Dubrovnik 7 Päivässä: Opas, Jolla Saat Kaiken Irti Vierailustasi

Jos sinulla on viikko aikaa vierailla Dubrovnikissa, voit hyödyntää kaikki aktiviteetit, joita tällä Välimeren paratiisikohteella on tarjottavanaan - tässä on täydellinen matkasuunnitelma, jotta et missaa mitään!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Dubrovnik 7 Päivässä: Opas, Jolla Saat Kaiken Irti Vierailustasi

Dubrovnik & Isla de Lokrum |©Santiago Abella

Dubrovnik on kujien yhdistämä kaupunki, joten siellä on helppo liikkua kävellen. Kaupunki tunnetaan Adrianmeren helmenä sen erinomaisen sijainnin, Välimeren ilmaston, kristallinkirkkaiden lahtien ja muinaisten muistomerkkien ansiosta. Seitsemässä päivässä voit nähdä suurimman osan kuuluisan muurien ympäröimän kaupungin nähtävyyksistä.

Dubrovnikin parhaat kiertomatkat ovat loistava vaihtoehto, sillä niiden avulla voit kiertää vanhaa kaupunkia, nähdä paikat, joissa **Game of Thrones -**elokuvaa on kuvattu, tutustua Lokrumin saarella sijaitsevaan Kuolleeseen mereen ja kiivetä muinaisilla kaupungin muureilla.

1. päivä: Kierrättele Dubrovnikin vanhaa kaupunkia.

Onofrion suihkulähteet Dubrovnikissa Kroatiassa|©woodytyke
Onofrion suihkulähteet Dubrovnikissa Kroatiassa|©woodytyke

Dubrovnik on kaupunki, jossa on säilynyt viehättäviä vanhoja rakennuksia, jotka ovat osa sen olemusta. On suositeltavaa käyttää kokonainen päivä sen kiertämiseen päästä päähän.

Onofrion suihkulähde

Onofrion suihkulähde rakennettiin vuonna 1438 arkkitehti Onofrio della Cavan toimesta, ja se on kuuluisa Dubrovnikin juomaveden akveduktina. Jos haluat vierailla siinä, se sijaitsee Pile-portin vieressä, joka tunnetaan vanhankaupungin pääsisäänkäyntinä.

Suihkulähteen rakenteessa on silmiinpistäviä naamioita, jotka säilyivät jopa vuoden 1667 maanjäristyksen jälkeen. Monumentilla järjestetään kesäisin erilaisia aktiviteetteja, sillä se on ihanteellinen paikka vilvoitteluun.

Fransiskaaniluostari

Muutaman askeleen päässä on fransiskaaniluostari, vuonna 1317 rakennettu maaginen tila. Sisäänpääsymaksu on noin 5 €, ja sillä pääsee eri alueille, muun muassa seuraaviin:

  • San Franciscon kirkko: jos et halua vierailla luostarin muilla alueilla, pääset sisään ilmaiseksi.
  • Kappelit: Kappelit ovat luostarin sisäpihoja ympäröiviä gallerioita, joissa on renessanssin, goottilaisen ja romaanisen tyylin piirteitä. Ylemmät luostarikerrokset on varattu vain munkkien käyttöön, kun taas alemmat luostarikerrokset ovat avoinna yleisölle.
  • Franjevackog Samostana -museo: Jos haluat ihastella pyhää taidetta, voit ihailla tämän museon näyttelyitä.
  • Apteekki Mala Braca: se on Kroatian vanhin apteekki ja kolmanneksi vanhin Euroopassa. Suosittelen kokeilemaan kosmetiikkatuotteita, jotka on valmistettu vanhimmilla salaisilla resepteillä.

Stradum-katu

Stradum-katu on Dubrovnikin pääkatu, ja tästä lähtökohdasta on helpompi käydä kaupungin tärkeimmissä nähtävyyksissä. Sitä luonnehditaan ostosalueeksi, jossa on paljon turisteja.

