Parhaat Ruoanlaittokurssit Venetsiassa

Hemmottele Venetsian parhaita kulinaarisia kokemuksia ja osallistu italialaiselle ruoanlaittokurssille. Olipa tasosi mikä tahansa, koe kokemus, jonka avulla voit valmistaa perinteisiä ruokia ammattilaisen tavoin hetkessä.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

7 minuuttia luettu

Parhaat Ruoanlaittokurssit Venetsiassa

Ruoanlaittokurssi | ©ELEVATE

Valmistaudu ostamaan tuoreimmat raaka-aineet Rialton markkinoilta, opettele valmistamaan venetsialaisia tapaksia tai kokkaa ruokaa asiantuntijakokin tai Cesarinan rinnalla. Gastronomiset kokemukset kanaalien kaupungissa kuuluvat Venetsian parhaimpiin nähtävyyksiin ja tekemisiin, eikä ole mitään parempaa kuin ryhtyä tositoimiin. Kysymys kuuluukin, millainen keittiö sopii sinulle.

Vastaus löytyy lukemalla läpi erilaisia vaihtoehtoja hintoineen, etuineen, haittoineen ja vinkkeineen. Lyhyesti sanottuna kaikki tiedot löydät tästä artikkelista. Nyt mennään!

1. Pasta- ja tiramisu-kokkikurssi Venetsiassa

Pastan valmistaminen| ©Jorge Zapata
Pastan valmistaminen| ©Jorge Zapata

Herkuttele makusi venetsialaisen gastronomian tunnusomaisilla ruokalajeilla ruoanlaittokurssilla kaupungin sydämessä. Ryhdy aidoksi italialaiseksi kokiksi paikallisen asiantuntijan tai Cesarinan, isäntäsi keittiössä.

Tämäntyyppisen kokemuksen aikana opit tuoreen pastan ja kuuluisan tiramisun luomisen salaisuudet, joka on italialaisen kokkiakatemian sertifioima jälkiruoka, joka on saanut tiramisun isänä tunnetun Ado Campeolin allekirjoituksen.

Älä huolehdi taidoista, työpajasta vastaava kokki jakaa hyödyllisiä vinkkejä, jotta voit nauttia kokemuksesta. Fettuccinesta tagliatelleen, tuoreen pastan valikoima on kulinaarinen kankaasi. Lisäksi pastan kanssa käytettävien kastikkeiden joitakin variaatioita selitetään usein myös yksityiskohtaisesti lasillisen viiniä tai proseccoa äärellä, ennen kuin opit valmistamaan klassisen italialaisen kahvijälkiruoan. Pasta- ja tiramisu-kokkikurssi Venetsiassa sopii erinomaisesti herkkusuille, yksin matkustaville tai perheille.

Kiinnostavat yksityiskohdat

  • Hinta: alkaen 159 € per henkilö.
  • Kesto: 2 tunnista ylöspäin.
  • Mitä sinun tulee tietää: Tämäntyyppisen kokemuksen voi jakaa perheen, ystävien tai pariskuntien kanssa.
  • Mitä retki voi sisältää: Ruoanlaittokurssi paikallisen kokin tai Cesarinan kanssa. Vähintään 2 pastalajin valmistaminen. Tiramisun valmistaminen. Pääruoka (lounas tai illallinen). Tapas-maistiaiset. Lasi viiniä. Lasi proseccoa. Kahvi. Vesi.
  • Plussaa: tehdään usein pienille ryhmille (enintään 8 henkilöä). Kurssin päätteeksi olet oppinut paikallisen keittiön salaisuudet, mutta myös kattaaksesi kokonaisen lounaan tai illallisen.
  • Huonot puolet: Kurssit saatetaan pitää vain italiaksi ja englanniksi.

Varaa pasta- ja tiramisu-kokkauskurssi

2. Venetsialainen kokkauskurssi täydellä ruokalistalla maisteluineen

spagetti alle vongole| ©Cooking SoftwareOz
spagetti alle vongole| ©Cooking SoftwareOz

Tässä täydellisessä kokemuksessa opit kokkaamaan 3 ruokalajin venetsialaisen menun. Pue esiliinasi yllesi ja valmistaudu valmistamaan juhla-ateria.

