Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Parhaat päiväretket La Gomeralle Teneriffalta

La Gomera on henkeäsalpaavan luonnonkaunis saari: kerron, miten voit vierailla siellä Teneriffalta käsin ja tutustua sen maaseudun viehätykseen.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

Parhaat päiväretket La Gomeralle Teneriffalta

Garajonayn kansallispuisto | ©Lochabad

La Gomera on saari, jonka maisemat näyttävät olevan kuin toisesta ajasta ja toisesta paikasta: villiä kasvillisuutta, viidakon peittämiä laaksoja ja kallioita sekä merinäköaloja, jotka vievät sinut suoraan äärettömyyteen.

Teneriffan matkallasi voit tehdä päiväretken La Gomeralle ihailemaan sen uskomatonta kauneutta ja tutustua maailmassa ainutlaatuiseen ja maailmanperintökohteeksi luokiteltuun ekosysteemiin, Kanariansaarten laakeripuumetsään Garajonayn kansallispuistossa.

Suosikki

From Tenerife: Day trip to La Gomera

Paras hinta-laatusuhde päiväretki La Gomeralle

Paras vaihtoehto ottaa kaikki irti päivästä. Vierailet bussilla saaren viehättävimpiin kyliin ja sen kansallispuistoon, Garajonayhin. Se sisältää myös lounaan ja kuljetukset hotelliin ja takaisin.

Kesto: 10 hours 30 minutes

Tällä retkellä Teneriffalta La Gomeralle tutustut saaren vaikuttavimpiin luontokohteisiin paikallisen oppaan johdolla ilmastoidussa bussissa ja tyypillisen lounaan kera. Lähdet laivalla Teneriffan etelärannikolta (nouto hotellista) ja suuntaat San Sebastián de La Gomeraan.

Kun saavut sinne, aloitat nousun Garajonayn kansallispuistoon. Maailmanperintökohteeksi julistetun alueen sisällä voit tutustua tuhatvuotiseen laakeripuumetsään. Toinen kansallispuiston aarteista on Degollada de Perazan näköalapaikka, josta avautuu vaikuttava näköala Barranco de la Laja -rotkoon ja Chejelipesin patoihin.

Seuraat reittiä La Palmitan läpi, kunnes saavut Las Rosasin ja Agulon kyliin saaren pohjoisosassa. Siellä nautit tyypillisen kanarialaisen aterian ja katselet samalla suoraa esitystä silbo gomerosta, joka on Kanariansaarten alkuperäisväestön luoma ja ajan myötä espanjaksi mukautunut ikivanha viestintämenetelmä.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on hinta-laatusuhteeltaan täydellisin vaihtoehto. Löydät Garajonayn ja saaren viehättävimmät kylät.

Suositellaan, jos... haluat ottaa kaiken irti Teneriffan matkasi yhdestä päivästä huolehtimatta kuljetuksista tai aterioista, vain nauttimalla itsestäsi.


Aidoin

From Tenerife: Jeep Safari to La Gomera

Korkealuokkaisin vaihtoehto La Gomeran kiertomatkalle pienissä ryhmissä.

La Gomeralla koet vähemmän turisteja ja paljon aidompaa elämää. Ylität saaren maastoautolla vähemmän tutkittuja teitä pitkin, ja voit tehdä tunnin mittaisen vaelluksen Garajonayssa.

Kesto: 8 to 9 hours

Toinen kalliimpi vaihtoehto, mutta kokemukseltaan parempi, on tämä eksklusiivinen jeeppiretki La Gomeralle. Tutustut vähemmän turistikohteisiin (mutta paikallisten suosimiin), ja kun olet pienemmissä ryhmissä, voit olla paremmin yhteydessä oppaaseen ja saaren luontoon.

Kun sinut on noudettu Teneriffan hotellista, lähdet La Gomeralle ja veneellä ja nelivetoisella ajoneuvolla Garajonayn kansallispuistoon. Ylität laakeripuumetsän ja teet lyhyen, noin tunnin mittaisen kävelyn ennen kuin suuntaat Hermiguan laaksoon.

Kävelet laakson ja sen maaseutuympäristön läpi, jossa on pieniä taloja tien varrella ja riviviljelmiä. Kuljet banaani- ja aloe vera -viljelmien läpi. Ennen kuin palaat San Sebastián de La Gomeraan, nautit lounaan tyypillisestä kanarialaisesta ruoasta paikallisessa ravintolassa, josta avautuu näkymä Teide-vuorelle, ja samalla sinulle opetetaan, miten kommunikoidaan silbo gomerolla.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä retki on paljon intiimimpi ja henkilökohtaisempi. Jeeppiin mahtuu kerrallaan vain 6 henkilöä, joten voit nauttia päivästä hyvin pienessä, lähes yksityisessä ryhmässä. Se sisältää myös kävelyreitin Garajonayn läpi.