Portit yhdistävät toisiinsa oikopolkuja ja kohtisuoraan kulkevia kujia, jotka johtavat sinut suoraan sen tärkeimpiin nähtävyyksiin: kallioterasseihin, matkamuistomyymälöihin, jäätelökioskeihin ja maamerkkirakennuksiin.

Täältä pääset:

  • Luža-aukio tai Loggia-aukio: edustaa vanhaa Dubrovnikia, jonka ympäristössä voit vierailla vuosisatoja vanhoissa rakennuksissa. Esimerkiksi Orlandon pylväs, joka on rakennettu vuonna 1498.
  • Dolce Vita -jäätelöbaari: Sitä pidetään Dubrovnikin parhaana jäätelöbaarina, sillä se tarjoaa perinteisiä ehdotuksia ja tuoreita makuja, jotka ovat ihanteellisia Adrianmeren välimerellisen ilmaston nauttimiseen.
  • Etnografinen museo: Se on ihanteellinen paikka tutustua Dubrovnikin historiaan. Täältä löydät tyypillisiä turkkilaisen ja venetsialaisen vaikutuksen aiheuttamia pukuja. Sisäänpääsymaksu on noin 13 euroa.

Huomaa, että aamulla on helpompi kävellä Stradun-katua pitkin. Iltapäivällä ja illalla se on yleensä täynnä turisteja.

Sponzan palatsi

Sponzan palatsi on yksi Dubrovnikin ikonisimmista ja monipuolisimmista rakennuksista, ja parasta on, että sinne on ilmainen sisäänpääsy.

Siellä on suuri sisäpiha sekä alueita, joissa kerrotaan kaupungin historiasta. Vuosisatojen saatossa siellä on toiminut pankki, asevarasto, koulu, tullitalo ja rahapaja.

Dubrovnikin katedraali

Dubrovnikin katedraali on edullinen tapa nähdä kroatialaisilta taiteilijoilta peräisin olevia maalauksia sekä italialaisia ja flaamilaisia teoksia. Näköalapaikoilta ja kaupungin muureilta näet sen vaikuttavan kupolin.

Sisäänpääsy on ilmainen, ja sinun tarvitsee maksaa vain noin 1 €, jos haluat tutustua Dubrovnikin aarteeseen: Pyhän Blaisen jäännöksiin kultaisessa arkussa. Suosittelen vierailua helmikuussa, jolloin pyhimyksen päivänä järjestetään kulkue.

Jos haluat tutustua arkkitehtonisiin nähtävyyksiin, voit vierailla lähellä sijaitsevassa Pyhän Blaisen kirkossa.

Varaa opastettu kierros Dubrovnikin vanhaankaupunkiin

2. päivä: Kiipeä Dubrovnikin kaupunginmuurille ja nauti paikallisista rannoista.

Dubrovnikin kaupungin muurit|©Juanje Orío
Dubrovnikin kaupungin muurit|©Juanje Orío

Vuosien 1358 ja 1808 välillä vallitsi Ragusan tasavalta, joka koostui tuolloin roomalaisista heimoista. Nykyään se tunnetaan Dubrovnikina, mutta voit yhä nähdä muurit, jotka kantavat tämän aristokratian leimaa.

Dubrovnikin kaupungin muurit

Laita parhaat treenikenkäsi valmiiksi, sillä kävelet noin kaksi kilometriä. Dubrovnikin kaupunginmuurit luotiin puolustamaan kaupunkia taistelujen aikana ja yhdistämään sen kujia toisiinsa.

