Flamenco-esitykset

Flamencoesityksen seuraaminen Sevillassa on yksi kaupungin aidoimmista kokemuksista. Autan sinua valitsemaan parhaan esityksen!

Ana Caballero

Ana Caballero

4 minuuttia luettu

Flamenco-esitykset

Flamenco Tablao Sevillassa | ©Diego Delso

Jos jokin espanjalainen alue tunnetaan flamencoperinteestään, se on Andalusia. Ei siis ole yllättävää, että sen pääkaupungissa on monia mahdollisuuksia osallistua flamencoesitykseen.

1. Missä nähdä flamencoesitys Sevillassa?

Tanssijat Plaza de Españalla
Tanssijat Plaza de Españalla

Flamenco on läsnä kaikkialla Sevillassa (ei ole epätavallista kuulla käsien taputusta auringonlaskun aikaan Triana-siltaa ylittäessä), mutta se ilmenee kaikessa loistossaan sen esiintymispaikoissa ja tabloissa. Kerron sinulle parhaista:

2. Flamenco-esitys Casa de la Memoriassa

Flamenco-esitys La Casa de la Memoriassa| ©ajay_suresh
Flamenco-esitys La Casa de la Memoriassa| ©ajay_suresh

Osallistuminen Casa de la Memoriassa pidettävään flamencoesitykseen merkitsee aitoa esitystä Sevillan historiallisessa keskustassa sijaitsevassa 1400-luvun palatsissa, jossa on jo vuosia ollut flamencon ammattilaisia. Tunnelma on intiimi, ja istuimet on järjestetty tablaon ympärille, jossa esiintyy kaksi tanssijaa, laulaja ja kitaristi. Ei mikrofoneja tai äänitehosteita, jotka tekisivät esityksestä entistäkin aidomman.

Hyödyllistä tietoa tästä näyttelystä

Tämän Casa de la Memoriassa järjestettävän flamencoesityksen kesto on noin tunti, ja lipun hinta on 24. Näytöksiä järjestetään viikon jokaisena päivänä, ja voit valita iltapäivä- tai iltanäytöksen. Tapahtumapaikka sijaitsee Calle Cuna -kadulla, joka on yksi pääkaupungin aidoimmista ja tunnetuimmista kaduista.

Casa de la Memoriasta

Vain harvassa paikassa on enemmän perinteitä kuin täällä, sillä Casa de la Memoria on myös kulttuurikeskus, joka on vuodesta 1998 lähtien pyrkinyt edistämään Andalusian kansanperinnettä. Täällä esiintyvät taiteilijat saattavat vaihtua aika ajoin, mutta he kaikki ovat tunnustetun laadukkaita ja taiteellisesti ansioituneita.

Varaa flamencoesitys Casa de la Memoriassa

3. Flamenco-esitys Trianan kaupunginosassa

Intohimo flamencoon| ©Ana Carvajal
Intohimo flamencoon| ©Ana Carvajal

Trianan kaupunginosa on yksi Sevillan perinteisimmistä ja perinteisimmistä kaupunginosista, ja siellä sijaitsee myös tämän flamencoesityksen tapahtumapaikka. Guadalquivir-joen rannalla nautit esityksestä, joka vie henkeäsi noin tunnin ajan.

Suosittelen varaamaan li put hyvissä ajoin etukäteen, sillä liput voivat olla loppuunmyytyjä huolimatta siitä, että esityksiä on joka päivä.

Tärkeä vinkki: varo lipunmyyntiä kadulla, varsinkin jos esitysten hinnat ovat korkeat tai oudon halvat.

Varaa flamenco show Triana

4. Flamenco-esitys Museo del Baile -museossa

Tanssiparit
Tanssiparit

Vain harvat ryhmät voivat tarjota paremman vertailukohteen kuin Ballet de Cristina Hoyos, joka on vastuussa tästä flamencoesityksestä Sevillan Museo del Baile -museossa. Kolme tanssijaa, kaksi laulajaa ja kitaristi nousevat näyttämölle tarkastelemaan tämän taidemuodon eri rytmejä teatterikontekstissa.

Hyödyllistä tietoa tästä näyttelystä

Esitys kestää noin tunnin. Vaihtoehtoisesti voit lisätä kokemukseesi vierailun Museo del Baileen (tanssimuseo) täydentämään käsitystäsi tästä taiteellisesta perinteestä. Rakennus, jossa sekä näyttely että museo sijaitsevat, on peräisin 1700-luvulta, ja erityisesti näyttely pidetään kauniilla sisäpihalla.

5. Teemakävelykierros, johon sisältyy flamenco-esitys

Flamencotaiteen muistomerkki, Triana-kortteli| ©mi)
Flamencotaiteen muistomerkki, Triana-kortteli| ©mi)

Tämä vaihtoehto on erinomainen VIP-kokemus, jonka avulla voit paitsi nauttia andalusialaisesta flamencosta myös tutustua sen olemukseen ja siihen, millaisen jäljen tämä taide on jättänyt Sevillan kaupunkiin. 95 hintaan voit nauttia 3 tunnin teemallisesta opastetusta kierroksesta Sevillassa, jonka jälkeen on flamencoesitys.

