10 tekemistä Sevillassa keväällä

Vieraile Sevillassa keväällä ja nauti uskomattomista ja unohtumattomista juhlista, joissa värit, musiikki ja maut pitävät sinut tunnelmassa.

Ana C.R.

Ana C.R.

7 minuuttia luettu

10 tekemistä Sevillassa keväällä

©Debarshi Ray

Sevillassa on aina paljon nähtävää ja koettavaa, mutta kaupunki on parhaimmillaan keväällä. Maaliskuu, huhtikuu ja toukokuu ovat Sevillan sesonkiaikaa, ja siitä huolimatta tämä on parasta aikaa vierailla Andalusian pääkaupungissa ennen paahtavan kesäauringon saapumista.

Tähän aikaan vuodesta Sevillassa vietetään vuoden kahta tärkeintä festivaalia: Pyhä viikko ja huhtikuun messut, suuri kansanjuhla, joka alkaa tasan kaksi viikkoa pyhän viikon jälkeen. Avainsanat ovat: syö, tanssi ja pidä hauskaa!

1. Pääsiäisviikko Sevillassa

Pääsiäisviikko Sevillassa| ©César Catalán
Pääsiäisviikko Sevillassa| ©César Catalán

Pyhä viikko Sevillassa on erityisen intensiivistä aikaa. Jos vierailet kaupungissa näinä päivinä, et varmasti unohda kokemusta, kun tuhannet ihmiset katsovat jokaista kulkuetta, suitsukkeiden jatkuvaa tuoksua, uskonnollisia kuvia säestävien orkestereiden jatkuvaa sinfoniaa ja ennen kaikkea natsareita.

Kulkueet järjestetään koko viikon ajan eri puolilla kaupunkia, mutta parhaiten ne näkyvät kuitenkin historiallisessa keskustassa, kunhan pystyt liikkumaan kapeiden katujen täyttämien ihmisjoukkojen läpi.

Ehkä paras aika nähdä kellukkeet on aamunkoitteessa. Suurtorstain ja perjantain välisenä yönä koko kaupunki lähtee kaduille katsomaan erilaisia uskonnollisia kuvia, jotka kulkevat kaduilla pitkälle päivään asti.

Käytännön tietoja

 • Missä: missä tahansa kaupungissa, mutta paras paikka on kuitenkin keskustassa. Unohda julkiset liikennevälineet (mahdotonta käyttää tähän aikaan vuodesta) ja yritä kävellä Cuesta del Rosario, Postigo, Triana-silta tai Calle Fería.
 • Milloin: Pääsiäisviikolle ei ole vahvistettua päivämäärää.
 • Hinta: ilmainen, lukuun ottamatta niitä, jotka vuokraavat tuoleja virallisella reitillä, jotka joutuvat maksamaan 70-700 €. Koska nämä tuolit käytännössä siirtyvät isältä pojalle, vierailijat eivät voi varata niitä.

2. Tee reitti Trianan kaupunginosan läpi kauniissa kevätsäässä

Triana naapurustossa| ©Lorena a.k.a. Loretahur
Triana naapurustossa| ©Lorena a.k.a. Loretahur

Jos on olemassa hyvä aika viettää muutama tunti tutustumalla Trianan kaupunginosan nähtävyyksiin, se on kevät. Tähän aikaan vuodesta Guadalquivir-jokea vastapäätä oleva Calle Betis alkaa saada takaisin talven aikana vähentynyttä tunnelmaa, samoin kuin alueen sisämaassa sijaitsevat pienet aukiot.

Aikaisemmin tällä alueella asui paljon merimiehiä, laulajia ja flamencotanssijoita, mikä teki siitä hyvin vilkkaan alueen.

Suosittelen, että aloitat vierailun Trianassa käymällä sillan päässä sijaitsevilla katetuilla markkinoilla. Se on loistava tilaisuus maistaa tai ostaa espanjalaisia juustoja ja makkaroita.

Olitpa sitten yksin tai opastetulla kierroksella, sinun ei pidä jättää väliin vierailua keramiikkatyöpajassa, joka on alueen tyypillistä taidetta.

Jos olet alueella vielä auringonlaskun aikaan, Calle Betis on paras paikka romanttiselle kävelylle ja drink ille Torre del Oro-torille avautuvilla näkymillä. Halutessasi se on myös täydellinen paikka osallistua flamencoesitykseen Sevillassa.

