10 Asiaa Mitä Tehdä Marseillessa Kesällä

Kesän viettäminen Ranskan Côte d'Azurilla on erinomainen idea niille, jotka haluavat tutustua yhteen maan kauneimmista alueista. Ja mikä olisikaan parempi tapa tehdä se kuin Marseillen kaupunki, joka on tämän alueen suurin kaupunki.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

7 minuuttia luettu

10 Asiaa Mitä Tehdä Marseillessa Kesällä

Marseille | ©Paul Keller

Marseillen parhaat nähtävyydet ja aktiviteetit vaihtelevat kausittain, ja kesällä järjestetään joitakin vuoden tärkeimmistä tapahtumista ja perinteistä. Samaan aikaan turistien määrä on suurin, eikä Marseille suurena satamakeskuksena välty tältä hyödyttävältä tosiasialta.

Lue seuraavasta kooste suunnitelmista kesäkuusta syyskuun loppuun, jotta voit nauttia Marseillesta täysillä osallistumalla parhaisiin festivaaleihin ja nauttimalla kesän tärkeimmistä nähtävyyksistä.

1. Nauti elektronisesta musiikista Marsatacissa

Marsatac| ©Tigrane Dirad
Marsatac| ©Tigrane Dirad

Elektroninen musiikki on varsin tärkeää Välimeren alueen matkailuelinkeinolle, ja Marseillen kaupungissa järjestetään kesäkuun puolivälissä yksi parhaista tälle hauskalle ja nuorekkaalle musiikkigenrelle omistetuista festivaaleista. Kyseessä on yleensä kolmipäiväinen tapahtuma, joka kestää perjantaista sunnuntaihin kuun toisella tai kolmannella viikolla.

Tapahtumaan osallistuvat artistit ovat yleensä kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettuja, ja festivaalin pienemmillä lavoilla on myös tavallista kutsua paikallisia artisteja Marseillesta, jotka tekevät itselleen mainetta paikallisesti. Näin pyritään lisäämään heidän tavoitettavuuttaan paljon suuremman ja monipuolisemman yleisön parissa.

Festivaalin tapahtumapaikka vaihtuu jatkuvasti, mutta viime vuosina on valittu Borely-puisto. Tämä johtuu siitä, että se on melko helposti saavutettavissa kaikkialta kaupungista, sekä siitä, että tämä julkinen tila on erittäin kaunis.

Samalla se, että tapahtuma kestää koko viikonlopun ja alkaa myöhään, on varsin suotuisaa, joten voit omistaa aamupäivän muille aktiviteeteille, kuten Marseillen parhaille kierroksille.

Kiinnostavat yksityiskohdat:

  • Hinta: Lippujen hinnat vaihtelevat vuosittain, mutta tavallisimmin kolmen päivän passi maksaa 85 euroa ja yhden päivän passi noin 35 euroa.

Varaa Marseillen parhaat retket

2. Voit myös tanssia Delta-festivaaleilla

Delta-festivaaleilla| ©Kezia Sakho
Delta-festivaaleilla| ©Kezia Sakho

Toisaalta, jos musiikkifestivaali kuulostaa sinusta vielä elokuussa kiinnostavalta ja vierailusi kaupungissa osuu juuri näihin päivämääriin, Delta Festival on jotain, mitä sinun ei kannata jättää väliin. Tämäkin festivaali keskittyy elektroniseen musiikkiin, mutta tässä tapauksessa mukana on myös muita musiikkigenrejä sekä kaikenlaisia immersiivisiä installaatioita, jotka sisältävät performansseja ja rakennetaidetta.

Tapahtuma järjestetään yleensä elokuun toisella tai kolmannella viikolla, ja tällöin kyseessä on yleensä pidempään kestävä festivaali, joka kestää yleensä kokonaisen viikon tai vähintään viisi yhtäjaksoista päivää.

Vaikka kyseessä on hyvin nuorisopainotteinen tapahtuma, sille on ominaista hyvin perhekeskeinen ilmapiiri. Sen vuoksi, riippuen kutsuttujen taiteilijoiden määrästä, se voi olla suositeltava aktiviteetti lasten kanssa.

Se on myös erittäin suotuisa vaihtoehto niille, joilla on nelipäiväinen matka Marseilleen, erityisesti siksi, että liput voi ostaa erikseen jokaiselle päivälle, mikä tarkoittaa, että voit täydentää sitä nähtävyyksien katselulla, josta olet todennäköisesti kiinnostunut.

