Alcázar -liput ja -kierrokset

Sevillan Alcázar on yksi sen suurista jalokivistä: ota matkastasi kaikki irti ja tutustu siihen sisältäpäin ostamalla lippuja tai varaamalla opastettu kierros.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Alcázar -liput ja -kierrokset

Sevillan Alcázarin puutarhat | ©Eric Titcombe

Sevillan Alcázariin astuminen on silmäniloa: sen kauneus vetää vertoja muille Sevillan muistomerkeille ja kaupunginosille, ja vaikka sen nimi ei kuulosta yhtä paljon kuin Giralda tai Torre del Oro, Alcázar on pakollinen pysähdys matkallasi.

Halvin vaihtoehto

Sevilla Alcazar Liput

Turvallinen pääsy yhteen Sevillan tärkeimmistä monumenteista.

Säästä aikaa ja rahaa ostamalla liput etukäteen ja nauti Sevillan Alcázarin tutkimisesta. Kävele läpi kaikki huoneet ja ihaile eri tyylejä, jotka tekevät tästä palatsikompleksista niin erityisen.

Yksi Andalusian pääkaupungin pakollisista nähtävyyksistä. Sevillan Real Alcázar on arkkitehtoninen teos, joka vastaanottaa vuosittain miljoonia turisteja ja jossa suosittelen vierailemaan, jos matkustat kaupungin läpi. Varaa liput etukäteen ja säästyt turhilta jonoilta ja odottelulta.

Tässä palatsissa on piirteitä eri historiallisilta kausilta: islamilaiselta, mudejar-, renessanssi-, goottilais- ja barokkiajalta. Aito arkkitehtoninen jalokivi, jonka Unesco julisti maailmanperintökohteeksi 1980-luvun lopulla. Se koostuu kolmesta palatsista, ja se on tällä hetkellä ainoa aitta, joka toimii edelleen Espanjan kuninkaallisten asuinpaikkana.

Suositellaan, jos... aiot vierailla Sevillassa ja haluat varmistaa pääsyn yhteen kaupungin tunnusmerkeistä ilman, että sinun tarvitsee huolehtia mistään.

Millaisia lippuja on saatavilla Sevillan Alcázariin?

Andalusialainen patio Sevillan Alcázarissa
Andalusialainen patio Sevillan Alcázarissa

Vierailu Alcázarissa on Sevillassa ehdoton käyntikohde, ja usein on mahdollista löytää yhdistettyjä lippuja Alcazariin ja opastettuun kierrokseen tai johonkin muuhun aktiviteettiin, kuten katedraalissa tai Giraldassa käyntiin.

Voit ostaa lippuja myös lipputoimistosta tai verkosta. Suosittelen jälkimmäistä vaihtoehtoa, jotta et joudu jonottamaan ikuisuuksia tai jopa palaamaan takaisin toisena päivänä. Varmista, että pääset sisään tähän upeaan monumenttiin ja tutustu Andalusian ja Espanjan historiaan sen jokaisessa huoneessa.

Varaa liput Sevillan Alcazariin

Sisäänpääsy ja opastettu vierailu Sevillan Alcazariin

Sisäänkäynti Sevillan Alcazariin| ©ArminFlickr
Sisäänkäynti Sevillan Alcazariin| ©ArminFlickr

Sevillan Alcázar sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa, ja vierailu siellä on olennainen osa Sevillan vierailua. Vaihtoehto osallistua opastetulle kierrokselle tässä palatsissa ja sen puutarhoissa on sopivin, jos haluat oppia syvällisesti sen historiaa ja arkkitehtonisia yksityiskohtia, jotka kätkeytyvät sen jokaiseen nurkkaan.

Mitä tämä kierros sisältää

Yksityiskohdat ovat seuraavat: kierros kestää 1-2 tuntia, ja sen hinta on noin 34 euroa. Varataksesi paikkasi sinun on tehtävä varaus verkossa, ja kun olet valinnut päivän, jolloin haluat osallistua tälle opastetulle kierrokselle Sevillan Alcázariin, saat sähköpostitse tiedon aikataulusta, tapaamispaikasta ja muista ohjeista.

Sinulla on myös koko kierroksen ajan mukanasi ammattitaitoinen opas, joka vastaa mahdollisiin kysymyksiisi.

Muista, että ostat lippusi netistä opastetun kierroksen kanssa tai ilman. Jonottaminen lipunmyyntipisteessä on uhraus, eikä se takaa, että pääset sisään sinä päivänä.

