi nähdä vierailusi aikana.

Jos haluat lisätietoja museosta, lue myös postaus Liput Accademian galleriaan. Voit myös tutustua Toscanan pääkaupungin muihin suunnitelmiin artikkelissa Mitä nähdä ja tehdä Firenzessä.

1. Michelangelon "Daavid

Michelangelon Daavid| ©Elias Rovielo
Michelangelon Daavid| ©Elias Rovielo

Galleria dell'Accademiassa on maailman kuuluisin patsas: Michelangelon Daavid. Tämä poikkeuksellisen suuri, 1500-luvun alussa luotu veistos kuvastaa renessanssitaiteilijan suurta tietämystä ihmisen anatomiasta ja miesvartalosta. Valkoisesta marmorista valmistettu patsas esittää Raamatun sankaria ennen taistelua ja välittää tiettyjä tuntemuksia, kuten turvallisuutta ja keskittymistä. Lisäksi erilaiset yksityiskohdat on määritelty täydellisesti, kuten käsien selän suonet ja oikean jalan lihasten taipuminen.

Michelangelon teoksen joidenkin osien suurten mittojen on tulkittu johtuvan siitä, että patsas oli alun perin tarkoitus sijoittaa katedraalin kattolinjalle, ja näin se olisi ollut ainoa tapa, jolla se olisi näkynyt maasta käsin.

Erityisen huomionarvoisia ovat pään suuri koko ja vaikuttava oikea käsi. Patsas oli Piazza della Signoriassa vuoteen 1873 asti, jolloin se siirrettiin Galleria dell'Accademiaan suojaamaan sitä ulkoisilta olosuhteilta.

Osta liput Uffizin galleriaan

2. Orjat", Michelangelo

Orjat, Michelangelo| ©Tom
Orjat, Michelangelo| ©Tom

Daavidiin johtavassa käytävässä on neljä Michelangelon vuosina 1519-1534 veistämää vaikuttavaa patsasta, Vangit tai orjat. Nämä neljä alastonta mieshahmoa ( Nuori orja, Heräävä orja, Parrakas orja ja Atlantin orja), joissa Michelangelo osoitti jälleen kerran laajan tietämyksensä ihmisen anatomiasta lihasten ja muiden piirteiden määrittelyssä, oli tehty hyvin erityistä hanketta, paavi Julius II:n hautaa varten, joka ei kuitenkaan lopulta päässyt päivänvaloon.

Suuri taiteilija ei saanut Vangit tai orjat -teosta valmiiksi, ja hänen kuolemansa jälkeen hänen veljenpoikansa lahjoitti ne suurherttua Cosimo I Medicille. Myöhemmin ne sijoitettiin Bobolin puutarhassa sijaitsevan Grotta Granden nurkkiin, jossa ne säilyivät 1900-luvun ensimmäiselle vuosikymmenelle asti, jolloin ne siirrettiin Accademiaan.

3. Johannes Bolognan kirjoittama "Sabinialaisten naisten raiskaus"

Johannes Bolognan kirjoittama Sabinalaisten naisten raiskaus (The Rape of the Sabine Women)| ©Javier Valero Iglesias
Johannes Bolognan kirjoittama Sabinalaisten naisten raiskaus (The Rape of the Sabine Women)| ©Javier Valero Iglesias

Sala del Coloson keskellä on Juan de Bolonian tekemä "Sabininaisten tempaaminen ", joka on peräisin vuosilta 1579 ja 1580. Tämä 410 cm korkea veistos esittää kolme alastonta hahmoa: nuori mies nostaa ylös naisen, joka yrittää ponnistella paetakseen, ja nuoren miehen jalkojen päällä on mies, jolla on epätoivoiset piirteet. Itse asiassa se tunnetaan myös nimellä Ihmisen kolme aikakautta. Hahmoja yhdistävät sekä katseet että vartalot.

4. Venus ja Amor", Jacopo da Pontormo

Venus ja Amor, Jacopo da Pontormo| ©Mongolo1984
Venus ja Amor, Jacopo da Pontormo| ©Mongolo1984

Michelangelon piirustuksiin perustuva maalaus "Venus ja Amor" on Jacopo Caruccin, joka tunnetaan myös nimellä Jacopo da Pontormo, vuodelta 1533. Manneristinen taidemaalari ja muotokuvataiteilija kuvaa maalauksessa nuoren Amorin esittämän maallisen rakkauden ja Venus-jumalattaren kuvastaman hengellisen rakkauden vastakkainasettelua. Se on maalattu öljyllä paneelille, ja sen koko on 128 cm x 194 cm.