Tunti alkaa yleensä aperitiivilla, joka sisältää viiniä, vettä ja kahvia. Sen jälkeen kokki tai Cesarina näyttää, miten valmistetaan joitakin meren herkkuja, kuten klassista spaghetti alle vongolea (spagettia simpukoilla), sarde in saor (marinoituja sardiineja, joissa on makea ja hapan vivahde) tai anna bigoli in sauce (paksua spagettia muistuttavaa pastaa, joka kylpee perinteisessä kastikkeessa, jossa on anjovista, sipulista ja sultanoista valmistettua kastikkeeseen) valloittaa itsesi.

Illan päätteeksi on jälkiruoan aika, jonka kiistaton tähti on tiramisu, mutta joillakin kursseilla valmistetaan myös klassisia Baicoli-keksejä, jotka tuovat mieleen Venetsian kultakauden. Jos haluat vinkkejä Venetsiassa vierailuun ja matkasta nauttimiseen, varaa kokkauskurssi tähän tyyliin.

.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: alkaen 159 € per henkilö.
  • Kesto: alkaen 3 tuntia.
  • Mitä sinun on tiedettävä: Voit varata tämän aktiviteetin lounaalle tai jos haluat, voit sisällyttää sen Venetsiassa yöllä tehtäviin asioihin, jälkimmäinen on suosikkini nauttia kaupungista parhaalla säällä ja ilman turistilaumoja.
  • Mitä retki voi sisältää: Yksityinen ruoanlaittokurssi kokin tai Cesarinan kanssa. Kolmen ruokalajin menu. Viini. Vesi. Prosecco. Kahvi. Aperitiivi.
  • Hyvät puolet: Aktiviteetti on ihanteellinen paikalliseen ruokakulttuuriin uppoutumiseen, se tehdään yleensä pienissä, noin 6 hengen ryhmissä, ja valmistetut menut ovat täydellisiä.
  • Miinukset: Sinun on matkustettava omatoimisesti, vaikka Venetsiassa ei ole vaikeaa liikkua (gondoli, vaporetto, vesitaksi...), vaihtoehtoja on jokaiseen makuun.

Varaa yksityinen ruoanlaittokurssi

3. Yksityinen ruoanlaittokurssi, johon liittyy vierailu paikallisilla markkinoilla

Rialton markkinat| ©ELSUEC
Rialton markkinat| ©ELSUEC

Rialton markkinat, jotka sijaitsevat kaupungin länsiosassa, noin 200 metrin päässä Rialton sillalta ja Venetsian ensimmäisenkirkon San Giacomo di Rialton kirkon ympärillä **,**ovat kaupungin kaupallisen ja ruokakulttuurin sydän, ja ne ovat usein näiden aktiviteettien kohtaamispaikka.

Lähes vuosituhannen ajan paikalliset ovat kokoontuneet tänne vaihtamaan kauden hedelmiä, vihanneksia, kalaa ja mereneläviä, jotka kaikki ovat peräisin laguunista ja Sant'Erasmon saarelta. Etuoikeutetun sijaintinsa ansiosta vierailu on listattu Venetsian Grand Canalilla näht ävyyksien ja tekemisten joukkoon, ja tällä kertaa mukana on myös keittiömestari tai Cesarina, joka auttaa sinua valitsemaan parhaat vaihtoehdot ja valmistaa sitten tuoreen venetsialaisen menun.

Kun ostoksesi ovat kassissa, keittiömestari-opas johdattaa sinut paikalliseen taloon vastaanottamaan oppitunnin. Kokemukseen kuuluu yleensä pääruokana kotitekoista pastaa ja perinteinen jälkiruoka, usein tiramisu. Toiminnan aikana voit nauttia aperitiivin, viiniä, proseccoa tai vettä illan päätteeksi.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: alkaen 189 € per henkilö.
  • Kesto: 4 tunnista alkaen.
  • Mitä sinun tulee tietää: Sinun tulee kiinnittää huomiota aikatauluihin ja päivämääriin valitessasi tämän aktiviteetin, sillä markkinakierros suljetaan klo 16:00, jonka jälkeen se sulkeutuu, sekä sunnuntaisin ja Italian yleisinä juhlapäivinä.
  • Mitä retki voi sisältää: Kävelykierros Rialton markkinoilla asiantuntijan johdolla. Ruoanlaittokurssi. Viini. Prosecco. Vettä. Aperitiivi. Vesi. Kahvi. Paikallisten tapasten maistelua.
  • Hyvät puolet: se on rikastuttava puolipäiväinen kokemus, se ruokkii aisteja, mikään ei ole tuoreempaa kuin tuoreiden raaka-aineiden tuominen markkinoilta pöytään.
  • Miinukset: Sinun on matkustettava omin päin, mutta onneksi kokemusta voi päivittää gondoliajelulla tai hyppäämällä vaporetton kyytiin.

