10 Asiaa Mitä Tehdä Marseillessa Elokuussa

Elokuu on yleensä suosituin kuukausi turistien matkustaessa ympäri maailmaa, ja Marseillen kaupunki täyttyy vierailijoista tähän aikaan vuodesta, ja tarjolla on monenlaisia aktiviteetteja.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

7 minuuttia luettu

10 Asiaa Mitä Tehdä Marseillessa Elokuussa

Marseille | ©Lexe-I

Elokuun aikana olet todennäköisesti kiinnostunut suunnitelmista, jotka liittyvät ulkoiluun ja auringossa oleskeluun Marseillen matkallasi. Tämä on täysin järkevää, sillä se on yksi Ranskan mielenkiintoisimmista kohteista ja Côte d'Azurin todellinen aarre.

Suosittelen sinua lukemaan tämän postauksen, jonka olen laatinut sinulle ja jossa on kesän mielenkiintoisimmat aktiviteetit ja vierailut kaiken budjetin ihmisille.

1. Tee retki Cassisin pienille viinitarhoille

Cassisin viinitarhat| ©Cilou101
Cassisin viinitarhat| ©Cilou101

Cassis on Marseillen naapurikunta, ja se sijaitsee aivan Massif Des Calanquesin, kaupungin eteläpuolella sijaitsevan vuoristomuodostuman, vieressä. Cassis itsessään on osa Marseillen vierailijoiden matkasuunnitelmaa, sillä se on alle tunnin matkan päässä kaupungin keskustasta ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea aito ranskalainen Rivieran kylä.

Lyhyt matka Cassisiin on erityisen suositeltava elokuussa, kun kauden ensimmäiset viinirypäleet korjataan useimmilla alueen viinitarhoilla. Tälle pikkukaupungille on ominaista pehmeän ja herkän roséviinin tuotanto, jota täydentää tumma likööri, joka on myös tehnyt tästä paikasta maan referenssikohteen. Ainakin mitä tulee alkoholijuomien tuotantoon.

Siksi viininmaistajaiset sisältävä kierros tällä alueella on yksi parhaista asioista, joita voit tehdä, erityisesti elokuun lopulla. Itse asiassa se on aktiviteetti, joka kuuluu Marseillen parhaisiin retkiin.

Marseillen parhaat retket

2. Älä missaa jalkapallokauden avausta!

Orange Velodrome| ©Etienne Baudon
Orange Velodrome| ©Etienne Baudon

Jalkapallo on urheilulaji, joka synnyttää paljon intohimoa Marseillen asukkaiden keskuudessa, ja kaupungin kotistadion, Orange Velodrome, on tämän paikan kulttuuri-identiteetin aarreaitta. Kaupungin joukkueen nimi on Olympique de Marseille, ja Ligue 1 alkaa elokuun puolivälissä.

Joten menemällä johonkin otteluun tämän kuukauden aikana ei kannata jättää väliin. Erityisesti siksi, että se on yksi parhaista asioista, joita voi tehdä Marseillessa lasten kanssa, ja samalla ihanteellinen tilaisuus tutustua tämän kaupungin urheiluarvoihin. Ja myös yhteen Marseillen identiteetin tärkeimmistä elementeistä .

Lisäksi stadion ja sen ympäristö on yksi koko kaupungin kauneimmista alueista, ja sen kiertäminen ennen ottelua ja sen jälkeen on erittäin viihdyttävää toimintaa. Marseillen asukkaat eivät suotta ylpeile sillä, että heillä on maan parhaat fanit omaava joukkue ja samalla maailman kaunein stadion.

3. Osallistu joute nautique L'Estaquessa

Veneily Marseillessa| ©johannes Hartzheim
Veneily Marseillessa| ©johannes Hartzheim

Marseille on kaupunki, jossa merellisellä elämällä ja veneillä yleensä on aina ollut hyvin tärkeä yhteys sen talouteen ja myös sen perinteisiin. Elokuussa järjestetäänkin tapahtuma, jolla on pitkä historia ja josta on tullut matkailunähtävyys niille, jotka tietävät sen olemassaolosta. Kyseessä on joute nautique, eräänlainen käsityönä valmistettujen veneiden välinen kaksintaistelu, joka järjestetään läheisessä L'Estaquen satamassa.

