Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 Tekemistä Sevillassa syyskuussa

Vaikka Sevillassa on edelleen melko kuuma, jos vierailet syyskuussa, huomaat, että Sevilla alkaa herätä kesän jälkeen, jolloin kaikki näyttää hidastuvan.

Ana C.R.

Ana C.R.

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Sevillassa syyskuussa

Sevilla | ©losmininos

En aio huijata sinua: syyskuussa Andalusian pääkaupungissa on vielä melko kuuma. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Sevillassa olisi paljon nähtävää ja koettavaa tämän kuukauden aikana, mutta on silti syytä muistaa, että tiettyinä vuorokauden aikoina on suositeltavaa harrastaa toimintaa sisätiloissa.

Onneksi osa Sevillan tämän kuun tarjonnasta ottaa tämän ilmaston huomioon. Niinpä siellä on elokuvakausia tai konsertteja illalla, samoin kuin urheilutapahtumia. Näistä syistä ja monista muista syistä syyskuu on enemmän kuin ihanteellinen kuukausi tutustua Sevillan kaupunkiin.

1. Osallistu yöihin Sevillan Real Alcázarin puutarhoissa

Sevillan todellisen Alcázarin puutarhat| ©Derek Budd
Sevillan todellisen Alcázarin puutarhat| ©Derek Budd

Iltaisin, kun lämpö alkaa laskea, on tarjolla fantastinen ohjelma, jossa musiikki yhdistyy lähes ainutlaatuiseen ympäristöön: Yöt Real Alcázarin puutarhassa.

Tämä on upea suunnitelma, jossa voit nauttia ja innostua muinaisen musiikin, klassisen musiikin, jazzin, flamencon ja muun muassa kansainvälisesti tunnettujen muusikoiden esittämistä melodioista. Kaikki tämä Euroopan vanhimmassa kuninkaallisessa puutarhassa.

Konsertin lisäksi kävijöillä on mahdollisuus kierrellä puutarhassa yli tunnin ajan ja uppoutua maagiseen ja unenomaiseen tunnelmaan. Jos vierailu Sevillan Alcázarissa päivällä on todellinen ihme, odota, kunnes näet, miltä se näyttää yöllä.

Puutarhoista voi vierailla muun muassa Jardín de los Poetasissa, Jardín de la Cruzissa, Jardín del Cenador de la Alcobassa, Jardín del Marqués de la Vega Inclánissa ja Jardín Inglésissä.

Käytännön tietoja

 • Missä: yleisö pääsee Puerta de la Alcoban kautta, joka sijaitsee Paseo de Catalina de Riberan (Jardines de Murillo) varrella.
 • Hinta: noin 7 €.
 • Aukioloajat: Sisäänpääsy klo 20:30-21:45.

Varaa opastettu kierros Sevillan todelliseen Alcazariin

2. Syyskuu on flamenco

Flamenco Show| ©Elliott Brown
Flamenco Show| ©Elliott Brown

Niinä vuosina, jolloin Flamenco Biennialia ei järjestetä, eli parittomina vuosina, on onneksi syyskuu on Flamenco-festivaali, jonka tarkoituksena on varmistaa, että kaupunki ei jää ilman tälle taidemuodolle omistettua tapahtumaa minä tahansa vuonna.

Tapahtuma koostuu 13 päivän jaksosta, jonka päähenkilö on perinteinen flamencotanssi.

Näyttelyt järjestetään yleensä neljässä paikassa: Teatro Lope de Vegassa, Teatro de la Maestranzassa, Torre Don Fadriquessa ja Real Alcázarissa.

Tämän festivaalin lisäksi älä unohda, että Sevillassa on useita paikkoja, joissa järjestetään flamencoesityksiä. Yhtä mielenkiintoinen, jos olet fani, on kaupungin flamencotanssimuseo.