Vieraile paikallisilla markkinoilla yksityisellä ruoanlaittokurssilla

4. Perinteinen venetsialainen ruoanlaittokurssi

Ruoanlaittokurssi Venetsiassa| ©Paul-W
Ruoanlaittokurssi Venetsiassa| ©Paul-W

Yksi niistä kokemuksista, jotka saavat sinut rakastumaan Venetsiaan, on mahdollisuus maistella paikallisia kulinaarisia herkkuja autenttisessa keittiössä, ja tämäntyyppisellä ruoanlaittokurssilla makunystyrät pääsevät gastronomiselle kierrokselle kanaalien kaupungin keittiön sydämeen, kun opit salaisuuksia ja niksejä, joiden avulla voit valmistaa niitä uudelleen aina, kun siltä tuntuu.

Isäntäväsi toivottaa sinut tervetulleeksi keittiöönsä lasillisen viiniä tai proseccoa lämmittämään sinua. Sitten sukellat esiliinat jalassa tuoreen pastan maailmaan, kun opit valmistamaan perinteistä italialaistyyppistä pastaa. Älä myöskään unohda niiden seurana olevia meheviä kastikkeita. Kokin tai Cesarinan opastuksella tutustut ainutlaatuisen pannun makuihin ja opit valmistamaan kuuluisan spagetti alle vongolen tai al nero di sepian sekä kastettuja vihanneksia paikallisten mausteiden yhdistelmällä, joka vakuuttaa niin lapset kuin aikuisetkin.

Tämän Venetsiassa järjestettävän gastronomisen kokemuksen päätteeksi on jälkiruoan aika, usein valitaan tiramisu ja leivonnaisia. Nauti luomuksestasi paikallisten viinien tai veden kera, minkä jälkeen nautit klassisen italialaisen kahvin. Ota venetsialaisen keittiön olemus mukaasi ja jaa oppimasi herkut kotona olevien ystävien kanssa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: alkaen 110 €/henkilö.
  • Kesto: 4 tunnista ylöspäin.
  • Mitä sinun on tiedettävä: Tämäntyyppinen kokemus voi tapahtua kaupungin keskustassa joidenkin Venetsian parhaiden monumenttien ympärillä, mutta on myös Cesarinoja, jotka tarjoavat näitä kursseja paikoissa, jotka ovat hieman syrjässä väkijoukoista, kuten Giudeccan saarella noin 25 minuutin matkan päässä Venetsian Vaporettolla. Täytyy sanoa, että jos vierailet kaupungissa keväällä tai kesällä, kannattaa ehdottomasti ilmoittautua saarella pidettäville tunneille. Tämä paikka pitää yllä perinteistä venetsialaista tyyliä, ja sitä reunustavat hedelmätarhat ja vehreät puutarhat.
  • Mitä retki voi sisältää: Cesarinan eli keittiömestarin opettama ruoanlaittokurssi. Kolmen ruokalajin lounas tai illallinen. Paikallista viiniä. Prosecco. Vettä. Kahvia.
  • Plussaa: Työpajapaikan joustavuus. Pienet ryhmät.
  • Miinukset: Kuljetus työpajaan ja takaisin ei sisälly hintaan.

Varaa gastronominen kokemus

5. Cichetti tai venetsialainen tapas-ruokakurssi

Baccalà mantecato| ©Amrita Ahuja
Baccalà mantecato| ©Amrita Ahuja

Lähde aitoon kulinaariseen kokemukseen Cichetti- tai venetsialaisen tapas-ruokakurssin avulla. Ilman taistelua huomiosta opit valmistamaan näitä pieniä ruokia, jotka ovat täynnä kauden makuja vihanneksista, lihasta ja kalasta.

