Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Pompeijin lähellä

Pompeji sijaitsee erittäin hyvällä paikalla paitsi arkeologisen kohteen vierailemiseen myös luonnosta ja maisemista nauttimiseen. Tässä on luettelo suosikkipaikoistani

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Mitä tehdä Pompeijin lähellä

Näkymiä Pompeijista | iStock

Hieman yli 20 kilometrin päässä Bella Napolista sijaitsee Pompeji, Vesuviuksen laavan alle kivettynyt roomalainen kaupunki. Sen strategisen maantieteellisen sijainnin ansiosta se on vain yksi pysähdyspaikka, jonka voit tehdä tämän kauniin Italian osan läpi kulkevan reitin varrella.

Jos olet jo tehnyt kotiläksysi varaamalla retken Roomasta Pompeijiin ja Napoliin ja sinulla on aikaa suunnitella, miten jatkat kiertoajelua alueella, merkitse muistiin Pompeijin lähistöllä olevat pakolliset nähtävyydet ja harkitse jopa yksityisen opastetun kierroksen varaamista Pompeijiin. Jos taas haluat mieluummin kävellä vapaasti, voit varata lipun Pompeijiin ja kulkea omaan tahtiisi.

.

1. Kiipeä Vesuviukselle

Kiipeä Vesuviukselle| ©_M_V_
Kiipeä Vesuviukselle| ©_M_V_

Se on epäilemättä Pompejin historian pelätty päähenkilö. Kun se purkautui lähes 2000 vuotta sitten, se hautasi kaupungin (ja monet sen asukkaat). Sinulla on useita vaihtoehtoja riippuen siitä, oletko menossa Napolista vai Roomasta. Tässä ovat tärkeimmät:

Jos olet käynyt Pompeijissa, pääset sieltä Vesuviukselle bussilla alle 3 eurolla. Kun olet siellä, jos sinulla on tarpeeksi aikaa ja energiaa, suosittelen 100% kiipeämistä tulivuorelle. Näet kraatterin kaikessa loistossaan ja saat parhaat näkymät Pompeijiin ja ympäröivälle alueelle.

Jos haluat ottaa kaiken irti vierailustasi, älä epäröi varata vaelluskierrosta Vesuviuksen vuorelle Pompeijista tai voit myös elää ainutlaatuisen kokemuksen varaamalla hevosajelun Vesuviuksen vuorelle kuljetuksella Pompeijista.

Varaa retki Vesuviukselle Roomasta käsin

2. Matkusta ajassa taaksepäin Herculaneumissa

Vieraile Herculaneumissa| ©Pablo Cabezos
Vieraile Herculaneumissa| ©Pablo Cabezos

Pompeijin ohella Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu Herculaneum oli toinen Vesuviuksen laavan uhriksi joutuneista kaupungeista. Jos haluat päästä sinne mukavasti, sinulla on useita vaihtoehtoja Napolista:

Perillä näet useita temppeleitä, lämpökylpylöiden jäännöksiä ...... Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että tämä kaupunki on jopa paremmin säilynyt kuin Pompeji, sillä on joitakin rakennuksia, jotka ovat pystyneet säilyttämään kaksi korkeuttaan. Itse asiassa joidenkin yhä pystyssä olevien pylväiden korkeus on todella uskomaton.

Näet myös mosaiikkeja ja jäänteitä kaupungista, jonka asukkailla oli aikoinaan jopa Pompeijin asukkaita suurempi ostovoima. Matkan täydentäminen yksityisellä opastetulla Pompeiji-retkellä on loistava vaihtoehto, sillä se on myös vähemmän turistinen ja vierailu on hyvin autenttinen. Tässä lyhyessä dokumentissa on alkupala, joka antaa sinulle esimakua siitä, mitä voit odottaa.

Retki Herculaneumiin Napolista.