Periaatteessa kaksintaistelu on kuin keskiaikainen ratsastusturnaus, mutta tässä tapauksessa se käydään veneestä toiseen. Kummankin veneen keulaan on rakennettu eräänlainen koroke, jonka päällä kumpikin vastustaja seisoo keihäänsä kanssa, jonka pituus voi olla jopa 2,5 metriä. Kaksintaistelun päätavoitteena on heittää toinen osallistuja veteen, ja vuosien mittaan tästä on tullut todellinen urheilulaji, jossa järjestetään kansallisia mestaruuskilpailuja eri puolilla Ranskaa.

Vierailu tässä Marseillen keskustan tuntumassa sijaitsevassa kylässä todistamassa yhtä näistä vesikamppailuista on siis yksi niistä asioista, joita ei kannata jättää väliin elokuun matkallasi. Itse asiassa se on suositeltava suunnitelma niille, joilla on 4-päiväinen matka Marseilleen, sillä silloin sinulla on riittävästi aikaa tälle aktiviteetille.

4. Älä epäröi ottaa aurinkoa kaupungin parhaissa puistoissa

Borely-puisto| ©Corinne PACA
Borely-puisto| ©Corinne PACA

Auringossa istuminen jossakin kaupungin julkisista puistoista on perinne, joka on osa useimpien eurooppalaisten elämäntapaa, ja Marseille on ihanteellinen paikka tähän. Eri puolilla kaupunkia on runsaasti viheralueita, jotka ovat ihanteellisia sekä paikallisille että turisteille nauttimaan tästä kesäisestä aktiviteetista.

Parc Borely linnoineen ja pyöräteineen sekä Parc Longchamp vaikuttavine palatseineen ovat hyviä vaihtoehtoja. Vielä enemmän, kun tiedetään, että molempien tiloissa on Marseillen 10 parhaan museon joukossa, mikä on ihanteellinen paikka paeta kuumuutta ja aurinkoa, kun olet saanut tarpeeksesi.

Tämä on loistava suunnitelma koko kesän ajan, mutta siitä tulee vieläkin erikoisempi elokuussa, koska kauden korkeimmat lämpötilat esiintyvät tähän aikaan. Niinpä ulkona oleminen varjoisassa paikassa, jossa on paljon vihreää, tulee etuoikeutetuksi erityisesti kuukauden alussa.

Kaupungin vanhalla satama-alueella on myös Emile Duclaux'n puisto. Tämä on hyvä tietää, jos löydät itsesi tästä hyvin urbaanista kaupunginosasta ja kaipaat raitista ilmaa vehreällä alueella, josta on etuoikeutettu näkymä Marseillen satamaan.

5. Des Calanquesin kautta kulkeva patikointireitti on myös suositeltavaa

Calanquesin kansallispuisto| ©travelmag.com
Calanquesin kansallispuisto| ©travelmag.com

Des Calanquesin kansallispuisto on yksi parhaista paikoista, joissa kannattaa vierailla kesällä. Tämä johtuu siitä, että se tarjoaa kävijöille erinomaisen mahdollisuuden nauttia turkooseista vesistä maisemassa, joka muistuttaa läheisesti Norjan vuonoja, mutta Välimeren väreissä ja vuoristossa.

Erilainen tapa tutustua tähän Marseillalle niin rakkaaseen alueeseen on kuitenkin järjestää päivän vaellus kansallispuiston eri vuorilla. Maisemat eivät ole mielenkiintoisia ainoastaan rannikon rantojen ja poukamien välissä, vaan myös tähän paikkaan johtavat vuoret tarjoavat erinomaista viihdettä, varsinkin jos pidät ajatuksesta kävellä tällaisessa luonnontilassa.

Mont Puget on vuorenhuippu, joka on melko helposti saavutettavissa ja hyvin opastettu tutustumista varten. Lisäksi tämän alueen läpi kävellen tai ajamalla sinulla on mahdollisuus päästä joihinkin Välimeren vesien tarjoamiin poukamiin. Tämä on epäilemättä yksi parhaista asioista, joita Marseillessa voi tehdä koko kesän ajan.