Kiinnostavat yksityiskohdat

  • Hinta: Tyypillisesti viiden päivän lippu maksaa noin 100 euroa ja yhden päivän lippu 30 euroa.

3. Juhli Bastilian päivää

Notre-Dame de la Garden basilika| ©Jorge Láscar
Notre-Dame de la Garden basilika| ©Jorge Láscar

Ranskan kansallispäivää vietetään keskikesällä, 14. heinäkuuta. Tämä juhlapäivä otettiin käyttöön vuonna 1880, ja se symboloi absoluuttisen monarkian loppua sekä edustaa Ranskan kansan yhdistymistä ja sen tasavaltaisen suvereniteetin juhlimista. Ranskalaiset juhlivat tätä päivää kaikkialla maassa erityisin paraatein sekä kansan- tai yksityisjuhlallisuuksin.

Jos sinulla on siis etuoikeus vierailla Marseillessa Bastiljin päivänä, älä jätä käyttämättä tilaisuutta osallistua johonkin kaupungin kaupungintalon järjestämistä monista aktiviteeteista.

Vanhassa satamassa järjestetään todennäköisesti useita juhlatapahtumia, ja paikat, kuten Borely-puisto ja Notre-Dame de la Garde -basilika, ovat täynnä paikallisia, jotka nauttivat ilotulituksesta.

Silloin on ehdottomasti hyvä aika juhlia joillakin kaupungin boheemimmilla ja eklektisemmillä alueilla. Se on myös erittäin sopiva aika tehdä lyhyt retki johonkin Marseillen lähellä sijaitsevista kylistä. Tutustu siis joihinkin Provencen parhaisiin retkiin Marseillesta, joiden avulla voit tutustua tähän kauniiseen ja omituiseen alueeseen.

4. Koe Saint-Jean's Day ranskalaiseen tyyliin

Veneretki| ©Rémi Avignon
Veneretki| ©Rémi Avignon

Välimeren alueen yhteisöt juhlivat 23. kesäkuuta Pyhän Johanneksen juhlaa, joka osuu samaan aikaan kevään vaihtumisen kanssa kesään ja joka on ollut tärkeä juhlapäivä jo ennen Kristusta.

Marseillella ja muilla Côte d'Azurin kaupungeilla on oma versionsa tästä tapahtumasta, ja se on periaatteessa ilta, jolloin marseillelaiset suuntaavat rannoille viettämään suosittua juhlaa, jossa sytytetään useita nuotioita. Se symboloi kaiken pahan poispolttamista ja tilan avaamista yhteiselle hyvinvoinnille.

Tapahtumassa on kansantanssia ja ennen kaikkea paljon alkoholia, ja se on hyvä tapa tutustua tämän Ranskan osan perinteisiin.

Se on myös täydellinen jatk o retkelle, kun päätät osallistua Marseillen parhaimpiin kuuluville veneretkille, jotka ovat ihanteellisia kesän alkajaisiksi, kun kiertelet kaupungin rannoilla ja uskaltaudut Parc National Des Calanques -puiston parhaille rannoille.

5. Tule Marseillen tanssi- ja monitaidefestivaalille

MuCEM| ©Fred Romero
MuCEM| ©Fred Romero

Toinen erittäin suositeltava tapahtuma, josta kannattaa nauttia Marseillen kaupungissa vieraillessa, on osallistua johonkin Marseillen tanssi- ja monitaidefestivaalin yhteydessä järjestettävistä aktiviteeteista.

Kyseessä on vuosittainen tapahtuma, joka tarjoaa teatterin, musiikin, elokuvan, tanssin ja taidenäyttelyiden yhdistämistä eri puolilla kaupunkia. Tavoitteena on näyttää tämän yhteisön nykyaikaisin ja luovin puoli.

Tapahtumapaikkaa tai hintaluokkaa ei ole määritelty, sillä satoja tapahtumia ja aktiviteetteja järjestetään Marseillen eri kulttuurilaitoksissa kesäkuusta syyskuuhun. Useita aktiviteetteja järjestetään kuitenkin todennäköisesti joissakin Marseillen parhaista museoista ja erityisesti julkisissa puistoissa, kuten Henri-Fabren tai François Billoux'n puistossa.

Itse asiassa kannattaa huomioida, että monet festivaalin tapahtumista ovat täysin ilmaisia, kun taas toiset on varattava hyvissä ajoin etukäteen. Tämä johtuu siitä, että osa näytelmistä on rajoitettu laitoksen kapasiteetin mukaan tai ne ovat hieman eksklusiivisempia.

