Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Alcázar -liput ja -kierrokset

Sevillan Alcázar on yksi sen suurista jalokivistä: ota matkastasi kaikki irti ja tutustu siihen sisältäpäin ostamalla lippuja tai varaamalla opastettu kierros.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Alcázar -liput ja -kierrokset

Sevillan Alcázarin puutarhat | ©Eric Titcombe

Sevillan Alcázariin astuminen on silmänruokaa: sen kauneus vetää vertoja muille Sevillan monumenteille ja kaupunginosille, ja vaikka sen nimi ei kuulosta yhtä paljon kuin Giraldan tai Torre del Oron, Alcázar on pakollinen pysähdys matkallasi.

1. Miten vierailla Sevillan Alcázarissa?

Andalusialainen patio Sevillan Alcazarissa
Andalusialainen patio Sevillan Alcazarissa

Vierailu Alcazarissa on Sevillassa ehdoton ohjelma, ja on tavallista löytää yhdistettyjä lippuja Alcazariin ja opastettuun kierrokseen tai muuhun aktiviteettiin, kuten vierailuun katedraalissa.

Liput ja vierailut Alcazariin

2. Sisäänpääsy Alcazariin ja opastettu kierros ympäröivällä alueella

Sisäänkäynti Sevillan Alcázariin| ©ArminFlickr
Sisäänkäynti Sevillan Alcázariin| ©ArminFlickr

Sevillan Alcázar sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Muutaman askeleen päässä on Giraldan katedraali tai Santa Cruzin kaupunginosa. Tämän aktiviteetin avulla voit hyödyntää tätä paikkaa ja tehdä opastetun kierroksen Alcazariin ja sen ympäristöön välttäen tietenkin jonot sisäänkäynnillä.

Mitä tämä kiertue sisältää

Tiedot ovat seuraavat: kierros kestää noin kaksi tuntia, se on saatavilla englanniksi ja espanjaksi, ja sen hinta on noin 30 euroa. Varataksesi paikkasi sinun on tehtävä varaus verkossa, ja kun olet valinnut päivän, jolloin haluat osallistua tälle opastetulle kierrokselle Sevillan Alcázariin, saat sähköpostia, jossa ilmoitetaan kellonajat, tapaamispaikka ja muut ohjeet.

Opastettu kierros ympäristöön

Vaikka ympäröivän alueen kiertoajelu ei ole yhtä kattava kuin erityinen opastettu kierros, se auttaa sinua saamaan suuntaa kaupungissa, minkä jälkeen voit tutustua alueeseen omaan tahtiisi tai toisen kierroksen kanssa. Alcazarin oppaan avulla saat paljon enemmän irti vierailustasi. Jos haluat jäädä pidemmäksi aikaa opastetun kierroksen jälkeen ja tutustua Alcazariin ja sen puutarhoihin omatoimisesti, se ei ole ongelma.

Anan matkavinkki

Osta liput netistä opastetulla kierroksella tai ilman. Jonottaminen lipunmyyntipisteessä auringonpaisteessa on uhraus, eikä se takaa, että pääset sisään sinä päivänä.

3. Opastettu kierros Sevillan Alcazarissa pienille ryhmille

Lady Maria de Padillan kylpylä
Lady Maria de Padillan kylpylä

Jos olet opastettujen kierrosten ystävä tai olet erityisen kiinnostunut Sevillan kaupungin historiasta ja sen maurilaisesta perinnöstä, tämä pienille ryhmille tarkoitettu opastettu kierros Alcazariin on sen arvoinen. Hinta 36 € on hyvin samankaltainen kuin tavallisella opastetulla kierroksella, ja erona on se, että olet enintään 20 matkustajan ryhmässä; näin voit tuntea olosi varmemmaksi oppaasi kanssa ja tuntea olosi mukavammaksi Alcazarin kierroksella.

Mitä tämä kiertue sisältää

Ammattitaitoisen oppaan palveluiden lisäksi hintaan sisältyy sisäänpääsy ilman jonoja. Toisin sanoen sinun ei tarvitse odottaa lipputoimiston pitkässä jonossa, vaan tapaat oppaasi ulkona ja menet suoraan sisään. Kun olet tehnyt varauksen verkossa ja valinnut haluamasi päivän, sinulle ilmoitetaan tapaamispaikka ja -aika.

