Yksityinen ruokakierros Parmassa
Tietoa tästä aktiviteetista
- Varauksesi vahvistetaan heti
- Tällä vaihtoehdolla on ILMAINEN peruutus: varaa se ilman riskiä!
Yleiskatsaus
Lähde makujen ja perinteiden matkalle yksityisellä gastronomisella kävelykierroksella Parmaan. Noin kolmen tunnin aikana tutustut historialliseen keskustaan ja maistat maakunnan tähtituotteita: Parmigiano Reggianoa, Prosciutto di Parmaa, culatelloa, balsamiviinietikkaa ja Lambrusco frizzantea.
Kierros alkaa keskustan kävelykadulta ja kulkee rauhalliseen tahtiin vuosisatoja vanhojen salumerieiden, perheomisteisten trattorien ja renessanssipihojen välillä, joissa pastaa kuivataan yhä ilmakuivattuna. Koska kyseessä on yksityinen kokemus, opas mukauttaa pysähdykset ja tahdin mieltymystesi ja ruokavaliorajoitustesi mukaan.
- - Varaa kierros ja nauti oppaasi yksinomaisesta huomiosta.
- - Maistele viittä Parmesanin ruokakomeron helmiherkkua paikallisten ruokaparien kanssa.
- - Tutustu historiallisiin salaisuuksiin kävellen alle 2 kilometriä
Sisältö
- Yksityinen gastronominen opas koko kierroksen ajan
- 5 SAN/SMM-tuotteen maistelu (Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Parma, Culatello, perinteinen balsamiviinietikka ja Lambrusco).
- Digitaalinen kartta, jossa on suosituksia kaupoista ja ravintoloista
- Kuljetus kokouspaikalle/kokouspaikalta
Valitse osallistujat ja päivämäärä
Vaihe vaiheelta
Elegantilta Piazza Garibaldilta pääset kapeille kaduille, joita reunustavat keltaiset kaarihuoneet, jotka tuoksuvat sulatetulta voilta. Lyhyen esittelyn jälkeen kaupungin herttuaalisesta menneisyydestä ensimmäinen pysähdys on 1800-luvulla rakennetussa salumeriassa: mestarillinen viipaloija ajelee läpikuultavia Prosciutto di Parman viipaleita ja selittää, miksi Apenniinien laakson tuulet ovat avainasemassa sen hitaassa kypsymisessä. Juuri tässä kohtaa kulaus kuohuvaa Lambruscoa korostaa rasvan makeutta.
Muutaman askeleen päästä pääsee juustolaan, jossa Parmigiano Reggianon pyörät kypsyvät jopa 36 kuukautta. Opas katkaisee palan tyypillisellä "almadialla" ja paljastaa, miten maidon, suolan ja ajan männynkävyt muuttuvat rapeiksi tyrosiinikiteiksi. Perinteiseen balsamietikkaan kastetut jyvät osoittavat makean ja umamin täydellisen liiton.
Reitti kiemurtelee sitten Piazza Duomolle, jossa romaaninen katedraali tarjoaa taustan maistiaisille, jotka nauttivat culatellolla täytettyä , vastapaistettua torta frittaa. Teatro Region harjoitusten kaukaisten äänien leijuessa ilmassa opas kertoo lihakauppiaiden ja maitomiesten välisestä historiallisesta kilpailusta, joka synnytti Consorzi-laadun.
Paahdetun kahvin tuoksujen jälkeen siirryt art deco -konditoriaan, jossa voit nauttia viimeisen silauksen: creme alla Parmigiana -geelatoa, jossa on sitruunankuorta Ligurian Rivieralta. Täällä jaat vinkkejä siitä, mistä tunnistaa aidon SAN-merkinnän Parmigiano Reggiano, missä viinitiloissa kannattaa vierailla kukkulalla ja mistä ostaa tyhjiöpakattuja leikkeleitä paluumatkaa varten.
Lopulta palaat kävelykadulle ja tunnet, että olet matkustanut vuosisatojen kulttuurin ja makuelämysten läpi vain muutamassa korttelissa, ja sinulla on useiden trattorien nimet, joissa voit jatkaa iltaa hyvällä risotto all'erbazzonella.