6. Tartu tilaisuuteen ja vieraile Cité Radieuse -keskuksessa opastetulla kierroksella

Cité Radieuse| ©Fred Romero
Cité Radieuse| ©Fred Romero

Cité Radieuse on Le Corbusierin suunnittelema monikerroksinen asuinkompleksi, jonka tarkoituksena oli ajatella kokonainen kaupunginosa uudelleen kauppoineen ja palveluyksikköineen täysin vertikaalisesti. Tuloksena on yksi 1900-luvun modernistisen arkkitehtuurin suurista ihmeistä, ja vuosien mittaan rakennuksesta on tullut yksi tämän urbaanin visionäärin suurimmista teoksista sekä kaupungin arkkitehtoninen aarre.

Sinun on hyvä tietää, että opastettuja kierroksia järjestetään koko kesän ajan, ja erityisesti elokuussa kierrosten tiheys kasvaa tästä toiminnasta kiinnostuneiden matkailijoiden määrän vuoksi. Jos siis pidät itseäsi arkkitehtuurin ystävänä tai haluat yksinkertaisesti tutustua yhteen koko Marseillen kuuluisimmista kohteista, et voi jättää tätä pientä kierrosta väliin.

Lisäksi tämä kohde on osa yhtä Marseillen Hop On Hop Off -bussin pysäkistä, mikä tarkoittaa, että voit yhdistää tämän aktiviteetin kaupungin tutustumiseen nähtävyyksien tutkimiseen mukavasta bussista käsin, mikä voi lyhentää huomattavasti aikaa, joka sinulla kuluu tavanomaiseen kävelyyn.

7. Nauti päivästä rannalla Frioulin saarilla

Marseillen ranta| ©Janene
Marseillen ranta| ©Janene

Aivan Marseillen rannikon edustalla kaupungin nimikkolahdella sijaitsee pieni saaristo, jota kutsutaan Frioul-saariksi. Tämä paikka on historiallisesti aina toiminut sataman suojapaikkana sekä vertailukohtana jo kaupunkia lähestyville merimiehille. Nykyään se on ihanteellinen kesäkohde, koska se tarjoaa ihanteellisia rantoja, jotka ovat vähemmän täynnä. Lisäksi tämä kohde sisältyy Marseillen parhaiden veneretkien reitteihin .

Sen läheisyys Château d'Ifiin on tehnyt siitä myös suosikkipaikan niille, jotka haluavat nauttia etuoikeutetusta näkymästä tähän historialliseen rakennukseen. Joka tapauksessa vierailu näillä saarilla on erittäin suositeltava suunnitelma elokuun aikana, koska voit nauttia erinomaisista rannoista ilman, että sinun tarvitsee poistua kaupungista.

8. Vieraile Saint-Pierren hautausmaalla

Saint-Pierren hautausmaa| ©Salvador Dalmau
Saint-Pierren hautausmaa| ©Salvador Dalmau

Monista kaupunkien hautausmaista tulee todellisia matkailunähtävyyksiä sekä niiden suunnittelun erikoisuuden että niiden historiallisen merkityksen vuoksi kyseiselle yhteisölle. Marseillen tapauksessa Saint-Pierren hautausmaa on erinomainen nähtävyys kaupungissa elokuussa, koska siellä ei yleensä käy niin paljon kävijöitä, joten voit kävellä sen laajennusosan läpi täysin rauhassa.

Lisäksi sääolosuhteet ovat tähän aikaan vuodesta suotuisammat opastetulle tai omatoimiselle kierrokselle tällä viehättävällä hautausmaalla. Kannattaa myös huomata, että tämän matkailunähtävyyden ympärillä on yksi kaupungin boheemeimmista ja elinvoimaisimmista yhteisöistä. Kaiken tämän lisäksi täällä on myös laadukas gastronominen tarjonta, joka voi tarjota sinulle erinomaisen lounaan, jotta voit jatkaa loppupäivääsi parhaalla mahdollisella tavalla.

9. Lähde pyöräretkelle kaupungin ympäri

Pyöräretki Marseillessa| ©Max Ofmars
Pyöräretki Marseillessa| ©Max Ofmars

Marseillen pyöräretki on aina yksi suosituimmista aktiviteeteista, joista voi nauttia elokuun aikana kaupungissa vieraillessaan. Ensimmäinen syy liittyy siihen, että sen avulla voit tutustua kaupunkiin nopeammin ja samalla pitää hauskaa urheiluharrastuksen parissa.

