Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Sevillan katedraali -liput

Sevillan katedraaliin astuminen on kuin aikamatka ajassa taaksepäin, ja jos täydennät sen kiipeämällä Giraldaan tai käymällä Alcázarissa, tulet olemaan vaikuttunut. Lue, miten saat liput tai opastetun kierroksen.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Sevillan katedraali -liput

Sevillan katedraali | ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Sevillan katedraali on maailman toiseksi suurin katedraali Vatikaanin Pietarinkirkon jälkeen. Se on myös maailman suurin goottilainen rakennus ja yksi Euroopan tunnetuimmista kirkoista.

Koska katedraali on niin kuuluisa, on loogista, että se on yksi Sevillan suosituimmista monumenteista, ja siihen on useita vaihtoehtoja. Kerron teille parhaat:

Täydellisin vaihtoehto

Alcazar and Cathedral of Seville Tour (Tickets included & Skip the line)

Katedraali, Alcázar ja Giralda. Sevillan parhaat puolet opastetulla kierroksella.

Tämä on täydellinen vaihtoehto, jos haluat nähdä Sevillan parhaat puolet asiantuntevan oppaan johdolla ja erittäin kohtuulliseen hintaan, sillä se sisältää tarvittavat pääsyliput monumentteihin.

Kesto: 3 hours 30 minutes

Sevillassa on monia nähtävyyksiä, ja joskus on vaikea käyttää yhtä paljon aikaa ja huomiota kaikkiin niistä. Jos sinun on Sevillan matkasi aikana valittava yksi vierailu toisen sijaan, suosittelen valitsemaan tämän. Tämä opastettu kierros katedraaliin, Alcazariin ja Giraldaan kattaa kaupungin kaksi tärkeintä muistomerkkiä ja on täydellinen yhteenveto Sevillan historiasta ja kulttuurista.

Katedraalin goottilainen rakenne, sen sisällä oleva valtava alttaritaulu, sen 1400-luvun lasimaalaukset, näköalat Giraldalta, Kristoffer Kolumbuksen hauta... Jokainen näistä seikoista on nautinnollinen itsessäänkin, mutta jos ne liitetään osaksi Sevillan kaupungin historiallista, kulttuurista ja uskonnollista keskustelua, ne rikastuttavat sitäkin enemmän.

Tämän yhteisen kierroksen, johon sisältyvät liput molempiin monumentteihin, hinta on 47 €, ja kierros kestää noin 3,5 tuntia ja päättyy Alcázariin. Vierailu katedraalissa sisältää Giraldan ja katot. Yksi neuvo: nauti selityksistä ja kysy oppaaltasi kaikkea, mitä haluat tietää kaupungin historiasta.

Miksi valita tämä vaihtoehto: Tämä on epäilemättä vaihtoehto, jonka avulla voit tutustua Sevillan olennaisiin piirteisiin ja välttää hankaluudet, joita aiheutuu siitä, että sinun on ostettava liput erikseen tai jonotettava pääsyä muistomerkkeihin.

Suositellaan, jos... etsit kattavinta vaihtoehtoa tutustua kaupungin historiaan ja parhaimpiin nähtävyyksiin lyhyessä ajassa ja tiukalla budjetilla.


Taloudellisin

Seville Cathedral Tickets (Early Access)

Sevillan katedraali asiantuntijaoppaan johdolla

Sevillan katedraaliin pääsee sisään aikaisin aamulla, jolloin vältytään väkijoukoilta, ja asiantunteva paikallinen opas kertoo sinulle kaiken tarpeellisen katedraalista.

Kesto: 1 hour 15 minutes

Tämän opastetun katedraalikierroksen hintaan 27 € sisältyy sisäänpääsy Sevillan katedraaliin ja ammattitaitoisen kaksikielisen espanjan- ja englanninkielisen oppaan palvelut. Kierros kestää noin kaksi tuntia, ja siihen sisältyy näköala Giralda-tornista.

Tämä opastettu kierros Sevillan katedraaliin eroaa muista vaihtoehdoista siinä, että katedraaliin pääsee aina aikaisin aamulla, mikä tarkoittaa, että monumentti nähdään ilman jonoja tai tungosta, loppupäivä voidaan käyttää nähtävyyksien katseluun ja lisäksi huijaa korkeita lämpötiloja, jotka voivat olla niin ärsyttäviä tässä kaupungissa.

