Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pompeiji-liput

Jos aiot vierailla kaupungissa, joka hautautui Vesuviuksen laavan alle lähes 2000 vuotta sitten, ensimmäinen asia, joka sinun on järjestettävä, on lippujen hankkiminen. Kerron sinulle kaikki yksityiskohdat.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Pompeiji-liput

Vieraile Pompeijissa | ©Nick Hubbard

Pompeji on ainutlaatuinen paikka maailmassa, jossa on käytävä ainakin kerran elämässä. Jos matkustat Italiassa ja aiot vierailla arkeologisella alueella, sinun on ensin ostettava lippu.

Pompejin raunioille pääsee usealla eri tavalla: voit ostaa yksittäisiä lippuja tai kiertää alueen ostamalla liput, joihin sisältyy opastettu kierros. Ota huomioon kaikki, mitä sinun on tiedettävä.

Täydellisin vaihtoehto

Pompeijin Liput

Vieraile Pompeijissa ja näe, millaista elämä oli tässä muinaisen Rooman kaupungissa.

Opit monia yksityiskohtia antiikin roomalaisten jokapäiväisestä elämästä, ja sinulla on mahdollisuus kävellä ympäriinsä ja nauttia kaupungin foorumin sekä Jupiterin ja Apollon temppeleiden näkymistä.

.

Tällä lipulla Pompeijiin pääset tutustumaan siihen, millaista elämä oli tässä muinaisessa roomalaisessa kaupungissa, jonka Vesuvius hautasi maahan vuonna 79. Vierailun aikana näet yhden historian parhaiten säilyneistä kulttuuriperintökohteista ja opit monia yksityiskohtia muinaisten roomalaisten arkielämästä. Sinulla on myös mahdollisuus nauttia näkymistä kaupungin foorumille sekä Jupiterin ja Apollon temppeleihin.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta... se on pakollinen nähtävyys, jos menet Roomaan.

Suositellaan, jos... olet historian ystävä.

Näin varaat liput Pompeijiin etukäteen

Varaa liput etukäteen| ©Nick Hubbard
Varaa liput etukäteen| ©Nick Hubbard

Ensimmäinen vinkki Pompeijissa vierailuun, joka kannattaa pitää mielessä lippuja varatessa, on se, että liput kannattaa varata verkossa ja etukäteen. Kun otetaan huomioon, että Pompeijissa vierailee vuosittain yli neljä miljoonaa ihmistä, voit kuvitella, että varsinkin sesonkiaikana liput myydään loppuun. Jos aiot matkustaa sinne, älä ota riskiä ja osta liput ennen matkaa.

Osta yksittäisiä lippuja

Pompejin virallisilla verkkosivuilla suositellaan, että ostat lippusi italialaiselta Ticketone-lippuyhtiöltä, heidän verkkosivujensa kautta, sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai puhelimitse numerosta (+39) 081 18658177. He palvelevat sinua italiaksi tai englanniksi, joten järjestelmä ei ole varsinaisesti tarkoitettu lippujen ostamiseen kansainvälisesti.

Osta liput opastetun kierroksen ja järjestetyn kuljetuksen kanssa

Yksi parhaista vaihtoehdoista kansainvälisille vierailijoille on varata Pompeijiin opastettu kierros, joka sisältää kuljetuksen kohteeseen ja takaisin sekä virallisen opastetun kierroksen, jonka suorittaa yksi alueen asiantuntijoista.

.

Varaa liput Pompeijiin

Osta liput Pompejiin lipunmyynnistä

Nauti Pompejin raunioista| ©Andy Montgomery
Nauti Pompejin raunioista| ©Andy Montgomery

Lippujen varaaminen Pompeijiin lipputoimistosta on aina mahdollista. Paras tapa on saapua paikalle aikaisin aamulla, jotta vältyt jonoilta ja suurilta ryhmiltä, jotka saapuvat paikalle ja joutuvat kulkemaan lipputoimiston kautta.

Jos et aio viettää siellä koko päivää, voit saapua paikalle myös iltapäivällä, jolloin voit lisäksi hyötyä joistakin alennuksista, joita tarjotaan kävijöille kello 16:00 jälkeen (joskin, kun otetaan huomioon, että arkeologinen puisto sulkeutuu yleensä kello 19:00, sisällä vietettävä aika on paljon rajoitetumpi).

