Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Calanques-risteilyt Marseillessa

Risteily Marseillen ympäristössä, auringossa rentoutuminen ja Les Calanquesin maisemista nauttiminen on loistava suunnitelma, jota ei kannata jättää väliin.

Chloé Girard

Chloé Girard

4 minuuttia luettu

Calanques-risteilyt Marseillessa

Calenques | ©Ishm

Calanquesin kansallispuisto Välimerellä, maaginen paikka, joka valaisee pieniä vuonoja turkoosilla vedellä ja valkoisilla kallioilla, jotka näyttävät paratiisilta maan päällä. Calanquesin Marseillen maisema on jyrkkä ja karu, täynnä kalliopolkuja, kauniita valkoisia rantoja ja salaisia poukamia, jotka ilmestyvät yhtäkkiä sinne, missä Välimeri on muovannut kalliota.

Joihinkin näistä "calanqueiksi" kutsutuista poukamista pääsee vain meritse, veneellä tai kajakilla. Tätä silmällä pitäen omaperäinen tapa tutustua alueeseen on lähteä risteilylle Marseillesta nauttimaan maisemista, aurinkoisesta päivästä ja merituulesta kasvoillasi.

Paras vaihtoehto

Marseillen Purjeveneretki

Purjehdusretki Calanquesin kansallispuiston rannikkoa pitkin, lounas sisältyy hintaan.

Tällä Calanquesin risteilyllä, johon sisältyy lounas ja snorklausta, voit nauttia tästä upeasta kansallispuistosta mereltä käsin ja päättää Marseillen matkasi hyvin rentouttavaan päivään auringossa ja meressä henkeäsalpaavien näkymien kera.

Tunne purjeveneellä purjehtimisesta, herkullisen lounaan nauttimisesta ja auringossa rentoutumisesta upeaa luontoa tarkkaillessa on suunnitelma, josta kaikki unelmoivat lomallaan.

Seikkailu alkaa klo 11:00 sataman laiturilta 72, josta lähdet purjehtimaan Ranskan rannikkoa pitkin kiehtovalle 7 tunnin matkalle Vanhan sataman ja Ifin saaren kautta kauniiseen Calanquesin kansallispuistoon.

Siellä tapahtuu yksi tämän retken lempiosistani: kapteeni laskee ankkurin Calanquesiin, jotta matkustajat voivat sukeltaa Välimeren kristallinkirkkaisiin vesiin. Eikä siinä vielä kaikki! Sinulla on jopa mahdollisuus käyttää aktiviteettijärjestäjän tarjoamia snorklausvälineitä sukellellaksesi meren alle. Hienoa!

Suositellaan, jos... Et halua jättää väliin tätä Marseillessa järjestettävää elämystä, jossa voit nauttia rentouttavasta päivästä mukavalla purjeveneellä sisältäen lounaan, juomat ja snorklausvälineet.

Mitä näet veneretkellä Marseillen ympäristössä?

Vieux Port, Marseille| ©Jeanne Menjoulet
Vieux Port, Marseille| ©Jeanne Menjoulet

Vieux Port toimii nykyään venesatamana, mutta se oli aikoinaan yksi läntisen Välimeren tärkeimmistä satamista. Ympäröiviä muistomerkkejä ovat muun muassa:

.

  • Fort Saint-Jean: 1200-luvulta peräisin olevalinnoitus on ainutlaatuinen paikka, josta voi tarkkailla kaupungin horisonttia. Se on yhdistetty kävelysillalla MuCem-museoon.
  • Mucem: on Euroopan ja Välimeren sivilisaatioiden museo, joka avattiin vuonna 2013 Välimeren eri kulttuurien levittämiseksi. Voit vierailla siinä ostamalla Mucemin liput etukäteen.
  • Saint Nicolasin linnoitus: 1600-luvun sotilasrakennus, jonka kuningas Ludvig XIV tilasi valvomaan merenkulun pääsyä kaupunkiin. Sen valleilla voi käydä ihailemassa näkymiä satamaan ja Marseilleen.
  • Marseillen katedraali: 1800-luvulla rakennettu romaanis-bysanttilaistyylinen kirkko on ainutlaatuinen Ranskassa, sillä se tuo mieleen tuolloin hyvin muodissa olleen itämaisen ilmapiirin.
  • Majakkapalatsi: Napoleon III rakennutti tämän palatsin vaimolleen, keisarinna Eugénielle, vuonna 1852. Myöhemmin sitä käytettiin sairaalana ja lääketieteellisenä kouluna.
  • Notre Dame de la Garden basilika: sijaitsee korkeimmalla kukkulalla lähellä vanhaa satamaa. Tämän bysanttilaistyylisen basilikan kruunaa Neitsyt Marian, merimiesten ja Marseillen suojelijan, veistos.
  • Château d'If: Tämä 1500-luvun linnoitus innoitti kirjailija Alexandre Dumas'n sijoittamaan vankilan, jossa hänen kuuluisan romaaninsa "Monte Criston kreivi" päähenkilö oli vangittuna. Voit varata lippuja Château d'Ifiin nähdäksesi sen sisältä.
  • Lopuksi laiva saapuu Calanquesin kansallispuistoon, joka on taianomainen paikka, jossa on valkoisia kallioita ja pieniä poukamia, joissa on turkoosia vettä. Maisemat ovat upeat, postikortin arvoiset.

Varaa veneretki Marseillen Calanques'n saarelle

Miksi Calanques on vierailun arvoinen?