Käytännön tietoja

 • Missä: Eri puolilla kaupunkia eri paikoissa ja teattereissa.
 • Hinta: Liput vaihtelevat yleensä 10 eurosta halvimmalle paikalle Teatro Lope de Vegassa 40 euroon terassipaikasta Teatro de la Maestranzassa. Torre de Don Fadriquessa ja Alcázarissa järjestettävien esitysten hinta on noin 25 €.
 • Aukioloajat: esityksestä riippuen

Osta lippu flamencoesitykseen Sevillassa

3. Mene Patioon katsomaan elokuvaa ulkoilmassa

Open Air -elokuvateatteri| ©Joaquin Crespo
Open Air -elokuvateatteri| ©Joaquin Crespo

Vaikka en suosittele elokuviin menemistä juhlapyhinä, tässä tapauksessa teen poikkeuksen. Tämä Asómate al Partio -niminen kausi tarjoaa upeita elokuvia ulkona, ja se järjestetään myös erittäin viehättävässä ympäristössä: Sevillan maakuntaneuvoston rakennuksen sisäpihalla.

Tästä elokuvasarjasta on jo monen vuoden ajan tullut Sevillan kesän todellinen klassikko. Diputaciónin, 1700-luvun rakennuksen, sisäpihalla esitetään jopa 70 kansallista ja kansainvälistä elokuvaa. Niistä löydät kansallisia ja kansainvälisiä elokuvia sekä dubattuna että alkuperäiskielellä.

Tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja, joten tule mukaan kumppanisi, ystäväsi tai perheesi kanssa. Hyödynnä tätä loistavaa tilaisuutta rentoutua ja hyvästellä korkeat kesälämpötilat ja nauttia samalla hyvästä elokuvasta.

Käytännön tietoja

 • Missä: Avda. Menéndez Pelayo, 32.
 • Hinta: noin 4 €.
 • Aika: yksi istunto noin klo 22:00.

4. Mene Flamencon biennaaliin

Flamencon biennaalin osallistujat| ©Silvia Palacios
Flamencon biennaalin osallistujat| ©Silvia Palacios

Perinteisen espanjalaisen taiteen ystäville Bienal de Flamenco on enemmän kuin ihanteellinen suunnitelma. Se on flamencofestivaali, joka järjestetään parillisina vuosina Sevillan kaupungin eri teattereissa.

Tähän festivaaliin osallistuu korkeimman tason flamencotanssijoita, laulajia ja kitaristeja, olivatpa he sitten nuoria kykyjä tai tunnettuja taiteilijoita.

Esitykset edustavat sekä perinteistä että nykyaikaista flamencoa, joka sisältää aina uusia suuntauksia.

Käytännön tietoja

 • Missä: Eri puolilla kaupunkia eri paikoissa ja teattereissa.
 • Hinta: alkaen noin 20 €
 • Aukioloajat: Riippuu esityksestä

5. San Miguelin messut

La Real Maestranzan härkätaisteluareena, jossa järjestetään Feria de San Miguel.| ©Mauro Astolfi
La Real Maestranzan härkätaisteluareena, jossa järjestetään Feria de San Miguel.| ©Mauro Astolfi

Koska Sevillassa on ensimmäinen härkätaistelukoulu, härkätaistelumessuille osallistumista voidaan pitää pakollisena pysähdyksenä kaupungissa vieraileville härkätaistelun ystäville.

Syyskuussa järjestetään yksi tämän perinteen tärkeimmistä kulttuuritapahtumista. Tämä on Feria de San Miguel, joka koostuu juhlallisuuksista ja korkeatasoisista härkätaisteluesityksistä. Siihen kuuluvat muun muassa härkätaistelut, härkätaistelut ja härkätaistelut härkätaistelut, härkätaistelut ja härkätaistelukilpailut sekä härkätaistelut, härkätaistelut ja ratsastuskilpailut.

Se on karjankasvatuksen alkuperän juhla, jota juhlitaan edelleen ja joka kiehtoo kävijöitä. Nykyään se on yksi Espanjan härkätaistelukalenterin tärkeimmistä ja odotetuimmista tapahtumista.

Juhlallisuuksien lisäksi voit vierailla myös Real Maestranza de Caballerían härkätaistelumuseossa, joka sijaitsee Sevillan härkätaisteluareenalla. Museo on avoinna ympäri vuoden, joten älä epäröi käydä siellä!

