Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 parasta tekemistä Sevillassa

Jos on yksi espanjalainen kaupunki, joka varastaa sydämesi heti ensimmäisestä minuutista lähtien, se on Sevilla: sen kulttuuri, taide ja katujen kauneus jättävät sinut kaipaamaan lisää!

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

10 parasta tekemistä Sevillassa

Plaza de España Sevillassa | ©Joan Oger

Sevillan kaupunki ei tuota kenellekään pettymystä, vaan pikemminkin yllättää ne vierailijat, jotka ajattelevat Giraldaa tai Torre del Oroa ennen vierailua ja jotka saapuessaan huomaavat, että Sevilla on paljon enemmän. Näitä 10 Sevillan kokemusta ei kannata jättää väliin.

1. Vieraile katedraalissa ja kiipeä Giraldaan

Sevillan katedraali ja Giralda| ©salva u.f.
Sevillan katedraali ja Giralda| ©salva u.f.

Sevillan historiallisessa keskustassa on maailman toiseksi suurin katedraali (Vatikaanin Pietarinkirkon jälkeen). Jotta vierailustasi tulisi vieläkin erikoisempi, suosittelen, että ostat liput Sevillan katedraaliin netistä ja nautit sen vaikuttavasta goottilaisesta rakenteesta odottelematta, mikä on vaikeaa, kun katsot taivaalle ja näet Giraldan kuuluisan minareetin.

Varaa liput katedraaliin ja Giraldaan Sevillassa

2. Kävele Alcazarin läpi

Yksityiskohta Sevillan Alcázarin sisustuksesta| ©Clark Van Der Beken
Yksityiskohta Sevillan Alcázarin sisustuksesta| ©Clark Van Der Beken

Se on kaupungin jalokivi: palatsikompleksi, jonka kauniit puutarhat ovat yhtä kauniita kuin Granadan Alhambra. Sevillan kuninkaallinen Alcazar sisältää muuriensa sisällä yhtä paljon kauneutta kuin historiaa, minkä vuoksi suosittelen, että otat opastetun kierroksen Alcazariin ja varaat sen jälkeen hieman ylimääräistä aikaa nauttiaksesi näkymistä ja ottaaksesi kaikki valokuvat, jotka tämä olennainen ympäristö ansaitsee, kiirehtimättä tai ottamatta liian kauan aikaa.

Jos haluat oppia lisää näistä kolmesta symbolisesta monumentista, lue artikkelini siitä, miten Sevillan katedraalissa, Giraldassa ja Alcázarissa voi vierailla.

Hyvin lähellä Alcázaria sijaitsee Santa Cruzin kaupunginosa. Tämä Sevillan keskustassa sijaitseva ikoninen kaupunginosa kiehtoo sinua, ja voit eksyä sen kapeille kaduille, ja tämä suunnitelma kannattaa ottaa huomioon, jos haluat tutustua Sevillaan y öllä ja kokea kaupungin parhaimmillaan.

Varaa opastettu kierros Sevillan Alcazariin

3. Ota opastettu kierros historiallisessa keskustassa

Cabildon aukio| ©Jose A.
Cabildon aukio| ©Jose A.

Sevillassa yhdistyvät kaupungissa sijaitsevat upeat monumentit, jotka saavat matkailijat ja paikalliset katsomaan ylöspäin ja keskeyttämään toimintansa, sekä aidon ja aidon kauneuden kätketyt nurkat. Edellisiin voit tutustua ja jälkimmäisiin tutustua Sevillan opastetuilla kävelykierroksilla, jotka ovat myös täydellinen tilaisuus oppia lisää Andalusian pääkaupungin tavoista ja legendoista. Jätän teidät tähän postaukseen Sevillan mysteeri- ja legendakierroksista.

Vertaa Sevillan parhaita retkiä

4. Osallistu flamencoesitykseen

Flamenco-esitys Sevillan kaduilla| ©[●] wim goedhart
Flamenco-esitys Sevillan kaduilla| ©[●] wim goedhart

Vierailu flamencoesityksessä ei voi puuttua Sevillan parhaiden aktiviteettien luettelosta. Flamencoperinne on juurtunut syvälle kaupunkiin, ja todisteena tästä ovat monet tablaot, joissa voit mennä nauttimaan laadukkaan laulun ja tanssin esityksestä. Niitä on kaikissa hintaluokissa, ja paras tapa varmistaa, etteivät ne mene loppuun, on ostaa liput flamencoesitykseen netistä.