Voit varata paikkasi verkossa ja valita sinulle parhaiten sopivan viikonpäivän. Suosittelen, että varaat paikkasi muutamaa viikkoa ennen matkaasi, sillä tämä opastettu kierros Sevillan katedraalissa on yksi suosituimmista. Sevillan katedraalin näkeminen lähes tyhjänä ja ilman, että sinun tarvitsee taistella kuumuutta vastaan, on suuri etuoikeus.

Miksi valita tämä vaihtoehto: Jos haluat vain tutustua Sevillan katedraaliin, tämä on edullisin vaihtoehto.

Suositellaan, jos... haluat tutustua monumentaaliseen katedraaliin asiantuntevan oppaan johdolla.


Paljonko maksaa vierailu katedraalissa, Giraldassa ja Alcazarissa?

Sevillan Alcazarin Doña Marían kylpylät| ©Marco Nürnberger
Sevillan Alcazarin Doña Marían kylpylät| ©Marco Nürnberger

Täydellisin vaihtoehto vierailla Sevillan katedraalissa, Giraldassa ja Alcazarissa löytyy Helloticketistä noin 50 €:lla, ja se sisältää myös pääsyliput. Jos haluat säästää vierailussa ja ottaa vain opastetun kierroksen katedraalissa, voit varata sen 28 €:lla, mutta se ei ole suositeltavin vaihtoehto, sillä silloin menetät olennaisen osan Sevillan kaupunkia, Alcazarin.

Kuinka kauan opastettu kierros kestää

Yksityiskohta Kolumbuksen haudasta Sevillan katedraalissa.| ©Gwen Fran
Yksityiskohta Kolumbuksen haudasta Sevillan katedraalissa.| ©Gwen Fran

Täysi opastettu kierros kestää 3,5 tuntia, ja sinulla on riittävästi aikaa kävellä katedraalin sisätiloissa oppaasi kanssa, kiivetä Giraldalle ja käydä Alcazarin kohokohdissa. Kierroksen jälkeen sinulla on mahdollisuus kierrellä katedraalin sisätiloissa kaikessa rauhassa ja tutustua koko katedraaliin hieman enemmän.

Jos menet katedraaliin omaan tahtiisi ja nouset katoille ja Giraldalle yksin, varaa ainakin pari tuntia aikaa tutustua paikkaan omaan tahtiisi ja nauttia maisemista.

Osta liput Sevillan Giraldaan

Näkymät Giraldasta
Näkymät Giraldasta

Giraldan liput voi ostaa lipputoimistosta vierailupäivänäsi katedraalin ovella. Ne maksavat 10 euroa suurelle yleisölle (opiskelijoille ja eläkeläisille on alennettu hinta), mutta ne kannattaa ostaa yhdessä opastetun kierroksen kanssa, joka vie sinut myös Sevillan katedraaliin ja Alcázariin. Näiden kolmen monumentaalisen jalokiven avulla pääset tutustumaan kaupungin parhaimpiin puoliin, sen historiaan ja merkitykseen.

Huomaa, että kiipeilyä ei suositella henkilöille, joilla on huimausta, huimausta tai huono fyysinen kunto, mutta jos tämä ei ole sinun tapauksessasi, suosittelen sinua tekemään sen. Huipulta avautuvat näkymät ovat henkeäsalpaavat, ja huipulle päästyäsi tunnet ylpeyttä.

Anan matkavinkki

Giraldalle ei nousta portaita pitkin, vaan eräänlaista kaltevaa luiskaa pitkin. Varmista, että olet hyvässä fyysisessä kunnossa ennen kiipeämisen aloittamista.

Miten vierailla Sevillan Alcázarissa?

Sevillan todellisen Alcazarin sisäpiha
Sevillan todellisen Alcazarin sisäpiha

Katedraalia täydentävä ja pakollinen vierailu on Sevillan Real Alcazarissa. Voit ostaa lippuja Alcázariin netistä tai lipputoimistosta, mutta paras hinta-laatusuhde on ottaa yhdistetty opastettu kierros, joka vie sinut molempiin paikkoihin, kuten tämä, jonka löydät Helloticketsistä 47la.

Vierailu on yhtä kannattava kuin katedraalissa; sisällä näet leukoja hiveleviä palatseja ja puutarhoja, jotka muistuttavat Alhambran ihmeitä. Älä unohda tätä vierailua Sevillan-matkallasi, vaikka joutuisitkin uhraamaan vastineeksi mitä tahansa.