5. Madonna ja lapsi, Johannes ja kaksi enkeliä", Sandro Botticelli

Neitsyt ja lapsi, Pyhä Johannes ja kaksi enkeliä, Sandro Botticelli| ©raffaele pagani
Neitsyt ja lapsi, Pyhä Johannes ja kaksi enkeliä, Sandro Botticelli| ©raffaele pagani

Sandro Botticellin vuonna 1468 valmistuneessa teoksessa on Neitsyt ja lapsi sekä kaksi enkeliä ja Johannes Kastaja. Se on tunnettu erittäin kirkkaiden värien käytöstä. Galleria dell'Accademiassa vuodesta 1919 lähtien esillä ollut teos oli aiemmin Santa Maria Nuovan sairaalassa. Ei tiedetä, kuka sen on tilannut tai missä se on alun perin sijainnut. Se on pienikokoinen, 98 x 97 cm, ja sitä on restauroitu pariin otteeseen 1900-luvun jälkeen, erityisesti vuosina 1979 ja 2011.

Osta liput Uffizin galleriaan

6. Pacino di Buonaguidan kirjoittama "Elämän puu"

Elämän puu, kirjoittanut Pacino di Buonaguida| ©Valéry Hugotte
Elämän puu, kirjoittanut Pacino di Buonaguida| ©Valéry Hugotte

Tämä Pacino di Buonaguidan 248 cm x 170 cm kokoinen maalaus perustuu Genesiksen kirjaan. Teoksessa, joka on peräisin 1300-luvun alkupuolelta, ristiinnaulittu Kristus on kuvattu puuna, jonka ruumiista lähtee erilaisia oksia. Jokaisesta puun oksasta roikkuu eräänlainen mitali, joka on koristeltu raamatullisilla tapahtumilla.

7. Pyhä Matteus", Michelangelo

Pyhä Matteus, Michelangelo| ©Philip Wood Photography
Pyhä Matteus, Michelangelo| ©Philip Wood Photography

Michelangelo tilasi 271 cm:n pituisen Pyhän Matteuksen patsaan veistämään kaksitoista apostolia Firenzen katedraaliin. Tilaus ei koskaan toteutunut, ja ainoa patsas, jonka taiteilija alkoi veistää, oli Pyhän Matteuksen patsas, vaikka hänen uskotaan jatkaneen tämän patsaan työstämistä myöhemmin. Jalustassa olevan kirjoituksen mukaan patsas siirrettiin Firenzen Ooppera del Duomon sisäpihalta Kuvataideakatemiaan vuonna 1831. Sen jälkeen se siirrettiin Galleria dell'Accademiaan vuonna 1909.

8. Maalattu risti, jossa on Madonna ja Johannes", Bernardo Daddi

Maalattu risti, jossa on Neitsyt ja Pyhä Johannes| ©Javier Valero Iglesias
Maalattu risti, jossa on Neitsyt ja Pyhä Johannes| ©Javier Valero Iglesias

Giotton oppilaana Bernardo Daddi oli arvostettu ja loistava taidemaalari, ja Maalattu risti Neitsyt Marian ja Johanneksen kanssa on yksi hänen tärkeimmistä teoksistaan. Se on toteutettu vuosina 1340-1345 San Donaton luostariin, mutta siirrettiin 1800-luvun jälkipuoliskolla Uffizien galleriaan ja vuonna 1919 Galleria dell'Accademiaan. Erityisen huomionarvoinen on Kristuksen kullattu kipsikruunu.

9. Soittimien museo

Soittimien museo| ©AD
Soittimien museo| ©AD

Accademian galleriassa on lähes viidenkymmenen antiikkisen soittimen kokoelma, johon kuuluu muun muassa Antonio Stradivarin ja Bartolomeo Cristoforin kappaleita. Soittimien museona tunnetut soittimet ovat peräisin Toscanan suurherttuoiden ja Medicin perheen yksityiskokoelmista. Lisäksi galleriassa on käytettävissä multimediajärjestelmä, jonka avulla voit uppoutua immersiiviseen kokemukseen.