Suositellaan, jos... sinua ei haittaa maksaa hieman enemmän pienen ryhmän yksinoikeudesta.


Miksi La Gomeralla kannattaa vierailla Teneriffalta käsin retkellä

Great Kingin laakson rannikko| ©Lydia Steinmassl
Great Kingin laakson rannikko| ©Lydia Steinmassl

Säästät aikaa

Jos olet Teneriffalla, koska etsit auringon, rannan ja rentoutumisen lomaa, kokonainen päivä La Gomeralla on täydellinen suunnitelma matkasi yhdistämiseksi. Jos yrittäisit tehdä sen yksin, olisi käytännössä mahdotonta nauttia kaikesta yhdessä päivässä: päivän järjestäminen, ajaminen paikasta toiseen jne. Retkellä paikallinen opas huolehtii siitä, ettet missaa upeimpia paikkoja.

Säästät rahaa

Jos vierailet saarella yksin, on tärkeää, että sinulla on ajoneuvo, muuten se ei kannata. Hinta 2 aikuista ja 1 auto on 185 € edestakaisin, mikä on enemmän kuin järjestetty retki.

Paikallinen opas on palveluksessanne

Jos sinulla on vain yksi päivä aikaa vierailla La Gomeralla, aika on kallisarvoista, ja paikallinen opas varmistaa, että tutustut saaren tärkeimpiin nähtävyyksiin. Anna heidän suositustensa ohjata itseäsi, käytä tilaisuutta hyväksenne ja kysy mahdolliset kysymyksesi jne. Jos päätät myös ottaa jeeppikierroksen, näet saaren luonnollisesta ja villistä näkökulmasta lähes yksityisessä ryhmässä, jota et saisi millään muulla tavalla.

Lautta Teneriffalta La Gomeralle

Lautta Teneriffa - La Gomera| ©Spanish Ports
Lautta Teneriffa - La Gomera| ©Spanish Ports

Kaikkien La Gomeralle suuntautuvien retkien lautta lähtee Teneriffan Playa de los Cristianosista. Tällä reitillä liikennöi tällä hetkellä kaksi yhtiötä: Fred Olsen ja Naviera Armas. Molemmat lautat ovat samanlaisia, ja matka kestää vain 50 minuuttia. Lautat ovat erittäin suuria ja vakaita, ja niissä on erittäin mukavat pehmustetut istuimet.

Jos haluat mennä yksin, on suositeltavaa ostaa liput etukäteen. Löydät niiden viralliset verkkosivustot täältä ja täältä.

Meno-paluu Teneriffa - La Gomera maksaa 2 aikuiselle ja 1 autolle noin 185 euroa. Ilman autoa hinta laskee huomattavasti, mutta se rajoittaa mahdollisuutta vierailla saarella niin paljon, ettei se ole sen arvoista.

Käytännön vinkkejä retken aikana muistettavaksi

Näkymät Degollada de Perazan näköalapaikalta| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Näkymät Degollada de Perazan näköalapaikalta| ©Paul Asman and Jill Lenoble
 • Älä unohda henkilöllisyystodistusta tai passia, sillä tarvitset sitä noustaksesi lauttaan La Gomeralle.
 • Jeeppiretkellä La Gomeran satamamaksut eivät sisälly hintaan (10,50 €/henkilö).
 • Jos sää on huono, retkeä lykätään tai se peruutetaan, ja rahat palautetaan. Jos jostain syystä haluat peruuttaa retken, tee se vähintään 24 tuntia etukäteen, niin saat täyden hyvityksen.

Mitä nähdä La Gomeralla

Näkymät Gran Reyn laaksoon César Manriquen näköalapaikalta.| ©Franco Vannini
Näkymät Gran Reyn laaksoon César Manriquen näköalapaikalta.| ©Franco Vannini

Nämä ovat La Gomeran upeimmat paikat, joihin voit tutustua retkellä tai omatoimisesti:

San Sebastian de la Gomera

Teneriffalta lautalla pääset San Sebastián de La Gomeraan noin 50 minuutissa. Voit vierailla joissakin sen nähtävyyksissä, kuten Casa de Colón -museossa (tässä pikkukaupungissa Kolumbus pysähtyi ennen kuin lähti purjehtimaan Amerikkaan) ja Nuestra Señora de la Asunciónin kirkossa, joka on kaunis kirkko, joka antaa sinulle maaseutumaisen viehätyksen, jota et löydä muualta La Gomeralta. Joko saapuessasi tai ennen kuin lähdet lautalla takaisin Teneriffalle, kannattaa tehdä pieni kävelyretki kaduilla ja tutustua aukioihin ja kauppoihin.

