Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Pompeijin päiväretket Roomasta

Lähes 2000 vuotta sitten Vesuviuksen laava tuhosi Pompeijin kaupungin ja pysäytti sen. Nykyään on mahdollista vierailla tässä muinaisessa kivettyneessä roomalaisessa kaupungissa. Näin.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuuttia luettu

Pompeijin päiväretket Roomasta

Pompeijin kaupungin rauniot | © Andy Holmes

Pompeji sijaitsee Italian niemimaan keskiosassa, hyvin lähellä Napolia. Sen sijainti ei voisi olla täydellisempi: pohjoisessa kohoaa mahtava Vesuvius-tulivuori ja etelässä myyttinen Amalfin rannikko. Paras tapa vierailla on liittyä Roomasta järjestetylle kiertomatkalle, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin nauttia reitistä ja vierailusta tähän Vesuviuksen laavan alle kivettyneeseen historialliseen kaupunkiin.

Paras vaihtoehto

Napoli ja Pompejin päiväretki Roomasta

All-inclusive kiertomatka Roomaan Pompeijista käsin

Tämä retki on täydellinen, jos haluat käydä Pompeijissa Rooman matkasi aikana, mutta et halua käyttää paljon vaivaa (tai rahaa) vierailun valmisteluun. Kaikki sisältyy hintaan, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään.

Kesto: 13 hours

Pompeijissa vierailu on matka ajassa taaksepäin. Muinaisen Rooman kaupunki on ehdoton kohde kaikille, jotka haluavat kävellä sen katujen jäännösten läpi ja jäljittää, miten muinaiset roomalaiset elivät. Tämä retki alkaa Rooman keskustasta, josta nouset yksityiseen bussiin ja suuntaat suoraan Pompejin arkeologiseen puistoon.

Kun olet perillä, osallistut opastetulle kaupunkikierrokselle, jossa asiantunteva opas selittää paitsi miten kaupunki muodostui, myös miten asukkaat elivät, heidän sosiaaliset tapansa Forumilla ja vapaa-aikansa hyvin säilyneissä teattereissa ja amfiteatterissa. Näet vuosituhantisia mosaiikkeja ja jopa joitakin Pompejin asukkaita, jotka yrittivät epäonnistuneesti paeta laavaa ja kivettyivät. Todellinen ulkoilmamuseo.

Retki sisältää myös sisäänpääsymaksut ja lounaan, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta. Päivän päätteeksi pääset takaisin Roomaan ja tunnet matkustaneesi ajassa taaksepäin.

Miksi suosittelen tätä matkaa: Se on mukavin ja mukavin vaihtoehto matkustaa Roomasta Pompeijiin, jossa kaikki on järjestetty. Opastettu kierros, lounas, kuljetus ja sisäänpääsymaksut sisältyvät hintaan.


Miksi Roomasta kannattaa lähteä Pompeijiin?

Tulivuoren kivettämä ruumis| ©Unsplash
Tulivuoren kivettämä ruumis| ©Unsplash

Vaikka Rooma on ulkoilmamuseo ja oli roomalaisen sivilisaation keskus, kannattaa käydä Pompeijissa, jotta saat tietää, miten roomalaiset elivät. Sen katujen pohjapiirustus, asuintalojen rakenne, jumalanpalveluspaikat ja vapaa-ajanviettopaikat... Kaikki tämä ja paljon muuta löytyy yhdestä maailman tärkeimmistä arkeologisista puistoista, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Jos haluat saada vierailustasi kaiken irti, varaa retki, jolla voit tehdä opastetun kierroksen arkeologisessa kompleksissa. Voit myös yhdistää matkasi muihin läheisiin kohteisiin, kuten Napoliin, Vesuviukseen tai Amalfin rannikolle.

Jos pidät historiasta, arkkitehtuurista tai taiteesta, älä epäröi tulla tänne ja nauttia kaikesta, mitä täällä on nähtävää ja opittavaa. Pompejin tapahtumien selvittämisestä sen raunioista käsin tapahtuvaan mahtavan Vesuviuksen, kaiken muuttaneen tulivuoren, ihailuun. Ja jos et ole vielä vakuuttunut, älä epäröi lukea artikkeliani siitä, kannattaako Pompeijiin lähteä Roomasta käsin.