Varaa opastettu vierailu Sevillan Alcazariin

Sisäänpääsy ja opastettu vierailu Alcazariin, katedraaliin ja Giraldaan

Sevillan katedraali| ©Sevilla Congress & Convention Bureau
Sevillan katedraali| ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Sevillan katedraali ja sen kuuluisa torni, Giralda, ovat kaupungin vierailijoiden keskeisiä nähtävyyksiä. Jos haluat nähdä ne kaikki, suosittelen opastettua kierrosta, jossa yhdistyvät Alcázar, katedraali ja Giralda, sillä ne ovat arkkitehtuurin ja kulttuurin rikkauksien vertailukohteita paitsi Andalusiassa myös koko Espanjassa.

Mitä tämä kierros sisältää

Kierroksen hinta on 54 €, ja opastetun kierroksen kokonaiskesto näihin kahteen monumenttiin on noin kolme ja puoli tuntia. Vältät jonot sisäänkäynnillä menemällä suoraan sisään asiantuntevan oppaan ja muun ryhmän kanssa.

Voit varata paikkasi verkossa ja valita sinulle parhaiten sopivan päivän ja kellonajan. Suosittelen valitsemaan aikaisin aamulla, jotta pääset pakoon kuumuutta ja vältät tungosta viikonloppuisin. Kierros sisältää liput Alcazariin, katedraaliin ja Giralda-torniin kiipeämiseen.

Tämä kierros Sevillan merkittävimpiin ja suosituimpiin monumentteihin kiehtoo kaikkia taiteen sekä islamilaisen ja kristillisen historian ystäviä.

Varaa opastettu kierros Alcazariin, katedraaliin ja Giralda-torniin

Opastettu kierros Sevillan Alcazariin pienille ryhmille

Lady Maria de Padillan kylpylä
Lady Maria de Padillan kylpylä

Jos olet opastettujen kierrosten ystävä tai olet erityisen kiinnostunut Sevillan kaupungin historiasta ja sen maurilaisesta perinnöstä, tämä pienille ryhmille tarkoitettu opastettu kierros Alcazariin on sen arvoinen. Kierroksen hinta on 40 € ja se vastaa hyvin paljon tavallista opastettua kierrosta, ja erona on se, että ryhmässä on enintään 20 matkustajaa; näin voit tuntea olosi turvallisemmaksi oppaan kanssa ja tuntea olosi mukavammaksi Alcazarissa kiertäessäsi.

Mitä tämä kierros sisältää

Ammattitaitoisen oppaan palveluiden lisäksi hintaan sisältyy sisäänpääsy ilman jonoja. Toisin sanoen sinun ei tarvitse odottaa lipputoimiston pitkässä jonossa, vaan tapaat oppaasi ulkona ja menet suoraan sisään. Kun olet tehnyt varauksen verkossa ja valinnut päivän, jolloin haluat vierailla, saat tiedon tapaamispaikasta ja -ajasta.

Tällä kierroksella kerrotaan tämän erillisalueen historiasta, mutta myös tietoa paikan arkkitehtuurista (jossa on arabialaisia, renessanssi- ja barokkivaikutteita) ja huoneista, jotka toimivat suositun Game of Thrones -sarjan näyttämönä. Voit varata tämän kierroksen englanniksi tai espanjaksi, ja se kestää noin puolitoista tuntia.

Varaa liput Sevillan Alcazariin

Mitä näen Sevillan Alcázarissa?

Sevillan kuninkaallinen Alcázar
Sevillan kuninkaallinen Alcázar

Monet vertaavat Sevillan Alcázaria Granadan Alhambraan, ei niinkään tärkeyden tai koon vaan tyylin perusteella. Kun olet vieraillut molemmissa kohteissa, huomaat varmasti monia yhtäläisyyksiä, sillä molemmat ovat Espanjan vanhimpia palatseja ja molemmille on yhteistä maurilainen ja andalusialainen sisustus.

Jotta saisit Sevillan Alcázarista kaiken irti, suosittelen ensinnäkin, että harkitset joko opastetun kierroksen järjestämistä tai että teet hieman tutkimusta siitä, mitä löydät sisältä ja keitä olivat tässä palatsissa asuneet kuninkaat. Vaikka eksyminen Sevillan Alcázariin on ihanaa, älä unohda hankkia karttaa sisäänkäynnin yhteydessä, jotta voit tunnistaa näkemäsi.

