Sevillan katedraali -liput

Sevillan katedraaliin astuminen on kuin aikamatka ajassa taaksepäin, ja jos täydennät sen kiipeämällä Giraldaan tai käymällä Alcázarissa, tulet olemaan vaikuttunut. Lue, miten saat liput tai opastetun kierroksen.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Sevillan katedraali -liput

Sevillan katedraali | ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Sevillan katedraali on maailman toiseksi suurin katedraali Vatikaanin Pietarinkirkon jälkeen. Se on myös suurin goottilainen rakennus ja yksi Euroopan tunnetuimmista kirkoista. Tärkeä vierailukohde, jos menet Sevillan kaupunkiin, jota on epäilemättä täydennettävä Alcázarilla, joka on vuonna 1987 maailmanperintökohteeksi julistettu monumentti, joka on peräisin keskiajalta.

Giralda on Sevillan torni, jonka huipulta avautuvat panoraamanäkymät koko Sevillan kaupunkiin. Tämä kolmen monumentin muodostama enklaavi on vaikuttava eikä jätä ketään siellä vierailevaa välinpitämättömäksi. Älä jätä sitä väliin! Tässä ovat parhaat vaihtoehdot vierailullesi tässä monumentaalisessa kompleksissa:

Unohtumaton suunnitelma

Sevillan katedraali ja Giralda Liput

Tutustu katedraaliin ja Giraldaan omaan tahtiisi.

Hanki liput Sevillan katedraaliin ja astu sisään ilman jonotusta, jotta et tuhlaa aikaa pelättyihin väkijoukkoihin, jotka vierailevat tässä monumentissa joka päivä. Kiipeä Giraldan huipulle ja nauti sieltä avautuvista upeista näkymistä kaupunkiin.

Näillä lipuilla Sevillan katedraaliin ja Giraldaan näet maailman suurimman goottilaisen katedraalin ja sitä ympäröivän tunnusomaisen tornin. Ihanteellinen vaihtoehto, joka takaa sinulle suoran pääsyn ilman jonoja yhteen maailman suosituimmista monumenteista, joten et tuhlaa aikaa, jonka voit omistaa vierailulle. Voit myös kiivetä Giraldan sisälle, kunnes saavut huipulle ja katsella panoraamanäkymää Sevillan historiallisesta tornista.

Miksi valita tämä vaihtoehto: Ihanteellinen tapa välttää pitkät jonot, jotka ovat luonteenomaisia tälle muistomerkille, ja tehdä matka ajassa taaksepäin.

Suositellaan, jos... Sinulla on vähän aikaa Sevillan kaupungissa ja haluat vierailla kahdessa kaupungin tärkeimmässä monumentissa: katedraalissa ja vertauskuvallisessa Giralda-tornissa.

Pakollinen vaihtoehto

Sevilla Alcazar Liput

Tutustu Sevillan Alcázarin upeaan monumentaaliseen kokonaisuuteen.

Pääset sisälle Sevillan Real Alcázariin näillä lipputarjousten ohituslipuilla. Tällä vierailulla Sevillan toiseen ehdoton nähtävyys -kohteeseen voit matkustaa ajassa taaksepäin ja oppia kaikista kulttuureista, jotka ovat kulkeneet kaupungin läpi vuosisatojen aikana.

Näillä lipuilla Sevillan Alcázariin pääset yhteen maailman tärkeimmistä monumentaalikomplekseista ja pääset tutustumaan tämän keskiajalta peräisin olevan vertauskuvallisen paikan jokaiseen nurkkaan. Voit vierailla kaikissa sen huoneissa, kauniissa puutarhoissa ja eri palatseissa, joissa voit tutustua eri arkkitehtuurityyleihin, joita kompleksissa käytettiin, muun muassa islamilaisesta barokkiin, mudejariin ja goottilaiseen.

Miksi valita tämä vaihtoehto: Ihanteellinen tapa vierailla Sevillan Alcázarissa, tutustua sen kaikkiin nurkkiin ja olla huomaamatta mitään yksityiskohtia.

Suositellaan, jos... Sinulla on vähän aikaa etkä halua jättää väliin tämän ainutlaatuisen monumentaalikompleksin pakollisia nähtävyyksiä.