Varaa matkasi Pompeijiin

Mielenkiintoisia yksityiskohtia retkistä Pompeijiin

Yksityiskohta Pompeijin kaduista| ©Unsplash
Yksityiskohta Pompeijin kaduista| ©Unsplash
 • Etäisyys Roomasta Pompeijiin: 242 kilometriä
 • Matka-aika: 2:30 tuntia maanteitse, noin 2:05 tuntia junalla (yksi vaihto).
 • Mistä ne lähtevät: jotkut kierrokset järjestävät tapaamispaikan (kuten Piazza del Popolo) ja toiset hakevat sinut hotellistasi - älä unohda tarkistaa tätä paikkaa sen mukaan, mikä on sinulle sopivin!
 • Mihin aikaan ne lähtevät: noin klo 7.30 (kierros on pitkä, joten kannattaa herätä hieman aikaisemmin).
 • Millainen on kuljetus: Nämä matkat tehdään mukavassa, ilmastoidussa bussissa.
 • Mitä löydät tällä kierroksella: näet yhden maailman vaikuttavimmista roomalaisista rauniokomplekseista.

Varaa retki Pompeijiin

Mutta kuinka paljon maksaa Pompeijissa käynti tai matka Pompeijiin Roomasta?

Pompeijin katu| ©a rancid amoeba
Pompeijin katu| ©a rancid amoeba

Riippuen siitä, minkä vaihtoehdon valitset : järjestetty retki Roomasta Pompeijiin maksaa Helloticketsissä hieman yli 100 euroa. Hintaan sisältyy yksityinen kuljetus, lounas, sisäänpääsymaksut ja opastettu kierros, kaikki yhden päivän aikana.

Jos haluat järjestää matkan itse, sinun on ostettava liput Pompeijiin etukäteen, varattava juna- tai bussilippu ja maksettava omat ruokasi.

Mutta jos olet todella huolissasi siitä, miten saat mahtumaan Pompeijiin ilman, että budjettisi hajoaa, älä huoli: suosittelen aina laskemaan ennen matkaa, kuinka paljon matka Roomasta Vesuviuksen kaupunkiin suunnilleen maksaa. Tässä artikkelissa siitä, kuinka paljon Pompeijissa käynti maksaa, autan sinua laskemaan sen.

Miten päästä Pompeijiin Roomasta?

Maalin jäänteet| ©Craig Morey
Maalin jäänteet| ©Craig Morey

Jos olet Roomassa ja aiot käydä Pompeijissa, on selvää, että järjestettyyn retkeen liittyminen on helpoin ja mukavin vaihtoehto, mutta Pompeijiin pääsee myös muilla tavoin, jos haluat käydä Pompeijissa omatoimisesti.

Italian pääkaupungista voit matkustaa junalla, bussilla tai jopa autolla, jos päätät vuokrata oman ajoneuvon, jotta vierailusi maassa olisi itsenäisempi. Hinnat, matka-ajat ja lippujen hankkiminen on koottu yhteen tässä artikkelissa, jossa kerrotaan, miten Roomasta pääsee Pompeijiin.

Kuinka kauan retket Roomasta Pompeijiin kestävät?

Jalankulkijoiden ylitys| ©Carol
Jalankulkijoiden ylitys| ©Carol

Pompeijiin tutustuminen Roomasta käsin kestää kokonaisen päivän. Kaupungit sijaitsevat yli 200 kilometrin päässä toisistaan, ja vaikka matka ei olekaan kovin rasittava - tienäkymät ovat kauniita - sinun on vietettävä Pompeijissa useita tunteja, jotta saat kaupungista kaiken irti.

Roomasta lähtevällä opastetulla kiertomatkalla lähdet yleensä pääkaupungin keskustasta aikaisin aamulla ja palaat samaan paikkaan myöhään iltapäivällä vietettyäsi uskomattoman päivän Vesuviuksen kivettämässä kaupungissa. Tässä Pompeijiin suuntautuvien retkien ja vierailujen kestoa käsittelevässä artikkelissa annan lisätietoja, jotka auttavat sinua järjestämisessä.

Jos haluat vierailla Pompeijissa omin päin, logistiikasta tulee monimutkaisempaa, sillä sinun on matkustettava julkisilla liikennevälineillä. Tässä tapauksessa suurnopeusjuna on kalliimpi, mutta sen avulla säästät aikaa ja saat Pompeijissa vietetystä päivästäsi kaiken irti.

Asiantunteva opas auttaa sinua epäilemättä tutustumaan ja ymmärtämään paikan olennaiset piirteet ilman, että sinun tarvitsee tuhlata aikaa kaduilla kuljeskeluun omaan tahtiisi.