Valleilla vierailun etuna on, että niissä on kolme porttia, joten sinun ei tarvitse jonottaa tai pysähtyä vilkkaasti liikennöidyillä teillä. Pääsy valleille maksaa noin 27 euroa. Tässä ovat sisään- ja uloskäyntien sijainnit:

  • Pile Gate: Tämä on pääsisäänkäynti ja siksi turistien kannalta vilkkain. Sieltä on useita kulkuvaihtoehtoja lähiympäristöön, ja se on ainoa Ragusan tasavallan portti, joka on edelleen toiminnassa.
  • Pločen portti: ihanteellinen Dubrovnikin vanhan sataman katseluun ja sinne pääsemiseen.
  • Bužan portti: Tämä portti on rakennettu hiljattain, mutta se tarjoaa pääsyn kujille, joilla on Dubrovnikille tyypilliset portaat.

Kun kävelet muureja pitkin, ole tarkkana, sillä voit helposti huomata eron kunkin muurin välillä. On muinaisia muureja, nykyaikaisia muureja, meren muureja ja ulkoseiniä. Muistathan, että muurien pitkin kulkeminen sisältyy Dubrovnik Card -k orttiin, joka kattaa sisäänpääsyn kaikkiin muistomerkkeihin ja julkiseen liikenteeseen.

Minceta-torni ja Pyhän Laurentiuksen linnoitus

Kun kävelet Dubrovnikin kaupungin muureja pitkin, tulet törmäämään Minceta-torniin, jota pidetään kaupungin korkeimpana kohtana. Se on ulkoneva keskiaikainen rakennus, joten voit nähdä sen useasta eri kohdasta. Täällä suosittelen vierailua museossa ja kiipeämistä näköalapaikalle.

Näköalapaikka Aussichtspunkt Stadtmauer

Näköalapaikalta Aussichtspunkt Aussichtspunkt Stadtmauer avautuvat parhaat näkymät kaupunginmuurille. Se on samanlainen kuin Fort St. Lawrence, mutta sinne on helpompi päästä. Se on hyvä paikka, jos etsit aktiviteetteja lasten kanssa Dubrovnikissa, sillä siellä on pyöräretkiä.

Jos etsit paikkaa, jossa voit ottaa kuvia ilman väkijoukkoja, suosittelen vierailua.

Vanha satama

Dubrovnikin kaupungin muureilta pääset kaupungin vanhaan satamaan. Helpoin tapa on kulkea merisisisäänkäyntien kautta, jotka tunnetaan nimillä Kalamarkkinaportti ja Siltaportti. Näiden porttien rakenne on ainutlaatuinen, sillä ne on rakennettu vuosien 1381 ja 1476 välillä.

Veneet lähtevät täältä läheisille saarille, ja matkamuistomyymälöitä ja kalastajia on usein rannalla. Toinen vaihtoehto on käydä Mai Muon satamassa, joka on kuuluisa osteriravintoloistaan.

Jos etsit modernimpaa vaihtoehtoa, suosittelen Gruzin satamaa, jossa voit hyödyntää Dubrovnikin parhaita veneretkiä.

Dubrovnikin rannat

Dubrovnik on etuoikeutettu kaupunki, sillä se nauttii lämpimistä ja aurinkoisista kesistä. Myöhään iltapäivällä voit katsella auringonlaskua tai rentoutua aurinkotuoleilla. Alueen rannat ovat eksoottisia tyypillisen turkoosin veden ansiosta. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot:

  • Porporela: se on kivinen ranta, joka sijaitsee lähellä vanhan sataman takana olevia muureja. Siellä on laituri, joka on ihanteellinen perheille.
  • Banjen ranta: se on suosituin, joten en suosittele käymään siellä sesonkiaikana, koska se on yleensä täynnä.
  • Sulicin ranta: Se on pieni ja viihtyisä poukama, jota ympäröivät erilaiset terassit, joilla voit syödä.

Päivä 3: Kävele Game of Thrones -maisemissa.

Kivinen sisäänkäynti|©Chang Ju Wu
Kivinen sisäänkäynti|©Chang Ju Wu

Dubrovnikin tilat ovat lumoavia, minkä vuoksi täällä on kuvattu kohtauksia muun muassa Tähtien sodan, Kapteeni Amerikan ja Robin Hoodin kaltaisista elokuvista. Tunnetuimpia ovat Game of Thrones -sarjan kuvauspaikat, jotka houkuttelevat vuosittain tuhansia faneja.