Täydellisin vaihtoehto

Sevillan Alcazar, Katedraali Ja Giralda Opastettu Kiertue

Katedraali, Alcázar ja Giralda. Sevillan parhaat puolet opastetulla kierroksella.

Tämä on täydellinen vaihtoehto, jos haluat nähdä Sevillan parhaat puolet asiantuntevan oppaan johdolla ja erittäin kohtuulliseen hintaan, sillä se sisältää tarvittavat liput kolmeen monumenttiin.

Kesto: 3 hours 30 minutes

Sevillassa on monia nähtävyyksiä, ja joskus on vaikea omistaa yhtä paljon aikaa ja huomiota kaikille niille. Jos sinun on Sevillan matkasi aikana valittava yksi vierailukohde toisen sijaan, suosittelen tekemään sen tällä opastetulla kierroksella, joka koskee Sevillan Alcazaria, katedraalia ja Alcazaria.

Sen lisäksi, että tämä kierros kattaa kaupungin kaksi tärkeintä monumenttia, se on täydellinen yhteenveto Sevillan historiasta ja kulttuurista. Tämän yhteisen kierroksen, johon sisältyvät liput molempiin monumentteihin, hinta on 54 € ja kokonaiskesto noin 3,5 tuntia, joka päättyy Alcazariin. Vinkki: nauti selityksistä ja kysy oppaaltasi kaikkea, mitä haluat tietää kaupungin historiasta.

Miksi valita tämä vaihtoehto:

** Suositellaan, jos**... Etsit kattavinta vaihtoehtoa tutustua kaupungin historiaan ja parhaimpiin nähtävyyksiin lyhyessä ajassa ja tiukalla budjetilla.


Kuinka paljon maksaa vierailu katedraalissa, Giraldassa ja Alcazarissa?

Sevillan Alcázarin Doña Marían kylpylät| ©Marco Nürnberger
Sevillan Alcázarin Doña Marían kylpylät| ©Marco Nürnberger

Liput katedraaliin ja Giraldaan maksavat noin 18 euroa, kun taas Alcazarissa omatoiminen vierailu maksaa noin 20 euroa. Molemmissa tapauksissa sisäänpääsy on taattu ilman jonoja.

Täydellisin vaihtoehto käydä Sevillan katedraalissa Giraldan ja Alcázarin kanssa löytyy Helloticketistä noin 50 eurolla, ja se sisältää myös pääsyliput.

Jos haluat säästää vierailussa ja ottaa vain opastetun kierroksen katedraalissa tai opastetun kierroksen Alcázarissa, voit varata ne 34 €:lla kumpikin, mutta ne eivät ole kaikkein suositeltavimpia vaihtoehtoja, sillä Giralda jää näkemättä. Näillä kolmella monumentaalisella helmellä pääset tutustumaan kaupungin parhaimpiin puoliin, sen historiaan ja merkityksellisyyteen.

Varaa liput Sevillan katedraaliin ja Giraldaan

Kuinka kauan opastettu kierros kestää

Yksityiskohta Kolumbuksen haudasta Sevillan katedraalissa| ©Gwen Fran
Yksityiskohta Kolumbuksen haudasta Sevillan katedraalissa| ©Gwen Fran

Täysi opastettu kierros kestää 3,5 tuntia, ja sinulla on riittävästi aikaa kierrellä katedraalin sisätiloissa, kiivetä Giraldaan ja tutustua Alcazarin kohokohtiin. Kierroksen jälkeen sinulla on mahdollisuus kierrellä katedraalin sisätiloissa kaikessa rauhassa ja tutustua koko katedraaliin hieman enemmän.

Jos menet katedraaliin omaan tahtiisi ja nouset katoille ja Giraldalle omatoimisesti, varaa ainakin pari tuntia aikaa tutustua paikkaan omaan tahtiisi ja nauttia maisemista.

.