Osta lippu flamencoesitykseen Sevillassa

3. Huhtikuun messut: Sevillan nautinnollisin festivaali

Huhtikuun messut| ©Nick Kenrick
Huhtikuun messut| ©Nick Kenrick

Feria de Abril on Espanjan värikkäin juhla, jossa yhdistyvät perinteet ja ennen kaikkea kansanperinne. Tästä karjamessuista alkaneesta festivaalista on tullut koko maan tunnetuin.

Kahdeksan päivän ajan osallistujien ainoa huolenaihe on pitää hauskaa, ja tämä käsite koostuu siitä, että he pysyvät aitauksessa, kunnes keho kestää tanssia sevillanoja, joissa on runsaasti rebujitoa(manzanilla-viiniä, johon on sekoitettu sitruuna-lime-soodaa ja paljon jäätä).

Kaupungin syrjäiseen kolkkaan perustetaan keinotekoinen kaupunki, jonne sadattuhannet ihmiset kokoontuvat viikoksi tanssimaan sevillanaa. Iltapäivällä täällä on hevosvaunuja, jotka tuovat paikalle pukuisia osallistujia, ja illalla tuhansia ja taas tuhansia värillisiä hehkulamppuja, jotka syttyvät myöhään yöhön.

Fería koostuu yli tuhannesta erikokoisesta kojusta, joissa ihmiset tanssivat, syövät ja juovat. Yksi suurista ongelmista vierailijoiden kannalta on se, että useimmat niistä ovat yksityisiä, ja teoriassa vain jäsenet saavat mennä niihin.

Vähemmän kiireisinä päivinä (erityisesti arkisin) ovimiehet saattavat kuitenkin olla joustavampia. Muuten messuilla on myös useita julkisia osastoja, kuten poliittisten puolueiden, ammattiliittojen, piirien ja muiden osastoja.

Jos olet käynyt Sevillassa lasten kanssa (tai vaikka et olisikaan ottanut heitä mukaan), älä jätä väliin kävelyä niin sanotulla Calle del Infierno -kadulla (Helvetinkatu), joka on valtava alue, jossa on kaikenlaisia nähtävyyksiä maailmanpyöristä kauhutaloihin.

Käytännön tietoja

 • Missä: Messualue sijaitsee Remediosin kaupunginosassa, Trianan kaupunginosan vieressä. Sinne pääsee parhaiten kävellen, mutta voit myös käyttää erikoisbussia tai ottaa taksin. Kahdessa jälkimmäisessä tapauksessa varaudu odottamaan useita minuutteja vapaan puhelimen löytämiseksi.
 • Milloin: kaksi viikkoa pääsiäisen jälkeen. Perinteen mukaan ainakin yhden päivän pitäisi osua huhtikuulle, mutta joissakin (harvoissa) tapauksissa se on pitänyt aloittaa toukokuun alussa.
 • Hinta: Sisäänpääsy messuille ei maksa mitään, mutta varaudu siihen, että hinnat ovat sisällä korkeammat kuin muualla kaupungissa.

4. Etanoiden kausi

Etanoiden syöminen Sevillassa| ©Eduardo Londres Pinha
Etanoiden syöminen Sevillassa| ©Eduardo Londres Pinha

Kuten kaikkialla maailmassa, myös Sevillassa on omat tyypilliset ruokalajinsa. Joissakin tapauksissa nämä reseptit saattavat tuntua tietyistä maista tulevista vierailijoista oudoilta. Erityisesti keväällä tuskin on baaria, joka ei tarjoaisi etanoita, ja on jopa (ystävällisiä) kiistoja siitä, kuka valmistaa niitä parhaiten.

Kevään sateet tuovat mukanaan etanoiden kauden Sevillassa. Tämän hienon raaka-aineen ystävät kerääntyvät parveilemaan baareihin ja ravintoloihin nauttimaan tästä perinteikkäästä ja tyypillisen sevillalaisen maun omaavasta ruokalajista.

Vaikka monet eivät ole tottuneet siihen, suosittelen ainakin kokeilemaan sitä. Tietenkin kylmän oluen kera.

Käytännön tietoja

 • Missä: Jokaisella Sevillan kaupunginosalla on baari, jolla on maine kaupungin parhaiden etanoiden tarjoilijana. Jos haluat pelata varman päälle, kokeile Cuesta del Rosariossa sijaitsevan Bodega la Minan tuotteita.
 • Milloin: Etanoiden kausi kestää toukokuusta kesäkuuhun, mutta se voi vaihdella helteestä ja sateista riippuen.
 • Hinta: Hinnat vaihtelevat 2,50 eurosta tapaksista, 5 eurosta lautasesta ja pienestä kulhosta ja 8 eurosta isosta kulhosta tai annoksesta. Niitä voi myös tilata mukaan.