Kierroksella kerrotaan tämän erillisalueen historiasta, mutta myös paikan arkkitehtuurista (jossa on arabialaisia, renessanssi- ja barokkivaikutteita) ja huoneista, jotka toimivat suositun Game of Thrones -sarjan näyttämönä. Tämä kierros voidaan varata englanniksi tai espanjaksi, ja se kestää noin puolitoista tuntia.

4. Opastettu kierros Alcazariin ja Sevillan katedraaliin

Sevillan katedraali| ©Sevilla Congress & Convention Bureau
Sevillan katedraali| ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Sevillan katedraali ja sen kuuluisa torni, Giralda, on toinen kaupungin vierailijoiden tärkeä nähtävyys. Tällä opastetulla kierroksella yhdistyvät Alcazar ja Sevillan katedraali, sillä ne ovat molemmat arkkitehtuuriltaan ja kulttuuririkkaudeltaan vertailukohteita paitsi Andalusiassa myös koko Espanjassa.

Mitä tämä kiertue sisältää

Kierroksen hinta on 51 €, ja opastettu kierros näihin kahteen monumenttiin kestää yhteensä noin kolme ja puoli tuntia. Voit tehdä sen englanniksi tai espanjaksi, ja molemmissa paikoissa vältät jonot sisäänkäynnillä menemällä suoraan asiantuntijaoppaan ja muun ryhmän kanssa.

Voit varata paikkasi verkossa ja valita kierrokselle sinulle parhaiten sopivan päivän ja kellonajan. Suosittelen valitsemaan aikaisin aamulla, jotta vältät kuumuuden, ja viikonloppuisin, jotta vältät väkijoukkoja. Kierrokseen kuuluu kiipeäminen Giralda-torniin, joten varaudu jyrkkiin portaisiin.

Kierros Sevillan kahteen merkittävimpään ja suosituimpaan monumenttiin kiehtoo kaikkia islamilaisen ja kristillisen taiteen ja historian ystäviä.

5. Mitä Sevillan Alcazarissa on nähtävää?

Sevillan kuninkaallinen Alcazar
Sevillan kuninkaallinen Alcazar

Monet vertaavat Sevillan Alcazaria Granadan Alhambraan, ei niinkään tärkeyden tai koon vaan tyylin perusteella. Kun olet käynyt molemmissa kohteissa, huomaat varmasti useita yhtäläisyyksiä, sillä molemmat ovat Espanjan vanhimpia palatseja ja molemmissa on myös yhteistä maurilainen ja andalusialainen sisustus.

Jotta saisit kaiken irti Sevillan Alcázarista, suosittelen ensinnäkin, että otat opastetun kierroksen tai teet hieman tutkimusta siitä, mitä löydät sisältä ja keitä olivat palatsissa asuneet kuninkaat. Vaikka eksyminen Sevillan Alcázariin on ihanaa, älä unohda hankkia karttaa sisäänkäynnin yhteydessä, jotta tunnistat, mitä olet näkemässä.

Keskeiset pysäkit

  • Puutarhat: täysin valloittavat ja täynnä ihmeitä, kuten Merkuriuksen lampi tai Kaarle V:n paviljonki.
  • Kuningas Don Pedron palatsi: sitä kutsutaan pieneksi Alhambraksi. Ei ole vaikea ymmärtää, miksi; voisin nimetä useita sen huoneita, mutta en tietäisi, mikä niistä ansaitsee enemmän tunnustusta.
  • Casa de la Contratación: historiallisesti erittäin arvokas, koska se on Amerikan kanssa käytävän kaupan vertailukohde.
  • Goottilainen palatsi: kristityt kuninkaat asuivat täällä takaisinvaltauksen jälkeen.
  • Patio del Yeso: tämä on alue, jonka löydät sisäänkäynnin luota, ja vaikka se ei tee sinuun yhtä suurta vaikutusta kuin muut, se on yksi vanhimmista säilyneistä.

