11 parasta tekemistä Sevillassa

Jos on yksi espanjalainen kaupunki, joka varastaa sydämesi heti ensimmäisestä minuutista lähtien, se on Sevilla: sen kulttuuri, taide ja katujen kauneus jättävät sinut kaipaamaan lisää!

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

11 parasta tekemistä Sevillassa

Plaza de España Sevillassa | ©Joan Oger

Sevillan kaupunki ei tuota kenellekään pettymystä, vaan pikemminkin yllättää ne vierailijat, jotka ajattelevat Giraldaa tai Torre del Oroa ennen vierailua ja jotka saapuessaan huomaavat, että Sevilla on paljon enemmän. Tässä 10 Sevillan kokemusta, joita ei kannata jättää väliin.

1. Vieraile katedraalissa ja kiipeä Giraldaan

Sevillan katedraali ja Giralda| ©salva u.f.
Sevillan katedraali ja Giralda| ©salva u.f.

Sevillan historiallisessa keskustassa sijaitsee maailman toiseksi suurin katedraali (Vatikaanin Pyhän Pietarin basilikan jälkeen). Jotta vierailustasi tulisi vieläkin erikoisempi, suosittelen, että ostat liput Sevillan katedraaliin netistä ja nautit sen vaikuttavasta goottilaisesta rakenteesta odottelematta, mikä on vaikeaa, kun katsot taivaalle ja näet Giraldan kuuluisan minareetin.

Varaa liput Sevillan katedraaliin ja Giraldaan

2. Kävele Alcazarissa

Yksityiskohta Sevillan Alcázarin sisustuksesta.| ©Clark Van Der Beken
Yksityiskohta Sevillan Alcázarin sisustuksesta.| ©Clark Van Der Beken

Se on kaupungin jalokivi: palatsikompleksi, jonka kauniit puutarhat ovat kauneudeltaan verrattavissa Granadan Alhambraan. Sevillan kuninkaallinen Alcázar sisältää muuriensa sisällä yhtä paljon kauneutta kuin historiaa, minkä vuoksi suosittelen, että osallistut opastetulle kierrokselle Alcázarissa ja varaat kierroksen jälkeen hieman ylimääräistä aikaa nauttia maisemista ja ottaa kaikki valokuvat, jotka tämä olennainen miljöö ansaitsee, kiirehtimättä tai ottamatta liian kauan aikaa.

Jos haluat lisätietoja näistä kolmesta tunnusomaisesta monumentista, lue artikkelini siitä, miten Sevillan katedraalissa, Giraldassa ja Alcázarissa voi vierailla.

Hyvin läheltä Alcázaria löydät Santa Cruzin kaupunginosan. Tämä Sevillan keskustassa sijaitseva ikoninen kaupunginosa kiehtoo sinua, ja voit eksyä sen kapeille kaduille, ja tämä suunnitelma kannattaa ottaa huomioon, jos haluat vierailla Sevillassa y öllä ja kokea kaupungin parhaimmillaan.

Varaa liput Sevillan Alcázariin

3. Lähde opastetulle kierrokselle historialliseen keskustaan

Cabildon aukio| ©Jose A.
Cabildon aukio| ©Jose A.

Sevillassa yhdistyvät kaupungissa sijaitsevat suuret monumentit, jotka saavat matkailijat ja paikalliset katsomaan ylöspäin ja keskeyttämään toimintansa, sekä piilotetut, aidon ja aidon kauneuden nurkat. Edellisiin voit tutustua ja jälkimmäisiin tutustua Sevillan opastetuilla kävelykierroksilla, jotka ovat myös täydellinen tilaisuus oppia lisää Andalusian pääkaupungin tavoista ja legendoista. Jätän sinulle tämän postauksen Sevillan mysteeri- ja legendakierroksista.

Varaa legendaopastuskierros Sevillassa

4. Osallistu flamencoesitykseen

Flamencoesitys Sevillan kaduilla| ©[●] wim goedhart
Flamencoesitys Sevillan kaduilla| ©[●] wim goedhart

Vierailu flamencoesityksessä on ehdoton osa Sevillan parasta tekemistä. Flamencoperinne on juurtunut syvälle kaupunkiin, ja todisteena tästä ovat lukuisat tablaot, joihin voit mennä nauttimaan laadukkaan laulun ja tanssin esityksestä. Niitä on kaikissa hintaluokissa, ja paras tapa varmistaa, etteivät ne mene loppuun, on ostaa liput flamencoesitykseen netistä.

