Viinitilakierros ja maistelu Parmassa
Tietoa tästä aktiviteetista
- Varauksesi vahvistetaan heti
- Tällä vaihtoehdolla on ILMAINEN peruutus: varaa se ilman riskiä!
Yleiskatsaus
Vain 20 kilometrin päässä Parmasta sinua odottaa vuosisatoja vanhojen viinitarhojen ympäröimä perheomisteinen viinitila, jossa voit tutustua maakunnan tunnetuimpien viinien tuotantoprosessiin. Kokemus alkaa tilan maalaistalosta, jossa käydään lyhyellä kävelyllä viinitarhan läpi, ja jatkuu historiallisessa maanalaisessa kellarissa ennen kuin siirrytään maisteluhuoneeseen.
Toiminta on suunniteltu kaikenikäisille 12-vuotiaista ylöspäin (alle 12-vuotiaiden lasten maistelu on pakollista), ja se tapahtuu ulkona ja ilmastoidussa sisätilassa. Tapaamispaikka ja ilmainen pysäköintipaikka lähetetään varauskupongin mukana; on suositeltavaa saapua paikalle 15 minuuttia etukäteen, jotta sisäänkirjautuminen olisi rauhallista.
- Varaa lasisi ja varmista paikkasi hyvin pienissä ryhmissä.
- Maista kolmea viiniä 24 kuukautta vanhan Parmigiano Reggianon kanssa.
- Ota mukaasi asiantuntijan neuvoja viinipullojen yhdistämiseen ja säilyttämiseen.
Sisältö
- Opastettu kierros viinitarhassa ja historiallisessa ruokalassa.
- 3 DOC-viinejä (Malvasia, Lambrusco, Colli di Parma reserva) maistellaan.
- Kevyt parittelu: Parmigiano Reggiano 24 m, kissasalamia ja kotitekoista leipää.
- Vesipullo ja muistokuppi
Valitse osallistujat ja päivämäärä
Vaihe vaiheelta
Kävele vain kiviportista sisään, ja rypäleen puristemehun ja puun tuoksu valtaa aistit. Kierros alkaa viinitarhalta, jossa Lambrusco- ja Malvasia-viiniköynnökset kasvavat punaisella savimaalla. Täällä kerrotaan kestävistä karsintakäytännöistä ja Pojoen laakson mikroilmaston vaikutuksesta rypäleen aromikonsentraatioon.
Plataanien varjossa laskeudutaan tuffiin kaivettuun maanalaiseen kellariin, jonka seinät säilyttävät tasaisen lämpötilan ympäri vuoden. Ranskalaisten tammitynnyreiden keskellä viinintekijä selittää kypsytysprosessin jokaisen vaiheen sekä luonnollisen kuohuviinin ja perinteisen käymismenetelmän erot. Hiljaisuuden rikkoo vain vielä toiminnassa olevien hiivojen arka kuplinta.
Maisteluhuoneessa sinua odottaa vierailun maukkain osa. Ensin kuiva, kukkainen ja raikas Malvasia, sitten rubiininpunaisen sävyinen frizzante Lambrusco, joka puhdistaa suuta, ja lopuksi varapunainen Colli di Parma, jossa on mustan kirsikan ja pehmeiden mausteiden sävyjä. Jokaisen lasin seurana on 24 kuukautta vanha viipale Parmigiano Reggianoa, kissasalamia ja kotitekoista leipää, jotka korostavat viinin vivahteita.
Lopuksi lyhyt pysähdys kartanomyymälässä antaa mahdollisuuden ostaa pulloja kansainvälisellä toimituksella tai noutaa ne matkan päätteeksi. Henkilökunta jakaa vinkkejä tarjoilulämpötilasta, säilytyksestä ja tyypillisistä alueellisista pareista tortelli di erbettasta culatello di Zibelloon. Mukanasi on muutakin kuin matkamuisto: Parmesanin maaseudun aito maku.