Tärkeimmät pysähdyspaikat

  • Puutarhat: täysin lumoavat ja täynnä ihmeitä, kuten Merkuriuksen lampi tai Kaarle V:n paviljonki.
  • Kuningas Don Pedron palatsi: sitä kutsutaan pieneksi Alhambraksi. Ei ole vaikea ymmärtää, miksi; voisin nimetä useita sen huoneita, mutta en tietäisi, mikä niistä ansaitsee enemmän tunnustusta.
  • Casa de la Contratación: historiallisesti erittäin arvokas, koska se on Amerikan kanssa käytävän kaupan vertailukohde.
  • Goottilainen palatsi: kristityt kuninkaat asuivat siellä valloituksen jälkeen.
  • Patio del Yeso: tämä alue sijaitsee sisäänkäynnin yhteydessä, ja vaikka se ei tee sinuun yhtä suurta vaikutusta kuin muut, se on yksi vanhimmista säilyneistä.

Varaa opastettu kierros Sevillan Alcázariin

Vinkkejä vierailuun Sevillan Alcazarissa

Sevillan Alcázarin sisätilat| ©Shadowgate
Sevillan Alcázarin sisätilat| ©Shadowgate

Jos et ole opastettujen kierrosten ystävä tai jos yhdistelmäliput eivät kiinnosta, voit vierailla Alcazarissa myös omin päin. Yksittäiset liput voi myös varata etukäteen valitsemalla vierailun päivämäärän ja kellonajan Sevillan Alcázarin virallisilta verkkosivuilta; näin vältyt jonottamiselta lippukassalla, vaikka et pääsisikään opastetulle kierrokselle. Hintaero on vain käsittelymaksussa, joka on yleensä yksi euro.

Yleisen lipun hinta on 11,50 euroa, johon lisätään 4,50 euroa lisää niille, jotka haluavat vierailla Cuarto Real Alton alueella, joka sijaitsee kuningas Don Pedron palatsin yläosassa.

Alcazarin pääsylippuun sisältyvät nähtävyydet ovat seuraavat

  • Antiquarium
  • Bellver-Casa Fabiolan museo
  • Triana-keramiikkamuseo
  • San Jorgen linna

Erityisryhmät

Huomaa myös, että vammaiset, alle 16-vuotiaat lapset ja Sevillan asukkaat pääsevät Alcazariin ilmaiseksi. Eläkeläiset ja opiskelijat saavat myös alennuksen yleisestä pääsymaksusta, ja Alcazarin viimeisen sisäänpääsytunnin aikana (talvella klo 16-17 ja kesällä klo 18-19) sisäänpääsy on ilmainen kaikille kävijöille. Yksi hyvin tärkeä asia: tämä ei tarkoita, että sinun ei pitäisi varata etukäteen minkäänlaista ilmaista sisäänpääsyä, jotta et jäisi siitä paitsi.

Muut vaihtoehdot

Lopuksi sinua saattaa kiinnostaa myös se, että Alcázarissa järjestetään toisinaan yöllisiä vierailuja. Pidä silmällä virallisia kanavia saadaksesi selville, milloin ne järjestetään, ja varaa paikkasi etukäteen.

Anan matkavinkki

Älä käy Alcázarissa kiireessä. Varaa matkastasi vähintään kaksi tuntia aikaa nauttia puutarhoista ja arkkitehtuurista.

Suunnittele vierailusi

Näkymät Giraldalle Sevillan Alcázarista käsin| ©Shadowgate
Näkymät Giraldalle Sevillan Alcázarista käsin| ©Shadowgate

Miten sinne pääsee

Sevillan Alcázar sijaitsee Sevillan historiallisessa keskustassa, hyvin lähellä katedraalia ja Santa Cruzin kaupunginosaa. Kun saavut tälle alueelle, sinun ei ole vaikea löytää sisäänkäyntiä osoittavia eri kylttejä, vaikka onkin totta, että se voi jäädä hieman huomaamatta ympäristön kauneuden vuoksi. Erilaiset kaupunkibussit jättävät sinut tämän alueen lähelle, samoin kuin metrolinja, joka kulkee joidenkin Sevillan alueiden läpi.

Lähin metro- ja bussipysäkki on Puerta de Jerez, ja jos et halua kävellä, voit sieltä nousta raitiovaunuun, joka jättää sinut katedraalin ovelle, vain muutaman metrin päähän Alcázarista.

Aukioloajat

Sevillan Alcázar on avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 9.30 alkaen ympäri vuoden. Talvella se sulkeutuu klo 17.00 ja kesällä klo 19.00. Se on suljettu (joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta) vain 1. ja 6. tammikuuta, pitkäperjantaina ja 25. joulukuuta. Näiden aukioloaikojen ulkopuolella Alcazar voidaan avata kongressi-, symposiumi- tai vastaaviin tapahtumiin osallistuville ryhmille yksinoikeudella yövierailun hinnalla.