Venetsian erikoisbaarien ja -ravintoloiden innoittamana valmistat kokeneen kokin opastuksella 6-7 gourmet cicchettiä, klassisesta moderniin.

Musteessa mätimustekalan ja hienon baccalà mantecaton välillä voit uppoutua perinteisen keittiön rikkauteen paikallisten tavoin. Kohokohtiin kuuluvat polenta con le schie, vastustamattomat moeche fritte ja etikassa marinoituja sardiineja, Sarde in saor. Kokemus huipentuu yleensä fritto mixtoon, sekoitettuun frittoon, joka sisältää katkarapuja, mustekalaa, sardelleja ja erilaisia kalanpaloja.

Nauti luomuksistasi kokonaisena ateriana, jonka seurana on malja Proseccolla tai viinillä, ja mikä parasta, koska paras aika matkustaa Venetsiaan on ympäri vuoden (makusi mukaan, tietenkin), näitä välipaloja on saatavilla joka kuukausi. Älä missaa tätä tilaisuutta viedä venetsialaisen keittiön salaisuuksia mukanasi ja yllättää rakkaasi näillä herkuilla.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: alkaen 225 € per henkilö.
  • Kesto: 4 tunnista alkaen.
  • Mitä sinun tulisi tietää: Tämäntyyppinen kokemus tarjoaa riittävästi ruokaa kokonaisen lounaan tai illallisen nauttimiseen.
  • Mitä retki voi sisältää: Kokin opettama ruoanlaittokurssi. Kaikki ainekset valmiina töihin. Prosecco. Paikallista viiniä. Vettä. Kahvia.
  • Hyvät puolet: Tämäntyyppisen kokemuksen ryhmät ovat melko pieniä (4-6 henkilöä), joten kokemus on ihanteellinen aterian nauttimiseen pariskuntana tai ystävien kanssa. Toinen etu on se, että kaikki ainekset ovat yleensä valmiina isännän kotona, joten voit hyödyntää aikasi parhaalla mahdollisella tavalla.
  • Miinukset: Kuljetuspalvelu ei sisälly hintaan.

6. Pizza- ja tiramisu-tunti Venetsiassa

Pizza Venetsiassa| ©McPig
Pizza Venetsiassa| ©McPig

Vaikka matkailijat keskittyvät usein suosittelemaan PITÄÄ syödä pizzaa Venetsiassa ravintoloiden ja trendikkäiden paikkojen joukossa, mikään ei voita perinteisen keittiön kokemusta Adrianmeren kuningattaressa, ja tämäntyyppisen kokemuksen avulla voit paitsi nauttia aitoa venetsialaista pizzaa myös oppia valmistamaan paikallisia variaatioita asiantuntijoiden rinnalla ja kruunata kaiken suositulla tiramisulla.

Uppoudu italialaisen keittiön ytimeen pizza- ja tiramisukurssilla - kokemus on niin hauska ja ystävällinen, että se sopii erinomaisesti lasten kanssa tehtäviin Venetsian huippukohteisiin. Opi eksklusiivisia kotitekoisia reseptejä, joita et löydä tavallisista keittokirjoista, vierailemalla lahjakkaan paikallisen kokin, aidon Cesarinan, kotona henkilökohtaisella ruoanlaittotunnilla.

Tutustu italialaisen pizzan salaisuuksiin, sen ainutlaatuiseen tuoreuteen ja yksinkertaisuuteen, ja opettele valmistamaan ikoninen tiramisu tyhjästä. Tee venetsialainen gastronominen kierros vehnäjauhokakun koskaan pettämättömän leivonnaisen parissa maistellen itse valmistamiasi herkullisia ruokia viinin, veden tai proseccon kera.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: alkaen 159 € per henkilö.
  • Kesto: 3 tunnista ylöspäin.
  • Mitä sinun on tiedettävä: Kokemus on täydellinen kattaakseen täyden aterian joko lounaan tai illallisen.
  • Mitä retki voi sisältää: Pizzan ja tiramisun valmistuskurssi. Vesi. Viini. Prosecco. Perinteinen kahvi. Valmiiden pizzojen ja tiramisun maistelua.
  • Plussaa: Kokemus on täydellinen pizzojen osalta. Opit valmistamaan kaiken pizzapohjista alkaen, ihanteelliset annokset, joilla luodaan kuohkeita, rapeita tai paistettuja pizzoja, sekä tuoreiden ainesosien yhdistelmät täydellisen tuotteen luomiseksi. Se on hieno kokemus, johon kannattaa ilmoittautua, kun matkustaa perheen pienimpien kanssa, heillä on hauskaa ja he lähtevät mukaan toimintaan.
  • Miinukset: Ryhmät voivat olla suuria (enintään 10 henkilöä).