3. Eksy Napoliin

Tutustu Napolin viehätykseen| ©Tom Podmore
Tutustu Napolin viehätykseen| ©Tom Podmore

Napoli on kaoottinen, se on perinteisimmän Italian sydän, italialaisen gastronomian kehto ja rakkauden perheeseen ja "mammaan". Sen merinäköalat, sen poikkeuksellinen lahti, sen lähes ympäri vuoden leuto ilmasto ja sen erinomaiset pizzat tekevät siitä yhden Italian suosituimmista kaupungeista. Jos olet Roomassa, suosittelen varaamaan retken Napoliin ja Pompeijiin tai jopa kahden päivän matkan Napoliin yhdessä muiden kaupunkien, kuten Pompeijin, Caprin ja Sorrenton kanssa ja nauttimaan kaikista sen viehätyksistä.

Ja tietysti, jos olet käynyt nimenomaan Pompeijissa, älä epäröi tulla Napoliin. Se on vain reilun 20 kilometrin päässä ja sinne pääsee junalla noin 40 minuutissa. Et voi jättää tilaisuutta käyttämättä.

Kun olet perillä, varaa Napolin kiertoajelu ja käy kaikissa pakollisissa nähtävyyksissä: uskomattomalla Piazza del Plebiscitolla ja kuuluisassa Umberto I:n galleriassa. Äläkä epäröi eksyä Quartiere Spagnolon ja Spaccanapolin alueen kaduille ja löytääksesi Napolin todellisen olemuksen.

Varaa Napolin kiertomatka

4. Koe muutaman päivän elokuvakokemus Caprilla

Anna Caprin häikäistä sinut| ©Kim
Anna Caprin häikäistä sinut| ©Kim

Tyrrhenanmeren huuhtoma idyllinen Capri on värikäs ja täynnä elämää oleva pieni saari, jolla voit kokea Bella Vitan parhaimmillaan. Sen kuuluisa sininen luola ja Faraglioni-kallio eivät anna sinun laittaa kameraa pois hetkeksikään. Älä siis epäröi ja varaa retki. Tässä muutamia ehdotuksia:

Perillä et voi jättää väliin mahdollisuutta mennä kaupungin aukiolle aperitiiville päivän viimeisten auringonsäteiden alla. Tunnet itsesi todelliseksi italialaiseksi elokuvanäyttelijäksi tai -näyttelijäksi. Ylellinen tunnelma on täysin elokuvamainen. Ja päivällä voit käyttää tilaisuutta hyväksenne lähteä veneretkelle ja uida Tyrrhenanmeren kristallinkirkkaissa vesissä. Ihanteellinen tapa unohtaa ulkomaailma: Capri on unta, josta et halua herätä!

Varaa retki Caprille Roomasta

5. Vieraile Amalfin rannikolla

Nauti Amalfin rannikon kauniista näkymistä Praianosta käsin| ©Gianfranco Vitolo
Nauti Amalfin rannikon kauniista näkymistä Praianosta käsin| ©Gianfranco Vitolo

Tyrrhenanmeren kylvettämänä ja keskellä Sorrentonlahtea, Napolin eteläpuolella, sijaitsee kaunis Amalfin rannikko. Praiano ja Ravello ovat vain osa tämän rannikon tarjoamista ihmeistä.

Värikkäitä pikkutaloja, merelle avautuvia terasseja , viehättäviä kyliä.... Loma Amalfin rannikolla on italialaisen elämän ytimessä: aika pysähtyy täällä, ja tuntuu kuin kaikki olisivat lomalla. Aperol kädessä, nauti hyvästä pastasta simpukoiden kanssa ja pulahda joka aamu uimaan katsellen värikkäitä ja tyylikkäitä kallioita.

Jos majoitut Roomassa tai Napolissa, sinulla on useita vaihtoehtoja päästä sinne:

Ja jos olet Pompeijissa, voit valita seuraavista retkistä:

Varaa Amalfin rannikon retki Roomasta