6. Koe helatorstai

Saint-Laurentin kirkko| ©Thomas Gorman
Saint-Laurentin kirkko| ©Thomas Gorman

Neitsyt Marian taivaaseenastumisen päivää vietetään joka vuosi 15. elokuuta, ja Ranskassa, kuten monissa Euroopan maissa, se on pyhäpäivä. Kukin paikkakunta tulkitsee tätä katolista juhlaa kaupunkinsa suojeluspyhimyksen mukaan, ja Marseillen tapauksessa koko tapahtuma pyörii Panierin neitsyen ympärillä.

Juuri tästä syystä juhla alkaa kulkueella, joka kulkee koko Le Panierin kaupunginosan läpi, kunnes se saapuu Saint-Laurentin kirkkoon.

Kaikkialla kaduilla järjestetään kuitenkin todennäköisesti uskonnollisia tapahtumia tai Marseillen asukkaat yksinkertaisesti käyttävät juhlapäivää hyväkseen ja menevät syömään ja nauttimaan kaupungin kauneimmista nähtävyyksistä.

Voidaan siis sanoa, että osallistuminen tähän juhlaan tai ainakin kävely Le Panierin kaupunginosassa tänä päivänä on yksi parhaista asioista, joita Marseillessa voi tehdä elokuussa, joka on kuukausi, jossa ei ole enää paikallisia tai kansallisia vapaapäiviä.

7. Katsele auringonlaskua La Friche de la Belle de Mai -tapahtumassa

La Friche de la Belle de Mai| ©Michel CIRODDE
La Friche de la Belle de Mai| ©Michel CIRODDE

Marseillen kaupungille ja sen kulttuuri-identiteetille on varsin ominaista tilojen keksiminen uudelleen ja niiden muuttaminen yhä julkisemmiksi, etenkin kun on kyse paikoista, joilla on aiemmin ollut teollinen tarkoitus. Tässä yhteydessä La Friche de la Belle de Mai on paikka, jota ei kannata jättää väliin kesävierailun aikana.

Kyseessä on entinen tupakkatehdas, joka on vuodesta 1992 lähtien omistanut 45 000 neliömetrin alueensa taiteen ilmaisulle sen kaikissa muodoissa. Kesäkuukausien aikana siellä järjestetään todennäköisesti useita nykytaiteen näyttelyitä, monia ulkoilmaelokuvanäytöksiä, joitakin konsertteja, paljon teatteria ja ennen kaikkea useita katutaideiltoja ja Marseillen juhlia.

Vierailu tässä paikassa on yksi parhaista asioista, joita voi tehdä Marseillessa lasten kanssa, koska siellä on kaikenikäisille sopivaa toimintaa.

8. Älä epäröi käydä alueen parhailla rannoilla

Marseillen ranta| ©Janene
Marseillen ranta| ©Janene

Marseille ja sen ympäristö ovat täynnä rantoja, jotka viettelevät niin matkailijat kuin paikallisetkin. Tämä kaupunki sijaitsee Côte d'Azurilla, joka on Välimeren puoleisen Ranskan kaunein osa. Ainakin kun on kyse merestä ja mantereen rannikosta nauttimisesta.

Tästä syystä on suositeltavaa uskaltautua kaupungista ulos tutustumaan alueen muihin pikkukaupunkeihin, varsinkin jos osallistut reiteille, jotka ovat osa Marseillen parhaita pyöräretkiä. Tämä johtuu siitä, että suunnitelma sisältää hieman urheilullista liikuntaa ja mahdollisuuden uida joillakin maan parhaista rannoista.

L'Estanquen ja Miramasin väliset rannat ovat parhaita, mutta mikä tahansa muu lähistöllä sijaitseva kohde olisi erinomainen idea. Itse asiassa myös matka länteen kohti Nizzaa, Cannesia ja Monacoa on erinomainen suunnitelma koko kesän kestävälle tutustumiselle tähän osaan Ranskan Välimerta.

9. Kävele Les Catalansin rannalta Pradon rannoille

Pradon ranta| ©Ratozamanana Andriankoto
Pradon ranta| ©Ratozamanana Andriankoto

Itse asiassa, jos ajatus Marseillesta lähtemisestä rannalle ja hyvästä kesäsäästä nauttimisesta ei innosta, voit silti kävellä Les Catalansin rannalta Pradon rannoille, sillä molemmilla on erinomainen rantakatu, jolla on kaikenlaisia kahviloita, ravintoloita ja perheille suunnattuja viihdytyspaikkoja.