7. Kalapohjainen ruoanlaittokurssi Muranossa

Ruoanlaittopäivä| ©Rebecca Recommends
Ruoanlaittopäivä| ©Rebecca Recommends

Muranon nähtävyyksien ja tekemisten joukosta erottuvat paitsi lasin käsityöpajat, myös kalapohjainen keittiö, ja kalaruokien valmistamisen opettelu on yksi paikallisista nähtävyyksistä. Tämäntyyppisellä kokkauskurssilla kokemus alkaa keskeiseltä paikalta Venetsiassa, minkä jälkeen sinut kuljetetaan Rialton markkinoille, josta ostat tuoretta kalaa ja aineksia päivän kokkauskurssia varten.

Sen jälkeen ylität kanavan vaporettolla Muranolla sijaitsevaan kokin taloon, jossa opit kokkausvinkkejä samalla kun siemailet proseccoa, Aperolia, Camparia tai Cynaria.

Keittiössä valmistat juhla-aterian erilaisista kalaruoista, kuten spaghetti alla busarasta ja paistetusta meriahvenesta perunoiden kanssa, jotka nautit kanavanäkymällä ja hyvän italialaisen kahvin kera.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: alkaen 296 € per henkilö.
  • Kesto: 3-4 tuntia.
  • Mitä sinun tulee tietää: Kokemus on täydellinen kattaakseen täyden aterian joko lounaan tai illallisen. Jos haluat mennä keskustasta Rialton markkinoille, tämäntyyppinen kokemus kattaa lipun, mutta jos haluat mennä Venetsiasta Muranoon, lippu ostetaan yleensä paikan päällä, eikä se välttämättä kuulu hintaan.
  • Mitä retkeen voi sisältyä: Kalapohjaisen menun valmistuskurssi joko pääruokana tai venetsialaisena "cicchettinä" tai "tapaksina". Vesi. Aperol. Campari. Cynar. Prosecco. Spritz. Perinteinen kahvi.
  • Plussaa: Kokemus toteutetaan pienissä ryhmissä, joissa on enintään 5 henkilöä. Mahdollisuus valmistaa kaikkea alkupaloista, antipastoista tai tapaksista kalapohjaiseen pääruokaan tekee kokemuksesta houkuttelevan merenelävien ystäville.
  • Miinukset: Näillä kursseilla opetetaan usein vain englanniksi tai italiaksi. Ei sovellu kala- ja äyriäisallergikoille.

Vinkkejä ruoanlaittokursseille Venetsiassa

Katso| ©Cats Coming
Katso| ©Cats Coming
  • Allergiat. Ilmoitathan meille etukäteen mahdollisista allergioista tai erityisruokavalioista, useimmat ruoanlaittokurssit sopivat yleensä kaikille makuhermoille, kunhan niistä ilmoitetaan etukäteen.
  • Kuljetuspalvelu. Ota huomioon, että tämäntyyppinen palvelu ei yleensä sisälly tämäntyyppiseen kokemukseen, mutta riippumatta siitä, vierailetko Venetsiassa yhden päivän tai useamman päivän aikana, siellä on aina vaporetto, gondoli tai vesitaksi valmiina viemään sinut määränpäähäsi, ja hinnat vaihtelevat eri budjeteille sopiviksi.
  • Aikataulu. Ruoanlaittokurssit ovat usein 2-3 tunnin mittaisia, joten mahdolliset viivästykset voivat vaikuttaa siihen, että saat kokemuksesta kaiken irti.
  • Kielet. Vaikka kokkauskursseilla opetetaankin espanjaksi, suurin osa kursseista järjestetään italiaksi ja englanniksi.