Parhaat Sevillan kaupungit

Vaikka Sevilla on kaupunki, jossa suunnitelmat eivät koskaan lopu kesken, kävelyretki ympäröiviin kyliin on loistava tapa täydentää vierailu.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

9 minuuttia luettu

Parhaat Sevillan kaupungit

Sevilla, Espanja | © Reinhard Bruckner

Sevilla on kaupunki, jolla on suuri matkailullinen vetovoima ja joka on yksi Espanjan kauneimmista kaupungeista. Andalusian maakunta kätkee kuitenkin sisäänsä monia suuren kauneuden ja kulttuurisen kiinnostavuuden aarteita, jotka ansaitsevat tulla vierailulle.

Jos sinulla on muutama ylimääräinen päivä Sevillan kaupungissa tai jos ajattelet erilaista matkasuunnitelmaa, tässä on luettelo 10 Sevillan lähellä sijaitsevasta kylästä, joita et voi jättää väliin lomallasi. Liitytkö mukaan?

1. Carmona

Alcázar del Rey Don Pedro| ©Enrique RG
Alcázar del Rey Don Pedro| ©Enrique RG

Carmona on suosituin kaupunki Sevillan kaupungin ympärillä sen taide- ja kulttuuriperinnön vuoksi. Sen historiallinen kortteli on nimittäin julistettu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi kohteeksi lukemattomien kirkkojensa, muuriensa ja muinaisten palatsiensa ansiosta.

Carmona on vain puolen tunnin matkan päässä Sevillan kaupungista, ja siellä näyttää olevan kaikkea. Se sijaitsee kukkulan huipulla, mikä antoi sille suuren strategisen merkityksen muinaisina aikoina. Tämän sevillalaisen kaupungin historiaan on siis merkitty useita sivilisaatioita, jotka jättivät jälkensä ja loivat täysin ainutlaatuisen kaupunkityylin. Kävellessäsi sen kaduilla voit tunnistaa mudejar-, renessanssi- ja barokkityylisiä taloja, ja voit löytää roomalaisilta ajoilta peräisin olevia raunioita.

Carmonassa on paljon nähtävää ja koettavaa vierailun aikana, mutta et voi jättää väliin Alcázar del Rey Don Pedroa, mahtavaa arabialaisperäistä linnoitusta, roomalaista hautausmaata ja kaupungin vanhaa juutalaiskorttelia.

Carmona on viehättävä kaupunki, jonka kapeat kadut ovat tyypillisiä andalusialaiselle arkkitehtuurille, mutta jonka jokaisessa nurkassa on vuosisatojen historiaa.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Etäisyys Sevillasta: 35 kilometriä.
 • Miten sinne pääsee:
  Bussilla: Monbus ja Socibus -yhtiöt tekevät matkoja 30 minuutissa, ja lipun hinta on alkaen 3 euroa per matka.
  Autolla: matka kestää vain 30 minuuttia.
 • Pidät varmasti...: Siellä on upea kulttuurien sekoitus ja vertaansa vailla oleva arkkitehtuuri.

Varaa matka Carmonaan ja hautausmaalle Sevillasta käsin

2. Marchena

Puerta de Morón, Marchena| ©migue_lezl
Puerta de Morón, Marchena| ©migue_lezl

Marchena on toinen Sevillan upea kylä, jota ei kannata jättää väliin Andalusiassa vieraillessaan. Se sijaitsee vain 60 kilometrin päässä Sevillasta, ja siellä on muinaisia raunioita ja uskonnollista perintöä, jotka ovat vierailun arvoisia.

Marchenan kaupungin erityispiirre on, että sen historiallinen keskusta sijaitsee keskiajalta säilyneiden muurien välissä, ja sinne pääsee kahdesta suuresta portista, jotka vievät sinut ajassa taaksepäin: Puerta de Sevilla, jota kutsutaan myös Arco de la Rosaksi, ja Puerta del Morón.

Marchenan kadut ovat myös ulkoilmamuseo. Älä jätä väliin sen 1700-luvun talojen ja kartanoiden julkisivuja, parvekkeita ja ovia. Sen aukiot ja suihkulähteet ovat taideteoksia, joten käytä tilaisuutta hyväksenne ja ottakaa omaperäisiä valokuvia.

Marchena on kaunis joka kolkassa, mutta tämän kaupungin kiistaton helmi on San Juan Bautistan kirkon sakastissa, jossa on Zurbaránin maalauksia sisältävä galleria. Tämän tunnetun espanjalaisen taidemaalarin maalauksia on ollut esillä New Yorkissa, Amsterdamissa ja Pariisissa, joten voitte kuvitella hänen työnsä laadun ja taiteellisen tason.