Voinko käydä Pompeijissa lasten kanssa?

Turistiryhmä vierailee Pompeijin amfiteatterissa.| ©NH53
Turistiryhmä vierailee Pompeijin amfiteatterissa.| ©NH53

Pompeji on tietysti loistava kohde koko perheelle, ja perheen pienimmät rakastavat sitä. Vietät päivän ulkona kiertelemällä palatseja, temppeleitä ja kivettynyttä teatteria Vesuviuksen taustalla.

Tärkeintä on, että he ovat valmistautuneet mukaviin kenkiin (tämä on itse asiassa välttämätöntä koko perheelle), että he ovat suojassa auringolta ja kuumuudelta kesällä ja ennen kaikkea, että he eivät jätä välipalaa tai raikasta vettä väliin päivän aikana.

Jos haluat tutustuttaa heidät myös historiaan, voit aina käyttää tilaisuutta hyväksenne ja kertoa heille tulivuorten toiminnasta ja Pompejin historiasta. Italia lasten kanssa on aina hyvä ajatus, ja Pompeji tietysti myös. Tässä on linkki artikkeliini Pompeijissa vierailusta lasten kanssa, jotta voit ottaa huomioon joitakin suosituksia.

Mitä nähdä ja tehdä Pompeijin lähellä

Pompeijin rauniot| ©Unsplash
Pompeijin rauniot| ©Unsplash

Pompeji sijaitsee kadehdittavalla paikalla: Rooman eteläpuolella, lähellä Napolia ja sen lahtea ja lähellä Vesuviusta. Jos haluat tietää, mitä voit nähdä ja tehdä Pompejin lähellä, ota huomioon:

Katso Vesuviuksen kraatteri

Pompeijissa vieraillessasi tulet huomaamaan, miten tärkeä Vesuvius oli kaupungin historiassa. Jos sinulla on aikaa ja energiaa, on hyvä idea kiivetä kraatterille.

Sieltä avautuvat matkan parhaat näkymät, näet Pompeijin huipulta ja koko Napolinlahden alueen. Sitä paitsi, kuinka monta kertaa sinulla on ollut tulivuoren kraatteri edessäsi? Mikään ei ole parempaa kuin vierailla ensimmäistä kertaa yhdellä maailman kuuluisimmista tulivuorista.

Joihinkin Pompeijiin suuntautuviin retkiin sisältyy se, mutta jos lähdet omatoimisesti , älä epäröi harkita tätä vaihtoehtoa joka tapauksessa. Näin kiipeät Vesuviukselle, Pompejin tulivuorelle.

Käy Napolissa

Roomasta tehdään Pompeijiin retkiä, joihin sisältyy pysähdys Napolissa. Matkareitti on samankaltainen: näet Pompeijin muinaisen kaupungin ammattitaitoisen oppaan johdolla, ja pysähdyt myös Napolissa.

Näihin matkareitteihin sisältyy yleensä bussikierros Napolin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten kuninkaalliseen palatsiin, Piazza del Plebiscitolle... samalla kun kuuntelet kaupungin tarinoita audio-oppaasta.

Voit myös pysähtyä lounaalle, jonka jälkeen voit tehdä opastetun kierroksen Pompeijin arkeologiseen puistoon, joka on Unescon maailmanperintökohde - todellinen herkkupala!

Varaa matkasi Pompeijiin

Milloin on paras aika vierailla Pompeijissa?

Pompeijin rauniot| ©Unsplash en primavera
Pompeijin rauniot| ©Unsplash en primavera

Pompeijissa talvet ovat pitkiä - marraskuusta maaliskuuhun - ja sää on viileämpi. Kesät kestävät kuitenkin kesäkuusta elokuuhun, ja helle voi olla polttava.

Jos on olemassa täydellinen aika vierailla Pompeijissa, se on kevät, jolloin lämpötilat ovat leudommat ja matkailu ei ole niin ruuhkaista.

Elokuu on vähiten suositeltava kuukausi useista syistä: turisteja on enemmän (ja siksi enemmän jonoja), monet ravintolat ovat Napolissa kiinni, koska se on niiden lomakuu, ja kuumuus on polttava. Voit lukea lisää parhaasta ajankohdasta käydä Pompeijissa täältä.

Varaa retki Pompeijiin

Mikä on paras viikonpäivä vierailla Pompeijissa?