Toinen syy on se, että säästyt julkisilta liikennevälineiltä kuukautena, jolloin nämä tavat liikkua kaupungissa ovat kysytyimpiä ympäri vuoden. Se on myös hyvä tapa tutustua Marseilleen lähemmin ja jopa löytää paikkoja, jotka jäisivät huomaamatta muilla kulkuvälineillä.

Kaikista näistä syistä Marseillen parhaat pyöräretket ovat erittäin suositeltava suunnitelma vierailulle milloin tahansa elokuussa. Vielä enemmän, kun tiedetään, että kesäiset sääolosuhteet tekevät tästä aktiviteetista entistäkin hauskempaa ja viihdyttävämpää.

10. Pyöräile ympäri kaupunkia etsien parasta Bouillabaissea

Bouillabaissen syöminen| ©geometricsprocket
Bouillabaissen syöminen| ©geometricsprocket

Marseillen gastronomia on myös elokuussa nauttimisen arvoista. Tässä yhteydessä Marseillen parhaat gastronomiset retket voivat olla hyvä veto matkallesi, varsinkin jos keskityt yrittämään selvittää, missä kaupungin ravintoloissa on parasta panissea, joka on yksi tämän paikan suurista kulinaristisista aarteista ja samalla yksi kesäkuukausien tyypillisimmistä ruuista.

Bouillabaisse on kalaliemi, joka muistuttaa galicialaista ja portugalilaista caldeiradaa ja joka on hyvin tyypillistä tämän ranskalaisen kaupungin alkuperäiselle ruoalle. Koko elokuun ajan sitä tarjoillaan yleensä useammin kuin muina vuodenaikoina, mikä johtuu suuremmasta turistivirrasta ja reseptin perustana olevien merenelävien kalastuksen lisääntymisestä.

Tämän ruokalajin maistamista ei siis kannata jättää väliin, varsinkaan jos sen seurana on toinen Marseillen gastronomian elokuun ja kesän suurista mauista , Tapenade. Chez Fonfon, Les Trois Forts ja Peron ovat kaupungin parhaita paikkoja, joissa voit kokeilla tätä reseptiä.

Marseillen parhaat gastronomiset retket

Marseillen lämpötilat elokuussa

Marseillen katedraali| ©Chris Bancrof
Marseillen katedraali| ©Chris Bancrof

Elokuun alussa on Etelä-Ranskassa koko vuoden korkeimmat lämpötilat. Kuukauden keskivertopäivinä on todennäköisesti 31 tai 35 °C, kun taas kylmimmät lämpötilat eivät laske alle 20 °C:n.

Matkailijoiden määrä Marseillessa elokuussa

Marseillen rannikko| ©Alexey Komarov
Marseillen rannikko| ©Alexey Komarov

Elokuu on vilkkain kuukausi useimmissa Euroopan kaupungeissa, eikä Marseille ole poikkeus. Tämä tarkoittaa sitä, että koko kuukauden ajan monet matkailukohteet ovat täynnä ihmisiä, joten ulkoilma-aktiviteetit, kuten tässä koosteessa esittelemäni, muuttuvat entistäkin kätevämmiksi ja mielenkiintoisemmiksi.

Marseillen hinnat elokuussa

Rahaa euroina| ©Ibrahim Boran
Rahaa euroina| ©Ibrahim Boran

Hinnat kallistuvat elokuussa yksinkertaisesti siksi, että se on sesonkiaikaa. Majoitus, liikenne ja jopa ruoka saattavat olla hieman kalliimpia kuin muina vuodenaikoina.

Mitä pakata mukaan Marseillen vierailua varten elokuussa?

Matkatavarat| ©tookapic
Matkatavarat| ©tookapic

Elokuulle Marseilleen kannattaa ottaa mukaan samat tavarat kuin mihin tahansa Välimeren kesäkohteeseen. Tämä tarkoittaa hyvää aurinkovoidetta, viileitä ja kaikkiin tilanteisiin sopivia vaatteita ja ennen kaikkea sopivia jalkineita, jotta voit kävellä pohjoisesta etelään ja idästä länteen tämän upean kaupungin halki.