5. Katso appelsiininkukka kukassa

Plaza de Santa Cruz täynnä appelsiininkukkia| ©Danio Fernandez
Plaza de Santa Cruz täynnä appelsiininkukkia| ©Danio Fernandez

Pääsiäisen ja messujen lisäksi Sevillalle on ominaista kevään saapuessa appelsiininkukkien tuoksu kaduilla.

Suosittelen, että yksinkertaisesti kävelet kaduilla. Kannattaa esimerkiksi kävellä Santa Cruzin kaupunginosassa tai lähteä yölliselle kierrokselle.

Muita alueita, joilla tämä haju on jatkuvaa, ovat Plaza de San Lorenzo, Alameda de Hércules, Patio de Banderas ja tietysti Naranjos.

Heti kevään tultua Sevillassa tuoksuvat appelsiininkukat ja karvaan hedelmän tuoksu ovat voimakkaita. Tätä hypnoottista tuoksua säestää unenomainen maisema, vihreällä, oranssilla ja valkoisella maalattu historiallisen arkkitehtuurin kaupunki.

Appelsiinipuiden uskottiin aikoinaan olevan onnen talismaani. Sevillan kaduilla voit siis ihailla yli 40 000 yksilöä, jotka on jaettu eri puolille kaupunkia.

Varaa Sevillan yökierros

6. Pyöräretki Guadalquivir-joen rannalla

Polkupyöräretki Guadalquivir-joen varrella| ©Oscar
Polkupyöräretki Guadalquivir-joen varrella| ©Oscar

Toinen asia, josta Andalusian pääkaupungin keväällä kannattaa nauttia, on Guadalquivir-joki. Sen lisäksi, että voit purjehtia pohjoisesta etelään vesireittiä pitkin jollakin Sevillan monista risteilyistä, on hyvä idea vuokrata kajakki tai, mikä vielä parempaa, ajella sen rantoja pitkin polkupyörällä.

Sevillassa on hyvä pyöräteiden infrastruktuuri, jonka ansiosta matka sujuu helposti ja turvallisesti. Voit halutessasi vuokrata pyöräretken ympäri kaupunkia, mutta voit myös vuokrata pyörän yksityiseltä yritykseltä tai kaupunginhallituksen tarjoamasta julkisesta palvelusta.

Vaikka on totta, että tämä on matka, jonka voi tehdä mihin aikaan vuodesta tahansa, mikään ei vedä vertoja keväisille maisemille, jotka koristavat Guadalquivirin rantoja keväällä.

Monille ihmisille nämä "rannat" korvaavat rannat, ja he käyttävät hyvää säätä hyväkseen kävelläkseen rannalla tai istuakseen ja rentoutuakseen. Nauti piknikistä tai urheilusta ulkoilmassa tämän elinvoimaisen luonnon ympäröimänä.

Varaa pyöräretki Sevillassa

7. María Luisan puiston tai Alamillon puiston vehreys

María Luisa Park sevilla| ©Roberta Morea
María Luisa Park sevilla| ©Roberta Morea

Yksi luonnonalueista, joka on aina käytettävissä ja jota ei yksinkertaisesti voi jättää väliin keväällä, on Parque de María Luisa. Lähes mahdoton vehreys, joka on täynnä erilaisia kukkia ja veistoksia, jotka täyttävät tämän maagisen maiseman, joka on täynnä historiaa, elämällä.

Kun lähestyt puistoa, joka on toisen nähtävyyden, Plaza de Españan, vieressä, näet monia sevillalaisia istumassa nurmikolla rentoutumassa tai pitämässä pientä piknikkiä. Pelkästään tästä saat käsityksen siitä, kuinka suosittu puisto on keväällä.

Jos haluat laajemman viheralueen kauempana keskustasta, voit aina suunnata Alamillo Parkiin. Yksi tämän paikan eduista on se, että se järjestää yleensä virkistystoimintaa monina viikonloppuina keväällä.

9. Maista tyypillisiä pääsiäisen (Semana Santa) torrijoja

Torrijas| ©Takashi Matsumura
Torrijas| ©Takashi Matsumura

Paastonaika on tuskin alkanut, ja jo nyt näitä herkullisia makeisia on tarjolla kaikissa Sevillan makeisliikkeissä, sillä ne ovat osa kaupungin runsasta gastronomiaa.

