Parhaat päiväretket La Gomeralle Teneriffalta

La Gomera on henkeäsalpaavan luonnonkaunis saari: kerron, miten voit vierailla siellä Teneriffalta käsin ja tutustua sen maaseudun viehätykseen.

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

Parhaat päiväretket La Gomeralle Teneriffalta

Garajonayn kansallispuisto | ©Lochabad

La Gomera on saari, jonka maisemat näyttävät olevan kuin toisesta ajasta ja toisesta paikasta: villiä kasvillisuutta, viidakon ja kallioiden peittämiä laaksoja ja merinäköaloja, jotka vievät sinut suoraan äärettömyyteen.

Teneriffan matkallasi voit hyödyntää mahdollisuutta tehdä päiväretken La Gomeralle ihailemaan sen uskomatonta kauneutta ja tutustua maailman ainutlaatuiseen ekosysteemiin ja maailmanperintökohteeseen, Kanarian laakeripuumetsään Garajonayn kansallispuistossa.

Paras vaihtoehto

Gomeran päivämatka Teneriffalta

Paras hinta-laatusuhde päiväretki La Gomeralle

Paras vaihtoehto para aprovechar al máximo la jornada. Recorrerás los pueblos con más encanto de la isla y su parque nacional, el Garajonay, en autobús. Incluye también la comida y los traslados a y desde tu hotel.

Kesto: 10 hours 30 minutes

Tällä Teneriffalta La Gomeralle suuntautuvalla retkellä tutustut saaren vaikuttavimpaan luontoon paikallisen oppaan johdolla, ilmastoidussa bussissa ja tyypillisen lounaan kera. Lähdette laivalla Teneriffan etelärannikolta (nouto hotellilta) ja suuntaatte San Sebastián de La Gomeraan.

Perillä aloitatte nousun Garajonayn kansallispuistoon. Sisällä tutustut tuhansia vuosia vanhaan laakeripuumetsään ja Degollada de Perazan näköalapaikkaan, josta avautuu vaikuttava näköala Barranco de la Laja -rotkoon ja Chejelipesin patoihin.

Jatkat reittiä La Palmitan kautta, kunnes saavut Las Rosasin ja Agulon kyliin saaren pohjoisosassa. Siellä nautit tyypillisen kanarialaisen aterian ja katselet samalla suoraa esittelyä silbo gomerosta, joka on Kanariansaarten alkuperäisväestön luoma ja ajan myötä espanjaksi mukautunut ikivanha viestintämenetelmä.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on hinta-laatusuhteeltaan täydellisin vaihtoehto. Tutustut Garajonayhin ja saaren viehättävimpiin kyliin.

Suositellaan, jos... haluat ottaa kaiken irti Teneriffan matkasi yhdestä päivästä huolehtimatta kuljetuksista tai aterioista, vain nauttiaksesi.

Kannattaako La Gomeralla käydä retkellä Teneriffalta?

Gran Reyn laakson rannikko| ©Lydia Steinmassl
Gran Reyn laakson rannikko| ©Lydia Steinmassl

Säästät aikaa ja rahaa

Jos olet Teneriffalla, koska haluat lomallasi aurinkoa, rantaa ja paljon rentoutumista, koko päivän retki La Gomeralle on täydellinen tapa yhdistää matkasi. Jos yrittäisit tehdä sen yksin, olisi käytännössä mahdotonta nauttia kaikesta yhdessä päivässä: päivän järjestäminen, ajaminen paikasta toiseen jne. Retkellä paikallinen opas varmistaa, ettet missaa upeimpia paikkoja. Jos vierailet saarella omin päin, on myös tärkeää, että sinulla on auto, ja auton hinta kahdelle aikuiselle on noin 185 euroa edestakaisin, mikä on enemmän kuin järjestetty retki.

Paikallinen opas on palveluksessanne

Jos sinulla on vain yksi päivä aikaa vierailla La Gomeralla, aika on kallisarvoista, ja paikallinen opas varmistaa, että tutustut saaren tärkeimpiin nähtävyyksiin. Anna hänen suositustensa ohjata itseäsi, käytä tilaisuutta hyväksesi ja kysy häneltä kaikki mahdolliset kysymyksesi jne. Jos päätät myös osallistua jeeppikierrokselle, näet saaren luonnonläheisen ja villin näkökulman lähes yksityisessä ryhmässä, jota et saisi millään muulla tavalla.

.

Varaa retki La Gomeralle

Lautta Teneriffalta La Gomeralle

Lautta Teneriffa - La Gomera| ©Spanish Ports
Lautta Teneriffa - La Gomera| ©Spanish Ports

Kaikkien La Gomeralle suuntautuvien retkien lautta lähtee Teneriffan Playa de los Cristianosista. Tällä reitillä liikennöi tällä hetkellä kaksi yhtiötä: Fred Olsen ja Naviera Armas. Molemmat lautat ovat samanlaisia, ja matka kestää vain 50 minuuttia. Lautat ovat erittäin suuria ja vakaita, ja niissä on erittäin mukavat pehmustetut istuimet.