Reitit, joihin voit tutustua luonnon helmassa| © Thibse
Reitit, joihin voit tutustua luonnon helmassa| © Thibse

Marseillen eteläpuolella sijaitsevassa Calanques'n kansallispuistossa on yli 20 kilometrin pituinen rannikkokaistale La Madraguen kylän ja Cassisin välillä, jonka poukamat ovat erittäin suosittuja Marseillen asukkaiden keskuudessa.

Monet matkailijat saapuvat sinne erityisesti kesäisin rentouttavan lomanviettopaikaksi Provenceen nauttimaan auringosta, vedestä ja luonnosta kaikessa komeudessaan.

Jos suunnittelet matkaa Marseilleen, Les Calanques voi olla täydellinen täydennys kaupunkimatkallesi, jotta voit nauttia muutamasta rentoutumisen ja irrottautumisen hetkestä ihaillen samalla kauniita maisemia mereltä käsin. Tässä uskomattomassa paikassa voit myös nauttia seuraavista aktiviteeteista:

Veneilyretki, paras vaihtoehto

Nämä Marseillen suositut poukamat ovat kauneutensa vuoksi yksi Etelä-Ranskan suurimmista matkailukohteista.

Tämä veneretki on mielestäni paras tapa tutustua Calanquesin kansallispuistoon ja viettää rentouttava päivä Marseillessa samalla kun olet kosketuksissa luontoon ja nautit Välimeren upeista näkymistä.

Valitsitpa sitten lyhyemmän risteilyn tai laajemman vaihtoehdon, Calanquesin kallioiden ja vesien näkeminen veneestä käsin on uskomatonta.

Varaa laivamatka Calanques'iin Marseillesta

Vinkkejä Marseillen Calanques-risteilystä nauttimiseen

Unenomaiset maisemat| © Thibse
Unenomaiset maisemat| © Thibse

Varaa etukäteen

Jos haluat taata paikkasi Marseillen risteilyllä, suosittelen varaamaan paikan verkossa mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen. Näin voit tehdä parhaan mahdollisen valinnan.

Kun olet tehnyt varauksen, saat vahvistussähköpostin, jossa on kaikki tiedot ja joka toimii kuittina.

Saavu ajoissa saadaksesi parhaan paikan

Yritä saapua laiturille hieman etuajassa, jotta pääset alukseen ensimmäisenä ja saat hyvän paikan veneen kannelta parhaita valokuvia varten, sillä näkymät näistä lahdista ovat kauniit!

Älä ryhdy pakkomielteiseksi valokuvien suhteen

Kun lähdet purjehtimaan, sinulla on runsaasti aikaa ottaa paljon kuvia matkan varrella olevista maisemista. Nauti siis matkasta kaikessa rauhassa ja anna sinun olla hetken tähti, ei kamerasi.

Yhdistä se muihin aktiviteetteihin

Olet jo nähnyt, että on olemassa risteilyjä, joihin sisältyy myös muita elämyksiä, kuten piknikretkiä, illallisia, tanssia tai uintia poukamissa. Näillä paketeilla voit säästää aikaa ja rahaa, joten jos mielessäsi on jokin muu aktiviteetti Marseillessa, suosittelen harkitsemaan tätä vaihtoehtoa.

Valitse aurinkoinen päivä

Välimeren risteilyä varten on parasta tarkistaa sääennuste, jotta voit varmistaa, että paikan varaamispäivänä on aurinkoista.

Marseillessa on miellyttävä, leuto ilmasto suurimman osan vuodesta, ja koska kesä on kuiva ja kuuma, kaikki on paljon miellyttävämpää Provencen auringonpaisteessa!

Suojaudu auringolta risteilyn aikana

Risteilyn aikana ihosi altistuu auringolle, joten suojaudu hyvällä aurinkovoiteella, jotta vältät auringonpolttamat, hatulla, joka suojaa päätäsi, ja aurinkolaseilla, jotka suojaavat näköäsi, sillä Välimeren valo voi olla hyvin voimakasta keskipäivän aikaan.

Käytä sopivia vaatteita ja jalkineita

Kun pukeudut risteilylle Calanquesissa tai Marseillessa, suosittelen ottamaan huomioon, millaiselle risteilylle olet lähdössä. Toisin sanoen risteily, jolla on illallinen ja tanssia laivalla, ei ole sama asia kuin risteily, jolla vietät piknikin tai pysähdyt pulahtamaan mereen.

Suosittelen, että pukeudut tämäntyyppiseen toimintaan mukaviin kenkiin ja rentoihin vaatteisiin, joihin voit lisätä tyylikkäämpää ilmettä asusteilla, jos tapahtuma on esimerkiksi illalla ja laivalla on illallinen ja tanssia.

Varaa laivamatka Marseillen Calanques'n rannikolla

Jos olet kiinnostunut veneretkestä Calanquesilla, sinua kiinnostavat myös

Marseille| © kbxxus
Marseille| © kbxxus

Risteily Marseilleen on ihana kokemus rentoutua lomallasi ja nauttia Välimerestä ja tästä Provencen kolkasta eri tavalla.

Kävelykierros Marseillessa on kuitenkin myös erinomainen suunnitelma tutustua sen tunnusomaisimpiin muistomerkkeihin, oppia tämän kaupungin historiasta ja sen rikkaasta kulttuuriperinnöstä - se on Ranskan vanhin kaupunki! Postauksessani Mitä nähdä ja tehdä Marseillessa kerron olennaiset asiat, joita ei kannata jättää väliin.

Tämä on tilaisuutesi kuljeskella sen viehättävillä kaduilla, imeytyä sen kaupunginosien rentoon ilmapiiriin ja antaa maailman parhaan bouillabaissen, joka valmistetaan siellä, vietellä itsesi. Tulet rakastumaan Marseilleen!

Varaa veneretki Marseillen Calanques-joen rannikolla