Marchenan vierailun päätteeksi älä unohda nousta Puerta de Carmona-tornin näköalapaikalle. Sieltä avautuvat näkymät ovat erittäin kauniit, ja voit todistaa auringonlaskua, jollaista ei ole ennen nähty.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Etäisyys Sevillasta: 62 kilometriä.
 • Miten sinne pääsee:
  Junalla: Marchenaan pääsee junalla Sevilla San Bernardon asemalta. Lipun hinta on alkaen 8 €/osio, ja matka kestää noin 50 minuuttia.
  Bussilla: Monbus-bussikuljetus Sevillasta Marchenaan kestää noin 1 tunnin, ja lipun hinta on 4 € suuntaansa.
  Autolla: matka kestää noin 45 minuuttia.
 • Pidät...: sen hyvin säilyneistä muureista ja taiteellisesta perinnöstä.

3. Santiponce

Santiponcen roomalainen teatteri| ©alejandro rodriguez
Santiponcen roomalainen teatteri| ©alejandro rodriguez

Sevillan ja sen ympäristön alue oli Rooman valtakunnan tärkeä asutusalue. Jos olet historian ystävä, suosittelen, ettet jätä huomiotta kaikkea sitä, mitä Santiponcella on tarjottavanaan.

Vain 13 kilometrin päässä Sevillan kaupungista sijaitseva kaupunki houkuttelee joka vuosi tuhansia turisteja, sillä siellä sijaitsevat kuuluisat Italican rauniot, muinainen kaupunki, joka perustettiin vuonna 200 eaa.

Italicaan on helppomatkustaa Sevillasta, ja voit tutustua tähän uskomattoman hyvin säilyneeseen muinaiseen kaupunkiin, johon kuuluu amfiteatteri, muureja ja erilaisia asumuksia tuolta ajalta. Voit myös varata opastetun kierroksen, joka on paras tapa tutustua tähän Andalusian alueen ainutlaatuiseen kohteeseen.

Santiponcen vanha kaupunki on varsin viehättävä. Täällä on itse asiassa kuvattu joitakin Game of Thrones -sarjan osia. Voit myös vierailla San Isidoro del Campon luostarissa, joka on perustettu 1200-luvulla ja jonka arkkitehtuuri on täysin vaikuttava.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Etäisyys Sevillasta: 13 kilometriä.
 • Miten sinne pääsee:
  Bussilla: Damas-autobussit kulkevat tätä reittiä vain 15 minuutissa, ja lipun hinta on alkaen 2 euroa per matka.
  Autolla: tämä reitti kestää vain 10 minuuttia.
  Opastetulla kierroksella: tämä on ehdottomasti paras vaihtoehto vierailla Santiponcessa ja Italican raunioilla Sevillasta käsin. Opastetun päiväkierroksen hinta on alkaen 30 euroa.
 • Pidät varmasti...: sen upeista roomalaisista raunioista.

Varaa retki Italican raunioille Sevillasta käsin

4. Aznalcázar

Puiston sisäänkäynti| ©Richard Crook
Puiston sisäänkäynti| ©Richard Crook

Jos olet ajatellut vierailla Doñanassa Sevillasta käsin, olet luultavasti kuullut Aznalcázarin kylästä.

Guadiamar-joen rannalla sijaitseva pieni kylä on lähtöpaikka vierailulle Doñanan kansallispuistoon, joka on yksi Euroopan suurimmista ekologisista suojelualueista. Tämä alue on erittäin tärkeä, sillä se on monien uhanalaisten lajien koti ja keskeinen ympäristö monien lintujen muuttoliikkeelle. Suosittelen sinulle opastettua 4x4-kierrosta tällä Andalusian ainutlaatuisella alueella, jossa pääset tutustumaan Sevillan kylien toiseen villiin puoleen.

Sen lisäksi, että voit nauttia rauhasta, kylässä on myös historiallisia rakennuksia, kuten San Pablon kirkko ja jopa muinaisen roomalaisen sillan jäännökset. Jos olet luonnon ja arkeologian ystävä, älä epäröi sisällyttää Aznalcázaria Sevillan vierailuusi.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Etäisyys Sevillasta: 33 kilometriä.
 • Miten sinne pääsee:
  Bussilla: Damas-autobussit kulkevat tätä reittiä 40 minuutissa, ja lipun hinta on alkaen 3 €/osio.
  Autolla: tämä reitti kestää vain 30 minuuttia.
  Opastetulla kierroksella: tämä on ehdottomasti paras vaihtoehto vierailla Doñanassa päivän ajan. Opastetun kierroksen hinta on alkaen 70 euroa.
 • Pidät...: jos pidät luonnosta ja arkeologiasta.