Jos kuitenkin haluat tietää enemmän siitä, mitä Sevillan Alcázarissa on nähtävillä ja miksi se on tärkeää, voit tutustua tähän artikkeliin osoitteessa Alcázar -liput ja -kierrokset.

Anan matkavinkki

Jos varaat yksityisen kiertoajelun, johon sisältyy Alcazar, muista, että pääsylippujen hinnalla pääset myös muihin Sevillan muistomerkkeihin.

Miten päästä Sevillan katedraaliin

Näkymät Sevillaan Giraldalta| ©Nigel Swales
Näkymät Sevillaan Giraldalta| ©Nigel Swales

Katedraali sijaitsee Sevillan historiallisessa keskustassa, joten sinne on helppo päästä mistä tahansa kaupungin kolkasta. Jos käytät metroa tai bussia, voit jäädä pois Puerta de Jerezin pysäkillä ja kävellä sieltä eteenpäin (katedraalille opastavat kyltit, ja voit orientoitua täydellisesti Giralda-torniin, joka näkyy kaikkialta Sevillasta).

Katedraalin ovella pysähtyy myös pieni raitiovaunu. Voit tarkastella sijaintia Google Mapsissa ja tarkistaa sopivimman reitin majapaikastasi.

Miten vierailla Sevillan katedraalissa

Ilmakuva katedraalista
Ilmakuva katedraalista

Paras päivä vierailla

Parasta on välttää päivän kuumimpia tunteja (mikä on vaikeaa kesällä), kun vierailet missä tahansa Sevillan paikassa. Juhlapyhinä ja viikonloppuisin kävijöitä on tietysti yleensä myös enemmän.

Missä syödä Sevillan keskustassa

Vältä ruokailua katedraalin läheisyydessä. Paikat, joita löydät, ovat kalliita ja huonolaatuisia. Suuntaa kohti Plaza Nuevaa tai kiertele Santa Cruzin kaupunginosassa etsimässä aidompia ravintoloita.

Ota tämä opastettu kierros lasten kanssa

Sevillan katedraalilla on valtava historiallinen ja kulttuurinen arvo myös lapsille. Itse asiassa löydät esitteitä ja opetusmateriaalia, jotta he voivat nauttia vierailustaan. Katedraalissa ei kuitenkaan suositella käyntiä tai Giraldaan kiipeämistä alle 6-vuotiaiden lasten kanssa, koska he saattavat aiheuttaa melua ja heillä voi olla vaikeuksia kiivetä torniin.

Miten käyttäytyä

Älä unohda, että olet vierailulla jumalanpalveluspaikassa. Alueella ei saa syödä eikä juoda, eikä siellä saa ottaa valokuvia jalustalla ilman ennakkoakkreditointia. On myös suositeltavaa pukeutua sopivaan vaatetukseen ja puhua matalalla äänellä kunnioituksen säilyttämiseksi.

Miten vierailla Sevillan katedraalissa omin päin

Sisällä Sevillan katedraali| ©Hernán Piñera
Sisällä Sevillan katedraali| ©Hernán Piñera

Jos mikään näistä vaihtoehdoista ei sovi sinulle joko hinnan tai olosuhteiden vuoksi, voit vierailla Sevillan katedraalissa myös omatoimisesti. Annan sinulle muutamia vinkkejä, jotta saat kaiken irti omatoimisesta vierailusta.

Hanki liput

Lippuja voi ostaa lipputoimistosta, joka on avoinna maanantaisin klo 11-15.30, tiistaista lauantaihin klo 11-17 ja sunnuntaisin klo 14.30-18. Heinä- ja elokuussa aukioloaikoja aikaistetaan puolella tunnilla. Suurin ongelma lippujen ostamisessa lipputoimistosta on jonotus ja saatavuus.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa ne myös verkosta: ne maksavat saman verran kuin lipunmyynnistä, ja voit ostaa ne etukäteen, jotta paikat eivät pääse loppumaan kesken. Vältät myös auringossa odottelun lipunmyyntipisteeseen pääsemiseksi, ja pääset sisään suoraan valitsemanasi ajankohtana ja päivänä.

Käytä karttaa

Ensimmäinen asia, joka sinun on mielestäni hyvä tietää, on se, että tämän katedraalin koon vuoksi vierailu siellä on erilainen kuin missä tahansa pienemmässä kirkossa. Sevillan katedraalissa on paljon nähtävää, ja siellä on helppo hämmentyä (siksi opastetut kierrokset ovat niin suosittuja). Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä, on hankkia pohjapiirustus, jotta et missaa yhtään nurkkaa.

