Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat Oopperakonsertit Venetsiassa

Teatterit, kuten La Fenice ja Malibran-teatteri, ovat joitakin paikkoja, joissa voit nauttia ainutlaatuisista oopperaesityksistä. Kerron, missä muissa kannattaa käydä.

Andressa García

Andressa García

7 minuuttia luettu

Parhaat Oopperakonsertit Venetsiassa

La Fenice-teatterin sisällä | ©Benh LIEU SONG

Venetsian parhaista oopperakonserteista pääset nauttimaan eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa arvostetuissa teattereissa ja te attereissa, joista tärkeimmät ovat Ateneo di San Basso ja Palazzo delle Carceri Pyhän Markuksen aukiolla. Konserttien aikana sinulla on tilaisuus nauttia Venetsian parhaiden oopperalaulajien ja muusikoiden kyvyistä.

Tämä aktiviteetti on epäilemättä yksi Venetsian parhaista nähtävyyksistä, sillä pääset näkemään ja nauttimaan Antonio Vivaldin ja Georg Friedrich Händelin kaltaisten kuuluisien säveltäjien teoksista. Katsomalla näitä teoksia sinulla on paitsi mahdollisuus nauttia upeasta musiikista myös matkustaa takaisin kaupungin kulta-aikaan. Halutessasi voit myös ilmoittautua mukaan jännittävään live-barokkiohjelmaan.

1. La Fenice -teatterin kuuluisat oopperat

La Fenice-teatteri| ©Benh LIEU SONG
La Fenice-teatteri| ©Benh LIEU SONG

Jos on yksi teatteri, jonka pitäisi olla tämän listan kärjessä, se on Teatro La Fenice, sillä se on yksi maailman kuuluisimmista oopperataloista, joka on ansainnut maineensa arkkitehtonisen kauneutensa, erinomaisen akustikkonsa ja oopperatuotantojen pitkän historiansa ansiosta.

Jotta saisit hieman taustaa tämän paikan historiasta, sinun on hyvä tietää, että La Fenice avattiin vuonna 1792, mutta on sittemmin tuhoutunut tulipaloissa ja muissa onnettomuuksissa , mutta se on myös rakennettu uudelleen useita kertoja historiansa aikana, viimeksi vuonna 2003. Siitä lähtien sitä on käytetty oopperaesityksiin.

La Fenice on historiansa aikana toiminut näyttämönä lukuisille maailman kantaesityksille, kuten Gioachino Rossinin oopperoille "Tancredi" ja "Semiramide", Giuseppe Verdin "La Traviata" ja Gaetano Donizettin "I due Foscari". Nykyään täällä esitetään myös oopperoita, balettiesityksiä ja klassisen musiikin konsertteja.

Tänne on mukava mennä paitsi katsomaan oopperaa myös ihailemaan sen näyttämöä ja kävelemään ympäröivällä alueella, jossa on myös uskomattomia turistikohteita, kuten Pyhän Markuksen basilika. Näyttelytiloissa kiertelyn lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa matkamuistoja sisällä olevasta kaupasta.

Kiinnostavat yksityiskohdat

 • Hinta: Lippujen hinnat riippuvat esitysten ajankohdasta ja tyypistä, mutta yleensä sinun on maksettava noin 11 euroa per henkilö nauttiaksesi näistä tapahtumista.
 • Aukioloajat: La Fenicen ohjelmistossa on vaihtelevasti oopperoita, baletteja ja konsertteja ympäri vuoden, mutta yleensä esityksiä esitetään maanantaista sunnuntaihin kello 9.30-18.00.
 • Sijainti: Se sijaitsee San Marcon kaupunginosassa samannimisellä maaseudulla Venetsian kaupungin sisällä.

Varaa liput La Fenice-teatteriin

2. Historialliset oopperakonsertit Dogen palatsissa

Dogen palatsi| ©Cristian Martinez
Dogen palatsi| ©Cristian Martinez

Lippujen hankkiminen Venetsian Dogen palatsiin on ehdoton juttu, jos vierailet kaupungissa, sillä tällä rakennuksella on rikas historia, ja siinä sijaitsee oopperamuseo, jossa on esillä erilaisia oopperan historiaan liittyviä näyttelyitä. Dogen palatsi on kaupungissa erityinen, sillä siellä on järjestetty useita musiikkitapahtumia ja konsertteja sekä tietenkin oopperaesityksiä.

Dogen palatsissa vierailu ihastuttaa, sillä sisällä voit nähdä monia veistoksia ja mosaiikkeja esillä. Mutta sen lisäksi se on loistava paikka nauttia hyvästä elävästä oopperasta, ja siellä on myös oopperamuseon näyttely, joka on interaktiivinen ja opettavainen. Näyttelyn sisällä voit nähdä ja oppia kaiken oopperasta, mutta myös Venetsian historiasta ja kulttuurista.