10. Bartolini Gipsoteca

Gipsoteca Bartolinissa| ©DrNogo's Collection
Gipsoteca Bartolinissa| ©DrNogo's Collection

Gipsoteca Bartolini kuvastaa museon alkuperää oppimispaikkana ja kuvastaa kuvanveistäjä Lorenzo Bartolinin elämää, joka toimi museon opettajana vuodesta 1839 lähtien. Huoneessa on suuri kokoelma Bartolinin ja hänen oppilaansa Pampalonin kipsiveistoksia.

Galleria dell'Accademiassa voi nähdä muun muassa seuraavia Bartolinin veistoksia: Ammostatore, Arnina, Emma ja Julia Campbell, Figura allegorica per il monumento Demidov, Medalla per il monumento a Gerolamo Segato, Monumento a Elisa Baciocchi tai Ninfa dello Scorpione.

Osta liput Uffizin galleriaan

Galleria dell'Accademia Firenzessä huone kerrallaan

Kierros vankien galleriassa| ©Dimitris Kamaras
Kierros vankien galleriassa| ©Dimitris Kamaras

Accademian galleriassa on kaksi kerrosta, jotka on jaettu useisiin huoneisiin:

 • Kolossin sali: Siellä on 1400-luvun maalauksia, jotka ovat Botticellin, Domenico Ghirlandaion, Paolo Uccellon, Filippino Lippin ja Peruginon kaltaisten taiteilijoiden maalauksia.
 • Vankien galleria: Neljä vankia sekä merkittäviä 1500-luvun maalauksia taiteilijoilta kuten Andrea del Sarto, Granacci, Pontormo, Fra' Bartolomeo ja Michele di Ridolfo del Ghirlandaio.
 • Tribuuni: Tämä on museon vilkkain alue, jossa on Michelangelon Daavid.
 • Gipsoteca: Huone, joka on omistettu firenzeläisille veistoksille uusklassismista romantiikkaan. Siellä on suuri kokoelma Bartolinin ja Pampalonin kipsiveistoksia.
 • Sala di Pacino, Sala di Giotto e Giotteschi ja Sala degli Orcagna: Näissä kolmessa huoneessa on maalauksia 1300- ja 1300-luvuilta.
 • Soittimien museo.
 • Lorenzo Monacon huoneet ja myöhäisgotiikka: 1400-luvun maalauksia.

Suositukset Galleria dell'Accademian parhaiden teosten katsomiseen ilman tungosta

Sisäänkäynti Accademian galleriaan| ©Mongolo1984
Sisäänkäynti Accademian galleriaan| ©Mongolo1984

Kun vierailet Accademian galleriassa, ota huomioon seuraavat vinkit, jotta vierailusi olisi mahdollisimman miellyttävä:

 • Osta lippusi etukäteen: Accademian galleria on yksi Firenzen suosituimmista museoista. Siksi suosittelen, että varaatte lippunne etukäteen, jotta ette tuhlaa aikaa lipunmyyntipisteessä. Lisäksi on mahdollista ostaa lippu, jolla on etuoikeutettu pääsy. Halvimmat liput Accademiaan ovat noin 25 euron hintaisia Helloticketsillä.
 • Katso kartalta: Ennen kuin aloitat vierailun Accademian galleriaan, kannattaa tutustua museon karttaan ja saada käsitys siitä, missä kukin huone sijaitsee ja mitä niissä on nähtävillä.
 • Mene aikaisin aamulla: Galleria dell'Accademia on yksi Firenzen suosituimmista museoista. Tästä syystä suosittelen, että menet viikolla ja aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä, jotta et törmää niin moneen turistiin ja voit vierailla museossa rauhassa.
 • Accademian galleriassa ei ole vaatehuonetta, joten laukut, matkalaukut ja suuret reput eivät ole sallittuja.
 • Kivennäisvesipullot ovat sallittuja, kunhan niiden tilavuus ei ylitä puolta litraa.
 • Sinun on käytävä turvatarkastuksen läpi, kun tulet sisään, joten varaa tämä vierailusi kokonaisaikaan.
 • Käytä niin paljon aikaa kuin tarvitset eri teosten katseluun.

Kun olet tutustunut Accademian galleriaan, muista, että voit käydä Uffizin galleriassa tai Leonardo da Vincin museossa. Neuvon sinua tarkistamaan, mitkä ovat Firenzen parhaat museot, ja suunnittelemaan 10 museon matkan.