Tonavan jokiristeilyt

Kun purjehdit Tonavalla iltahämärässä elävän musiikin soidessa taustalla (tai jopa hyvän illallisen nauttiessa laivalla), tiedät olevasi Budapestissä.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

Tonavan jokiristeilyt

Tonavan risteilyt | ©Raimond Klavins

Tonava on Budapestin sielu ja kaupungin maamerkki. Tämä joki jakaa Unkarin pääkaupungin kahtia: Budaan ja Pestiin, ja sen rannoilla sijaitsevat tunnusomaisimmat rakennukset tekevät jokaisesta sillasta näköalapaikan.

Halvin vaihtoehto

Budapestin Tonavan Risteily

Purjehdi Tonavalla risteilyaluksella

Tee kierros vedestä käsin, rantaudu eri pysähdyspaikoilla ja nauti erilaisesta nähtävyyselämyksestä. Sinulla on ääniopas, WiFi aluksella, ja sinun ei tarvitse huolehtia muusta kuin siitä, että otat paljon valokuvia.

Noin 15 eurolla sinulla on mahdollisuus osallistua yli 70 minuutin risteilylle Tonavalla, jonka aikana sinulla on runsaasti aikaa ottaa kuvia veneestä avautuvista panoraamanäkymistä, nauttia itse kokemuksesta ja oppia mielenkiintoisia faktoja ja tarinoita Budapestin eri muistomerkeistä ja nähtävyyksistä, jotka näet kierroksen aikana.

Suositellaan, jos... haluat purjehtia Tonavalla, mutta et halua kuluttaa elämykseen liikaa.

--


Premium-vaihtoehto

Budapestin Buffet Illallisristeily Elävän Musiikin Kera

Nauti illallisesta ja esityksestä purjehtiessasi Tonavalla.

Koe unohtumaton ilta risteilyllä, joka sisältää illallisen ja perinteisen musiikki- ja tanssiesityksen. Ihaile Budapestin ikonisten monumenttien henkeäsalpaavaa kauneutta vedestä käsin.

Jos olet kiinnostunut näkemään unkarilaisen tanssiesityksen Budapestin-vierailusi aikana, tämä kiertomatka sisältää alueellisen esityksen ja illallisristeilyn Tonavalla.

Voit ihailla kaikkia kaupungin nähtävyyksiä ja maamerkkejä, kuten Ketjusiltaa ja Budan linnaa.

Suositellaan, jos... haluat kokea jotain erilaista, mutta ottaa kaiken irti paikallisista nähtävyyksistä.

.

Tonavan risteilyvaihtoehdot

Ilmakuva Tonavasta
Ilmakuva Tonavasta

Kaupungissa järjestetään erilaisia päivä- ja yöristeilyjä Tonavalla. Hinta riippuu mukana olevista lisämaksuista, sillä on olemassa risteilyjä, joihin sisältyy esitys, illallinen jne. Kerron sinulle parhaista, jotta voit valita omasi:

Tonavan risteily

Budan linna| ©Dennis Jarvis
Budan linna| ©Dennis Jarvis

Tämän Tonavan risteilyn aikana sinulla on oikeus nauttia ilmaisesta WIFI-yhteydestä ja valita toinen juoma (lasi samppanjaa, viiniä, olutta, soodavettä tai kivennäisvettä). Saatavilla on erilaisia aikatauluja, retki on mahdollista tehdä sekä talvella että kesällä, sillä laivassa on kansi, joka vedetään sisään kauniilla säällä.

Veneessä on äänikommentti 30 kielellä, johon pääsee erikseen kypärillä tutustumaan ja kuulemaan lisää joistakin kierroksen kohdista, kuten esim:

Unkarin parlamentti

Budapestin suurin monumentti, jossa on upea valaistus ja yhteensä 691 huonetta. Jos se tekee sinuun vaikutuksen veneestä käsin, varaa vierailusi aikana aikaa nähdäksesi sisätilat, joissa on kuninkaiden patsaita, freskoilla ja lehtikullalla koristeltuja huoneita, aulaa hallitseva Unkarin kruunu, 96-metrinen kupoli ja upea kongressisali.

Budan linna

Tunnetaan myös nimellä Kuninkaanlinna. Se oli aikoinaan Unkarin kuninkaiden asuinpaikka, mutta nykyään siinä on Unkarin kansallisgalleria tai Budapestin historiallinen museo sekä valtava kirjasto.