Flamencoa rakastaville, jos vierailet Sevillassa, et voi jättää väliin Sevillan flamencotanssimuseota, puhdasta taidetta Etelä-Espanjasta.

Varaa parhaat flamencoesitykset Sevillassa

5. Vieraile Sevillan taidemuseossa

Sevillan taidemuseo|©Rafael Lopez Puerto
Sevillan taidemuseo|©Rafael Lopez Puerto

Kaikki tietävät, että Sevillan pääkaupunki on useiden kulttuurien kehto ja että sen historiallinen perintö on siksi mittaamaton. Siksi et voi jättää väliin vierailua Sevillan taidemuseossa, jossa saat esimakua sevillalaisesta taiteesta sekä teosten että rakennuksen kauniin arkkitehtuurin osalta.

Varaa opastettu kierros kuvataidemuseoon

6. Kierrä kaupunkia turistibussilla

Turistibussi Sevillan kaduilla| ©Sandra Vallaure
Turistibussi Sevillan kaduilla| ©Sandra Vallaure

Jos Sevillaa vastaan on yksi asia, se on epäilemättä korkeat lämpötilat. Sevillan kesä kestää toukokuusta syyskuuhun, ja heinä- ja elokuussa lämpötila voi helposti ylittää 45 astetta (kyllä, kirjoitin oikein). Mitä tämä tarkoittaa matkailijan kannalta? Sen lisäksi, että sinun on pidettävä nestettä, sinun on oltava erityisen väsynyt matkustaessasi kaupungissa. Ja vielä enemmän , jos matkustat lasten kanssa. Ratkaisu? Osta Sevillan turistibussilippu.

Korkeiden lämpötilojen viilentämiseksi suosittelen myös yökierrosta kaupungissa tai ehkäpä verkkosivuiltamme löytyvät veneretket voivat auttaa sinua viilentymään.

Toinen hyvä tapa liikkua Sevillassa on pyöräillä. On olemassa monenlaisia retkiä, joilla voit tutustua Sevillaan pyörällä, tai voit vuokrata julkisia polkupyöriä, joilla voit tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi.

Varaa paikka Sevillan turistibussista

7. Tutustu Andalusiaan

Granadan Alhambra auringonlaskussa| ©Leon LEE
Granadan Alhambra auringonlaskussa| ©Leon LEE

Toinen Andalusian pääkaupungin etu on sen sijainti. Andalusiassa välimatkat ovat yleisesti ottaen varsin kohtuullisia, joten järjestetyt päiväretket Sevillasta ovat ainutlaatuinen tilaisuus tutustua läheisiin kaupunkeihin.

Vaikka voit tehdä tämäntyyppisen vierailun myös vuokraamalla auton ja menemällä omin päin, aikaa ei kulu yhtä paljon, koska et tunne teitä tai kohteita, joten jos haluat palata kaupunkiin samana päivänä, suosittelen vuokraamaan nämä järjestetyt retket Sevillasta.

Andalusian suositeltavimpien retkien joukosta et voi jättää väliin retkeä Granadaan, Cordobaan, retkeä Valkoisiin kyliin tai retkeä Gibraltarille, Doñanaan... tai miksi et pakenisi Marokkoon näillä mielenkiintoisilla retkillä naapurimaahan?

Jos tulet Sevillaan muutamaksi päiväksi etkä halua lähteä kauas, suosittelen sinua vierailemaan alueen parhaimmissa kylissä, kuten Carmonassa, jonka uskomaton historiallinen arvo ja sen Parador kiehtovat sinua. Tai Santiponce ja sen italialaiset rauniot, aito roomalainen kaupunki, joka on hyvin säilynyt.

Varaa retki Granadaan ja liput Alhambraan

8. Vieraile Torre del Orossa ja kävele Guadalquivir-joen varrella

Guadalquivir-joen rantautuminen Torre del Oroon (Kultainen torni).| ©Santiago Lacarta
Guadalquivir-joen rantautuminen Torre del Oroon (Kultainen torni).| ©Santiago Lacarta

Torre del Oro on mahdollisesti Giraldan jälkeen kansainvälisesti tunnetuin kuva Sevillasta. Tämä Guadalquivir-joen rannalla sijaitseva rakennus toimi aikoinaan puolustustehtävässä. Nykyään siinä on kaupungin laivastomuseo, ja voit kiivetä ylös nauttimaan näköaloista.