Milloin mennä

Niille, jotka eivät ole tottuneet Sevillan korkeisiin lämpötiloihin, voi olla vaikeaa vierailla Alcázarin lisäksi myös Andalusian pääkaupungin eri muistomerkeissä. Siksi ensimmäinen suositus siitä, milloin Alcázariin kannattaa mennä, etenkin kesällä vieraillessa, on välttää päivän keskituntia, vaikka puutarhoissa ja palatseissa on runsaasti varjoa.

Koska se on yksi Sevillan suosituimmista monumenteista, suosittelen myös välttämään juhlapyhiä ja viikonloppuja niin pitkälle kuin mahdollista, jotta vierailusta voi nauttia ilman tungosta.

Vierailun kesto

Riippumatta siitä, osallistutko järjestetylle kiertoajelulle vai yksilölliselle vierailulle, Sevillan Alcázarissa on paljon nähtävää, eikä sitä kannata tehdä kiireessä. Suosittelen, että varaat vähintään kaksi tuntia aikaa kävellä sisätiloissa ja nauttia huoneista ja puutarhoista.

Valokuvat

Alcázar on epäilemättä yksi Sevillan valokuvauskohteista. Sekä sen palatsien että puutarhojen kauneus kutsuu sinua jatkuvasti vangitsemaan jokaisen yksityiskohdan. Koska valokuvaaminen on sallittua, ellei tietyissä huoneissa ole kylttejä, jos olet erityisen innostunut valokuvaamisesta, lisää ylimääräinen tunti vierailuun varattuun aikaan.

Missä syödä

Jos haluat syödä ennen tai jälkeen vierailun, tärkein neuvoni on pysyä mahdollisimman kaukana alueesta. Kadulla on todennäköisesti erilaisia mainosmiehiä, jotka myyvät sinulle paikallisten ravintoloiden tyypillisiä herkkuja. Riippumatta näiden paikkojen laadusta, hinta on melkoisen korkea, ja sanotaanko, että ne eivät ole alueen aidoimmat...

Sen sijaan, että antaudut näihin tarjouksiin, suosittelen sinua vaeltelemaan hieman; hinnat ovat luultavasti edelleen korkeat, mutta löydät enemmän aitoutta.

Ympäröivä alue

Alcázar sijaitsee Sevillan historiallisessa keskustassa. Tämä tarkoittaa sitä, että vain muutaman metrin päässä on sellaisia aarteita kuin katedraali ja Santa Cruzin kortteli, jotka molemmat ovat erillisen vierailun arvoisia. Jos seuraat raitiovaunureittiä Puerta de Jerezistä, pääset Plaza Nuevalle, jossa voit tehdä ihanan, vaikkakin kuuman kävelyn. Viimeinen vinkki: vaeltele alueella niin paljon kuin voit, se on sen arvoista.

Alcázariin tutustuminen lasten kanssa

Alcázar on ihanteellinen vierailukohde lasten kanssa, ei ainoastaan siksi, että alle 16-vuotiailla on vapaa pääsy, vaan myös siksi, että pienimmät rakastavat sen sisäpihojen ja labyrinttien tutkimista. Jos Alcázar on aikuisille kuin satumaailma, lapsille se on vieläkin taianomaisempi.

Varaa opastettu kierros Sevillan Alcázariin

Jos olet kiinnostunut ostamaan lippuja Alcazariin, saatat olla myös kiinnostunut

Sevillan katedraali kaupungin kattojen välissä| ©Henrique Ferreira
Sevillan katedraali kaupungin kattojen välissä| ©Henrique Ferreira

Muutaman metrin päässä Sevillan Reales Alcázaresista sijaitsee vaikuttava katedraali. Sevillan katedraali, joka on goottilaistyylinen ja jonka kruunaa Giralda-torni, on yksi maailman merkittävimmistä arkkitehtuuriteoksista, ja jos sen katseleminen ulkopuolelta on jo etuoikeus, on sen sisäänpääsy, vierailu sen sisätiloissa ja torniin kiipeäminen ainutlaatuinen kokemus.

Sevillan katedraalin ja Royal Alcazarin arkkitehtoniset tyylit eroavat toisistaan, minkä vuoksi matkailijan on niin kiehtovaa päästä nauttimaan molemmista samalla vierailulla. Molempiin monumentteihin järjestetään yhteisiä opastettuja kierroksia, mutta suosittelen tutustumaan tähän artikkeliin osoitteessa Sevillan katedraali -liput josta saat kaiken tarvittavan tiedon välttämättömästä vierailusta.