Dubrovnikin parhaat Game of Thrones -retket vievät sinut katsomaan:

  • Pilen lahti: täällä kuvattiin Blackwaterin taistelu.
  • Häpeän portaat: jesuiittaportaat ovat toinen ehdoton nähtävyys, joka tunnetaan nykyään Häpeän portaina Cersei Lannisterin tuomitsemiskohtauksen jälkeen.
  • Gradak Park: Täällä kuvattiin ikoninen Purppurahäät.
  • St Lawrencen linnoitus: varaudu kiipeämään noin 200 portaita, mutta usko pois, se on sen arvoista, sillä näköalat ovat henkeäsalpaavat. Sarjassa se tunnetaan nimellä Punainen linnoitus, ja se on useiden taistelujen näyttämönä.
  • Dominikaaninen palatsi: Tunnusomainen paikka, jossa kapinat Joffreyta vastaan alkoivat.
  • Belvederen palatsi: siinä sijaitsee paikka, jossa kuvattiin Oberyn Martellin ja Montainin välinen taistelu.

Varaa Game of Thrones -retki Dubrovnikiin

4. päivä: Tutustu Lokrumin saareen

Lokrumin saari|©Jose Luis Vazquez Hernandez
Lokrumin saari|©Jose Luis Vazquez Hernandez

Jos haluat vierailla vähemmän turistikohteissa Game of Thronesin tapahtumapaikoissa, suosittelen retkeä Lokrumin saarelle. Täältä löydät kopion Rautavaltaistuimesta sekä sarjasta tunnettuja maamerkkejä. Niihin kuuluvat Kuolemattomien talo, Punainen linnoitus ja Kuninkaansatama.

Veneet lähtevät päivittäin Vanhasta satamasta noin 28 eurolla, mutta voit myös varata Dubrovnikin parhaita venekierroksia, jotka pysähtyvät usein saarella. Voit myös käyttää tilaisuutta hyväkseen ja vierailla:

  • Benediktinusluostari: Tämä vuonna 1023 rakennettu luostari on sittemmin kokenut useita muutoksia, mutta siinä on säilynyt muinaisia yksityiskohtia. Siellä on Game of Thrones -ohjelmalle omistettu osasto, jossa voit tutustua saaren kuuluisimpiin paikkoihin ilmaisen ääniopastuksen avulla.
  • Maximilianin puutarha: Sen tärkein nähtävyys ovat Kanariansaarilta kotoisin olevat riikinkukot, joita näkee usein kuljeskelemassa ympäriinsä.
  • Kuollutmeri: suolaisen veden järvi, joka on ihanteellinen hengailuun kesäisin.

Varaa Game of Thrones -retki Lokrumin saarelle Dubrovnikissa

5. päivä: Ota Dubrovnikista lähtevä köysirata ja käy Srd-vuorella

Kivien vuorelle|©Paolo M
Kivien vuorelle|©Paolo M

Kävely Dubrovnikissa on hauskaa, mutta korkeuksista käsin kaupunki on vielä vaikuttavampi. Kaupungin köysirata tekee matkasta helpon, mutta seikkailunhaluiset voivat lähteä patikoimaan ja nähdä vuoret.

Srd-vuori

Srd-vuorelle pääsee Dubrovnikin kaupungin muureilta, tieltä, jossa on portaikkopolku, tai hauskalla köysirata-ajelulla. Tämä on kokemisen arvoinen seikkailu ja yksi Dubrovnikin parhaista aktiviteeteista.

Vaellus on kohtalaisen vaikea ja kestää noin neljäkymmentä minuuttia. Ylhäällä törmäät keisarilliseen linnoitukseen, joka rakennettiin vuonna 1806. Sen jälkeen suosittelen, että menet Srd-vuoren näköalapaikalle, josta avautuvat parhaat näkymät kaupunkiin.