6. Utreran lohdutusmessut

Utreran lohdutusmessut| ©Gema Valencia
Utreran lohdutusmessut| ©Gema Valencia

Jos haluat päästä pois kaupungista muutamaksi tunniksi, syyskuussa vain muutaman kilometrin päässä (noin 35 kilometrin päässä) on hyvin perinteinen juhla. Olitpa uskovainen tai et, Feria de Consolación de Utrera on yksi Andalusian tärkeimmistä uskonnollisista juhlista.

Kyseessä on Neitsyt Neitsyen kunniaksi vietettävä juhla, joka kokoaa neljän päivän ajan tuhansia pyhiinvaeltajia, jotka kävelevät kotipaikkakunniltaan Sevillan Utrera-pyhäkköön.

Se on tapahtuma, jossa ilon, tanssin ja hauskanpidon ilmapiirissä järjestetään viihdyttäviä aktiviteetteja, kuten ratsastusta, kilpailuja, konsertteja, valjastusta, flamencoesityksiä ja muita.

Lisäksi ystävä-, yhdistys- ja perheryhmät pystyttävät omia kojujaan, joissa on tarjolla erilaisia tyypillisiä tuotteita vierailijoille.

Käytännön tietoja

 • Missä: Recinto Ferial, joka on liitetty Parque de Consolacióniin ja Santuario de Nuestra Señora de Consolacióniin.
 • Hinta: Maksuton
 • Milloin: Noin syyskuun ensimmäisellä viikolla
 • Miten Sevillasta pääsee sinne: auto on harkinnan arvoinen vaihtoehto, vaikka pysäköinti voi olla hankalaa. Saattaa olla kätevämpää käyttää junaa.

7. Pidä hauskaa kansojen festivaalilla

Kansakuntien festivaali| ©tegioz
Kansakuntien festivaali| ©tegioz

Kansojen festivaali alkaa syyskuun lopussa. Tapahtuma, joka kokoaa yhteen yli viisikymmentä maata esittelemään kulttuuri- ja gastronomiatarjontaansa sekä tanssi- ja musiikkiesityksiä.

Festivaalilla on kaksikymmentäseitsemän edellistä kertaa, joista viisitoista viimeisintä on järjestetty Prado de San Sebastiánissa.

Kansakuntien festivaali on aloite, jossa keskitytään vahvasti solidaarisuuteen, minkä vuoksi siinä jaetaan festivaalin solidaarisuuspalkintoja, joilla juhlistetaan ja tunnustetaan ihmisten, yhdistysten ja organisaatioiden ponnisteluja yhteiskunnan parantamiseksi.

Se on täydellinen suunnitelma jakaa ja nauttia perheen kanssa yli 100 taiteilijavieraasta eri puolilta maailmaa.

Käytännön tietoja

 • Missä: Prado de San Sebastián
 • Hinta: Ilmainen
 • Milloin: syyskuun lopusta alkaen

8. Guadalquivirin yökilpailu

Guadalquivirin yökilpailu| ©NocturnaS
Guadalquivirin yökilpailu| ©NocturnaS

Jos olet urheilija, olet kiinnostunut pääsemään kuntoon tai haluat vain testata kuntoasi, tulet rakastamaan seuraavaa suunnitelmaa. Tämä on Guadalquivir KH7 Night Race, jonka järjestää kunnallinen urheiluinstituutti.

Tapahtuma houkuttelee vuosittain noin 10 000 osallistujaa, jotka voivat juosta 7800 metrin matkan.

Rata alkaa Paseo de las Deliciasilta, Palacio de San Telmon edestä, ja maali on samalla Paseo de las Deliciasilla, mutta nyt Buenos Airesin kirkon edessä.

Yöjuoksun 7,8 kilometrin matka kestää noin puoli tuntia.

Olitpa urheilija tai amatööri, olet enemmän kuin tervetullut osallistumaan ja asettamaan itsesi koetukselle. Varmista paikkasi, sillä paikkoja on vain rajoitettu määrä.