Sisäisen rakenteensa puolesta paikka on erityinen, koska se tarjoaa autenttisen ja immersiivisen kokemuksen elävästä italialaisesta oopperasta.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Tämäntyyppisestä oopperatapahtumasta joutuu maksamaan 13-25 euroa per henkilö.
 • Aukioloajat: Paikka on avoinna klo 9:00-19:00 huhtikuusta lokakuuhun, kun taas marraskuusta maaliskuuhun palatsi on avoinna klo 9:00-17:00.
 • Sijainti: Dogen palatsi sijaitsee Pyhän Markuksen aukiolla Venetsiassa.

Varaa liput Dogen palatsiin

3. Oopperakonsertteja ja gastronomiaa Villa Pisanissa

Villa Pisani| ©KLMircea
Villa Pisani| ©KLMircea

Villa Pisani on upea huvila, joka sijaitsee Straissa, Venetsian pohjoispuolella, Veneton alueen sydämessä. Silmiinpistävintä tässä huvilassa on rauhallinen ja rentouttava ilmapiiri , jossa voit nauttia korkeimman tason oopperaesityksistä. Mutta mikä parasta, huvilassa voit nauttia paitsi upeista oopperaesityksistä myös kauniista maisemista.

Huvila antaa sinulle mahdollisuuden tutustua sen laajoihin puutarhoihin, ja voit arvostaa joitakin Venetsian maaseudun kauneimmista näkymistä. Sinulla on monia vaihtoehtoja tutustua nähtävyyksiin ja arvostaa huvilan arkkitehtuuria ja historiaa. Mutta oopperaesitysten esittämisen lisäksi sinulla on mahdollisuus nähdä taidenäyttelyitä tai osallistua kulttuuritapahtumiin huvilassa.

Toisaalta, jos et ole vielä käynyt joissakin Venetsian parhaista ravintoloista, joissa voi syödä, suosittelen kokeilemaan täällä tarjottavia ruokia, jotta voit tutustua hieman enemmän paikalliseen gastronomiaan.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Villa Pisaniin pääseminen maksaa noin 11 euroa per henkilö.
 • Aukioloajat: Yleensä tämä paikka on suljettu maanantaisin. Muina päivinä se on avoinna klo 9:00-18:00.
 • Sijainti: Villa Pisani sijaitsee Stra kaupungissa Veneton alueella.

Varaa liput I Musici Veneziani -konserttiin

4. Ooppera Jewels Goldoni-teatterissa

Goldoni-teatteri| ©Andrea Guagni 3 Million
Goldoni-teatteri| ©Andrea Guagni 3 Million

Yksi niistä jalokivistä, joissa sinun on käytävä, jos haluat nähdä hyvän oopperaesityksen Venetsiassa, on epäilemättä Teatro Goldoni, joka sijaitsee Venetsian sydämessä, Veneton alueella. Tähän päivään asti tämä teatteri on ollut monien merkittävien teatteriesitysten näyttämönä, ja samalla siellä ovat vierailleet kuuluisat näyttelijät.

Erikoista tässä paikassa on se, että se on jaettu kolmeen tasoon, ja sen rakentamisajankohdan alkuperäinen barokkityyli on säilynyt tähän päivään asti. Mitä tulee teatterin näytelmä- ja oopperaesitysten ohjelmistoon, kannattaa tietää, että eri tyylilajien näytelmiä ja musikaaleja esitetään jatkuvasti. Oopperat ja zarzuelat ovat yleisimpiä, vaikka voit nauttia myös draamoista ja komedioista.

Parasta kaikessa on se, että näillä esityksillä on paljon tekemistä venetsialaisen kulttuurin kanssa, sillä tämä paikka on ihanteellinen myös oopperakokemuksen eläytymiseen ja Venetsian rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin uppoutumiseen, jopa enemmän kuin jos ilmoittautuisit Venetsian gastronomiselle kierrokselle.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Sisäänpääsymaksu on noin 3 euroa per henkilö.
 • Aukioloajat: Teatteri on avoinna klo 10:00-16:00 joka päivä.
 • Sijainti: Goldoni-teatteri sijaitsee Venetsian sydämessä.

Varaa liput Interpreti Veneziani -konsertteihin

5. Oopperan kulttuurikonsertit Teatro San Gallossa

Teatro San Gallo| ©Dimitris Kamaras
Teatro San Gallo| ©Dimitris Kamaras

Jos haluat paljon historiallisemman ja kulttuurisemman kokemuksen, suosittelen vierailua Teatro San Gallossa, joka on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Venetsian sydämessä 1700-luvun alusta lähtien. Sittemmin sitä on remontoitu lukemattomia kertoja. Nykyään se on kuitenkin merkittävä venetsialainen kulttuurilaitos. Sisällä voit käydä nauttimassa monenlaisista esityksistä.