Torre del Conde

Torre del Conde on San Sebastián de La Gomeran merkittävin monumentti. Se on hyvin erityinen 1400-luvun linnoitus kahdesta syystä: hyvin alkuperäinen valkoinen sisustus sekoittuu tiileen ja ennen kaikkea se on maailman eteläisin keskiaikainen (goottilainen) rakennus! Torre del Conde on todellinen katseenvangitsija palmupuiden ympäröimänä.

Alojera

Kaunis Alojeran kylä on kaukana turistiradoista, ja sinne päästäkseen sinun on ylitettävä kallioita pitkin kulkevia teitä, joilla voit pysähtyä nauttimaan näköaloista. Paikallinen tuote on palmusiirappi, herkku, jota voit maistaa ja jopa viedä pullotettuna matkamuistoksi.

Alojeran ranta on upea paikka uida, ja sieltä avautuvat upeat näkymät Atlantin valtamerelle palmujen ja hiekkaparatiisin luonnollisessa ympäristössä.

Garajonayn kansallispuisto

Garajonayn kansallispuisto on saaren helmi. Se on julistettu maailmanperintökohteeksi, ja se on koko saaren ohella upea biosfäärialue. Se sijaitsee La Gomeran keskustassa, joka on täynnä kävelyreittejä ja näköalapaikkoja, joista avautuvat henkeäsalpaavat näkymät. Se on matka planeetan menneisyyteen, sillä siellä on Euroopan parhaiten säilynyt laakerimetsä. Tällainen sademetsä peitti miljoonia vuosia sitten käytännössä koko vanhan mantereen.

Roque de Agando

Jos etsit valokuvia La Gomerasta, on hyvin mahdollista, että näet vihreyden, pilvien ja palmujen keskellä erottuvan kalliomuodostelman: se on Roque de Agando. Retkelläsi on ehdottomasti pysähdyttävä ikuistamaan saaren tunnusomainen paikka.

Valle Gran Rey

Lopuksi näköalapaikat matkalla Valle Gran Reyyn: Ermita del Santon näköalapaikalta avautuvat upeat näkymät valtavalta kalliolta, jolta voi kirkkaana päivänä nähdä El Hierron ja La Palman saaret, ja César Manriquen näköalapaikaltanäkee laakson kaikessa komeudessaan.

Hyvä ruokapaikka on Restaurante El Mirador, vaatimaton paikka, jonka terassilta on hienot näkymät, ja siellä on myös pieni kaktuspuutarha, jossa voit vierailla.

Alexin matkustajan vinkki

La Gomeralta voi ottaa mukaan joitakin hienoja matkamuistoja: palmusiirappipullo, El Cercadon perinteiset keramiikkatuotteet tai purkki almogrotea tai mojoa ovat täydellisiä matkamuistoja.

Mitä muuta voin nähdä ja tehdä Teneriffalla?

Valaan- ja delfiininbongaus Teneriffalla| ©Alberto Varela
Valaan- ja delfiininbongaus Teneriffalla| ©Alberto Varela

Teneriffa on saari, joka on täynnä vastakohtia ja tutustumisen arvoisia paikkoja, joten älä huoli, sinulla ei ole koskaan liikaa aikaa. Jos haluat nauttia Atlantin vesistä, paras vaihtoehto on lähteä valaiden ja delfiinien tarkkailuun, sillä Teneriffa on yksi maailman parhaista paikoista, jossa se on mahdollista.

Voit myös harrastaa melontaa ja snorklausta kilpikonnien kanssa ja tietenkin kiivetä Teide-vuorelle, saaren jalokivelle.

UKK

 • Kannattaako Teneriffalta lähteä La Gomeralle?

  Kyllä: La Gomera on ainutlaatuinen saari kasvillisuutensa ja maisemiensa puolesta, ja sen pienen koon ansiosta se on täydellinen retkikohde, jossa voit viettää päivän tutustumalla sen vaikuttavimpiin kolkkiin.

 • Kuinka kauan kestää lautta Teneriffalta La Gomeralle?

  Lautta kestää 50 minuuttia, ja se on suuri, vakaa ja mukava.

 • Kannattaako Teneriffalta lähteä retkelle La Gomeralle vai onko parempi lähteä omatoimisesti?

  Jos sinulla on vain yksi päivä aikaa, kannattaa liittyä järjestetylle kiertoajelulle, jolla pääset tutustumaan saaren kohokohtiin, jotta saat kaiken irti ajasta ilman, että sinun tarvitsee vuokrata autoa tai käyttää aikaa oman matkasuunnitelmasi laatimiseen.

 • Riittääkö yksi päivä tutustumaan La Gomeraan?

  La Gomera on uskomaton saari, ja mitä enemmän päiviä voit omistaa sille, sitä parempi. Mutta jos sinulla on vain yksi päivä aikaa, kannattaa tehdä retki, jotta voit tutustua tähän upeaan saareen Teneriffan matkasi aikana.