Pompeijin raunioiden sisätilat| ©Unsplash
Pompeijin raunioiden sisätilat| ©Unsplash

Arkeologinen puisto avataan viikon jokaisena päivänä klo 9.00 (lauantaisin klo 8.30). Sulkemisaika riippuu vuodenajasta: talvella ne sulkeutuvat yleensä noin klo 15:30, kun taas kesällä vierailua voi jatkaa klo 18:00 asti. Suosittelemme joka tapauksessa, että tarkistat päivitetyt aukioloajat viralliselta verkkosivustolta.

Neuvon sinua saapumaan mahdollisimman pian, koska voit nauttia kompleksista leudommissa lämpötiloissa ja vähemmällä väkijoukolla. Lisäksi suosittelemme, että vierailet Pompeijissa maanantaista perjantaihin, sillä viikonloppuisin suurin osa turisteista vierailee raunioilla.

Viimeinen vinkki: jos menet yksin ja haluat säästää sisäänpääsymaksussa, tee vierailusi joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Silloin on ilmainen!

Varaa retki Pompeijiin

Vinkkejä Pompeiji-retkestäsi pyöreän matkan tekemiseen

Upea auringonlasku Pompeijissa| ©Canmandawe
Upea auringonlasku Pompeijissa| ©Canmandawe

Jotta et jäisi mistään paitsi, olen luonut artikkelin, jossa on parhaat vinkit Pompeijissa vierailuun. Seuraavassa on 5 tärkeintä vinkkiä, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon:

 1. Varaa pääsylippu tai retki Pompeijiin etukäteen: Useimpiin retkiin sisältyy jo pääsylippu, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä. Mutta jos päätät mennä yksin, osta se etukäteen. Vältät pitkät jonot, etenkin viikonloppuisin.
 2. Etsi matkatyyliisi sopiva retki: voit valita, vietätkö kaiken aikasi Pompeijissa vai yhdistätkö sen Napolin panoraamakierrokseen tai vaellukseen Vesuviukselle.
 3. Oppaan kanssa sitä parempi: Muista, että vierailet raunioituneessa kaupungissa, joten vaikka siellä on joitakin viitteellisiä merkkejä, ymmärrät paljon paremmin, mitä olet vierailemassa, jos he kertovat sinulle, millaista samassa paikassa oli vuosituhansia sitten. Useimmilla kierroksilla sinulla on paikallinen opas, joka selittää jokaisen nurkan ja kolkan. Jos lähdet omatoimisesti, suosittelemme maksamaan hieman enemmän ja vuokraamaan audio-oppaan lipputoimistosta.
 4. Ei kannata jättää väliin: Forum, amfiteatteri, teatterit ja Lupanar eivät saa jäädä väliin kiertomatkalla. Käy niissä kaikissa!
 5. Varaudu ulkoiluun: jos on kuuma vuodenaika, älä unohda vesipulloa, hattua, aurinkolaseja ja aurinkovoidetta. Jos sadetta on odotettavissa, on hyvä, että sateenvarjo ja mackintosh ovat käden ulottuvilla. Ja olipa sitten kuuma tai kylmä... mukavat kengät!

Anan matkavinkki

Vältä matkustamista kesällä. Kesäkauden ulkopuolella on vähemmän ihmisiä, ja ennen kaikkea voit nauttia olostasi ilman, että heinä- ja elokuun paahtava helle uuvuttaa sinua.

Mitä minun pitäisi ottaa mukaani Pompeijiin?

Kävele Pompeijin läpi| ©Christopher Ott
Kävele Pompeijin läpi| ©Christopher Ott

Kun kuljeskelet kaupungin raunioilla, huomaat, että hyvin harvat paikat tarjoavat varjoa. Siksi suosittelemme, että mukanasi on pieni reppu, jossa on vesipullo, jonka voit täyttää ilmaiseksi reitin varrella olevista lähteistä.

Älä unohda käyttää mukavia kenkiä, sillä Pompeijin kiertäminen voi kestää keskimäärin 4 tuntia. Aurinkoisimpina kuukausina kannattaa käyttää lippalakkia, aurinkolaseja ja aurinkovoidetta. Äläkä tietenkään jätä kameraa, jotta voit säilyttää muistot tästä ainutlaatuisesta kävelyretkestä.

Jos sinulla on iso reppu etkä halua kantaa sitä mukanasi koko kierroksen ajan, älä huoli, sillä sisäänkäynnin luona on kaappeja, joihin voit jättää sen.