Varaa vierailusi Alcazariin, katedraaliin ja Giraldaan

Näin pääset Sevillan katedraaliin, Giraldaan ja Alcazariin

Näkymät Sevillaan Giraldalta| ©Nigel Swales
Näkymät Sevillaan Giraldalta| ©Nigel Swales

Katedraalin, Giraldan ja Alcázarin monumentaalinen kokonaisuus sijaitsee Sevillan historiallisessa keskustassa, joten sinne on helppo päästä mistä tahansa kaupungin alueelta. Jos käytät metroa tai bussia, voit jäädä pois Puerta de Jerezin pysäkillä ja kävellä sieltä eteenpäin (opasteet opastavat sinua, ja löydät tiesi Giralda-tornin ympäri, joka näkyy kaikkialta Sevillasta).

Katedraalin ovella pysähtyy myös raitiovaunu nimeltä Metrocentro. Voit katsoa sijainnin Google Mapsista ja tarkistaa sopivimman reitin majapaikastasi.

Varaa opastettu kierros Sevillan Alcázariin

Suosituksia vierailua varten Sevillan katedraaliin, Giraldaan ja Alcázariin

Ilmakuva katedraalista
Ilmakuva katedraalista
 • Paras vierailupäivä: Kun vierailet missä tahansa Sevillan osassa, on parasta välttää päivän kuumimpia tunteja (mikä on kesällä vaikeaa). Juhlapyhinä ja viikonloppuisin kävijöitä on tietysti yleensä myös enemmän.
 • Missä syödä Sevillan keskustassa: Vältä syömistä katedraalin ympäristössä. Löydettävät paikat ovat kalliita ja huonolaatuisia. Suuntaa kohti Plaza Nuevaa tai kiertele Santa Cruzin kaupunginosassa, josta löydät aidompia ravintoloita.
 • Lähde tälle opastetulle kierrokselle lasten kanssa: Sevillan katedraalin, Alcázarin ja La Giraldan monumentaalisella kokonaisuudella on valtava historiallinen ja kulttuurinen arvo myös pienille lapsille. Löydät itse asiassa heille suunnattuja esitteitä ja opetusmateriaalia, jotta he voivat nauttia vierailusta. Alle 6-vuotiaiden lasten kanssa ei kuitenkaan suositella vierailua katedraalissa tai Giraldaan kiipeämistä, koska he saattavat aiheuttaa melua ja torniin kiipeäminen on heille vaikeaa.
 • Käyttäytyminen: Erityisesti katedraalissa ei pidä unohtaa, että vierailet jumalanpalveluspaikassa, joten sinun on käyttäydyttävä sen mukaisesti. Valokuvaaminen jalustalla ei ole sallittua ilman ennakkoilmoittautumista. On myös suositeltavaa käyttää asianmukaista vaatetusta ja puhua matalalla äänellä kunnioituksen säilyttämiseksi.

Varaa opastettu kierros Sevillan katedraaliin

Näin vierailet Sevillan katedraalissa, Giraldassa ja Alcázarissa omin päin

Sisällä Sevillan katedraali| ©Hernán Piñera
Sisällä Sevillan katedraali| ©Hernán Piñera

Jos mikään yksityisen kierroksen vaihtoehdoista ei sovi sinulle joko hinnan tai olosuhteiden vuoksi, voit vierailla monumenteissa myös itsenäisesti. Jotta saat kaiken irti omatoimisesta vierailusta, annan sinulle muutamia vinkkejä.

Sevillan Alcazar

Sevillan Real Alcázar on ehdoton vierailukohde. Voit hankkia lippuja Alcázariin internetistä, mutta parasta vastinetta rahalle saat ottamalla yhdistetyn opastetun kierroksen, joka vie sinut myös katedraaliin ja La Giraldaan, kuten Helloticketsistä löytyvän kierroksen, jonka hinta on 54.

Voin kertoa, että vierailu on yhtä arvokas kuin katedraalissa; sisällä näet palatseja, jotka jättävät sinut sanattomaksi, ja puutarhoja, jotka muistuttavat Alhambran ihmeistä. Älä jätä tätä vierailua väliin Sevillan matkallasi riippumatta siitä, mitä joudut uhraamaan vastineeksi.

Jos kuitenkin haluat tietää enemmän siitä, mitä näet Sevillan Alcázarissa ja miksi se on tärkeä, voit tutustua tähän artikkeliin osoitteessa Alcázar -liput ja -kierrokset.