Vältä jonot

Kannattaa muistaa, että vaikka päättäisitkin lähteä yksittäiselle vierailulle, voit silti ostaa liput verkosta ja välttää lipputoimiston jonot.

Hinnat

Pääsymaksu on 10 euroa (eläkeläiset ja alle 25-vuotiaat opiskelijat puoleen hintaan). Jos kuitenkin haluat päästä katoille tai mestariteoksiin, sisäänpääsymaksu on 16 euroa, ja se on tehtävä järjestetyissä vuoroissa eikä omatoimisesti.

Vapaa pääsy

Kuten useimpiin historiallisiin monumentteihin ja museoihin, katedraaliin on yksi ilmainen sisäänpääsypäivä: maanantaisin. Lisäksi työttömät, vammaiset ja alle 14-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi joka päivä (mikä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö heidän tarvitsisi jonottaa lippukassalla tai varata paikkaa verkossa).

Vältä kuumia tunteja

Katedraalin aukioloajat voivat vaihdella jumalanpalvelusten ja tapahtumien mukaan, mutta yleensä se on avoinna kierroksille maanantaisin klo 11:00-18:00, tiistaista lauantaihin klo 11:00-17:00 ja sunnuntaisin klo 14:30-18:00. Suosittelen valitsemaan päivän ensimmäisen tunnin ja mahdollisuuksien mukaan välttämään viikonloppuja; näin säästyt kuumuudelta ja tungokselta. Messuajat on yleensä merkitty sivuovelle.

Anan matkavinkki

Tarkista aina kalenteri ennen vierailun suunnittelua; katedraali on usein suljettu yleisöltä jumalanpalvelusten tai kulttuuritapahtumien vuoksi.

Mitä nähdä Sevillan katedraalissa

Patio de los Naranjos| ©Rosario Navarrete Rodríguez
Patio de los Naranjos| ©Rosario Navarrete Rodríguez

Sevillan katedraalin historian ja merkityksen selittäminen muutamalla rivillä olisi mahdoton tehtävä. Jokaisella kulmalla on vivahteikas merkitys, jota kannattaa pysähtyä miettimään.

Saat kaiken irti Sevillan katedraalissa näkemästäsi vain opastetulla kierroksella tai hyvän taideoppaan kanssa; koska tämän artikkelin tarkoituksena ei ole korvata kumpaakaan näistä kahdesta vaihtoehdosta, rajoitun vain mainitsemaan, mitä et mielestäni voi jättää väliin, jotta vierailusi olisi täydellinen:

Vierailu katoilla

Minulle se on välttämätöntä. Sinun on varattava aika, mutta se on sen arvoista, koska sieltä avautuu näkymä arkkitehtuurin yksityiskohtiin ja itse Giraldaan.

Ulkopuoli

Aivan, se tuntuu hieman itsestään selvältä, mutta älä anna sisäpuolen vierailun estää sinua katsomasta katedraalia ulkopuolelta, ottamasta huomioon sen arkkitehtuuria ja katsomasta sitä eri näkökulmista.

Appelsiinipuun piha

Sinne pääsee vain katedraalin sisältä Puerta del Lagarton (Liskonportti) kautta, vaikka uteliaat pääsevätkin kurkistamaan sisään ulkopuolelta ihailemaan tämän pienen puutarhan kauneutta.

Keskilaiva

Suorakulmaiseen muotoon järjestetyt katot kiinnittävät katseesi. Muista käydä katsomassa sitä ympäröiviä lasimaalauksia ja taideteoksia.

Kristoffer Kolumbuksen hauta

Erityisen mielenkiintoinen pysähdyspaikka, jos osallistut katedraalin opastetulle kierrokselle, sillä opas kertoo eri versioista merenkulkijan syntymä- ja hautapaikasta.

Korkea alttaritaulu

Tätä taideteosta pidetään kristinuskon suurimpana alttaritauluna, ja siinä kuvataan erilaisia uskonnollisia kohtauksia.

Kuninkaallinen kappeli

Siinä on Alfonso X Viisaan ja hänen äitinsä jäännökset, ja sen kryptaan on haudattu Pietari I Kastilian ja hänen vaimonsa.