Tärkeimpiä esityksiä, joita näet tässä paikassa, ovat ooppera, baletti, näytelmät ja konsertit. Arvostetut säveltäjät, kuten Antonio Vivaldi ja Johann Adolph Hasse, ovat kantaesittäneet teoksiaan täällä, ja kuuluisat oopperalaulajat, kuten Maria Malibran ja Enrico Caruso, ovat esiintyneet täällä. Saatat siis nähdä tässä teatterissa esiintyjän, josta myöhemmin tulee kuuluisa.

Sisällä voit ottaa upeita valokuvia kauniista ja koristeellisesta arkkitehtuurista, sillä se on rakennettu barokkityyliin, ja sen katossa ja seinissä on taidokkaita freskoja sekä taidokkaita koristeita parvekkeilla ja aitiopaikoissa. Tämä on yksi parhaista asioista, joita voit tehdä kaupungissa sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut gondoliajelulle Venetsiassa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Päästäksesi teatteriin sinun on maksettava noin 20 euroa per henkilö, vaikka nämä hinnat voivat vaihdella esityksen tyypin, haluamasi istumapaikan ja esitysajan mukaan.
 • Aukioloajat: Vierailuaika voi vaihdella sesongin ja esityksen mukaan.
 • Sijainti: Tämän teatterin tarkka osoite on Calle Gallo Venetsiassa. Tämä katu on kaupungin sydämessä, aivan Piazza San Marcon aukion vieressä.

Varaa liput I Musici Veneziani -konserttiin

6. Suosittuja oopperoita Malibran-teatterissa

Malibran-teatteri| ©Tony Hisgett
Malibran-teatteri| ©Tony Hisgett

Toinen paikka, jossa voit nauttia Venetsian parhaista oopperakonserteista, on epäilemättä Teatro Malibran, joka on historiallinen paikka, joka sijaitsee niin ikään San Marcon kaupunginosassa lähellä Rialtoa. Siitä käytetään usein nimitystä Teatro di San Giovanni Grisostomo. Sen näyttämöllä on nähty joitakin suosituimpia oopperoita ja tunnetuimpia taiteilijoita, kuten Rossinin ja Verdin oopperoita, sekä balettia ja muita näyttämöesityksiä.

Teatteriin mahtuu noin 800 henkeä, joten se on melko pieni paikka, jossa voit nauttia Venetsian parhaista oopperateoksista ja esityksistä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Lippujen hinnat voivat vaihdella tapahtuman tai esityksen mukaan.
 • Aukioloajat: Voit käydä tässä paikassa maanantaista sunnuntaihin klo 9:30-18:00 välisenä aikana.
 • Sijainti: Malibran-teatteri sijaitsee San Marcon kaupunginosassa, lähellä Rialton aluetta.

Varaa liput Interpreti Veneziani -konserttiin

7. San Giacomo di Rialton kirkko

San Giacomo di Rialton kirkko| ©Claudio Quezada
San Giacomo di Rialton kirkko| ©Claudio Quezada

Jos haluat kulttuurisen oopperakokemuksen ja samalla kokea paikan, jolla on historiaa, sinun on mentävä katsomaan oopperaesitys San Giacomo di Riallon kirkkoon. Täällä järjestetään usein oopperaesityksiä, ja se on suosittu paikka niin paikallisten kuin vierailijoidenkin keskuudessa, joten siellä on hyvä ottaa pari valokuvaa ennen esityksen katsomista.

Mitä tulee sen historiaan, se on paikka, joka toimi aikoinaan barokkikirkkona, mutta nykyään se toimii täydellisenä paikkana nauttia kaikenlaisista näytelmistä, joista suosituimpia ovat klassiset näytelmät ja kuuluisat oopperat, jotka voi nähdä tässä paikassa. Kunkin tapahtuman ohjelmisto voi vaihdella esiintyvän taiteilijan ja muiden ominaisuuksien mukaan.

Kiinnostavat yksityiskohdat

 • Hinta: Pääsy itse kirkkoon voi olla ilmainen, kun taas pääsy oopperaesitykseen voi maksaa noin 30 euroa per henkilö.
 • Aukioloajat: Kirkko on avoinna viikon jokaisena päivänä klo 9.00-12.00 ja sen jälkeen klo 16.00-19.00. Eri oopperaesitysten kellonajat voivat kuitenkin muuttua.
 • Sijainti: San Giacomo di Rialton kirkko sijaitsee San Polon kaupunginosassa, lähellä Rialton aukiota, Campo San Giacomo di Rialton suuntaan.
 • Voit vierailla tässä ja muissa Venetsian kirkoissa Venetsian Chorus Passilla, jolla pääset jonon ohi yli 15 kirkkoon Venetsiassa.