Mitä nähdä Pompeijissa

Kävelyretki Pompeijin muinaisen kaupungin läpi| ©Unsplash
Kävelyretki Pompeijin muinaisen kaupungin läpi| ©Unsplash

Pompeji oli tahattomasti jäädytetty aikaan. Yli 2000 vuotta sitten, vuonna 79 eKr., Vesuvius purkautui ja hautasi koko roomalaisen kaupungin. Se löydettiin uudelleen vasta vuonna 1550, kun sitä alettiin kaivaa pois sitä peittäneestä laavavaipasta. Nykyään sen raunioilla kulkeminen on matka ajassa taaksepäin ja hiljainen muistutus luonnonvoimasta.

Jos haluat ottaa kaiken irti vierailustasi tähän arkeologiseen puistoon, tässä ovat olennaiset nähtävyydet Pompeijissa:

Foorumi

Se oli epäilemättä kaupungin elämän keskus. Tänne keskittyi Pompeijin sosiaalinen, uskonnollinen ja poliittinen elämä. Sen 150 metrin pituisen osan ympärillä olevista pylväistä voi yhä ihailla ja kuvitella, miten se alun perin oli täynnä patsaita.

Apollon temppeli

Tämä on omistettu auringon ja järjen jumalalle, ja se on yksi Pompeijin tunnusomaisista paikoista, hyvin lähellä foorumia. Se rakennettiin 800-700-luvuilla eKr. ja on yksi kaupungin vanhimmista. Nykyään jäljellä on enää useita sen pylväitä ja portaat, joiden kautta pääsi sen korokkeelle.

Suuri teatteri

Tämän teatterin katsomoon mahtui jopa 5 000 katsojaa. Kuten muissakin tapahtumapaikoissa, katsojat oli järjestetty yhteiskuntaluokkien mukaan: köyhimmät ylhäällä ja rikkaimmat alhaalla.

Pieni teatteri

Vaikka sen mitat ovat pienemmät - sinne mahtuu jopa 1 000 katsojaa - sen akustiikka on paljon parempi. Itse asiassa siellä järjestetään yhä nykyäänkin teatteri- ja musiikkiesityksiä - etuoikeus nähdä ne katsomosta!

Amfiteatteri

On totta, että sen roomalainen veli, Colosseum, on tunnetuin, mutta Pompeijin amfiteatteri on vanhin säilynyt. Se on peräisin vuodelta 70 eKr., ja sinne mahtui 20 000 katsojaa. Kuten muillakin vastaavilla areenoilla, gladiaattorit kävivät täällä näyttämässä rohkeuttaan.

Jos Pompeijissa ja sen amfiteatterissa vierailun jälkeen haluat vielä vierailla Rooman Colosseumissa, älä unohda, että palattuasi voit järjestää opastetun kierroksen Colosseumiin tai ostaa liput, joilla voit vierailla sisätiloissa kaikessa rauhassa. Tässä on linkki oppaisiin, jotka olemme kirjoittaneet siitä, jotta voit tutustua niihin: Colosseumin kierrokset y RoomanColosseuminLiput: Kuinka ostaa, mitä ne sisältävät, kuinka paljon ne maksavat, jne....

Lupanar

Jos Pompeijissa on yksi paikka, joka herättää matkailijan huomion, se on tämä rakennus. Se on muinainen bordelli, Rooman kaupungin tärkein. Kannattaa kävellä sen kahdessa kerroksessa, nähdä kivivuoteet ja ihailla freskoja: eroottisista kuvista kävijöiden ja prostituoitujen seiniin tekemiin kaiverruksiin. Ylempi kerros oli varattu rikkaimmille asiakkaille, kun taas alempi kerros oli varattu köyhimmille.

Orto dei fuggiaschi

Täällä voimme antaa kasvot Vesuviuksen purkauksen tragedialle. Täältä löydettiin 13 ihmistä, jotka yrittivät paeta. Heidän ruumiistaan tehtiin muotteja, ja vielä nykyäänkin voimme nähdä heidän epätoivoiset kasvonsa.

Terme Sabiane

Kaupungin eri kylpylöistä nämä ovat parhaiten säilyneet. Tule tänne tekemään vaikutuksen kylmiin, lämpimiin ja lämpimiin kylpyihin, pylväiden ympäröimään kuntosaliin ja ulkoilma-altaaseen.

Faunin talo

Se on yksi tärkeimmistä rakennuksista, joissa kannattaa vierailla. Se on yksi kaupungin suurimmista ja ylellisimmistä roomalaisista taloista. Täältä on löydetty useita sitä koristavia taideteoksia, kuten faunin pronssinen patsas tai Issoksen taistelua kuvaava mosaiikki. Nykyään sinun on kuitenkin mentävä Napolin arkeologiseen museoon nähdäksesi aidot kappaleet.