Elisabethin silta

Yksi kaupungin moderneimmista silloista, joka on omistettu kuuluisalle keisarinna Sissille, Unkarin kuningattarelle. Legendaksi muodostunut nainen voitti unkarilaisten sydämet ja piti aina erityistä sijaa Budapestissa, jota hän piti toisena kotimaanaan.

Ketjusilta

Yksi kaupungin kuuluisimmista silloista sekä öisen valaistuksensa että päivällä avautuvien näkymiensä vuoksi. Se on kaupungin vanhin silta, ja pitkään aateliset ja tavalliset ihmiset joutuivat maksamaan sen ylittämisestä tietullia.

Margaretin saari

Pieni saari keskellä Tonavaa, jossa on kauniita puistoja, japanilainen puutarha, keskiaikaisia raunioita ja musiikkilähde. Laiva pysähtyy siellä, joten voit jäädä pois ja kävellä saarella puolitoista tuntia ennen kierroksen päättämistä.

Varaa Tonavan risteily

Budapestin risteily illallisella ja elävällä musiikilla

Illallinen ja auringonlasku
Illallinen ja auringonlasku

Tämä on kustannussäästövaihtoehto, jos aiot nauttia molemmista kokemuksista. Tonavan illallisristeilykokemus sisältää kuljetuksen hotellille ja hotellilta sekä kuljetukset reitin eri kohteiden välillä.

Esitys

Ensimmäinen pysähdyspaikka on Tonavan palatsi tai Unkarilaisen perinnön talo, jossa unkarilaisen musiikki- ja tanssiesityksen esittää jompikumpi kahdesta kansanmusiikkiryhmästä (vuodenajasta riippuen): Danube Folk Ensemble tai Rajkó Folk Ensemble and Orchestra.

Risteilyn reitti

 • Budan linna
 • Ketjusilta
 • Gellertin kylpylä
 • Gellert-vuori
 • Varhegy
 • Clark Adam ter

Illallinen

Risteilyn puolivälissä voit myös nauttia illallisen, joka koostuu kolmesta lämpimästä ruoasta ja kahdesta juomasta. Tällä risteilyllä maistettavat ruoat ovat tyypillisiä unkarilaisia ruokia. Voit valita joidenkin niistä välillä:

 • Gulassikeitto
 • Kasviskermakeitto
 • Perinteiset kananreidet
 • Paahdettua kananrintaa juusto- ja basilikakastikkeen kera
 • Maustetut porsaankylkiluut timjami- ja sinappikastikkeella
 • Grillattua polentaa fetajuuston kera
 • Kotitekoisia pinaattirullia sinappi- ja sienikastikkeen kera
 • Kotitekoinen strudel

Varaa Tonavan risteily musiikin ja illallisen kera

Pizzaristeily avoimella baarilla Budapestissa

Illallisristeily Budapestissa| ©Top Budapest
Illallisristeily Budapestissa| ©Top Budapest

Tämä vaihtoehto on saatavilla noin 34 eurolla per henkilö, ja sen lisänä on se, että voit nauttia risteilystä Tonavaa pitkin pizzan ja avoimen baarin kera noin 70 minuutin ajan. Se on täydellinen suunnitelma, jos haluat viettää miellyttävää aikaa ilman pakkomiellettä ottaa kuvia muistomerkeistä, muuten menetät kokemuksen illallisesta pizzojen ja oluiden kera.

Ihanteellinen kaveriporukalle tai perheelle ja jakaa miellyttävän hetken samalla, kun tutustutte kaupunkiin ja rentoudutte purjehduksen aikana.

Reittiohjelma

 • Elisabetin silta
 • Budapestin parlamentti
 • Budan linna
 • Ketjusilta
 • Margaretin silta
 • Budapestin kansallisteatteri
 • Taiteiden palatsi
 • Vapauden silta

Varaa Tonavan risteily musiikin ja illallisen kera

Tonavan yöristeily

Tämä on erittäin suositeltava vaihtoehto Tonavan yöristeilylle, sillä se on erittäin edullinen ja kestää enintään tunnin.

Voit ihailla valaistuja monumentteja yöllä, rentoutua Tonavalla ja nauttia ilmaisen juoman, kuten viiniä, olutta, samppanjaa tai virvoitusjuomia.

Retket lähtevät kello 18.00 ja 22.00 välillä, ja laivassa on ilmainen WiFi, joten sinun tarvitsee vain nauttia ja ottaa kuvia.