6. Vinkkejä Sevillan Alcázariin tutustumiseen

Sevillan Alcázarin sisätilat| ©Shadowgate
Sevillan Alcázarin sisätilat| ©Shadowgate

Jos et ole opastettujen kierrosten ystävä tai jos yhdistetyt liput eivät kiinnosta, voit vierailla Alcazarissa myös omatoimisesti. Yksittäiset liput voi myös varata etukäteen valitsemalla vierailun päivämäärän ja kellonajan Sevillan Alcázarin virallisella verkkosivustolla; näin vältät jonottamisen lipputiskillä, vaikka et olisi ottanut opastettua kierrosta. Hintaero on vain käsittelymaksussa, joka on yleensä yksi euro.

Yleisen lipun hinta on 11,50 euroa, ja siihen lisätään 4,50 euroa lisää niille, jotka haluavat vierailla Cuarto Real Alton alueella, joka sijaitsee kuningas Don Pedron palatsin yläosassa.

Alcazarin pääsylippuun sisältyvät nähtävyydet

  • Antiakvaario
  • Bellver-Casa Fabiolan museo
  • Triana-keramiikkamuseo
  • San Jorgen linna

Erityisryhmät

Sinun on myös otettava huomioon, että Alcázariin on ilmainen sisäänpääsy vammaisille, alle 16-vuotiaille lapsille ja Sevillan asukkaille. Eläkeläiset ja opiskelijat saavat myös alennuksen yleisestä pääsymaksusta, ja Alcazarin viimeisenä sisäänpääsytuntina (talvisin klo 16-17 ja kesällä klo 18-19) sisäänpääsy on ilmainen kaikille kävijöille. Jotain hyvin tärkeää: tämä ei tarkoita sitä, että sinun ei pitäisi varata etukäteen minkäänlaista ilmaista sisäänpääsyä, jotta et jäisi paitsi.

Muut vaihtoehdot

Lopuksi sinua saattaa kiinnostaa myös se, että Alcázarissa järjestetään toisinaan yöllisiä vierailuja. Tarkkaile virallisia kanavia, jotta tiedät, milloin ne järjestetään, ja varaa paikkasi etukäteen.

Anan matkavinkki

Älä käy Alcazarissa kiireessä. Varaa matkastasi vähintään kaksi tuntia sen puutarhoihin ja arkkitehtuuriin.

7. Järjestä vierailusi

Näkymät Giraldalle Sevillan Alcázarista käsin| ©Shadowgate
Näkymät Giraldalle Sevillan Alcázarista käsin| ©Shadowgate

Miten sinne pääsee

Sevillan Alcázar sijaitsee aivan historiallisessa keskustassa, hyvin lähellä katedraalia ja Santa Cruzin kaupunginosaa. Kun pääset tälle alueelle, sinulla ei ole mitään ongelmia löytää eri kylttejä, jotka osoittavat sisäänkäynnin, vaikka onkin totta, että se voi jäädä hieman huomaamatta ympäristön kauneuden vuoksi. Useat kaupunkibussit jättävät sinut tämän alueen lähelle, samoin kuin metrolinja, joka kulkee joidenkin Sevillan osien läpi.

Lähin metro- ja bussipysäkki on Puerta de Jerez, ja jos et halua kävellä, voit sieltä nousta raitiovaunuun, joka vie sinut katedraalin ovelle, vain muutaman metrin päähän Alcázarista.

Aukioloajat

Sevillan Alcázar on avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 9.30 alkaen ympäri vuoden. Talvella se sulkeutuu klo 17.00 ja kesällä klo 19.00. Se on suljettu (joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta) vain 1. ja 6. tammikuuta, pitkäperjantaina ja 25. joulukuuta. Näiden aukioloaikojen ulkopuolella Alcazar voidaan avata kongressi-, symposiumi- tai vastaaviin tapahtumiin osallistuville ryhmille yksinoikeudella yövierailun hinnalla.

Milloin mennä

Niillä, jotka eivät ole tottuneet Sevillan korkeisiin lämpötiloihin, voi olla vaikeuksia vierailla Alcazarin lisäksi myös Andalusian pääkaupungin eri monumenteissa. Siksi ensimmäinen suositus siitä, milloin Alcázariin kannattaa mennä, varsinkin kun vierailet siellä kesällä, on välttää päivän keskituntia, vaikka puutarhoissa ja palatseissa on runsaasti varjoa.