Varaa veneretki Guadalquivir-joella

9. Vietä iltapäivä María Luisa -puistossa

Maria Luisan puisto| ©Jose A.
Maria Luisan puisto| ©Jose A.

Sevillassa on paljon viheralueita. Oranssipuut reunustavat pääkatujen varsia, ja keväisin appelsiininkukkien tuoksu täyttää kadut. Kaikista kaupungin viheralueista María Luisan puisto on viehättävin. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi julistettu puisto sijaitsee kaupungin keskustassa San Telmon palatsin vieressä.

Puistoon on vapaa pääsy, ja sen sisältä löydät suihkulähteitä, veistoksia, lampia, kasvillisuutta, puusiltoja, vesiputouksia, kaakeloituja penkkejä ja monia muita yksityiskohtia, jotka saavat sinut haltioitumaan.

Varaa kiertoajelu María Luisan puistoon ja Plaza Españaan

10. Kävele Plaza de Españalla

Plaza de España| ©Natálie Viklická
Plaza de España| ©Natálie Viklická

Olisi ollut rohkeaa jättää pois tältä listalta aukio, joka on toiminut taustana elokuvalegendoille, kuten Star Warsille ja Game of Thronesille. Plaza de España on toinen Sevillan tärkeä kohta, jonka viehätystä on vaikea kuvailla sanoin, ja se on epäilemättä yksiSevillan parhaistanäköalapaikoista.

Prado de San Sebastiánin vieressä, neuralgisella paikalla, joka sijaitsee lyhyen matkan päässä kaupungin historiallisesta keskustasta, on tämä valtava puolielliptinen aukio, jota syleilee arkkitehtoninen rakennelma, jonka tyyli on sekoitus renessanssia ja barokkia.

Varaa kiertoajelu María Luisan puistoon ja Plaza Españaan

11. Kävele Trianan läpi

Trianan kaupunginosa| ©ijclark
Trianan kaupunginosa| ©ijclark

Sevillassa vieraillessasi sinun ei pidä jättää väliin kävelyä yhdessä pääkaupungin tunnetuimmista kaupunginosista (aliarvioimatta Macarenan kaupunginosaa). Olet varmasti kuullut siitä monta kertaa sen viehättävyydestä, flamencoperinteestä, terasseista joen rannalla, pääsiäisen veljeskunnista, messuista... Mikään näistä maininnoista ei riitä tutustumaan Triana-kortteliin: sinun on tutustuttava siihen itse.

Sevillassa on kuitenkin monia muitakin kortteleita, joita et voi jättää väliin maistellaksesi tapaksia ja tavataksesi ystävällisiä paikallisia. Suosittelen tätä kierrosta Sevillan parhaista tapas-kierroksista.

Varaa tapas-kierros Trianassa

Vinkkejä Sevillan matkaa varten

näkymä Sevillan rakennuksiin|©amamolina
näkymä Sevillan rakennuksiin|©amamolina

Kun laskeudut Sevillan lentokentälle, suosittelen suunnittelemaan kuljetukset kaupungin keskustaan, sillä se on hieman kaukana.

Jotta matkasi sujuisi hyvin, on myös suositeltavaa tehdä suunnitelma asioista, jotka haluat nähdä, jotta et lähde tästä ihanasta kaupungista näkemättä ainakin suurinta osaa sen viehätyksestä. Tätä varten annan sinulle muutamia postauksia siitä, mitä kannattaa nähdä ja tehdä matkasi pituudesta riippuen:

Milloin mennä Sevillaan

Tämä kaupunki elää ympäri vuoden ja tarjoaa loputtomasti aktiviteetteja kaikkina vuodenaikoina. Vaikka kesä on Sevillassa yleensä ankarampi korkeiden lämpötilojen vuoksi, kaupungissa on kaikenlaisia tapahtumia, jotka pitävät sinut viihdytettynä. Andalusian pääkaupungissa on leuto talvi ja etenkin leuto syksy, joten kaunein aika vierailla Sevillassa on epäilemättä kevät. Ei olekaan yllättävää, että sen suositut Feria de Abril (huhtikuun messut) täyttävät sinut väreillä ja elämällä tähän aikaan vuodesta.

Siitä huolimatta tässä on pieniä oppaita kuukausittain, jotta et missaa mitään aina, kun lähdet.

Tai ehkä haluat myös tietää, mitä Sevillassa kannattaa tehdä jouluna?