Varaa Venice Chorus Pass

8. Vendramin-Calergin palatsi

Vendramin-Calergin palatsi| ©Clarissa
Vendramin-Calergin palatsi| ©Clarissa

Vendramin-Calergin palatsissa, joka on yksi Venetsian erikoisimmista palatseista, sinulla on mahdollisuus nauttia upeista oopperaesityksistä, mutta voit myös pitää hauskaa palatsin tiloissa sijaitsevassa kasinossa. Yksi tämän paikan parhaista ominaisuuksista on se, että se on historiallinen residenssi, joten pääset tutustumaan sen historiaan ja siihen, miten se on todistanut Venetsian muuttumista vuosisatojen aikana.

Palatsin sisällä sijaitsevassa oopperasalissa on uskomaton akustiikka, joten oopperasta nauttiville oopperakokemus on aivan erityinen. Näissä tiloissa voi nauttia muun muassa kuuluisien säveltäjien, kuten Verdin, Puccinin ja Mozartin, teoksista. Tässä paikassa et ainoastaan kuuntele klassista musiikkia, vaan voit myös arvostaa paikan kauneutta ja historiaa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Hinnat oopperaesitysten katsomiseen tässä paikassa voivat vaihdella 25 ja 35 euron välillä per henkilö.
 • Kellonajat: Voit mennä oopperakonserttiin tässä paikassa klo 18:00 alkaen, jolloin esitykset alkavat.
 • Sijainti: Tämä palatsi sijaitsee Grand Canalilla Cannaregion alueella, joka sijaitsee kaupungin sydämessä.

Varaa liput Palazzo Mocenigon Venetsian konserttiin

9. Scuola Grande di San Giovanni Evangelista -oppilaitos

Scuola Grande di San Giovanni Evangelista -oppilaitos| ©Bernard Blanc
Scuola Grande di San Giovanni Evangelista -oppilaitos| ©Bernard Blanc

Scuola Grande di San Giovanni Evangelista, joka oli aikoinaan koulu, toimii nykyään kaikenlaisten esitysten pitopaikkana. Suuren kapasiteetin ja hyvien teknisten yksityiskohtien ansiosta tämä on yksi erikoisimmista paikoista, joissa voi nauttia konserteista.

Tämä paikka ei toimi ainoastaan kaikenlaisten näytelmien ja oopperoiden esittämiseen, vaan se on myös suosittu paikka juhlien ja erityisten kausitapahtumien tai jopa teematapahtumien järjestämiseen, joihin voit osallistua Venetsiassa vierailusi aikana 3 päivän aikana tai niin kauan kuin oleskelet.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Sinun on maksettava noin 25 euroa per henkilö, jos haluat mennä nauttimaan hyvästä oopperaesityksestä Scuola Grande di San Giovanni Evangelista -teatteriin.
 • Kellonajat: Oopperaesitykset pidetään yleensä iltaisin.
 • Sijainti: Tämä esityspaikka sijaitsee nimenomaan Piazza San Giovanni e Paolo -aukiolla, joka tunnetaan myös nimellä Piazza dei Santi Giovanni e Paolo Venetsian Castellon kaupunginosassa.

10. San Vidalin kirkko

San Vidalin kirkko| ©Andrew Girdwood
San Vidalin kirkko| ©Andrew Girdwood

San Vidalin kirkko on barokkityylinen kirkko, jossa sinulla on mahdollisuus nauttia upeista oopperakonserteista vuoden jokaisena vuodenaikana. Itse tilasta kannattaa tietää, että siinä on näyttämö, jossa kaikenlaiset taiteilijat esiintyvät intiimissä ja akustisessa ilmapiirissä, mikä tekee kokemuksesta vieläkin erikoisemman.

Tulet rakastamaan San Vidalin konsertteja, koska ne tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen, kun voit nauttia musiikista niinkin historiallisessa ja autenttisessa ympäristössä kuin kirkko. Lisäksi tämä paikka on sekä paikallisten että matkailijoiden suosiossa historiallisen merkityksensä sekä teknisten ja akustisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Liput oopperaesitykseen Pyhän Vidalin kirkon konserttisalissa maksavat yleensä 30-45 euroa per henkilö.
 • Aikataulu: Esitysajat riippuvat pitkälti vuodenajasta ja siellä esitettävän teoksen tyypistä.
 • Sijainti: Se sijaitsee Venetsian keskustassa, joten sinne ei ole kovin vaikea päästä.