Joka tapauksessa, jos ostat liput lipputoimistosta, suosittelen, että otat huomioon arkeologisen paikan aukiolo- ja sulkemisaikojen sekä erityisten päivien tai juhlapyhien ajankohdat, jolloin paikka voi olla suljettu. Tässä osiossa voit tutustua virallisiin tiedotteisiin tai viime hetken uutisiin, jotka kertovat, onko puisto auki ja mitkä ovat aukioloajat.

Varaa liput Pompeijiin

Kuinka paljon liput Pompeijiin maksavat?

Tutustu kaikkeen, mitä Pompeijilla on tarjota sinulle| ©Wolfgang Manousek
Tutustu kaikkeen, mitä Pompeijilla on tarjota sinulle| ©Wolfgang Manousek

Yksittäiset liput Pompeijiin (jotka eivät sisällä opastettua kierrosta tai ääniopasta) maksavat suurelle yleisölle alkaen 18 euroa. Euroopan kansalaisille, jotka ovat 18-25-vuotiaita, on tarjolla alennettu hinta, jolla voit ostaa liput 2 eurolla.

Näillä lipuilla pääset puistoon ja voit liikkua vapaasti Pompejin raunioilla koko päivän ajan. Jos tulet puistoon klo 16:00 jälkeen, voit myös nauttia alennetusta hinnasta, sillä puisto sulkeutuu klo 19:00, jolloin sinulla on vähemmän aikaa tutustua kaupunkiin. Näet kaikki yksityiskohdat tästä taulukosta.

Varaa liput Pompeijiin

Onko Pompejin lipuista alennuksia?

Huvilan sisustaminen| ©Andy / Andrew Fogg
Huvilan sisustaminen| ©Andy / Andrew Fogg

Ei, Pompeji on suuren kysynnän kohteena oleva nähtävyys, joten on lähes mahdotonta löytää alennuksia tai kuponkeja, joiden avulla saisit alennettua hintaa. Jos kuitenkin matkustat ryhmässä, olet taideopettaja, opiskelija tai alle 25-vuotias, suosittelen tarkistamaan, oletko oikeutettu johonkin Pompejin tarjoamista alennetuista hinnoista.

Varaa liput Pompeijiin

Miksi Pompeijissa kannattaa vierailla?

Sukella historiaan| ©Pedro
Sukella historiaan| ©Pedro

Pompeji on ehdoton vierailukohde etenkin, jos olet historian ystävä. Sen arkeologiset jäännökset ovat antaneet meille välähdyksen siitä, millaista elämä oli tuolloin, ja se vie kävijät takaisin toiseen aikakauteen, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Huomaa, että jos asut Roomassa, Roomasta on järjestettyjä retkiä Pompeijiin: ne lähtevät joka aamu Italian pääkaupungin keskustasta, vievät sinut Pompeijiin ja arkeologisella alueella vietetyn päivän jälkeen (joihinkin vaihtoehtoihin sisältyy myös lounas) ne saattavat sinut takaisin Roomaan ilman, että sinun tarvitsee huolehtia mistään. Samat retket Pompejiin ovat saatavilla myös Napolista.

Varaa retki Pompejiin Roomasta käsin

Vinkkejä Pompejiin tutustumista varten

Pompeijin-matkalla kannattaa pitää mielessä joukko tärkeitä vinkkejä. Yhtäältä kannattaa ottaa opastettu kierros, jotta pääset tutustumaan kaikkiin reitin yksityiskohtiin. Toisaalta suosittelen, että varaat liput etukäteen, ja tietysti on tärkeää suojautua auringolta ja kuumuudelta viileillä, mukavilla vaatteilla ja aurinkovoiteella.

On myös tärkeää, ettet unohda ottaa mukaan vesipulloa ja että vältät menemistä viikonloppuisin, jolloin siellä on enemmän väkeä suuren kävijämäärän vuoksi.

Silti ennen vierailuasi jätän sinulle artikkelin, jossa on joukko olennaisia vinkkejä, jotka voit ottaa huomioon Pompeijissa käydessäsi, jotta voit ottaa kaiken irti tästä matkasta menneisyyteen.

Varaa liput Pompeijiin