Giralda

Toinen välttämätön vierailukohde on La Giralda. Jos haluat ostaa liput Giraldaan, voit ostaa ne vierailupäivänäsi katedraalin ovella olevasta lipputoimistosta. Liput maksavat 10 € suurelle yleisölle (opiskelijoille ja eläkeläisille on alennettu hinta), mutta suosittelen, että ostat ne etukäteen, sillä jonot lipputoimistoissa tämän muistomerkin vierailemiseksi ovat melko pitkiä ja vievät aikaa vierailulta muissa kaupungin paikoissa. Lisäksi 18 euron hintaan sisältyy sisäänpääsy katedraaliin.

Sevillan katedraali

Voit ostaa liput myös Sevillan katedraalin lipputoimistosta: se on avoinna maanantaisin klo 11-15.30, tiistaista lauantaihin klo 11-17 ja sunnuntaisin klo 14.30-18. Heinä- ja elokuussa aukioloaikoja aikaistetaan puolella tunnilla.

Suurin ongelma lippujen ostamisessa lipunmyyntipisteestä on jonot ja saatavuus. Voit hankkia liput myös verkosta: niihin sisältyy Giraldan kiipeäminen, ja voit ostaa ne hyvissä ajoin etukäteen, jotta et jää paitsi. Vältät myös auringonpaisteessa odottelun lipunmyyntipisteeseen pääsemiseksi, ja pääset sisään suoraan valitsemanasi ajankohtana ja päivänä.

Yleisen sisäänpääsyn hinta on 10 euroa (eläkeläiset ja alle 25-vuotiaat opiskelijat puoleen hintaan). Jos kuitenkin haluat päästä katoille tai mestariteoksiin, sisäänpääsymaksu on 16 euroa, ja se on tehtävä järjestetyissä vuoroissa eikä omatoimisesti.

.

Varaa liput Sevillan katedraaliin ja Giraldaan

Vinkkejä Sevillan katedraalissa, Giraldassa ja Alcázarissa vierailuun

Sevillan Real Alcázarin sisäpiha
Sevillan Real Alcázarin sisäpiha

Seuraavassa on muutamia hyödyllisiä vinkkejä vierailua varten Sevillan katedraalissa, Giraldassa ja Alcázarissa.

Ilmainen sisäänpääsy

Kuten useimpiin historiallisiin monumentteihin ja museoihin, Sevillan katedraaliin, Giraldaan ja Alcázariin on ilmainen sisäänpääsy:

 • Katedraali: Maanantaisin Sevillan katedraaliin pääsee ilmaiseksi. Lisäksi työttömät, vammaiset ja alle 14-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi joka päivä (mikä ei kuitenkaan tarkoita, ettei heidän tarvitsisi jonottaa lipunmyyntipisteessä tai varata lippuja verkossa).
 • Alcázar: Maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin pääset maksutta Sevillan Alcázariin.
 • La Giralda: Maanantaisin kello 16.00 alkaen ja sunnuntaisin kello 14.00 asti ilmainen sisäänpääsy.

Vältä kuumia aikoja

Suosittelen valitsemaan päivän ensimmäisen tunnin ja mahdollisuuksien mukaan välttämään viikonloppuja; näin säästyt kuumuudelta ja tungokselta. Mitä tulee katedraaliin, suosittelen tarkistamaan messuaikataulut, jotka on yleensä ripustettu sivuovelle.

Käytä karttaa

Suosittelen, että hankit ennen vierailuasi, erityisesti katedraalissa ja Sevillan Alcázarissa sen koon vuoksi, kartan, jotta et missaa yhtään nurkkaa.

Varaa vierailusi Alcázariin, katedraaliin ja Giraldaan

Mitä Sevillan katedraalissa, Giraldassa ja Alcázarissa kannattaa nähdä?

Appelsiinipuun piha| ©Rosario Navarrete Rodríguez
Appelsiinipuun piha| ©Rosario Navarrete Rodríguez

Sevillan katedraali

Sevillan katedraalin koko historian ja merkityksen selittäminen muutamalla rivillä olisi mahdoton tehtävä. Jokaisen kulman takana on rikas ja vivahteikas merkitys, jota kannattaa pysähtyä pohtimaan.