Varaa opastettu kierros Doñanan kansallispuistossa

5. Osuna

GOT-kuvauskeskus Osunassa| ©DAMIAN CORRIGAN
GOT-kuvauskeskus Osunassa| ©DAMIAN CORRIGAN

Monet pitävät Osunaa yhtenä Sevillan parhaista kylistä. Kaupunki sijaitsee 80 kilometrin päässä Sevillasta ja 100 kilometrin päässä Malagasta, joten se on täydellinen pysähdyspaikka Andalusian ajomatkalla. Osuna on kaupunki, jolla on pitkä historia, ja se erottuu edukseen ennen kaikkea siksi, että se on täynnä mahtavia barokkipalatseja ja komeuksia, joihin suosittelen tutustumaan matkalla kaupungin läpi.

Vaikka se on aina ollut suositeltava kohde kulttuurisen ja arkkitehtonisen rikkautensa vuoksi, viime vuosina se on saanut suuren suosion Game of Thrones -sarjassaesiintymisensä ansiosta.

Kaupunki on jaettu kahteen hyvin erilaiseen osaan: alaosaan, jossa voit vierailla joillakin aukioilla, upeilla kaduilla, kuten San Pedro -kadulla, ja erittäin kauniilla julkisivuilla, ja yläosaan, josta löydät erittäin tärkeitä monumentteja, kuten Convento de la Encarnación ja Colegiata.

Osuna kätkee sisäänsä myös aivan erityisen salaisen kohteen: Coto de las Canterasin. Tätä paikkaa kutsutaan myös "Andalusian Petraksi", sillä voit ihailla majesteettista kivirinnettä, joka on veistetty uskomattomilla yksityiskohdilla.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Etäisyys Sevillasta: 88 kilometriä.
 • Miten sinne pääsee:
  Junalla: Osunaan pääsee junalla Sevillan San Bernardon asemalta. Lipun hinta on alkaen 10 €/osio, ja matka kestää noin tunnin ja 15 minuuttia.
  Bussilla: Monbus tekee tämän matkan 1 tunnissa ja 15 minuutissa, ja lipun hinta on alkaen 6 € per matka.
  Autolla: matka kestää tunnin.
 • Pidät...: jos pidät muinaisista raunioista ja arkkitehtuurista.

6. Steppe

San Sebastiánin kirkko| ©Visit Estepa.com
San Sebastiánin kirkko| ©Visit Estepa.com

Estepa onsevillalainen kylä, joka tuoksuu kanelilta. Ja ihmettelet varmaan, miksi. Estepan kaupungin maine johtuu pääasiassa sen mantecados- ja polvorones-konditoriateollisuudesta. Kaupunki on itse asiassa Espanjan johtava tämäntyyppisten jouluherkkujen valmistaja, ja monet matkailijat vierailevat kaupungissa joka vuosi tutustumassa La Colchronan ja La Estepeñan kaltaisiin tehtaisiin.

Mutta gastronomian lisäksi Estepassa on myös paljon historiaa, johon tutustua, ja muistomerkkejä, joissa vierailla. Sen 3000-vuotinen historia on jättänyt arvokkaan perinnön, kuten sen muinaisen linnoituksen ja Victorian tornin, joka on yksi Estepan suurimmista symboleista ja josta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja Sevillan maaseudulle.

Muita mielenkiintoisia rakennuksia, joissa kannattaa vierailla, ovat San Sebastiánin kirkko, Santa Marían kirkko ja Santa Claran luostari, jotka julistettiin historiallis-taiteelliseksi kohteeksi vuonna 1965.

Suurin palkinto menee kuitenkin epäilemättä kuuluisalle Balcón de Andalucialle, joka on Cerro de San Cristóbalin huipulla sijaitseva näköalapaikka, joka jättää sinut sanattomaksi.