9. Andalusian nykytaiteen keskus

Andalusian nykytaiteen keskus| ©Sergio Lora Villar
Andalusian nykytaiteen keskus| ©Sergio Lora Villar

Kesän päättyessä Sevilla on jälleen saamassa kaiken kulttuuritoimintansa takaisin. Osa sen päämaja on Andalusian nykytaiteen keskuksessa, joka sijaitsee Santa María de las Cuevasin entisessä luostarissa, joka tunnetaan myös nimellä La Cartuja.

Tila, jossa menneisyys ja nykyisyys sulautuvat yhteen taiteellisella ja runollisella tavalla. Sen vanhoissa rakennuksissa järjestetään näyttelyitä eri alkuperää oleville taiteilijoille, sekä kansallisille että kansainvälisille.

Tämä tila luotiin ensisijaisesti koulutustarkoituksessa. Se pyrkii edistämään nykytaiteen säilyttämistä, tutkimusta ja levittämistä sekä luovuuden ja taiteellisen luomisen edistämistä.

Tätä tarkoitusta varten museossa on jatkuvia näyttelyitä sekä tilapäisiä aktiviteetteja ja interventioita. Näihin kuuluvat seminaarit, työpajat, elokuvajaksot, konsertit ja konsertit.

Jos haluat osallistua johonkin näistä tapahtumista, tutustu syyskuun näyttelyaikatauluun täällä.

10. Vietä päivä Isla Mágicalla ja Agua Mágicalla

Vierailu Agua Magicassa| ©CarlosVdeHabsburgo
Vierailu Agua Magicassa| ©CarlosVdeHabsburgo

Vaikka olet jättänyt kesän kovimman osan taaksesi, jos matkustat Sevillaan syyskuussa, huomaat lähes varmasti, että siellä on edelleen melko kuuma. Tämän tunteen lievittämiseksi, varsinkin jos olet matkustanut Sevillaan lasten kanssa, ei ole olemassa parempaa paikkaa kuin Isla Mágica.
.

Tässä teemapuistossa on useita eri alueita, mutta korkeiden lämpötilojen vuoksi Agua Mágica-niminen alue erottuu epäilemättä edukseen. Täältä löydät kaikenlaisia vesinähtävyyksiä liukumäistä koskenlaskuihin.

Käytännön tietoja

 • Missä: Rotonda Isla Mágica (Isla de la Cartuja)
 • Hinta: Agua Mágica maksaa noin 9 euroa koko päivältä.
 • Aikataulu: klo 11:30-20:00.

Sää Sevillassa syyskuussa ja mitä ottaa matkalaukkuun mukaan?

Matkatavarat| ©Craig Adderley
Matkatavarat| ©Craig Adderley

Jos mietit, mitä vaatteita sinun pitäisi laittaa päällesi, jos matkustat Sevillaan tähän vuodenaikaan, kannattaa muistaa, että Sevillan keskilämpötila syyskuussa on noin 25 °C.

Keskimääräinen minimilämpötila on 17 °C ja maksimilämpötila 32 °C. Jos aiot viettää koko päivän ulkona, on suositeltavaa pukeutua kevyesti, jotta voit pukeutua lämpimästi tai kevyesti lämpötilan vaihteluiden mukaan.

Vaikka lämpötilat syyskuussa ovat paljon viileämpiä ja miellyttävämpiä kuin kesäkuukausina, korkeat lämpötilat ovat edelleen melko korkeat, joten suosittelen aina menemään ulos mahdollisimman suuri määrä aurinkovoidetta ja vesipullo nesteytystä varten.

Jos mahdollista, vältä ulkoilua auringolle altistumisen huippuaikoina eli klo 12.00-16.00 välisenä aikana, sillä silloin UV-säteily on vaarallisimmillaan.

Kannattaa myös muistaa, että syyskuun aikana ennustetaan sateista kahdesta neljään päivää, joten sateen varalle kannattaa varautua vedenpitävällä takilla ja sateenvarjolla.