Jos haluat matkustaa omin päin, on suositeltavaa ostaa liput etukäteen. Löydät niiden viralliset verkkosivut täältä ja täältä.

Meno-paluu Teneriffa - La Gomera maksaa 2 aikuiselle ja 1 autolle noin 185 €. Ilman autoa hinta laskee huomattavasti, mutta se rajoittaa mahdollisuutta tutustua saareen niin paljon, ettei se kannata.

Käytännön vinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon retken aikana

Näkymät Degollada de Perazan näköalapaikalta| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Näkymät Degollada de Perazan näköalapaikalta| ©Paul Asman and Jill Lenoble
  • Älä unohda henkilöllisyystodistusta tai passia, sillä tarvitset sitä noustaksesi lauttaan La Gomeralle.
  • Jeeppiretkellä La Gomeran satamamaksut eivät sisälly hintaan (10,50 €/henkilö).
  • Jos sää on huono, retkeä lykätään tai se perutaan, ja rahat palautetaan. Jos jostain syystä haluat peruuttaa retken, tee se vähintään 24 tuntia ennen retkeä, niin saat rahat takaisin.

Varaa retki La Gomeralle

Mitä nähdä La Gomeralla

Condin torni| ©Eduardo Lorenzo Arrocha
Condin torni| ©Eduardo Lorenzo Arrocha

Teneriffalta lautalla pääset San Sebastián de La Gomeraan noin 50 minuutissa. Voit vierailla joissakin sen nähtävyyksissä, kuten Casa de Colón -museossa (tässä pikkukaupungissa Kolumbus pysähtyi ennen kuin lähti purjehtimaan Amerikkaan) ja Nuestra Señora de la Asunciónin kirkossa, joka on kaunis kirkko, josta välittyy La Gomeran maaseutumainen viehätys.

  • Torre del Conde: San Sebastián de La Gomeran merkittävin monumentti. Se on hyvin erityinen 1400-luvun linnoitus, sillä se on maailman eteläisin keskiaikainen (goottilainen) rakennus! Torre del Conde on todellinen katseenvangitsija palmujen ympäröimänä.
  • Alojera: Tämä kaunis kylä on kaukana turistiradoista, ja sinne päästäkseen on ylitettävä kallioita pitkin kulkevia teitä, joilla voi pysähtyä nauttimaan näköaloista. Paikallinen tuote on palmusiirappi, herkku, jota voit maistaa ja jopa viedä pullotettuna matkamuistoksi.
  • Garajonayn kansallispuisto: saaren helmi. Se on julistettu maailmanperintökohteeksi, ja se on koko saaren ohella upea biosfäärialue. Se on täynnä kävelyreittejä ja näköalapaikkoja, joista avautuvat henkeäsalpaavat näkymät. Se on matka planeetan menneisyyteen, sillä siellä on Euroopan parhaiten säilynyt laakeripuumetsä. Tämä sademetsätyyppi peitti käytännössä koko vanhan mantereen miljoonia vuosia sitten.
  • Roque de Agando: Jos etsit valokuvia La Gomerasta, on hyvin mahdollista, että näet kalliomuodostelman, joka erottuu vihreyden, pilvien ja palmujen seasta: se on Roque de Agando. Pysähdy ikuistamaan saaren tunnusomaisin paikka on retkelläsi pakollinen.
  • Valle Gran Rey: Lopuksi näköalapaikat matkalla Valle Gran Reyyn: Ermita del Santon näköalapaikalta avautuvat upeat näkymät valtavalta kalliolta, jolta kirkkaana päivänä voit nähdä El Hierron ja La Palman saaret, ja César Manriquen näköalapaikaltanäet laakson kaikessa komeudessaan.

Alexin matkavinkki

La Gomeralta voi viedä mukanaan joitakin erittäin hienoja matkamuistoja: palmusiirappipullo, El Cercadon perinteiset keramiikkatuotteet tai purkki almogrotea tai mojoa ovat täydellisiä matkamuistoja.

Mitä muuta Teneriffalla voi nähdä ja tehdä?

Valas- ja delfiinienbongaus Teneriffalla| ©Alberto Varela
Valas- ja delfiinienbongaus Teneriffalla| ©Alberto Varela

Teneriffa on saari, joka on täynnä kontrasteja ja tutustumisen arvoisia paikkoja, joten älä huoli, sinulla ei ole koskaan liikaa aikaa. Jos haluat nauttia Atlantin vesistä, paras vaihtoehto on lähteä valaiden ja delfiinien tarkkailuun tarkoitetulle veneretkelle, sillä Teneriffa on yksi maailman parhaista paikoista siihen.

Voit myös harrastaa melontaa ja snorklausta kilpikonnien kanssa ja tietenkin kiivetä Teidelle, saaren jalokivelle.

.

Varaa valaidenbongausretki