Estepa sijaitsee 110 kilometrin päässä Andalusian pääkaupungista, ja se on yksi niistä paikoista, jotka kannattaa sisällyttää seuraavaan Sevillan kylien kautta kulkevaan matkaohjelmaan.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Etäisyys Sevillasta: 110 kilometriä.
 • Miten sinne pääsee:
  Junalla: Osunaan pääsee junalla Sevillan Santa Justan asemalta. Lipun hinta on alkaen 25 €/osio, ja matka kestää noin tunnin ja 30 minuuttia.
  Bussilla: Monbus tekee tämän matkan 1 tunnissa ja 45 minuutissa, ja lipun hinta on 8 € kumpaankin suuntaan.
  Autolla: matka kestää tunnin.
 • Pidät...: jos olet hyvien näköalojen ja paikallisen gastronomian ystävä.

7. Ecija

Benamejín palatsi| ©Rafael Cejudo Martinez
Benamejín palatsi| ©Rafael Cejudo Martinez

Ecija on 85 kilometrin päässä Andalusian pääkaupungista sijaitseva sevillalainen kaupunki, joka on tunnettu barokkityylisen arkkitehtuurinsa täydellisestä säilymisestä. Niin sanottu "tornien kaupunki" sijaitsee Geniljoen rannalla ja on loistava paikka niille, jotka haluavat oppia hieman lisää alueen roomalaisesta ja foinikialaisesta menneisyydestä.

Kävely Ecijan kaduilla tarkoittaa, että voit ihastella vanhoja kirkkoja, joilla on uskomattomat julkisivut, ja vierailla luostareissa ja aukioilla, jotka ovat historiallisia jäänteitä. Älä jätä väliin vierailua Convento de los Descalzosissa, Iglesia Mayor de Santa Cruzissa tai Casa Palacio de Palmassa.

Lisäksi Benamejín palatsissa on täydellisesti säilyneitä mosaiikkeja ja kuuluisa Haavoittuneen amatsonipatsas. Vierailu, jota ei kannata jättää väliin uteliaille tai taiteen ystäville.

Sevillan perinteet ovat hyvin läsnä Ecijassa, mikä tekee siitä ihanteellisen pysähdyspaikan, jos haluat nauttia flamencoesityksestä tai todistaa vanhoja siittoloita, Andalusian alueen hevosperintöä.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Etäisyys Sevillasta: 85 kilometriä.
 • Miten sinne pääsee:
  Bussilla: Damas-autobussit kulkevat tätä reittiä tunnissa, ja lipun hinta on alkaen 5 euroa per matka.
  Autolla: tämä reitti kestää vain 50 minuuttia.
 • Pidät varmasti...: jos haluat tietää lisää flamencosta ja sevillalaisista hevosista.

8. Utrera

Utreraan tutustuminen| ©Caroline Cooke
Utreraan tutustuminen| ©Caroline Cooke

Utrera on kaupunki, jossa on pakko käydä, jos haluaa palata andalusialaisen flamencon todellisiin alkulähteisiin. Vain 30 kilometrin päässä Sevillan kaupungista sijaitsee tämä 50 000 asukkaan kaupunki, jossa voit sukeltaa entistä syvemmälle tämän espanjalaisen alueen tapoihin ja perinteisiin.

Utreran kaupunki on kuuluisa myös Andalusian alueen taisteluhärkien ja -hevosten kasvatuksesta. Se on täydellinen viitekehys niille, jotka pitävät näistä aiheista.

Tämän lisäksi Utrerassa kannattaa vierailla jo pelkästään nauttiakseen sen historiallisen kaupunginosan kauneudesta, joka on myös julistettu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi kohteeksi, ja sen tyypillisistä valkoisista kaduista.

Jos teet kävelykierroksen Utrerassa, älä jätä näkemättä Plaza del Altozanoa, joka on kaupungin vilkkain aukio ja kaikkien asukkaiden kohtaamispaikka. Täällä voit nähdä hieman paikallista elämää kaupungissa, jossa on myös jäänteitä 1700- ja 1700-luvuilta.

Utreran tähti on kuitenkin epäilemättä sen linna, joka on maurilaisvaikutteisen menneisyyden perintöä ja jossa on yhä jäljellä joitakin erikoisia linnoituksia, joissa voi vierailla.

Utrerassa on myös historiallisia kirkkoja, kuten Santiagon kirkko, ja palatseja jokaiseen makuun, kuten Vistahermosa tai Surgan talo.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Etäisyys Sevillasta: 33 kilometriä.
 • Miten sinne pääsee:
  Junalla: Marchenaan pääsee junalla Sevilla San Bernardon asemalta. Lipun hinta on alkaen 5 €/osio, ja matka kestää noin 20 minuuttia.
  Bussilla: Autocares Casal tekee tämän matkan 50 minuutissa, ja lipun hinta on alkaen 2 euroa per matka.
  Autolla: tämä reitti kestää vain 20 minuuttia.
 • Pidät...: jos haluat tutustua yhteen Sevillan valkoisista kylistä ja sen muistomerkeistä.