Koska se on yksi Sevillan suosituimmista monumenteista, suosittelen myös välttämään juhlapyhiä ja viikonloppuja niin paljon kuin mahdollista, jotta voit nauttia vierailusta ilman tungosta.

Vierailun kesto

Sevillan Alcázarissa on paljon nähtävää riippumatta siitä, osallistutko järjestetylle kiertoajelulle vai yksilölliselle vierailulle, eikä sitä kannata tehdä kiireessä. Suosittelen, että varaat vähintään kaksi tuntia aikaa kävellä sisätiloissa ja nauttia huoneista ja puutarhoista.

Valokuvat

Alcazar on epäilemättä yksi Sevillan kuvauksellisimmista paikoista. Sekä sen palatsien että puutarhojen kauneus kutsuu sinua jatkuvasti vangitsemaan jokaisen yksityiskohdan. Koska valokuvaaminen on sallittua, ellei tietyissä huoneissa ole kylttejä, jos olet erityisen innostunut valokuvaamisesta, lisää varaamaasi vierailuaikaan ylimääräinen tunti.

Missä syödä

Jos haluatte syödä ennen tai jälkeen vierailunne, tärkein neuvoni on pysyä mahdollisimman kaukana alueesta. Kadulla on luultavasti erilaisia mainosmiehiä, jotka myyvät sinulle paikallisten ravintoloiden tyypillisiä herkkuja. Huolimatta näiden paikkojen laadusta, hinta on melko korkea, ja sanotaanpa vain, että ne eivät ole alueen aidoimmat....

Sen sijaan, että antaudut näihin tarjouksiin, suosittelen sinua kiertelemään hieman; hinnat ovat luultavasti edelleen korkeat, mutta löydät enemmän aitoutta.

Ympäröivä alue

Alcázar sijaitsee Sevillan historiallisessa keskustassa. Tämä tarkoittaa sitä, että vain muutaman metrin päästä löydät aarteita, kuten katedraalin ja Santa Cruzin kaupunginosan, jotka molemmat ovat vierailun arvoisia. Jos seuraat raitiovaunureittiä Puerta de Jerezistä, pääset Plaza Nuevalle, jossa voit käydä ihanalla, joskin kuumalla kävelyllä. Viimeinen vinkki: vaeltele alueella niin paljon kuin voit, se on sen arvoista.

Alcázariin tutustuminen lasten kanssa

Alcázar on ihanteellinen vierailukohde lasten kanssa, ei ainoastaan siksi, että alle 16-vuotiailla on vapaa pääsy, vaan myös siksi, että pienimmät rakastavat sen sisäpihojen ja labyrinttien tutkimista. Jos Alcázar on aikuisille kuin satumaailma, lapsille se on vieläkin taianomaisempi.

Anan matkavinkki

Ota vettä mukaan vierailun ajaksi: näin voit voittaa kuumuuden ja välttää korkean hinnan maksamisen sisäpuolella sijaitsevassa kahvilassa.

8. Jos olet kiinnostunut ostamaan lippuja Alcázariin, sinua kiinnostaa myös

Sevillan katedraali kaupungin kattojen keskellä| ©Henrique Ferreira
Sevillan katedraali kaupungin kattojen keskellä| ©Henrique Ferreira

Vain muutaman metrin päässä Sevillan Reales Alcázaresista on vaikuttava katedraali. Sevillan katedraali, joka on goottilaistyylinen ja jonka kruunaa Giralda-torni, on yksi maailman tärkeimmistä arkkitehtuuriteoksista, ja jos sen katseleminen ulkopuolelta on jo etuoikeus, on siihen pääsy, sen sisätiloihin tutustuminen ja torniin kiipeäminen ainutlaatuinen kokemus.

Sevillan katedraali ja Real Alcázar ovat arkkitehtuuriltaan hyvin erilaisia, ja siksi matkailijan on niin kiehtovaa nauttia molemmista samalla vierailulla. Molempiin muistomerkkeihin järjestetään yhteisiä opastettuja kierroksia, mutta suosittelen tutustumaan tähän artikkeliin osoitteessa Sevillan katedraali -liput imeä kaikki tarvitsemasi tiedot tärkeästä vierailusta.