Flamencon ystäville: jos vierailet Sevillassa, et voi jättää väliin Sevillan flamencotanssimuseota, joka on puhdasta taidetta Etelä-Espanjasta.

Varaa parhaat flamencoesitykset Sevillassa

Vieraile Sevillan taidemuseossa

Kaikki tietävät, että Sevilla on useiden kulttuurien kehto ja että sen historiallinen perintö on siksi mittaamaton. Siksi et voi jättää väliin vierailua Sevillan taidemuseoon, jossa voit tehdä pienen retken sevillalaiseen taiteeseen, sekä teosten että rakennuksen kauniin arkkitehtuurin vuoksi.

Varaa lippusi Sevillan taidemuseoon

5. Kierrä kaupunkia turistibussilla

Turistibussi Sevillan kaduilla| ©Sandra Vallaure
Turistibussi Sevillan kaduilla| ©Sandra Vallaure

Jos Sevillassa on jotain vikaa, se on epäilemättä korkeat lämpötilat. Sevillan kesä kestää toukokuusta syyskuuhun, ja heinä- ja elokuussa lämpötila voi helposti ylittää 45 astetta (kyllä, kirjoitin oikein). Mitä tämä tarkoittaa matkailijan kannalta? Sen lisäksi, että sinun on pysyttävä nesteytettynä, ylimääräinen väsymys, kun matkustat ympäri kaupunkia. Ja vielä enemmän , jos matkustat lasten kanssa. Ratkaisu? Osta Sevillan turistibussilippu.

Jos haluat viilentää korkeaa lämpötilaa, suosittelen myös yökierrosta kaupungissa tai ehkäpä verkkosivuillamme tarjolla olevat veneretket voivat auttaa sinua viilentymään.

Toinen mukava tapa liikkua Sevillassa on pyöräillä. Sevillaan voi tutust ua useilla erilaisilla retkillä pyörällä tai vuokrata julkisia polkupyöriä, joilla voit tutustua kaupunkiin omaan tahtiin.

6. Tutustu Andalusiaan

Granadan Alhambra auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE
Granadan Alhambra auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE

Toinen Andalusian pääkaupungin etu on sen sijainti. Andalusiassa välimatkat ovat yleensä melko lyhyitä, joten järjestetyt päiväretket Sevillasta tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua läheisiin kaupunkeihin.

Vaikka voit tehdä tämäntyyppisen vierailun myös vuokraamalla auton ja menemällä omin päin, et vietä yhtä paljon aikaa, koska et tunne teitä tai kohteita, joten jos haluat palata kaupunkiin samana päivänä, suosittelen, että vuokraat nämä järjestetyt retket Sevillasta.

Andalusian suositeltavimpien retkien joukosta et voi jättää väliin retkeä Granadaan, Cordobaan, retkeä Valkoisiin kyliin tai retkeä Gibraltarille, Doñanaan... tai miksi et pakenisi Marokkoon näillä mielenkiintoisilla retkillä naapurimaahan?

Jos tulet Sevillaan muutamaksi päiväksi etkä halua lähteä kauas, suosittelen sinua vierailemaan alueen parhaissa kylissä, kuten Carmonassa, jonka uskomaton historiallinen arvo ja sen parador kiehtovat sinua. Tai Santiponce ja sen italialaiset rauniot, aito roomalainen kaupunki, joka on hyvin säilynyt.

7. Vieraile Torre del Orolla (Kultainen torni) ja matkusta Guadalquivir-jokea pitkin

Guadalquivir-joen uiminen Torre del Oro (Kultainen torni).| ©Santiago Lacarta
Guadalquivir-joen uiminen Torre del Oro (Kultainen torni).| ©Santiago Lacarta

Torre del Oro on mahdollisesti Giraldan jälkeen kansainvälisesti tunnetuin kuva Sevillasta. Tämä Guadalquivir-joen rannalla sijaitseva rakennus toimi aikoinaan puolustustehtävässä. Nykyään siinä on kaupungin laivastomuseo, ja voit kiivetä ylös nauttimaan näköaloista.