Opastettuun kierrokseen sisältyy Sevillan kitaramuseo, ja vaikka vierailet joissakin pääkaupungin tunnusomaisimmista paikoista, oppaan puheessa keskitytään flamencotaiteen perinteeseen tässä kaupungissa.

Kävelykierroksen päätteeksi oppaasi vie sinut flamenco tablaoon, jossa nautit laadukkaasta esityksestä ja ilmaisesta viinistä. Voit myös lisätä lippuusi valikoiman tapaksia ja juomia.

Anan matkavinkki

Moniin flamencoesityksiin ei sallita hyvin pieniä lapsia. Jos matkustat lasten kanssa, ota etukäteen selvää, onko lasten pääsy sallittu.

6. Hyödyllisiä vinkkejä flamencosta nauttimiseen Sevillassa

Puhdasta flamencon tunnetta| ©[●] wim goedhart
Puhdasta flamencon tunnetta| ©[●] wim goedhart

Ole kiinnostunut perinteistä

Aivan kuten vierailusta Sevillan Alcázarissa nauttii parhaiten, kun on tietoinen näkemänsä asian merkityksestä ja tuntee sen historiallisen kontekstin, sama pätee myös flamencoesitykseen. Ei ole välttämätöntä lukea kokonaisia kirjoja tästä taidemuodosta, mutta jos voit ennen näyttelyyn osallistumista saada tietoa siitä, miten se syntyi ja kehittyi, nautit varmasti paljon enemmän näyttelystä. Tämä tehdään täydellisesti Sevillan opastetuilla kävelykierroksilla, varsinkin jos ne ovat teemakierroksia.

Mene avoimin mielin

Vaikka se on kulunut sanonta, yleensä joko rakastat flamencoa tai et voi sietää sitä. Sekä laulu- että tanssilaji on ainutlaatuinen, ja jos et ole nähnyt esitystä aiemmin, saatat yllättyä ensimmäisellä kerralla. Kunnioituksen pitäisi joka tapauksessa olla aina etusijalla; varsinkin jos esitykseen sisältyy illallinen, taiteilijat ansaitsevat olla illan pääesiintyjä eivätkä pelkkä säestys.

Anna itsellesi neuvoja

Jos sinulla on onni tuntea Sevillassa joku, joka pitää flamencosta ja suosittelee esitystä, älä epäröi. Tässä tapauksessa sinun ei pitäisi pelätä, että paikka on vähemmän tunnettu; jos sinulla on hyviä suosituksia harrastajalta, saatat yllättyä iloisesti, sillä Sevillassa taidetta ei ole vain tunnetuissa "tablaosissa".

Erottele flamenco ja "flamenquito" toisistaan

Taide ei ole vapaa kiistoista, eikä flamencotaide sitäkin vähemmän. Yleiskielessä "flamenquito" tarkoittaa kaupallisempaa musiikkityyliä, joka on peräisin flamencosta, mutta jolla ei ole juurikaan tekemistä sen kanssa, mitä Sevillan tabloissa soitetaan. Esimerkkejä "flamenquito"-laulajista ovat El Barrio, Miguel Poveda ja Rosalía.

Tietenkin niillä on myös ansionsa, ja monissa kaupungin baareissa on tämän tyylisiä laulajia; sinun on vain osattava erottaa heidät muista esitystyypeistä.

Kävele Trianan läpi

Sevillan Trianan kaupunginosa tunnetaan flamencon synnyinpaikkana, ja huomaat, että paikalliset ovat erityisen ylpeitä siitä (useissa keskustan kaupoissa on T-paitoja, joissa lukee "República Independiente de Triana"). Eksy sen kolkkiin ja nurkkiin ja anna itsesi yllättyä, sillä on hyvin tavallista, että keskellä katua on kitaran ympärille kokoontunut joukko ihmisiä.

Älä huolehdi vaatteistasi

Et tarvitse mitään erityistä pukeutumista osallistuaksesi tämäntyyppiseen tapahtumapaikkaan. Sevillassa on kaiken tyylisiä ihmisiä, etkä tunne oloasi sopimattomaksi, jos pukeudut samaan asuun kuin aamulla.

Anan matkailijan vinkki

Pysy hiljaa esityksen aikana, vaikka se pidettäisiinkin tavernassa, taiteilijoiden kunnioittaminen on olennaista.

7. Jos olet kiinnostunut osallistumaan flamencoesitykseen Sevillassa, sinua kiinnostaa myös

Plaza de España| ©Ellena McGuinness
Plaza de España| ©Ellena McGuinness

Kiinnostus osallistua flamencoesitykseen merkitsee kiinnostusta tutustua Andalusian pääkaupungin kulttuuriin ja perinteisiin. Toinen kokemus, joka antaa sinulle saman, on opastettu kävelykierros Sevillassa. Sinulla on erilaisia vaihtoehtoja, ja voit tutustua niihin kaikkiin tässä artikkelissa osoitteessa Parhaat retket ja päiväretket Sevillasta.

Kaikilla näillä kierroksilla mukana on asiantunteva paikallinen opas, joka kertoo paitsi kaupungin historiasta ja anekdooteista myös sen tavoista ja salaisuuksista. Vakuutan, että Sevillalla on monia salaisuuksia, jotka saavat sinut rakastumaan tähän kaupunkiin entistä enemmän. Harva kokemus opettaa sinulle enemmän vierailukohteesta kuin tällainen kiertoajelu.