Salaisuuksien huvila

Todellisuudessa tämä huvila sijaitsi kaupungin laitamilla, mutta se on vierailun arvoinen, koska se on yksi parhaiten säilyneistä rakennuksista. Sisällä sen freskot ovat kestäneet ajan hammasta, joten voit siirtyä roomalaisiin aikoihin entistä selkeämmin.

Missä syödä Pompeijin matkallasi?

Herkullinen espressokahvi| ©Unsplash
Herkullinen espressokahvi| ©Unsplash

Jos aiot varata retken Roomasta Pompeijiin, useimmat retket sisältävät ruoan hintaan. Jos taas ei ole, tai jos haluat lähteä omatoimisesti, tässä on muutamia vinkkejä siitä, missä Pompeijissa voi syödä.

Napolin läheisyys tarkoittaa, että tällä alueella on upea gastronomia. Et voi jättää väliin tilaisuutta syödä aitoa napolilaista pizzaa, jossa on rasvaiset ja pehmeät reunat. Tämän alueen kahvi on yksi maailman parhaista, ja jos haluat päättää aterian hienosti, tilaa limoncello, joka on tuotu viereiseltä Amalfin rannikolta.

Varaa matkasi Pompeijiin

Festivaalit ja näkemisen arvoiset tapahtumat Pompeijissa

Pompeijin amfiteatteri| ©Unsplash
Pompeijin amfiteatteri| ©Unsplash

Haluatko tehdä vierailustasi vieläkin erikoisemman? Osallistu johonkin Pompejin raunioilla järjestettävistä tapahtumista ja näyttelyistä. Esimerkiksi Pompeji Theatrum Mundi -festivaali on järjestetty jo vuosia kesäkuukausina arkeologisessa puistossa. Sen muinaisessa teatterissa esitetään nykytanssiesityksiä ja myyttisiä näytelmiä Sofokleen ja Shakespearen välillä.

Jos olet kiinnostunut Pompeijista, sinua kiinnostaa myös

Colosseum auringonlaskun aikaan| ©David Köhler
Colosseum auringonlaskun aikaan| ©David Köhler

Jos olet jo päättänyt vierailla Pompeijissa Roomasta käsin, mielestäni et tee mitään väärää ja olen varma, että muistat tämän retken loppuelämäksesi! Jos et ole vielä varma, onko tämä kohde sinulle sopiva, olen kirjoittanut myös toisen artikkelin aiheesta. Parhaat päiväretket Roomasta jotka saattavat kiinnostaa sinua. Siinä annan lisätietoja muista retkistä, joita voit tehdä Rooman ympäristössä tai muissa viehättävissä kaupungeissa ja kylissä, joissa voit vierailla Rooman-matkasi aikana.

Jos taas haluat ottaa kaiken irti Italian pääkaupungissa viettämistäsi päivistä, jätän sinulle myös linkkejä muihin Rooma-oppaisiin, jotta voit järjestää päiväsi siellä paremmin. Tässä on yksi seuraavista Rooma-passi ja muut passit jos haluat hankkia matkailijakortin, jolla voit säästää vierailuista muistomerkkeihin, museoihin ja nähtävyyksiin, tai tämän noin Parhaat Rooman kierrokset jos kuulut niihin, jotka haluavat kiertää kaupunkeja eivätkä jätä yhtäkään nurkkaa tutkimatta.

UKK

 • Aionko nähdä ruumiita Pompeijissa?

  Raunioissa on noin 1 000 kivien peittämää ruumista ja tuhkaa, jotka antavat tarkan kuvan Pompejin asukkaiden viimeisistä hetkistä.

 • Voinko tuoda lastenvaunut näyttelyyn?

  Ei, lastenvaunut eivät ole sallittuja näyttelyssä, koska siellä on esillä lukuisia herkkiä esineitä ja kaivauksia.

 • Mitä nähtävyyksiä voin vierailla Pompeijissa?

  Vierailun aikana näet Pompejin suuren amfiteatterin, Mysteerien huvilan, jossa on hienoin esimerkki antiikin Rooman aikakauden maalaustaiteesta, Jupiterin temppelin, Apollon temppelin ja Karkureiden puutarhan, josta löytyy suurin määrä Pompejin uhreja yhdessä.