Oikeastaan Pradon rannat ovat hieman suositeltavampia , jos haluat uida meressä. Sen sijaan kaikki täältä Le Catalansin rantaan päin ovat parempia vaihtoehtoja maisemien tarkkailuun yleisön käytettävissä olevista näköalapaikoista.

Joka tapauksessa tämä suunnitelma vie puolet päivästäsi, ja vaikka se on yksi parhaista asioista, joita voi tehdä tänä kesänä, ei ole epäilystäkään siitä, etteikö siitä voi nauttia muiden aktiviteettien, kuten Marseillen parhaiden turistibussien kyytien kanssa, jotka vievät sinut kaupungin muihin upeisiin nähtävyyksiin pienellä rahalla ja ennätysajassa.

10. Katso ottelu Orange Velodromella

Orange Velodrome| ©Etienne Baudon
Orange Velodrome| ©Etienne Baudon

Urheilu ja erityisesti jalkapallo on ranskalaisille varsin tärkeää, ja Marseillen kaupungin joukkueen kotipaikka on Orange Velodrome-stadion. Tämä paikka on vaikuttava sekä arkkitehtonisen kauneutensa että pelkän kokonsa vuoksi.

Samalla vierailu siellä kesällä on yksi parhaista ideoista, joita sinulla voi olla, jotta pääset nauttimaan ottelusta, joka on täynnä tämän Ligue 1 -joukkueen faneja. Tämä tietäen, että kausi alkaa elokuun puolivälissä, ja näin ollen on yli puolitoista kuukautta kesäiltoja nauttia urheilutapahtumista tällä tärkeällä Marseillen stadionilla.

Sinun on pidettävä mielessä, että tämä suunnitelma on kehitettävä illalla, koska useimmat ottelut järjestetään tuohon aikaan vuorokaudesta. Voit siis täydellisesti tehdä muitakin aktiviteetteja samana päivänä, ja suosittelen, että yksi niistä on Marseillen parhaat gastronomiset retket, erityisesti siksi, että ne auttavat sinua tutustumaan kaupungin makuihin, minkä jälkeen voit jatkaa niiden tutkimista omatoimisesti.

Marseillen lämpötilat kesällä

Kesä Marseillessa| ©Dion Hinchcliffe
Kesä Marseillessa| ©Dion Hinchcliffe

Koko kesän ajan Marseillessa on erilaisia lämpötiloja. Tämä johtuu siitä, että heinä- ja elokuussa maksimilämpötilat ylittävät todennäköisesti 35 °C, kun taas syyskuun lopulla ne eivät melkein varmasti nouse yli 30 °C:n.

Sama pätee myös minimilämpötiloihin, sillä kesäkuussa ne pysyttelevät vielä alle 20 °C:n, kun taas elokuussa on lähes mahdotonta päästä lähellekään näitä lukuja.

Marseillen kesäturistivirta

Marseillen rannikko| ©Alexey Komarov
Marseillen rannikko| ©Alexey Komarov

Kesä on Marseillen kaupungissa vuoden vilkkainta aikaa, mikä tarkoittaa, että useimmilla matkailupalveluilla on huomattava kysyntä. Siksi ykkössuositukseni on aina varata mahdollisimman monta aktiviteettia etukäteen, sillä näin voit taata, että voit osallistua niihin haluamanasi päivänä ja kellonaikana.

Hinnat Marseillessa kesällä

Raha euroina| ©Ibrahim Boran
Raha euroina| ©Ibrahim Boran

Samalla kesä on vuoden kalleinta aikaa vierailla Marseillessa siitä yksinkertaisesta syystä, että rajallinen tarjonta ja liiallinen kysyntä tekevät hotelleista, liikenteestä ja muista palveluista hieman kalliimpia.

Siksi monet suosittelemistani aktiviteeteista ovat ilmaisia. Onneksi tämä on myös kaupunki, jossa on runsaasti julkisia tiloja, joten ihmiset voivat viihdyttää itseään kuluttamatta liikaa rahaa.

Mitä pakata mukaan kesävierailulle Marseilleen?

Matkatavarat| ©tookapic
Matkatavarat| ©tookapic

Jos aiot vierailla Marseillessa kesällä, matkalaukussasi tulisi olla hyvä aurinkosuojavoide, mukavat ja hengittävät vaatteet ja ennen kaikkea sopivat jalkineet, joilla voit kävellä kaupungilla ja vierailla eri rannoilla.

.