Näin saat kaiken irti kaikesta, mitä Sevillan katedraalissa näet, kun otat opastetun kierroksen tai hyvän taideoppaan käteesi; koska tämän artikkelin tarkoituksena ei ole korvata kumpaakaan näistä kahdesta vaihtoehdosta, rajoitun vain huomauttamaan siitä, mitä et mielestäni voi jättää väliin, jotta vierailusi olisi täydellinen:

 • Vierailu katoilla: Minulle tämä on ehdoton käyntikohde. Teidän on varattava aika, jotta voitte mennä ylös, mutta se on sen arvoista, koska sieltä avautuu näkymä arkkitehtuurin yksityiskohtiin ja itse Giraldaan.
 • Ulkopuoli: Aivan, se tuntuu hieman itsestään selvältä, mutta älä anna sisätiloissa vierailun estää sinua katsomasta katedraalia ulkopuolelta, ottamasta arkkitehtuuria vastaan ja katsomasta sitä eri näkökulmista.
 • Appelsiinipuun piha: Tähän pääsee vain katedraalin sisältä Puerta del Lagarton kautta, vaikka uteliaat kurkistavat kyllä ulkoa katsomaan tämän pienen puutarhan kauneutta.
 • Keskilaiva: Se on suorakulmainen, ja sen katot pistävät silmään. Muista vilkaista sitä ympäröiviä lasimaalauksia ja taideteoksia.
 • Kristoffer Kolumbuksen hauta: Erityisen mielenkiintoinen pysähdyspaikka, jos osallistut katedraalin opastetulle kierrokselle, sillä oppaasi kertoo eri versioista merenkulkijan syntymä- ja hautapaikasta.
 • El Retablo Mayor: Tätä taideteosta pidetään kristinuskon suurimpana alttaritauluna, ja se kuvaa erilaisia uskonnollisia kohtauksia.
 • Kuninkaallinen kappeli: Siinä on Alfonso X Viisaan ja hänen äitinsä jäännökset, ja sen kryptaan on haudattu Pietari I Kastilian ja hänen vaimonsa.

Sevillan Alcazar

Sevillan Alcázar on maaginen monumentti, joka saa sinut matkustamaan ajassa taaksepäin. Siksi se on yksi Sevillan ja koko maailman suosituimmista monumenteista. Palatsi, jossa tyylit ja taiteet sekoittuvat eri kulttuurien historian aikana tapahtuneen kulkemisen vuoksi. Vierailullasi et voi jättää sitä väliin:

 • Patio de las Doncellas: siinä on upea galleria monilohkoisista kaarista, jotka ovat tyypillisiä Almohad-dynastialle.
 • Cuarto Real Alto: Se on ollut historian aikana lukuisten uudistusten kohteena, ja se on Espanjan kuninkaiden virallinen asuinpaikka Sevillassa.
 • Palacio del Yeso: Yksi suosikkitiloistani sen tyypillisen Almohadien ja Sevillan "sebka"-koristelun vuoksi.
 • Goottilainen palatsi: Anna sen kylkiholvien ja kahden suorakulmaisen salin häikäistä itseäsi.
 • Kuningas Don Pedron palatsi: Sen rakensivat Toledosta, Granadasta ja Sevillasta tulleet käsityöläiset kuningas Pedro I:n aloitteesta 1300-luvun puolivälissä.
 • Salón del Almirante: Tämä on yksi "Casa de Contratación de las Indias" -rakennuksen osista.
 • Alcazarin puutarhat: Näissä puutarhoissa on ihana kävellä. Suosittelen, että vierailun päätyttyä käytätte tilaisuutta hyväksenne ja nautitte rauhallisesta ajasta tässä ihmeellisessä paikassa.

Giralda

Giralda on 60 metriä korkea, mikä vastaa 25-kerroksista rakennusta, ja sen huipulla on 34 ramppia ja 17 porrasta, jotka vievät sinut huipulle, josta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin. Älä missaa yhtään yksityiskohtaa tästä henkeäsalpaavasta panoraamasta. Varmista, että olet hyvässä fyysisessä kunnossa ennen kiipeämisen aloittamista. Huomaa, että kiipeilyä ei suositella henkilöille, joilla on huimausta, pyörrytystä tai huono fyysinen kunto, mutta jos tämä ei ole sinun tapauksessasi, suosittelen, että teet sen.

Varaa liput Sevillan katedraaliin ja Giraldaan