8. Vietä iltapäivä Maria Luisa Parkissa

Maria Luisa Park| ©Jose A.
Maria Luisa Park| ©Jose A.

Sevillassa on paljon viheralueita. Oranssipuut reunustavat pääkatujen varsia, ja keväällä appelsiininkukkien tuoksu täyttää kadut. Kaupungin viheralueista María Luisa -puisto on viehättävin. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi julistettu rakennus sijaitsee kaupungin keskustassa San Telmon palatsin vieressä.

Sisällä on suihkulähteitä, veistoksia, lampia, kasvillisuutta, puusiltoja, vesiputouksia, kaakelipenkkejä ja monia muita kiehtovia yksityiskohtia.

9. Kävele Plaza de Españan ympäri

Plaza de España| ©Natálie Viklická
Plaza de España| ©Natálie Viklická

Olisi ollut rohkeaa jättää tästä luettelosta pois aukio, joka on toiminut Star Warsin ja Game of Thronesin kaltaisten elokuvamyyttien näyttämönä. Plaza de España on toinen tärkeä paikka Sevillassa, jonka viehätystä on vaikea kuvailla sanoin, ja se on epäilemättä yksiSevillan parhaistanäköalapaikoista.

Lyhyen matkan päässä kaupungin historiallisesta keskustasta sijaitsevan Prado de San Sebastiánin neuralgisen pisteen vieressä on tämä valtava puolielliptinen aukio, jota ympäröi arkkitehtoninen rakennus, jonka tyyli on sekoitus renessanssia ja barokkia.

10. Kävele Trianan läpi

Triana-kortteli| ©ijclark
Triana-kortteli| ©ijclark

Sevillassa vieraillessasi et voi jättää väliin kävelyä yhdessä pääkaupungin tunnetuimmista kaupunginosista (Macarenan kaupunginosaa aliarvioimatta). Olet varmasti kuullut siitä monta kertaa sen viehättävyydestä, sen flamencoperinteestä, sen terasseista joen rannalla, sen pääsiäisen veljeskunnista, sen messuista... Mikään näistä maininnoista ei riitä tutustumaan Trianan kaupunginosaan: sinun on tutkittava sitä itse.

Sevillassa on kuitenkin monia muitakin kaupunginosia, joita et voi jättää väliin maistellaksesi tapaksia ja tavataksesi ystävällisiä paikallisia. Suosittelen tätä kierrosta Sevillan parhaista tapas-kierroksista.

Vinkkejä Sevillan matkaa varten

Kun laskeudut Sevillan lentokentälle, suosittelen, että suunnittelet kuljetukset kaupungin keskustaan, koska se on hieman kaukana.

Jotta matkasi sujuisi varmasti hyvin, on hyvä tehdä suunnitelma asioista, jotka haluat nähdä, jotta et jätä tätä ihmeellistä kaupunkia näkemättä ainakin suurinta osaa sen viehätyksestä. Tätä varten annan sinulle muutamia postauksia siitä, mitä kannattaa nähdä ja tehdä riippuen siitä, kuinka kauan matkasi kestää:

Milloin mennä Sevillaan

Tämä kaupunki elää ympäri vuoden ja tarjoaa loputtomasti aktiviteetteja mihin aikaan vuodesta tahansa. Vaikka kesä on Sevillassa yleensä rankempi korkeiden lämpötilojen vuoksi, kaupungissa on kaikenlaisia tapahtumia, jotka pitävät sinut viihdytettynä. Andalusian pääkaupungissa on leuto talvi ja erityisesti leuto syksy, joten kaunein aika vierailla Sevillassa on epäilemättä kevät. Ei olekaan yllättävää, että sen suosittu Feria de Abril, huhtikuun messut, täyttää sinut värillä ja elämällä tähän aikaan vuodesta.

Siitä huolimatta tässä on muutamia pieniä oppaita kuukausittain, jotta et missaa mitään aina, kun lähdet.

Tai ehkä haluat myös tietää, mitä Sevillassa kannattaa tehdä jouluna?