Varaa yöristeily Tonavalla

Vinkkejä Tonavan risteilylle

Tonava talvipäivänä
Tonava talvipäivänä

Hinnat

Jokiristeily Budapestissä on niin yleistä, että sitä tarjoavat monet yritykset. Varmista aina, että varaat tämän elämyksen luotettavalta yritykseltä, ja pidä mielessä keskimääräiset hinnat: Tonavan-risteily ei ole luksusaktiviteetti, ja sen voi tehdä keskimäärin noin 20 eurolla. Jos siihen kuitenkin sisältyy palveluja, kuten avoin baari tai juhlat, hinta nousee huomattavasti.

Sää

Varmista, että laivalla on panoraamanäkymät ja että voit nauttia niistä säästä riippumatta. Vaikka risteilyjä on tarjolla mihin vuodenaikaan tahansa, en suosittele risteilyä talvella yöllä, sillä alhaiset lämpötilat voivat pilata kokemuksen ja estää sinua nauttimasta maisemista.

Valokuvat

Henkilökohtaisena vinkkinä, älä takerru valokuvien ottamiseen kierroksen aikana; sinulla on reissun aikana runsaasti aikaa valokuvien ottamiseen, ja jos risteilyllä on mukana opas tai isäntä, voit jopa kysyä heiltä kaupungin parhaista näköalapaikoista. Tonavan risteilyllä on kyse siitä, että nautit näkymistä ja kokemuksesta, kun risteilet jokea pitkin ja nautit samalla illallisesta tai elävästä musiikista - älä suhtaudu siihen kuin turistirysään.

Margaretin saari

Jos risteily ohittaa joen keskellä sijaitsevan Margaretin saaren ja sinulla on mahdollisuus jäädä pois , tee se ehdottomasti ja jatka risteilyä seuraavalla laivalla. Tällä saarella ei ole suuria historiallisia muistomerkkejä, mutta siellä on joitakin erittäin viehättäviä paikkoja, jotka tarjoavat sinulle useamman kuin yhden yllätyksen.

Jos olet kiinnostunut risteilystä Tonavalla, sinua kiinnostavat myös

Ketjusilta| ©Gabriel Miklós
Ketjusilta| ©Gabriel Miklós

Kaupunki yöllä vs. päivällä

Laivakierros on hyvä tapa saada käsitys kaupungin nähtävyyksistä ja sen tärkeimmistä kohteista, mutta se ei ole tapa käydä niissä. Tarkoitan, että jos varaat yöristeilyn, valaistun parlamentin näkymä tekee varmasti vaikutuksen, ja se jää yhdeksi matkasi parhaista muistoista, mutta jätätkö todella käyttämättä mahdollisuuden palata seuraavana päivänä katsomaan sitä läheltä ja vierailemaan sen sisätiloissa?

Ketjusilta

Samanlainen tarina on Ketjusillan kanssa; epäilemättä saat siitä ainutlaatuisen näkymän joelta käsin, mutta aiotko jättää sen ylittämisen väliin Budapestin vierailun aikana vain siksi, että olet "nähnyt sen jo aiemmin"? Ota tämä kierros pikemminkin alkupalaksi siitä, mitä kaupungilla on tarjottavanaan, ja käy sitten mahdollisimman monessa nähtävyydessä eri näkökulmasta.

Opastettu kävelykierros

Kävely on paras tapa tutustua mihin tahansa kaupunkiin, sillä paikka ei koostu kartalla näkyvistä muistomerkeistä vaan niitä yhdistävistä kapeista kaduista ja liikkeistä, joihin törmäät matkalla niihin. Kaupungin todellinen olemus paljastuu kävellen, ja opastetulla kävelykierroksella sinulla on myös tilaisuus oppia legendoista ja tarinoista, jotka ympäröivät niitä patsaita ja palatseja, joihin keskityt kamerallasi.

Minulle opastettu kävelykierros on yksi parhaista kokemuksista, joita voit saada missä tahansa kaupungissa; jos haluat lisätietoja tarjolla olevista vaihtoehdoista, voit tutustua tähän toiseen artikkeliin: Päiväretket ja retket Budapestistä.

Matkailubussimatka

Kyyti kiertoajelubussilla. Tonavan rannalta näet kaikki joen rannalla sijaitsevat kaupungin muistomerkit, mutta on myös muita yhtä merkittäviä monumentteja, jotka sijaitsevat kaupungin sisäosissa. Kiertoajelubussi on loistava tapa lyhentää välimatkoja ja saada erilainen näkökulma Budapestiin. Vaihtoehtoja on monia, ja sitä kannattaa harkita, minkä vuoksi olen kirjoittanut tämän toisen oppaan kaupungin nähtävyyksistä. Hop on Hop off -bussikierrokset joka saattaa kiinnostaa sinua.