Sevillassa tähän vuodenaikaan tyypillisiä erikoisuuksia ovat torrijas-teksti, joka on maidossa kastettu, kananmunaan kastettu ja paistettu leipäviipale. Yksinkertaisempien ja perinteisempien kakkuvaihtoehtojen lisäksi valmistetaan yhä useampia muunnelmia, joissa käytetään esimerkiksi suklaata, valkoviiniä tai kermaa.

Niitä syödään yleensä kahvin kanssa, ja voit nauttia eri puolilta kaupunkia löytyvistä eri versioista.

Käytännön tietoja

 • Missä: Kaikissa Sevillan konditorioissa, mutta jos etsit ylellisiä torrijoja, käy Los Angelitosissa osoitteessa Asunción, 24; 41011.
 • Milloin: Perinteisesti nämä makeiset ovat osa tyypillistä paastonajan ruokakulttuuria.
 • Hinta: Torrijan hinta voi vaihdella 1-3 euron välillä paikasta, koosta ja reseptistä riippuen.

9. Tapas-reitti

Tapas- ja viinikierros| ©rob thompson
Tapas- ja viinikierros| ©rob thompson

Vaikka tapas-kierrokselle Sevillassa on aina hyvä aika lähteä, kesän kuumuus ja talven kylmyys tekevät siitä kieltämättä vähemmän houkuttelevaa. Kevät on kuitenkin yleensä täydellinen aika kulkea baarista toiseen ja maistella kaupungin lukemattomia erikoisuuksia.

Neuvoni on joka tapauksessa tehdä se yöllä, asiantuntijan seurassa, olipa se sitten matkaopas tai yksinkertaisesti ystävä, joka on kaupungissa. Näin voit tutustua paikkoihin, jotka eivät ole tyypillisiä turistikohteita, ja vakuutan, että huomaat eron.

Varaa tapas-kierros Sevillassa

10. Koe Corpus Christi -festivaali

Corpus Christi -juhla| ©david
Corpus Christi -juhla| ©david

Sevillan kaupungin monista uskonnollisista festivaaleista yksi kilpailee Pyhän viikon kanssa yleisömäärästä: Corpus Christi-juhla. Sitä vietetään kuusikymmentä päivää pääsiäissunnuntain jälkeen ja aina torstaina.

Jos olet kaupungissa, huomaat, että edellisenä iltana koko kaupungissa vallitsee erityinen tunnelma. Kuten monet sevilleläiset tekevät, voit lähteä kiertoajelulle katsomaan hetkellisiä alttareita, jotka pystytetään kulkueen reitin varrelle seuraavana aamuna, mukaan lukien Plaza de San Franciscolle pystytetty alttari.

Myös kauppojen näyteikkunat ja monet historiallisen keskustan parvekkeet on koristeltu tätä juhlaa varten.

Plaza de San Franciscon aukiolla järjestetään usein konsertteja, ja kaikki alueen baarit ja ravintolat ovat täynnä myöhään yöhön asti.

Messu pidetään hyvin aikaisin aamulla. Vaikka et olisikaan uskonnollinen, kannattaa käydä katsomassa Seises-tanssia, 10 lapsen ryhmää, joka muodostaa ryhmän, jonka juuret juontavat juurensa 1500-luvulle.

Lopuksi, noin kello 8.30 aamulla, kulkue järjestetään Sevillan katedraalin ympärillä. Kaduilla ei kuitenkaan ole helppoa löytää paikkaa.

Sevillan sää keväällä

Kevät Sevillassa| ©Paco Carrascosa
Kevät Sevillassa| ©Paco Carrascosa

Sään keskiarvojen lisäksi ei ole lainkaan helppoa tehdä ennustetta Sevillan kevään säästä. Tämä johtuu siitä, että esimerkiksi huhtikuu on yleensä hyvin arvaamaton, ja voit odottaa sekä rankkasateita että yli 25 asteen lämpöä.

Toisaalta sää muuttuu melko paljon kauden edetessä. Jo toukokuussa ja erityisesti kesäkuun alkupuoliskolla ei ole harvinaista, että lämpötila on yli 30 astetta.

Huhtikuun keskilämpötilat vaihtelevat **11ºC:n ja 22ºC:**n välillä, kun taas toukokuun keskilämpötilat ovat 26ºC ja 13ºC. Kesäkuun keskilämpötila on 31 astetta, kun taas keskilämpötila on 17 astetta.

Siksi suosittelen, että tarkistat sääennusteen juuri ennen matkaa.