9. Constantina

Constantinan linna| ©Doenjo
Constantinan linna| ©Doenjo

Sevillan kylät tarjoavat myös annoksen luontoa ja rauhaa. Tällainen on Constantinan kylä, joka on sevillalaisten suosima kohde, jossa he haluavat paeta ja irrottautua kaupungista.

Constantina sijaitsee Sierra Norte de Sevillan vuoristossa, ja sen valkoiset kadut erottuvat helposti ympäröivästä kasvillisuudesta. Kylän keskellä on linna, joka sijaitsee keskellä horisonttiin työntyvää kukkulaa ja on todella upea näky.

Kun kuljeskelet sen kaduilla, huomaat olevasi vanhojen komeiden talojen ja komeiden kartanoiden ympäröimä. Siksi sen historiallinen kortteli on julistettu historiallis-taiteelliseksi kohteeksi. Suosittelen teitä käymään Barrio de la Moreríassa, kun kuljette Constantinan läpi, sillä täällä voitte uppoutua muslimien menneisyyteen, joka luo niin suuren kontrastin espanjalaiseen kulttuuriin.

Constantina on paratiisi niille, jotka haluavat vaeltaa luonnossa. Castañarin alue tarjoaa monia vaihtoehtoja eri tasoille, kuten myös Cerro del Hierro.

Älä jätä väliin vierailua Nuestra Señora de la Encarnaciónin kirkossa, joka erottuu 55 metriä korkealla tornillaan.

Kaiken tämän ja paljon muun vuoksi älä epäröi vierailla Constantinassa matkallasi Sevillan kaupungin ja sen viehättävien kylien läpi.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Etäisyys Sevillasta: 85 kilometriä.
 • Miten sinne pääsee:
  Junalla: Marchenaan pääsee junalla Sevilla San Bernardon asemalta. Lipun hinta on alkaen 6 €/osio, ja matka kestää noin 20 minuuttia.
  Bussilla: Autocares Casal tekee tämän matkan 45 minuutissa, ja lipun hinta on alkaen 3 euroa per matka.
  Autolla: tämä reitti kestää vain 20 minuuttia.
 • Pidät...: jos pidät luonnosta, vaelluksesta ja arkeologiasta.

10. Lebrija

Lebrijaan tutustuminen| ©campese
Lebrijaan tutustuminen| ©campese

Tämän Sevillan parhaiden kylien luettelon viimeisellä sijalla on Lebrija. Tämä pikkukaupunki sijaitsee maakunnan eteläosassa Cadizin kaupungin rajalla, mikä tekee siitä kaupungin, jossa on erityinen tunnelma.

Monet matkailijat vierailevat Lebrijassa vain sen 11. vuosisadan maurilaisen linnan raunioiden vuoksi, mutta jo pelkkä paikallisen ilmapiirin ja syvään juurtuneen kulttuurin hengittäminen tekee siitä itsessään vierailun arvoisen.

Sen historiallisessa korttelissa on kauniita kartanoita ja kaikenlaisia uskonnollisia rakennuksia. Sen muurien sisäpuolella on kuitenkin Santa María del Castillon erakkoluostari, joka on säilynyt täydellisesti mudejar-tyylissä, sillä sitä ei ole juuri lainkaan kunnostettu sen perustamisen jälkeen.
Lebrija on kuuluisa siitä, että siellä sijaitsee Sevillan kuuluisan Giraldan sisar: La Giraldilla, joka erottuu kohokuvioiden ja valkoisten talojen joukosta ja joka on rakennettu 1200-luvulla.

Viinimatkailun ystävät tuntevat tämän sevillalaisen kaupungin varmasti suositusta González Palaciosin viinitilasta, jonka strateginen sijainti Guadalquivir-joen rannalla ja vain muutaman kilometrin päässä merestä tekee siitä täydellisen alueen valkoviinin tuotantoon. Se on itse asiassa palkittu yhtenä maailman 1 000 parhaan viininjoukossa.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Etäisyys Sevillasta: 66 kilometriä.
 • Miten sinne pääsee:
  Junalla: Marchenaan pääsee junalla Sevilla San Bernardon asemalta. Lippujen hinnat alkavat 8 eurosta osuutta kohti, ja matka kestää noin 45 minuuttia.
  Autolla: matka kestää vain 45 minuuttia.
 • Pidät...: jos olet viinimatkailun ystävä.