Dubrovnikin köysirata

Jos haluat saada panoraamanäkymiä kaupungista, suosittelen Dubrovnikin köysiradalla ajamista. Se on yksi suosituimmista nähtävyyksistä, sillä sen avulla pääset 778 metriä merenpinnan yläpuolelle. Kyyti kestää noin viisi minuuttia, ja se maksaa noin 22 euroa kumpaankin suuntaan.

Se on ihanteellinen lasten kanssa Dubrovnikissa järjestettäviin aktiviteetteihin, sillä alle 12-vuotiaat lapset maksavat noin 9 euroa. Paras aika nousta ylös on noin kello 19:00, jolloin voit katsella auringonlaskua. Tosin tämä kellonaika on yleensä vilkkaampi, etenkin sesonkiaikana.

Köysirata-asemalla sijaitsee myös Kotimaan sotamuseo, joka kerää materiaalia, kolmiulotteisia esineitä ja valokuvia Kroatian, Montenegron ja Serbian välisestä sodasta vuonna 1991.

Toinen vaihtoehto on syödä Panorama-ravintolassa, josta on näköala vanhaan kaupunkiin, Lapadin lahdelle ja ympäröiville saarille. Köysiradalla sijaitsee myös Ohridin helmikauppa, jossa on ainutlaatuisia koruja.

Jos sinulla on vielä aikaa, voit lähteä patikoimaan. Voit myös ajaa läheisiä teitä pitkin Safari Buggylla, joka vie sinut miinakentille, linnoituksiin ja Dubrovnikin viime sodan raunioille. Hinta on noin 40 euroa kolmeltakymmeneltä minuutilta.

6. päivä: Nauti Dubrovnikin parhaista näköaloista kalliolta

Buza Bar|©Tuomas A. Lehtinen Photography
Buza Bar|©Tuomas A. Lehtinen Photography

Dubrovnikissa on erilaisia kallioterasseja, jotka ovat ihanteellisia Adrianmeren näkymistä nauttimiseen. Buža Bar on yksi suosituimmista.

Suosittelen käymään Buža II:ssa, joka sijaitsee Margaretin linnoituksessa ja on rantabaari kalliolla, joka on ihanteellinen auringonlaskun katseluun. Sisäänpääsy on ilmainen, ja siellä voi uida kesäisin.

Suosittelen vierailua hiljaisella kaudella. Voit esimerkiksi suunnitella aktiviteetteja Dubrovnikissa huhtikuussa, sillä poukamat, kalliot ja muistomerkit ovat yleensä kirkkaita.

7. päivä: Tutustu Dubrovnikin museoihin

Keltainen rakennuscFred Romero
Keltainen rakennuscFred Romero

Dubrovnikin kaupunki on nähnyt monia historiallisia tapahtumia, joten tarjolla on monia interaktiivisia museoita. Tässä on muutamia vaihtoehtoja:

  • Arkeologinen museo: museossa on historiallisia esineitä, kolikoita, arkeologisia jäännöksiä ja keraamisia nukkeja. Sisäänpääsymaksu on noin 16 €.
  • Merenkulkumuseo: Se sijaitsee San Juanin linnoituksessa, ja sen kokoelmassa on yli 4 000 esinettä. Museossa on merikarttoja, pienoismalleja ja akvaario. Sisäänpääsymaksu on noin 17 €.
  • Rakkauden museo: Se on erilainen ehdotus, ihanteellinen vierailu pariskuntana. Siellä on valokuvia, veistoksia, runoja ja muita taidemuotoja, jotka edustavat rakkauden käsitettä. Sisäänpääsymaksu on noin 7 €.

Jos pidät historiasta ja haluat vierailla useammassa museossa, suosittelen ostamaan Dubrovnik Card -kortin alkaen 30 €. Voit myös ostaa yhteislipun, jolla pääset useisiin museoihin. Se maksaa noin 18 € ja on voimassa 7 päivää.